No video

YAVRU JAPON BALıĞı BAKıMı NASıL OLMALı(Üretimi Yavrulama Yavrusu Nasıl Hızlı Büyür Ne Yer Bakımı)

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin:
vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Bir gün balıklarınız birbirlerini kovaladıklarını fak etiniz ve bir iki saat sonra birde gördünüz ki akvaryumda ki plastik süsler, bitkiler ve her tarafı küçük toplarla kaplı. Daha sonra iyice incelediğinizde de bunların Japon balığı yumurtası olduğunu gördünüz? Peki şimdi bu üretimi desteklemek için ne yapmalı ve bu yumurtaları akvaryumdan nasıl almalıyız. Çünkü Japon balıkları diğer birçok balık gibi çok kötü birer ebeveyndir ve diğer balıklarla beraber bu yumurtaları yerken görmek hiç de olasılık dışı değildir. Bu yüzden de bu yumurtaları en kısa sürede ana akvaryumdan çıkarmak gerekir. Bu sayede yavruların daha fazla yaşama şansı olur. Bu yumurtalar çok yapışkandır ve yapıştıkları yerden, yapıştıkları süsleme ya da bitki ile beraber alıp başka bir akvaryuma koymak o kadar zor değildir.
Japon balıkları daha önceki videolarımı da izlemişseniz, aşırı atık bırakan bir tür olduğundan da bahsetmiştim. Bu yumurta bıraktıklarında da böyledir ve yumurta bıraktıkları akvaryum suyunun hemen yüzde 50'si kadarı değiştirilmelidir. Çünkü bu balıkların salgıladığı hormonlar ve akvaryumun içerisinde kalan ve görünmeyen döllenmemiş yumurtalar, akvaryum filtresi ne kadar iyi olursa olsun, tıkayacak ve nitrit seviyesine tavan yaptırtacaktır. Çok kısa bir süre önce su değişimi yapsanız dahi, fark etmez. Hele ki akvaryumunuz küçükse Japon balığı yumurtasını fark ettiğiniz anda bu su değişimini yapmanız gerekir. Çünkü bu atıklar su da kaldığı sürece suyu zehirleyeceklerdir. Bu işlem 3-4 gün daha yüzde 25- 30 kadar su değişimi ile devam etmelidir.
Artık yumurtaları güven içine aldığımıza göre yapmamız gereken ilk şey akvaryum su seviyesini yarı yarıya indirmek olmalıdır çünkü yavrular yumurtadan çıktıktan sonra yüzeye en kısa sürede ulaşabilmesi için bu mesafe olabildiğince kısa olmalıdır, böylece yüzme mesanelerini, yüzmeye başlar başlamaz kolayca doldurabilirler. Ayrıca bu yumurta dolu olan bitkileri tekrar dikmek için uğraşmayın, bırakın suyun içinde yüzsün. Akvaryum için pipo filtre dışında bir filtre kullanmayın çünkü diğer filtreler yavruları emebilir. Ayrıca akvaryum suyunun daha iyi havalanması için mutlaka hava taşı kullanın. Ama burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus, bu balıkların akvaryumunda ki su hareketinin mümkün olduğunca yavaş olmasıdır.
Yavrusu doğduğu ilk birkaç gün çok önemlidir. Su değerlerini devamlı kontrol edin. Özellikle amonyak ve nitrit seviyelerinin sıfır olmalı. Gerekirse, mutlaka su değişimlerini sık sık yapın. Yem vermenize gerek yok çünkü yavrular ilk doğduğunda onları en az 2-3 gün idare edecek yumurta keseleri ile doğarlar. Ama daha sonra özellikle su içinde serbest yüzmeye başladıklarında, etrafta ne görürlerse yemeye çalışacaklardır.Japon balığı nasıl beslenir? Bu aşamada yavrulara verebileceğiniz birkaç güzel yavru yemi çeşidi vardır. Öncelikle artemia. Tüm yavrulara verildiği gibi artemia da Japon balığı yavru bakımı için verilebilir. Ayrıca yumurta sarısını da ezip, yavru japon balıklarına verebilirsiniz. Hazır yem olarak da kabuksuz artemia tozunu da vermenizde fayda vardır.
Hızlı büyüyen japon balıkları 3-4 hafta sonra, artık daha çok Japon balığına benzemeye başlar. Ama bu seferde bu Japon balıklarına büyük bir akvaryum bulmanız gerekecektir çünkü Japon yavruları öyle on yirmi adet değil yüzlerce olabilir. Bu da demektir ki en küçük bir hastalık belirtisi, bu balıkları topluca öldürür. Özellikle, mantar ve solungaç sülüğü gibi hastalıklar yavru balıklarınız çok kısa sürede öldürür. Su değerlerine ki ve su sıcaklıklarında ki ani değişimler de yavruların ölmesine sebep olur. Su kalitesini devamlı sabit ve iyi tutmak için su değişimlerini düzenli yapmak önemlidir. Yavru Japon balığı akvaryumunuzun suyunu değiştirmek zordur ve onları göremediğimizden, su çekerken yavruları da çekme ihtimali vardır. En uygulanabilir olan şeffaf veya beyaz tabanlı bir kap kullanmak ve ardından suyu boşaltmaktır. İyi su kalitesini korumanın daima yavruların hayatta kalma yolunda en önemli etkenlerden biri olduğunu ve başarılı bir şekilde genç yavru japon balıkları büyür ve büyümesinin yolunu açtığını unutmayın. Ayrıca, rutin su değişimleri ve kristal berraklığında su elde etmek için mükemmel su kalitesini korumak için daha önce yayınladığım videoları da izleyebilirsiniz.
• AKVARYUM SUYU BERRAKLA...
Sonuç olarak, bütün Japon balığı yavrularını yaşatmanız hemen hemen imkansızdır. Benim deneyimlerime göre çoğu zaman yavru Japon balıklarının sadece %30'unun yetişkin boya eriştiğini gördüm. Yaklaşık %5'i doğar doğmaz, %60'ı hastalık nedeniyle ölür ve %5'i yani geri kalan diğer nedenlerden dolayı ölür.
#japonbalığı #japonbalığıyavrulama #japonbalığıyavru

