Petre-Tudor Barlea

Petre-Tudor Barlea

Clipuri Video Despre Psihoterapie, Dezvoltare Personală, Business și Antreprenoriat.

Aici poți asculta ”Podcastul The Real You”.

Пікірлер

  • @florentinabontas4387
    @florentinabontas438710 минут бұрын

    Superb!

  • @CM-vj7oi
    @CM-vj7oi18 сағат бұрын

    Cand avem un adolescent cu o astfel de tulburare,dar nu îl pot convinge sa mergem la un psiholog,măcar acolo sa se deschidă,nu vrea.Este exact asa,dacă plecam undeva trebuie sa I spun dinainte unde și cât stam,fără abateri din drum,altfel îl vad ca devine agitat😢

  • @elaeli4527
    @elaeli45272 күн бұрын

    Exustă și vreo rușine sănătoasă?

  • @bizauoana7328
    @bizauoana73282 күн бұрын

    La toate întrebările, da.

  • @iacobandrei5660
    @iacobandrei56602 күн бұрын

    Trebuia sa precizezi in videoclip ca si femeile sufera de aceleasi simptome ca prea se gasesc toate victimele aici in comentarii sa dea analiza mai ceva ca google-ul

  • @corinamihai3802
    @corinamihai38023 күн бұрын

    Ascult din nou acest podcast pentru ca realmente ma face sa ma simt normala si nu o impostoare si o persoana groaznica si doar asa mi-am dat seama cu ce aveam de-a face si de ce ajunsesem sa nu mai imi doresc nimic de la viata! Multumesc! 🤗

  • @antonetatilica1256
    @antonetatilica12563 күн бұрын

    Asta mi a-a intamplat si mie din pacate,sunt o specie de viene pe pamant ,te mananc a de vie.

  • @univers368
    @univers3684 күн бұрын

    Eu am o întrebare: cui îi place să fie criticat, umilit, respins, etc?!

  • @corinamihai3802
    @corinamihai38025 күн бұрын

    Foarte tare tu! Bravo si apreciez si principii sustii! Ma ajuta foarte mult acum! ❤️🤟

  • @corinamihai3802
    @corinamihai38025 күн бұрын

    Total de acord cu devizele astea gen "Fii cea mai buna versiune a ta si etc...

  • @stefanmihalea
    @stefanmihalea6 күн бұрын

    Cand am citit personalitate evitanta, am facut imediat legatura cu altceva, tipul de atasament evitant , dar tulburare de personalitate e una, tip de atsament e altceva; nu de alta, dar cand vine vorba de anxietate, tinzi mai de graba sa te gandesti de la tipul de atasament anxios, insa acest tip e bazat mai mult pe teama de a fi parasit. Si totusi...

  • @univers368
    @univers3687 күн бұрын

    Gaslighting este o formă de manipulare care are scopul să invalideze relatarea “victimei” adică să o facă să creada opusul (sau altceva) la ce a zi. Adică minciuna. Eu așa înțeleg termenul. Apreciez ca faceți cunoscut abuzul narcisic și psihopatic în România 🇷🇴

  • @adriana-sininapana9813
    @adriana-sininapana98138 күн бұрын

    Are conversații apropiate și când are ocazie își dă întâlnire. E de vârsta fetelor lui. La confruntare justifică: e copilul meu de suflet. Asta cum se cheamă? E de tolerat?

  • @dianasofi6565
    @dianasofi656511 күн бұрын

    Pai acei narcisisti si-au iubit partenerii la început sau nu i-au iubit niciodată si nu au fost nici măcar îndrăgostiți, ci doar au jucat teatru? Ca eu asta inteleg. Si atunci, narcisismul e mai mult psihopatie decât narcisism. Nu poți face asta fără sa fii psihopat sau sociopat.

  • @dianasofi6565
    @dianasofi656511 күн бұрын

    Poate veti putea face un audio despre bullying si efectele sale devastatoare asupra emotionalului victimei. Va rog! Am trecut printr-o forma gravă in liceu si facultate care efectiv m-a transformat intr-un om atât de speriat de oameni, complet lipsit de încredere si stima de sine. Nu am terminat facultatea din cauza umilinței la care am fost supusa. Am preferat sa renunț la facultate, doar ca sa scap din acel mediu… si îmi plăcea ce făceam si mi-as fi dorit sa merg pe acel drum. INTR-o zi oricum îmi voi termina studiile si ma voi apropia de ce îmi doresc sa fac. Sunt extrovertită, dar nu ma mai pot exterioriza din cauza batjocurii la care am fost supusa. Ajunsesem sa fiu panicata de autobuzele pline de oameni care treceau pt o secunda pe lângă mine… a fost grav si este, acel episod are urmari si astăzi. Nu am pe nimeni, dar absolut nimeni la 32 de ani. Așa nu pot continua, dar mi-e greu sa reconstruiesc relatii sociale. Recent am fost nevoită sa fiu la masa cu cineva si am socata sa îmi dau seama ca eu câteva ore nu am scos un cuvânt. Efectiv nu mai am încredere deloc in mine si nu ma mai pot exterioriza.

