Teslan kaupunkikulutus ilman Regeniä vastaan täysi Regen. Kummassa suurempi kulutus?

Автокөліктер мен көлік құралдары

Onko väite totta että sähköauto kuluttaa enemmän käytettäessä yhdenpolkimen ajoa ja regeneratiivista jarrutusta. Tässä testissä selviää mikä on totta. Samalla selvitimme mikä on Model Y LR kaupunkikulutus 2-3 asteen lämpötilassa.
Jos olet tilaamassa Teslaa voit käyttää minun suosittelulinkkiäni jolloin saamme molemmat Teslan kredittejä tai etuja: www.tesla.com/fi_fi/referral/...
Koodilla JARMONEV saat S3XY tuotteista 10-25% alennusta:
enhauto.com/list/all?&promo=J...

Пікірлер: 173

  • @lnfinite27
    @lnfinite272 ай бұрын

    Rullauksen maksimointi ja regenin minimointi on taloudellisinta. Eli ei käytetä kitkajarruja vaan silloin kun jarrutusta tarvitsee, niin pitäisi käyttää regeniä.

  • @elloboksi

    @elloboksi

    2 ай бұрын

    Juuri näin. Mitä vähemmän joutuu siirtämään vauhtienergiaa hidastumiseen regenin (tai pahemmin kitkajarrun) avulla, sitä pienempi kulutus.

  • @jariaittolampi7158
    @jariaittolampi71582 ай бұрын

    Hyvä video taas Jarmo, jatka samaan malliin 👍

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Kiitos👍

  • @elloboksi
    @elloboksi2 ай бұрын

    Ne, jotka ovat väittäneet, että rullaamalla (ilman automaattista regeniä, ns. regen-0) kuluttaa vähemmän ovat todennäköisesti oikeassa, ja siis kun painaa jarrua, niin regeneroi silloin. En usko, että kukaan on väittänyt, että pelkillä kitkajarruilla nollaregenillä kuluttaisi vähemmän kuin max-regenillä. Mutta kiitos kuitenkin testistä. Ehkä tää auttaa ymmärtämään, että pelkkiä kitkajarruja ei oo missään autossa järkeä käyttää (missä voi regenatiivista jarrua ylipäätään käyttää).

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Ehkä nämä "asiantuntijat" ovat vain halunneet unohtaa kertoa että regenerillä ajo on kuitenkin aina taloudellisempi tapa ajettaessa normi liikenteessä.

  • @hannup4390

    @hannup4390

    2 ай бұрын

    Olethan ajanut Skodalla. Siinä ero ei kaupungissakaa ole millään noin suuri. Voi jopa kääntyä toisinpäin.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Mun kokemus on kyllä Skodalla aika selvästi suurempi kulutus. Lisäksi yhdenpolkimen ajo puuttuu.

  • @elloboksi

    @elloboksi

    2 ай бұрын

    Itselläni on kokemusta Ioniq28sta yli neljän vuoden ajan. Sillä ajan aina regen0:llä, mutta sehän käyttää fiksusti jarrupolkimella regen-jarrua jos vaan pitoa riittää. Joskus testasin kaupungissa ajella regen3:lla ja vaikka se onkin mukavampaa, niin huomasi heti, että vauhtia tuli hidastettua turhaan kun nosti vauhtipoljinta vaikka coastaaminen olisi ollut tilanteessa järkevämpää. Eli ts. turhaan muutti regenillä lämmöksi vauhtia, vaikka iso osa toki talteen menikin.

  • @elloboksi

    @elloboksi

    2 ай бұрын

    Ioniq28 on siitä hyvä testikappale, kun siinä ei oo akun lämmitystä tai muitakaan tehokkaan ajotietokoneen tms kulutuksia. Sillä tämä testi voisi olla paikallaan. Pitäisi koittaa joskus ehtiä käydä Tampereella ajelemassa "kontrolloidut" testilenkit.

  • @Juspa73
    @Juspa73Ай бұрын

    Terveiset Kouvolasta. Hyvä video.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    Ай бұрын

    Kiitos 👍. Kouvola 💪

  • @Latur1
    @Latur12 ай бұрын

    Siis eikö tuo Tesla osannut nyt regeneroida jarrua painettaessa? Mersu rullaa ja regeneroi kun jarruttaa ja jarrupalat tulee hätiin kun moottorin regenerointi ei riitä.

  • @TuomasLevoniemi

    @TuomasLevoniemi

    2 ай бұрын

    Tätä itsekkin mietin (enkä muista Tesla koeajostani, että miten oli). Hyvin toteutenny, rullaus, regen hidastaessa / jarruttaessa ja jarrupalat sitten vasta lopussa tai äkillisessä kovassa jarrrutuksessa.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Teslassa ei regenin säätöä. Aina täysi regen käytössä ja yhdenpolkimen ajo. Tällä Enhancen softalla otettu regen kokonaan pois.

  • @pasilehto
    @pasilehto2 ай бұрын

    Järkevämpi testi on täysi rullaus ennakoivalla ajotavalla ja regenin käyttö vain, jos joutuisi muuten käyttämään kitkajarruja. Tämä vastaan normaali kuskin täysi regen ajo eli ajetaan joko selkeästi kaasulla tai sitten regenoidaan isosti (ei hallita ennakointia). Kitkajarrujen käyttö nyt on kaikissa tapauksissa huonoin vaihtoehto ja häviää mille vaan muulle ajotavalla ilman testaustakin.

  • @hannualatalo5337

    @hannualatalo5337

    2 ай бұрын

    Monet autot regeneroi kevyellä jarrutuksella käyttämättä kitkajarruja, niitä käytetään kun tarvitaan kovaa jarrutusta.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    @pasilehto Olisi kiva jos joku toteuttaisi tämän järkevämmän testin. Huomasin tätä testiä tehdessäni että kaupunkiliikenteessä ei juurikaan pysty rullailemaan. Toisaalta yhdenpolkimenajon mukavuus tukee jatkuvaa regeniä ilman rullausta.

  • @videolakeussuomi

    @videolakeussuomi

    2 ай бұрын

    @@jarmonevonko niin typerä et ei jarruta regenillä jarrua painettaessa ollenkaan nyt kun puukotettu regeni pois? Volkkarit (ID) osaa ihan ite optimoida esim. karttadatan perusteella. ihan loistava ratkaisu

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    @videolakeussuomi Juuri näin. Jos tällä Enhancen softalla (ei siis Teslan) poistetaan regen. Se ei käytä sitä ollenkaan jarruttaessa. Regeneroi kyllä osakaasulla ja vakkarilla. Normisti kyllä regeneroi jarrua painaessa.

