No video

Japon Balığı Neden Küçük Akvaryumlarda Bakılmamalı (Japon Balığı Akvaryumu Kaç Litre Olmalı)

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / celikelcem
Whatsapp adresim : wa.me/90532443...
En önce bilmeniz gereken japon balıklarının çok uzun ömürlü ve çok büyük balıklar olduğudur. Bu balıkların boyu çeşitli cinsleri hariç genelde 20 ile 30 cm arasındadır. Hatta yetişkin bir kedi boyutunda olanlar bile vardır. Her sene yaklaşık olarak 2 ile 3 cm arasında boylanır ve en az 10 ile 15 yıl arasında yaşarlar ki 40 yıl ve daha fazla yaşayan japon balıkları da olmuştur. Japon balığını gerçekten rahat ettirmelisiniz ve bunun için de büyük akvaryumları seçmelisiniz. Öyle ki tam sizi tanıyıp, sizinle oynamaya başladığı zaman, bu balığı kaybetmeniz, gerçekten çok üzücü olacaktır.
Japon balığı için gerekli olan akvaryum büyüklüğü ne kadardır. İlk önce, bu balığın akvaryum dibinde mutlaka 2-3 mm büyüklüğünde çakıl olmalıdır. Çakıl, japon balığının gün boyu oyalanıp, oynayacağı ve yem arayacağı mükemmel bir seçimdir ki gene japon balığı akvaryumunda olmazsa olmazı aksesuarlar ve bunu yanında akvaryum için hayati önem taşıyan aletlerin toplamı neredeyse 20 litre tutmaktadır. Buna ek olarak japon balığının ne kadar suya ihtiyacı olduğu tamamen balığın boyutu ve sayısı ile ilgilidir. Kısaca söylemek gerekirse, her japon balığının her santimi için 2 litre suya ihtiyacınız vardır. Örnek vermek gerekirse, 20 cm boyunda bir japon balığı için olması gereken su miktarı en az 40 litre ve ihtiyacı olan en küçük akvaryum en az 60 litre olmalıdır.
Japon balığı bulunduğu suyu çok çabuk kirletir? Bunun nedeni, japon balığı çok atık bırakan balıklardandır. Ayrıca gene yapısal olarak geniş bir gövdesinin olması, bu balığın organik yük miktarının, diğer balıklara oranla daha fazla olmasına neden olur. Çok dağınık yiyicilerdir. Bu akvaryum içerisinde amonyak fazlalığına neden olur. Ayrıca japon balığının bir midesinin olmaması, balığın devamlı yemesine rağmen doymamasına neden olur ki bu da japon balığının çok atık bırakmasına ve bunun da akvaryum içerisinde amonyağa dönüşmesinden dolayı, bulunduğu suyun bozulmasına neden olur. Küçük akvaryumlarda bunu akvaryumdan temizleyecek filtrelerde genelde bulunmadığından, bu atıklar akvaryumun içinde kalacak ve gene amonyağa hızlı şekilde dönüşecektir. Bildiğiniz gibi balıkların ölmesine en büyük sebep, amonyak zehirlenmesidir. Öyle ki akvaryum suyunda ki moleküller içinde ki amonyak miktarı on milyonda 2 oranında olsa bile bu balığınızın kendi atığı içinde zehirlenmesine yol açar. İşte bu yüzden, japon balığı besleyecekseniz, gerçekten bakteriyel döngüsü oturmuş, geniş akvaryumlara ihtiyacınız olacaktır.
Ayrıca bu balığa zaman kazandırmanız gerekir. Öyle ki, bulundukları akvaryumlarının suyu içerisinde ki büyük miktardaki atığın üstesinden gelmek için büyük filtreli büyük akvaryumlara ve ayrıca büyük su değişimlerine ihtiyacınız olur. Akvaryum ne kadar büyükse, su hacmi büyük olacağından, tutabileceği atık miktarı da daha çok olacaktır. Büyük akvaryumlar daha az su değişimi ister.
Kalabalık ve küçük akvaryumlar, Japon balıklarının arasında çok büyük kavgaların çıkmasına da yol açacaktır. Bu kavgaların sonucunda balıklarınızı ölebilir. Büyük akvaryumlarda bu olmaz.
Japon balığı büyümeyi önleyen hormonlarını, akvaryuma salgılar ve bu yüzden de akvaryum ne kadar büyükse ve içinde olduğu su miktarı ne kadar fazla ise, bu büyümeyi önleyen hormona karşı daha az maruz kalacaktır, balığın başta kuyruğunun büyümesine ve güzelleşmesine engel olan bu hormon, küçük akvaryumlarda yaşamaya zorlanan japon balıklarının gelişimini önleyecektir. Ayrıca geniş yüzme alanlarına sahip olan akvaryumlar, japon balığının kas gelişimini de olumlu etkiler ki bu da japon balığının kuyruğunun daha dik ve alımlı görünmesini sağlar.
Akvaryumunuzda çok japon balığı beslemek istiyorsanız, balıklarınızı güvende ve sağlıklı tutmak için çok çalışmanız ve zaman harcamanız gerekir. Eğer akvaryumunuz büyükse, bu zamanın çoğu size kalır. Bu yüzden alabileceğiniz en büyük akvaryumu alın çünkü japon balıklarınızı küçük fanusta veya akvaryumda bakarak, çok kısa zamanda ölmesine yol açıyorsunuz ve gidip yeniden, aynı şartlarda balığınızın yaşamasını umarak, yeni balıklar alıyorsunuz. Balığınız henüz ölmediyse, balığınızın hasta olduğunu düşünüyorsunuz ve bu yüzden size yardımı bile olmayacak ilaçları satın alıyorsunuz. Asıl japon balığınız için gerekli büyüklükte bir akvaryuma sahip olmak, düzenli su değişimi yapmak ve en kısa zamanda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmak. japon balığı küçük akvaryumda yaşarmı Japon akvaryumu nasıl olmalı, japon balığı fanus japon balığı nasıl bakılır. japon baliği beslerken en büyük hatamiz japon balığı kumu nasıl olmalı japon balığı akvaryumu kaç litre olmalı? japon balığı küçük akvaryumda yaşar mı?
#japonbalığı #goldfish #akvaryum

Пікірлер: 279

  • @HOBIKOSEM
    @HOBIKOSEM3 жыл бұрын

    Değerli bilgiler için teşekkürler abi emeğinize sağlık 👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim.

