208 Laihdutuslääkkeet

Timestamps
00:00 Intro
00:45 Rasvasiepparit eivät toimineet
04:00 Endokrinologinen mallia kaloriteorian tilalle
07:05 Uudet laihdutuslääkkeet: GLP-1 analogit
08:25 GLP-1 analogeilla on paljon hyviä vaikutuksia elimistöön
12:12 GLP-1 haittoja ja pitkän ajan ongelmia?
LINKIT
Laihdutuslääkkeet ennen GLP1-analogeja. Rasvansiepparit yms. Duodecim 2018
www.duodecimlehti.fi/duo14549
Uudet laihdutuslääkkeet GLP-1 reseptorianalogit Duodecim 2020
www.duodecimlehti.fi/duo15815

Пікірлер: 19

  • @geocachinghytti1384
    @geocachinghytti13843 ай бұрын

    Todella mielenkiintoista. Kiitos.

  • @user-qm7hq6hz9x
    @user-qm7hq6hz9x3 ай бұрын

    Kiitos Ari👍 mielenkiintoisia videoita🤗

  • @perjantaifiilis9222
    @perjantaifiilis92223 ай бұрын

    Haluan kiittää sinua tekemästäsi työstä, kanavallasi on todella monipuolisesti hyödyllistä, konkreettisesti hyödynnettävää tietoa.👍 Olen itse refluksitaudista ja huonosta immuniteetista kärsivä ja siksi oman immuniteetin buustaus ollut tärkeää mulle jo tosi pitkän aikaa. Huomaan sairastuvani kasvaneesta stressistä hyvin herkästi. Olisiko sinun mahdollista tehdä video konkreettisesti hengitystieinfektioita vastaan immuniteetin parantamiseksi? Kysyn myös hieman henkilökohtaisemmin; mitä veikkaat mikä on ongelmana, jos hapenottokyky ja vireystila kohenee huomattavasti kun käytän omenaviinietikkaa ja suolahappokapseli lisäravinnetta? Minulla on todettu vilja-allergia ja pyrin syömään melko runsaasti hyvälaatuisia rasvoja ja lihatuotteits. Syön myös paljon kasviksia.

  • @arimiettinen76

    @arimiettinen76

    3 ай бұрын

    Kiitos. Suolahappo+viinietikka lisä korjaa viittaa imeytymisen ongelmaan tai ns. vuotava suoli ongelmaan. Harkitse lisänä glutamiinia esim 1kk kuurina kokeilla. Monilla korjaa ohutsuolen pinnan solujen välisiä tiiviitä liitoksia paremmaksi. Hyviä turvallisia lisäravinteita nuo kaikki.

  • @perjantaifiilis9222

    @perjantaifiilis9222

    3 ай бұрын

    @@arimiettinen76Kiitos vinkeistä! :)

  • @Dinokkio2
    @Dinokkio23 ай бұрын

    Itsellä alkoi pahoinvointioireet rybelsuksen kanssa vasta tälläi pidemmän käytön jälkeen eli jo jonkinaikaa max annoksella. Tosin nyttemmin itsesäätelen tuota ottoväliä harvemmaksi kuin kerran päivään -> Kertapitoisuuden nousu varmaan kuvottaa enemmän. Ruoan kanssa otettuna tällä tulee aivan varmasti oksennus

  • @arimiettinen76

    @arimiettinen76

    3 ай бұрын

    Jep siihen voi totutella tabletilla niinkin että välilä harventaa tai myös keskivahvuus usein jo on tehokas, jos sen sietää

