Bunları Yaparsanız Japon Balığınız Ölmez [ Nasıl Canlı 15 Yıl Tutabilirsiniz Sağlıklı Olarak Yaşar ]

Үй жануарлары мен аңдар

Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
vidIQ Abone adresim : vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2
Peki bu bakteriler nasıl oluşur? Aslında bu bakterilerin oluşumu için en az 2 ay ve en önemlisi sabır gerekir. Ama yok etmek için ise saniyeler yeterlidir. İlk olarak akvaryumumuzu hazırladıktan sonra bakterilerin ihtiyacı olan amonyak kaynağının da akvaryuma girmesi gerekir. Her ne kadar akvaryumunuzun filtresi, hava motoru, ısıtıcısı, aydınlatması ve bunun gibi akvaryumun ihtiyacı olan her şey 7-24 çalışsa da boş çalıştırılan akvaryumda bakteri oluşmaz. Şu örneği verebiliriz. Tavuk, horoz olmadan da yumurtlar ama civciv olması için Horoza ihtiyaç duyar.
Bu bakteriyel oluşum 4 şekilde olur. İlki akvaryum çalışırken, her gün balık varmış gibi akvaryuma yem atarak. (Çünkü yem çürüyünce amonyak oluşturur) İkincisi akvaryuma bakteri kültürü atıp yem atarak. Bunun da iki şekli vardır, ya başka bir akvaryumun filtresinde ki süngeri yeni akvaryuma takarak ya da suyunu sıkarak ya da hazır satılan kültürü ekleyerek. (İki şekilde de yem atmaya devam etmelisiniz.) üçüncü olarak her gün, eczaneden aldığınız amonyağın 2-3 damlasını bu çalışan akvaryuma damlatarak. (Bu şekilde yem atmanıza gerek kalmaz.) dördüncü ve son olarak ve benim en çok tavsiye ettiğim şekil. Akvaryumunuza ucuz yollu ama gerçekten dayanıklı balıklar alıp, asıl besleyeceğiniz balığın yaşamasını sağlayacak bakteriyel ortamı sağlayana kadar bu balıkları beslemeniz (Bu balıklara örnek Lepistes, Çöpçü, Vatozu verebiliriz).
Amonyak Japon balığının en büyük düşmanıdır, davranışlarını etkiler, en başta solungaçlarını yakar, beynine zarar verir. Akvaryumda oluşan bu bakterilerin yok olursa, Japon balığınızın kısa sürede hastalanmasına ve ölmesine yol açar. Peki bu bakteriler nasıl yok olur. İlki ve en sık olanı, ana akvaryumda ilaç kullanılması ve hatta anti bakteriyel ilaçların kullanılmasıdır. Bu ilaçları ana akvaryumda değil mutlaka karantina akvaryumunda kullanın. İkinci yok etme şekli, havalandırmanın kapatılmasıdır. Hava almayan bakteri ölür. Bu yüzden Japon balığı hava olmadan da yaşar diyerek akvaryumunuzun havasını kapatmayın. Üçüncü nedeni sıcaklığın düşmesi. Düşük su derecelerinde bakteriler çoğalmaz ve ömrü biten bakteri ölür, yenisi oluşmaz. O yüzden akvaryumunuzu en az 18 derece tutun.
Bakteri oluşturmak balığın ömrünü uzatır ama yeterli midir? Tabi ki hayır. Japon balığının bir diğer ölüm sebebi klordur. Klor ve amonyak birleşince kloramin gibi son derece zehirli bir madde ortaya çıkıyor ki bu Japon balıklarımızı sadece dakikalar içinde öldürüyor. Kloramin zehirlenmesi nasıl anlaşılır. En başta balığınızın rengi solar, sümüksü bir sıvı ile kaplanır, balığın vücudunda özellikle kuyruk, solungaçlar ve sırtında kızarıklıklar olur. Su yüzeyine yakın yüzerler ve yüzmeleri dengesizleşir. Klor uçar ama asla kaynatmakla geçmez. Klorun yok olması için bol bol havalandırmak ve bekletmek gerekir. Ayrıca yeni kurulan akvaryumlarda klor, var olan az miktarda ki bakteriyi de yok eder. Onun için ilk bir iki sene akvaryumunuza koyacağınız suyu çok dikkat ederek koyun.
Peki Japon balığını öldüren en önemli üçüncü sebep nedir, eğer balığınızın 15-20 sene veya daha fazla yaşamasını istiyorsanız, akvaryumunuzun da en az 300 litre olması gerekir. Neden büyük akvaryum derseniz, büyük akvaryumların yer kaplaması dışında pek bir zararı yoktur. Bakımı hem kolaydır hem de balıklarınız daha büyür ve renlerini daha güzel ortaya çıkarır. Su değerleri pek değişmez hatta 1000 litre ve üzeri olan akvaryumların bir süre sonra suyunu bile değiştirmeye gerek duymazsınız. O yüzden eğer Japon balığı ya da herhangi bir balık besleyecekseniz, mümkün olan en büyük akvaryumu alın. Çünkü bakteriler her ne kadar balık dışkılarını yakıp kül etse de bu sefer bakteriler kendi atıklarını çıkartır ve akvaryumunuz ne kadar küçükse, bakteri atıklarının balıklarınızı öldürme riski de o kadar fazla olacaktır. Ayrıca balık dışkısı yanında balıkların hormon ve feromonları da suya karışır. Bu da zamanla balıklarınızın çevresini saracak, onların büyümelerini ve gelişmelerini etkiler.
Japon balığının yaşaması gereken su değerlerini iyi bilinmelidir. Başta suyun sıcaklığı, su ve karbonat sertliği, pH değeri, amonyak, nitrit, nitrat değerleri. Amonyak içerip içermediği, Öyle ki eğer bunlara dikkat etmez isek, balıklarımız çok kısa bir süre sonra hastalanacaktır. Başta kuyruk erimesi, mantar, beyaz benek en sık görülen Japon balığı hastalığıdır. Akvaryumun suyunu sık sık kontrol edin, gerekli su değişimini belli aralıklarla mutlaka yapın, özellikle koku gelip gelmediğine bakın. Balıkları çok iyi gözlemleyin, çünkü balıklarınızda göreceğiniz herhangi bir değişik hareket ya da davranış, onların hasta olabileceğine işarettir. Mutlaka bir su test kiti edinin arkadalar. Zaten bilinçli bir akvaristin de mutlaka bir su test kiti olmalıdır.

