ELEKTRİKLİ ARAÇ YALANLARI - 1 | Batarya Ömrü 3-5 Yıl, Hidrojen Geliyor?

Автокөліктер мен көлік құралдары

ELEKTRİKLİ ARAÇ YALANLARI - 1 | Batarya Ömrü 3-5 Yıl, Hidrojen Geliyor?
Sponsorumuzun internet sitesi için: chargenova.com/
Bu video serisinde elektrikli araçlar ile alakalı sıkça gündeme getirilen yalanları konuşuyoruz. Sonraki videolar için önerilerinizi bekliyoruz :)
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @dolubatarya
Spotify: open.spotify.com/show/5Ccl8ZE...
Apple Podcasts: podcasts.apple.com/us/podcast...
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @dolubatarya
Hepsi ve daha fazlası için Dolubatarya.com ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
X: x.com/dolubatarya
Linkedin: linkedin.com/company/dolubatarya
Instagram: dolubatarya

Пікірлер: 489

  • @ozoren
    @ozoren6 ай бұрын

    Engin Abi yılda 60.000 km yapıyor :) Bu konspet çok hoşuma gitti o koltuk 3 kişilik bence konuk almaya bile başlayabilirsiniz :) Harika video altına imza atılacak bir yer varsa oraya imzamızı atalım :) Sevgiler.

  • @ferhat4669
    @ferhat46695 ай бұрын

    İngiltere'de yaşıyorum arkadaşın sahip olduğu NİSSAN Leaf araçla yaşadığı sorunlar, aracın ikinci el değer kaybedip çöpe dönüşmesi yakinen gördük. Lütfen insanları tam bilmediğiniz konularda yanlış yönlendirmeyin. 2019 HIbrit Mercedes aracın batarya sorunu nedeniyle garantisi olmasına rağmen £ ( 684.000 ) odettiklerinide biliyoruz. Lütfen gerçekçi olup bu konunun Türkiye için çok erken olduğunu kabul edelim.

  • @JoeeeA

    @JoeeeA

    4 ай бұрын

    Ben Türkiye de yaşıyorum ve Amerika Birleşik devletleri vatandaşıyım. Bu yorumu google çeviri ile yazıyorum. Sizlere önerim araştırıp yazı atmanız. @ferhat4669 katılıyorum. Sonuna kadar haklı. Michigan eyaletinde 128 araç desposal oldu.

  • @vielleichtmaybe6945

    @vielleichtmaybe6945

    4 ай бұрын

    Bende Berlin'de yaşıyorum, aynen katılıyorum size, miktiri boktan bir batarya fiyatı araba kadar maliyet çıkarıyor, üstelik her yerde şarj istasyonu yok,, bu kanal bol keseden sallıyor, işi gücü yalan dolan ve manipülasyon,,

  • @kadiralkaya7569

    @kadiralkaya7569

    4 ай бұрын

    Aşağılık kompleksini at artık...

  • @mehmetonal4205

    @mehmetonal4205

    2 ай бұрын

    Bir tesla daha patladı. Yorumunuz boş çıktı. Elektrikli araçlar çöptür.

  • @kenanhuseynov3874

    @kenanhuseynov3874

    2 ай бұрын

    lan bi sus

  • @yasincakal4128
    @yasincakal41286 ай бұрын

    Kia niro ev aracım var 3 ay da 13.000 km yaptık emnunum. 400 km menzilli ortalama.. Sorum şu ileride ben batarya değişimi yaparak 1000 km lik batarya taktırma ihtimali olurmu. Hızlı teknoloji ..

  • @muratgoksel8856
    @muratgoksel88566 ай бұрын

    Bmw i3 kullanicisiyim. 2016 senesinden bu yana 110.000 km yaptim ve bu sene başı ön balataları degistim. Arka balatalar halen değişmedi. Arabami ilk aldigimda menzil 138 km gosteriyordu. 110.000 km sonra 125 km ile güne basliyor. Nokta.

  • @ogztnr5581

    @ogztnr5581

    6 ай бұрын

    Vay canina❤

  • @cagataycevik6586

    @cagataycevik6586

    6 ай бұрын

    Sabrınız için sizi tebrik etmek gerekli 7 yıl boyunca her 100 km de şarj etmek

  • @KorlerUlkesindekiTekGozluAdam

    @KorlerUlkesindekiTekGozluAdam

    5 ай бұрын

    adam belki sadece sehir ici ve yan ilceler vs de kulllaniyor olabilir. ucakla gidiyordur belki@@cagataycevik6586

  • @mehmetalkn638

    @mehmetalkn638

    5 ай бұрын

    ​@@cagataycevik6586niye ki adamın kapalı garajı olduktan sonra akşamları evine geldiğinde takar fişi çıkar evine çok basit ama kapalı kendine özel garajı olmayanlar için hala çok büyük sorun elektirikli araçlar

  • @vielleichtmaybe6945

    @vielleichtmaybe6945

    4 ай бұрын

    Ne güzel sallıyorsun 😂😂😂 meydan boş ne de olsa 😂😂😂😂

  • @muhendisChe
    @muhendisChe6 ай бұрын

    Battery University verilerine göre LFP ve NMC pil hücrelerinin "cycle life" değeri 1000-2000 gibi verilirken, bu hücrelerden oluşma batarya ömrünün bu kadar uzun verilmesi çok mantıklı gelmiyor.. Bataryalar için verilen bu "Cycle Life" değerleri şarj ve deşarj koşullarına da çok bağlıdır, çalışma sıcaklığı , şarj ve deşarj derinliği gibi. Ayrıca örneğin 400 voltluk bir batarya, birbirine seri bağlı 100' e yakın pil grubundan oluşur ve seri bağlı bataryaların ömrünü zincirin en zayıf halkaları belirler. Unutmayalım ki, bir zincirin dayanma gücünü en zayıf halkaları belirler.

  • @muhendisChe

    @muhendisChe

    5 ай бұрын

    @@beyaztsoyer6765 Seri bağlı bataryaların en önemli sorunu da bu işte! Şöyle örnek vereyim, elimizde bir uzaktan kumanda var diyelim, bunun içinde 2 yada 3 adet ince kalem pil yer alır, pillerden biri arızalandığında genel olarak ne yaparız? Elbette tüm pilleri değiştirme yoluna gideriz, elektrikli otomobil bataryaları tam olarak buna benzemese de, bir elektrikli otomobil bataryasında birbirine seri olarak bağlı 100' e yakın pil hücre grubu olur ve günümüz Bataryalarında, gerek termal kontrol gerekse darbe ve şoklara dayanım için batarya bölümü tamiri mümkün olmayacak şekilde paketlenmektedir, dolayısıyla arıza pil hücrelerinin tespiti ve değişimi pek mümkün olmayacak, zaten elektrikli otomobil bataryalarının tartışılan en önemli sorunlarından biri geri dönüşüm meselesidir. Batarya grubu bozukluğu zaman elbette otomobili çöpe atmayacağız bunun yerine bugün için bir elektrikli otomobilin kabaca yarı fiyatı kadar olan batarya modülünü yenilemek durumunda kalıyoruz, kimisi buna 5 bin dolar diyor kimisi 8-10 bin dolar, elbette bu ürünün de ithal olduğu düşünülürse fiyatı söylenildiği gibi çok da ucuz olmayacak.

  • @caglarsanl8896

    @caglarsanl8896

    4 ай бұрын

    Tam olarak, aradığım yorum...

  • @ibrahimduman3705

    @ibrahimduman3705

    3 ай бұрын

    Bence az konuşun ilerde çok küfür yersiniz

  • @waltermelon1455

    @waltermelon1455

    2 ай бұрын

    Bu bataryaları üreten mühendisler sizce bu durumu düşünerek bir bypass sistemi oluşturmamışlar mıdır? Ben biraz cahilim o yüzden soruyorum.

  • @tural9975

    @tural9975

    2 ай бұрын

    @@ibrahimduman3705 çok güzel konuşmuş. O küfüre edenler bokunu yiyor

  • @androkolikk
    @androkolikk6 ай бұрын

    Merhaba. Elektrikli araç seven birisi olarak en kısa sürede almayı düşünüyorum. Ancak sarı sitede aşağıdaki gibi bir açıklama gördüm. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Araçımın garanti kapsamında 71000km'de redüktörü(şanzıman) değişmiştir. Bu araçların tek mekanik yıpranmaya maruz kalan parçası redüktörü olarak düşünülebilir.

  • @Umitozdenk23
    @Umitozdenk236 ай бұрын

    🇹🇷 Nin Dış borcunun baş sorumlusu petrol olmasına rağmen elektrikli araçlara teşvik vereceğine köstek olmak ne demektir!

  • @Emrestill

    @Emrestill

    6 ай бұрын

    Elektrik neden üretiliyor Türkiye de doğalgaz ağırlıklı sonrası kömür ayrıca dış borcun petrolle hiç bir ilgisi yok ithalat giderin ihracat gelirinden fazla ise dış borç olur .. kısaca dış ticaret açığı dış borçlanmaya götürür ülkeleri …

  • @kemalsevimli

    @kemalsevimli

    6 ай бұрын

    ​@@EmrestillPetrolü ithal etmiyor muyuz. Petrol kuyularımız var da biz mi bilmiyoruz

  • @brikardii

    @brikardii

    6 ай бұрын

    Teşvik veriyor yeterli mi değil mi tartışılır orası ayrı.

  • @brikardii

    @brikardii

    6 ай бұрын

    ​@@Emrestillithalat/ihracat dengesini sadece ihracatı artırarak değil ithalatı kısarak da yapabilirsiniz. Bu noktada da petrol çıkarmayan bir ülke olarak bu tüketimi düşürmek bir yöntemdir.