Пікірлер: 164

  • @CemCelikel
    @CemCelikel4 жыл бұрын

    Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl Instegram adresim: instagram.com/remax_cem_celikel Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel

  • @KIVANCMALI
    @KIVANCMALI4 жыл бұрын

    80 yıl yaşıyor diyorlar bu kadar hassas balıklar enteresan

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    İyi bakarlarsa 200 yıl yaşadığı da söyleniyor.

  • @Koi_85-76
    @Koi_85-768 ай бұрын

    Abi bakteriler en hızlı ve en az 24 derecelerde ürüyorlarda 22-23 derecelerde en az kaç günde oluşurlar tahmini

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Bu süreç uzun bir süreçtir. Ortalama büyüklükteki bir akvaryumda tam olarak bakteri oturması yaklaşık 6 ay sürer. Ancak akvaryum büyüklüğü balık sayısı hep bu sürecin kısalması ya da uzamasına bir sebep.

  • @nealakayaw3397
    @nealakayaw33974 жыл бұрын

    Benim baliklar yumurtlarsa fark edemezsem cok üzülürüm 👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Fark edersin. O kadar çok yumurtayı bir anda yiyemezler.

  • @yigitsametyazar7013
    @yigitsametyazar70133 жыл бұрын

    abi sen mükemmel bi adamsın ya aradığım her başlık var

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Kanalıma abone olmayı unutma..

  • @valekkan8551
    @valekkan85512 жыл бұрын

    Hocam merhaba bizim 2 tane japon baligimiz var. Yeni aldik. Ama kucuk bir akvaryumdalar. Bizim evimizde 90 ve 100 litrelik akvaryumun sığacak bir yeri yok. Bunda bi sıkıntı var mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @bozkurtyuvasi6974
    @bozkurtyuvasi69744 жыл бұрын

    Abi papağan balığı bakımı videosu çekersin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Tamam onu da sıraya aldım :)

  • @ipekcerenekal1609
    @ipekcerenekal16093 жыл бұрын

    abi benim balıklarımın akvaryumunda beyaz beyaz nokta gibi yüzen şeyler vardı zaten birbir lerini kovalıyorlardı ne yapmalıyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.

  • @yamanvuslat6895
    @yamanvuslat68954 жыл бұрын

    Cem bey keyifli pazarlar yavru japonlarim çıkmaya başladı yumurtadan granül yem ve haşlanmış yumurta sarısı inceltiyorum su ile içine vitamin eklemek istiyorum eczane de satılan vitaminler olabilirmi damla olarak

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Geç oldu biraz ama. Akvaryuma doğal olmayan bir şey sokma. Bu gün bir video yayınladım. Yeşil su ile ilgili. Onu izlemeni tavsiye ederim. Eğer bu şekilde beslersen, çok daha güzel olacaktır. kzread.info/dash/bejne/imdkj81wcq6thco.html

  • @tarkan3636
    @tarkan36362 жыл бұрын

    Merhaba kolay gelsin bende 2 japon balığı vardı bu sabah dişi olan ölmüş ama yumurta bırakmış erkek olan japon balığı ayırdım zarar vermesin diye dişi balık neden ölmüş olabilir yumurtalar çıkarmı bununla ilgili bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler kolay gelsin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Yumurtaların çıkma olasılığını da çok düşük görüyorum. Eğer yumurtalar beyazlaşmışsa, o yumurtalar ölüdür.