Пікірлер: 234

  • @CemCelikel
    @CemCelikel5 жыл бұрын

    Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB vidIQ Abone adresim : vidiq.com/#_l_pl Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4 Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel VK adresim : goo.gl/bFk1d2

  • @kezibanbalta6306

    @kezibanbalta6306

    4 жыл бұрын

    Abi biz yaklaşık 3 saatlik biyere gidicez balıklarımı poşetle götürsek olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Poşetin içinde hava kalsın. Sıcak bir yerde olmasın. Çok kötü olursa balıklar, poşetin ağzını açarsın.

  • @kezibanbalta6306

    @kezibanbalta6306

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi arabada gidicez 3 saatlik yere dayanirmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Fazla sıcak bir yerde kalmasın, suyu normal koy. Koyduğun poşette de bol hava olsun. Eğer balıklarda bayılma gibi bir durum olursa poşedi açarsın. Eğer strafor bir kap bulursan, poşeti onun içinde taşı.

  • @kezibanbalta6306

    @kezibanbalta6306

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel sahol abi

  • @gulaktas2256
    @gulaktas22565 жыл бұрын

    Çok bilgilendirici, teşekkürler :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Teşekkür ederim...

  • @cengiz663
    @cengiz6639 ай бұрын

    CEM ABİ CEVAP İÇİN TEŞEKKÜRLER

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    9 ай бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @BALIKHABER
    @BALIKHABER5 жыл бұрын

    destek ta destek cem usta başarılı bir video daha olmuş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Umarım faydalananlar da çıkar.

  • @kenanyalcin3737
    @kenanyalcin37375 жыл бұрын

    Merhaba Cem Hocam nasılsınız Akvaryumu büyüttüm özel yaptırdım 4 tane Japon 1 tane çöpçü var şuanki akvaryumum 325 Litre özel dış iç filitre bakteri ölçer testi suyun 17 19 derece ayarlanması bütün ekipmanlarım var kum kalınlığı 2. 2.5 cm civarı kum yerleştirdimki balıklar kendini görüp strese girmesin diye yeni akvaryuma geçmeden önce eski suyundan 3/1 i kadar eski suyundan koydum yeni akvaryuma 2 gün balık koymadım ekipmanları çalışdırdım ondan sonra suyu test ettim balıklarımı aktardım şimdi daha büyük akvaryuma geçtiler balıklarımdan ikisi 3 seneye yaklaştı. Bilgileriniz için teşekkürler Saygılar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Eğer bu şekilde bakarsan, 15 sene rahat yaşarlar

  • @kenanyalcin3737

    @kenanyalcin3737

    5 жыл бұрын

    Temennim o aynı bir bebek gibi bakımını yaparım kolay gelsin

  • @abaris1923
    @abaris19232 жыл бұрын

    Yani kanalınıza baktım da tamamen profesyonel olarak yaklaşıyorsunuz.Birçok insanın evinde basit akvaryumlar var.Buna göre yönlendirme yaparsanız çok daha iyi olur.Sonuçta kimse öyle 40 litrelik büyük akvaryumlar alamıyor pahalılık yüzünden.Sırf bu yüzden balık beslemekten vazgeçmek istemiyoruz;ama bu konuda çok bilgilisiniz.Teşekkür ederiz.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bu videolar belki 50 yıl sonra da izlenecek. O yüzden bu şekilde yapıyorum ki ileride arkamdan küfür etmesinler :) Umarım bu günler de geçecek ve belki de bu videoları izleyen şimdi ki çocuklar ileride birer süs balığı üreticisi olacak ve belki de kendi üretim tesislerini kuracaklar. Keşke ömrüm olsa da görsem. Herkesin bir hobisi olmalı ki bence en ucuz hobi balık bakmak. Çünkü bir süreç sonucunda balıklar zaten kendi kendine yaşayıp, üremeye başlıyor. Sadece doğru ekipman, doğru balık ve doğru akvaryum temizliği ile bu süreç sağlanabilir. Benim videolarımda da bunlardan sık sık bahsediyorum. Umarım faydalı olur.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Güzel yorumun için ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @melikecamkesen3291
    @melikecamkesen32912 жыл бұрын

    Japon balığının küçük akvaryumda daha fazla yaşaması için ne yapmalıyım? Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balığı küçük akvaryum balığı değildir ancak daha fazla yaşaması için akvaryum suyunu haftada en az iki kez değiştir. Yalnız asla tek seferde bütün suyu değiştirme. Bir seferde en fazla yarısını değiştir. Suyu değiştirirken de yenmemiş yemleri ve atıkları da bu su ile akvaryumdan al. Balıkları günde sadece bir kere besle. Her balık sadece günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Hiç bir balık az yem yemekten ölmez ancak çok yerse ölür.

  • @gokhanday6677
    @gokhanday66773 жыл бұрын

    Çok faydalı bilgiler, teşekküler... Akvaryumda yeşil suyu öneriyor musunuz...

