No video

Doğal Ortamındaki Lepistes ve Plati (Plati ve Lepistes Dolu Göl)

Lepistesler ve Platy balıkları en popüler akvaryum balıklarından ikisidir. Pek çok insan onları aynı akvaryumda bir arada tutup tutamayacaklarını bilmek ister ama bu iyi bir fikir mi? Platy Balığı Lepisteslerle Yaşayabilir mi?
Evet, Platy balıkları Lepisteslerle yaşayabilir. İkisi de benzer su parametreleri istiyor ve aynı büyüklükteki tanklarda yaşıyorlar. Tek şey, daha fazla canlı bitki tutmanız ve her iki balık türüne uygun bir filtreye sahip olmanız gerekecek.
Bu video gönderisi, Platy balığı ve lepistes balığını bir arada tutmakla ilgili tüm sorularınızı yanıtlayacaktır. Ancak, buna dalmadan önce, bu iki türün ne olduğundan bahsedelim.
Platy Balığı Ve Lepistes Balığı Hakkında Kısa Bilgiler
Plati balığı ve Lepistes balığı, tatlı su akvaryum balıklarının canlı türleridir. En iyi şekilde gruplar halinde tutulurlar, ancak gerekirse diğer tank arkadaşlarıyla birlikte barındırılabilirler.
Platy balığı, Orta ve Güney Amerika'daki vahşi doğadan geldi. Çöpçüdürler ve böcekleri, kabukluları, sebzeleri ve meyveleri yemeyi tercih ederler.
Lepistesler Güney Amerika'da vahşi doğadan olsalar da, canlı yiyecekleri tercih ederler, ancak aynı zamanda omnivordurlar ve böcek yerler.
Hem Platy balığı hem de Lepistes balığı, kendilerine benzer su parametrelerine sahip çeşitli diğer türlerle birlikte tutulduğunda gelişirler. Lepisteslerin platilere göre daha az oksijene ihtiyaç duymalarının yanı sıra Plati yavrularını yeme ihtimalleri de daha yüksektir.
Platiler canlı bitkilere ihtiyaç duyarlar çünkü çok sayıda bitki yaşamı olan doğal bir yaşam alanından gelirler ve lepistesler stres seviyelerini düşürmeye yardımcı olacak saklanma yerleri olarak onlara ihtiyaç duyarlar. Her iki balık türünün de tankta kendilerini rahat hissetmesini istiyorsunuz, bu da pek çok farklı saklanma yeriniz olacağı anlamına geliyor.
Platy balıkları ve Lepistesleri bir arada tutarken dikkate alınması gereken diğer tek şey, tankınızın boyutudur. Ornitorenkler lepisteslerden daha büyük olduğu için bir arada tutulursa her iki tür için de daha büyük bir alana ihtiyacınız olacaktır, ancak aşırı kalabalık olmadığı sürece onları daha küçük tanklarda tutabilirsiniz.
Platy Balığı Lepisteslerle Yaşayabilir mi?
Evet, birlikte tutulabilirler. Platiler ve lepistesler canlı doğuran balıklardır, yani yumurtlamak yerine kızartmak için doğururlar. Tankta her balık türü için yeterli yer varsa, geçinmede herhangi bir sorun yaşamazlar çünkü korunacak bir erkek bölgesi olmadığı için plati dişileri bölgelerini diğer dişi Platy balıklarından veya erkeklerden şiddetle korumazlar.
Platiler ve Lepistesler Uyumlu Tank Arkadaşları mı?
Evet, her balık türü için yeterli alan olduğu ve her iki türe de benzer yiyecekler verildiği sürece aynı tankta birlikte yaşayabilirler, böylece aşırı beslenmekten aç kalmazlar veya çok acıkmazlar.
Bu balıklar aynı ortamda yaşadıkları için oldukça uyumludurlar ancak bazıları üreme sorunlarının farkında oldukları ve kusurlu yavrular doğurdukları için bir arada tutulmalarını önermezler.
Lepistes ve Plati Balıkları Aynı Akvaryumda Tutmak
Lepistesli bir Platy akvaryumu tutmak istiyorsanız, en az 29 galonluk bir tank boyutuna sahip olmak en iyisidir, ancak tutmayı planladığınız balık sayısına bağlı olarak daha büyük de olabilir.
Platiler ve Lepistesler İçin Tank Boyutu
20 galonluk bir tank lepistes ve Platy balıkları için yeterli olacaktır. Su parametrelerini izlediğiniz sürece bu, aşırı kalabalıktan kaynaklanabilecek herhangi bir sorun olmaksızın gayet iyi çalışmalıdır. Bu iki balık türünü akvaryumunuzda yetiştirmeyi planlıyorsanız, tank boyutu gereksinimlerinin artırılması gerekecektir.
Platiler ve Lepistesler İçin Su Parametreleri
Gelişmeleri için her iki balık türü için de su parametrelerini ayarlamanız gerekir. Örneğin, sıcaklık 72-82 Fahrenheit derece arasında olmalı, pH seviyesi yaklaşık yedi veya sekizde nötrden biraz daha düşük olmalı ve bol miktarda temiz, tatlı su olmalıdır.
Plati Balığı ve Lepistes Yemi
Yassı ve lepistes balıklarının ikisi de omnivordur. Bu nedenle, onlara tankta sunduğunuz çoğu yiyecek türünü yiyecekler. Bu nedenle, bu iki farklı balık türünü birlikte beslemek, bir balık türü için aşırı beslenmeye veya beslenme eksikliğine neden olabileceğinden iyi bir fikir olmayabilir.
Platy Balık Ve Lepistesler İçin Uygun Filtre
Hem Platy hem de lepistes için gerektirir.
Plati balıklarının tankta bir akvaryum filtresine ihtiyacı vardır, ancak onlar için o kadar gerekli değildir. Aynı zamanda lepisteslerin tankta mutlaka bir filtreleme sistemi olmalıdır.
lepistes red dragon, lepistes japon akvaryumu, moscow dark blue lepistes, plati göl, lepistes göl, lepistes türler, moscow neon blue lepistes, lepistes üretiyor, lepistes akvaryumu dekor, lepistes doğumu, blue moscow lepistes, lepistes kuyruk yemesi, moscow blue lepistes, lepistes yemleme, lepistes türlerii, half blue lepistes, lepistes akvaryumu yemleri, lepistes üretimhane maliyet, plati balığı çiftleşmesi, plati balığı üretimi, plati balığı hamile olduğu nasıl anlaşılır