  • @luciabohariuc4398
    @luciabohariuc439813 күн бұрын

    Buna Petre. Ai descris foarte bine tulburarea ,,mea", confirmata de psihoterapeut. Într-adevăr in anii '90 cand eram si eu eleva, invatatoarea ne batea la palme pana sangerau. Imi era frica sa merg la scoala si doamne fereste sa ma cer in pauza la baie. Daca ziceam ceva gresit radea toata clasa asa ca am invatat sa tac. Pe de alta parte si mama voia mereu sa am note doar de 10 pe principiul ,,ce o sa zica lumea" daca nu are un copil perfect. Histrionica fiind ea exagera foarte mult sacrificiul ei de sine pentru cresterea si educarea mea. Tata era mai mult submisiv. S-au casatorit de foarte tineri. Singura mea modalitate a fost sa ,,evadez" in imaginar si daca tot evadam, luam carti de la biblioteca. In timp am invatat ca singura pesoana pe care ma pot baza sunt eu. Mai ales pandemia a fost super pentru mine, fara tot contactul acela social de zâmbete false si linguseala intre colegi. Am promovat si dupa intoarcerea la birou mi-am dat demisia. Nu-mi placea sa-i conduc pe altii chiar si pentru mai multi bani. Continui cu terapia. Dar ma bucur mult ca ai facut acest podcast.

  • @Gman711
    @Gman71113 күн бұрын

    Eu nu evit, doar am planuri mult mai bune decât să petrec timpul cu persoane pe care chiar aș vrea să le cunosc mai bine dar care consider că m-ar respinge dacă m-ar cunoaște cu adevărat. E așa simplu, nu înțeleg de ce nu înțelege lumea 😂

  • @razvanmihai1187
    @razvanmihai118716 күн бұрын

    Întrebare: Pai și persoanele mai puțin norocoase (sărace cum dezvoltă aceste pârghii)

  • @petre-tudorbarlea416
    @petre-tudorbarlea41616 күн бұрын

    Nu imi e clara intrebarea...m-ar ajuta mult o detaliere. Ce inseamna persoane mai putin norocoase (sarace) si despre ce parghii vorbim?

  • @razvanmihai1187
    @razvanmihai118716 күн бұрын

    @@petre-tudorbarlea416 in sensul că ele cum pot face terapie daca nu au suficiente fonduri să achite o ședință de terapie, pârghii sunt oameni ce sunt acolo pentru ei..

  • @petre-tudorbarlea416
    @petre-tudorbarlea41614 күн бұрын

    ​@@razvanmihai1187 Optiunle sunt asa: 1) Sedinte decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. E un numar limitat de sedinte, dar e de 1000x mai bine decat nimic. 2) Sedinte gratuite oferite de asociatiile si ONG-urile care pun la dispozitie asa ceva. 3) Un sistem de suport, a cere si a primi sprijin din partea altor oameni de omenie. Pe de alta parte, pentru cineva care e coplesit de observarea obstacolelor, banuiesc ca fiecare dintre punctele de mai sus poate fi contestat, contracarat, cumva.

  • @lenutapartene9258
    @lenutapartene925817 күн бұрын

    Urmaresc

  • @ginagusatu7612
    @ginagusatu761221 күн бұрын

    Foarte faine episoadele astea, si in special diversitatea lor. Unele probabil sunt adresate mai degraba colegilor de breasla, altele sunt pentru multimea interesata, cu vocabular si exemple usor de inteles si digerat

  • @hope-in2id
    @hope-in2id21 күн бұрын

    Este cam greu sa fii un om normal si echilibrat . Tocmai de-aia sunt evitantă !😊

  • @MercedPDF
    @MercedPDF21 күн бұрын

    Foarte bun acest podcast! Nu mai rețin daca pe grup sau tot într-un comment, spre rușinea mea, am corectat pe cineva spunându-i că nu există această tulburare de personalitate și tu ai intervenit și m-ai corectat. Acum, că am ascultat cu atenție, m-am regăsit pe alocuri, poate nu chiar la nivel de tulburare de personalitate, dar cu siguranță cu trăsături.

