2021 04 17 Eredeti Fény Zen Templom - zen tábor

Nézd meg, mikor kell csendben maradni ahhoz, hogy elmenjenek a felhők, és mikor kell szólni ahhoz, hogy a másiknak a sebeit begyógyítsd és ne még mélyebbre vágd.
Hogy tudom megengedni magamnak a szeretetet?
Legyen tiszta a tudatod: akkor tapasztalod, ami benned a nő, és a férfi tapasztalja, ami benne a férfi - és hogyha EZT jól látod, akkor AZT is jól látod, ha magadat nem látod jól, a másikat sem látod jól.
Aki lezárja magát egy fallal, az egy ideig elhiheti, hogy őrá más törvények érvényesek, és egyszer csak a nagy fal mögé kerül és ott van bent a büntetés végrehajtási intézetben - az együttérzés és a bölcsesség szándékos hiányával lehet odakerülni.
El kell érni, hogy a szülők jobban szeressék a gyerekeket, mint amennyire a gyerekek a képernyőt szeretik - ez egy nagyon nagy feladat: hogy te adjál nagyobb élményt neki és nem pedig a virtuális világ.
A puszta tartalomfogyasztás kilúgozza a kreativitást és leszoktat a az alkotásról - teremtő önmagunk elfeledése egy óriási veszély.
Az emberiség legnagyobb vaksága, hogy nem látja, hogy mi teremtjük ezt a karmát magunknak és egymásnak egyaránt - ha erre rálátnánk, akkor a szabadságot és a felelősséget egyszerre tapasztalnánk.
Ha nem emelünk a tudatminőségen, akkor a mennyiségünk fog csökkenni.
Egyik állapotban sem tudsz végérvényesen megmaradni: a völgyben kimerülsz, a hegyen elmagányosodsz - a körforgás kell, megfelelő ütemben.
Használd a formát, de ne ragaszkodj a formához - fontos a formális gyakorlat, de pusztán a forma elvégzése nem garancia semmire: mit csinálsz te belül az alatt a félóra alatt?
Nyugodtan maradj meg a tiszta tudat térszerű, tükörszerű tapasztalatában és az olyat tud adni, mint semmi más.
Azért is vagyunk itt, hogy az előfeltevések helyett a helyes tapasztalatot éljük át, és ebből a tapasztalásból, a pillanat tiszta megéléséből lesz a helyes irányvétel, a gyakorlat vitele, az élet vitele - nézd meg a nemes nyolcrétű ösvényt.
-----------------------------------------------------
► További információért látogass el weboldalunkra: eredetifeny.hu
► Kövess minket Facebook-on is: / wks108
► Ha segítesz, mi is többet segíthetünk: eredetifeny.hu/rolunk/hogyan-...
► Támogathatsz minket Patreon-on is: / zentemple
**********************************

Пікірлер