Пікірлер: 108

  • @ahmetmorca5115
    @ahmetmorca5115 Жыл бұрын

    geri dönmene sevindim abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Arada böyle videolar atabilirim. :) Teşekkür ederim.

  • @remaxyuvam9698
    @remaxyuvam9698 Жыл бұрын

    Zevkle izledim. Emeğinize sağlık.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim.

  • @sezeroklegoman
    @sezeroklegoman Жыл бұрын

    Müthiş bir video olmuş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim 🙏

  • @Rafail554
    @Rafail5545 ай бұрын

    Bu baliklar kış aylarinda burada yaşiyorlarmi??

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Kışın gölün donacağı kadar pek soğuk olmuyor, en düşük 12-14 derece. Bu soğuk zamanlarda da gölün derin yerlerine gidiyorlar, yaklaşık 100-150 cm derinlik olması bile balıklar için yeterli.

  • @poyrazxpro5089
    @poyrazxpro5089 Жыл бұрын

    Abi melek balığıyla hangi balıklar yaşar türlerini rica etsem soýlermisin :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Melek balığı hangi balıklarla yaşar ile ilgili bir videom var. Orada anlattım. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/i6qZp9SzfpO_fag.html

  • @Tropictank
    @Tropictank10 ай бұрын

    Harika bir yer, ruya gibi :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    10 ай бұрын

    Doğanın kendisi aslında bir rüya :)

  • @bakibaykal4953
    @bakibaykal49538 ай бұрын

    Merhaba video size mi ait ve Türkiye mi ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Yurt dışında çekilmiş bir video. Türkiye'ye ait değil.