  • @jounisiitari8678

    @jounisiitari8678

    2 ай бұрын

    Eli tesla on tehty yksinkertaisemmalla tavalla kun jarrupolkimessa ei ole lainkaan regeä

  • @seppoheinonen
    @seppoheinonen2 ай бұрын

    Kiitos mielenkiintoisesta videosta 🙏 Sen verran korjaan sun laskukaavaa ja prosenttilaskentaa, joka ei aina ole yksinkertaista, että..... Ilman regeniä kulutus oli tosiaan +42% (6,4/4,5=42,2%) mutta säästö, eli talteenotto oli 29,7% ( 4,5/6,4). Prosenttilaskennassa pitää huomioida, mihin verrataan ja mistä lasketaan. Esim. Tuotteen hinta alenee ensin 50% ja sit nousee 50%. Alkuperäinen hinta vaikka 20eur, niin alennuksen jälkeen se on 10eur. Sit nousua 50%, eli 10->15eur. Uusi hinta siis 15eur, ei alkuperäinen 20eur. Jokatapauksessa lopputulos on merkittävä. Voidaan siis sanoa, että kaupunkiajossa regenin kulutusta laskeva vaikutus on n.30% Matka-ajossa lienee marginaalinen, kun ei tule "jarrutuksia" niin paljon. Voisin kuvitella, että toi regen säätö on kyllä hyvä nimenomaan matka-ajoon, kun satasen vauhdista ei lykkää yhtäkkiä arvaamattomasti päälle. Toi liittyy sihen vakkarin automaattiseen poiskytkeytymiseen, kun kamerat ei näe esim lumipöllyn takia eteen tms.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Tämä kyllä tiedossa. Hyvä tarkennus. Kerroin kyllä videolla että ilman regeniä kulutus 42% korkeampi ja tämän myös kirjoitin ruutuun. Käytin tätä koska näyttää suuremmalta😅

  • @seppoheinonen

    @seppoheinonen

    2 ай бұрын

    @@jarmonev Juu ton lauseen bongasin, mutta toisaalta, puhuit samassa yhteydessä regen sääntöistä tai jotain. Yhtä kaikki,, vähän hiusten halkomista. Perustelusi osoittaa oivallista ymmärtämystä ja kysyä numeroiden kans.

  • @leiflillandt1488

    @leiflillandt1488

    2 ай бұрын

    Täytyy muistaa tässä että "normaaliajossa" ajetaan regenillä, ja ilman sitä kulutus nousee 42 %lla. Jos autossa ei olisi regeniä, ja vaihdetaan sellaiseen autoon missä on, niin säästö on 29 %. Sitten voidaan sanoa että jos on "paljon" kaupunkiajoa, niin sähköauto on oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto. On niin haitallista polttomoottoreille ajaa tällaista keskinopeutta kuin 30 km/h, saatikka ihmisillä jotka oleskelevat tällaisissa ympäristössä.

  • @user-ri2wn9mn6y
    @user-ri2wn9mn6y2 ай бұрын

    Kiitos mielenkiintoisesta videosta. Tämä vertailu askarruttanut itseänikin monesti. Onkohan akun lämpötilalla merkitystä, kun oli puolet pienempi ilman regeniä ajaessa?

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Varmasti pieni ero. Isossa kuvassa ei muuta testin tulosta. Kitkajarruilla liike-energia menee kaikki hukkaan.

  • @markussavolainen

    @markussavolainen

    2 ай бұрын

    @@jarmonev Eihän kitkajarruista mene mitään hukkan kun valutetaan?? Valuttamisen ideahan on juuri se, että sinä et paina kumpaakaan poljinta vaan annat renkaiden ja tienvälisen kitkan/ilmanvastuksen hidastaa auto pysähdyksiin. Jos käytät kitkajarruja niin silloinhan tää testi on kitka jarrut vs regen eikä valutus vs regen... Ja jos regen on valuttamista taloudellisempaa niin sillon myös regenin täytyy btw olla myös taloudellisempaa kuin valutus + regen, koska se koko pointti tossa valutus vs regenissä on se että siinä matkalla kun sä valuttaisit nopeusrajotukseseta pysähdyksiin sä häviöistä huolimatta pystyisit saamaan enemmän virta akuun regenin yhteydessä kuin sä menettäisit ajaessa ne useat sadat metrit tasasta nopeutta.

  • 2 ай бұрын

    Testi näyttää vastaansanomattomasti, että regeniä kannattaa käyttää, piste. Eri autoissa on sitten erilaisia tapoja toteuttaa tuo regenerointi. Yhden polkimen ajossa tuota säädetään vauhtipolkimella ja esim. VAGin autoissa jarrupolkimella. Jos liikennenopeus sen sallii, rullaaminen on taloudellisinta, mutta kaupunkiliikenteessä mahdollisuudet siihen vaihtelevat. Jos hallitsee yhdenpolkimen ajon, niin varmaan sillä pystyy optimoimaan voimapolkimen asennon niin, että se vastaa rullaamista, eli moottori ei kuluta virtaa, mutta ei myöskään regeneroi ja pyörät saavat pyöriä vapaasti. Tarkkuutta ja osaamista se kuitenkin vaatii, joten tällaiselle tumpelolle kuin minä, homma hoituu paremmin kahdella polkimella ja järkevästi toteutetulla regeneroinnilla. Se, että Tesla on huippua energiatehokkuudessa, ei kyllä johdu tuosta yhdenpolkimen ajosta, vaan ihan muusta edistyksellisyydestä voimalinjassa, aerodynamiikassa jne. Eli näiden eri regenerointitapojen vertailu ei onnistu eri merkkisten autojen vertailulla.

  • @huilu2000
    @huilu20002 ай бұрын

    Kiitos videosta, olen miettinyt samaa ja regen asetus on erinomainen. Juttuehdotus: Teslan huollot. Mitä huoltoja tarvitaan ja miten Tesla huollot hoituu, plussat ja miinukset. Mahtavia videoita!

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Kiitos👍. Huoltovideota tulossa kun tulee asiaa huoltoon. Katsotaan tuleeko muuten aiheeseen paneuduttua.

  • @huilu2000

    @huilu2000

    2 ай бұрын

    ​@@jarmonevHyvä! Teslan huoltoa ja palvelua on moitittu ja toivottavasti sulle ei tule asiaa huoltoon. Olisi kiva kuulla siitä lisää ja mitä mahdollisia huoltotarpeita voi olla.