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Evet öneriyorum hatta bununla ilgili bir videom var. İstersen izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/imdkj81wcq6thco.html

  • @gokhanday6677

    @gokhanday6677

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel Tamam, teşekkürler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olursan da sevinirim :)

  • @gokhanday6677

    @gokhanday6677

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel Çoktandır aboooneyim... 👏👏👏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Tekrar teşekkür ederim o zaman..:))

  • @selahattinozdemir2889
    @selahattinozdemir28893 жыл бұрын

    Abi iyi günler Japon balığı aldım 2 tane üç tane oldular aynı gün 2 si öldü teleskop gözlü Japon balığım var ancak filtre vb alabilecek imkanım yok nasıl daha uzun yaşatabilirim ölenlerden biri 7 aylıktı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @cengiz663
    @cengiz6639 ай бұрын

    CEM ABİ İYİ GÜNLER 3 tane japon balığı için kaç litre akvaryum gerekli bu soru çok soruyuluyor ama benim için önemli japon balıkları 1/2 yaşlarında olacak cevaplarsanız sevinirim iyi günler şimdiden teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    9 ай бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @Koi_85-76
    @Koi_85-767 ай бұрын

    Abi bakteri oluştururken su değişimi gereklimi gereklisede haftada kaç kere yapılmalıdır 60 litrelik akvaryum alacamda

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    7 ай бұрын

    Her akvaryuma belli süreler ile su değişimi yapılır. Bu akvaryumun ne kadar olgun olduğu ile alakalı olarak değişir. Ancak küçük akvaryumlarda bu süre kısadır. Özellikle de kalabalık akvaryum ise, daha da kısalır. Ancak 1 adet japon balığı bakacaksan, ilk başlarda haftada 2 kez değiştirmende fayda var. her seferinde yüzde 30 ila 50 kadarını değiştir. Daha sonra bunu haftada bir sefere, daha spnra da duruma göre ayda 1 veya 2 sefere düşürebilirsin.

  • @ahmetgulfidan6603
    @ahmetgulfidan66034 жыл бұрын

    Abi benim akvaryumum 60litre 3vatoz 5japon 2çöpçü beslesem olurmu japonlara sıkıntı bide vatoz daha önce beslemistim ölüyo hemen ne yemi yiyor yem yedini hiç görmedim neyle beslemeliyim 2vatozda olabilir akvaryumda demi yanıtlarsan sevinirim ❤

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Japon akvaryumunda vatoz ve çöpçü beslenmez. Çünkü japon balığı bu iki balığa göre çok daha iyi temizlik yapar. Bu yüzden vatoz ve çöpçüyü, japon akvaryumuna koyma.

  • @xclipkaya123
    @xclipkaya1235 жыл бұрын

    Merhaba hocam ben japon besliyorum dun biraz buyum bi japon aldim baliklarimla kavga etti hepsini kovaladi sonra cikarttim baligimin kuyrugunu yedi biraz balik akvaryumun dibinde çöktü 5-10 dakika orda kaldi yuzmeye devam etti sonra simdi ustteki yuzgecini dik tutamiyor bide akvaryumun ustunde yan dönüyor yuzmeye calisiyor arada bi ne yapmaliyim soyler misiniz?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Strese girmiş balık. Travma yaşıyor şu an. Akvaryumun ışığını açma. Belki kurtulur.

  • @xclipkaya123

    @xclipkaya123

    5 жыл бұрын

    Tamam hocam sağolun insallah kurtulur

  • @emiryigitparodilerisarca7771
    @emiryigitparodilerisarca77714 жыл бұрын

    Abi lütfen cevap verirmisin 10 litrelik akvaryum um var ve içinde 3 tane yapon var yaşar larmı bide nezaman büyür bide hava motoru ve ısıtıcı yok

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Yaşamaz. 3 japon balığı için en az 130-140 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın var. Ayrıca ısıtıcı, hava motoru ve filtre.

  • @hayriyeseven4133
    @hayriyeseven41335 жыл бұрын

    5,5 litre suda 6 japon balığı(küçük silgi boyutunda) bakıyorum sıkıntı çıkarma filitre var 20 litreye geçicem 15 gün oldu sağlıklılar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Biraz daha büyüdüler mi sıkıntı çıkmaya başlayacak. Büyük akvaryuma geçmende fayda var. Kolay gelsin.

  • @ahmetbatuk6195
    @ahmetbatuk6195 Жыл бұрын

    Slm abi emeğine sağlık güzel video olmuş. Abi benim 50 cm uzunluğunda 30 litrelik akvaryumum var japon dışında başka hangi türleri besleyebilirim ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Tek bir japon balığı beslesen bile akvaryumunun en az 60 litre olmalıdır.Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @ahmetbatuk6195

    @ahmetbatuk6195

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel çok teşekkür ederim abi çok sağol iyi günler.

  • @ahmetbatuk6195

    @ahmetbatuk6195

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi sadece erkek Lepistes beslesem yinede ısıtıcıya gerek varmı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Oda sıcaklığı 18 derecenin altına düsmüyorsa, lepistes balığı için ayrıca ısıtıcıya gerek yok. Ancak yanına başka balık koyarsan , balığın türüne göre ısıtıcıya ihtiyaç olabilir.

  • @fear1953
    @fear19535 жыл бұрын

    Abi yeni akvaryum kurdum 6 çöpçü koysam sonrasında lepistes koysam amanyok patlaması olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Yavaş yavaş koy balıkları. 2 şer 2 şer koy. Bir anda çok yüklenme akvaryuma.

