Panik Atak İlaçsız Nasıl Geçer?

Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlerle, panik atak ve bununla ilaçsız nasıl başa çıkabileceğimizi konuşacağız. Panik atak, aniden ortaya çıkan yoğun korku veya rahatsızlık hissiyle kendini gösterir; kalp çarpıntıları, terleme, nefes darlığı, göğüs ağrısı, baş dönmesi gibi fiziksel belirtiler ve ani ölüm korkusu gibi duygusal tepkiler yaşanabilir. Bu durum, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Panik ataklar genellikle birkaç dakika içinde zirve yapar ve kişinin hayatını zorlaştıran bir kısır döngüye yol açabilir.
Panik atak belirtileri yaşıyorsanız, bir sağlık uzmanıyla görüşmek önemlidir. Tek başınıza da yapabileceğiniz şeyler olduğunu sizlerle paylaşmak isterim.. Kendinizi geliştirmek, güvendiğiniz kişilerle iletişim kurmak ve profesyonel yardım almak, panik atağın yönetiminde önemlidir. Ayrıca, dijital terapötik uygulamalar da bu süreçte destek sunabilir. Bunların nasıl işe yarayacağını konuştuğumuz video size iyi gelecek.
Ayrıca kendinizi daha iyi hissetmek için düşüncelerinizi ve bedeninizi rahatlatmayı öğrenmek çok önemlidir. Bunun için meditasyon çalışmasını ve yazma tekniklerini videomuzda bulabilirsiniz.
Unutmayın, yalnız değilsiniz ve destek almak her zaman mümkündür.
Videomda, panik atakla başa çıkma yollarını daha detaylı bir şekilde ele alıyorum. İzlediğiniz için teşekkürler ve kanalıma abone olmayı unutmayın!
Meditasyon uygulaması: mindoorapp.com
Daha detaylı destek almak için: barisgurkas.com
#panikatak #panikbozukluk #psikoloji #stresyonetimi #psikolog

Пікірлер: 10

  • @PsikologBarisGurkas
    @PsikologBarisGurkas23 күн бұрын

    Siz de panik atak ile nasıl başa çıkıyorsunuz bizimle paylaşın.

  • @sevvalck4084
    @sevvalck408423 күн бұрын

    Ben de panik atakla mücadele eden bir insandım. Hiç kimseye anlatmiyordum ve bu beynimde daha da önemli ve gerçekmiş gibi gözüküyordu (bunun farkinda değildim). İlk defa bu kadar hassas bir noktaya değinen bir uzman göruyorum, dediğiniz gibi birilerine anlatmak çok çok etkili. Ve ben de en sonunda kendimi çaresiz hissettiğim bir dönemde ilk babamla paylaştım, meğer o da gençliğinde ataklar geçirdiği zaman olmuş ama daha sonra kendi kendine geçmiş. Daha sonra bir uzmanla konuştum (devlet hastanesinde önce psikiyatr sonra psikolog) ve bunları insanlarla paylaşmam benim bu durumu daha kolay atlatmami sağladı. Bu da bir anda olmuyor, zamanla süreç içinde geçiyor. Benim bir diğer yöntemim de panik atağı hissettiğim zaman bunu baskılamaya çalışmamak, ona izin vermek, o anı görmek ve bunu kabul etmek beni iyilestirdi. Ne olursa olsun, olacak olan olsun, ben böyle de yaşarım deyince kendiliğinden şiddeti azalıyor. Ayrıca hayatta ufak başarılar ile beraber insanın kendine olan güvenini arttıkça da aştığını düşünüyorum. Olay aslında mücadele etmekle çözülmüyor, o duygularla barışıp, kabul ettiğinde, kendin için bir şeyler yaptığında çözülüyor.🤗