  • @velittindogann6540

    @velittindogann6540

    6 ай бұрын

    @@brikardiih çinden 15 bin dolara araç geliyor gümrük %54 ötv %10 kdv%20 bu mu teşvik kral ? Kandırmayalım birbirimizi

  • 5 ай бұрын

    sayın hocam bizleri bilgilendirmeniz den dolayı teşekkür ederim. bu araçlarda asıl benim merak ettiğim şey şu. bu araçlar büyük bir kaza yaptığında, bataryalar hasar alır oksijen ile temas eder ise itfaiyenin bile söndüremediği bir yangın çıkmazmı, Allah göstermesin araç içinde sıkışan hayattaki insanlar yanarak hayatını kaybetmez mi, ve ya az hasarlı kaza sırasında bir akım kaçağı olur ise, aracın heryerini elektrik akımı kaplar ise insanlar elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeder mi, buna benzer bir çok yaşanabilecek örnekler verebilirim, netice de bu araçlarda çok yüksek bir elektrik akımı yüklü, yani asıl konuşulup tartışılması gereken konular bunlar. demek istediğim elektrikli araç kullanımı tutarmış tutmaz mış, kim ne kadar yatırım yapmış, geleceğin arabası elektrikli ya da hidrojenli olmuş olmamış bizler için bir önemi yok, önemi yok derken bizler tüketiciyiz bize ne sunulur ise bizler mecburen o sistemi kullanmak zorundayız, bizler için önemli olan emniyetli olması ve can sağlığımız, bu araçlarda her hangi bir neden den dolayı akım kaçağı olur ise halimiz ne olur, bu konular üzerinde bilgilendirebilirseniz çok memnun oluruz. teşekkür ederim

  • @coskun3735
    @coskun37356 ай бұрын

    Elektrikli otomobil Türkiye şartlarında büyük nimet. İçten yanmalılarla elektriklilerin fiyat olarak kafa kafaya geldiği bir dönemde yaşıyoruz. Eğer kişinin evde/işte şarj etme şansının olduğu senaryoda ve aracını da günlük hayatında aktif bir şekilde kullanıyorsa almamak için hiçbir sebep yok. Yilda 1 kez uzun yol yapacağım diye sayısız avantaji çöpe atıp benzinli almazdım asla.

  • @serefnursakar7632
    @serefnursakar76326 ай бұрын

    Bataryaları %80 %20 arası kullanırsanız yıllarca hizmet verir. şehir içi sürdün %50 ye düştü üşenme hemen %80 e şarj et. çüm ki pil dib seviyeyeye yakın ne kadar çok kez düşürse cycle sayısıda o derece düşer. pillerin (akülerin) karakteristik yapısı hangisi olursa olsun bu şekildedir. sadece cycle sayıları pilin tipi cinsine göre 500 ila 3000 arası değişmektedir. Kaliteli LipoF4 lerde 2500 cycle lar %70 %60 civarıdır. Elektrikli aracın keyfi konforu gerçekten çok iyi, alacağınız her 100km yakıttan 5$ kenara ayırın zaten batarya parası fazlasıyla çıkacaktır.

  • @kadrish
    @kadrish6 ай бұрын

    Bu gün itibarıyla 3 gündür Elektrikli araç kullanıyorum garajıma 11kw schneider şarj istasyonu kuruldu,henüz şarj etmedim 90km yaptım,ilk intiba paylaşmak istiyorum.Aracım citroen e-c4,önceki aracım 2011/69.000km /1.6 tdi polo ydu (değişensiz,arızasız sattım)ve ciddi bir şekilde korkum atiklik,hız ve yakıttı,korkularım şu an son buldu,an itibarıyla kafamdaki tek soru işareti kış şartlarında araç verimlilik ve yakıt tepkisi nasıl olur,kış sonunda yeniden yorum yaparım,inşallah sonuç olumlu olur 👍🏼

  • @afozaydin

    @afozaydin

    3 ай бұрын

    Merhaba, kışın sonuna geldik sayılır. Yorumlarınızı bekliyoruz :)

  • @onurayranci8290

    @onurayranci8290

    2 ай бұрын

    su an ne durumda acaba

  • @drhektorz1605
    @drhektorz16056 ай бұрын

    Geçen gün aracıma benzin aldım ,oradan ailemle birlike alışveriş merkezine girdik alışveriş merkezinde bir arkadaş aracını şarj ediyordu biz alışverişi yaptık oyalandık hala aracının başında şarj olmasını bekliyordu içimden gülmeden edemedim bence hala çok erken 😊

  • @huseyingokce7680

    @huseyingokce7680

    6 ай бұрын

    Kesinlikle

  • @serkan.aslaner

    @serkan.aslaner

    6 ай бұрын

    Evin 2. Aracı olarak mokka-e kullanıyoruz. İnanın böyle acınası bir durum yok, kullanmaya alıştıktan sonra benzinli arabayla gitmek istemiyorsunuz. Evet şehirlerarası menzil maalesef 250 km ye düşüyor fakat şehir içinde DC şarja ihtiyacımız bile 5 günde bir bile olmuyor

  • @merwalp

    @merwalp

    6 ай бұрын

    Akrabamda niro var, %12 den % 80 e, zes in AVM deki şarjı ile ( ufak bir AVM) 30 dakikada hallettik dolumu. Hatta biz gelmeden kesmişti, 26 dk da filan.

  • @Beyinlocked

    @Beyinlocked

    6 ай бұрын

    Ya bir telefon bataryasi deniliyor peki jeneratif frenleme mi var telefon bataryasi tek bir bms ve tek bir hücreden oluşuyor ve seri bağlı elektirikli araba ile cep telefonu bataryasi kıyaslamak imkansız çünkü yokus assagi giden elektirikli araçlar jeneratif fren sayesinde pil voltajini koruyor ve azda olsa sarj sağlıyor yani yokus assagi elektirikli araçlar pil tüketmiyor isterse lambalar silecek hersey açık olsun bunun içinde ayrı bir akü var ve fren yaptıkça o akü sarj oluyor aynı hybirt araçlarda ki gibi yedek akü silecek korna sinyal vs gibi herseyi sonuna kadar acın pil paketini etkilemez

  • @gursoyorman8870

    @gursoyorman8870

    4 ай бұрын

    hidrojen çok hızlı yayılacak eminim en başından beri karşıydım telefonu şarja sokmaya üşeniyorum elektrikli aracı hiç düşünemiyorum

  • @Elektrikliaraclar101
    @Elektrikliaraclar1016 ай бұрын

    2,5 yıl civarı şarj edilebilir hibrit kullandım. Bu teknolojinin biraz kandırmaca olduğunu söyleyebilirim. Ortalama yakıt tüketimim yaklaşık 4,7 lt + 20 kwh oldu. 1 yıldır tam elektrikli kullanıyorum. Ortalama tüketimim sadece 17 kWh civarı. Bence elektrikli çok ekonomik. Fakat gelecek sadece elektrikli diyemem. Bence gelecek yakıt çeşitliliğinde olacak. Hidrojen yakıt da alternatiflerden birisi. Özellikle otobüsler için. Lng yine önemli bir alternatif. E-yakıt da üzerine yatırım yapılması gereken bir konu. Tebrikler çok güzel video ❤

  • @ademaydemir2587
    @ademaydemir25876 ай бұрын

    Sorumsuzluk ve bakım yönünden elektrikli araçlar harika ve fakat kesinlikle en az 2 yıl daha beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne ustası var, ne yedek parçası var ne yüksek menzil ne de kısa şarj süresi oturmuş değil. Citroën c4e araç menzili soğuk mevsimlerde 150kmye kadar düştüğünü kendi sitesinde paylaşmış. Kral çıplak beyler. Ciddi bir zamana ihtiyaç var. Erken alanlar firmaların amortisman bedellerini, dönüşüm maliyetlerini karşılamış olur. Paranız varsa sorun yok.

  • @onurymk8865

    @onurymk8865

    6 ай бұрын

    Eskinin teknolojinin en son ürünü yeninin ilk ürünlerinden her zaman iyidir. Şu an üretilen bir çok benzinli otomobili taksiciler vb milyon kilometre motor yenilemesiz kullanıyor. Bu kilometrelere kadar neredeyse sorunsuz gelebiliyorlar. Şu an size ilk çıkan akıllı telefonları verseler kullanır mısınız ? Günde iki üç defa şarj etmek zorunda kalıyorduk. Örnek olarak gösterilebilecek elektrikli otomobil fazla yok ( Yıl ve Km ). Benzinli ve dizel araçlarla takılıp belki bir 5 yıl daha önümüzü görmek gerekebilir.

  • @siradanbigun

    @siradanbigun

    6 ай бұрын

    @@onurymk8865 aynen, 5 yıl daha makul.

  • @Ogul

    @Ogul

    6 ай бұрын

    Zaten şu anda kullananlar denek. Bu Teknolojinin gelişmesi için finansman lazım. Ben finansman olmak istemediğim için benzinli alıp yola devam ettim. En az 5 sene daha kafam rahat. Şu an dünyadaki araçların %2 si elektrikli.

  • @huseyinatasoy6573

    @huseyinatasoy6573

    3 ай бұрын

    Araç firmaları. 6 yıl garanti veriyor çin dünyada elektirikli arabalar ın lideri tesla elektirikli arabaları üretiminden vaz geçti sizin haberiniz yokmu

  • @erdemsu9365
    @erdemsu93656 ай бұрын

    Tüm görüşlerinize katılıyorum biri hariç. Araçlarda kullanılan bataryaların cep telefonlarında kullanılan bataryalardan hiçbir farkı yok. Aynı kimyaya sahip bataryaların hepsi aynı. Sadece araçlarda çok fazla adet hücre bulunmakta. Tıpkı cep telefonları gibi 7/24 aracıda durmadan kullanırsanız oda 3-4 yıl içinde ölecektir.

  • @rzakunt3632
    @rzakunt36326 ай бұрын

    Bu elektirikli araçların bizim ülkemizde yaşayacagı en büyük problem tatillerde şarz sıkıntısı olacak bayramlarda resmen kavimler göçü yaşanıyor. Milyonlarca araç aynı günde yola çıkıyor. Bu araçlar ilerleyen zamanda çok can yakar. İkinci araç olarak şehir içinde bulunmaz nimet ama uzun yol zor

  • @10at007

    @10at007

    6 ай бұрын

    SARJ SARJ SARJ

  • @Beyinlocked

    @Beyinlocked

    6 ай бұрын

    Kendini şarj eden motorsiklet var arastirin bakın neden araba olmasın energia evo yada ego olması lazim bu motorun projesini çizen 15 yaşında bir çocuk ve yolda giderken kendini şarj ediyor yer yeni Zelanda yada alamaya o küçük çocuk motor projesini yapıyor ve elinden alınıyor

  • @cyberenerjihho

    @cyberenerjihho

    5 ай бұрын

    şehir içinde bile yolda kalıyorlar şuan. Çekiciler tesla togg çekmeye yetişemiyorlar.