  • @alihaydarkaya4992
    @alihaydarkaya49925 жыл бұрын

    Hocam benim baligin dun hicbir seyi yoktu su temizdi sabah dibe cokuk bir sekilde buldum zar zor hareket ediyodu simdi can cekisiyo gibi ama yuzmeye calisiyo ne yapmaliyim soylerswniz sevinirim

  • @alihaydarkaya4992

    @alihaydarkaya4992

    5 жыл бұрын

    Hocam mantar olmus tuz attim birazcik akvaryumdan cikarip yuzmeye calisiyo bi yandanda can cekisiyo yasamasi icin ne yapabilirim daha soyler misiniz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Mantar tedavisi ile ilgili bir videom var. Onu izle. Eğer başka sorun olursayazarsın. kzread.info/dash/bejne/rJ-jpKp6obewYLQ.html

  • @alihaydarkaya4992

    @alihaydarkaya4992

    5 жыл бұрын

    Cem Celikel tamam hocam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Eyvallah...

  • @aytenbiber53
    @aytenbiber53 Жыл бұрын

    Lepistes balığımın yavrularını nasıl bakmalıyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Lepistes yavru bakımı ile ilgili bir videom var. İstersen onu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/e3WCmcqtoNqcYqw.html

  • @kenanyalcin3737
    @kenanyalcin37375 жыл бұрын

    Hocam Merhaba Japon Balığımın biri dünden beri sol yanına yüzüyor aslan baş cinsi beyaz kafa kırmızı olandan balığın üstü kırmızılaşmaya başladı çok canlı atik bir balıktı ne yapmam lazım ben akvaryumdan onu ayırdım başka akvaryumda amma velakin hava temin edemedim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Akvaryumun yeni mi?

  • @kenanyalcin3737

    @kenanyalcin3737

    5 жыл бұрын

    Evet büyütmüştüm akvaryumu yeni hocam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Japon balıklarının aşırı amonyak üretmesi sonucu, suları çok çabuk bozulur ve bu bozulma sonucu balıkların vücutlarında zehirlenmeden dolayı kızarıklıklar ve yüzme de dengesizlikler olur. Bunuönlemek için sık sık su değişimi yapmak gerekir. Bunu yaparken de akvaryumda oluşması gereken bakterileri yok etmeden yapmalıyız. Bunun yöntemlerini videolarımda da anlatıyorum. İzlersin. Şimdi yapman gereken, balığına bol bol oksijen verip, dinlenmiş temiz suda bekletmen. Oksijen çok öneml içünkü zehiri vücudundan ancak böyle atar.

  • @kenanyalcin3737

    @kenanyalcin3737

    5 жыл бұрын

    Anladım ok hocam Teşekkür ederim hoşçakalın

  • @furkanaktas1452
    @furkanaktas14523 жыл бұрын

    Selamın aleyküm benim 50 cm akvaryum var içinde 7 tane japon balığı var 2 hafta da bir dip çekimi uyguluyorum akvaryum içinde hava motoru var yemleme olarak sadece sabah yem veriyorum akşam da aynı saat içerisinde yemlesem sorun olur mu teşekkürler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    .Şimdilik iyi bakıyorsun ancak 7 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 250 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda ne kadar iyi bakarsan bak, bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @furkanaktas1452

    @furkanaktas1452

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abicim teşekkür ederim cevabın için 🙂

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @DOGANN40
    @DOGANN402 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim bilgiler için. 8 litrelik küçük bir akvaryumda hangi balığı beslemeliyim. Dayanıklı ve çocuklarıma sorumluluk bilinci ve hayvan sevgisi oluşturmam için besleyebileceğim balık türü nedir? Motor yok, taşlar, deniz kabukları ve kum mevcut.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çocuklar için gerçekten çok güzel bir hobi seçmişsiniz. Hobi insanları aha sosyal daha yaratıcı, daha zeki yapar. Ancak 8 litrede hiç bir balık beslenmez. Eğer balık besleyecekseniz de en az 40 litrelik akvaryumunuz olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @DOGANN40

    @DOGANN40

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Çok çok teşekkür ederim bilgiler için. Var olunuz...

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @tugbaklnc633
    @tugbaklnc633 Жыл бұрын

    Yaa

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balığının 40 sene ve üzerinde yaşadığını biliyor muydun?

  • @nurettinaslan2386
    @nurettinaslan23863 жыл бұрын

    Abi evde yem bitti babamdan almasini istedim fakat yanlik yem almis yesil dip yemi almis Yavrulara ve anaclara versem yerlermi merak ediyorum az bisey attim akvaryum a molilerin yedigini gordum ama lepistesin yedigini gormedim benim en merak ettigim aey yavru baliklar yiyebilirmi teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bir demir havanın içine koy ve iyice yemi ez. Sonra yavrulara verebilirsin.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bir demir havanın içine koy ve iyice yemi ez. Sonra yavrulara verebilirsin.

  • @aykutkaya7382
    @aykutkaya73823 жыл бұрын

    3 TANE YAVRU JAPON ALDIM FANUSA KOYMAK İÇİN. BİR TANESİ 2 HAFTA BİLE GEÇMEDEN ÖLDÜ.TAHMİNİME GÖRE AMONYUM VE KLOR ZEHİRLENMESİ ETKİLİ OLDU.O YÜZDEN ORTA BOY BİR AKVARYUM EDİNEYİM DEDİM.KAÇ LİTRE AKVARYUM ÖNERİRSİNİZ.ÇOK FAZLA YERİMDE MÜSAHİT DEĞİL AMA UZUN SÜREDE YAŞASINLAR İSTİYORUM.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    1-2-3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum sırası ile şöyle 60-95 ve 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Kolay gelin.

