2021 08 29 Eredeti Fény Zen Templom - Prána Nadi csoport (2/2)

Feloldódni az óceánban és mégis vannak határaim?
Pillanatról-pillanatra fel kell ismerni, hogy a fogadalmak nyitottsága vagy zártsága milyen eredményt hoz - milyen szándékból teszed vagy nem teszed, és mi lesz az eredménye.
Az eggyéválás pillanatában az önszeretet igénye megszűnik.
A zen körön a 0 és a 360 fok tulajdonképpen a végén ugyanott van?
Az álomban a hetedik, megkülönböztető és a nyolcadik, tárház tudat ideiglenesen különválik a testtől, míg az első hat alszik - az önazonosság tudata a hetesben van.
Hogy lehetünk egyszerre szabadok és felelősségteljesek?
Ha betegséggel kapcsolatban jönnek hozzád, hogy segítsél nekik, viszont a terápiát, segítségnyújtást nem fogadják el, illetve a valós gyógyulásra nem hajlandóak, akkor mi a teendő?
Amilyen mértékben látod a saját karmádat, olyan mértékben látod egy másik emberét is.
Sokkal nagyobb teret kell adni a szeretett személynek, és nem pedig elvárásainkkal egy nagyon szűk területre beszorítani - ezt a beszorítottságot senki nem szereti.
Az önbecsapásnak mik a jelei illetve hogyan lehet felismerni?
Hogyan tudok segíteni a lányomnak, ha olyan kérdéseket tesz fel, amire még én nem vagyok kész, illetve nem vagyok annak a tudásnak a birtokában, hogy választ adjak rá?
Mostanában tapasztalom, hogy az emberekbe elég hamar és elég erőteljesen jelennek meg az ösztönenergiák, amit elég veszélyesnek érzek sokszor és ez egy pillanat alatt képes az összes együttérzést és minden olyan jó érzést a másik emberben megszüntetni - hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket?
Olyan nincs, hogy mindegyik út ugyanazt a célt érje el - az egy gyönyörű hasonlat, hogy a hegy tetején találkoznak, de a hegy tetején nem él senki, a hegy tetején nincs semmi csak fény.
Karmikus matek: mennyit segítettél - mennyi segítséget fogadtál el, mennyit ártottál - mennyit ártottak neked, miből csináltál ént - miből vetted ki az egoitásodat?
A törvény a Dharma, a működésében tapasztalt jelenségsor a karma.
Mi a technikája a felső három csakrából tantienbe való energia-levitelnek?
Honnan tudjuk, hogy hol tartunk a zen körön?
Lin Csi apát kötődik ehhez a vonalhoz?
A kóanok teljesen meghaladtatják veled a személyes karmádat és eljuttatnak egy olyan birodalomba, ahol a gondolkodás nem segít.
Feltétlenül meg kell tapasztalnunk ebben a létezésünkben egész életünkben a dualitást vagy esetleg ettől meg tudunk szabadulni?
Eredetileg nincs betegség, eredetileg nincs gyógyítás sem, ez a kettő egymáshoz tartozik és ezt a kettőt mi hozzuk létre - ameddig a teremtettséget nem látjuk be, ameddig azonosulunk a karmánkkal, addig nem tudjuk elfoglalni teremtő mivoltunkat.
-----------------------------------------------------
► További információért látogass el weboldalunkra: eredetifeny.hu
► Kövess minket Facebook-on is: / wks108
► Ha segítesz, mi is többet segíthetünk: eredetifeny.hu/rolunk/hogyan-...
► Támogathatsz minket Patreon-on is: / zentemple
**********************************

Пікірлер