  • @leiflillandt1488

    @leiflillandt1488

    2 ай бұрын

    Tukholmalainen autokorjaamo/videobloggaaja, Grufman Bil, on sanonut, että olisi hyvä jos mennään huoltoon/tarkastukseen 50.000 km välein. Tesloissa on muuta niinkuin muissa autoissa, joka kuluu paitsi moottori. Polkupyörä on myöskin huoltava... Tärkein on saada pikkuviat korjattua ajoissa, ennenkuin jotain "suurta" pääsee syntymään.

  • @maket8658
    @maket86582 ай бұрын

    Regenoiko nelivetoinen Tesla koskaan etumoottorilla? Kiinnostaa lähinnä talvi käyttäytymisessä liukkaalla kelillä. Teslan omistajana (takaveto) olen kiinnostunut videoistasi, voisit kuitenkin ajaa useimmin myös muilla merkeillä kun homma näyttää olevan hanskassa. Saataisiin myös vähän vertailu kohtaa. Kiitos hyvästä videosta.

  • @pajamieshp

    @pajamieshp

    2 ай бұрын

    Kyllä

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Kiitos👍. Joutuu ajamaan sillä autolla mikä käytössä. Suurin osa maahantuojista ei halua antaa minulla autoja testiin, kuka mistäkin syystä. Neliveto Y käyttää aina molempia moottoreita regenerointiin jos auto menee nelivedolla. Eli jos jatkuva neliveto on kytketty tai esim liukkaalla kun auto kytkee automaattisesti nelivedon.

  • @maket8658

    @maket8658

    2 ай бұрын

    Kiitos tiedosta, harmi etteivät maahantuojat ole ajan tasalla. Olet yksi suosikki katsomistani koeajajista 😊@@jarmonev

  • @user-kv6ef1gw5j
    @user-kv6ef1gw5j2 ай бұрын

    Tuohon olisi kannattanut tehdä kolmas lenkki, jossa olisi suurimmaksi osaksi käytetty rullausta eli regen 0 ja nupilla risteyksiin tultaessa regeniä päälle ettei tarvitse käyttää kitkajarruja. Olisi sitten ollut vastine toisiin merkkeihin joissa regen jarrutus tulee ennen kitkajarruja vaikka muutoin rullataan.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Käytännössä kaupunkiliikenteessä ei pysty juurikaan rullailemaan. Tällöin ajaminen myös muuttuu erittäin työlääksi. Tämä Enhancen softa toimii vähän viiveellä joten sillä ei pysty hyppimään edestakas.

  • @user-kv6ef1gw5j

    @user-kv6ef1gw5j

    2 ай бұрын

    @@jarmonev ok. Huono siis suoraan testata rullaus+regen jarrutusta. Kun jarrutukset tehdään teslalla rullauksen yhteydessä kitkajarruilla niin kulutus on varmasti suurempi kun regen ei toimi.

  • @Riitmi
    @Riitmi2 ай бұрын

    Vaikka Volvo muutoin häviää sähköautona Teslalle, niin arvostan siinä sitä, että jarrupoljin rekuperoi aina maksimaalisesti, oli sitten yhden- tai kahden polkimen ajo käytössä. Vielä kun siihen saisi vaihdekeppiin ns. "B-moodin" niin kuin saman käyttöliittymän T6 ja T8 hybrideissä, niin loppuisi kosketusnäytön hiplailu.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Joo, Teslassa ei tätä valinnan mahdollisuutta ole. Regenoi aina maksimaalisesti painetaan jarrua tai ei. En kyllä ymmärrä miksi se regenerointi pitäisi saada pois.

  • @TuomasLevoniemi

    @TuomasLevoniemi

    2 ай бұрын

    En ole tullut sinuiksi yhden polkimen ajon kanssa. Vaikka olen testaillut autoja joissa tämä ominaisuus on. Käytännössä ajo (aina kun en täysin pysähdä) on rullausta tai regenerointia (=voimapolkimen hölläys). Jos sitten oikesti näyttä, että pitää pysähtyä kokonaan. Pidän jotenkin (korvien) välissä turvallisempana, että painan sitten lopuks (oikeaa) jarrupoljinta ja autohold menee päälle.

  • @xaviart4727
    @xaviart47272 ай бұрын

    Konassa tykkäsin kun pystyi läpillä itse säätämään milloin regeneroi ja milloin taas ei.

  • @TuomasLevoniemi

    @TuomasLevoniemi

    2 ай бұрын

    Tuo on hyvä. Myös Skoda Enyaqissa läpsykkeitä käytään juuri noin. Toisaalta en jaksa niitä yleensä käyttää, koska automaattinen rullaus / regen valinta (karttatiedon perustellaa). Tekee samaa asiaa, kun regen säätö, mutta toimii automaattisesti.

  • @mikkomyyrylainen7731
    @mikkomyyrylainen77312 ай бұрын

    Oliko auto / akku / moottori lämmin ensimmäiselle kierrokselle lähdettäessä?

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Auto oli esilämmitetty ja ajettu n. 10km ennen ekaa lenkkiä.

  • @jarikinnunen1718
    @jarikinnunen17182 ай бұрын

    Minun mopossa se regeneroi aina jarruttessa, niin että hieman jarruttaessa vain se jarruttaa. Pieni nopeus ja massa = olematon säästö. Säästää jarrupaloja. Tekee rauhallisemman ajotyylin.

  • @nils-heikkinakkalajarvi8170
    @nils-heikkinakkalajarvi81702 ай бұрын

    Koska testaat maantieajossa tuon saman? Ainaki täällä pohjoisessa ,missä vähäliikenteisiä mäkisiä teitä,luulis rullaustoiminnon säästävän jos ei niin välitä nopeuden pitämistä vakiona jarrulla vaan antaa rullata mäet.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Tästähän periaatteessa voisi tehdä jatko-osan maantie testin. Veikkaan kyllä että maantietestissä kulutus on sama molemmilla? Katsotaan sasko tehtyä.

