Ihmisiä, siis eläimiä

Ihmisiä, siis eläimiä

Ihmisiä, siis eläimiä -podcast rakastaa ymmärrystä avartavia näkökulmia ja pidempiä keskusteluja. Syvän tiedonjanon ajaman ohjelman visiona on luoda asioiden ytimeen pureutuvaa, hitaampaa mediaa. Podcastin keskeisiä teemoja ovat tiede ja taide, tavallinen ja erikoinen, yksilö ja yhteiskunta sekä ihminen ja muu luonto.

Ohjelman vetäjä, ymmärrykseltään keskeneräinen mutta utelias Henry Soinnunmaa on muusikko, kirjoittaja ja amatöörigeneralisti.

Also check out my other podcast in English, Curious on Earth: kzread.info/dron/3WowHfrzDog7EYiZAQFUfg.html

Пікірлер

  • @garad123456
    @garad1234567 күн бұрын

    Dyynin hämähäkki oli ykkösosassa, vieras puhui kakkososasta. Mielenkiintoinen jakso!

  • @Ihmisiis
    @Ihmisiis7 күн бұрын

    Joo näin oli. Tajusin vasta keskustelumme jälkeen, että oltiin puhuttu eri asiasta :D

  • @tatusalminen8502
    @tatusalminen850213 күн бұрын

    <Vittu toi niinkutelu on ärsyttävää

  • @mikkohyvarinen8263
    @mikkohyvarinen826319 күн бұрын

    Täysin keskeistä ja loistavaa älyllistä tarjontaa. Kiitos!

  • @moilami1
    @moilami124 күн бұрын

    Upean rohkea nainen. Hyvä podcasti vaihteluksi. Lisää taiteilijoita toivoisin.

  • @WithWingsOfAngel
    @WithWingsOfAngel25 күн бұрын

    Tässä on tosi paljon samaa mitä itsekin koin. Tosin mulla se sekoilu kesti paljon pidempään ja meni vielä syvemmälle, koska päädyin samalla pariin new age kulttiin. Päädyin pakkokävelemään 100km kodittomana, koska uskoin olleeni "henkisellä matkalla". Nukuin rappukäytävissä. Tuona aikana pelkäsin mm. tietyö -kylttejä, koska koin silloin että ne symbolisoisi sitä että mun piti "tehdä lisää henkistä työtä". Kaikki mitä näin, jokainen numero, kyltti, joki, silta, yms. olivat symbolisia mielessäni. Samalla kun muut hurrasivat kokemuksiani sosiaalisessa mediassa. Tämäntapaista merkkien, eritoten numeroiden, seurailua kannustetaan new age piireissä. Tajusin vasta myöhemmin myös sen että sen aikainen guruna esittäytyvä ohjastani, leikki minulla kuin kissa hiirellä. Välillä mietin, että mikä osa siitä oli psykoosia, ja mikä osa taas sitä että tulin aivopestyksi. Kokemukseni kuitenkin olivat niin pelottavia ja stressaavia ja ne jatkuivat vuosia, että mieleni kehitti puolustuksena jakaantuneen persoonan (OSDD2 = “identity disturbance due to prolonged and intense coercive persuasion”).

  • @moilami1
    @moilami124 күн бұрын

    Alku nauratti, mutta loppu ei. Voimia! Jokainen päivä on bonusta!

  • @Ihmisiis
    @Ihmisiis25 күн бұрын

    Jos haluat saada sähköpostitse tietoa uusista jaksoista ja muusta podcastiin liittyvästä, voit liittyä postituslistalle osoitteessa eepurl.com/h-UdTb Podcastille on nyt myös Telegram-tiedotuskanava, jolle voi liittyä osoitteessa t.me/ihmisiis. Kanavan pitäisi löytyä myös hakemalla podcastin nimellä Telegramissa. Tilaathan myös klippikanavan: youtube.com/@ihmisiisklipit

