2021 05 08 Eredeti Fény Zen Templom - egynapos zen

Nagyon szomorú, de mindenek fölötti az a tény, hogy ha nem látjuk az élet múlandóságát, feltételhez kötöttségét, akkor nem becsüljük meg - a halál tudata nélkül nem élünk igazán.
A zen tehát azt jelenti, hogy meghaladjuk az életet és a halált, de ehhez magunkban kell találnunk valamit, amely túllendül a múlandóságon - valamit, ami látja a keletkezést és a megszűnést,
de mégsem azonos vele, ahogy a tükör sem azonos a tárggyal, ami megjelenik előtte.
Előfordul, hogy tudatos álmom van - hogyan tudnám azt az álomvilágot stabillá tenni, hogy több ideig maradhassak ott?
Mitől függ, hogy ki mikor tapasztalja meg a jelenlétet, és vannak-e fokozatai?
Mindannyian rendelkezünk valamivel, ami úgy hívunk, hogy prána vagy chi - és ennek az energiának a vándorlása a karmától függ.
Nagyon sokan nagyon sokat énekelnek ahhoz, hogy legalább egy szótagnyi mantra a lelkükben kellő mélységre lehatoljon.
Teljesen mindegy, hogy honnan jövünk - és nagyjából oda megyünk, ahová itt megláttuk, hogy mennünk kell, ahová menni akarunk, amilyen úticélt elkészítettünk magunknak.
Igazi önvalónk tapasztalata nélkül nincs tisztánlátás, a lényeg nélkül nincs igazság és az igazság nélkül nincs helyes működés.
Az állatoknak is van identitásuk, de nem látnak rá, nem is tudják megváltoztatni - az viszont, hogy az ember rálát, még nem garancia semmire, mert változtathat szenvedés irányban és változtathat boldogság irányban.
Vágyom a szeretetre, mégis falak mögé teszem magam - mi lenne a helyes megoldása ennek?
Ha nem félsz bejönni az interjú szobába, egy idő után nem félsz a mindennapi élet helyzeteitől és kapcsolataitól sem.
Akármit hoz eléd az élet, akármilyen konfliktust, nagy örömöt, hirtelen veszteséget, annak látod, aminek látnod kell: az ilyenségében a valóságot, és nem teszel hozzá és nem veszel el belőle - és akkor a tudatod tiszta.
Hogyan tudom kivenni az energiát azokból a dolgokból, amelyek visszahúznak, amelyek nem engednek előre?
Úgy látod a gyerekeidet, ahogy vannak, vagy ahogy szeretnéd őket?
Az egyénnek el kell érnie a szabadságot, hogy végre felelősséget vállalhasson, és a felelősségvállalása nem képzelhető el a szabad döntés nélkül.
A félelem csak a bátorsághoz képest létezik, tehát mindentől nem félhetsz.
Ha a centeredet, ezt a középpontot, a jelenlétedet nem erősíted meg, a két gyerek szét fog szedni darabokra - ha nem te leszel erősebb, akkor majd ők.
Merd kifejezni az érzelmeidet, mert ha nem, akkor nem lesznek őszinte lélekkapcsolataid - a párkapcsolaton belüli magány az egyik legszörnyűbb dolog, amit az ember tapasztalhat.
Vigyázzunk a projekciónkkal és a saját érzelmi problémáinkkal, mert pillanatok alatt rávetítjük a környezetünkre.
Ne legyél véleményfüggő, hanem realitás talaján álló és az úton határozott irányban menő lény - és ha azt választjuk, hogy elérjük a felébredést, akkor azt előbb-utóbb el fogjuk érni; hogy egy éven, egy életen vagy több életen belül, az teljesen mindegy, de ameddig ebbe az irányba haladsz, addig ez nem fog szűnni, sőt gyarapodni fog, mint tapasztalás.
-----------------------------------------------------
► További információért látogass el weboldalunkra: eredetifeny.hu
► Kövess minket Facebook-on is: / wks108
► Ha segítesz, mi is többet segíthetünk: eredetifeny.hu/rolunk/hogyan-...
► Támogathatsz minket Patreon-on is: / zentemple
**********************************

Пікірлер