Saskia Klaaysen Anahata Coaching & Training

Saskia Klaaysen Anahata Coaching & Training

Hallo! Op zoek naar afwisseling?

Ik ben Saskia Klaaysen: HSP - HSS coach, trainer van Anahata Coaching & Training. En ik ben auteur van het boek Prikkels bijten niet! Vanaf november 2020 post ik regelmatig video's over hoogsensitiviteit (HSP) en hoogsensitieve High Sensation Seekers, ook wel HSS.

Hoogsensitieve HSS willen prikkels niet mijden, maar intens ervaren. Ongeveer 30% van de hoogsensitieve personen heeft gevarieerde prikkels in het leven nodig om goed te functioneren. Een op de vijf realiseert zich dit niet. Dus werk aan de winkel! De video's gaan over je werk, je ondernemerschap, bewustwording en HSP of HSS coaching.

Ik deel video's over:
* HSP en HSS kenmerken
* kwaliteiten HSP en hoogsensitieve HSS
* valkuilen en uitdagingen van HSP en HSS
* bewustwording
* acceptatie van HSP en HSS
* HSP - HSS brein
* balans onderprikkeling en overprikkeling
* HSP tips en HSS tips
* rejection sensitivity,
* inspiratie

Leuk als je abonnee wordt!

Groetjes, Saskia






Пікірлер

  • @kreeftascendantkreeft7578
    @kreeftascendantkreeft757816 күн бұрын

    Hai je zei dat als je van je opvoeder als kind te horen krijg bij als je wat doet een pluim krijgt of op je kop als je het niet goed doet. Ik zelf ben veel genegeerd. Er waren geen complimenten maar ook geen straf. Niks, geen interesse oid. Nu ben ik 51 en ik weet gewoon niet wat ik leuk vind om te doen. Soms is iets wel leuk, maar als het niet nuttig is denk ik waar doe ik het voor? En als ik iets doe doe ik het vooral om mijn tijd op te vullen.

  • @kreeftascendantkreeft7578
    @kreeftascendantkreeft757816 күн бұрын

    Oh ja en de regels en verwachtingen van de maatschappij is ook erg lastig. Moeilijk om je eigen pad te volgen. Mijn vriend is een a-z denker, netje op volgorde. Ik dus niet. Uit onmacht schop ik tegen gedragregels aan en doe haast het tegenovergestelde

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen10 күн бұрын

    Negeren heeft ook veel impact. Door uitproberen kun je pas ontdekken wat leuk is, voldoening geeft of bijdraagt aan zingeving. Als iets nuttig moet zijn kan het onderprikkeling in stand houden

  • @Amartie11
    @Amartie1125 күн бұрын

    Als ik eerlijk ben, vind ik dit niet zo'n duidelijke uitleg. Ik krijg de indruk dat er zinnen missen in je verhaal die nodig waren voor de gehele uitleg.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen10 күн бұрын

    Wat is je vraag?

  • @richardvanderhorst3087
    @richardvanderhorst308725 күн бұрын

    Tijd voor een nieuwe ronde van herkauwen. Voor de basis begripsvorming van mezelf heb ik al mooie stappen mogen ervaren. Ze al vallend en opstaan vorm geven: de laatste jaren waren zeer uitdagend en geven ook steeds meer voldoening. Nu veel ongemak, pijn en verdriet steeds beter omarmd wordt, mag er weer groei ontstaan. Hard ja-knikkend ben ik door meerdere filmpjes gewandeld. Concreet en beeldend verwoord ook heerlijk jip en janneke door de visualisaties. Lekker bezig Saskia.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen10 күн бұрын

    Dankjewel, fijn dat de video’s mogen bijdragen aan jezelf zijn door jezelf te begrijpen en een vorm te vinden. Mooier compliment kan ik me niet wensen.

