2021 07 23 Eredeti Fény Zen Templom - egynapos zen

A tudattalanodról, a lelkedről nagyon sok mindent lehet gondolni, de a közvetlen tapasztalás nagyon más.
Szomorú, de törvényszerű, hogy a legtöbb ember esetében csak a szenvedés hozza meg a belátást, néha még az sem - a kérdés tehát nem az, hogy mennyit tudsz, a kérdés az, hogy mennyi szenvedés kell a belátáshoz, mi az, ami igazán tud téged tanítani.
A gyakorlat illúzióvesztéssel teli, csalódással teli - és amikor csak rálátsz, de már nem csalódsz, akkor vagy a valóság talaján többé kevésbé.
Boldogságos békeidőben mindenki azt hazudik magáról, amit akar, nagyrészt nem derül ki, de válsághelyzetben ez lehetetlen - akkor derül ki, hogy valójában ki vagy.
A megoldás nem belül vagy kívül van - a megoldás annak a kapunak a kinyitása, amely nem gondolati, és a belső és a külső eggyé válását hozza.
Ha a lényeg megvan, akkor az igazság is megvan, és csak az igazság birtokában lehet helyesen működni vagy együttműködni.
A szenvedés megszüntetésének útján nem lehet általában gyorsabban haladni, mint az illető személyes belátása.
Honnan jön ez a mérhetetlen aggódás és félelem, és hogyan szüntethetem meg?
Akkor lesz a tudásból bölcsesség, amikor a tapasztalat áthatja és egy kis együttérzést is összeszed - egyébként tényleg csak szótár és adattár.
A vágy nagyon nagy festőművész - a "mindenben megfelel" nem fog tartani sokáig.
Az emberek többségéről, akikkel találkozom, kialakítok magamban egy képet, ami olyan 80%-ban negatív, 20%-ban pozitív, aztán menekülök tőlük, mert nem akarom a negatív dolgaikat tapasztalni - hogyan tudok ettől megszabadulni?
Szinte biztos, hogy 4-5 éves korra te ebben az inkarnációban nem tudsz olyat legyártani, hogy azon nyomban egy krónikus, Szaturnusz-ciklusnyi betegség legyen - azt te hoztad magaddal, ráadásul egy olyan környezetbe, amely sikeresen aktiválta is.
Ha legyártod az ént, hiba; ha azt mondod, nincs én, az is hiba - és itt van a középút: nagyon keskeny, de van, és lehet rajta járni.
Hogyan bocsáthatok meg a szüleimnek, ha úgy ítélem meg, hogy nagyon rossz kapcsolati rendszerben nőttem fel mindkettőjük részéről?
Amikor látod, hogy az elméd helytelen dolgokat művel és a szokásaid nagyon-nagyon rosszfelé vinnének, ha követnéd őket, akkor a mantrával ezt meg tudod akadályozni - ha erősebb a mantra, mint az érzelem/gondolatfolyam vagy a beszéd és cselekedet, akkor uralod a karmádat.
A nem-tudomból, mint információhiányból egyszer csak nem-gondolkodó tudat lesz, nem-dualisztikus minőség lesz.
-----------------------------------------------------
► További információért látogass el weboldalunkra: eredetifeny.hu
► Kövess minket Facebook-on is: / wks108
► Ha segítesz, mi is többet segíthetünk: eredetifeny.hu/rolunk/hogyan-...
► Támogathatsz minket Patreon-on is: / zentemple
**********************************

Пікірлер