2021 10 30 Eredeti Fény Zen Templom, zen tábor

A lényeg nélkül nincs tiszta tükör, a tiszta tükör nélkül nincs igazság és az igazság nélkül nincs helyes cselekvés.
Ahogy a zen egyik nagyon nagy tanító mondata kimondja: gondolkodás nélkül az igazság éppen ilyen - az ég kék, a fű zöld.
Kevés szó tudja jellemezni helyesen, hogy a közös meditációs gyakorlat mennyire letisztítja az ember irányvételét, mekkora erőt és helyes önbizalmat ad, hogy önmagunkat tapasztaljuk és másokat segítsünk ezáltal.
Ébredj fel és segíts másokon - más dolgunk ezen a bolygón érdemben nincs.
A szenvedésből a kivezető út bent kezdődik.
Amíg harcolunk a valósággal vagy menekülünk a valóság elől vagy lefagyunk a valóság láttán, addig mindig a saját teremtettségünknek leszünk alárendelve - de ha megtapasztaljuk igazi önvalónkat, akkor teremtő mivoltunkat és teremtett mivoltunkat egyszerre tapasztaljuk.
Az ember és a környezet, az egyén, a család és a társadalom kölcsönhatásán múlik az élet, és minél tudatosabb ez a kölcsönhatás, annál tisztább emberi viszonyokat építhetünk és annál helyesebben cselekedhetünk.
Amilyen objektívnek és átláthatatlannak tűnik a tér és az idő dimenzió együttese, pontosan olyannyira tudjuk a sorsunkat úttá tenni a tudatosság által.
Haragot haraggal nem lehet lecsendesíteni, tüzet tűzzel nem lehet eloltani, gondolatokat gondolatokkal nem lehet megsemmisíteni - csak a szeretet olthatja a gyűlöletet, csak a béke tudja a haragot megszüntetni, csak a nem-gondolkodás tudja a gondolkodáshoz való ragaszkodást feloldani, csak az együttérzés tudja a dualisztikus érzelmek viharát lecsendesíteni.
Mondanál, kérlek, néhány gondolatot a helyes párkapcsolati partnerségről, egymást segítő párkapcsolatról?
Vigyázzunk az akarattal, mert ha nincs, nagy baj - ha van, de rossz irányba megy, még nagyobb baj.
Adj magadnak időt és teret, hogy újratöltsd az üzemanyagot és akkor megint erősebb leszel a klienseidnél - az megengedhetetlen, hogy egy kliens karmája a segítőt uralma alatt tartsa, de ha elgyengülünk, megtörténik.
Édesapámat egy éve veszítettem el - hogyan tudok méltóképpen elbúcsúzni tőle ennyi idő után és hogyan tudom helyrehozni azokat a megoldatlanságainkat, amikre életében nem volt lehetőségem és időm?
Mások segítése nélkül a személyes megszabadulást nem érheted el.
Először a csalódás a tanítónk, utána a belátás a tanítónk, utána a megszabadulás a tanítónk, utána a megszabadítás a tanítónk.
Ne válj mások áldozatává, mert akkor előbb-utóbb elkövető leszel.
Az ismerettel semmi baj, de az önnel, mint fókusszal, azzal baj van - ha helyesen gyakorlod az önismeretet, az lebontja az egoitás falát, kivezet a személyiség kalodájából és eljuttat egy másik emberhez.
Az együttérzés elvezet a gondolkodás elé, az ismeret elé, ahol nincs ön, nincs más, nincs tudás és nincs tudatlanság.
Tévút az, hogyha az előző életeinkben keressük az okot és tévút az, ha a jövőt meg akarjuk jósolni: ezt az életet és ezt a pillanatot éljük helyesen, itt és most lássunk tisztán, halljunk tisztán, ismerjük föl a helyzetünket, a kapcsolatunkat és a teendőnket.
Amikor az ember bejön ide, az takarítás - hogy nagy vagy kicsi, az saját magán múlik; az itteni folyamat először tisztítás és tisztulás, utána újraalakulás és azután van az újrateremtés - tehát idebent legyél szíves, ne teszteld a kreatív folyamataidat, mert teljesen helytelen eredményt kapsz.
Mi a véleményed a jóslásról?
Hogyan kezdjük el az otthoni gyakorlást?
Hogyan segíthetek egy függőt?
Nézd meg, hogy hogyan tudod a legkevesebb ártással ellátni tested szükségleteit: minél kevesebb élet elvételével, minél alacsonyabb szintű élet elvételével - és hogy ennek fejében te mit adsz az embereknek.
-----------------------------------------------------
► További információért látogass el weboldalunkra: eredetifeny.hu
► Kövess minket Facebook-on is: / wks108
► Ha segítesz, mi is többet segíthetünk: eredetifeny.hu/rolunk/hogyan-...
► Támogathatsz minket Patreon-on is: / zentemple
**********************************

Пікірлер