  • @jounisiitari8678

    @jounisiitari8678

    2 ай бұрын

    Testin vois tehä mäkisellä ja mutkaisella seututiellä missä voi paljon rullailla vapaalla ja vastaavasti rege päällä, uskoisin vapaalla olevan taloudellisempaa

  • @jak8

    @jak8

    2 ай бұрын

    maantieajossa säästää kun antaa rullata, regen kuitenkin hävittää sen 30% energiasta

  • @KeiKeiFI
    @KeiKeiFI2 ай бұрын

    Tähän on olemassa yksinkertainen nyrkkisääntö; regenerointi hyvä, rullaus paras. Tosin saattaa olla yksi tilanne missä regenerointi voi olla rullausta parempi, eli riittävän jyrkkä alamäki. Olisiko parempi rajoittaa auton nopeutta regeneroimalla korkeuseron potentiaalienergiaa akkuun kuin hukkaamalla sitä suurempaan ilmanvastukseen? Joku jolla on isompi pää voisi koittaa vertailla matemaattisesti? Itse tykkään ajella vastaavalla neliveto Yyllä 50 % regen voimakkuudella. Tulee hidastettua maltillisemmin sekä jarrut pysyy paremmassa kunnossa, kun paloja/levyjä tulee käytettyä jonkin verran

  • @jounisiitari8678

    @jounisiitari8678

    2 ай бұрын

    Volkkari tekee tuon alamäkiregen automaattisesti, lisäksi jarruttaa risteyksiin vauhdin sopivaksi

  • @itapellepaiva2084
    @itapellepaiva20842 ай бұрын

    Vahva regenointi hyvä räväkämmässä kaupunki ajossa.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Tämä totta. Hyväksi havaittu 😅

  • @nepheg1
    @nepheg12 ай бұрын

    Mutta eikö Teslaa ole moitittu liian voimakkaasta regenistä varsinkin talvella? Jopa polttishybrideissä on regeniä, niin olisit vaikka puolittanut regenin eikä kokonaan OFF:lle? :D

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Kyllä on moitittu. Tolla Knobilla sitä saa säädettyä.

  • @leiflillandt1488

    @leiflillandt1488

    2 ай бұрын

    ​@@jarmonevJos on vähänkin tekniikkanöördi, kyllä sitten Tesla näyttää olevan oikea auto... 😆😆😯

  • @oll333
    @oll3332 ай бұрын

    Mielenkiintoinen video, sähköisellä jarrutuksella saadaan tässä noin 30% energiaa talteen kaupunkiajossa mikä on kyllä yllättävän paljon mielestäni. Yhden polkimen ajoa tämä ei todistanut taloudellisemmaksi, koska käytössä oli vain kitkajarrut. Yhden polkimen ajon poistaminen poistamalla sähköjarrutus kokonaan on kyllä käsittämätön ratkaisu. Siinä kuluu mekaaniset jarrut PALJON nopeammin kuin mitä auton suunnittelijat ovat ajatelleet? Ja miten toimii vakionopeuden säädin alamäessä? Yhden polkimen ajo: kaasupoljin =nopeuspoljin, nilkka pitää tosiaan olla jäykkänä juuri tietyssä kohdassa joka vastaa haluttua nopeutta. Kahden polkimen ajo: "Kaasupoljin" (onko oikea nimitys sähköauton yhteydessä?) tuottaa momenttia eli työntövoimaa eteenpäin nopeudesta riippumatta? "Kaasupolkimen" asento ei ole niin tarkka, mutta sen oikea asetus vaihtelee ajovastuksen mukaan (ylämäki/vastatuuli jne). Jarruttava voima tuotetaan vain jarrupolkimella, mutta itse jarrutus tapahtuu vain sähköisesti ja mekaaniset jarrut tulevat käyttöön vasta kun sähköjarrutus ei riitä. Tässä jälkimmäisessä näen ongelmana lähinnä ylinopeudet alamäissä. Miksi kaasupolkimen käyttöön ei voisi liittää "yhden polkimen ajon" sijasta automaattista nopeuden rajoitusta, nosta jalka kaasupolkimelta pois kokonaan alamäen alkaessa, ja auto siirtyisi regeneratiiviseen jarrutukseen vain tarvittaessa ja vain sen verran että nopeuden liika kasvu estyisi? Tässä voisi olla toleranssi, esim. nopeuden rajoitus alkaisi jos nopeus pyrkii kasvamaan yli 3km/h tms. Alamäissä ei silloin tarvitsisi koskea jarrupolkimeen. Tällainen automaattinen "regen" olisi minusta hyvä.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Ei kai kukaan tällä nollaregenillä sähköautoa normaalisti aja. Sitä voi hyödyntää vaikka välillä jarrujen huoltoon, eli käyttöön. Vakionopeussäädin käyttää siitä huolimatta regeniä jarrutukseen. Kuten tossa mainitsit, vakionopeus pitää, ainakin Teslassa alamäessä regenin avulla nopeuden valitussa eikä vauhti mene ylinopeuden puolelle.

  • @minsevon6151

    @minsevon6151

    2 ай бұрын

    Kuvaamasi automatiikka löytyy aika pitkälti Audin toteutuksesta. Jos ajat D-moodilla ilman vkionopeudensäädintä ja esim 80 alueella nostat jlalan nopeuspolkimelta, niin auto rullaa kunnes tulee 60km/h nopeusrajoitusmerkki vastaan, niin hidastaa automaattisesti siihen ja jatkaa rullaamista, ja jos tulle 40km/h tai liiikenneymppyrä , niin hidastaa siihenkin. Jos tuolloin kosket nopeuspolkimeen palaa rullaustilalaan, eli jos et halua turhaan hidastaa heti nopeuskyltin kohdalla. B-moodissa toimii kuten Tesla, samoin adaptiivisella vakionoppeudensäätimellä ajettaessa. Lisäksi viiksestä löytyy erillinen LIMIT -moodi, joka on kyllä joku EU-virkamiehen keksintö 🤣 Se nimittäin estää ajamasta ylinopeutta! eli ei reaagoi nopeuspolkimeen jos nopeus nousee npeusrajoituksen mukaiseksi. Ainut käyttötilanne saattaa löytyä esim 4 tietä Jyväskulään mentäessä, tai Hangontiellä, jossa nopeusrajoitukset vaihtelee koko ajan jolloin vakionopeussäätimen vispaaminen alkaa väsyttää .

  • @EmDzei
    @EmDzei2 ай бұрын

    Ennen kuin katson videon ja tiedän vastauksen otsikkoon, niin spekuloinpa sen puolesta, että rullaamalla menisi vähemmän sähköä. Lataussyklit aka moottorijarrutukset lienevät niin lyhytkestoisia, että ei niistä juuri kennon patteristoa ladata, vaan lähinnä kulutetaan patterien elinikää ja lämmitetään vain sähkömoottoreiden sisuskaluja. Mihin osaan kennostoa tai patteristoa tämä lyhytkestoinen lataaminen ohjautuisi? Akun tai lataushallintayksikön kannalta luultavasti niille kennoille tai paristoille, joiden varaustila on alhaisin, ts. niille käytetyimmille ja varaustilaltaan alhaisimmille paristoille. Ts. regenerointi pumppaisi näitä samoja paristoja purkaen ja ladatan eli lyhentäisi ikää. Noh, nyt siirryn katsomaan videon ja saan TUOMION. ;-) EDIT: No, tulipa kunnon tuomio! Auts! Ja samalla ammuit alas sen ennakkoluulon, että kaasunilkka väsyy taiteillessa polkimen kulmaa 100 % regenoimisella. Yksi oleellinen tieto videolta jäi puuttumaan eli akun lämpötila. Sillä lienee jotain merkitystä miten auto antaa tehoja ja miten latautuu (regene). Otan takkini ja siirryn häpeäpaaluun..