  • @hendrikpier7436
    @hendrikpier7436Ай бұрын

    Het is wel moeilijk om het te geloven, maar het is wel een feit…. Oh wat kan ik veel van je leren. Ben je er dan ook mee eens dat ADHD te vaak en te snel werd vast gesteld ? Realiseer mezelf wel eerder een HSP HSS te zijn ipv ADHD. Terwijl ik deze stempel wel heb momenteel. Ben nu wel van de medicatie af en blow m’n frustraties niet meer weg. Zit nu op dag 77 en wat ben ik blij niet meer blowen…. Wel heel ander leven nu… na 15 jaar blowen elke dag…Heb hierbij ook nog last van ASS maar toch, alleen het idee al dat het verschil tussen ADHD en HSP en HSS. Werd altijd onder het zelfde neer gekwakt. Maar ben toch wel echt een HSP HSS. Hierbij zie je ook een groot verschil tussen man en vrouw. Bedoel mannen kunnen toch HSP HSS zijn toch ? En het uit zich toch ook anders bij hen toch ? Bedoel wij hebben ook nog meer testeron Enzo…. Was vroeger alleen super super druk vanwege de hoeveelheid koffie…. Die ik altijd kreeg… want ja koffie drinken was bij ons ook normaalste ding van het leven. Maar dit is ook niet echt super super goed toch ? Hoe wil je de concentratie vast houden met 30 leerlingen in de klas en zoveel koffie elke dag ? Zoveel emoties zoveel indrukken en zoveel afleiding. Was ver weg de drukste van de klas. Was dan de klier in de klas waarbij de docent een hekel aan me kreeg, zo groot dat hij zelfs negatief ging uiten tegen over mij. Waardoor ik een minder waardigheid complex heb opgebouwd. Dacht ja de docent zegt dat ik dom ben dus dan zal dat wel zo zijn met mijn Hsp HSS en vermoedelijk ass. In de kliniek kwam ik er achter dat ik mogelijk ook ASS heb. Maar dit moet nog worden vast gesteld. Vandaar dat ik soms de dingen wat anders zie en anders benader…. Soms wel vervelend leven zo…. Als je met school niet zoveel hebt gedaan en je verzinkt in de gedachten waar moet ik naar toe met mijn leven.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen10 күн бұрын

    Een hele zoektocht voor jou. Als mensen vastlopen in met name stressregulatie en afwijzingsgevoeligheid of de coping kun je dit soort diagnoses krijgen. Er wordt helaas niet naar de oorsprong van gedrag gekeken. HSP en HSP- HSS komt bij mannen en vrouwen voor. Gedrag kan zich anders uiten maar er is ook veel hetzelfde.

  • @samantha9988
    @samantha9988Ай бұрын

    Is het niet doorzetten tijdens overprikkeling?

  • @kreeftascendantkreeft7578
    @kreeftascendantkreeft7578Ай бұрын

    Ja dacht ik ook al...ben in de war nu

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen10 күн бұрын

    Voorzetsel of tijdsaanduiding… het kan allebei wat mij betreft

  • @noortjz
    @noortjzАй бұрын

    Ik vind dit zoooo lastig want enerzijds wil ik structuur en enige regelmaat maar anderzijds wordt het dan heel snel saai en weet ik niet hoe ik mezelf dan weer moet motiveren. Ben nu bijvoorbeeld een naaicursus gestart, heel leuk maar meestal voor iets af is wil ik al wat nieuws, er zit zoveel meer plezier in beginnen en bedenken dan in afmaken bij mij maar later baal ik dan ook een beetje dat niks af is

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen10 күн бұрын

    Ja dit is de eeuwige dynamiek tussen onder- en overprikkeling. Sommige mensen zijn gewoon meer een initiators of creatieve breinen en anderen houden van uitvoeren en afmaken. Zelfafwijzing helpt in ieder geval niet bij lekker iets nieuws leren of initiëren.

  • @stefanagterhuis2880
    @stefanagterhuis2880Ай бұрын

    Super bedankt voor deze video dit geeft mij zoveel duidelijkheid vooral geestelijk lang struggels gehad met onderprikkeling maar na deze videos kan ik er veel makkelijker op inspelen

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen10 күн бұрын

    Fijn dat je het herkent, dan start de verandering

  • @SusKa22
    @SusKa22Ай бұрын

    Ik heb deze eigenschappen ook, tevens ass-eigenschappen, na overprikkeling ineens ad(h)d. Zeer oplossingsgericht, maar komt niets uit mijn handen sinds ik PTSS heb opgelopen. Altijd al een vreemde vogel geweest. Super liefdevol, empathisch, maar nu een loner door slechte ervaringen 😢

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen10 күн бұрын

    PTSS veroorzaakt veel ellende. Veel sterkte. Hopelijk heb je een goede therapeut. Ken je IEMT al? Er zijn veel goede resultaten bij PTSS.

  • @tamaragenar2636
    @tamaragenar26362 ай бұрын

    Dank u saskia

  • @jet3326
    @jet33262 ай бұрын

    .