  • @Zaferakvaryumevreni
    @Zaferakvaryumevreni Жыл бұрын

    Güneş altında balkonda Lepistes yavrusu daha hızlı büyürmü

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Direk güneş alması, akvaryumun aşırı ısınmasına ve zararlı bakteri ve amonyağın daha ölümcül olmasına sebep verir. Yavru lepistes bakımı ve nasıl hızlı büyütülebileceği ile ilgili bir videom var. İstersen onu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/e3WCmcqtoNqcYqw.html

  • @ahmetmuhammet2856
    @ahmetmuhammet2856 Жыл бұрын

    Özledik bi abi güzel sesinle videolar bekliyoruz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Biraz zamana ihtiyacım var. Şu aralar videolara pek konsantre olamıyorum.

  • @user-zm3jv2pl5w
    @user-zm3jv2pl5w Жыл бұрын

    abi ben lepistes besliyorum iç filtre kullansam olurmu akvaryumum 27 vaya 33 litre arası

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum balık bakmak için küçük. İç filtre kullanabilirsin.

  • @suleymanaslan5749
    @suleymanaslan57499 ай бұрын

  • @Koi_85-76
    @Koi_85-768 ай бұрын

    Abi ben 50 litre diye aldığım akvaryum 36 çıktı şimdi ne yapabilirim iadede kabul etmiyorlar 40 litredeki akvaryum koşullarını yapsam o kadar lepistes beslesem olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 10 lepistes, 3 Çöpçü, 1 cüce vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @ilkerkaymak3281
    @ilkerkaymak3281 Жыл бұрын

    Merhaba cok guzel bilgiler vermissiniz tesekkurler emekleriniz icin bir sorum olacak benim 5 adet japonum var bir erkek 4 disi kizim onlardan vaz gecemiyorr ilk baliklari transgenetik alsam japonlarla yasarlarmi acaba simdiden tesekkur ederim rabbim kolayliklar versin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Transgenetik ve japon balığı çok ayrı türlerdir. Aynı akvaryumda sıkıntı olur. Bu balıklar çok ayrı karakterde, çok ayrı su koşullarına sahip akvaryumlarda ve çok ayrı yem alışkanlıklarına sahip balıklardır. Bu iki türü bir arada yaşaması pek olası değildir.

  • @halil1783
    @halil1783 Жыл бұрын

    Abi lepistes yavrularını saklanması için rafya yerine kazak ipliklerinden koysamda sıkıntı olur mu akvaryuma yada baliklara ve yavru balıklar aralarına saklanirlarmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Hiç sorun olmaz. Hatta bu iplerden yumurtlama paspası yapıp, yumurtlayan balıklar için de kuluçka yapılır.

  • @Koi_85-76
    @Koi_85-768 ай бұрын

    Abi ben akvaryum suyunu aldığım 40 litrelik akvaryumda yapsam olurmu çünkü benim su tankım yok ve en az 8 damacana su gerekli acayip kaplıcak dinlenmiş suyu akvaryumda yapsam balıklara bi zararı olurmu bide su düzenliyici koycam 2-3 gün dinlendircem sonra bakteri kültürü atacam 12-14 gün beklicem o zman bakterilere ve balıklara bişey olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Balık bakacaksan zaten en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. Damacana suyunu tavsiye etmiyorum çünkü balıkların ihtiyacı olan bir çok mineral bu sularda bulunmuyor. Beklemiş musluk suyu her zaman tercihimdir. Beklemiş yoksa, hazır suyu ve musluk suyunu karıştırıp, kullan. Bakteri kültürü, eğer akvaryumda balık yoksa bir süre sonra etkisini kaybeder. Bu yüzden de akvaryuma en az 1-2 balık koymanı tavsiye ederim. Onları normal şekilde her gün azar azar besle. Daha çabuk kültür oluşur.