  • @gokhanyasan8421

    @gokhanyasan8421

    5 ай бұрын

    Yetişiyorlar

  • @meraklikoala4184

    @meraklikoala4184

    5 ай бұрын

    ​@@cyberenerjihhoelektirikli arabaların da çekiçisi fatklıymış sanırım. İçten yanmalı gibi sürükleyerek çekerek olduğunda çık büyük masrafkar açıyormuş. Tekerker dönmeden çekiçiye alınması gerekiyormuş.

  • @hasanalicamurlu4651
    @hasanalicamurlu46513 ай бұрын

    Merhaba citroen e-c4x araç sahibiyim. 22 kw ac şarj istasyonunda max 7.4 kw şarj etmekten çok yoruldum. Ac şarj istasyonundan 22 kw şarj almamı sağlayacak bir parça varmıdır?

  • @GokhanGergef-lq5fg

    @GokhanGergef-lq5fg

    Ай бұрын

    Satıp megane iconic alın 22kwya geçin rahat edin

  • @bekircetinkaya815
    @bekircetinkaya8156 ай бұрын

    Birde Servis kısmına değinirsen hocam. Bence avantajlarından ziyade dezavantajlarından bahsederek olayı anlatmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

  • @victornopass1761
    @victornopass17616 ай бұрын

    Teşekkürler🎉. Sorum şu; uzun kullanım sonrasında batarya değişimi mümkün dediniz. Peki şuanda trend olan şasiye entegre bataryalarda bu ne kadar mümkün, mümkün ise şuanda değişim hizmeti sunan firmalarda somut örnekler var mı ? Daha önce haberini yaptığınız Tesla model 3 kullanan taksici örneğinde zannedersem batarya şasiye entegre değil. Selamlar

  • @Brkge

    @Brkge

    5 ай бұрын

    Tesla nın Türkiye batarya fiyatı 495,000TL dir, ne kadar ekonomik bu araçlar hala bir muamma

  • @alf_-qp3yz

    @alf_-qp3yz

    2 ай бұрын

    Batarya ölünce o araç elinde kalacak, kimseye satamazsın da…

  • @MrKkk333333
    @MrKkk3333336 ай бұрын

    merhaba harika gidiyorsunuz tebrikler bu konularda tek geçiyorum sizleri 🎉 benim bir sorum var elektrik paylaşımı yapabilen modeller hangileridir bu konuda internette doğru düzgün bir sonuca ulaşamadım kırsalda yaşıyorum ve bulunduğum yerde elektrik mevcut değil eğer evimin elektriğini araçtan alabilirsem benim için muazzam bir araç olur bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim

  • @MultiCities
    @MultiCities6 ай бұрын

    Burası daha çok İtiraz edilen konu elektrikli araçların elde kalacağı değil, pil teknolojisi. Aslında Bu sektörün adı elektrikli araçlar değil pilli araçlar olmalı o zaman sorun daha net anlaşılacaktır. Yani ileride Elektrik değişmeyecek ama piller çok değişecek ve eski teknoloji pilli arabalar insanların elinde kalacak

  • @oguzhanozen84
    @oguzhanozen846 ай бұрын

    15 yirmi yıl ömür yeni nesil araçlarda zor. 3 yil garanti den sonra dökülüyor arkadaş o eski manüel araçlar çok saglam

  • @CeErCeEr
    @CeErCeEr6 ай бұрын

    Pazar gününün videosundan geliyorum, Haftada 1 değilmiş :D :D Ellerinize ağzınıza sağlık, Selamlar.

  • @saliheren2979
    @saliheren29796 ай бұрын

    lidyum pilin geri dönüşümünün olduğu konusunu iddia ediyorsanız bence boş atıp dolu tutuyorsunuz. Ayrıca Lidyum pilin üretim sürecindeki çevreye verdiği zarar fosil yakıtlı bir aracın bütün ömrü boyunca vereceği zarardan fazla. Bu konuda da dürüst olun lütfen

  • @korayserbest1981
    @korayserbest19816 ай бұрын

    Hocam iyi güzelde şunu hayal edin yaz döneminde istanbul'da iki yöne göç başlıyor. yollardaki araçların tamamen elektrikli olduğunu kabul edelim sizce bu araçların yollarda yeteri kadar hızlı şarj istasyonu bulabilecekler mi ? Türkiyenin alt yapısı bu kadar fazla elektirik tüketimini kaldıracak güçte mi ? daha da önemlisi dünyada Pil üretimi için BU KADAR Kaynak aktarıldığını söylüyorsunuz peki o zaman dünyadaki rafineleri neden hidrojen üretim tesislerine dönüştürüyorlar evrenin yüzde 75 hidrojen oluşturuyor. daha da önemlisi avrupalı bir çok firma hidrojenle çalışan araçlarını tanıtmaya hazırlanıyorlar. Siz bir tüketici olarak kendinize sorun Hidrojenle çalışan bir araca sahip olup sınırsız bir menzilemi sahip olmak mı istersiniz yoksa pilli bir arabaya sahip olup yolculuklarına diken üstünde mi devam etmek istiyorsunuz. Unutmayın ki İnsanlarda Elektrikli otomobiller üzerinde ön yargı oluşmaya başladı şuan Yakın mesafe gidişleri için elekrikli otomobiller bulunmaz nimet peki ya uzun yolculuklarınız ?

  • @muratyasardogan
    @muratyasardogan6 ай бұрын

    harikasınız gençler, ben 4 yıldır elektrikli kullanıyorum, kayda değer bir düşme yok şarj kapasitesinde.

  • @muhendisChe

    @muhendisChe

    6 ай бұрын

    Şu ana kadar kaç kez şarj -deşarj döngüsünden geçtiniz? Aracınızın batarya tipi ne? LFP mi, NMC mi?

  • @Beyinlocked

    @Beyinlocked

    6 ай бұрын

    Sadece konu batarya değil bunu anlayın neden mi super caharge süper turbo kawazaki H2 uçak motoru turbosunu kullandı bu sayede hızlı hale geldi şimdi burdaki konu sadece pil paketi değil içinde jeneratif fren kullanılıyor elektirikli araçlar öyle basit programlar basit yazılımlar ile çalışmıyor elektirikli araçların neden kendini şarj etmediği ve buna neden çözüm bulunmadığı birkez alan birdaha almaz ben şimdi bir telefon uretsem hiç pili bitmeyen sonsuz enerji olmaz evet olmaz diyelim peki olduğunu var sayalım ben o telefonu 1 kişiye satacam ve o telefonu ömür boyu kullanacak sürümü yok nerden para kazanacam 1 kez aldı gitti elektirikli araclarda böyle şimdilik kendini sarj etmeyen modeller var ama kendini şarj eden araçlar olacak

  • @mehmetalkn638

    @mehmetalkn638

    5 ай бұрын

    ​@@Beyinlockedbilim derki enerji yoktan var olamaz vardan yok olamaz hiç bir zaman harcadığından fazlasını kazanamazsın

  • @Beyinlocked

    @Beyinlocked

    5 ай бұрын

    @@mehmetalkn638 elektirikli fren sayesinde yokus assagi pil tuketmiyorlar belki enerji kazanmadiniz ama fren yaptıkça piller voltajı sabit hale getirecek fazlası pek olmayacak ama küçük bir miktar piller bir nebze atıyorum 100 volt ise araç 102 105 volt olacak yokus assagi sonuç olarak yokus assagi inince voltaj yine 100 de kalacak tek sıkıntı yokus yukarı ülkemizde de heryer rampa sayılmaz çok yerler düz yol

  • @mehmetturhan5910
    @mehmetturhan59105 ай бұрын

    1987 de Hannover endüstri fuarında BMW ve Mercedes standında hidrojen yakıtı ile çalışan araç vardı, hidrojenli aracla yapılan bir kazada ortaya çıkan enerjinin vereceği zararı kimse göze alamıyor

  • @bi_video
    @bi_video4 ай бұрын

    Sponsordan parayı al videoda eketrikli aracı öv babam öv. Çok samimi ve gerçekçi bir video olmuş 😂

  • @G-Attack
    @G-Attack6 ай бұрын

    Servis sayısı, şarj istasyon kapasitesi, şehirlerdeki elektrik alt yapısının yeterli seviyeye gelmesi min 5-10 yıl. Bataryaların geri dönüşüm veya imhası ise tanımlanmış bile değil... batarya teknolojileri ise düşünüldüğü kadar yeşil teknoloj değil. vw veya iphone fanatikliği ile açıklanamayacak çok bir çok konu var. Elektrikli araçlar ise kesinlikle son durak değil. Daha 5 sene önce herkes tdi vw peşinde koştuğunu düşünürseniz durum anlaşılır.

  • @sevildincer1639
    @sevildincer16396 ай бұрын

    Bataryaların yangın, sel su baskını konusunda güvenlikleri nasıldır ? Veya altdan darbe durumunda sorunları var mıdır ?

  • @Beyinlocked

    @Beyinlocked

    6 ай бұрын

    Bataryalar son sistem yazılım ile korunmaktadir 3 ila 5 adet bms karti ile ki bu basit bir bms karti değildir kapılar yazılım ile acilmaktadir farz etti hırsız geldi kapıyı açtı diyelim ki açamaz açtı diyelim kontagi açacak hadi onunda yazılımını çözdü yine elektirik gelmeyecek çünkü sıra batarya yazılımında onuda açması lazım ki ve bunlar çok karmaşık ve zor heleki turkiyede daha zor hadi açtı diyelim nerde olduğunu bilecekler parçalandini satıldığını ki bu imkansız çok güçlü mühendisler bile sadece 1000 milyonda 1 kisi bu araçların yazılımını kırıyor Bataryalar son sistem bms ve yazılım ile korunmakta TOGG bilmem ama diğer bir çok lux araçlar böyle korkmayın kimse patlamaz yanmaz hatta yanmayan LTO piller var 2.7 volt 30 amper tanesi 3 binlira

  • @melektatli4914
    @melektatli49146 ай бұрын

    ssanyong torres ev 1.590 alinirmi, detayli olarak ozelliklerini bakip biz tuketicilere bilgi veririmisin?10 yil garanti buyuk bagaj vs donanim ilgi cekiyor ancak elektrik isinden pek anlamiyoz 630 sehir ici menzil diyorlar dogrumu

  • @volkangunay2437

    @volkangunay2437

    6 ай бұрын

    Ben de onu bekliyorum.