  • @tarkan3636

    @tarkan3636

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel cem bey 2 tane japon balığı vardı dişi olan öldü yumurtalar siyah koyu renkte gözüküyor erkek olan balık yumurtaları yer diye çıkardım başka balığım yoktu.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Siyahlaşmış yumurtalar, muhtemelen ölmüştür. Zaten mantarlaşmaya da başlamıştırlar.

  • @maviboncuk3413
    @maviboncuk34134 жыл бұрын

    Yumurta nasıl sagılır nasıl döllenir ne yapılmsı gerekir bunlardan bahsedilmemiş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Videonun konusu zaten japon balığı nasıl sağılır değil ki. Videonun konusu japon balığı yavrularının yumurta halindeyken, yetişkin olana kadar geçen zaman da neler yapmalıyız la ilgili.

  • @hanifesevim1291
    @hanifesevim12913 жыл бұрын

    yavrularım cikiyo 1 ay da hala yeni doğdukları şekilde oluyor ve 1 ayın sonunda çoklu ölümler oluyor nedeni ne neden büyümüyorlar artemia yem kullaniyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Yavruların büyümesi için geniş akvaryumlara ihtiyacın var. Yavrular büyüdükçe, akvaryuma sığmıyor ve amonyak zehirlenmesi sonucu da hepsi toplu halde ölüyor.

  • @zanyarylty3324
    @zanyarylty33244 жыл бұрын

    İyi akşamlar. Japon balıklarım yumurtladi ve yemeye başladıkları anda fark ettim. Çok azını (akvaryum içindeki aksesuarlara yapisanlari) kurtarabildim. Aksesuarlara yapisanlari dinlendirilmis başka bir kaba aldım. Yavru alacak miyim bilmiyorum ama şunu merak ediyorum olurda yavru alırsam ilk zamanlar için haşlanmış yumurta sarısı lafı geçiyor. Bunun miktarı tam olarak nasıl ayarlanacak. Ve filtresiz ve hava taşı olmadan yavruları beslemek zor mu? Günlük %10 civarinda aynı sıcaklıkta su değişimi yapsam olmaz mı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Teşekkür ederim, size de iyi akşamlar. Yavruları yetiştirmek için aynı ana akvaryumda ki şartları oluşturman gerekir. Yumurta sarısı da verebilirsin, artemia da.

  • @Uyanik54
    @Uyanik544 жыл бұрын

    4 cm boyunda 2 adet yavru japon balığım var kaç litre akvaryum uygun? Ne yem vereyim? Bitki lazım mı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    4 er santimlik japon balıkları için şu anda gereken minimum miktar 40 litre civarı. Ama bu balıklar çok kısa sürede büyüyecek ve başta amonyak olmak üzere hormon ve diğer organik atıkları artarak devam edecektir. Bu da 40 litrelik akvaryuma zamanla daha çok organik yük yükleyecektir. O yüzden, eğer bu balıkları gerçekten bakmak istiyorsan en az 90-100 litrelik bir akvaryum olmalıdır.

  • @figensarman6347
    @figensarman63472 жыл бұрын

    Ben farkında olmadan akyumda yüzen 20 tane kadar balık gördüm şimdi onları ayırmam mı lazım başka bir akvaryuma ne yapmam lazım hiç bilmiyorum yardımcı olur musunuz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum küçükse ayırmalısın.

  • @doganguzey6207
    @doganguzey62074 жыл бұрын

    Abi ortalama 2 günlük 70 civarı balık var şimdilik 15 litre akvaryumda koymusum 1 ay kadar orada yasarlarmi bir sorun olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Beslediğin akvaryumun biyolojik döngüsü tamsa ve amonyak patlamasına karşı dayanıklıysa, sorun olmaz.

  • @bluevelvet4661
    @bluevelvet46614 жыл бұрын

    Merhaba japon balığım 100 e yakın yumurta verdi ve yavruların hepsi çıktı şuan cam bir fanusta ve 4 günlük oldular ne yapmam gerekli suyuna yumurta sarısını ezip atmıştım ve su kirlendi yavrular ölür diye suyunu da elleyemiyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Yeni doğan yavrulara 3 gün hiç bir şey verilmez

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Fanustan, normal bir akvaryuma almazsan, çok kısa bir süre sonra, amonyak patlamasında hepsi ölür.

  • @geni-zekali3144
    @geni-zekali31444 жыл бұрын

    Abi ne kadar süre geçince balıkları büyük akvaryuma alabilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    En kısa zamanda, çünkü küçük akvaryumda amonyak patlaması ihtimali çok yüksek ve bu küçük akvaryumda olursa, balıkları hemen öldürür.