  • @janbroere9307
    @janbroere93072 ай бұрын

    Mooie uitleg, alleen zijn spiegelneuronen geen stofjes in je brein maar zijn het neuronen die 'afvuren' wanneer je een beweging, maar ook nonverbale signalen waarneemt en die daardoor intern een ervaring creëren alsof jezelf de beweging zou maken of de zelfde gemoedstoestand zou ervaren. Ze helpen ons bij het leren van nieuwe capaciteiten, denk maar aan hoe kinderen leren, maar ook bij het inschatten van hoe de ander zich voelt. Maar nogmaals, goede en duidelijke uitleg.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen2 ай бұрын

    Tja dat klopt helemaal, iets te veel jip & Janneke taal gemaakt 🤣

  • @treesvandijk
    @treesvandijk2 ай бұрын

  • @sy-ys5094
    @sy-ys50942 ай бұрын

    ik herken me hier zoo hard in..! Ik vind het heel moeilijk om nee te zeggen op dingen die ik leuk vind, dan wil ik er bij wijze van spreken meteen in duiken. Mezelf afremmen is moeilijk 😭en dan ben ik weer overprikkeld en lamlendig 😭 dank voor je tips Saskia 🌹😊

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen2 ай бұрын

    😅 ja klassiek HSp-HSS verhaal

  • @erikalalalaaa564
    @erikalalalaaa5642 ай бұрын

    Maar hoe in godsnaaml kun je weten of jij je zo voelt of dat je het gevoel van de ander overneemt? Wil iemand mij dat alsjeblieft vertellen? En ook hoe je dan van dat gevoel van de ander afkomt en je eigen gevoel voelt?

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen2 ай бұрын

    Dat kun je trainen, het zijn vaardigheden die te leren zijn. Maar het is te complex en te veel maatwerk voor een berichtje. rejection sensitivity kan het nog lastiger maken om te voelen.

  • @frankaschuurmans6784
    @frankaschuurmans67843 ай бұрын

    Ik doe precies wat je zegt.. Maak mezelf klein en gedraag me als een muis in mn eigen huis en tuin. Omdat ik me zo overweldigd voel door de aanwezigheid en het geluid wat de buren maken, die alle ruimte moeiteloos innemen. Ik word getriggerd in geluid en laat me helemaal ondersneeuwen. Ik doe mn best om ruimte in te nemen, maar ik word niet goed van gehuil en gevecht vd kinderen, alle persoonlijke verhalen die ik mag horen. Altijd zijn ze thuis. Ik woon alleen, dus zoveel herrie maak ik niet meer. Hoe neem ik mn ruimte in/laat ik me mn ruimte niet afnemen..? Ik heb mn ongenoegen geuit, maar dat heeft het er niet beter op gemaakt. Jouw filmpjes geven me hoop, inzicht en moed. Dank je wel daarvoor.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen3 ай бұрын

    Wat een narigheid. Geluid kan zoveel doen. Fijn dat de filmpjes helpen voor inzicht en moed

  • @metawagener6212
    @metawagener62123 ай бұрын

    Een vraag, is hoogsensitief een aandoening of een ziekte, waar valt het onder?

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen3 ай бұрын

    Geen van beiden. Het is slechts een eigenschap. De een heeft blauwe ogen, de ander bruin. Zo is het ook met de bedrading van ons brein. Een Hoogsensitief brein is anders bedraad. Een aantal delen zijn actiever blijkt op de fMRI onderzoeken. Het boek van Esther Bergsma Het hoogsensitieve brein legt het goed uit.

  • @metawagener6212
    @metawagener62123 ай бұрын

    Een vraag, is hoogsensitief een aandoening of een ziekte, waar valt het onder?

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen2 ай бұрын

    Geen van beiden. Het is een set eigenschappen van het brein. Net als het hebben van blauwe of bruine ogen, zijn breinen ook verschillend. Zie het boek Het Hoogsensitief brein voor een compleet overzicht

  • @sy-ys5094
    @sy-ys50944 ай бұрын

    ik dacht jarenlang dat ik een gewone HSP was, omdat ik niets actief deed en niets ondernam, maar als ik nu terugkijk op die dagen, had ik gewoon een bore-out 😱 ik ben blij dat ik nu weet dat ik wel degelijk een HSS ben, er is nog zo veel leuks te ontdekken voor mij , dat geeft me gewoon energie 😍😍😍😍