  • @alpaycoskun9482
    @alpaycoskun94824 ай бұрын

    Elektrikli bataryalarının üretiminde kullanılan ham madde petrol gibi (milyarlarca varil dünya rezervi var) bol miktarda değil. Sorun şu elektrikli araçların pil hariç diğer aksamlarının maliyeti benzinli araçlarla paralel seyir izleyecek ama milyonlarca elektrikli araç kullanıma sunulduğunda elektrikli aracın pillerinin üretiminde kullanılan hammadde arz talep enflasyonuna neden olacaktır.Elektrikli araçların enerji sorununun yeni teknolojilerle yada batarya üretiminde kullanılabilecek yeni hammaddelerle çözüme ulaştırılması gerekiyor.Aksi halde gelecekte elektrkli araç çok verimli hale getirilmiş olsada pil sorunu arabanın tamamının maliyetine eşit olabilecek dramatik bir noktaya gelebilir.

  • @11LK
    @11LK6 ай бұрын

    İçten yanmalı araçların motoru 150-200 000 km’de kaç kere değişir demekle ne demek istediniz ? Hiç değişmiyor ki.

  • @muratdincer8912

    @muratdincer8912

    6 ай бұрын

    benim de dikkatimi çekti..ama km demedi "..15-20 yılda motoru değişir, neler neler değişir...." dedi.

  • @11LK

    @11LK

    6 ай бұрын

    @@muratdincer8912Haklısınız. yanlış yazdım.

  • @gokcegulenaz1796
    @gokcegulenaz17966 ай бұрын

    Bilal bey, Tesla envanter araçlardan 50bin tl sipariş ücreti vererek kaydoldum. Bir sıkıntımız oldu ve parayı tamamlayamadık. Koskoca Tesla şu an bu paranın üzerine yatmaya çalışıyor. Araç envanter araç yani hazır bana özel ne üretildi ne de ithalatı yapıldı. Ama Tesla iptalde sipariş ücretini şirket adına başvurduğum için iade etmiyor. Ne telefonla ne de maille yardımcı oluyorlar sizden ricam bu konuyu dile getirebilir misiniz? Maalesef Tesla Türkiye müşteri memnuniyeti konusunda sınıfta kaldı. Şikayetleri incelediğimde yüzlerce kişi bu şekilde.

  • @bi_video

    @bi_video

    4 ай бұрын

    Kapora vermissin, vazgecersen kaporan yanar. Bu alisveriste hep bu sekildedir.

  • @user-yl5bc9yw9t

    @user-yl5bc9yw9t

    2 ай бұрын

    Adam senin 50 bin lirana guvenerek 3 milyon odemis senin adina araba getirmis. Cayacaksan neden adama 3 milyon odettin arabayi turkiyeye getirttin ?

  • @oyun_gunluklerii7407
    @oyun_gunluklerii74076 ай бұрын

    Sayın içerik yapımcıları. Öncelikle yapmış olduğunuz değerli çalışmalar dan dolayı teşşekür bir borç bilirim. Bu kadar kapsamlı bir çalışma araştırma bilgiyi bizlere sunuyor olmanız çok güzel. Sizden bir ricam olucak nacizane, sizden BYD,ZEEKR.AVATR suv ları hakkında bir çalışma yapmanızı isteyeceğim. kıyaslama tercihleriniz sıralamalarınız özellikleri konusunda. Şimdiden çok teşkederim.

  • @vz06
    @vz064 ай бұрын

    Dünyada şu anda bile elektrik enerjisinin %60 ı fosil yakıtlardan (kömür dahil) üretiliyor, petrolden üretilen akaryakıtın ise %60 ulaşım için kullanılıyor, çok biliyorsunuzya bi matematiğini yapın bakalım hangi enerjiyi hangi kaynaktan üreteceksiniz ve çevreci olacaksınız. Yani daha bugün bile elektrik enerjisinin yarısından fazlasını fosil yakıttan üretmek zorundayken otomobillere nereden enerji üreteceksiniz ve bunu hangi alt yapıyla vereceksiniz.

  • @onur-tan
    @onur-tan6 ай бұрын

    Dışa bağlılığı azaltmak için bile sırf geçilir. Politika böyle izlenmeli. Ticariler için durum daha farklı tabi ama çinde de bu tarz uygulamalar için batarya değişim istasyonları kurulmaya başlandı. Şarjı da beklemeyecekler. 1900lerin başındaki içten yanmalılarla şimdikiler arasında basıl dağlar kadar fark varsa elektrikliler de 10-20sene sonra şimdilerle alakası kalmayacak. İleri görüşlü olmak lazım.

  • @hasanerol4389
    @hasanerol43896 ай бұрын

    Lityum rezervinin yetersiz olması konusunda bir alternatif vs var mı? Li rezervleri hangi üretim düzeyine kadar yeter acaba?

  • @user-ux2eg2uv3u

    @user-ux2eg2uv3u

    4 ай бұрын

    35 milyon araç yapacak kadar lityum rezervi varmış

  • @siradanbigun
    @siradanbigun6 ай бұрын

    500 bin km'de yeni pile 500 bin ₺ vermek her km maliyetine 1 ₺ eklemek demek... O pil 500 bin giderse tabii...

  • @siradanbigun

    @siradanbigun

    6 ай бұрын

    Genel üslubunuzu beğenmekle birlikte elektrikli arabalara aşırı tutkunuz zaman zaman sağlıklı düşünmenizi engelliyor. Diğerlerini tenkit ettiğiniz çoğu nokta eyyamdan ibaret olması ama sizin de temel dayanak noktalarınız eyyam. LFP örneği veriyorsunuz ama ülkede 2-3 model hariç gerisi NMC. 500 bin üst sınır olur ancak. Onu geçtim, geçen 4-5 yıla içten yanmalıların 2. eli para etmez demiştiniz, buradaki "870 milyar dolar yatırım boşuna yapmamışlardır" sözünüzü birkaç trilyon dolara çıkarıp içten yanmalılar için kurayım ben de. :)

  • @S5S88
    @S5S886 ай бұрын

    Hollanda'da yaşıyorum. Hemen hemen her sokakta elektrik şarj ünitesi kurulu. Yani hidrojen yakıtlı araçlar gelince bu her sokakta bulunan şarj dolum üniteleri yerinden mi sökülecek 😅. Elbette hidrojen yakıtlı sistemler gelebilir hatta gelsin. Piyasa tekele dönmesin petrolde olduğu gibi. Ama zaten büyük oranda elektrikli şarj alt yapısı kuruldu pek çok ülkede, niye bitsin bir alternatif gelirse ? Ayrıca hidrojen yakıtlı sistemler popüler olur iatasyonlar kurulurs her yere onu da alırız ne var yani. Biz bir şeyin partizani değiliz hangi sistem daha ucuz, kullanışlı, efektif ise onu tercih ederiz

  • @turkiyehavamerkezikarbilgesi

    @turkiyehavamerkezikarbilgesi

    5 ай бұрын

    bir teknoloji kolay ve kullanışlı olması, ekonomik olmasıyla tutulur. Yarın öbür gün 2 ila 4 dakikada hidrojen dolumu yapılırken ve 1000 km menzile ulaşırken... insanlar şimdiki gibi yarım saat değil 10 dakikada bile olsa yüzde 80 dolumu beklemek istemezler....Bence gelecek hidrojenin...

  • @S5S88

    @S5S88

    5 ай бұрын

    @@turkiyehavamerkezikarbilgesi araçlar en azından otomobiller 24 saat çalışmaz. Gece kapının önünde şarj olur, ya da işe gidersin şarja koyarsın. Bu sorun uzun yol yapanları ilgilendiriyor. Uzun yolda her 400, 500 km de 10 dk mola vermek büyük bir külfet değil. Bunu zaten benzinli araçta da yapıyorduk. 3, 4 saat sürer bir kenara çeker benzin alırız o sırada bir yemek falan yer az soluklanip devam ederdik. O arada şarj dolar çoktan. Bu tüketici için çok makul. Ayrıca elektirikli araç kompanenti az olduğu için araçlar hem çok daha ucuzlayacak hemde bakım vs derdi çok yok. Bu sebeple elektrik batarya teknolojisi daha kolay ve kullanışlı. Fakat burda ana mesele pil üretiminde kullanılan madenlerin limiti. Bu limit zorlanınca sektörde o zaman kökten değişiklik oluşmaya başlar. Bu sebeple çok ilerleyen süreçte hidrojen yakıtları yeni trend olabilir min 30, 40 yılı var. Bu sebeple ana trende oynamak gerek. Eğer bulunduğun ülkede elektirikli araç alt yapısı istasyonları yayginsa o trende atlamak gerekir. Dediğim gibi bu partizanlık yapilcak mesele değil, gelsin Hidrojen yakıtlı araçlar da gelsin, çeşitlilik olsun bu tüketiciye yarar her zaman. Ayrıca yeni hybrid modeller geliştiriliyor daha büyük kamyon otobüs gibi araçlar için hidrojen - batarya sistemler gibi.

  • @turkiyehavamerkezikarbilgesi

    @turkiyehavamerkezikarbilgesi

    5 ай бұрын

    @@S5S88 tüm otomobillerin elektrikliye döndüğünü düşün. ikincisi şu an 10 dakika diye bir şarj yok %80’ doluluk için in en iyi rakam 20 25 dakikadan aşağı değil ben 10 dakikayı Velevki 10 dakika olsa diye örnekledim 100 milyonlarca aracın elektrikliye döndüğünü düşün ve otoban yollarında en kralı 10 dakika da %80 e ulaşsa ki bu şu anki teknoloji ile imkansız bu şartlarda bile 10 dakika müthiş bir külfet olur…. şu an ise halen piyasada elektrikli az o yüzden diyebilirsin yemek yerken çay içerken de dolabilir diye … ama milyonlarca elektrik li olduğunda öyle olmayacak , küçük gördüğün 10 dakika belki de en az 20 dakika en iyi ihtimalle olacak müthiş bir külfet ve zaman kaybı demek… ayrıca hiçbir ülkenin elektrik altyapısı dünyada bunu kaldıramaz şu an… ve çevrede bu kadar milyonlarca belki ileride milyar lara varacak batarya çöplüğünü kaldıramayacak onlardan sızan kimyasallar suları kirletecek okyanusları kirletecek ama hidrojen öyle mi 3 dakikada dolar 1000 km menzili olur …ve temizdir. elektriklilerin enerjisi önemli bir kısmı önümüzdeki 20 30 sene içerisinde dahi fosil yakıtlı santrallerden karşılanacak… yani arabadan çıkmayan emisyon oradan çıkacak… kısacası bu dönüşüm kesinlikle hidrojene dönecek fakat bu zaruri bir dönüşüm olacak. Çünkü kolaylık hidrojen de…