  • @adalante99
    @adalante9923 күн бұрын

    Teşekkürler 🙏

  • @furkanozgun7621
    @furkanozgun762123 күн бұрын

    4 yildir bunu yasiyorum iyisi ve kotusu ile ilk basima askerde geldi kibrista yaptim biraz albaylarin bol oldugu be disiplinli bir yerdi gelmeme son 2 hafta kala birgun ansizin ritmim yukseldi migdem bulandi ama 4 gun boyunca hic gecmedi sakinleyemiyorum hastaneye vs gittim ekg kan vs herset normal cikti ama benim terleme halsizlik ritimde artma migde bulantisi devam etti memleketime geldim dugun yaptim evlendim evliligimin bir doneminde yine geldi kalp krizi gecircem korkusuyla 1 yil gecirdim ve heran kalbimi dinliyordum ekg kan vs doktor en sonunfa sende panik atak olabilir furkan dedi pskiytriye yonlendirdi ilk ilac lustral yazildi ama pek ise yaramadi sonra paxera redepra yazildi pskiytriye bile kapısının onunde atak geciriyordum ataksiz zamanim yoktu sonra yine gitti bir sure sonra 8 ay falan cok iyiydim sonra cocugum olacaktı esim hamileydi cocugun dogmasina 1 ay kala yine strese girdim anlamsizca ve bu sefer kalp den ciktim kanser vs olacam takintisi basladi cocugum oldu ataklarim bitti suan yok ama geldiginde yokladiginda kontrol altina alabiliyorum en buyuk yoneticilerim su meyve yürüyüş ve kafa topu oyunu 😃😃👍

  • @yaseminguler
    @yaseminguler23 күн бұрын

    Sigarayı 6 ay bırakmıştım o dönem. Aramıyordum. Meğer çok baskılamışım beynimi. Bir de evliliğimle ilgili sorunlar yaşıyordum. Onlatı da gçrmezden gelip geriye atıyprdum. Hepsi üst üste gelince beyim error verdi. Detaya girmeme gerek yok ama duşa bile giremiyordum yüzüme su geldiğinde nefes alamıyprdum. Kış günü banyo penceresini açıp soğuk havayı ciğerlerime çekersem rahat edebiliyordum. Bir gün duraktan henüz kalkmış otobüsün kapılarını yumruklayarak açtırıp indim. İnsanlar şoka uğramıştır muhtemelen 🙈 Bir sürr sonra tekrar sigaraya başladım. Aylar sonra bir düşündüm ne zamandan beri kriz gelmiyor diye. Sigaranın yarattığı bardağı taşıran baskı ortadan kalkyıktam sonradan beri olmamıştı. Şimdi de bırakamıyprum. Ya tekrar ederse diye. Çok zor bir hastalık. Eskiden bçylr insanları gördüğümde histerik bunlar diyordum. Hayatta büyük konuşmayacak yargılamayacaksın. Öğretiyorlar neyi kınarsan.

  • @sumeyyesuna
    @sumeyyesuna17 күн бұрын

    Sadece teslim olun.Bunu kabullendikden sonra herseyin olabilecegini anlayın.olsa nolur olmasa nolur diyip kendi kendinize konuşun ve şunu hic bir zaman unutmayınki hic bir sey sebepsiz degildir.belkide bu sizi cok daha iyi yerlere getirecegine inanın ve sadece Allah dan isteyin .bu atak seni öldürmiycek. Aksine seni daha güçlü yapacak.Ve hic bir zaman aynı duyguda kalmayacaksın. Hersek gelip geçici.kabullendigin an ileştiğini anlayacaksın.

  • @yagmurveminisleri7679
    @yagmurveminisleri767923 күн бұрын

    8 yıldır panik atakla uğraşıyorum ve süreçte 5 defada atak gecirdim baş edemiyorum daha kötü oluyorum bu süreçte birsürü psikiyatrisle görüştüm ilaç kullaniyorum ilaç kullanmadan dışarı bile yalnız çıkamıyorum

  • @gonulbaloglu7622

    @gonulbaloglu7622

    23 күн бұрын

    İzzet Güllü hocamızın youtebede videolarını izleyin.bu sıkıntıdan kurtulursunuz.

  • @4dem422

    @4dem422

    20 күн бұрын

    ilaçlar sorunu düzeltmeden halının altına iter olasılıkları hesaplama hızını suni şekilde bastırıp senin yoluna bakmana yardımcı olurlar, büyük ihtimal rexapin depakin risperdal gibi ilaçlar içiyorsun. İhtimallerin, dışardan gelen seslerin ve o hızlı hengamenin içinde sana pozitif heycan veren şeyleri düşün sağından solundan hızla geçen insanları flulaştırabilirsin adrenalin bağımlılık yaratır 😜 ilaçlarsa depresyona sokar