  • @geni-zekali3144

    @geni-zekali3144

    4 жыл бұрын

    Abi 10 balık çıkarsa 40*25*23 cm lik akvaryum yeter mi

  • @Chzots
    @Chzots4 жыл бұрын

    selam abi japonum bugün binlerce yumurta cıkardı erkeği yumurtanın üstüne sağdım 400 lt akvaryuma cıkardı bütün balıkları annesi ve babası dahil döllendikten sonra diğer akvaryuma aldım ama su cok bulandı koca akvaryum iyce döllensin diye suya dokunmadım 2 saat önce oldu napayım suda mantar demişsiniz bu mantar yumurtaya zarar verir mi yumurtaların hepsi cama yapıştı kazırsam ölür diye cok korkuyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Eğer yumurtalar döllenmemişse, yumurtalar çürür ve mantar yapar. Ama döllenmişse, sorun olmaz. Yumurtalara elleme.

  • @uswer
    @uswer3 жыл бұрын

    İki tane japon balığım var biri kabız ıspanak ve bezelye dışında ne verebilirim ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Kabak çekirdeği içi de verebilirsin.

  • @UZUN_REiS
    @UZUN_REiS Жыл бұрын

    abi japon balıklarım yavruladı.erkeğide dişiyide sağ metilen mavisi döktüm .yumurtaların suyunu değiştirmem gerekiyormu abi lütfen cevapla ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Suyu değiştirmene gerek yok. Yalnız burada dikkat etmen gereken, ölü yumurtaları bir an önce akvaryumdan toplaman.

  • @UZUN_REiS

    @UZUN_REiS

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel tammam abi sağ ol

  • @UZUN_REiS

    @UZUN_REiS

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi yumurtalar hangileri dölendi hangileri dölenmedi ayırt edemiyorum.sadece bağzı yumurtalar ın içinde siyah bir nokta varken bağzılarının içinde siyah bir nokta yok.hanngileri dölenmemiş abi nasıl anlarım.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Şeffaf olanlar sağlam, beyaz olanlar olmamış. Siyah noktalılar döllenmiş.

  • @UZUN_REiS

    @UZUN_REiS

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi allah razı olsun senden sen olmasan çoktan balıklarımı kab etmiştim.bilgiler için teşekürler

  • @ErHaNcAdAyS
    @ErHaNcAdAyS3 жыл бұрын

    Abi merhaba az once japon baligini sagdim.ilk defa baya yumurya aldim erkek olan ise koi balgi onuda sagdim sonucta ayni familladan bi sorun olmaz dimi saygilar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Sonuçta ikisi de sazan balığının bir türü. Muhtemelen yavrular çıkacaktır ancak yaşatabilecek misin? Sonucu bana da bildirirsin. Tebrik ederim..

  • @ErHaNcAdAyS

    @ErHaNcAdAyS

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel sagol abi valla cok heyecanli bir surecmis 😊😊 insallah bakalim mavi solisyondan koydum hava verdim sicakligi ayarladim bakalim beklemedeyiz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Yumurtaların çatlayıp yavruların çıkması 4 ile 7 gün sürebilir. Umarım başarlı olursun.

  • @ErHaNcAdAyS

    @ErHaNcAdAyS

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel maalesef abi başaramadık yumurtalar mantarlasti

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Geçmiş olsun. İlk denemede olur böyle şeyler. Umarım bir daha ki sefere başarırsın.

  • @burcinenguzeldeniz4915
    @burcinenguzeldeniz49153 жыл бұрын

    Cem bey merhaba iyi akşamlar. 5 gün önce 10 lt lik bir kovaya sağım yapmıştım ve bu gece yavrular çıktı. Sayısını hiç bilmiyorum baya fazla. Akvaryuma ne zaman almalıyım ve yumurta sarısını günde kaç kere vermeliyim? Su sıcaklığı 21 derece böyle kalsa sorun olur mu? Son olarak da metilen ve kaya tuzu kullanmalı miyim? Biraz fazla soru oldu kusura bakmayın. İlk yavrularım ve sadece sizi takip ederek öğrenmeye çalışıyorum. Şimdiden teşekkürler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bu videoda tek tek anlatıyorum aslında, yani bu yazdıklarımda farklı değil. Yavrular ilk iki gün kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Günde en az 3-4 defa yem verilmelidir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir. Kabuksuz artemia hazır olarak da satılmaktadır. Bunlar dışında mikro (marka değil boyut anlamında) yavru yemleri ilk günlerde etkili olacaktır. Siz ne kadar ufalasanız da normal yemler yeni yavrular için büyük kalır. Toz kadar küçük boyutlu yemler dışındakiler dibe çöker ve suyun kısa sürede bozulmasına yol açar. Akvaryum ısısı 21 ila 24 dereceler arasında olmalı. Metilen ve kaya tuzu kullanma. Akvaryum suyunun her zaman sıfır nitrit ve amonyak olmasını sağla.