  • @S5S88

    @S5S88

    5 ай бұрын

    @@turkiyehavamerkezikarbilgesi Elektrikli araç piyasasıni yakından takip etmiyor olabilirsiniz. Çünkü güncel değil verileriniz. Batarya teknolojisinde eksponansiyel bir gelişme yaşanıyor. Şuan halihazırda 12 dakikada 500km şarj dolum hızına ulaşıldı bile ve seri üretimde satılıyor. Bak şimdi adam 1000 km yol gidecek ve bu adamın şarja vereceği süre bugün ki teknolojide bile sadece 12 dakikaya indi bile. Bu çok daha verimli olacak. Sen hala çok eskide kalan bir tartışmayi güncel olarak hafizanda tutuyorsun. Bak mesela Xiaomi SU7 nun menziline 800 km ye ulaştı! Bu şarj süreleri 3,5 dakikaya da inecek bir kaç yıl içinde. Ayrıca hidrojen yakıt sistemlerine göre çok çok çok daha basit sistemlerdir elektrikli araçlar. Kompanent çok az bir defa. Bu sebeple 10, 20K dolar fiyatlarına inecek elektrikli araç piyasası. Hidrojen motorlarinda ki kompanentten haberiniz var mi bilmiyorum. Ben araştırdım çok kompleks bir yapılar. Bu sebeple hidrojen yakıtlı araçlar hem pahalı olacak hem de ciddi bakım masraflari barındıracak. Ana trend olarak binek otomobillerde hidrojen yakıtlı araçlara geçiş ancak mecburiyetten olur. Nasıl bir mecburiyet? Pil üretiminde kullanılan madenlerin tükenme boyutuna gelmesi gibi. Bu da onlarca yıl demek min 40-50 yıl! Öte yandan herkes elektrikli araca geçse bile bahsettigin sorunlar olusmayacak. Çünkü elektirik şarj üniteleri her yere her sokağa yayılıyor, kurması basit, yer kaplamiyor. Her sokakta benzin istasyonu var mı? Hayır! Ama her sokağa elektrik şarj üniteleri kuruluyor. Hollanda da yaşıyorum. Amsterdam da her sokakta birkaç elektirik şarj istasyonu döşendi. Burda elektrikli araç kullanımı çok çok fazla. Model Y sahibiyim ve bir defa bile şarj sorunu yaşamadım. Her gecen gün daha da fazla istasyon açılıyor. Burada hiçbir altyapı sorunu yok. Türkiye geriden geliyor olabilir ama geç bile olsa orada da bu alt yapı kurulur. Bundan kaçış yok

  • @fehmeddindemirci1783
    @fehmeddindemirci17836 ай бұрын

    Heyecanla diğer serilerinizi bekliyoruz.

  • @doganburbut4722
    @doganburbut47226 ай бұрын

    Videonun sonunda taksicilik yaparsın sene de 100-150 k yaparsın o zaman batarya değişir dediniz ticari amaç ile kullanıma uygun olmadığını çıkarabilirmiyiz buradan yoksa varsayımmıdır? Teşekkürler

  • @qallavi6172

    @qallavi6172

    6 ай бұрын

    taksci sürekli süper hızlı şarj yapacağı için pil erken tükenir...

  • @capitaner

    @capitaner

    6 ай бұрын

    Tam tersi taksiciler için biçilmiş kaftan. Çunku yakıt masfrafları çok daha düşük oluyor. Ne kadar çok km giderlerdse o kadar daha karlı çıkıyorlar. Amerikada bir taksici vardı. Elektrili arabaya karşı bir onyargısı vardı. Sonra tesla model 3 kullanmaya başlıyor. Soylediğine göre vazgeçilmez hale gelmiş.

  • @ahmetbaysal1613
    @ahmetbaysal16136 ай бұрын

    Benim sorum konu dişi sayilir ama: Fransa da bir hafif ticari marka dizel araçlarini elektrikliye çevriliyor şahsen benülkemizde böyle uygulama olmasini isterdim(tabi yeni araba fiyati istemezlerse)

  • @kaanmario3646

    @kaanmario3646

    3 ай бұрын

    Evet dönüşüm kitler hindistan ve çinde ucyz satılıyor 1800-1900 usd

  • @hasantahsin9131
    @hasantahsin91316 ай бұрын

    Ssanyong Torres Ev. Bagajı bayağı büyük bir suv. Bilgi lütfen.

  • @mustafaduranli1156
    @mustafaduranli11566 ай бұрын

    Merhabalar. Sizlere teşekkür ediyorum. Gerçekten doyurucu bilgiler sunuyorsunuz. Ellerinize emeğinize sağlık. Bir soru sormak istiyorum:Elektrikli araçlarda ön kaput niçin hala içten yanmalı araçlardaki kadar büyük.

  • @rzabinatl4725
    @rzabinatl47256 ай бұрын

    Merhaba iyi yayınlar. Ssangyong torrex evx i inceler misiniz lütfen. Alınır mı?😁

  • @karavana.
    @karavana.6 ай бұрын

    Sarj cihazlari hakkinda bir video ele alirmisiniz .mesela ben Tasinabilir 11 kw bir sarj cihazi aldim ( aracim skywell) . Veya fiyat performans cihazi hangisi ? Hangi cihaz in koruyuculugu yuksek . Yagmurda arac sarj edersek neye dikkat etmemiz gerekiyor

  • @Elonmert
    @Elonmert6 ай бұрын

    Bilal Hocam inanılmaz başarılısınız daha iyi yerlere gelmeniz ümidiyle

  • @BarisKeskin-nb8mb
    @BarisKeskin-nb8mbАй бұрын

    Ama kimse gidip 150 binde elektrikli arac almiyor deger kaybi cok fazla oluyor bu araclarda malesef

  • 6 ай бұрын

    Cep telefonundaki piller ile pahalı elektrikli araç pilleri arasında pek fark yok. Cep telefonu her gün şarj edilirken araçlar haftada bir kaç defa şarj ediliyor. Cep telefonunda 1,5 yılda meydana gelen güç azalması araçlarda (kullanıma bağlı olarak) 5-10 yıl sonra geliyor. Menzil azaldığında pil fiyatları ciddi şekilde düşmüş olacak. Bu pillerde değerli madenler olduğu için bunların iadesi de para tutacak. 3-5 bin dolar farkla pili değiştirmek mümkün olacak. Ticari araçların Lityum iyon piller yerine Lityum demir fosfat veya Sodyum iyon pil kullanmaları daha mantıklı. Bunlar ağır, hantal ve yavaş şarj oluyorlar ama milyon kilometrenin üzerine çıkabilirler.

  • @mehmetakifkocakaya
    @mehmetakifkocakaya6 ай бұрын

    Ben enjektör fabrikasında çalışıyorum bizde dönüşüme giriyoruz ve yavaş yavaş hidrojen teknolojisine geçiyoruz bende düşünüyorum hidrojen çıktığında neler olacak diye çok uzun değil 2 seneye biz tam üretime geçeceğiz ama ne olacak bilemiyoruz tabi

  • @tugcanyarpuzlu3583

    @tugcanyarpuzlu3583

    6 ай бұрын

    Sizce şu an içten yanmalı olan araçlara hidrojen uygulaması yapilabilecekmi

  • @erdemsu9365

    @erdemsu9365

    6 ай бұрын

    Mehmet bey hidrojen ile enjektör fabrikasının ne ilgisi var anlamadım. Hidrojen ile elektrik üreten hücreler sayesinde elektrik motoru çalıştırılan bir teknolojiden bahsediyoruz.

  • @murat9268

    @murat9268

    6 ай бұрын

    @@erdemsu9365 Hidrojen de piston içine enjekte edilerek yakılacak.

  • @mehmetakifkocakaya

    @mehmetakifkocakaya

    6 ай бұрын

    @@erdemsu9365 fosil yakıt bitmeye başladığından nasıl otomobil firmaları elektrikli arabalara dönüş yapıyor bizde fosil yakıt enjektörü yerine hidrojen motoru parçası üretmeye başlayacağız demek oluyor

  • @mehmetakifkocakaya

    @mehmetakifkocakaya

    6 ай бұрын

    @@tugcanyarpuzlu3583 cidden bilmediğim bir konu birşeyler söyleyipte yanıltmak istemem

  • @keremacikgoz9317
    @keremacikgoz93176 ай бұрын

    Sang yong torres evx adında araç geliyor,bataryaya 10 yıl,ya da 1milyon km garanti veriyor, Nasıl bu iş bu noktaya geldi? Yolun sonu bu mu? Daha da bu ömür uzayacak mı? Sangyoung kelime oyunu mu yapıyor? Aile kullanimina uygun araçlarda 1000km menzil yaygınlaşması kaç yıla gerçekleşir sizce?

  • @Almarillion

    @Almarillion

    6 ай бұрын

    Sahsi dusuncem, direk menzil arttirmak yerine verimlilik arttirip pili hafifletip wltp 600km menzile vardiklari anda 800v mimari ile daha kisa sure sarjlara oynayacaklar. Yani 1000km menzilli arabalar degil 550-600km arasi ama 10-80 arasini cok hizli dolduran araclar gorecegiz gibi. Sarj deneyimini benzin almaya b3nzetmeye calisacaklar gibi. 1000km menzile varmak icin agirligin yujsek kalmasi lazim, o da gereksiz baska sorunlar cikaracaktir. Ornegin fren mesafesinin uzamasi gibi. Ayrica hizli.sarja yonelmek pilin de ufak oldugu kucuk segmentte daha kullanisli modeller demek. 1000 araba gormez miyiz? Mutlaka goruruz ama kucuk verimli pil + hizli sarj + kisa sarj suresi sunan digerleri kadar kullanisli olmayacaktir.