  • @Koi_85-76

    @Koi_85-76

    8 ай бұрын

    @@CemCelikel ancak abi ben benim çevremde genelde bakteri kültürü atarlar ve bacteria feeder diye bir sıvı var ben burda bir canlınon hayatını tehlikeye atmak istemiyorum sonuç olarak oda bir canlı bu bacteria feeder genelde bakterilerin üremesi için bir besin kaynağıdır yoksa direkt bakteriyi at bekle olsun diye bişey yok

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Bakteri besleyici "Bacteria feeder" genellikle akvaryumlarda nitrojen döngüsüne katkıda bulunan faydalı bakteri kolonilerini geliştirmek için kullanılan bir tür bakteri kültürü veya ürünü ifade eder. Azot döngüsü, zararlı amonyak ve nitritin daha az zararlı nitrata dönüştürülmesine yardımcı olduğundan, bir akvaryumda iyi su kalitesini korumak için çok önemlidir. Uygun şekilde kullanıldığında ve üreticinin talimatlarına uyulduğunda bakteri besleyiciler genellikle akvaryum balıklarına zarar vermez. Aslında akvaryum ekosisteminin genel sağlığı açısından oldukça faydalı olabilirler. Ancak birkaç noktayı akılda tutmak önemlidir: 1. **Dozaj:** Ürün üreticisi tarafından sağlanan önerilen dozaj talimatlarını uymalısın. Çok fazla bakteri takviyesi kullanmak akvaryumun dengesini potansiyel olarak bozabilir. 2. **Su Değişimleri:** Düzenli su değişiklikleri, su kalitesinin korunması açısından önemlidir. Bakteri besleyiciler kullanıldığında bile periyodik su değişimleri birikmiş nitratların ve diğer kirleticilerin giderilmesine yardımcı olur. 3. **Gözlem:** Bakteri besleyiciyi kullandıktan sonra balığınızın davranışını ve sağlığını izleyin. Herhangi bir olumsuz etki veya değişiklik fark ederseniz, dozajı ayarlamayı veya kullanmayı bırakmalısın. 4. **Sistem İhtiyaçları:** Akvaryumunuzun gerçekten bakteri takviyesine ihtiyacı olup olmadığını bilmelisin. Biyolojik filtreleme zaten kuruluysa ve etkili bir şekilde çalışıyorsa, akvaryumda ilave bakteri gerekmez. 5. **Diğer Katkı Maddeleriyle Uyumluluk:** Diğer su düzenleyicileri veya katkı maddelerini bakteri besleyicilerle aynı anda kullanırken dikkatli olmalısın. Bazı katkı maddeleri olumsuz etkileşime girebilir, bu nedenle ürün etiketlerini ve talimatlarını dikkatle okumak çok önemlidir. İstikrarlı ve sağlıklı bir akvaryumu korumanın çeşitli faktörleri içerdiğini ve dengeli bir yaklaşımın anahtar olduğunu unutma.

  • @tavukdonercuguli
    @tavukdonercuguli Жыл бұрын

    Merhabalar, benim 38 litre bir akvaryumum var içinde iç filtre, ışık ve bolca bitki bulunuyor. İçi orman gibi 4 lepistes besliyorum içinde ama gözüme az gözüküyor 10 tane lepistes bakabilir miyim akvaryumumda?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumda bakılan lepistes için bir formül vardır. Her 4 litre için bir lepistes gibi. 38 litrede de 9-10 tane bakabilirsin

  • @limmmdov
    @limmmdov Жыл бұрын

    Akvariumda filtre balık yumurtasına zarar verirmi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Sünger filtrelerin hiç bir zararı olmaz. Diğer yandan, yumurtaların yapışacağı taş, bitki veya onun gibi, yumurtaların sabitleneceği yer varsa, dış filtre de sorun olmaz. Burada en önemli konu, akvaryum büyüklüğüne uygun filtrenin olması önemli.