  • @breiskapenthouston9674
    @breiskapenthouston967426 күн бұрын

    Mielenkiintosia ja jopa omalla kummallisuudellaan huvittavia stooreja. Tulee itekkin jopa "rituaalin" omaisesti tehtyä välillä musiikkia psykedeeleissä. En kykene polttamaan pilvipaukkua oikein ilman että menen täysin tripille ellei polta todella todella vähähästä määrää. En tiedä onko kannattavaa tai tervettä mutta silti jokusen kerran vuodessa poltan ihan kammo määrät ja alan tekemään kokeellista musiikkia. Laitan aina kaikki setupit valmiiksi ennen polttamista koska en pilvessä kykene tekemään oikeestaan mitään mikä vaatii jotain rationaalista päättelykykyä tai jotain. Sitten saatan jamitella 10h putkeenkin jotain.

  • @moilami1
    @moilami126 күн бұрын

    Ai juma, tää on nyt eeppisin siinä mielessä, että mielenkiintoisin. Mahtikiitokset etukäteen!

  • @rrulla
    @rrulla26 күн бұрын

    Tuleepa nyt hyvää tahtia keskusteluja. Kiitos.

  • @JL-ze9qp
    @JL-ze9qp29 күн бұрын

    Moni Laajasalon uudempi asukas ei tiedä historiasta, kuinka saaren maat varastettiin niiden alkuperäisiltä asuttajiltaan törkeässä ryöstössä 70-80-luvuilla, kun maat pakkolunastettiin. Siinä vietiin monilta merenrantatontit roskamaan hinnalla, ja syöstiin silloiset omistajat, joista monet sotaveteraaneja, ottamaan velkaa, että saivat hankittua itselleen uuden kodin. Ja sanomattakin selvää, että siinä tehtiin kokonaisia sukuja perinnöttömiksi. Nyt onkin surkuhupaisaa seurata uudempien, näille ryöstetyille maille rakennetuille asuinalueille muuttaneiden asukkaiden taistelua viimeisistä jäljellä olevista metsistä. Sillon ei välitetty edes ihmisistä, vaan kylmästi tuhottiin vanhuksilta ja lapsiperheiltä elämä, saati että sitten luontoarvoista. Suomessa pyörii sellainen hyvävelikorruptio tuossa rakennusbisneksessä, että raha se on mikä ratkaisee.

  • @JL-ze9qp
    @JL-ze9qpАй бұрын

    Kommentti tuohon, että korkeampi älykkyys olisi yhteydessä vasemmistolaisiin aatteisiin, niin onko käynyt mielessä, että kenties älykkäistä ne kaikkein älykkäimmät, jotka ovat ihmiskunnan todellisinta harvinaisuutta, kuitenkin edustavat konservatiivisia arvoja, ja tämä kiteytyy hyvin siinä, että he ovat niitä jotka ensimmäisinä keksivät pyörän, eikä heidän tarvitse keksiä sitä pyörää uudestaan ja uudestaan, kuten tekee enemmistö muusta ihmiskunnasta... myös ne uteliaat ja vähän muita älykkäämmätkin. 😉 Ei ole mitään uutta Auringon alla, ja sen ymmärtävät vain kaikkein älykkäimmät ja kaikkein viisaimmat.

  • @jepulis504
    @jepulis504Ай бұрын

    Annostuksen määrittely mietityttää myös. Useimmiten keskustelut keskittyvät isompien annosten vaikutuksiin, mutta mikroannostukset jäävät vähemmälle huomiolle. Esim. sienten kohdalla aivojen neurogeneesiä on tutkittu, ja vaikutukset saattavat kumuloitua pienemmilläkin annostuksilla, eli haluttujen vaikutusten saamiseksi ei välttämättä tarvitse edes viedä annosta trippiin asti. Onhan se jo fyysisestikin todella intensiivistä, saatika henkisesti. Myrkyn ja lääkkeen eroa opetellaan vasta.

  • @Ihmisiis
    @IhmisiisАй бұрын

    Nimenomaan MDMA:n mikroannostelusta en ainakaan itse muista nähneeni näyttöä enkä liiemmin myöskään kuulleeni anekdootteja. Mihin tutkimuksiin viittaat maininnallasi sienistä, neurogeneesistä ja vaikutuksen kumuloitumisella pienemmillä annostuksilla?