  • @ahmetbaysal1613

    @ahmetbaysal1613

    6 ай бұрын

    Motor ve bataryayı BYD den aldiğini okumuştum BYD kendiside menzilden çok uzun ömürden yana

  • @bahattincambaz8830
    @bahattincambaz88306 ай бұрын

    hidrojen nasıl üretildiğini araştıran biri bilirki geleceği yok 2 harcayıp bir aldınmı o iş işlemez

  • @muhammetberber6846
    @muhammetberber68466 ай бұрын

    Elektrikli araçları bu kadar övüyorsun tamam şehir içi mesafelerde mantıklı 200 300 km lik mesafeler için ama bu araçlar herşeyi elektrik üzerine kurulu olduğundan şu anda bir elektrikli araç insanın benine zarardır o menziller ne zaman bir dolu batarya ile 1000 km üzerine çıkar ve şarj süresi 0 dan 100 e 10 veya 15 dk ya düşer işte o zaman bu araçlar mantıklı olur şu anda çok mantıksız

  • @ugurulusoy8186
    @ugurulusoy81866 ай бұрын

    Video serisine devam etmeyin beyler mümkünse , aslı var gibi sizin elektrikli araç güzellemesi yapmanizi izledim,resmen sponsorları övme videosu olmuş.Ya bu adamlar bu kadar para,şu kadar yatırım yapmış boşa masraf yapmış şiz daha mı iyi biliyorsunuz gibi böyle birbirinizi destekleyip ortaya karisik yüzeysel bilimsellikten ve teknik verilerden uzak muhabbetiniz beni ikna etmedi . Günlük ortalama araç kullanımı 46km sıradan vatandaşlar için,500k km ticariler zor yapıyor ve o kmlerden sonra sadece bataryayı değiş aracın sıfır olsun valla ilkokul çocuğu kandırır gibi video cekmisiniz çok güldüm helal olsun.Biraz altını doldurun konustuklarinizin

  • @sametkutukcu907

    @sametkutukcu907

    6 ай бұрын

    Aynen hocam iyi boş yapmışlar

  • @fehmeddindemirci1783
    @fehmeddindemirci17836 ай бұрын

    Elektrikli arabada bir dolumda 1000 km menzile ne zaman ulaşırız. Bu konuda Ön görünüz nedir?.

  • @ShSh_87
    @ShSh_874 ай бұрын

    Abim güzül konuşuyor ama sanki biz Avrupada Amerikada yaşıyoruz. Bizim rahatsızlığımız da buradan kaynaklanıyor. Biz arabayı daha uzun süre kullanıyoruz. 10 yılını deviren araç için uygun bataryayı bulmak kolay mı olacak? Teknoloji her geçen gün değişiyor. Bu sebepten eski teknoloji ile üretilen bataryaları bulmak zorlaşacak. Masraflar artacak. Eski teknoloji her zaman pahalı oluyor. Eski pillerin üretimini yan firmalara devr ettikte bu sefer de kapasitesi düşük amma pahalı pilleri almak zorunda kalacağız. Elektrikli arabaların tez zamanda çöp olmasının da sebebi budur. Şu anda satılan araçlar üst segment ve pahalıdır. Daha aşağı segement elektrikli araçlar piyasalara çıktıkda o zaman problemler artacak. Kontrolsuz şekilde piyasada her gün beliren Çin markalarını bir kaç yıl sonra hatırlamayacağız. Onlardan arata kalan çöpleri ne yapacağız belli değil.

  • @sinanakca
    @sinanakca6 ай бұрын

    Yangın durumunda emniyet sistemi hakkında ne düşünüyor sunuz?

  • @Beyinlocked

    @Beyinlocked

    6 ай бұрын

    Lux araçlarda yazılım olduğu için korumaya alıyor ve son sistem akıllı bms kartları ile korunuyor en tehlikeli pil lityum polimer pillerdir 2 sırada tehlikeli lityum piller 3 lifepo4 var son olarak hiç yanmayan pil Titanyum pil var LTO piller ve bu piller çok pahali ama 80 kusur sarj deşarj ömre sahip

  • @uma293
    @uma2936 ай бұрын

    Elektrik otomobillerle insanlığın ram kontrolü kolaylaşacak.uzaktan müdaheleye açık.otonom sürüş falan insanlığın hayrına olan bişey değil.süslenip bize pazarlanıyor ama öyle çok masum bi gelişme değil.

  • @mehfame
    @mehfame6 ай бұрын

    Şöyle basit bir hesapla ile avantajı hesaplayabiliriz. Ben yaklaşık haftada 2.5 depo benzin harcıyorum yaklaşık 112 litre x 35=3920tl x4=15.680 tlx12=188.160 tl yapar yılda harcanan para 8 yıl garantili bataryası olan bir aracı baz alsak 1.505.000 ortalama yıllık benzin zam oranlarını ekleyelim hadi diyelim ki 2.000.000 tl yani 8 yıl sonunda sadece yakıta harcayacağımız para 2 milyon tl belki de daha fazla. 8 yıl sonunda bataryayı 500.000 tl ye değiştirtsen yine 1.5 milyon kardasın hadi okadar olmuyor ama 250.000 tl elektriğe para harcasan yine 1.250.000 tl cepte her halükarda elektrikli araç daha ekonomik ve mantıklı😂

  • @kayasus
    @kayasus6 ай бұрын

    1. Olaya yatırım boyutundan bakmışsınız! Oysaki dünyadaki en büyük yatırım petrole oldu vede devam ediyor, Yatırım belirleyici olsa petrolden vaz geçilmez! Bu arada hidrojen üzerine yapılan yatırımların boyutunu bir inceleyin isterseniz. 2. Elektrikliye geçilme öncelikle çevre kirliliğinden kaynaklanıyor, Eskiyen ve bozulan lityum pillerin petrolden çok daha fazla kirliliğe neden olacağından dolayı gelecekde hidrojen yakıtın en temiz enerji için kullanılacağı düşünülüyor! 3. Ni.cad., lityum vb. piller yeni değil yüz yıl önce keşfedilmiştir. Geliştirilmiş ama yeterli değillerdir! Bam başka yeni bir pil icadı olursa pille çalışan elektrikli araçlar olur yoksa Hidrojen hücreli yine ELEKTRİKLİ araçlar geleceğin aracı olması kuvvetle muhtemeldir. 4. Hidrojenli araçların çalışma prensibi hidrojeni elektriğe dönüştüren yakıt hücreleri üzerine kurulu. Bu yakıt hücreleri sayesinde hidrojen, elektrik enerjisine dönüşüyor. Hidrojen ve oksijen moleküllerinin çarpışması sonucu enerji elde ediliyor. Elde edilen enerjiyle elektrik motoru sayesinde hareket enerjisine çevrilir yani yine ELEKTRİKLİ. İşin özü çevre kirliliğiyle alakalı. 5. Lityum kanaklarının sınırları! Videolarınızı beğenerek izliyorum ama bu konuda eksik bilginiz olduğunu düşünüyorum.

  • @Hoochiechoochie

    @Hoochiechoochie

    6 ай бұрын

    Çok talihsiz açıklamalar var videoda. Bir şeyin de bi fanatiği olmayın be kardeşim. Adam TOYOTA’ya ayar verecek cüretkarlığı göstermiş.

  • @peace4128

    @peace4128

    6 ай бұрын

    @@Hoochiechoochie adamlar yakıt deposunun oturduğumuz koltuğun altında olduğunu söylüyor ve çok kolay yandığını belirtiyorlar geçenki tırda tesla yangınında paylaştıkları videoda.

  • @muratdincer8912
    @muratdincer89126 ай бұрын

    Dünya fosil yakıttan vazgeçiyor. Bizim de elektrikli araçlara geçmemiz gerekiyor.Bence elektrikli araçların en büyük problemi bugün satılan araçların 2.ellerinin ne olacağının öngörülememesi..bizim gibi yoksul ülkelerde araç alırken en dikkat edilen şeyin satışının kolaylığı olduğu bilinir. Zengin ülkeler gibi kullanıp atacak lüksümüz yok çünkü. Elektrikli araçlar çok hızlı gelişiyor ve 5-10 yıl içinde menzillerinin 4-5 katına çıkması muhtemel..Reno zoe lara bakın mesela.. hepsi çöp oldu..orijinali 130 km lik menzil bir de batarya kapasitesi düşmüş 50-60 km lere ... bi dünya para verip batarya yenilesen ne olacak yine çöp yine çöp. 11 yaşında benzinli mercedes C180 kullanıyorum.Değiştireceğim.Yeni aracı benzinli alsam 5-10 yıla kadar o da sıkıntılı olacak. İçten yanmalı motorlu araçların piyasası olmayacak çünkü.Elektrikli araçların fiyatları da giderek diğerlerine yaklaşıyor,ucuzluyor yani. En efektif zamanı tespit edip ( servis ağı ,şarj ist. yaygınlığı,uygun menzil, uygun fiyat, marka) elektrikliye geçmek gerekiyor. (örneğin; 1.1.2024 itibariyle fosil yakıtlı araçların Amsterdam'a giriş yasağı başlıyor.Bir çok Avrupa ülkesi takvim açıkladı yasaklıyorlar) Öyle görünüyor ki içten yanmalılar sadece 3. dünya ülkelerine satılıp onalrın elinde (hurda olana kadar) kalacak.

  • @meraklikoala4184

    @meraklikoala4184

    5 ай бұрын

    3. Dünya ülkeleri deyince nedense yüzümde tatlı bir tebessüm uyandı. Acaba avrupanın fosil araçları çık ucuza bize gelirde hayatında İstanbul boğazı görmeden ölen insanlar gibi hayatında bir arabaya binmeden sahibi olmadan ölen insan modelinden kurtuluruz. 😂

  • @serhatbozbas1322
    @serhatbozbas13225 ай бұрын

    1. Batarya kirliliği yalan değil. 2. Elektriğin büyük bölümü halen daha fosil yakıtlardan üretiliyor. (En büyük çelişki de bu zaten)

  • @serkanpulat3521
    @serkanpulat35216 ай бұрын

    Üstad olay aslında şöyle: Paris anlaşmasını imzalayan tüm ülkeler sıfır Carbon salınımını sağlamak için hidrojen yakıtına "yakıtına" diyorum, geçmek zorunda. Sistem hidrojen ile çalışan jeneratörün ürettiği elektriği pillerde depolayıp elektrik motorunu hareket ettirmesini sağlamak üzere değişecek . Piller ya da elektrikli araçlar kaybolacak demek yanlış. Elektriği elde etme şekli değişecek.

  • @hbbyk

    @hbbyk

    6 ай бұрын

    Hidrojeni üretmek için harcanacak enerjiyi nereden karşılamayı planlıyorsunuz?Elektroliz ile sağlamaya gidecekseniz,direk olarak elektriği kullanmak çok daha etkin değil mi?