  • @hayatsenin874
    @hayatsenin874 Жыл бұрын

    Abi yunus ciklet bakıyorum akvaryum 200 litre 2 tane balıgım var 10cm civarı akvaryuma hiçbir aksesuar kum vb. Eklemedim 22 c sıcaklıga ayarladım balıklar biraz ürkek acaba akvaryum boş ondan yapıyorlar acaba bi tane büyük kaya bulup koysam olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Yunus çiklit balıkları için en az 400 litre ve 1 erkek 4-6 dişi şeklinde ki sürüler halinde yaşamalıdırlar. Yoksa ürkek ve çekingen olurlar ki bu da balıkları strese sokup, çok çabuk hasta eder.

  • @hayatsenin874

    @hayatsenin874

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel nasıl bir yol izlemem gerekli balıkları aldıgım kişi 50cm akvaryumda çıkardı verdi 6 tane balık vardı 2 tanesini aldım nasıl yaşadılar acaba ilginç dogrusu ciklet türü bakabilirmiyim acaba bu akvaryumda veya nasıl bir balık almalıyım tecrubeli biri degilim akvaryum ölçülerim boy 100cm. En 43cm. Yükseklik 50cm sump ve dış filitre mevcut 100w ısıtıcı var 1 adet hava motoru var çift çıkışlı kum taş yok nasıl bir tür ile bakmalıyım japon ve lepistes balıkları baktım şükür hastalık gibi bir sorunlar yaşamadım cevap için teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Verdiğin ölçülere göre akvaryum 215 litre. Bu akvaryum her ne kadar çiklit balığı beslemek için küçükse de bazı cüce çiklit türlerini besleyebilirsin. Mesela Demasoni, Paslı çiklit, Apistogramma, Blue Ram, Ramirezi, gibi. Su sıcaklığını 24 ila 26 dereceler arasına çıkar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Isıtıcıyı da 100 değil en az 200 ila 300 watt olanlardan almalısın. Böylece daha hızlı suyu ısıtır ve sürekli yanmadığı için elektrikten de tasarruf edersin.

  • @gngoras
    @gngoras Жыл бұрын

    10 15 litrelik akvaryumda 5 6 kök tilki kuyruğu veya eleodea ekersem herhangibir filtre veya hava motoru kullanmasam 6 7 lepistes yaşarmı balık veya bitki gönderimi yapıyormusunuz yıllardır kanalınızı izliyorum abone olmak bu güne nasipmiş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Abone olduğun için teşekkür ederim. Balık bakacaksanız en az 40 litre olması gerekir. Bundan küçük akvaryumlarda balık bakılmaz. Elodea bitkisi her ne kadar suyu temizlese de hava motoru olmadan balıkların yaşaması çok zor, hele ki 10 litrelik akvaryumda.

  • @sudeozbek8530
    @sudeozbek8530 Жыл бұрын

    Merhabalar, bilginiz olduğunu umarak bir soru sormak istiyorum. 3 adet karides besliyorum. Su değişimlerini düzenli bir şekilde yapıyorum. 3 karidese ek olarak bir tane de salyangozum var. Akvaryumumda dikili dallar var ve dallardan bir tanesi suyun dışına çıkıyordu. Eve geldiğimde hamile olan karidesimi dışarı çıkan dal parçasının üstünde ölü bir şekilde buldum. Tırmanır vaziyette gibiydi. Bu nasıl olmuş olabilir? Bilerek su üstüne tırmanacağını zannetmiyorum çünkü. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.🌸

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum su koşulları bozulmuşsa bu su koşullarına uyum sağlanamaması, zıplama davranışına veya ölüme neden olabilir. Karidesler, su parametrelerinden memnunlarsa, tipik olarak bir akvaryumdan atlamazlar veya tırmanmazlar.