  • @backstagecam5082
    @backstagecam50823 ай бұрын

    Kuljin outoja linkkejä pitkin kanavasi ääreen. En tiedä, mitä muuta kautta kysymykseni esittäisin, joten jätän sen nyt tähän lihavuusvideon alle, koska julkaisu on tuoreimpasi. Osaatko arvella, mistä löytyisi apua erittäin kivuliaisiin lihaskramppeihin, joita esiintyy ympäri kehoa varpaista alaraajoihin, kylkiin, sormiin ja kaulaan asti? Kramppeja tulee niin normaalissa päiväaktiviteetissa kuin yöllä levossa, oireilu ei siis vaadi edeltävää fyysistä rasitusta, vaikka myös yksipuolinen rasitus saattaa niitä toisinaan laukaista. Monenlaiset magnesiumvalmisteet on kokeiltu - ei apua. Krampin ilmoittaessa tulostaan ainoastaan suolaveden (yök) juominen ja epsomsuola-jalkakylpy (jos ehdin sen ajoissa valmistella) auttavat. Lyhimmillään nämä torjuvat krampit joidenkin tuntien ajan (3-6), toisinaan menee viikkokin ilman uusia kauhuja. Vuosien varrella avuksi on kokeiltu jotain jo unohtamani nimistä, toimimatonta, intervallimalliin nautittua lääkettä ja ehdoteltu jopa diapameja! Usko lääkärikuntaan heikkenee, vaikka ymmärränkin, että maailma on täynnä arvoituksia, myös ja etenkin ihmiskehoon ja sen toimintaan liittyviä. Yhteenkään arvoitustenratkaisijaan tyyliin 'Dr House' en ikävä kyllä ole törmännyt. Kukaan ei ole ohjannut edes hivenainetutkimuksiin, joita olen sitten yksityisessä labrassa teettänyt. Tulokset ovat raja-arvojen sisällä. Huom. Vaivanani eivät ole 'levottomat jalat'.

  • @Sari-nw6or

    @Sari-nw6or

    3 ай бұрын

    Moi, täältä sivullisena kommentoin. Vaiva kuulostaa tosi ikävältä. Oletko kokeillut vaikuttaako ruokavalion muuttaminen oireisiin? Itselläni on ajoittain omituista repimistä ja kipuilua jaloissa, viljatuotteiden pois jättäminen auttaa oireisiin.

  • @marjajokela195

    @marjajokela195

    3 ай бұрын

    Jättämällä sokerit , viljat pois ruokavaliosta sekä rypsiöljyt ja kaikki pitkälle prosessoitu lisäaineilla tehty ruoka todennäköisesti parantaa vaivan eli siirryt puhtaalle lisäaineettomalle, eläinperäiselle ruoalle. Todennäköisesti olet hyperinsuleeminen/induliiniresistenssi. Kannattaa katsoa noita aiempia videoita insuliiniresistenssistä, tila jota th ei noteeraa miksikään. Kannattaa etsiä kirjastosta Antti Heikkilän kirja ”Lääkkeetön elämä” , Taija Sompin kirjat. Tuo induliiniresistenssi on tila, joka sotkee aineenvaihdunnan. Turpaduunarin blogista löytyy myös kirjoituksia mm. Magnesiumista.

  • @backstagecam5082

    @backstagecam5082

    3 ай бұрын

    @@Sari-nw6or Olen kokeillut monenlaisia ruokavalioita ja rajaustoimia. Tosin kokeilin tuolloin niitä ihan muihin vaivoihin - ei ollut apua. Saatan yrittää viljatonta ihan tähän vaivaan. Kiitos vinkistä!

  • @backstagecam5082

    @backstagecam5082

    3 ай бұрын

    @@marjajokela195 Moni neuvoistasi on jo käytössä. Minulla ei myöskään ole mitään säännöllistä lääkitystä ja lääkkeiden käyttö ylipäätään erittäin pientä. Olen viimeaikoina yrittänyt lisätä lihaa ruokavalioon. Kiitos vinkeistä! Tutustun niihin lähitulevaisuudessa.

  • @arimiettinen76

    @arimiettinen76

    3 ай бұрын

    Tuollaisissa voi olla takana jo mm. harvinaisia lihassairauksia, perusasiat on hyvin kartoitettu tuon perusteella. Lihassairauksiin perehtynyt neurologi voisi tuossa jo olla avuksi.

  • @onnilaukkanen3403
    @onnilaukkanen34032 ай бұрын

    Maailmalta olen huomannut uutisia lihasmassan häviämisestä näillä lääkkeillä. Luuletko Ari sellaista riskiä olevan?

  • @arimiettinen76

    @arimiettinen76

    2 ай бұрын

    En luule, mutta tiedän ja tutkimuksia on paljon. Estää lihasten energia-aineenvaihdunnassa etenkin rasvahappojen pääsyä lihassoluihin. Statiineista tuleva insuliiniresistenssin lisä voisi tulla lihasvaikutusten kautta. Lihakset ovat tärkeät diabetesta poissa pitämään

  • @krystalli6108
    @krystalli61083 ай бұрын

    nii suosittelitsitko

  • @arimiettinen76

    @arimiettinen76

    3 ай бұрын

    viimeisenä oljenkortena hyvä olla tuo vaihtoehto olemassa, mutta en lupaa kyllä täysin turvalliseksi.