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen3 ай бұрын

    Yes fantastisch! Veel plezier

  • @Jodyeliah
    @Jodyeliah4 ай бұрын

    Kan je als HSS er ook structuur nodig hebben. In je hsp hss filmpje zeg je dat de hsser afwisseling nodig heeft. Niet teveel routine. Mijn zoontje is vrijwel zeker hsser. Maar ik doe alles op structuur. Omdat ik denk dat hij daar goed op gaat. Maar misschien zie ik dat helemaal verkeerd. Hoop op antwoord. Bvd Jody😊

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen3 ай бұрын

    Hi Jody, uit mijn onderzoek kwam dat ongeveer 50% van de hoogsensitieve HSS houdt van (dagelijkse) structuur om daar binnen die kaders afwisseling te hebben. Het hoogsensitieve brein doet het goed op voorspelbaarheid. Kijk gewoon goed naar je zoon. Als je ziet dat hij het daar goed op doet: Zeker vertrouwen op je eigen gevoel.

  • @Aram0107
    @Aram01074 ай бұрын

    Sinds deze week inzicht gekregen dat ik volledig in het HSS patroon pas, nu verzamel ik informatie en dit filmpje helpt om eigenschappen van mijzelf te definiëren en daarmee aan de slag te gaan. Nu op zoek naar een coach in mijn omgeving om mij te begeleiden, dank je wel en ik blijf je volgen daar waar het kan......

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen3 ай бұрын

    Fijn Aram, veel succes

  • @fernando749845
    @fernando7498454 ай бұрын

    Bekijk ook eens de TED talk van Emilie Wapnick over 'multipotentialites' en 'multipassionates'.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen3 ай бұрын

    Goede tip

  • @sy-ys5094
    @sy-ys50945 ай бұрын

    @SaskiaKlaaysen dag Saskia, ik dacht jarenlang dat ik een gewone HSP was, maar ik herken me sinds kort meer en meer in een HSS. Ik verwarde zinloosheid en verveling altijd met depressieve gevoelens. Ik zat in een job waar ik mijn kwaliteiten niet kon gebruiken en in een omgeving die mijn potentie ook niet waardeerde. Kan het zijn dat als je lang onderprikkeld blijft, je een depressie ontwikkelt?

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen4 ай бұрын

    Chronische stress door onderprikkeling (maar ook overprikkeling) kan zeker tot depressie leiden.

  • @arjenvandervegt8638
    @arjenvandervegt86385 ай бұрын

    Dank je wel. Zelf herken ik me in alle 3 de plaatsvervangende identiteiten. Dat ik daar in switch, misschien wanneer ik iets niet perfect kan doen, sterk genoeg kan blijven of dat pleasen niet genoeg zal zijn. Wat zwaar is, is dat zoveel mensen zo erg oordelen. Al kan dat wel helpen om in te zien dat niks echt zal werken behalve je ware zelf/essentie te zijn.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen4 ай бұрын

    Klopt

  • @mariska-bosch
    @mariska-bosch5 ай бұрын

    Ik ben er bij!

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen4 ай бұрын

    Jaaaaa heel leuk

  • @sy-ys5094
    @sy-ys50945 ай бұрын

    zoo herkenbaar..! Ik ben geen ondernemer, maar als ik aan het solliciteren ben, krijg ik altijd de opmerking: "je hebt een atypische cv" ..... 😁🤣 KLOPT, want ik ben een veelzijdige HSS met heel veel interesses 🤩

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Haha jazeker dat klopt helemaal!

  • @WillemAnne96
    @WillemAnne965 ай бұрын

    Zo herkenbaar, dank je wel! Mijn verwerkingsproces beter begrijpen is een houvast wanneer ik onder- of overprikkeld ben, zoals nu. Ik heb moeite om mezelf echt rust te gunnen in mijn hoofd. Er is altijd wel iets wat ik te veel of te weinig doe volgens mijn innerlijk stemmetje. Maar, he, eigenlijk is dit een heel mooi proces en ben ik best wel blij dat ik zo informatie verwerk. :-) Bedankt om dit zo helder en mooi te verwoorden.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Fijn dat mijn video zo helpend is. Graag gedaan

  • @raponsjeraponsje2247
    @raponsjeraponsje22475 ай бұрын

    Prachtige bijpassende poppetjes ook weer 😀 Heel leuk voor de visualisatie

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Haha blijft leuk om erbij uit te zoeken

  • @sy-ys5094
    @sy-ys50945 ай бұрын

    ik moet zeggen dat ik als HSS ook moeite heb met 'reflectie' en 'bezinning'.. Vaak begin ik uit verveling meteen weer actief iets te ondernemen 🙃🙃

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Herkenbaar, valt ook niet mee maar onderschat het nut niet!