  • @anesytaana3942
    @anesytaana394221 күн бұрын

    Așteptăm de mult acest video Mulțumim mult❤Poate faci și despre Personalitatea dependenta. ❤

  • @petre-tudorbarlea416
    @petre-tudorbarlea41621 күн бұрын

    Sigur, acum lucrez la el, și e trei sferturi gata.

  • @xd-pj7ys
    @xd-pj7ys21 күн бұрын

    multumim!! de abia am asteptat sa postati:)

  • @gabrielamettenanxt1363
    @gabrielamettenanxt136321 күн бұрын

    Mulțumesc. Un pic de educație psihică nu strică la nici o vârstă. 🙏❤

  • @florinciobanu280
    @florinciobanu28021 күн бұрын

    Pacient: Eu cred că am tulburare borderline Psihoterapeut: sa mori tu Epic :))

  • @petre-tudorbarlea416
    @petre-tudorbarlea41621 күн бұрын

    Hahaha, interactiunile despre care povesteam au fost in afara cabinetului, deci vorbeau cu ”omul” Petre B, nu cu terapeutul. Iar replica cu ”sa mori tu” e latura mea histrionica, pretabila mai mult in podcast, ca sa facem infotainment. In viata reala pot fi ceva mai asezat - dupa caz, depinde cu cine vb si cat de bine ma cunoaste. Dar da, suna funny dialogul descris de tine :))))

  • @florinciobanu280
    @florinciobanu28021 күн бұрын

    @@petre-tudorbarlea416 mi-am amintit când am văzut videoclipul dumneavoastră despre borderline, apoi într-o zi am făcut o criză și am crezut că am borderline, i-am zis asta psihoterapeutului meu și ar fi fost interesant și amuzant să-mi fi răspuns așa. Înțeleg pe deplin situația dumneavoastră și sunt interactive citatele si situațiile de genul.

  • @florindiaconu6410
    @florindiaconu641021 күн бұрын

    Mulțumim mult de tot pentru tot ce faci Petre! ❤

  • @PetreMoise-Official
    @PetreMoise-Official21 күн бұрын

    REVENIRE ÎN FORȚĂ FELICITARI URMĂRESC CU DRAG !FOARTE BUNE EXEMPLELE DIN VIATA CONTEMPORANA ! DACA TIMPUL VA PERMITE AS DORI SA VA LANSEZ O INVITATIE PENTRU A REALIZA IMPREUNA O EMISIUNE DE ACEST GEN LA PODCAST PETRE MOISE.

  • @cristianstan9562
    @cristianstan956221 күн бұрын

    Bună dimineața, Petre ❤❤❤

  • @bosssef1577
    @bosssef157723 күн бұрын

    Ganditi prea mult si simtiti prea putin , bip bop sunt un robot 🤖

  • @user-pw4in7mc2d
    @user-pw4in7mc2d24 күн бұрын

    Ce respect ,ne bucuram căci există și oameni de bună credință și ajutor .

  • @anacomaniciu4023
    @anacomaniciu402325 күн бұрын

    Într-adevăr numai adevar ,super podcast , felicitări ! Asemenea podcasturi ne da curaj de a mai scapa de lucruri care într-adevăr cum spuneti ne incarca spatiul !

  • @claudiaion7393
    @claudiaion739327 күн бұрын

    Mulțumesc din ❤!

  • @Ema-ew5bw
    @Ema-ew5bw28 күн бұрын

    Din toate postările privind tulburarea de personalitate narcisică lipsește empatia pentru acești oameni. Înțeleg foarte bine faptul că acești oameni pot face rău celor din jur, dar ... sunt oameni, eu cred că trebuie ajutați. Am trecut prin experiențele despre care vorbiți, iar acum am un copil cu tulburări de personalitate. Cum pot eu să-mi ajut copilul care a preluat problemele părintelui și unora dintre bunicii săi? Nu aflu în niciun articol sau podcast vreun sfat pentru cei din jur care vor să ajute oamenii cu tulburări de personalitate. Cum pot eu să-mi ajut copilul?!

  • @user-ir9vw7rw6e
    @user-ir9vw7rw6eАй бұрын

    Este destul de caraghios săi cunosti😂.