  • @uyscuti6114

    @uyscuti6114

    6 ай бұрын

    ​@@hbbykşu şekil geliyor o da eğer batarya teknolojisini yeteri kadar gelismezse hidrojen depolamak daha verimli bir yol olursa gündüzleri güneşten ürettiğini elektriği hidrojen olarak depoların geceleri de hidrojen termik santralleri ile elektriğe cevirirsin

  • @serkanpulat3521

    @serkanpulat3521

    6 ай бұрын

    @@hbbyk Ben mühendis değilim. Hali hazırda Londra'da benzin istasyonlarında pompaları mevcut. Elektrik üretmek için nükleer tesis kurmaktan kolaydır diye düşünüyorum.

  • @emrahgurbuz44
    @emrahgurbuz443 ай бұрын

    Türkiye için fiyatlar açısından erken. Dünyada 5-10 bin dolara 10 sene sonra batarya yenilemek sorun olmayacak ama bizde olacak. Bizim millet bakımını bile yaptıramıyor içten yanmalıların. Ben daha kapasitesi düşmeyen pil görmedim. Ayrıca menzilin giderek artacağına ve eldeki araçların ciddi maddi kayıplara uğratacağına şüphe yok. Kısacası cebinde çok parası olan alır kullanır, değer düşüklüğüne aldırış etmez.

  • @ozanorkun
    @ozanorkun6 ай бұрын

    Herkes doğru bildiği fikri, diğer tüm fikirleri yok etmeye çalışarak savunuyor :) AutoClub dinliyorsun elektrikli araç facia diyorlar neredeyse, Dolubatarya dinliyorsun toz pembe bir elektrikli araç dünyası anlatılıyor. Hâlbuki gerçek dünyada yaşananlar, piyasa, şartlar, firmalar tarafından bahsedilen ile sunulan arasındaki farklar tüm anlatıcıların gördüğü dünyadan çok daha farklı.

  • @tolgatoganduz
    @tolgatoganduz2 ай бұрын

    benzinli arabanın motorunun 15-20 yılda değişmesi ne demek? bakımlarını düzenli yaptırırsanız 20 yıl rahat kullanırsınız. 14 yıl forester kullandım, sattığımda bile gayet iyi durumdaydı.

  • @idealmath
    @idealmath6 ай бұрын

    Videoların bi çoğunu izledim.. Bu kanalı bayadır takip ediyorum. Tamamen öz eleştiri yapacağım ~ elektrik araç konusunda ciddi manipülasyon yapıldığını görüyorum. ~nihayetinde insanların tercihidir yakıt kullanımı Elektirikli araç harici gerisi çöp noktasına insaları yönlendirmeye çalışılıyor bu kanalda . ~yok efendim çevrecilik gereği miş de falan filan. ~ prizden gelen elektriğin temiz mi olduğunu zannediyorsunuz Elde edilen elektriğin %80 ve üstü Fosil yakıttan HES lerden Nükleer enerjiden elde edilirken nasıl bi çevre kirliliği ortaya çıktığı konusunda hiçbir aydınlatma yok.. ~ elektrik = temiz çevre Yalanına inanmayın. ~bor yakıtlı hidrojen yakıtı alternatif yakıttan bahsedin ~lityum piller nasıl elde edilir ne zararı var insana ? Hiç konuşmayın ~cep telefonu bile insanlarda nasıl kanseri arttırdı bu oran nedir ? Bi araştırın Kanser olmayı nekadar hızlandırıyor hiç sormayın sordurmayın Bu kadar büyük 60/70/…100 kW. Lik bataryanın oluşturacağı manyetik alan ve hücrelerinize etkileri nelerdir. ~ bilinçsiz insanları bilinçli olarak yanıltmaya ve yönlendirmeye çalıştığınızı düşünüyorum. ~ elektrikli araç üretiminin Fosil araç üretimine göre çok daha fazla çevreyi kirlettiğini kendileride biliyorlar. Büyük resme bi bakın .. İnsanlarda yaratılan algıya bakın otomobil sektörünü resetlemeye çalışıyorlar. Sanki elektrikli otomobil firmalarının maaşlı çalışanları gibisiniz. Olumsuz yanları hakkında açık yürekli bi şekilde bilgilendirme yok yani.

  • @erdemaksu1461

    @erdemaksu1461

    6 ай бұрын

    Helal olsun ustam aradığım yorumu buldum bende böyle düşünüyorum

  • @YASINADIN
    @YASINADIN6 ай бұрын

    standart menziller 1000 km full şarj süresi max 5 dk olana kadar beklemeye dvm .

  • @mrsn3800

    @mrsn3800

    6 ай бұрын

    1000km için yarım saate razıyım

  • @okankose-dg6sm

    @okankose-dg6sm

    6 ай бұрын

    En mantıklı yorum

  • @egemend.4086
    @egemend.40866 ай бұрын

    Şef bu BYD HAN a baktım efsane duruyor ne zaman gelır bu taraflara 2. Sorum ise sence BYD Mİ TESLA Mİ

  • @thomastailorshop286

    @thomastailorshop286

    6 ай бұрын

    ikiside degil parana yazik edersin palavrakara aldanma

  • @haticeylmaz5808
    @haticeylmaz58085 ай бұрын

    Engelli raporumuz var, ÖTV indirimli MG almak istiyoruz en çok onu beğendik ama elektrikli model mi yoksa benzinli modelini mi alalım diye karar veremedik. İndirimle elektrikli olmazsa zs comfort alırız artık

  • @AresBeyyy

    @AresBeyyy

    5 ай бұрын

    Rapor oranı kaç hocam

  • @recepcinet762
    @recepcinet7624 ай бұрын

    Elektrikli arabaya alışan, ve sürekli uzun yol yapmıyorsa, içten yanmalı araca çok zor geri döner. :)

  • @user-zo2xo5fm4s
    @user-zo2xo5fm4s6 ай бұрын

    Tesla araçlardaki Panasonic 18650 pillerin 500 cycledan sonra en az %20 verimlilik kaybına uğradığını düşünürsek varın gerisini siz düşünün. Koltukta edebiyat yapmakla olmuyor bu işler.

  • @erhan3259
    @erhan32596 ай бұрын

    Dolu batarya ekibini tebrik ediyorum başarınız daim olsun

  • @HaSaNK0RKM42
    @HaSaNK0RKM426 ай бұрын

    Benim bir sorum var cevaplarsanız çok sevinirim lityum sülfür bataryalar üretildi seri üretime geçmedi bataryanın üretilip test edildiği seri üretim aşamasına gelindigi halde üretime geçmedi batarya dünyanın en ucuz ve en uzun ömürlü bataryası bu bataryayı neden piyasadan çektiler şarj döngüsü 1000/1 di bin şarjda yüzde bir batarya ömrü düşüyor 40 yıl en çok kullanılan batarya ya ömür veriliyordu 2016 da bu batarya tüm testleri tamamlanmış seri üretim aşamasına gelinmişti neden üretilmedi

  • @fatihcelik52

    @fatihcelik52

    6 ай бұрын

    Evet bende pil konusunda araştırma yaptım ama döngüsel sorunları çözememişler ve bir müddet sonra kaçaklarda oluşuyormuş. Ayrıca zaman ikerledikçe hacimsel olarakta genişliyormuş. Bu sorunları çözemedikleri için testlerde. Seri üretime geçemediler.. İyi günler

  • @HaSaNK0RKM42

    @HaSaNK0RKM42

    6 ай бұрын

    @@fatihcelik52 tamamen yanlış biliyorsun kardeşim yarı boş hücreler halinde dizayn edildi ve genleşme boşluğu denilen boşluklar konuldu elektrot hareketi oldu mu şişme yapıyor ve bu boşluklara doluyordu sen çok geriden takip ediyorsun o senin dediğin 2010 da falandı seri üretim aşamasına kadar gelindi sonra tüm medyadan bir anda silindi haberler araştırmalar hiç bir şekilde ulaşamıyorum sadece kulaktan duyma bilgi dolu heryerde çok önceden beri takip ettiğim için biliyorum bu batarya üretildi testleri sorunsuz seri üretim aşamasında birden ortadan kayboldu

  • @hasanenesok4922
    @hasanenesok49226 ай бұрын

    Arkadaki batarya fikri kimden çıktıysa harika olmuş

  • @EkSheBu
    @EkSheBu6 ай бұрын

    Bilal bey kurumsal mavi gömleğinden hiç vazgeçmeyecek belli ki 😂

  • @turksuvaritr7448
    @turksuvaritr74486 ай бұрын

    bu kanalı severek izlerdim ama korkunç bir video olmuş. ^ bu videoya tıklarken beklerdim ki, orta derece hasar alan bir elektrikli araç suya düşünce 800V ne yapar, yapay zeka ile merkezi yönetim endişeleri haklı mı, DC şarj istasyonları tehlikeli-zararlı mıdır, böyle zeminlerde bir diyalog- araştırma sonuçları konuşulsun. . Ama muhabbet düz lise seviyesinde. Buyrun almanyaya, tam şarj 100 km gidemez olan golf gösterelim, hybrit volvolar 5 6 yaşında daha, 5 km gidemez oldu pilde. ne var bunlarda niye öldü, (size göre farklı ya hani) telefon bataryası mı var? yıllık 200k km yapan dandik(!) megane ile, kıyasla bakalım teslayı, kaç şirkette eşeğe biner gibi binilmiş milyon km üzeri araç var motor mu değiştiriyor? bildiğiniz konuları konuşarak devam edin yarım asırlık petrol motorlar birçok şeyi ispatladı zaten takipçileri aptal yerine koymayın. klişe olarak da şu 3 5 binlik fren seti ile milyonluk pil değişimi gerekecek araçla "ama bunun balatası bitmiyor" diye absürt bir kıyaslama yapmayın. elektrikli araçlar ve tesla, pazara yalnızca otonom sürüş kabiliyetleri ve çevrecilik "yalanı" ile tutunuyorlar. ve ilk sorunun cevabı evet tüm yolu baştan sona gitmek için pilleri şarj etmek geçici, ya batarya değişir ya seyir halinde harici şarj sistemleri olur ya da dahili şarj için başka kimyasal(H2+O2 pilleri olmasa da başka indirgenme-yükseltgenme dönüşüm enerjisi kullanımı) özelliklerden faydalanılır çözüm o. bir geminin yarısı pille doldurulup yola çıkana kadar, yolcu uçakları titanyum destekli vs Lityum pillerle havalanana kadar pil teknolojisi oturdu bu yönde devam edecek denemez. bahsedilen lityum argesi de elektrikli araçlarla başlayan bir şey değil, tesla pil fabrikasını kurarken zaten elektrikli araçlarla batsa bu yönde devam edecekti. artık kablolu sistemler yerine her şey kablosuza geçmek istiyordu çünkü ve Lityumun Önemi buydu. şu an mevcut pazarda çok daha önemli hale geldi demek ki gelecek bu denmez, aynen yazdığınız gibi 3 5 yıl daha bu böyle devam edecek gibi görünüyor denir. Çin her zaman başka bir alemde yaşadı, dünyanın ameleliğini yaptı ama onların ne yapıp ne yapmayacağını hep dünyanın geri kalanı karar verdi. Şu an bunu unutup çinin elindekiler dünyayı şekillendirecek zannedersek (tesla pazardaki çin payını unutup tesla tüm petrol araç markalarını aştı gelecek bunda demek gibi) yanılgıya düşmüş oluruz. Diğer açıdan, ülkemizde insanlar bu yanlış cevapladığınız konularla neden ilgileniyor? Çünkü elektrikli araçları alabilecek kesim oldukça üst bir sınıf. bu yüzden 3 5 yıl (bakın hidrojene geçildiğini falan düşünmeden) sadece batarya paketi modüler bir sisteme geçilse, bugün milyonlar verip aldıkları araçlar ikinci elde yok olup gidecek endişesi yaratıyor, çünkü alacak olan üst sınıf, üzerine az daha ekleyip yenisini alacak. e orta sınıfın alacağı fiyatlara vermek durumunda kalsa arada uçurum olacak, orta sınıf dahi o aracı alsa evinden başka şarj edecek yer bulamayacak.. ya da teknoloji değişmese ama pillerin menzili azaldığında yenilemek istese belirsiz kur farkı ne olacak, yerli pil üreticileri mesela bataryasan, aspilsan.. bu pillerin benzerini üretebilse dahi araç markası olan firmalar bunların BMS ile uyumlu çalışmasına izin verecek mi? Gerçekçi olun, bunları konuşun lütfen.. İnsanları anlayın, üstten bakmayın..

