2021 07 25 Eredeti Fény Zen Templom - egynapos zen

Ha megértjük azt, hogy eredetileg még semmi sincs, az eredeti tudat a semmi és a valami előtt van, akkor járunk a helyes úton. (25. és 26. kóan)
Amit keresünk, az nem illethető sem névvel, sem formával, nem tudható csak tapasztalható, érzékszerveken fölül áll, de mégis minden érzékszerviben jelen van - amíg nem találjuk meg a lényeget, amely túl van életen és halálon, addig sem az életnek, sem a halálnak nincs értelme számunkra, hanem valamilyen pótcselekvés halmazzal próbáljuk meg lefedni ezt a problémát.
A természet végtelen intelligens működését az ember a saját elméjével teljesen nem foghatja fel, azzá kell válnunk, hogyha egészek akarunk lenni, ahogy a vízcsepp visszaérkezik az óceánba és óceánná válik.
Az önismeret veled kezdődik, a pároddal folytatódik, a családban teljesedik ki, a csoportban nagyon jól gyakorolható és finomítható, és a világ tapasztalásán nyeri el teljességét.
Az út mindig előtted van, de sohasem hív, te érzed, hogy rá kell lépni.
Mitől függ az, hogy valaki eljut a helyes tanításhoz?
Ha leküzdöm az akadályt, hova jutok, kivé válok?
Azzal, hogy te megszülettél, függésbe kerültél, de te választod meg egy idő után a függéseidet, hogy kitől és mitől szeretnél függeni - ha a függő viszonyt nem tudatosan alakítod, akkor elvész a felelősség, elvész a szabadság.
Hogyan tudnám hatékonyabban kezelni a szorongásaimat, hogy ne legyen kihatással a mindennapi életemre?
Az önpusztító szándékot és tartalmat tessék a hordozójukra, ezekre a gondolatokra irányítani és el fognak lobbanni.
Kocsiban mantrázni ér?
Amikor ez a "nem tudom" már elég erős és a gondolkodás ennél gyengébb, akkor tudod a gondolatokat ki és bekapcsolni egy intuitív kapcsolóval: szükség van rá, jön, nincs rá szükség, elmegy.
Ha a párkapcsolat nem veszi észre, hogy a saját, jól felfogott, boldogságvezérelt érdekében kellene, hogy belül változzon és mindezt még külső kényszernek éli meg, ott valami hiba van.
Hogyan és mikor kapom meg a választ arra, hogy mi a dolgom?
Ne maradj egyedül a gyakorlással, de ne is függj pusztán a csoporttól.
Amerre én eddig jártam meditálni, a legtöbb helyen leginkább szív központú meditációk voltak, ami nagyon jó érzés a sok együttérzést hozott, de sokszor nagy érzelmi hullámzásokat és kiürülést is - a tantien központú meditáció nem fog érzéketlenné tenni ehhez képest?
Ha gondolkodsz, a te tudatod és az én tudatom különválik - ha elvágod, kiiktatod a gondolkodást, a te tudatod és az én tudatom eggyéválik.
Mihelyt az énség relativizálódik és a személyiség egy szinte a nulláról épített személyiségnek tűnik föl, akkor az egyén elkezdi visszanyerni önrendelkezését és akkor válik ismét teremtővé, de ezt a nyugattól ne várd, ezt nem fogja megadni, nincs benne a kultúrában, nincs benne a szemléletben.
Itt vagyok három napja és változtak a szangha társak, ezáltal ráláttam megint a karmámra, ami kritika, ítélkezés, intolerancia, és ez azért a hétköznapokban is jelen van az életemben - hogy lehet ezt csökkenteni?
Hogyan válasszunk mantrát?
Miért van az, hogy valaki tudja, mit kéne csinálni, de mégsem csinálja?
Ha nem tudod, mi az idő, sosem leszel pontos, mert azt hiszed, hogy nincs - az idő tisztelete az ember tisztelete, a másik ember, embercsoport tisztelete és végső soron a magamé, mert ezáltal a múlandóságot meg tudom haladni.
Ha a gyerekben nem jól ketyeg az óra, az azért van, mert a szülőben nem ketyeg jól, és a gyerek ezt rútul kihasználja és ösztönösen, mert tudja, hogy ott a játéklehetőség, ott a rés, bemegy és elkezdi a játszmát azért, hogy te komolyodjál, hogy téged ráneveljen a gyerek, hogy szülőnek lenni mit jelent.
A keresztény vallás azt állítja, hogy csak ezen a valláson keresztül lehet üdvözülni, illetve Jézus Krisztus által kapunk csak megváltást, és a mai napig tapasztalom, hogy feljön a lelkemben egy félelem, hogy jó úton járok-e.
A "mi ez?" kérdést gyakoroltam és nagyon nehezen megy.
A kundalini jóga gyakorlásával a zen gyakorlás hogyan fér össze?
Férfi létemre nem tudok egyszerre kettő dologra koncentrálni - a tantienre fókuszálok és mellette a kérdést is tegyem föl?
Három kisgyermekem van és nagyon sokszor úgy éreztem, hogy ebben a szolgálatban én elvesztem - anyaként hol vannak az én határaim és hol vannak az övék?
-----------------------------------------------------
► További információért látogass el weboldalunkra: eredetifeny.hu
► Kövess minket Facebook-on is: / wks108
► Ha segítesz, mi is többet segíthetünk: eredetifeny.hu/rolunk/hogyan-...
► Támogathatsz minket Patreon-on is: / zentemple
**********************************

Пікірлер