  • @sudeozbek8530

    @sudeozbek8530

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ederim, ilgileneceğim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @ghostya1066
    @ghostya1066 Жыл бұрын

    Merhaba acemi olarak beta üretimine kalkıştım bunun üzerine yavru ve yumurtlama elime geçti dişiyi üretim akvaryumundan alırken biraz dalgalanma oldu ve yuva birazcık bozuldu bu sıkıntı olur mu bir bilginiz varmı ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Yuvada sağlam yer varsa, erkek döllenen yumurtaları tekrar yerine taşır.

  • @ghostya1066

    @ghostya1066

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel su an baktım yumurtalardan yavru çıktı erkek yavruları sürekli ağzına alıp taşıyor sizce pipo filtre eklemeli miyim ? Içine yoksa

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Gerek yok. Sadece erkek balığın yemesi için gözü kadar yem versen, yeterli.

  • @3Mert35
    @3Mert35 Жыл бұрын

    Abi iyi akşamlar,bende oranda ve normal japon balıkları var.oranda japon balıkları için özel yem alsam diğer japonlar yermi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Yumurta gövdeli Oranda balığı, düz gövdeli japon balıklarına göre daha yavaş yüzer bu yüzden de Oranda balığı için, su üzerinde yüzen yemleri tercih etmelisin. Diğer japon balıkları da bu yemleri yer.

  • @3Mert35

    @3Mert35

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel tamam abi, teşekkür ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @beyefendi9237
    @beyefendi9237 Жыл бұрын

    Merhabalar ben Lepistes akvaryumu kurmak istiyorum. Bu yüzden bitki akvaryumu yapmak istiyorum.(Tilki Kuyruğu Hint şu eğreti otu gibi).Sizce kum olarak ne kullanmalıyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Lepistes akvaryumuna hangi bitkiler konur ve bu bitkilerin ihtiyacı olan akvaryum ortamını anlattığım videolar var. İzlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/d5-LxJivnteZipc.html

  • @beyefendi9237

    @beyefendi9237

    Жыл бұрын

    Tamamdır çok teşekkür ediyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @edituydusu7274
    @edituydusu7274 Жыл бұрын

    Merhaba cem abi benim venusqaua nin 420 f lik bir iç filtre motorum var fakat son zamanlarda fazla baloncuk cikartmiyo motorun çekişi çok düştü filtreyi çıkarıp temizledim birde o pervanesini temizledim hala bir etki etmiyor bunun nedeni nedir motorun kendisinde mi sıkıntı var yoksa nereye temizlemem gerekiyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum kaç litre?

  • @edituydusu7274

    @edituydusu7274

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel 50 cm

  • @edituydusu7274

    @edituydusu7274

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel motor çok da derinde değil zaten çeyreğine kadar taş var

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Hortumarı temizledin mi?

  • @edituydusu7274

    @edituydusu7274

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel evet temiz

  • @karpuz5643
    @karpuz5643 Жыл бұрын

    Pengasus köpek balığı ile yaşayabilir mi ve aynı yemi yiyebilirmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Pengasus balığı dünyanın en büyük akvaryum balıklarındandır. Boyları 100 ila 130 santim kadar olur ki ağırlıkları da 100 kiloyu da geçer. Lepistes ise dünyanın en küçük akvaryum balıklarındandır. Bu yüzden eğer akvaryum büyüklüğün en az 3000 litre değilse, bu iki balığı bir arada bakmazsın.

  • @karpuz5643

    @karpuz5643

    Жыл бұрын

    Teşşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @GamingOfGames1
    @GamingOfGames1 Жыл бұрын

    Abi bir şey sorucağım brnim 2 tane japonum var akvaryumun camları yosun tutuyor bunun için ne tür bir canlı kullanabilirim?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Fazla yem verme, akvaryum ışığını biraz azalt. Başka balığa gerek yok.