  • @burcinenguzeldeniz4915

    @burcinenguzeldeniz4915

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel çok teşekkür ederim haklısınız, ben panik yaptım sanırım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    En son yazdığınızda 10 bin aboneye az kalmıştı şimdi 12500 aboneye çok az kaldı :)

  • @Uyanik54
    @Uyanik544 жыл бұрын

    2 japon balığı için ortalama kaç litrelik bir akvaryum lazım?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Eğer balıklarını uzun süre bakmak ve büyütmek istiyorsan, en az 90-100 litre olması gerekir.

  • @hayryu9691
    @hayryu96913 жыл бұрын

    Merhabalar hocam ben Japonların yumurtalarını başka tanka aldım 2gundur ordalar yumurtaların bazıları şeffaf bazıları beyaz sıkıntı yoktur umarım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Şeffaf olanlar canlı, beyaz olanlar ölü yumurtalar. Ölü olanları ayırmanda fayda var. Mantar olurlarsa, diğer yumurtalara da sıçrayabilir.

  • @tarkpehlivan5541
    @tarkpehlivan55414 жыл бұрын

    Abi 5 6 7 cm lik 3 tane japon balığım var sarı pond yem kullanıyorum gnde kaç kez verilmeli bi de fanusta yaşar mı 3 ü

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Günde 1 kere yem versen yeter ve verdiğin yemin büyüklüğü balıkların gözü kadar olsa doyarlar. 3 japon balığına yıllarca bakmak istiyorsan akvaryumunun en az 130 litre olması gerekir.

  • @tarkpehlivan5541

    @tarkpehlivan5541

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler

  • @penspinning906
    @penspinning9064 жыл бұрын

    abi 6 litrelik plastik saklama kabında 2 balık yasarmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    hiç bir balık yaşamaz...

  • @onuryildiz806
    @onuryildiz8063 жыл бұрын

    Abi japon balığı yumurtası az döllenirse çıkarmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Yumurtayı dölleyen sadece bir tane sperm hücresidir. Az ya da fazla diye bir şey yoktur. Ya döllenir, ya döllenmez.

  • @onuryildiz806

    @onuryildiz806

    3 жыл бұрын

    Abi yumurtalar kaç günde çikar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Eğer gerekli şartlar oluştuysa 1 ila 3 gün içinde çıkar.

  • @onuryildiz806

    @onuryildiz806

    3 жыл бұрын

    Abi hava motoru var bide ısı düşük olunca sorun olmaz degilmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Isı 21-24 derecelerde olursa, sorun olmaz.

  • @mervebayar447
    @mervebayar4474 жыл бұрын

    Bu sabah akvaryumu temizleyecekken yumurtalar fark ettim daha detaylı baktığımda çoğunun yüzmeye başladığını gördüm ne yapacağımı bilemedim balıklarım şimdi leğenin içinde duruyor zarar weririm diye akvaryumu da temizliyemedim. Akşama kadar filtreyi çıkardım yutmasın diye. Akşam da Normal bi filtrenin üstüne tül çorap qeçirdim ne kadar doğrudur bilmiyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Eğer doğal döngü başladıysa zaten akvaryuma fazla müdahalede bulunmayın. Sadece su değişimi yapın yeter. Eğer balıklarınızı leğende tutmaya devam ederseniz, balıklarınızı kaybedersiniz. Bence bir an önce balıklarınızı geri koyun. Nasıl olsa, yumurta almayı başarmışsınız, gelecekte de aynısı olacak demektir, o zamana kadar hazırlıklı olun ve yeni yavruları kurtarmaya bakın, derim. Ama gene de siz bilirsiniz.

  • @mervebayar447

    @mervebayar447

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel o kadar küçükler ki su değiştirirken yawruları da çekmekten korkuyorum balıklar içinde başka bi akvaryum ayarlamaya çalılıyorum. Dün kaşla göz arasında yedi yavrusunu. Nasıl bırakim içine qeri

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Kovaya çek suyu, eğer kovaya kaçarsa, sonra tekrar koyarsın.

  • @gulnarliyeva8954
    @gulnarliyeva89543 жыл бұрын

    Mereheba Abi japon baliklari yild kac kez yavrular?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Nerede yaşadığına ve su derecesine bağlı olarak değişse de en az 2-3 defa yumurtlarlar.