  • @arzuoltulu3530
    @arzuoltulu35303 жыл бұрын

    merhaba ...ben biraz farkli bi soru sorucam ...benim japonlarim buyuduler ..ben neyi dogru yapiyorum yada daha fazla yapabilecegim her hangi bir sey varmi ..hafta bir bezelye veya ispanak veriyorum .. GOLDI RED mama kullaniyorum gunde bir kere verip hafta da bir gibi suyunun 3/1 degistiriyorum .. mutlu baliklar olduguna inaniyorum ..sadece daha oncede soylemistim iki baligimda pul dokulmesi bar ama su anda oda durdu ..iylesiyo sanirim en azindan durdu oyle kaldi ..yeni pullar dokulmuyo ..simdiden tsk ..saygilar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Akvaryum küçük geliyorsa, bu pul dökülme problemi ileride gene oluşabilir. Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @arzuoltulu3530

    @arzuoltulu3530

    3 жыл бұрын

    tsk ..ama akvaryumum oldukca buyuk ...duzenli suda degistiriyorum..cok iyi bir dis filitremde var ...aslinda basa donersem bu baliklar i evime getirmeden once taniyordum..isyerimdeydiler ..orda cokta bakilmadilar sansina yasadikari gibi ..olende oldu ..yani sorun benden kaynaklanmiyor ..ben .iylestirmeye calisiyorum ..bu konuda tecrubem yok denecek kadar az yeni ogreniyorum ...bu arada akvaryum istakoz yetistirilmek maksatli yapilmis ..ama fikir degistirip balik konulmus ...ben .mavi su aldim ..baska bir yerde iki tur yuzdurup tekrar akvaryuma koydum ..ne kadar dogru yaptim bilmiyorum bana akvaryumun icine damlatmam tavsiye edildi ama ben biraz arastirdim ..ve baska bir yerde sadece hasta olanlari kisa surede tutmak daha mantikli geldi ..tekrar tsk ..

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Mesela büyük derken, kaç balık var? Kaç litre?

  • @arzuoltulu3530

    @arzuoltulu3530

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel 9 japon bir vatoz var vatos yaklasik 20 cm kadar yani buyuk ..akvaryumum..eni 110 cm..boyu..90 cm dar tarafi 70 cm .( olculer birebir digil yalasik bir tik yukar veya assagi olabilir ) 5 6 damacana 3/1 yaklasik ancak doldruyo ..ozur tam olcu bilmiyorum .ama oldukca buyuk ..onu biliyorum ..😊

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    9 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 340 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu ölçülere göre 693 litre bir aşağı bir yukarı desek yaklaşık 600-700 litre civarı. Bir damacana 19 litre. 6 hadi 7 damacana alsa 133 litre eder. 133 * 3 = 399 litre. Her durumda 9 japon için yeterli bir akvaryum. Metilen mavisi, akvaryumda oluşan ve oluşması çok uzun zaman alan (en az 2-3 ay) faydalı bakterileri 10 dk içinde yok eder. Bu yüzden de ana akvaryumda kullanmadığınız iyi olmuş.

  • @muhammedyasinsinen3477
    @muhammedyasinsinen34775 жыл бұрын

    Abi ben japon ciklet ve copcu baligi alacam bunlar birlikte yasarmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Yaşamaz. Japon ve çöpçü yaşar ama cikletle yaşamazlar.

  • @muhammedyasinsinen3477
    @muhammedyasinsinen34775 жыл бұрын

    Peki abi ciklet hangi balıklar yaşar birde 80 lt kac ciklet yasar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Bu videom da hangi balıklar ile beraber yaşar, söylüyorum Onu izle kzread.info/dash/bejne/n4uKtbx8lcafnKQ.html

  • @berkcakr6132
    @berkcakr61323 жыл бұрын

    Suyu kaç gün dinlendirmeliyiz ben. 3 gün dinlendirdim. Daha fazla dinlenmesi problem çıkarırmı 10 günlük bekleyen su var dahami iyi olur dahami kötü..akvaryumum 35 cm uzunluğunda küçük 1 balık var. Ne sıklıkla degistireyim suyu ? Ic filtrem var

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ağzı açık bir kapta bekletebilirsin. Çok beklemesi iyi olmaz çünkü içine fark etmediğin atıklar kaçabilir. En iyisi 2 gün dinlendirmek. Dinlendirirken de havalandırabilirsen, iyi olur. Haftada en az 2 kere akvaryum suyunun yüzde 30 kadarını değiştir. Günde bir kere yem ver ve verdiğin yem balığın gözünden büyük olmasın. Ayrıca verdiğin yem balık tarafından en fazla 3 dk içerisinde bitmelidir yoksa verdiğin yem fazladır. Suyu değiştirirken, yenmeyen yen-mleri ve balık atıklarını yaparak suyu çek. Asla bir anda bütün suyu değiştirme. Akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturursan, daha az su değişimi yapmaya ihtiyaç duyarsın.

  • @berkcakr6132

    @berkcakr6132

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @ecemsucelik4635
    @ecemsucelik46354 жыл бұрын

    Motor var ama motaor hızlı çalıştığı için balıklar çok çabuk ölüyor 20 tane balığım vardı fakat motof yüzünden öldüler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Kaç litre akvarum? İç filtre mi kullanıyorsun?

  • @sefaer40
    @sefaer405 жыл бұрын

    Abi japon akvaryumum var.Içinde iç filtre ve hava motoru var.Hava motoru çok ses yapıyor geceleri kapatıp sabahları açsam sıkıntı olur mu?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    İç filtre çalışıyor mu? Eğer iç filtre çalışırsa sorun olmaz. Ama çalışmıyorsa sorun olur çünkü bakterileri kaybedersin, bu da suyu bozar ve balıkların hasta olur.

  • @sefaer40

    @sefaer40

    5 жыл бұрын

    Ayn çalışıyo.Teşekkürler

  • @can-yg1th
    @can-yg1th5 жыл бұрын

    Abi sadece kısaca bakteri kültürünü otutrurmamız gerekmiş ben onu anladım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Nasıl oturtacaksın, onun yöntemlerini de anlatıyorum. Onları öğren ve uygula.