  • @GamingOfGames1

    @GamingOfGames1

    Жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @beyefendi9237
    @beyefendi9237 Жыл бұрын

    Merhabalar, ben neredeyse Lepistesler ile ilgili bütün videolarınızı izledim. Fakat öğrenmek istediğim birkaç şey var. İlk olarak sizce en kaliteli lepistes türü hangisidir(dişi erkek fark eder mi) çünkü ben üretimini yapıp satmak istiyorum. İkincisi ışıklandırma nasıl olmalı. Sonuncu sorum ise satmak istediğim zaman nasıl yerlere satmalıyım Petshop vb. Tarzı yerlere mi şimdiden teşekkür ederim.(Şimdilik Albino Full Red düşünüyorum)

  • @beyefendi9237

    @beyefendi9237

    Жыл бұрын

    Sadece bir tane Lepistes türünden üretim yapmak istiyorum safkan olarak.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Özel tür lepistes nasıl üretilir ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/qIeI0JKJcbGylJc.html

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bütün lepistesler, şartlar uygun olduğu sürece çok dayanıklı balıklardır. Ancak su şartlar aşırı bozulursa da çok çabuk ölürler. Bu yüzden her hangi bir ırk adı vermiyorum.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Loştan parlağa kadar her türlü aydınlatma iyidir, ancak akvaryumun tepesinden gelen aşırı ışık, renklerini soldurma eğiliminde olacaktır.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Gidip, önceden anlaş. Çünkü genelde petshoplar, bilmedikleri yerden ya da kişiden balık alıp, satışa koymaz. Çünkü bu yeni gelen balıkların, diğer balıkları da hastalandırıp, öldürme ihtimali vardır.

  • @Alibozaslan2
    @Alibozaslan2 Жыл бұрын

    Öncelikle merhaba abi ben sana bir soru soracaktım benim 17 japon balığım var akvaryumum ise 100 lit bir sıkıntı olurmu yeni başladığım icin bilmiyorum

  • @muratsalvarcoglu9325

    @muratsalvarcoglu9325

    Жыл бұрын

    Balıkların boyutuda önemli fakat balıklar ne kadar küçük olursa olsun maksimum 5/6japon sağlıklı olur o akvaryum a

  • @ibrahimgezer2077

    @ibrahimgezer2077

    Жыл бұрын

    Balıklar çok büyük değilse sorun olmaz filtreniz sorunsuz çalışıyorsa sıkıntı yaratmaz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    100 litre için benim tavsiyem en fazla 3 japon balığıdır. Çünkü bu balıklar 10-15 sene yaşar ve boyları, türüne göre 15 ila 35 santim kadar olur. Akvaryum suyunu en çok kirleten balıklardandır. Her hafta, eğer uygun filtrasyon araçları ve döngüsü yoksa, akvaryum suyunun yüzde 30 ila 50 kadarı değiştirilmelidir. Yalnız, filtrasyon döngüsü ve iyi bir filtren varsa, bu süre balık sayısı ve akvaryum büyüklüğüne göre değişir. 17 japon balığı, 100 litrelik bir akvaryum için çok fazla. Her ne kadar balıklar küçük olsa da ileride büyüyüp, sorun çıkarmaya başlayacaktır.

  • @Alibozaslan2

    @Alibozaslan2

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekürler

  • @Alibozaslan2

    @Alibozaslan2

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi renkli taşları ben videoları izlemeden önce aldım sorun yaşatırmı yada nasıl cılaracam

  • @Ifatihsahinn
    @Ifatihsahinn Жыл бұрын

    Kolay gelsin akvaryumum 250 litreye yakın 10 tane tetra 6-7 tane melek balığim vardı meleklerden 3 tanesi öldü,daha sonra transgenetik tetralardan da 2-3 tane öldü vücutlarında yaralar vardı melek balıkları zarar vermiş olabilir mi ? Su an ölüm yok dip cekimi(gerektiği zaman)dış filtre ve iç filtrem sürekli açık

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @Ifatihsahinn

    @Ifatihsahinn

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler,İyi hobiler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

Келесі