  • @gulnarliyeva8954

    @gulnarliyeva8954

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel Teşekkürler 😊

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @ilkiiimm
    @ilkiiimm4 жыл бұрын

    merhaba 2 gün önce bi japon balığı aldım 1 ay fanusa bakıp akvrayum alıcaktım sabah kalktım 20 den fazla yavrusu olmuş balığı yeni aldım nasıl yumurtlamış olabilir yavrulara nasıl bakmalıyım bebek balık yemi aldım yavruları anneden ayırmalımıyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Japon balığı olduğuna emin misin? Çiklit balığı olmasın.

  • @ilkiiimm

    @ilkiiimm

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel japon balığı olduğuna eminim. daha önce çok besledim. ama ilk defa böyle birşey oluyor aldığımda karnı şişti ama yemlerden dolayıdır diye düşünmüştüm. çok fazla yavru var ne yapmam gerek acaba

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Japon balığı canlı doğuran bir balık değildir. Başka bir balık var mı? Tek mı bakıyorsun?

  • @ilkiiimm

    @ilkiiimm

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel tek bakıyorum petshop tan japon balığı olarak aldım ama sanırım ciklit balığı siyah olduğu için detayları görünmüyor. görünüşte japondan bi farkı yok

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Balık olduğuna emin misin? Parazit olabilir mi? Tek başına bir japon balığının yavrulaması imkansız.

  • @turgutkayraozbek8920
    @turgutkayraozbek89204 жыл бұрын

    Abi 3.000 lira bütçe var sarı prenses beslicem para yeterli mi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Bu para eğer dikkatli harcanırsa yeter. Önce akvaryum için gerekli malzemeleri alarak başlamalısın. Balık koymak yapman gereken en son iş. Büyük bir akvaryum, ona uygun bir dış filtre, kum, aksesuarlar ve malzemeler ilk alman gereken şeyler. Akvaryumun oturması ve balık yaşayabilir hale gelmesi için biraz zaman gerekir ve bu kademe kademe olur. O yüzden paranın çok büyük bir kısmını bu akvaryuma harcamalısın. İlk olarak alabileceğin en büyük akvaryumu al. Sana tavsiyem en az 100 cm uzunluğu olsun. Tabi daha uzun olursa daha iyi. 300 litre ve üzeri akvaryumlar en idealidir. Daha sonra buna uygun bir dış filtre almalısın o da akvaryumun litre miktarı çarpı beşdir. Örnek verecek olursak, 300 litrelik bir akvaryuma saatte 1500 litre su çevirebilen bir filtre olmalıdır. Tbai 400 litre olursa da bu 2000 litreye tekabül eder. Beleyeceğin türe göre malzeme ve aksesuar seçmelisin. Bunların bir listesini yap ve başta internet olak üzere fiyatları edin. Balık dediğim gibi en son konulacak ve para harcanacak kısım. Eğer akvaryum olgunlaşmadan akvaryuma balık koyarsan, balıkların çoğunu kaybedersin.

  • @serzenish03

    @serzenish03

    4 жыл бұрын

    O paraya Eve Malawi Gölü yaparım yetmek ne kelime 😂😂

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    @@serzenish03 Eğer parayı akıllı ve tasaruflu kullanırsak, dediğin gibi büyük ve güzel bir akvaryuumuz olur.

  • @emirasofficial
    @emirasofficial3 жыл бұрын

    hocam başka bir kaba almassak yavru çıkma şansı yokmu hiç

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ortam müsaitse olur.

  • @AKVARYUMEXPRESS
    @AKVARYUMEXPRESS4 жыл бұрын

    Merhaba Cem Bey. bir mail attım bakabilir misiniz.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

  • @Aybars_38
    @Aybars_383 жыл бұрын

    Abi sağma işlemini biliyorum ancak şunu soracağım: bir dişi de her zaman yumurta bulunur mu? Direkt sağsak olur mu yoksa hamile mi kalması lazım ve erkekte de her zaman sperm olur mu yoksa onunda bir dişiyle çiftleşmesi mi lazım? Dişinin hamile kalması için akvaryum kaç litre olmalı? Küçük bir akvaryumda da hamile kalabilir mi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Dişi yumurta ile dolu olduğunda vücudu yuvarlaklaşır. Bunu eğer devamlı izlediğin bir balıksa, görebilirsin. O zaman yumurtaları sağabilirsin. Erkek balıklar da üreme döneminde sperme sahip olacaktır. Ancak onu, dişi gibi anlayamazsın. Ancak arada yoklayabilirsin. Bu çiftleşme genelde büyük akvaryumlarda olur. 2 erkek 1 dişi için en az 135 litre akvaryum gerekir ancak küçük akvaryumlarda da üredikleri görülmüştür. Tabi el ile sağacaksan, bunun bir önemi yok.