  • @ioanastefanescu9498
    @ioanastefanescu9498Ай бұрын

    Felicitari!🤗

  • @opreadumitru1
    @opreadumitru1Ай бұрын

    gaslighting = a pune gaz pe foc, a face din tantar armasar sunt niste putori cuvinte exista care sa traduca in romana corect

  • @Caas822
    @Caas822Ай бұрын

    Cred ca trăiesc și eu cu o astfel de persoana.Ma face sa nu mai am deloc încredere în mn,ca nu pot sa iau carnetul,ca nu ma pot angaja....dacă nu ii convine cv sta mut zile întregi,asta dacă nu cumva e vina mea ca el s-a supărat,ii trece doar dacă are nevoie de cv(intim),cum spune el e cel mai bn,dacă a spus nu,nu rămâne.In exterior e văzut drept ff bun,cinstit,religios chiar,și ce noroc pe mn.Mi-e mila de copii.Ce pot face eu sa limitez influenta negativa asupra mea?Gandulmca merit asta,ca asa îmi tb,și altele mai rele nu ma părăsesc.Am.crezut ca am discutat despre anumite situații,dar ele nu s-au schimbat.

  • @dumitruadela7358
    @dumitruadela7358Ай бұрын

    Jos palaria ..! Din casuta sufletului iti multumesc..! Materialul de fata si cel despre lupul narcisic mi'au limpezit vederea interioara. Aveam maaare nevoie. Fii binecuvantat..!

  • @user-ie9lj8em5q
    @user-ie9lj8em5qАй бұрын

    Așa este, am trecut prin toate etapele despre care vorbești. Dar tot ce pot spune că am simțit, este, că doare… al naibii de tare doare 😔

  • @elenaandrei3777
    @elenaandrei3777Ай бұрын

    2024 ❤

  • @corneliamitrache5148
    @corneliamitrache5148Ай бұрын

    Sunt 3 ani de disperare din partea unui hater control disperat plin de ura narcisism ricat emotiv si control perpetu fara limita

  • @ralucaionescu4272
    @ralucaionescu4272Ай бұрын

    Daca ai un dobitoc pe cap orice ii spui ori neaga, ori îți dă cu flit, ori urla la tine

  • @dognip
    @dognipАй бұрын

    Parerea mea este ca melodia de la inceputul videoclipurilor tale este cam tampita mai ales pentru subiectele discutate. In rest iti apreciez munca, avem nevoie de oameni ca si tine

  • @lehelszasz6983
    @lehelszasz6983Ай бұрын

    Am 31 de ani și sunt diagnosticat cu Borderline de la varsta de 23 de ani, am fost la medici si toți au dat acest diagnostic, vreau să va spun ca este îngrozitor😢nu doresc la nimeni această boală, apoi depresia cu care am fost internat la Psihiatrie Tg Mureș

  • @florindiaconu6410
    @florindiaconu6410Ай бұрын

    Salutare cu dor! ❤

  • @inlumina_punctro
    @inlumina_punctroАй бұрын

    Tot ce spune psihologia este corupt, eronat și greșit înțeles. Sînt atît de multe erori, legate și de susceptibilitatea la abuz emoțional și restul definițiilor, încît îmi dau seama că acești psihologi nu au cum vreodată să accepte o confruntare. De 100 de ani psihologia stagnează, aceleași jumătăți de explicații, potrivite cu alte jumătăți. Niciodată nu se spune adevărul, cauza e ignorată cu desăvîrșire. Adevărata identitate a omului rămîne un mister pentru majoritatea psihologilor. Numai bulibășeala de definiții a eu-ului, id, vorbește de la sine despre această ”știință” expirată. Oare de ce nu pun psihologii de acord asupra id-ului? De ce fiecare are alte clasificări? Cumva pentru că nimeni din cei care cu pus bazele psihologiei nu a știut, văzut adevărata cauză ? 🙂 p.s. adhd, bully, sînt simple nume care nu spun nimic despre cauză. Doar dau senzația că ai zis ceva, nu faci decît să etichetezi simptome, comportamente, atît. De ce apar ele, ce determină adhd, sau bully-ingul, rămîne mister.

  • @inlumina_punctro
    @inlumina_punctroАй бұрын

    Mereu cînd psihologia nu înțelege ceva, vine cu o denumire, ca și medicina:”sindrom”. Din moment ce toți oamenii au nevoie de atenție, de ce să îi numești pe cei care vor mai mult decît majoritatea, și care desigur manipulează (poate mai abil decît restul) pentru a obține, ”narcisiști”? E ca și cum ai spune:”avem voie să trișăm, dar să nu exagerăm”. 🙂

  • @inlumina_punctro
    @inlumina_punctroАй бұрын

    ”Defense” și ”defensie” nu există în limba română, nu cu sensul ăsta.

  • @ADRIAN-M16
    @ADRIAN-M16Ай бұрын

    foarte interesant episod, nu am mai auzit de mult ceva de le tine, domnule Petre.

  • @alex.74i3i39
    @alex.74i3i39Ай бұрын

    Foarte interesant. Mulțumim!