  • @jukkaairaksinen8417

    @jukkaairaksinen8417

    2 ай бұрын

    Akun lämpötila näyttää olevan videossa 8 astetta lähdössä. 13 astetta eka osuuden jälkeen 15.5 astetta toisen osuuden päätteeksi. Jos ennen alkua oli ajettu 10km niin akkua lämmiteltiin vielä seuraavan tunnin ajan. Isompi kulutus lämmitti myös akkua nopeammin. En usko että tulla on juuri merkitystä lopputulokseen. Prosentteja ei kymmeniä. Olen josku ajellut oulusta kalajoelle vakkarilla pihalähdöllä talvella niin akku ei mene plussan puolelle ensimmäisen 100km matkalla kun ajaa tasaista 80kmh. Ajotyyli ja ajonopeus vaikuttaa valtavasti akun lämpenemisnopeuteen.

  • @AriKukkonen
    @AriKukkonen2 ай бұрын

    ei ole kunnollinen testi, koska kun regen oli pois niin se ei nähtävästi regeneroi edes jarrua painamalla vaan pistää energian lämmöksi. Rullaaminen on aina taloudellisempaa, mutta varsinkin kaupunkiliikenteessä joutuu välillä pysähtymään. Kaikki autot ovat ottaneet jarrutettaessa sähköä talteen jo pitkään, eka tälläinen BMW mulla oli yli 10 vuotta sitten. Nyt tässä sun testissä jarrutusenergiaa ei tallennettu, mikä ei vastaa reaalimaailmaa. Kantsii tehdä testi jollain fiksulla autolla missä pystyy säätämään regeniä oikeasti, niissä ei silloin katoa jarrutusenergian talteenotto. Vai pitäsköhän itse tehdä tämä testi... ehkä.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Rullaaminen ei hirveästi ole mahdollista kaupunkiliikenteessä tai alueella missä nopeusrajoituksia. Eri automalleissa erilaisia toteutuksia niin regenin kuin yhdenpolkimenajon toteutuksessa. Mulla kun ei ole tällaista fiksua autoa niin jouduin testaamaan tällä. Toivottavasti saat testin pikaisesti tehtyä. Odotan innolla tätä testiä.

  • @maket8658

    @maket8658

    2 ай бұрын

    Hyvä pointti Ari, toisaalta nyt nähtiin kuinka paljon tuo regenerointi yleisesti vaikuttaa energian kulutukseen.

  • @leiflillandt1488

    @leiflillandt1488

    2 ай бұрын

    ​@@maket8658Aivan! Tämmöinen testi tehtiin nyt, ja videossa annettiin kaikki perusteet millä pohjalla se suoritettiin. Kaikki tilastot tehdään "tietyllä" tavalla, ja je ovat sitten tulkittavissa perusteiden mukaan. Siis ne ovat enemmän tai vähemmän realistisia, lyhyesti sanottuna.

  • @tapiokotkavuori2170

    @tapiokotkavuori2170

    2 ай бұрын

    Joo. Ei kai se ole koskaan ollut kiistanalaista, että kannattaako ottaa hidastusenergia talteen (polttisautotkin nykyään ottaa jossain määrin), vaan että onko yhden polkimen ajo parempi kuin kahden polkimen, jolloin jarrun lievä painaminen regeneroi.

  • @pelimies1818

    @pelimies1818

    2 ай бұрын

    Miten sä Ari rullailet yli 42% sun matkoista? Kysyn vaan mielenkiinnosta, kun itsekin rullailen mutta eihän se ole ikinä ollut kuin 5-10% parhaimmillaan..

  • @mazaa1982
    @mazaa19822 ай бұрын

    Et ihan täysin kumonnut kyllä. Taloudellisti ajo pitäisi tehdä niin, ettei ole automaattista regeniä, vaan regen on jarrupolkimessa ja voimapoljin ylhänä pitäisi rullata, kaikki jarrutus regeniä käyttämällä.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Silloinhan käytetään regeniä. Aina kun tarvitsee hiljentää vauhtia, taloudellisin tapa on ottaa energia talteen maksimaalisesti. Ajoneuvoalan opettaja esitelmöi Autoliiton kulutuskisassa että yhdenpolkimen ajo kuluttaa enemmän kuin rullaus. Tässä tulos, 1-polkimen ajo kuluttaa vähemmän.

  • @markussavolainen

    @markussavolainen

    2 ай бұрын

    @@jarmonev Se pointti on siinä, että kun valutetaan niin silloin ei paineta jarrua ollenkaan... jos teikäläinen hiljentää reilusti jarruja käyttämällä lähes joka pysähdykseen niin tämä testi ei osoita mitään muuta kun sen, että regen kuluttaa vähemmän kuin fyysiset jarrut. BTW regen vs jarrut ei ole sama asia kuin regen vs valutus. Muitakin ongelmallisia asioita testin lopputulokseen päätymisessä on ensinnäkin se että noiden kahden lenkin välillä jo pelkästän liikenne aiheuttaa helposti yllättävän isoakin hajontaa kulutukseen. Ja toisena jos oot käytännössä aina ajanut yhen polkimen ajoa niin valuttaminen on varmasti asia mitä et hallitse läheskään optimaalisesti ja kokemuksesta voin sanoo et valuttessa hyvinki pienet asiat vaikuttaa kulutukseen loppupeleissä aivan tolkuttoman paljon. Nää lähtöasetelmat oli käytännössä tasoa "ikuinen iPhone käyttäjä joka ei oo käytännössä koskaan koskenu android luuriin päättää tehdä testin et onko Android parempi kuin iOS ja testaa androidia tunnin, jonka jälkeen testaa ios:ää tunnin ja toteaa et ei se oo"

  • @vanmiten

    @vanmiten

    2 ай бұрын

    Juuri noin, testin lähtöasetelma aivan hassu. Oikeissa autoissahan Regen voi olla pois päältä, mutta jarruun koskiessa se regenegeroi. Eli molempien edut pystyy hyödyntämään ilman nykivää ajoa

  • @n4go

    @n4go

    2 ай бұрын

    @@vanmitenMitä ihmeen nykivää ajoa? Ei se voimapoljin ole mikään on/off kytkin vaan nilkan asennolla säädellään regenin voimakkuutta. Tarvittaessa voi rullata ihan nollaregenillä pitämällä jalan asennon niin, että auto rullaa. Eikä se ole mitenkään vaikeata vaan sen tekniikan oppii ihan muutaman kilometrin ajelun jälkeen vaikka ei olisi koskaan Teslalla ajanut.