  • @hamstergunlugu2892

    @hamstergunlugu2892

    3 жыл бұрын

    Öldüler mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bakteriyel filtrasyon döngüsü oluşursa, eceli gelmediği sürece kolay kolay ölmezler.

  • @akvaryumdunyas_tr178
    @akvaryumdunyas_tr1785 жыл бұрын

    cem abim resmen japon türüne geçtiğimi farketmişsin 😂🤣

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Japonlar ne alemde?

  • @akvaryumdunyas_tr178

    @akvaryumdunyas_tr178

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel japonlardan ciklete geçtim abi onlari da bir arkadaşa hediye ettim :) ayriyetten istakoz tanki kuracağım birtane dişi ıstakozum var yanina erkek alacagim bakalim :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Hadi bakalım. Bakarsın ileride discus akvaryumu da yaparsın.

  • @akvaryumdunyas_tr178

    @akvaryumdunyas_tr178

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel yaparim yapmasına da once memur olup para biriktirmem lazim :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Her şey zamanla olur. Yeterki sağlığımız yerinde olsun.

  • @bayramcesur2323
    @bayramcesur23233 жыл бұрын

    Bir çok video izledim ama soruma tam olarak bir cevap bulamadım hergün balık dışkılarını çekmemde bir sakınca olurmu dip çekimi yapmadan sadece dışkıları alsam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Nasıl alacaksın, dip çekimi yapmadan? Suyu atarken, yanında da bu atıkları atarsın. Varsa bildiğin bir yöntem, merak ettim..

  • @bayramcesur2323

    @bayramcesur2323

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel pislikler zaten bir yere birikiyor çekerken çok az miktarda su geliyor misal yarım litre kadar yani aslında şunu demek istedim akvaryumun 3de bir suyunu almadan sadece pislikleri alsam olurmu alırken çok az suda geliyor mecburen

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Su değerlerini ölçüp, eğer şartlar uygunsa, neden olmasın.

  • @bayramcesur2323

    @bayramcesur2323

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel yeni başladım değerlerini nasıl ölçebilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben JBL Easy Test 6 in 1 kullanıyorum. İlk başlarda sık sık ölçüp, kontrol edersin. Eğer iyi bir akvarist olmak istiyorsan mutlaka bir su test kitin olması lazım.

  • @sefaer40
    @sefaer405 жыл бұрын

    Abi 3 japon baligim var alali 3 4 gün oldu ikisi sürekli diğerini kovalıyor neden olabilir?🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Akvaryum küçük olduğu için kendilerine yer açmaya çalışıyorlardır.

  • @emiryigitparodilerisarca7771

    @emiryigitparodilerisarca7771

    4 жыл бұрын

    Bu sorun olurmu

  • @sahinbitengul
    @sahinbitengul4 жыл бұрын

    Bir sorum olacaktı hava motoru yerine hava taşı ve iç filtre kullansam yeter mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Hava taşını çalıştırmak için, hava motoruna ihtiyacın var. İç filtrenin zaten kendi motoru var.

  • @sahinbitengul

    @sahinbitengul

    4 жыл бұрын

    Cem Celikel birşey daha sormak istiyorum su dinlendirirken de hava motoru mu kullanıyoruz yoksa hava taşını içine mi atıyoruz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Hava taşı kendi kendine hava veren bir şey değil. Hava motoru gerekir. Suyu dinlendiriken havayı açmalısın.

  • @sahinbitengul

    @sahinbitengul

    4 жыл бұрын

    Cem Celikel teşekkür ederim 😊

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim.

  • @gulsahgundogdu1892
    @gulsahgundogdu18923 ай бұрын

    Abi sabah baliklarim pes pese geziyordu bi baktim yumurta var akvaryumda baya bende hepsini ayirdim sadece motoru calisr vaziyette yumurtalari oylece taslarin üstüne birakilmis birsekolde biraktim cok acemiyim ne yapicam ölsünler istemiyorum japonlar yumurtalari yermi icine koysam😮

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 ай бұрын

    Yumurtaları yerler ancak yumurtalar saydamsa canlıdır, yok matlaşmışsa yumurtalar da ölmüş demektir. Ölü yumurtaları akvaryumdan almalısın.

  • @gulsahgundogdu1892

    @gulsahgundogdu1892

    3 ай бұрын

    Siyahlasmis yumurtalar bazılarıda beyazlayip ölmüş ama nasıl alicam ki akvary büyük seçerken diğerlerine zarar vermek istemiyorum ilkkez başıma geldi çok güzel bir duygu peki çıkışı olursa motor çalıştığı için içine çekermi cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 ай бұрын

    Bir pipet yardımı ile çekebilirsin. İç içe geçirdiğin pipetleri yumurtalara kadar uzat, böylece diğer yumurtalara zarar vermeden çekebilirsin. Motor varsa içine çeker. Sünger filtre kullanmalısın.

  • @gulsahgundogdu1892

    @gulsahgundogdu1892

    3 ай бұрын

    Abi her şey için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz yavrular dün açığa çıktılar yeni filtreleme motor aldim yem aldim ilacını aldim hepsi neredeyse dünden bugüne cikmis çok guzel bur duygu resmen koca akvaryum onlarla dolu sizin tüm bilgilerinizi takip edip bakıyorum sunan camlara yada yerlerde duruyorlar eğer gezmeye başlarsa taze hasmais yumurta sarısı vericem sizin taktikle

  • @gulsahgundogdu1892

    @gulsahgundogdu1892

    3 ай бұрын

    Allah sizden razı olsun iyiki böyle paylaşımlarınız olmus anlatılmaz bir duygu baliklarin yavruları mucize gibi birsey