  • @jepulis504
    @jepulis50428 күн бұрын

    ​@@Ihmisiis Micro-annostamisesta löytyy pienen otannan tutkimuksia, en tosin tiedä onko verrokkiryhminä ollut isomman annoksen saaneet, vai ilman mitään hoitoa olleet. Paul Stametsin tiedän tästä puhuneen. MDMA:sta en tiedä.

  • @jepulis504
    @jepulis504Ай бұрын

    Kiitos tästä keskustelusta.

  • @Ihmisiis
    @IhmisiisАй бұрын

    Ollos hyvä!

  • @Ihmisiis
    @IhmisiisАй бұрын

    Jos haluat saada sähköpostitse tietoa uusista jaksoista ja muusta podcastiin liittyvästä, voit liittyä postituslistalle osoitteessa eepurl.com/h-UdTb Podcastille on nyt myös Telegram-tiedotuskanava, jolle voi liittyä osoitteessa t.me/ihmisiis. Kanavan pitäisi löytyä myös hakemalla podcastin nimellä Telegramissa.

  • @einolehto-eg1gc
    @einolehto-eg1gcАй бұрын

    Massatuotanto on viety loppuun.kohta ihmisiskunta puolittuu.ensin ruoka,sitten taudit.

  • @jokkantii9521
    @jokkantii9521Ай бұрын

    hyvää juttua kiitos

  • @godwiz
    @godwiz2 ай бұрын

    Hyvä jakso, tästä on ollut apua, kun samojen asioiden kanssa on paininut. Kiinnostaisi tietää, mitä Teemulle nykyään kuuluu.

  • @soffitiikeri
    @soffitiikeri2 ай бұрын

    Mietin tätä helppo lapsi/haastava lapsi -jaottelua minkä bongasin kun vanhemmat opettajat sanoo että oppilaat ovat muuttuneet hankalemmiksi eivätkä osaa keskittyä. Varmasti näin on, kun yhteiskuntakin on villiintynyt ja dataa tulee joka tuutista. Samalla herää ajatuksia että onko menneisyyden henkisillä/fyysisillä kurinpidollisilla menetelmillä hiljentäminenkään ihan ollut hyvä asia. Esimerkiks 90-luvullai itse olisin toteuttanut itseäni huomattavasti enemmän jos olisin uskaltanut, mutta minut on hiljennetty helpommaksi lapseksi ja koulukiusaaminenkaan ei varsinaisesti auttanut asiaa. Helppo en siltikään ollut, kun minulla on ADHD, mutta mietin että sellainen tietynlainen itsensä hiljentäminen rangaistuksen pelossa on ollur vähän vinksahtanut asia. Tunnekasvatus ja tietoisuuskasvatus on varmasti järkevät reitit kohti sitä että ihmiset voisivat olla rauhallisempia ihan omasta itsestään käsin, eikä siksi ettei vaan satu kelpaamaan ympäristölle.

  • @Frostyfication
    @Frostyfication2 ай бұрын

    Olipa erinomaisen mielenkiintoinen keskustelu tällaisen nojatuolifilosofin näkövinkkelistä. Lisää vastaavia! Jussiakin jaksaisi kuunnella joskus toisetkin viisi tuntia.

  • @mikkosorsa5305
    @mikkosorsa53052 ай бұрын

    Täytyy kyllä sanoa että ihan ensiluokkainen podcasti, kuvauksessa haastattelijaa kuvataan termillä "generalisti", joka tuntuu tässä tapauksessa vähättelyltä - tuntuu löytyvän tietoa ja ymmärrystä vaikeammistakin aiheista niin paljon että homma pysyy hienosti läjässä ja jatkokysymykset ovat fiksuja ja aiheellisia, sekä tuovat keskusteluun hienosti erilaisia kulmia. Samaa ei voi sanoa monista jenkkipodcasteista, joissa haastattelijoiden pitäisi ainakin paperilla olla milloin minkäkin alan asiantuntijoita. Kerrassaan erinomaista ja hyvin eteenpäin soljuvaa pohdintaa.

