2021 03 19 Eredeti Fény Zen Templom - Zen tábor

Vakon vagy félig vakon tapasztaljuk a realitást és megpróbáljuk a teljességet átélni, de mindaddig, amíg ezt a gondolkodás útján, a dualitások útján szeretnénk tenni, ez nem lesz sikeres, nem lesz teljes.
Az ilyenség felbecsülhetetlen, mert ebből következik az igazság - nem valamilyen intellektuális érvrendszerből, nem egymás meggyőzéséből, hanem inkább abból, hogy tisztán látunk, tisztán hallunk, tisztán gondolkodunk, érzünk, cselekszünk és beszélünk.
A természet végtelen intelligenciával látszólag spontán és önmagától működik, az ember az, aki erről leszakad, elszigetelődik, elmagányosodik, elkedvtelenedik és boldogtalan lesz, mert nem találja önmagát, nem talál vissza ebbe az eredeti egységbe - és érdekes módon ahhoz, hogy ide visszatérjünk, pont ezt a dualisztikus gondolkodást, én-alkotást, véleményalkotást kell feladnunk, amelyre annyira büszkék vagyunk.
Ha a valóságról gondolkodni szeretnél, kiolvashatsz könyvtárakat, de az még mindig nem az, amit a valóság tapasztalatának mondunk.
Amire szükséged van, az már benned van, bennünk van, mindenkiben ott van, de látod-e, éled-e, tapasztalod-e vagy csak a karmádat követed?
Mit jelent a tíz világ Buddhája?
Kétségbeejtően nem tudjuk, hogy kik vagyunk és mi a dolgunk itt, és ezért csináljuk ezt magunkkal és egymással, meg a bolygóval - ha egy picit ráébrednénk, akkor elkezdenénk másképp viselkedni, másképp élni és halni.
Akkor haladsz meg minden szenvedést, hogyha a karmád minden aprócska darabját teremtettnek látod és ezáltal a teremtő pozícióba visszalépsz.
Ha a szüleim sok munka eredményeként letették a szenvedélybetegségüket és én sem érzek késztetést arra, hogy éljek vele, akkor mondhatom, hogy letettük ezt a családi karmát?
Óriási felelősség az, hogy milyen tudatállapotban vagyunk, mi az, amit kisugárzunk a másikra és felfogunk belőle - ezért kell gyakorolni.
Minden időzítés és helyzetfelismerés kérdése: fel kell ismerni, hogy melyik karmád, milyen helyzetben, hogyan használható arra, hogy segíts magadon és másokon.
Amikor erős (főleg tudatalatti) érzelmi karma beindul, a felső három csakra valamelyike magához rántja az energiát, melynek szívinfarktus és agyvérzés lehet az eredménye - ezért is csináljuk azokat az energiagyakorlatokat, hogy a mikrokozmikus energiakört a megfelelő irányba forgassuk és szokjunk hozzá, hogy a tantienben van a fókusz.
A tudattól tudatig való kapcsolat eredetileg térben és időben határtalan.
Az intimitás általi tanulás során nem identitáscsere történik, hanem nagyon jól látjuk és érezzük egymás karmáját.
A pénznek önmagában nincs minősége, nincs jó vagy rossz működése - azt mi, emberek határozzuk meg, hogy milyen és hogyan működik.
Van olyan, hogy tudatosan vállalok egy karmát?
Lelki éberséget lehet-e gyakorolni?
Tud-e annyira erős lenni egy karma, hogy irányítja az ember körül a dolgokat?
Én kívánom azt, hogy mindannyian tegyük fel a megfelelő kérdést, tiszta tudattal, türelemmel lássuk meg a választ és utána legyen bátorságunk a helyes úton járni - és hogyha helyes irányba megyünk, kellő elhatározással és kitartással, akkor mindannyian elérhetjük a felébredést és megszabadíthatunk minden lényt a szenvedéstől.
-----------------------------------------------------
► További információért látogass el weboldalunkra: eredetifeny.hu
► Kövess minket Facebook-on is: / wks108
► Ha segítesz, mi is többet segíthetünk: eredetifeny.hu/rolunk/hogyan-...
► Támogathatsz minket Patreon-on is: / zentemple
**********************************

Пікірлер