  • @wendyaertvan3801
    @wendyaertvan38015 ай бұрын

    Hele fijne verduidelijkende video! 🙏 wat ik ook tegenkom bij de verveling fase is een mega loyaliteitsgevoel…

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Ja de loyaliteit kan voortkomen uit rejection sensitivity en luister je niet naar al je signalen.

  • @siham247
    @siham2475 ай бұрын

    Wat een fijne uitleg van het proces waar ik continue, met veel frustratie, in zit! Ik had deze video ook precies nu nodig, duizendmaal dank!!

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Wat mooi! Synchroniciteit. Graag gedaan

  • @moniquescholten9640
    @moniquescholten96405 ай бұрын

    jij beschrijft mij. zo herkenbaar, en fijn om te weten dat de ' verveling' periode juist nuttig is. ook het stukje over al in m'n hoofd klaar zijn met iets terwijl het project nog loopt, en dat de zaadjes moeten oppoppen. super fijn deze bevestiging

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Ja zo heeft onderprikkeling toch nog nut 😂

  • @Alexander-jr1yk
    @Alexander-jr1yk5 ай бұрын

    Heerlijk wanneer je hersenen, je hart, je hele lichaam en de connectie tussen je hoofd en hart heel stevig is. Dat het een vierbaanssnelweg is. Geen enkele twijfel meer. Dank je voor je uitleg Saskia.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Dat is inderdaad heel prettig!

  • @pascalvandenborre1074
    @pascalvandenborre10745 ай бұрын

    Net dit ga ik ( eindelijk ook doen ). Morgen eerste workshop geven , spannend en tegelijk uitdagend 🙂. Ik begrijp nu ook beter waarom ik liever niet kies maar combineer.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Top en hoe ging het?

  • @pascalvandenborre1074
    @pascalvandenborre10745 ай бұрын

    Het ging goed, en vooral het gaf me een goed gevoel . Dit voelt aan als het ontbrekende plaatje en de reactie waren ook nog eens positief . Je video's zijn voor mij vaak als thuiskomen en begrepen worden. Top !

  • @iamnewhYbrid
    @iamnewhYbrid5 ай бұрын

    Wat fijn om eindelijk een naam te kunnen geven aan mijn gevoel. Ik en mijn tweelingbroer ervaren al heel snel een paniekerig gevoel bij het moeten uitvoeren van doelloze taken. Dus school is echt een hel voor ons. Er zit zoveel stof tussen die je moet doen waar we ( in onze ogen) niks van leren. Dit kost ons echt ontzettend veel energie en zorgt ervoor dat we het niet vol houden. Depressie is een van de van de symptomen..

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Dat klinkt als een flinke onderprikkeling, hebben jullie genoeg naast school om jezelf te inspireren of uit te dagen?

  • @ilseheijmans3784
    @ilseheijmans37845 ай бұрын

    Precies dat! Zo herkenbaar en zo blij dat jij hier weer een video over maakt! Ik kies nu voor ondernemen en een baan in loondienst😊

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Fijn dat het weer bijdraagt!

  • @martijnseverin
    @martijnseverin5 ай бұрын

    En wat ik als echtgenoot kan betekenen voor haar. Om haar de ruimte geven en wat ik moet vermijden.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Vraag maar aan haar, daar weet ze vast antwoord op

  • @martijnseverin
    @martijnseverin5 ай бұрын

    Supermooi bedankt. Mijn vrouw.heeft fybromialgie...dat was al een ramp om erkend te krijgen.. nu loopt mijn vrouw een beetje vast op alles. Ze werkt in de zorg. Maar deze filmpjes tonen wel heel veel gelijkenissen. Dus ben bang( niet het goede woord maja) dat zij ook HSP is . Ook erg blij dat jij dit deelt zo. En nu gaan we kijken hoe alles te rijmen valt met het dagelijks leven. ....

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Wat een zoektocht Martijn, fijn dat je zo betrokken bij haar bent

  • @siham247
    @siham2477 ай бұрын

    Saskia, dankjewel voor al je videos. Ze helpen me door een moeilijke periode op dit moment!

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Wat fijn om te lezen. Veel succes deze periode.