  • @jaribuuri2711
    @jaribuuri27112 ай бұрын

    KYLLÄ , JUURI ÄSKEN KATSOTTANI : LASSE LAAKSONEN ON PÄÄLLIKKÖ !!!

  • @pekkakoskenranta3115
    @pekkakoskenranta31152 ай бұрын

    Nyt on kyllä pojilla puurot ja vellit pahasti sekaisin. Ukrainan sota on lännen operaatio jossa taas yritetään dollarin voimalla vallata maa joka ei suostu pankkiirien rahanvaltaan.

  • @EugenSchauman-qc1mu
    @EugenSchauman-qc1mu3 ай бұрын

    "Humanity is like a swarm of ants that find a huge sugar pile (in our case, oil); the abundance of the sugar leads to a dramatically expanding ant colony, which then suddenly contracts and possibly dies off entirely when the sugar pile (oil) ends."

  • @timokariluoto8883
    @timokariluoto88833 ай бұрын

    Äärimmäisen viihdyttävä ja kiinnostava tuokio, paljon kiitoksia.

  • @effexon
    @effexon3 ай бұрын

    Mitäs herrat on mieltä että talous on pelkkää "numerologiaa" eli psykologiaa, mm. tuo 2% tekninen inflaatio/"kasvutavoite" (en pidä sanasta kasvu koska mm suomessa hinnat ovat nousseet eli numeroina on tullut "kasvua" vaikka karkeasti teemme aivan samat asiat kuin ennenkin tai jopa vähemmän. Tuo 2% taas on helppo ymmärtää ihmisen psykologian kannalta: kukaan ei halua menettää rahaa/jotain (jossain kokeissa todetta että positiivinen, saaminen on esim 1 yksikkö positiivista oloa, kuna taas sama negatiivinen menetys on 10x eli 10 kertainen tai muu valtavan paljon korostuneempi asia... taisi eläimilläkin olla tämä tehty samalla tapaa). Sitten tuo konkreettisesti ymmärretty kasvu on mielestäni aivan irrallinen asia joka on siis tullut kirjaimelliseksi jossain kohtaa (ihmiset taitavat olla huonoja käsittelemään abstrakteja asioita? Ainakin itse joudun aina pysähtymään näissä erikseen onko nyt symbolinen asia vai kirjaimellisesti). Sitten markkinoinnissa, joka suoraan kytkeytyy meidän järjestelmään, on tehty valtavan paljon juuri psykologisia kokeita mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät. Ymmärrän että jollain keinolla pitää palkita niitä jotka jaksavat painaa pitkää päivää ja vaikka uudistaa tai tuoda jotain uutta johonkin bisnesalaan tai palveluun(tai laittaa 1000 tuntia johonkin taideteokseen joka mullistaa monen ihmisen ajattelun ja jopa ehkä uudistaa koko yhteiskuntaa sen kautta), mutta ehkä löytyisi parempiakin keinoja jos käytettäisiin enemmän viisaita päitä tässä. Toisin sanoen tässä on käyttöliittymäongelma, itse "tietokone" , systeemi toimii mutta käyttöliittymä on huono ja tehottomuus, järjettömyys tulee siitä(anekdoottina lääkärien käyttämä aika tietojärjestelmään eikä hoitotyöhön, joka on aivan sama asia pienessä mitassa joka kertautuu sitten valtavasti kun joka paikassa on näin... aikahan on meidän tärkein "valuutta".. mutta ei siten että kaiki on systeemisesti tehokasta vaan optimaalista ihmisten kannalta.. paljon halvempaa ajankäytölle jos jotain ei tarvitse tehdä ollenkaan kuin tehdä se tehokkaammin kuin aiemmin... tästä näen sivupolun jossa köyhä yhteisö, yhteiskunta usein pyrkii juuri optimoimaan tuotteet ja palvelut ajankäytöllä toimiviksi, esim kestävä tuote säästää ajan ettei tarvitse juosta kaupassa kun se menee rikki.... kun taas rikastutaan, raha menettää merkitystä ja aletaan pelata toisten ja omalla ajalla enemmän.... mm tarkoituksella huonoja tuotteita johon kuluu aikaa joka taas psykologiaa "sunken cost fallacy mm" jolla ihminen saadaan koukkuun... sitten loistava taide, kulttuuri taas on hieno jos se pyrkii mahdollisimman pienellä ihmisen ehkä ajallisella panostuksella säväyttämään jopa vuosikymmenien taakse säilyvällä muistolla).

