Wanneer heb je recht op de transitievergoeding?

Wanneer de werkgever op haar initiatief een contract beëindigd heb je recht op de transitievergoeding. Sinds 1-1-2020 bouw je dit recht direct op dag 1 op. Bijvoorbeeld in de proeftijd gestopt worden of geen contract verlenging krijgen. Let dus goed op dat jij deze vergoeding krijgt op de eindafrekening en dat vooral het bedrag klopt want hij wordt heel vaak verkeerd berekend!
LET OP: De transitievergoeding wordt nu ook vaak als richtlijn aangehouden in bepaalde ontslagzaken. Denk aan ontslag na 2 jaar ziekte. In je VSO moet je dan de juiste 'ontslagvergoeding' ofwel transitievergoeding ontvangen. En hier gaat ontzettend veel fout en de bedragen worden veelal verkeerd berekend waardoor mensen serieus geld mislopen. Verkeerde indienst en uitdienst datum worden gebruikt en veel arbeidsvoorwaarden/emolumenten vergeet men. Deze details zijn ontzettend belangrijk.
Lees de hele blog hier: www.deontslagexpert.nl/hrblog...
- MEER INFO -
Heb je hulp nodig met jouw ontslag? Wij zorgen voor een eerlijk en kloppend ontslag met onze 13 jaar aan ervaring, zodat jij met een gerust hart kan tekenen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op.
- CONTACT -
Email: vragen@deontslagexpert.nl
Telefoonnummer: 085 7600 891
Website: www.deontslagexpert.nl/

Пікірлер: 18

  • @karindeboer2019
    @karindeboer20192 ай бұрын

    Heb ik ook recht hier op als werkgever mijn richting vaststelling overeenkomst wil aan sturen. We zitten namelijk in een conflict.

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    2 ай бұрын

    Jazeker heb je daar recht op! Zorg er wel voor dat je een VSO goed laat nakijken alvorens je deze tekent.

  • @eefy11
    @eefy112 жыл бұрын

    Dankje! Ik vraag me af wat het gevolg is indien bijv. een 40h jaarcontract afloopt en er bijvoorbeeld een nieuw contract aangeboden wordt van 8 uur ofzo. Indien dit afgewezen wordt door de werknemer, heeft dit dan gevolgen voor de transitievergoeding?

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    2 жыл бұрын

    De transitievergoeding bereken je op de huidige contracturen. Dus als iemand ooit zelf vrijwillig minder uren is gaan werken. Stel voorbeeld je werkte 5 jaar lang 40 uur. Toen ging je van 5-10 jaar 32 uur werken. En je zou nu met de transitievergoeding moeten berekenen dan reken je dus op basis van 32 uur. Is dit zo duidelijk? Anders hoor ik het graag. En bijvoorbeeld mensen die ouderschapsverlof opnemen: voorbeeld je contract is 40 uur maar je neemt iedere week 8 uur ouderschapsverlof op dan moet je de transitievergoeding over de contracturen is 40 uur berekenen. De contracturen zijn niet veranderd door het ouderschapsverlof.

  • @Anne-wg5sv
    @Anne-wg5sv2 жыл бұрын

    Dank je voor deze heldere uitleg. Ik heb 8 jaar fulltime gewerkt bij mijn huidige werkgever, vervolgens vrijwillig naar 32 uur gegaan om onverwachts een maand later langdurig ziek te worden. Binnenkort ontslag ivm 2 jr zk. Rekenen ze nu 1/3 van een 32-uurs salaris x 10 jaar? Of toch 8 x fulltime + 2x 32 uur?

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    2 жыл бұрын

    nee je contract is nu 32 uur (destijds vrijwillig omgezet) en daarmee rekenen ze nu over alle jaren met 32 uur. Laat alles straks wel door een specialist zoals ons controleren. Er komt zoveel meer bij kijken dan enkel rekenen met 32 uur. De vraag is welke emolumenten er nog meer zijn. Welke andere arbeidsvoorwaarden je hebt en die moet je dan ook nog mee tellen in je berekeningen. Daarnaast snoepen ze soms verlofuren weg of doen dit na ondertekening vso. Wij zorgen ervoor dat echt overal aan gedacht is en je een eerlijk kloppend ontslag krijgt.