  • @marjoleinvangeffen-kamp8951
    @marjoleinvangeffen-kamp89517 ай бұрын

    Wat is het verschil met adhd?

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Er lijkt een genetisch verschil te zijn in het dopaminegen. Waar ADHD moeite hebben met informatie verbinden zijn hoogsensitieve personen daar heel goed in, behalve als ze overprikkeld zijn. Ongeveer 8% van de hoogsensitieve HSS heeft een diagnose A(D)D, landelijk is dat geloof ik 4%. Zelf vermoed ik dat als HSP-HSS zichzelf niet kunnen reguleren in onder en overprikkeling en rejection sensitivity ze binnen de GGZ deze diagnoses krijgen.

  • @LiesjeCarlier
    @LiesjeCarlier7 ай бұрын

    Hallo Saskia, bedankt voor je super heldere uitleg en filmpje! Ik was benieuwd of er ook een dergelijk filmpje bestaat dat goed bruikbaar is om aan kinderen te laten zien? Vooral over wat er gebeurt als je te veel bij de ik- of teveel bij de ander-positie blijft hangen en wat dan belangrijke tips zijn om daar uit te komen.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Hallo Liesje, helaas de filmpjes die ik kende zijn er niet meer. Het bedrijf is ermee gestopt. Luuk & Lisa was een programma voor ouders en kinderen

  • @jessyjay4132
    @jessyjay41327 ай бұрын

    Het is een vloek en een zegen.

  • @all_artist
    @all_artist7 ай бұрын

    Dankjewel had ik precies nodig op het moment 🙏 🍀

  • @johnkessels87
    @johnkessels877 ай бұрын

    Welke manager dat niet wil is vastgeroest… helaas loop ik daar als 🐉 vaak tegen aan. Daar moet ik mee leren omgaan ben ik bang. 😅

  • @ingridrietveld7429
    @ingridrietveld74297 ай бұрын

    H-e-l-e-maal waar! Doe het niet, het wordt niet beter. Er komt namelijk steeds weer iets bij. Hoe langer je wacht met kleur bekennen, hoe harder je valt. En hoe langer het duurt voor je weer overeind staat.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen7 ай бұрын

    Precies! Jij hebt het denk ik net als ik meegemaakt?

  • @marjamerryflower
    @marjamerryflower7 ай бұрын

    Hallo Saskia, die vergelijking met het elastiekje gebruik ik ook maar om uit te leggen dat na inspanning ontspanning moet komen. Dit is weer een heel andere context. Onderprikkeling is nog niet een begrip dat ik goed kan hanteren. Niettemin bedankt voor je visualisaties. Op een dag valt het kwartje

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen7 ай бұрын

    Het elastiek kan voor veel metaforen staan. Die van jou is ook treffend. Ik gebruik hem ook nog om allerlei dynamieken in de verbinding tussen mensen te duiden.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen7 ай бұрын

    En misschien heb jij geen onderprikkeling in het leven?

  • @Mike-sBike
    @Mike-sBike7 ай бұрын

    En als die taken, je werk taken zijn?🥴

  • @ingridrietveld7429
    @ingridrietveld74297 ай бұрын

    Ander werk zoeken. Echt gewoon doén, ander werk zoeken.

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Tijd voor verandering

  • @katrijndepuydt1355
    @katrijndepuydt13557 ай бұрын

    Ja ik wil dat wel, maar hoe doe je dat? Vaak stuit je op beperkende overtuigingen, niet? Vele dank, dit helpt al!

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    Leren dealen met afwijzingsgevoeligheid, dat is wel een proces :-)

  • @matt7565
    @matt75657 ай бұрын

    Wat u zegt klopt helemaal. Helaas is het voor mij overleven. Elke dag opnieuw.

  • @BitcoinBro.
    @BitcoinBro.3 ай бұрын

    Hier het zelfde. Als je eenmaal slecht slaapt en in de dead spiral komt. Is het een hell

  • @miekeblankers9353
    @miekeblankers93538 ай бұрын

    Zó herkenbaar, klopt helemaal! Blij dat ik dat bij mezelf ontdekt en aangeleerd heb... 😊

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen5 ай бұрын

    heel fijn Mieke!

  • @Mike-sBike
    @Mike-sBike8 ай бұрын

    Op het goede moment

  • @SaskiaKlaaysen
    @SaskiaKlaaysen8 ай бұрын

    Dat is altijd fijn! Synchroniciteit.