  • @harunucak3287
    @harunucak32876 ай бұрын

    Emeğine yüreğine sağlık gardasim kolay gelsin ❤😂🎉😢

  • @serhatagar9446
    @serhatagar94465 ай бұрын

    led ve plazma ekranların yarıştığı dönemde samsung ve lg led ekranlara , panasonic gibi firmalarda plazma üzerine arge yapıyordu. plasma ekranlar iyi hoştu gerçek renklere enyakın rengi veriyordu güç tüketimi fazlaydı. günün sonunda panasonic yanlış ata oynadı kaybetti. elekrikli araç pazarında sanırım kaybeden toyota olacak

  • @mehmetvural8095
    @mehmetvural80955 ай бұрын

    @mehmetvural8095 3 dakika önce bilgi ve video için teşekkürler. toyoto mira nın agırlıgı 2000 kg. 5.5 kg hidrojen ile 1000 km gidiyor. 1000 kg agırlıgındaki hidrojenli araba 1000 km de 3 kg yakar mı.? hidrojenli araba benzinli arabaya göre % kaç daha pahalı.? hidrojenli arabayı pahalı yapan en önemli unsur nedir.? 10 litrelik damacana ebatındaki çelik tanka 8 kg hidrojen doldurabilir miyiz.? teşekkürler.

  • @mustafaerkek5023

    @mustafaerkek5023

    5 ай бұрын

    600-700 km normal menzili. 1000 km çok dikkatli kullanımda.

  • @kenanuzuntas8346
    @kenanuzuntas83466 ай бұрын

    Türkiye de elektrik yok dış a bağımlı NEDEN LPG li arac yapmıyoruz BÜTÜN cıhazlar elektrikli ilerde kesinlikle büyük sorun olacak elektrikli aralar.

  • @oguzhanozen84
    @oguzhanozen846 ай бұрын

    10 yildir linde elektrikli forklif kulanıyorum en ilkel akü kulayoruz 5 yılda ölü hücre oluyor veya şarj tutmuyor 80 performans sonrasında yarı ömür şarj ve yarıda aşağı performansa düşütü yeni sıfır akü aldık devam . Yani en zordurumda akü değiş devam.

  • @gokhanidac2734
    @gokhanidac27344 ай бұрын

    Hocam birde bu araçlara gelecek vergilerle alakalı detaylı bir video çekerseniz seviniriz buda bi maliyet sonuçta

  • @Huseyin1422
    @Huseyin14226 ай бұрын

    Elektrikli Renault Fluence arabalar vardı ne oldu onlara?

  • @metinsagol8157
    @metinsagol81576 ай бұрын

    Güzel şeyler anlatıyorsunuz Elettirikli Arabalar Ağır oluyor. Lastit cabık aşınıyor

  • @sametblgc58
    @sametblgc586 ай бұрын

    Kusura bakmayinda elektrikli araclarin menzilleri ne zaman 800 1000 km olursa sarj sureleri ne zaman 10 dakika altina duserse o zaman alinir

  • @muratcalisir3039
    @muratcalisir30395 ай бұрын

    450 -500 Kg lık bir binek araç bataryası için ne kadar cevher kazmak gerekiyor. O arabayı şarj etmek için üretilen elektrik termik santralden gelince çevreci mi oluyoruz ?

  • @ahmetuzunoglu6500
    @ahmetuzunoglu65005 ай бұрын

    Aynı kanıda değilim. Hidrojen teknolojisi mutlaka ev nin pabucunu dama atacaktır. Ama bugun ama yarın. Yaşayıp göreceğiz.

  • @alikose5960
    @alikose59604 ай бұрын

    Bataryanın ömrü ne kadar? Değişim maliyeti ne kadar? Normal elektirkli bir aracın mtv si ne kadar?

  • @turkiyehavamerkezikarbilgesi
    @turkiyehavamerkezikarbilgesi5 ай бұрын

    bir teknoloji kolay ve kullanışlı olması, ekonomik olmasıyla tutulur. Yarın öbür gün 2 ila 4 dakikada hidrojen dolumu yapılırken ve 1000 km menzile ulaşırken... insanlar şimdiki gibi yarım saat değil 10 dakikada bile olsa yüzde 80 dolumu beklemek istemezler...ayrıca hidrojenin soğukta menzilide düşmez kolar kolay. Bence gelecek hidrojenin...

  • @yunusalbayrak1200
    @yunusalbayrak12005 ай бұрын

    Asıl sorun alt yapı , şu an itibariyle İstanbul Mersin veya Van denildiğinde kaç saatte gidilir … bir de kaza anında çıkabilecek problemler yangın gibi… geleçek elektrikli araçta olabilir…. Ama şimdilik beklemek daha mantıklı… çevreselik boyutu plastik gibi olabilme olasılığı çok fazla..

  • @tolgatoganduz
    @tolgatoganduz2 ай бұрын

    7-8 yıllık geçmiş veri oluşmadan herhangi bir yorum yapmak doğru olmayabilir. biraz istatistik veri birikmesi lazım. ayrıca bunu tümden lojistik desteği ile birlikte düşünmek gerekiyor. yedek parça, pil, şarj istasyonlarının yaygınlığı, ülkenin elektrik üretim kapasitesinin artışı vs. makro olarak bakmak lazım.

  • @edizgurkan
    @edizgurkan6 ай бұрын

    Batarya teknolojisi hızla gelişiyor, 3 sene sonra şu anda kullanılan bataryalar demode kalabilir o zaman da kimse satın almak istemez ikinci el fiyatı çok düşebilir

  • @siradanbigun

    @siradanbigun

    6 ай бұрын

    beyefendinin kendisi de söylemiş zaten. önümüzdeki 5-7 yılda pil maliyetinde %50 indirim beklenirken binmek için alan açısından sorun yok ama yatırım düşünenin elinde patlar.

  • @qallavi6172
    @qallavi61726 ай бұрын

    kanal büyüsün, bilal beye gömlek sponsoru gelir...

  • @serwatora
    @serwatora6 ай бұрын

    Batarya mevcut teknoloji ile sürdürülebilir değil. Para kazanmak için elbet yatirim yapacak, yemesin mi kaymağını. Belki ilk 10 yilda olabilecek bir sey degil. Ama eninde sonunda bu cycle sürdürülebilir değil. Elektirikli arac kullanimi arttiginda enerji arzi darbogazi olacak, o yuzden ne kadaf harika bir bataryaya sahip olmus olman ise yaramayacak Öyle ya da böyle sarj-batarya döngüsü sürdürülebilir değil. Batarya savaşlarını hesaba katmiyorum bile.

  • @One-MoreCast
    @One-MoreCast6 ай бұрын

    sohbet güzel her gün olsa dinlerim

  • @sametkutukcu907
    @sametkutukcu9076 ай бұрын

    Mevsim soğuk ülkelerde araç sıcak bi garajda durmuyorsa batarya 1 Milyon ya da 20 yıl dayanmaz bunu araştırmadiniz mi ayrıca elk oto belli aralıklarda belli parçalar değişmesi gerekiyor ondan da bahsetmemiisiniz ilginç...

  • @fatihyozgatli
    @fatihyozgatli5 ай бұрын

    2012 de çıkan elektrikli reno fluence var çoğunun bataryası ölü %50 düşmüş fiyatlarıda benzinliye kıyasla 2 kat düşmüş.Henüz bu batarya teknolojileri yetersiz gelişmesi gereklidir

  • @meraklikoala4184

    @meraklikoala4184

    5 ай бұрын

    Hocam sende çok abarttın 2012 24 12 yıl olmuş 10 yıl gitsin yeter zaten. Ayrıca 12 deki teknoloji ile günümüz teknoloji aynı değil. Menzil uzuyor batarya gelişiyor. Menzil uzudıkça yarı ömürde hala kullanılabilir bir araç halini alabilir. Yani işk çıkan araba 150 km ise yarı ömrü 75 km yapar osu busu 50 km, buda o araçın artık ihtiyaçı karşılamaması demek. Ama 800 km yarı ömrü 400 yaparsa bu araç piyasada hala düşük fiyattan bile itibar görebilir. Tabi 400 den 2/3 ayda artık sokak başına gidecek kadar elektrik tutma durumuna düşmezse. 😊

  • @yusufertugrulderin4304
    @yusufertugrulderin43045 ай бұрын

    Elektrikli araç piyasasına ciddi bir yatırım yapılıyor olabilir ancak insanların alışkanlıkları hafife alınmamalı. Beş dakikada yakıt alıp gitme alışkanlığını terk edip saatlerce istasyonda beklemek kolay değil.

Келесі