  • @MehmetOzdil-ws2nn
    @MehmetOzdil-ws2nn2 ай бұрын

    Merhaba Japon balığı sağdim 3 gün oldu balik görünüyor hareket yok

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 ай бұрын

    Japon balığı yumurtalarının çatlaması, çeşitli faktörlere bağlıdır. Genellikle, yumurtaların 2 ila 7 gün arasında çatlaması beklenir. Ancak, bu süre, su sıcaklığı, su kalitesi, yumurtaların sağlığı ve çevresel faktörler gibi birçok değişkene bağlı olarak değişebilir. Örneğin, su sıcaklığı daha yüksekse, yumurtaların çatlaması genellikle daha hızlı olur. Yumurtaların sağlıklı ve iyi bakıldığı durumlarda çatlamalar daha hızlı gerçekleşebilir. Japon balığı yumurtalarının çatlamasıyla ilgili olarak, dikkatlice yumurtalara ve su şartlarına gözlem yapmak önemlidir.

  • @MehmetOzdil-ws2nn

    @MehmetOzdil-ws2nn

    2 ай бұрын

    @@CemCelikel metilen mavisi biraz fazla atılırsa birşey olur mu Japon balığı yumurtasına

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 ай бұрын

    Japon balığı yumurtalarının mantar oluşumunu önlemek için metilen mavisi kullanılabilir, ancak doğru miktarı önemlidir. Metilen mavisi, suyun içindeki oksijeni absorbe edebilir ve bu da balıklar için zararlı olabilir. Bu nedenle, metilen mavisiyi kullanırken dikkatli olmak ve önerilen dozlara uymak önemlidir. Eğer metilen mavisi biraz fazla kullanılırsa, olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunlar arasında suyun oksijen seviyesinin düşmesi ve balıkların solunum sıkıntısı çekmesi, cilt tahrişi, yüzgeçlerde hasar veya stres bulunabilir. Ayrıca, metilen mavisi fazla kullanıldığında suyun renginin maviye dönmesi ve görsel olarak hoş olmayan bir görüntü oluşturması da mümkündür. Bu nedenle, metilen mavisi kullanırken dikkatli olmak ve üreticinin önerilen dozajlarını takip etmek önemlidir. Eğer fazla miktarda kullanıldığına dair endişeleriniz varsa, akvaryum suyunun düzenli olarak test edilmesi ve balıkların davranışlarının izlenmesi gerekebilir.

  • @MehmetOzdil-ws2nn

    @MehmetOzdil-ws2nn

    2 ай бұрын

    @@CemCelikel 5 lt suya balık yumurtaları için ne kadar damlatılır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 ай бұрын

    ilk defa koyacaksan 2 daha önce koymuşsan 1 damla yeterli.

  • @gabyoyunda5429
    @gabyoyunda54293 жыл бұрын

    Abi enim balığım 5 dk da yemini bitiriyor 3dk olması gerekmezmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    5 dk da yiyorsa, fazla veriyorsun demektir. Ona göre verdiğin yemi azalt

  • @gabyoyunda5429

    @gabyoyunda5429

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi ben kendi baligimia 1 yem tek veriyorum bazen kirmadan veriyorum 5dk da yiyor ama yiyip geri tukuruyor ama kırarak verincede bir tane yiyo sonra diğerini yiyo tam migdeye indirecek tukuruyo yani ne yapmalıyım????????? Ve galiba erkek tam emin değilim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.

  • @gabyoyunda5429

    @gabyoyunda5429

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi bizim akvaryum kenarlardan sizdiriyordu bizde bilmiyorduk bir gün balığın suyunu değiştirirken akvaryum patladı çok korktuk bizde onu reçel kavanozuna koyduk Ve abi stresini nasıl anlayabiliriz,stresli olmaması için ne yapabilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Geçmiş olsun. Bol bol su değişimi yap. Çok fazla yem verme. Biran önce en az 60 litrelik bir akvaryum almalısın.

  • @hamstergunlugu2892
    @hamstergunlugu28923 жыл бұрын

    Abi 10 litre akvaryumum var ve 5 japon besliyorum. Ama resimdekiler gibi büyük değiller. Serçe parmağım yarısı ve o kalınlıktalar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda yaşamazlar. En kısa zamanda en az 60 litre büyüklüğünde bir akvaryuma geçmelisin yoksa amonyak patlaması sonucu bütün balıklarını kaybedersin.

  • @hamstergunlugu2892

    @hamstergunlugu2892

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel bakteri kültürü eklemeyi planlıyorum yarın. Sizce bu durumu yine yaşar mıyım? Ben bunlara kısa süreliğine bakacağım sonra büyük akvaryum düşünüyorum. Onları da ya akvaryuma alırım yada petshopa bağışlarım. Sizce bakteri kültürü bu bahsettiginiz patlamayı önler mi?

  • @hamstergunlugu2892

    @hamstergunlugu2892

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel ben uzun vadeli düşünmûyorum. Ogrenmek için aldım. Bu balıkları daha sonra anaokullarıma vericem 1 er tane

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Kesinlikle. Zaten akvaryuma bir canlı koymadan önce bakteriyel filtrasyon döngüsünün başlaması lazım. Balıksız döngüyü izlemeni tavsiye ederim.

  • @hamstergunlugu2892

    @hamstergunlugu2892

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel izledim abi evet. Sorum ise 1 sene dayanabilirler mi bakteriyel seyi yaparsam?

  • @meltemaksit1362
    @meltemaksit13623 жыл бұрын

    abi o ilk atıgın şey nekadar 2:20 deki

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Amonyak topları..

  • @berivanakk175
    @berivanakk1755 жыл бұрын

    Valla bunlar için çok geç kaldım balığım çoktan rahmetli oldu az önce

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Bundan sonra daha dikkatli olursun. Bu denilenleri sadece japon balıkları için değil, bütün balıklar için uygulayabilirsin.