  • @jukkaairaksinen8417

    @jukkaairaksinen8417

    2 ай бұрын

    @@n4go Nimen omaan voimapolkimella voi säätää regeniä täysin portaattomasti ja antaa auton rullata. Kun opettelee ennakointia ja rullaa niin saman lenkin voi ajaa vielä 160--->140 wh samaan aikaan. Opettelemalla mikä syö akkua (esim ilmastoinnin puhallinnopeus) Pääsee helposti alle wltp kulutuslukemia.

  • @topias7849
    @topias78492 ай бұрын

    Hyvä testi ja varmasti suuntaa antava, mutta ensimmäisessä ajossa näkyy akun lämpötila (regenpalkki huomattavasti lyhyempi) olevan reilusti matalampi kuin jälkimmäisessä.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Mitä tarkoitat regenpalkilla? Ekalla kierroksella ei regeniä ollut. Varmasti myös ekalla kierroksella lämmitti pikkuisen enemmän akkua. Ero ilmeisesti hyvin pieni lämpöpumpun ansiosta.

  • @topias7849

    @topias7849

    2 ай бұрын

    @@jarmonev elikka tuon nopeusmittarin (numeron) yläpuolella oleva regen mahdollisuus. Katkoviivat olivat pidemmät tuossa ensimmäisessä, mikä viittaisi akun lämpöön (mahdollisuuteen ottaa regeniä talteen).

  • @puttelainen1356
    @puttelainen13562 ай бұрын

    Tottakai regenerointi säästää. Vaikka sekin on häviöllistä, on hidastaminen jarrulla enemmän. Vielä kun järki voittais ja jarrut muutettais rumpujarruiksi jäisi tehostin pois. Säästettäs vielä lisää. Tai no tulisiihen poljinvoima anturi joka jakaisi jarrun vaikutusta moottorien ja jarrujen välillä.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Eikö ne rumpujarrut ole tulossa takaisin. Ainakin Volkkarin sähköautoissa takana rumpujarrut.

  • @jounisiitari8678

    @jounisiitari8678

    2 ай бұрын

    @@jarmonevVolkkarissa vasta tosi kovalla jarrutuksella käyttää kitkajarruja, olen ajellu id nyt 30 000 km tuskin vielä koskaan vauhdissa kitkajarrut ollu käytössä. Yks huono puoli noissa takarummuissa on, siihen ei ilmeisesti pysty ohjelmoimaan jarrulukkoa estämään sutimista liikkeelle lähtiessä,paha puute talvella muutenkin huonolla pidolla.

  • @timogronroos4642
    @timogronroos46422 ай бұрын

    Maantieajossa voisi olla toimivaa tiputtaa esim. 50% tasolle ja siten lisätä rullaamisjaksoja ilman, että tarvitsee välttämättä pitää jalkaa kaasulla. Tosin autopilotilla ne kilometrit varmaan suurimmaksi osaksi menee. En kyllä tiedä kuka olisi koskaan sanonut, että ilman regeniä juuri kaupunkiajo olisi se oikea kohde. Moottoritieajo pikemminkin.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Näitähän on joissan autoissa automaattisia regen systeemejä. Epäilen kyllä että toteutus aika haasteellinen. Maantiellä jos rajoitusten mukaan mennään ei sieläkään pysty hirveästi rullailemaan. Maantiekulutukseen regen ei muutenkaan juuri vaikuta kun mennään ilman jatkuvaa pysähtelyä.

  • @jariheinula
    @jariheinula2 ай бұрын

    Teslalla on huono puoli et ei voi säätää " regeä" ,niin että rullais ja dit vasta ku tarvii hiljentää käyttäis "regeä" Itsellänikin on nyt Tesla mallia -24 model 3 long range . Jolla olen ajanut jo 8tkm. Mutta mutta tämä on jo kolmas sähkäri minulla.( 2× Enyaq 80X 108tkm ja rs Enyaq 37tkm on vieläkin toisena autona on vieläkin 8kk vanha vasta) Faktaa on et lataushäviöitä tulee ja rullaus on parempi.Mutta tietysti hiljentäminen pitää ottaa "regellä" eikä kitkajarrulla.Sen takia tämä testi ei antanut oikeaa tulosta,koska Tesla ei nyt" toiminut" oikein vaan käytti kitkajarruja.. Ps muuten kyllä Nykyinen Teslani on kyllä uskomattoman pieni kulutuksinen vs Enyaq Rs.. no ilmanvastus ja paino on tietysti aivan eriluokkaa.. ( autot on olleet ja on taksina)

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Voihan sitä Teslan regeniä käyttää portaattomasti kaasua säätämällä.

  • @TuomasLevoniemi

    @TuomasLevoniemi

    2 ай бұрын

    Tuo " kaasulla" regeniä säätämisen on Teslan varmasti myös ohjelmoinut / optimonut hyvin. Sitä kannattaisi kielpailijoidenkin ottaa oppia. Telasn energiatehokkuutta ei voi kyllä täysin selittää ilmanvastuksella. @@jarmonev

  • @teslooja
    @teslooja2 ай бұрын

    Talvella tätä tuli havainnoitu useasti, koska kylmä akku ei ottanut regenisähköä sisään niin olipa kovat kulutuslukemat ensimmäisellä kymmenellä kilometrillä.

  • @jukkaairaksinen8417

    @jukkaairaksinen8417

    2 ай бұрын

    Talvella aluksi suuret kulutuslukemat johtuu kabiinin lämmityksestä ja akun lämmityksestä. Akun lämmitys vähenee merkittävästi vasta +100 km jälkeen. Regenin käytöllä on kaupunkiajossa merkittävät säästöt ja se oli videon pontti.

  • @jani3253
    @jani32532 ай бұрын

    Mites Teslassa on sitten tuo, jos regen otettu pois päältä, niin käyttääkö jarrua painettaessakaan regeniä vai pelkkiä jarrupaloja? Jos käyttää jarruja, niin sehän on sitten selkiää, että harakoille menee kaikki jarrutusenergia.