  • @mustafabulbul3613

    @mustafabulbul3613

    2 жыл бұрын

    Merhaba cem abinin dedigini dikkate al. Çünkü ben onun sayesinde. Çok fazla yavru aldım

  • @user-nu2wv4hv4x
    @user-nu2wv4hv4x4 жыл бұрын

    Abi ilk defa balok bakıyorum suyunu ne kadar sürede değiştirmeliyim tam 1 ay oldu değiştireyim mi lütfen cevapla

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Akvaryum kaç litre.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Hemen Akvaryumun suyunu yüzde 30 değiştir. Bunu bir hafta boyunca 2 günde bir yap. Daha sonra haftada bir bu su değişimine devam et. Yemi sadece günde bir kere olmak üzere, balığın gözü kadar ver ve suyu akvaryumdan çekerken dipten, atıkları alarak yap. Bundan sonra da suyun bozulmasına izin verme.

  • @user-nu2wv4hv4x

    @user-nu2wv4hv4x

    4 жыл бұрын

    Cok saol abi tesekkur ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Geçmiş olsun, inşallah balığın düzelir.

  • @mehmetalier5844
    @mehmetalier58444 жыл бұрын

    Abi 100tane çıktı 20 arkadaşıma verdim 15 tane falan filitrem yok diye iç filitre ile temizlerken öldü bi 15 de hortumdan gitti diğer 45 i de hastalıktan öldü 5 tanesini şimdi 90 l den fanusa aldım 1 haftadır fanusta 6 haftalık oldu atremia falan yok pul yemi çekiçle iyice dövüp un gibi yapıp veriyorum yeşil su diye bişe varmış o nu ilk kaç hafta kullanabilirim yeni çıkacaklara bide 15 l ye mi koyim yenileri yoksa 90 l yemi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Vallahi dünyanın en güzel japon balıkları, yeşil su içinde yetişenlermiş. Bu yeşil su ile ilgili bir videom var. İzle istersen. kzread.info/dash/bejne/imdkj81wcq6thco.html 6 haftalık olmuşsa 90 litreye geçebilirsin.

  • @mehmetalier5844

    @mehmetalier5844

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel ama boy olarak daha 4 haftalık gibiler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Büyük akvarumda olması daha iyi.

  • @mehmetalier5844

    @mehmetalier5844

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi bir yavrunun kaç l ye ihtiyacı var

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    İlk 1 ay 20 litrede bakarsın ama sonra her bir baktığın yavru için 1 litre su gerekir. 1 yaşına geldiklerinde her biri için 20 litre 2 yaşına geldiğinde ise her biri için 40 litre gerekir.

  • @burakcelik5768
    @burakcelik57684 жыл бұрын

    bugün petshoptan 6 tane kardinal tetra aldım ama aldığım akvaryumda ölü balıklar vardı nasıl bi şekilde dezenfekte edeyim direk akvaryuma koymuyayım dedim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Karantina akvaryumuna almalısınız. Bir daha da böyle bir yerden balık almayınız. Karantina akvaryumunuz yoksa bu videoyu izleyin. kzread.info/dash/bejne/lI2c06eYl9HRqrw.html

  • @burakcelik5768

    @burakcelik5768

    4 жыл бұрын

    Cem Celikel direk bi kabın içine metilen mavisi döküp bekletsem yeterli olmazmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    1 hafta bekletmen lazım. Çünkü bir hastalık varsa ancak bu sürede ortaya çıkar. Bunun için yapman gerekenleri videoda anlatıyorum. Bu arada balıkları getirdiğin suyu sakın ana akvaryuma dökme.

  • @hanifesevim1291
    @hanifesevim12913 жыл бұрын

    yavrularım iki aylık oldular ama hala yeni doğmuş gibiler ben niye balık buyutemiyorum😩😩😭😭😭

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Cinsine göre değişir. Bazı balıklar bir senede 10 cm olur, bazıları 5 senede 10 cm olur.

  • @Polijann
    @Polijann4 жыл бұрын

    👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Teşekkürler.

  • @megaoyuncu474
    @megaoyuncu4744 жыл бұрын

    Beta balıkları gececimidir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Hayır. Gündüz avlanırlar.

  • @neslihan-subasi1453
    @neslihan-subasi14534 жыл бұрын

    Bu balık bakımı konusun da kimseye güvenmeyin. Çünkü bizim balığımız öldü. Ve katili evden biri. Sizce kim. Tabiki annem. Uzun ömürlü olsun diye suyunu değiştirdi ve ölümüne sebep oldu.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Evdekileri de uyarmak lazım. Evde ki beslenen hayvanlardan sadece bir kişi sorumlu olmalı ve o hayvanın bakımını üstlenmeli, kimse de o bakılan hayvana, asıl sorumlu olan kişiye danışmadan bir şey yapmamalı. Neslihan hanım, annenize bu konuda bilgi vermeniz gerekirdi. Eminim o da ölmesini istemezdi. Bundan sonra yapmamız gereken bakacağınız hayvan hakkında araştırma yapmanız vene gibi şartlarda yaşar, onun hakkında iyi bir bilgi sahibi olmanız ve evde ki diğer kişiler ile bu bilgileri paylaşmanızdır. Geçmiş olsun. Umarım bundan sonra ki bakacağınız hayvanları, daha uzun süreler sağlıkla bakarsınız.

