Allah'ın Darbesi • Ahmet Özkan

İnsanlığı karanlığa, süfliyâta ve dünyevîleşmeye çeken böylesi bir cahiliyeye karşı Hak ve hakikatin hakimiyeti nasıl sağlanabilecektir? Evet, “Hak gelince bâtıl eriyip gidecektir” (İsrâ Sûresi 81). Bu Rabbimizin apaçık fermanı ve beyanıdır. Öyleyse yapılması gereken bu hakikat güneşinin gelmesini/doğmasını gerçekleştirmeye sa'yetmektir. Peki bu nasıl olacaktır?
Cahiliye, tarihte yaşanmış ve bitmiş bir dönemin adı değil, muhtelif zaman ve mekanlarda her zaman ortaya çıkması muhtemel olan batıl bir fikrin, inancın, davranışın ve ahlâkın adıdır. Cahiliyenin temelinde, Hak ve hakikatten uzak kalan ham nefislerin sınır tanımayan arzuları ve cehâletleri vardır. Sağlam bir bilgiye değil, zanna, vehme, çoğu zaman da hevâya dayanır. Hakimiyeti hakikatin zuhuruna kadardır. Hakikat gelince bâtıl zail olur. Onun devamı ve varlık sahnesinde kalıcılığı çoğu zaman bencillikle, kibirle, inatla, körlükle ve sağırlıkla sağlanabilir. Hakikati perdelemek, hakikat çağrısını boş gürültülerle anlaşılmaz kılmak, şayet mümkün olmazsa kulaklarını tıkamak, demagojiye sığınmak, alay ve hakaret üslûbu takınmak batılın varlık metodudur. Tarih boyunca cahiliyenin takip ettiği yol da bu olmuştur.
küresel bir köye dönüştüğü çağımızda batılın çokluk görüntüsü daha bir belirgin olmuştur. Artık okyanus dalgasını andıran kötülük dalgaları karşısında mücadele ile ayakta kalmak daha da zorlaşmıştır. Şeytan bütün askerleriyle dünya çapında bir ağ oluşturmuş ve çok yönlü bir ifsat oturumu açmıştır. Moda, film, sinema, eğlence, oyun ve reklam sektörü gibi görsel idrake hitabeden nice alanlar vardır ki modernizm virüslerinin yayılma bataklığı mesabesinde fonksiyon icra etmektedirler.
Küfür ve dalalet önderlerinin hakimiyeti ve tesiri altında kalanlarda da cahiliye kirliliği ve karanlığı zamanla kalıcı hale gelmiştir. Bu önderler kimi zaman üst idareciler olabileceği gibi inkârcı filozoflar, entelektüel görünen güya düşünce insanları da olabilirler. Bu nevi modernist virüs vesvesecileri kimi zaman araştırmacı, akademisyen ve hatta din adamı kimliğinde bile ortaya çıkabilmektedir.
Dünya bugün önceki asırlara nispetle göz alıcı nimetleriyle insanlığın gözüne ve nefsânî arzularına kendini bütün cazibesiyle çok yönlü olarak arzeder olmuştur. Dünyayı âhirete tercih ettirici bir sebep olarak insanın aceleci oluşu da bütün zevklerini daha dünyada iken tatma istek ve arzusunu kamçılamıştır. Bunun sonucu olarak da insan modern dünyanın ürettiği cahiliye virüslerine daha kolay ve hatta istekli bir şekilde maruz kalma durumuna düşmüştür.
Kaynak ve devamı için: www.islamveihsan.com/modern-c...

Пікірлер: 1

  • 2 ай бұрын

    @s.g59 kullanıcısına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Allah kendisinden razı olsun.