  • @tesaro84

    @tesaro84

    2 ай бұрын

    Yhdenpolkimenajolla varustetuissa sähköautoissa regenerointi ei tarvi jarrupoljinta.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    @jani3253 Ei käytä regeniä tässä kun regen on otettu pois.

  • @jannehammarberg3042
    @jannehammarberg30422 ай бұрын

    Janne terve Tää ei liity tähän videoon mutta Ootko ikinä t3hnyt matkaa peräkärryllä tai trailerilla Millainen mahdollisuus on ladata autoa kärry perässä 😊

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    En ole sellaista videota tehnyt. Tarkoitus olisi tehdä lenkki asuntovaunulla jossa tietysti lataukset ja kokemukset.

  • @7777cccc
    @7777cccc2 ай бұрын

    Tee seuraava testi 50%:n regenellä.

  • @TheMyllymaa
    @TheMyllymaa2 ай бұрын

    Tarkoittaako regen nolla, että jarruttaessa se ei käytä regeraatiota?

  • @TheMyllymaa

    @TheMyllymaa

    2 ай бұрын

    Ilmeisesti juuri näin, eihän tuossa ole mitään järkeä. Onneksi omassa Kia Nirossa jarrutus tekee ensin regeraatiota, kunnes painaa jarrua lujempaa, niin se ottaa jarrut oikeasti käyttöön. Samoin toimi aiemin meillä ollut Outlader PHEV. Tosin, täytyy samalla antaa Kia:lle noottia, level 0 regen, ei ole ihan nolla, se ottaa muutaman kw teholla sähköä talteen silti.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Tässä testissä regen nolla on nolla. Verrataan kulutusta regenillä ja ilman. Normisti Teslassa on yhdenpolkimen ajo ja jarrupolkimeen ei yleensä tarvitse koskea. Jos käytetään kitkajarruja mukana on aina maksimi regen.

  • @TheMyllymaa

    @TheMyllymaa

    2 ай бұрын

    @@jarmonev automaattinen regen nollaksi, eli ei yhden polkimen ajoa, vaan kevyttä rullausta, kun nostaa jalan kaasulta. Sitten kun jarruttaa, niin ensin regenillä niin paljon kun voi, sitten jos jarruttaa vielä lujempaa, niin sitten kitkajarrut myös mukaan. Tuolla pitäisi tulla parhaat kukutuslukemat. En tosin ole testannut sitä.

  • @pekkasorvo3113
    @pekkasorvo31132 ай бұрын

    Olikohan eroa akun lämmityksessä 1 ja 2 välillä

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Saattoi pieni ero olla. Varmasti lämpöpumppu vähän lämmitti akkua molempien lenkkien aikana. Saattoi lämmittää ekalla lenkillä pari astetta enemmän. Epäilen että lämpöpumppu pyöri aikalailla samalla tavalla jatkuvasti molempien lenkkien ajan jolloin tästä ei muodustunut isoa eroa.

  • @TappioLopullinen-us8dx
    @TappioLopullinen-us8dx2 ай бұрын

    Sähköautojen omistajien olisi sallittua ladata autonsa ainoastaan aurinko- ja tuuli sähköllä. Muutoin se on pelkkää teeskentelyä.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Mä ainakin mieluummin teeskentelen😅

  • 2 ай бұрын

    Tiedän, että tällaisiin viesteihin vastaaminen on tuulimyllyjä vastaan taistelua (no pun intended), mutta totean nyt kuitenkin faktan, että bensiinillä tai dieselillä ajaminen tuottaa kilometriä kohden keskimäärin yli 10 kertaa enemmän päästöjä kuin Suomessa tuotetulla sähköllä ajaminen. Koko elinkaaren aikana sähköauton päästöt ovat keskimäärin luokkaa 60% polttomoottoriauton päästöistä. Mutta joo, faktoilla tässä keskustelussa tuskin on merkitystä.

  • @TappioLopullinen-us8dx

    @TappioLopullinen-us8dx

    2 ай бұрын

    @ "Saksa luopuu patteriautoista. Saksa on romuttamassa patteriautomarkkinoita koskevat tavoitteensa sen jälkeen kun kuluttajat pakenivat ja ala alkoi kärsiä vakavasta kriisistä. Audi ja VW ovat niiden joukossa jotka ovat ilmoittaneet vähentävän patteriautoihin liittyviä tavoitteita. BMWn toimitusjohtaja Oliver Zipse on varoittanut patteriautojen kysynnän vähenemisestä Saksassa ja kannattanut panostamista bensiini, hybridi ja vetyautoihin. Patteriautojen myynnin odotetaan laskevan 14% tänä vuonna, osittain siksi, että hallitus poisti joulukuussa 2023 patteriautojen tuet." Ihmisiä alkoi kyllästyttää jatkuva "rangen" seuraaminen ja latausasemien paikantaminen, ja kahvittelu ja pitsapalat huoltoasemilla.

  • 2 ай бұрын

    @TappioLopullinen-us8dx Mutta mitä tekemistä tuolla on alkuperäisen viestisi kanssa? Voi olla, että on tultu vaiheeseen, jossa suuri osa asiasta innostuneista on jo hankkinut sähköauton ja elävät niiden kanssa onnellisina, mutta muut vielä odottavat niiden halpenemista ja ominaisuuksien kehittymistä itselleen riittävälle tasolle. Mutta ei tuo sitä tosiasiaa muuksi muuta, että sähköauto on polttomoottoriautoa vähäpäästöisempi vaikka sitä latailisi kiinalaisella likaisella sähköllä saati sitten suht puhtaalla suomalaisella perussähköllä. Eli ei tämä mitään teeskentelyä ole. Ja eikö suurin osa pikalatauspisteistä jo nyt käytäkin nollapäästöistä sähköä?

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    @TappioLopullinen-us8dx Olet Tappio aivan hakoteillä. Tänä vuonna Euroopassa ja Saksassa patteriautojen markkinaosuus kasvaa. Saksalaiset laskevat tavoitteitaan koska niiden sähköautot eivät mene kaupaksi. Tesla Model Y on tähän mennessä 2024 Saksassa suosituin SUV kaikki voimalinjat lukien. Samoin Kiinassa, maailman suurimmalla automarkkinalla Model Y on vuotta 2023 edellä.

  • @MegaKonemies
    @MegaKonemies2 ай бұрын

    eli käytännös polttis autolla pätee ihan sama et moottorijarrutus on se juttu. mut tuo on toisaalta ihan hyvä välillä ottaakin pois tuo regeni nii jarrut ei mee jumiin sit

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Totta tämä.

