2021 06 25 Eredeti Fény Zen Templom egynapos zen 2/2

Ha szenvedélybeteg van a családban nagyon fontos, hogy nem szabad másodlagos szenvedélybeteggé válnod - ez a legfontosabb dolog, hogy ő valamilyen addikciótól függ, te pedig ne függj az ő addikciójától.
A pokol nem más, mint a folyamatos szenvedés birodalma, ahonnan úgy tűnik, nincs kiút - van, csak a pokol azért pokol, mert úgy tűnik, hogy nincs kiút belőle.
Azért segíts másokon, mert ez a helyes emberi magatartás, ezzel járunk az úton - és úgy segíts, hogy a másik önállóságát ne vedd el, tehát akkor segítettem helyesen, ha képessé tettem a másik felet arra, hogy ő oldja meg a problémát.
Hogyan tudok tartós párkapcsolatot létesíteni, ha én mindig beállok a segítő helyébe, aztán elengedem a másik kezét, mikor ő készen van rá?
Egy szuperintelligens organizmussal vagyunk körülvéve, amit természetnek hívunk és hogyha a természet működését meglátjuk, akkor a magunk működését és meglátjuk, de sokkal tisztábban, mint az elme különböző koholmányai - ezért tegyük félre a gondolkodást, amelyik önmagát a valóság helyére akarja behelyettesíteni.
A zen azt jelenti, hogy vágd el a narratívát, találd meg igazi önvalódat két gondolat között - ekkor elindulhatsz azon az úton, hogy már nem a saját gondolkodásod határoz meg téged.
Amennyit én szenvedek, ugyanannyit szenvedtetek - vagy ilyen arányosság nincs?
Alapvetően nem azzal van a baj, hogy gondolataink vannak, hanem hogy milyen gondolatokat éltetünk magunkban?
Nem az a feladat, hogy ne hozzunk létre karmát, hanem hogy jó karmát hozzunk létre?
Hol van a határ aközött, hogy mi magunk vagyunk felelősek az érzéseinkért, illetve hogy "miattad érzem ilyen rosszul magam"?
A fogyasztói társadalom párkapcsolati modellje szerint sajnos gyakran frissíthető árucikkeknek és lejáró szoftvereknek tekintjük egymást - hacsak nem ébredünk fel egy picit jobban.
-----------------------------------------------------
► További információért látogass el weboldalunkra: eredetifeny.hu
► Kövess minket Facebook-on is: / wks108
► Ha segítesz, mi is többet segíthetünk: eredetifeny.hu/rolunk/hogyan-...
► Támogathatsz minket Patreon-on is: / zentemple
**********************************

Пікірлер