  • @berivanakk175

    @berivanakk175

    5 жыл бұрын

    @@CemCelikel daha yeni ve ilk balığım di biri öldü biri kaldı bundan sonra daha dikkatli olurum ama sağlıklı ydi niye nasıl öldü bilmiyorum ama bu bilgiler için yine de Sağol un abone oldum ha

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Muhtemelen amonyak patlaması.

  • @berivanakk175

    @berivanakk175

    5 жыл бұрын

    @@CemCelikel bilmem olabilir dün sabah keyfi Yerinde ydi akşam olduğunda hep aşağa batiyordu bugün sabah rahmet e giti.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Arada suyun değerlerini kontrol etmende fayda var.

  • @ahmt5437
    @ahmt5437 Жыл бұрын

    Akvaryumumda hava motoru yok ne kadar yaşar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum büyüklüğüne göre 2 saat ile 2 gün arasında yaşar. En iyi ihtimalle 1 hafta.

  • @Nazi_Editzz
    @Nazi_Editzz2 жыл бұрын

    Ben 5 gün önce 3 tane japon aldım uyudum uyandığımda teki ölmüştü bugün de diğeri öldü 1 tane kaldı ve su bulanık neden bilmiyorum diğeride ölcek diye korkuyorum 😭😭

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre, 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95litre ve 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @aytenbiber53

    @aytenbiber53

    Жыл бұрын

    Hergün balıklarım ölüyor pompave ısıtıcı var nerde hata ettim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum yeni kurulduysa, balıkları koymayan önce, bakteriyel filtrasyonun oturmasını beklemen gerekirdi.

  • @Nazi_Editzz

    @Nazi_Editzz

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi 1 yıl geçti yazmana gerek yoktu ama bir gün balık alırsam işime yarar bilgiler sağol 🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    FENERBAHÇE'li Yiğit sormuş 😃

  • @samibayram9081
    @samibayram90813 жыл бұрын

    Abi ben 15 litre akvaryumda 30 tane zebra ciklet bakim hic sikinti olmadi yani hahahah :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Videosunu çekip koyarsanız, herkes bu eşsiz tecrübenizden faydalansın.

  • @mesuttoker8309
    @mesuttoker83093 жыл бұрын

    Japon balığından beni soğutan tek olay kabızlık

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bol bol sebze vereceksin, yemi ıslatıp vereceksin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango aslında ne verirsen yer. Yemi ıslatmak için de bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.

  • @mesuttoker8309

    @mesuttoker8309

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel bilgiler için teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @KralYT702
    @KralYT7023 жыл бұрын

    ben onu nasıl yapıcam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    En önce akvaryumda azot döngüsünü oluşturman lazım.

  • @KralYT702

    @KralYT702

    3 жыл бұрын

    azotdöngüsü nedemek

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bu videoda anlatıyorum. İzlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/dY6hzKlqYZCbhrw.html

  • @herhayvandanvar4379
    @herhayvandanvar43793 жыл бұрын

    1:20 yani kabaca çok yediğinde çok sıçarlar kendi sıçmığıyla ölürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Evet, kabaca öyle. Burada dikkat etmen gereken en önemli husus, akvaryumunda bulunan bakteriyel flitrasyon döngüsünün, organik atığı ne kadar çabuk etkisiz hale getirebildiğidir.

  • @hayvanlaralembalikvekedi9807
    @hayvanlaralembalikvekedi98073 жыл бұрын

    30 litre akvaryum masrafi nedir balik dail

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    30 litre akvaryumda balık bakılmaz. En az 40 litre olmalı. Eğer japon bakacaksan da en az 60 litre olmalı. 2 japon bakacaksan da en az 95 litre olmalı.

  • @comradekaan7033
    @comradekaan70335 жыл бұрын

    Abi benim japon balığı çok az hareket ediyor neden? yemlerini yiyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Akvaryum küçük olduğundan olabilir, akvaryumun ışıkları devamlı açıksa, stres yapıyor olabilir. Hasta olabilir.

  • @comradekaan7033

    @comradekaan7033

    5 жыл бұрын

    @@CemCelikel Akvaryumda ışık yok 2 tane ilacı var neden stres yapıyor?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    İlaçları akvaryumda mı kullanıyorsun? Yoksa karantina akvaryumunda mı? En son ne zaman ilaç kullandın?

  • @comradekaan7033

    @comradekaan7033

    5 жыл бұрын

    @@CemCelikel en son 1 Mart kullandım akvaryuma atıyorum direk mürekkep ve kaya tuzu atıyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    @@comradekaan7033 Ana akvaryumda mürekkep kullandığın için oluşması gereken bakterileri öldürüyorsun ve bu da akvaryumunda amonyak oluşmasına neden oluyor. Balıklar da bu yüzden strese giriyor.

  • @xxxccc5760
    @xxxccc57605 жыл бұрын

    Videolarıma bakarsanız sevinirim cikletler hakkında bilgi vermeye çalışıyorum beğenirseniz like atarsanız da sevinirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 жыл бұрын

    Eğer kanalının daha hızlı büyümesini istiyorsan, bu programı kullan. vidIQ : vidiq.com/#_l_pl

  • @eneskaraca3181
    @eneskaraca31814 жыл бұрын

    Abi akvaryumdan azıcık koku geliyor beslediğim balık koi birşey olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Koi balığı koku yapar. Normaldir.

  • @eneskaraca3181

    @eneskaraca3181

    4 жыл бұрын

    Cem Celikel teşekkürler abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim.

  • @eneskaraca3181

    @eneskaraca3181

    4 жыл бұрын

    Abi mantarlarmış koi balık yumurtası nasıl olur

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Mat olur. Gübrelenenler de saydam olur.

Келесі