  • @leiflillandt1488

    @leiflillandt1488

    2 ай бұрын

    Valitettavasti jarrut menevät jumiin vaikka kuinka sä teet! Huolto/puhdistaminen ja rasvaaminen ainakin kerran vuodessa on valitettavasti ainoa tapa pitää niitä kunnossa, ainakin täällä Pohjolassa.

  • @GF-dm3vb
    @GF-dm3vb2 ай бұрын

    Tulos ei kerro paljon jos ei saada eroteltua lämmitykseen kulunutta energiaa, sen ero voi olla merkittävä peräkkäisillä lenkeillä. Kitkajarrujen käyttö muuttaa liike-energian lämmöksi harakoille joten tietenkin jarrutus kannattaa tehdä regenillä. Ajotapa vaikuttaa kulutukseen molemmissa tapauksissa koska regenin hyötysuhde on reilusti alle 100%. Ja voihan Teslalla rullata regen päälläkin kun käyttää vauhtipedaalia tarkasti, helppoa se ei taida olla.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Juuri näin.

  • @oolaspalmas
    @oolaspalmas2 ай бұрын

    Eipä yllätä että kaupunki ajossa ilman regeniä suurempi kulutus. Taloudellisin tapa olisi ilman regeniä ja sitten regenerointi lähtee päälle kun jarrua on pakko käyttää. Teslahan ei tähän taivu. Varmaan paras olisi tuo 25% asetus ja sitten ennakointi sen mukaan että jarruun ei tarvitse koskea kuin paikoillaan ollessa.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Teslahan regeneroi juuri niin paljon kun kaasupolkimella säätää. Täysin portaattomasti.

  • @randonpyorailija5276
    @randonpyorailija52762 ай бұрын

    Ei ole myytti murrettu. Mitä vähemmän käytät regeniä eli rullaat niin sitä vähemmän kuluttaa. Kaupunkiajossa ei vaan pysty pelkästään ilman regeniä ajamaan, kun joutuu jarrua polkemaan. Taloudellisinta on edelleen ajaa ilman regenia ja niin ettei koske jarrupolkimeen ollenkaan, käytännössä se ei vain ole mahdollista, mutta periaatteena tuo.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Juuri näin. Teoria ja käytäntö on eri asia. Käytännössä kaupunkiliikenteessä pysähdellään jatkuvasti. Eli jarrutusenergian talteenotto on taloudellisin tapa ajaa kaupungissa.

  • @randonpyorailija5276

    @randonpyorailija5276

    2 ай бұрын

    @@jarmonev mutta mahdollisimman paljon kannattaa silti rullata ja olla koskematta jarrupolkimeen tai nostamatta liikaa opd poljinta.

  • @jani3253
    @jani32532 ай бұрын

    Teoriat on teorioita ja käytännön testit kertoo lopullisen totuuden. En usko, että kaupunkiajossa kannattaa rullailla autolla, missä on regeni. Kaupunkiajossa joka tapauksessa pitää jarruttaa jossain vaiheessa. Se, että alotat rullailun aikasessa vaiheessa tai se, että ajat tasasta vauhtia ja jarrutat regenillä terävästi, niin eihän se siinä hiljasessa tasasessa vauhdissa juuri mitään vie ja kumminkin paljon enemmän saa regenillä takas. Ylipäänsä tuo regeni tasottaa kulutusta ajotyylien välillä.

  • @janttu5283
    @janttu52832 ай бұрын

    Valitsit testiin sen suurinpiirtein ainoan sähköauton, joka ei osaa regeniä jarrupolkimen kautta? Tulos olisi luultavasti aivan eri, jos testissä olisi fiksumpi auto.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Tämä nyt sattuu olemaan ainoa sähköauto mikä minulla on. Saako jossain muussa sähköautossa regenin kokonaan pois?

  • @jukkaairaksinen8417

    @jukkaairaksinen8417

    2 ай бұрын

    Nyt tulee väärää tietoa. Kaikissa tesloissa normi tilanteessa regeneroi koko ajan kun jarrupoljinta painetaan.

  • @janttu5283

    @janttu5283

    2 ай бұрын

    @@jarmonevAinakin Ford, MEB, Hyundai/Kia...olettaisin myös MB/BMW

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    @@janttu5283 Siis eikö nämä regeneroi jarrua painaessa? Vai saako sen asetuksista pois?

  • @pasiaho3248

    @pasiaho3248

    2 ай бұрын

    Totta, mutta regenerointiin ei Teslassa vaikuta jarrupolkimen painaminen vaan kaasun nostaminen. Jarrupolkimen painaminen ei lisää regeniä vaan käyttää siihen päälle kitkajarruja. Monissa muissa sähköautoissa taas D- tai vastaavassa moodissa auto rullaa vapaasti kaasu ylhäällä ja jarrupolkimella säädetään regeniä, kunnes sen teho loppuu ja sen jälkeen käytetään lisäksi kitkajarruja.

  • @jansaviahde
    @jansaviahde2 ай бұрын

    Regerointi rules, omasta kokemuksesta ihan yliveto!

  • @tesaro84
    @tesaro842 ай бұрын

    mielenkiintoinen video, mutta sisälle vähän turhan pitkä.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Se on aina sellainen kun sattuu tulemaan😅

  • @seppotiaskorpi2985
    @seppotiaskorpi29852 ай бұрын

    Epäonnistunut vertailu. Mikäli osaa lähestyä risteyksiä/valoja niin ettei tarvitse jarrupolkimeen kulkee auto pienemmällä energialla ilman regeneä. Ilmanmuuta jos ajetaan risteykseen kaasupohjas ja jarrutetaan polkimella pysähdyksiin on energian kulutus suurempi kuin regeneä käytettäessä.

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Saatiinhan tästä testistä tieto paljonko regenillä saadaan energiaa talteen sekä selvitettiin Model Y:n kaupunkikulutus +2 asteen lämpötilassa.

  • @HEAVYMETAL523
    @HEAVYMETAL5232 ай бұрын

    Saako tilata nupin jos ei ole Teslaa?

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Tilaa varmuuden vuoksi molemmat🤣

  • @HEAVYMETAL523

    @HEAVYMETAL523

    2 ай бұрын

    @@jarmonev Katotaan 2 vuoden päästä uudelleen.Silloin on saatu asuntolaina maksettua🙂

  • @jarmonev

    @jarmonev

    2 ай бұрын

    Meinaatko että silloin joudut ulkoruokintaan😅 #Campmode

Келесі