  • @putjack3703
    @putjack37033 ай бұрын

    Hurja ajatus, että ajatusten harjoituksilla voi muuttaa aivojen rakennetta. Mm. aivotutkija Caroline Leaf on tuota tutkinut. Jos totta, se tarkoittaisi , että uskomus ja ajatuskuviot vaikuttavat ei ainoastaan omassa kopassa, vaan myös sen ulkopuolella. Suottako sanonta mielen kylvöstä kulttuurin pellossa.

  • @Stubhose
    @Stubhose3 ай бұрын

    Suomen Neil de Grasse Tyson😅

  • @Stubhose
    @Stubhose3 ай бұрын

    Onneksi ei nyt ihan, Esko ei rakasta ihan niin paljon omaan ääntään, mutta kun katsoo kaikki toverinYT materiaalit ja lukee/kuuntelee kaikki kirjat läpi niin läpät alkaa vain haukotuttamaan. Mikä on hyvä koska se on hyvää päikkäri/uni kuuntelemista.

  • @tikkitakki3082
    @tikkitakki30824 ай бұрын

    Eläimet lajiutuvat: susi, koira,kettu jne... leijona, gebardi, tiikeri jne... Ihmiset eivät lajiudu; on vain muuntelua ihonvärin ym. suhteen.

  • @holokyttaja5476
    @holokyttaja54764 ай бұрын

    Suutari saisi pysyä lestissään tässäkin asiassa, Janin mielipiteellä esimerkiksi biodiversiteetistä ei ole mitään merkitystä sillä hän ei ole mikään biologi, hän ei tiedä asiasta. "Tiedetoimittaja" joka ottaa kantaa asioihin joista ei tiedä mitään, mahtavaa.

  • @rerewa
    @rerewa4 ай бұрын

    Oletko ammatiltasi keskusteluarvostelija?

  • @holokyttaja5476
    @holokyttaja54764 ай бұрын

    @@rerewa Tässä tapauksessa arvostelu on ihan aiheellista kun ukko höpisee asioista joista hänellä ei ole minkäänlaista koulutusta tai tietoa. Mikä oli kommenttisi pointti? Eikö kaikki pitänyt kyseenalaistaa, niinhän se itsekkin sanoi :)

  • @rerewa
    @rerewa4 ай бұрын

    No ajattelin, että tässä kaksi henkilöä keskustelevat, ilman että tekevät päätöksiä ja Jani kyllä avoimesti kertoi taustoistaan, niin kuuntelijan olettaisi ymmärtävän että tässä puhutaan henkilökohtaisista näkemyksistä, ilman että sitä joka lauseeseen painottaa. Vai tarkoitatko, että vaikkapa vain infratekniikan insinöörit tai muut alalle korkeasti koulutetut saavat puhua teidemme kunnosta? Mutta siis kiinnostaa kyllä mikä erityisesti oli väärin sanottu, kun ei ainakaan minulle vielä tuolla kritiikillä avautunut.

  • @laurigrohn
    @laurigrohn4 ай бұрын

    "Lääkkeet kallita". Mutta yhden lääkkeen kehittäminen voi maksaa sstoja miljoonia. Riskit suuria. Kaaro pihalla . Vastuu kuulijoilla.