  • @neslihan-subasi1453

    @neslihan-subasi1453

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel Bilgilendirici mesajınız için çok teşekkür ederim. Bir daha kine daha dikkatli olur inşallah. 😄

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Şimdi emin ol anneniz bu akşam belki de uyuyamayacak. O yüzden de annenizin gönlünü alın :) Ben bile bazen hata yapıp, balıkların ölümüne sebep oluyorum. Bu iş böyle maalesef. Sadece hevesiniz kırılmasın, ben de ilk başlarda hayal kırıklığına uğradım ama en sonunda bütün bu hatalar bana bilgi olarak döndü. Şimdi arkadaşlara bu bilgilerimi sunuyorum. Kolay gelsin.

  • @neslihan-subasi1453

    @neslihan-subasi1453

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel Haklısınız abicim.

  • @neslihan-subasi1453

    @neslihan-subasi1453

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel Ben başımdan geçen bu üzücü durumu, yüzlerde biraz tebessüm bırakmak için espriye vurarak paylaşmak istedim. Annem de tabiki bilerek yapmadı. Amacı suyu değiştirmekti. Ve gerçekten de üzüldü. Rabbim sizlere de kolaylık versin. Ve tüm hayvanlarınıza sağlık ve uzun ömürler versin inşallah abicim.

  • @semanur3207
    @semanur32074 жыл бұрын

    hayatımda ilk defa balık besliyorum 2 tane 3/4 cm kadar japon balığim var onlara nasil bakmali ne kadar aralıkta yem vermeliyim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Öncelikle hayırlı olsun. Balık beslemek, ilk başlarda zor gelebilir ama biraz emek ve dikkat ile balıklarınıza yıllarca bakabilirsiniz. Öncelikle 2 japon balığına yıllarca bakmak istiyorsanız, mutlaka büyük bir akvaryum ile başlayın. Unutmayın ki akvaryum ne kadar büyükse, o kadar bakımı kolaydır. İlk yapmanız gereken, akvaryumun su değerlerini korumak. Bunun için de haftada iki kere akvaryum suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Akvaryuma koyacağın suyu daha önceden ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğer değişimlerde hep musluk suyu olsun. Günde balıklarını sadece 1 kere besle ve Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Ayrıca haftada 1 kere de haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye ver. Bu balıklarının daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

  • @semanur3207

    @semanur3207

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel akvaryumum 40 litre kadar var ben akvaryumun dibine kum koydum fakat herkes kumu koymamam gerektiğini zararlı olduğunu söylüyor birde ilerleyen zamanlarda eğer yavrularlarsa yumurtalari kum yüzünden fark etmeyebilirmişim bunlar doğru mu kumu çikarmam mı gerekir

  • @semanur3207

    @semanur3207

    4 жыл бұрын

    birde yem türleri hakkında pek bir bilgim yok japon balıklarına hangi yemi vermemizi önerirsıniz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    40 litrelik akvaryumda zaten japon üretmeyin. Bütün balıklarınızı kaybedersiniz.

  • @efeileelektrikelektronik3310
    @efeileelektrikelektronik33104 жыл бұрын

    Japon. Balığı yemi ömrü kaç senedir ağzı açık durması yemi zedeler mi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Cinsine göre değişir ama 10-15 sene yaşar. 40 sene üzerinde yaşayan japon balıkları da vardır.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Ağzı açık durması ile yem arasında nasıl bir bağlantı var? Anlayamadım. Ama eğer balığın ağzı açık bir vaziyetteyse, bu onun hava almakta zorlandığını gösterir.

  • @efeileelektrikelektronik3310

    @efeileelektrikelektronik3310

    4 жыл бұрын

    @@CemCelikel yem kabının kapağı anlaminda

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 жыл бұрын

    Tabi ki zedeler. Yemi ya soğuk yerde saklayın ya da ağzı kapalı bir kapta saklayın. Güneş ışığına ya da direk sıcak bir yerde kalmasın. Yem nemlenmediği sürece, doğru koşullarda saklandığı sürece, direk güneş ışığına maruz kalmadığı sürece, tarihlere çok takılmamak lazım

  • @snavgunlugu2090

    @snavgunlugu2090

    4 жыл бұрын

    Abi alıyoruz ölü yor napalim