  • @SBKAssen2
    @SBKAssen2 Жыл бұрын

    Bedankt voor de uitleg. Is dit een vergoeding die speciaal door werknemer aangevraagd moet worden of zou je dit automatisch bij je laatste loon moeten krijgen?

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    Жыл бұрын

    Je zou het moeten krijgen want de werkgever is verplicht dit te betalen. Maar niet alle werkgevers gaan er netjes mee om. In de blog staat ook: WAT TE DOEN BIJ EEN GESCHIL OMTRENT DE TRANSITIEVERGOEDING? De werkgever dient de transitievergoeding binnen één maand na het einde dienstverband uit te keren. Mocht dit niet gebeuren of mocht de werkgever niet het juiste bedrag uitkeren dan heb je 3 maanden de tijd (na einde dienstverband) om een verzoekschrift in te dienen bij de kantonrechter.

  • @SBKAssen2

    @SBKAssen2

    Жыл бұрын

    Duidelijk! Bedankt voor de heldere uitleg, dit heeft me goed geholpen!

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    Жыл бұрын

    @@SBKAssen2 super fijn om te horen!

  • @dect1323
    @dect1323 Жыл бұрын

    Hallo, word de berekening op 90% of 100% salaris berekend? ( ik heb nu ) 90% salaris ( eertse 6 mnd 100% salaris en dan 1,5 jaar 90% salaris) bijna 2 jaar ziek....

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    Жыл бұрын

    Een transitievergoeding gaat over je volledig salaris conform je contract uren. Daarnaast moet je nog meer mogelijke salarisemolumenten meenemen. Welke dit wel en niet zijn bekijken wij altijd voor onze klanten. Het gaat erom dat het juiste maandbedrag de rekenmachine in gaat en hier worden ontzettend veel fouten meegemaakt.

  • @13MittaMitta13
    @13MittaMitta133 жыл бұрын

    Wat als je door je werk zo belast ben dat je daar niet meer kan werken? Stel je hebt nieuw werk gevonden, dan moet mijn oude werkgever toch voor mij blijven betalen. Zo niet, kan ik dan een transitie+ afbetaling vragen?

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    3 жыл бұрын

    Ik snap de situatie helaas niet. Je hebt recht op een transitievergoeding als je werkgever je geen verlenging geeft bijvoorbeeld. Wanneer je 2 jaar ziekt bent en met WIA gaat krijg je ook een transitievergoeding. Als je nieuw werk hebt gevonden, bijvoorbeeld in tweede spoor, dan zegt de werkgever jou niet op. Je tekent uiteindelijk een nieuw contract bij de nieuwe werkgever, dus geen transitievergoeding dan.

  • @325carlijn
    @325carlijn Жыл бұрын

    En als je in jouw gewerkte dienstjaren langere tijd (ongeveer 2 jaar) in de ziektewet hebt gezeten, betekent dit minder transitievergoeding?

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    Жыл бұрын

    Je bedoeld in ziekteverzuim bij je werkgever? De ziektewet is namelijk bij het UWV dan heb je geen werkgever. Over de periode van ziekteverzuim bij je werkgever bouw je ook transitievergoeding recht op. Sterker nog als je na 2 jaar ziekte met ontslag gaat heb je recht op de wettelijke transitievergoeding.

  • @tomster3345
    @tomster33452 ай бұрын

    Is dit ook van toepassing als je vanwege een medische reden wordt afgekeurd?

  • @deontslagexpert

    @deontslagexpert

    2 ай бұрын

    Zeker! Als je na 2 jaar ziekte met ontslag gaat dan heb je ook recht op een transitievergoeding. Vaak krijgt de werkgever dit bedrag dan vergoed door het UWV.

Келесі