  • @rerewa
    @rerewa4 ай бұрын

    No tällöinhän ois helppo näyttää ne kulut

  • @KonservaTiivi-Taavi
    @KonservaTiivi-Taavi4 ай бұрын

    Vieras asunut Haminassa? Terveiset täältä. Mikään ei ole muuttunut:)

  • @khellstr
    @khellstr4 ай бұрын

    Onko työn alla Jani Kaaron Eläin juttuja kirja ?

  • @AmssoBadorSpacelot
    @AmssoBadorSpacelot4 ай бұрын

    Siellä näkyy vasemmassa alakulmassa olevan nimeltämainitsemattomia keksejä.

  • @Ihmisiis
    @Ihmisiis4 ай бұрын

    Jos haluat saada sähköpostitse tietoa uusista jaksoista ja muusta podcastiin liittyvästä, voit liittyä postituslistalle osoitteessa eepurl.com/h-UdTb Podcastille on nyt myös Telegram-tiedotuskanava, jolle voi liittyä osoitteessa t.me/ihmisiis. Kanavan pitäisi löytyä myös hakemalla podcastin nimellä Telegramissa.

  • @partasuhari
    @partasuhari4 ай бұрын

    Kiitos hyvästä jaksosta! Hyvin mielenkiintoista sisältöä taas

  • @Rami-hv9xj
    @Rami-hv9xj5 ай бұрын

    Ihmisiä, siis Jumalan kuvia.

  • @Joniks8834
    @Joniks88345 ай бұрын

    Ei asia aina näin mene että viisas on tyhmä ja tyhmä ois viisas. Elämäniaikan on kuitenkin niin paljon paljastunut ei ihmiskuntaa kannattavia keksintöjä. Edelleen näyttää siltä että kehitys suunta on maatumaton musta savu piipusta ulos ja samalla haukutaan menneisyys.🤣 Vääjämätöntosiasia on se että kehitys menee eteenpäin, mutta onko helvetti soikoon pakko mennä niin että ensin oli pahvinen foliolla sisustettu pillimehun vuosikymmeniä ja sitten kaiken tämän päivän teknologian rinnalla vaihdetaan pahvisen ja folion sisustaman pillimehun pillin sijaan pahvinen joka ei toimi yksinkertaisuudessaan. Tämäkin liittyy tulevaisuuteen. Naurettavaa miten kehitystä viedään näinkin lapsentasolla eteenpäin kun samalla robotti painaa 24/7 jätettä kaupan hyllyille.😂😂😂😂😂

  • @Joniks8834
    @Joniks88345 ай бұрын

    Mitä kakkaa tämä on? Viisas on tyhmä ja tyhmä on viisas. Esimerkki laboratoriossa tuotettu liha voi luoja miten viisaus ampuu yli. Jos tällaiseenkin siirryttäisiin niin niin kaikki tyhmät saalistamaan oikeaa lihaa. Maapallo ei pelastu Eskon ajatuksilla. Ihminen tuhoaa teknologialla maapalloa lyhyesti. Jos ihminen ois Roope ankka ja samalla viisas huomioiden 100%kestävän kehityksen päästöineen ja ympäristöineen. Eipä näytä siltä! Raha saa järjen sekasin, kestävä ja ilmasto jää kakkoseksi. Lopetetaan muovi krääsän tilaaminen ulkomailta vaan ei. Konteittain ja tonneittain muovia kuskataan Suomeenkin.😂 Esko pystyykö astuun todellisuuteen? Esko onko meressä muovia? Esko onko tosiaan näin että kannatat tätä kestämätöntä tosi asiaa? Tuntuu siltä Esko että jotkut on syntynyt liian helposti ja päässeet liian helpolla. Ymmärrän jossain määrin sun sanomaa että kehitys menee eteenpäin,MUTTA muista se Esko hyvät rahat ja takuut vanhoille päiville asti on helppoa puhua, jos et itse ole joutunut kokeen köyhyyttä ja sen tuomaa opettamaa hyvää luovuutta ja ymmärrystä,että köyhyys ei aina tarkoita taistelua, vaan opettaa myös ihmistä ymmärtään ja ennenkaikkiaan kasvattaan hyvän tunteen ja rakkauden ymmärtävän ihmisen. Äly teknologia joo on hyvä keksintö, mutta enempi orjuuttava ja sitä kautta normi ihmisen omaa älyä heikentävä. Ihminen tarvii konkreettista tekemistä pysyäkseen lyhyesti järjissään kuin toteuttaakseen sen kaiken robotin kautta. Loppuun sanon että ihmisen mielenterveys ongelmat on lisääntynyt, osaisko Esko kenties yhdistää mielenterveysongelmia mitenkään teknologian kehitykseen? Ois mielenkiintoista kuulla. Ehkä häneen pitää ottaa yksityisesti yhteyttä ja kysyä asiasta.😊

  • @reemus314
    @reemus3145 ай бұрын

    Valtaoja luulee tietävänsä kaiken kaikesta vaikka oikeasti ei tiedä kuin hyvin vähän asioista joita näkee kaukoputken läpi. Luulee olevansa erehtymätön

  • @Gretstarret
    @Gretstarret5 ай бұрын

    Mä voimaannuin tästä kaikesta kiusallisuuden määrästä :D. Mahtavaa <3

  • @hannuhannula7473
    @hannuhannula74735 ай бұрын

    Jeesus on herra!

  • @viznut
    @viznut6 ай бұрын

    Suosikkipopularisointini kvanttitietokoneista: Kone luo valtavan määrän rinnakkaistodellisuuksia, yhden jokaiselle läpikäymälleen mahdollisuudelle. Jos vaikka 30 kubittiä on asetettu "sekä 0 että 1" -tilaan, syntyy väliaikaisuniversumeita kaikkiaan noin miljardi (2 potenssiin 30). Kun laskutoimitukset on saatu valmiiksi, romautetaan multiversumihimmeli ja saadaan esim. tieto, löydettiinkö jossain universumissa ratkaisu ongelmaan. (En minäkään oikeasti kvanttimekaniikkaa hallitse, eikä tämän turvin voi vielä ruveta kvanttikoneita ohjelmoimaan, mutta tämä on auttanut hahmottamaan joitakin niihin liittyviä asioita.)

  • @richardweickelt833
    @richardweickelt8337 ай бұрын

    6 hours talk without cut... is this performance art?

  • @Rainbowman333
    @Rainbowman3337 ай бұрын

    kiitos tästä videosta, vieras täyttä timanttia💎 🙏

  • @ihmeita
    @ihmeita7 ай бұрын

    Классно, только ничего не понятно. Кроме Twin Peaks

  • @Lothar303
    @Lothar3037 ай бұрын

    I'm actually thinking of the possibility of adding subtitles, I'll need to look for some technical solutions.

  • @ihmeita
    @ihmeita4 ай бұрын

    @@Lothar303 It's still nice to hear Finnish spoken :)

  • @VmKobudo
    @VmKobudo8 ай бұрын

    Kuka jaksaa katsoa 6.17 tuntia pitkää jaksoa...

  • @rerewa
    @rerewa8 ай бұрын

  • @Migedimigedi
    @Migedimigedi8 ай бұрын

    🖐️

  • @olli-anteropetterharju158
    @olli-anteropetterharju1588 ай бұрын

    💯

  • @viznut
    @viznut6 ай бұрын

    Juuri eilen kuuntelin kahden junamatkan aikana. Kuuntelen tosin yleensä nämä 150%-nopeudella, koska silloin fokus pysyy paremmin.

  • @Kangsteri
    @Kangsteri8 ай бұрын

    Suosittelen tripla OS:Sia ;) Itellä on winXP 32bit, win7 64bit ja Linuxi. Voi käyttää softaa ja rautaa ysäriltä tän päivän online AI juttuihin. Vanhat pro laatuset vekottimet on halpoja.

  • @Lothar303
    @Lothar3038 ай бұрын

    Itse käytän pelkkiä pilvipalveluita nyt näihin (Runpod ja Colab tällä hetkellä), eli periaatteessa näitä voisi tehdä millä tahansa koneella, mikä pyörittää riittävän uutta selainta, että nuo selainpojaiset käyttöliittymät toimivat. Musahommissa pitää olla vielä oma kone, mutta toivon, että muutaman vuoden sisään voisin tehdä nuokin hommat pilvessä, niin ei tarvitsisi ehkä koskaan ostaa enää ns kunnon tietokonetta itselle. Itsellä on ihan Ubuntu 23 nyt, sekin on niin nopea, ette ole nähnyt tarpeelliseksi lisätä järjestelmän ylläpitoon liittyvää vaivaa kymmenkertaiseksi, että saisin jonkun marginaalisen lisän tehokkuuteen. Inhoan siis Linuxin kanssa säätämistä, mutta käytän sitä, koska tykkään vapaan lähdekoodin jutuista, ja se on vähän tilanteesta riippuen 10-15% nopeampi kun Windows 10 noissa musahommissa. Lisäksi kuorma on paljon tasaisempi, mikä tekee tuosta hyödystä vielä käytännössä suuremman.

  • @snowandcoal
    @snowandcoal8 ай бұрын

    Sopivasti sattui. Tänään pohdin miten hienoa olisi saada Suomeen vasen-oikea jakolinjan ulkopuolelle anarkistipuolue. Tai sen nimi voisi olla yksilöä korostavasti Anarkistit. Puretaan valtio.

  • @Lothar303
    @Lothar3038 ай бұрын

    Eiks toi oo se, mitä Kokoomus ja Perussuomalaiset tekee nyt? 😁 Erohan tavallaan ääriliberaaleihin tms on jollain tapaa hiuksenhieno: "ihmiset olkoot vapaita ja tehkööt, mitä lystäävät". Itse näen sen ehkä konkretisoituvan siinä, miten tuonne ollaan matkalla. Jotkut ovat valmiita purkamaan kaikki solidaariset ja huolenpitoon liittyvät rakenteet ja luottaa ihmisten selviytymiskykyyn, itse taas näen että muutosta pitää lähestyä sitä kautta, että ihmiset ovat niin hyvinvoivia ja voimaantuneita, että omasta halustaan kykenevät yhteistyöhön, osallistumiseen ja jakamiseen. Toisaaltahan vitsit sikseen, oikeistohan ei ole purkamassa kun hyvinvointivaltion, mitään intressejä puuttua olemassaoleviin valtarakenteisiin ei kyllä ole, vaan päinvastoin vahvistaa niitä, ja varmistaa sellaisen halvan työvoiman saatavuus, jolta on viety kaikki valta uhata noita joillekin hyödyllisiä hierarkioita. En nyt heti muista, mitä kaikkea edes puhuttiin tuossa, mutta jollain tapaa hyvinvointivaltion pitäisi olla viimeinen tikki, mikä avataan, jos mietitään jotain utopistista tilannetta, missä paikalliset matalan tason hierarkiat hallinnoivat arkea ja vaikkapa sen teknisiä edellytyksiä. Muutenkin, en ole kovin kiinnostunut mistään utopistisista kokonaisratkaisuista jonkun ismin pohjalta, koska ne ovat kaikki jonkun sortin fantasiakirjallisuutta. Anarkismista kuitenkin voi mielestäni ammentaa paljon ikäänkuin korkeampana tavoitteena, mistä voi ottaa inspiraatiota vaikka omaan työhönsä ja arkeensa suhteessa siihen, miten suhtautuu olemassaoleviin valtarakenteisiin.

  • @laurigrohn
    @laurigrohn8 ай бұрын

    Meni muistelun yrittämiseksi, voi, voi.

  • @Lothar303
    @Lothar3038 ай бұрын

    Itsekin mietin tätä jälkeenpäin, mulla yksi selkeä ADHD/ADD-oire on, että keskustelussa en saa palautetta nimiä, asioiden vaikka teknisiä yksityiskohtia jne mieleen 😅 Tyyliin Meniköhän mulla tossa yhdessä kohdassa milli- ja mikrokelvinit sekaisin, vaikka kyseessä on asia, minkä kanssa teen töitä päivittäin 😂