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi japon balığımın kuyruğunun başında leopar desenli gibi gözüken yeşil birşey var kuyruğunu emiyor ve şu an japon balığımın kuyruğu kanıyor. Neden böyle oluyor? Önceden başka bir küçük japonumdada aynı durum olmuştu ama onunki koyu yeşil daire şeklinde birşeydi sonradan buna bulaştı napıcam??

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Balığı karanfil yağı ile bayıltıp bir cımbızla bu parazitleri temizle.

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi direk canlıyken aldık cımbızla sonra bir leğene koyup içine bir damla bactofish koyduk. Sonra 60-70 litrelik akvaryumun suyunu tamamen değiştirip banyoda temizledik. Ardından filtreleri falan takıp ışığı açtık. Sonra Balıkları teker teker koyduk, birkaç saat sonrada kenesi alınmış Balığı akvaryuma koyduk. Hemen öbür Balıklar onu karşılayıp sarıldı, Leğendeyken kuyruğunun alt kısmı baya baya bi kıpkırmızı olmuştu, bugün kuyruk altı ve üstü komple olarak tamamen iyileşmiş :) vatozda 10 litrelik akvaryumda sıkılıyordu, depresyona girmişti, dün akşam geri koyduk. Meğerse kuyruk kanamasını o kene yapıyormuş. Ama yinede vatoz ara sıra çıkıp kovalıyordu, dün akşam koyduğumuzdan beri haraketli ve mutlu oldu :) artık yem yiyor ve sürekli normal davranıp yosun temizliyor. Su aşırı temiz. Vatoz Japonları görünce aşırı mutlu oldu sonra birdaha saldırma benzeri şeyler yapmadı. Bildiğin Akvaryumdaki herkez çok mutlu oldu.

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi bugün farkettim turuncu en küçük Japon Balığım sürekli aşşağıya inip ters dönüp sonra yana doğru dönüp hızlıca yukarıya çıkıyor. Mavi ve gri karışımı siyah benekli Japon Balığımda aynısını yapıyor,ve yeni aldığımız kırmızı beyaz lekelide. Bu hareket ne anlama geliyor? Ve bugün Turuncu en küçük Japon Balığına baktığımda kuyruğu sanki kısalmıştı. Vatozu akvaryuma geri koymuştuk, Dün tekrar şımarıp sürekli Balıkları kovalayıp emmeye çalıştı. Şu anda sabahtan beri dipte hareketsiz duruyor Vatoz, pek fazla kovalamadı, ama dün gece epey saygısızlaştı.Japonları 1 saniye bile emdiğini görmedim ama bunu yapmaya çalışıyordu. Ve şimdi farkettim başka bir Japon balığımda o harekete benzer şekilde aşşağıya inip hızlıca yukarıya çıkıyor. Ama öbürleri gibi ters dönüp, yan dönüp değil. Direk aşşağıya inip sonra yukarıya çıkıyor. Bu arada en küçük Beyaz renkli Japon Balığımın karnı aylardır şiş. Aşırı yem atmıyoruz, ve Balıkta attığımız yemlerin hepsini yemiyor, çünkü öbürleride yiyor. Çiftleşme olarak Siyah bi gözü kör Teleskop Japon Balığıyla aylar önce olmuştu. Ondan sonra karnı şişti. Hamile galiba, onu sağmazsak ne olur? Ve nasıl sağıcaz. Bu sorularımın hepsini cevaplarsanız sevinirim.

  • @nezihaarmut6268
    @nezihaarmut62683 жыл бұрын

    Ellerinize sağlık çok iyi video olmuş 👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Teşekkür ederim.👍

  • @eylulll1903
    @eylulll19033 жыл бұрын

    Çok iyi olmuş abi sayende balıklarımız yıllarca yanımızda kalıcak abi bide lütfen beta ve fosforlu tetralar ile ilgili bi video da yapar mısın lüfenn?👍👍👍

  • @eylulll1903

    @eylulll1903

    3 жыл бұрын

    Abi bide ben akvaryuma bitki taş falan koyucam nasıl koyucam?

  • @eylulll1903

    @eylulll1903

    3 жыл бұрын

    LÜTFEN CEVAP VER ABİ

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Beta ve trans genetik tetra ile ilgili videolarım var. Kanalımın videolar kısmından bakabilir ve izleyebilirsin.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Önce kumu koy, sonra taşları koy. Aralara da bitkileri koyarsın.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Umarım faydalı olmuştur.

  • @gachadark4567
    @gachadark45673 жыл бұрын

    abi benim 80 litre akvaryumumda 3 tane japon balığı var ve içinde de bir kaç tane küçük taş var ve japon balıklarımdan bir tanesi sürekli bu taşları dürtüyor neden bir türlü anlayamıyorum sizce nedeni ne olabilir?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Oyun oynuyor kendince. Japon balıkları çakıl ve taşlar ile oynamayı çok severler.

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    oyun oynuyor ve ağzındaki yem kalıntılarını temizliyor bu işlem için her japon tankında kum bulunmalı daha çok bilgi sahibi olmak istersen kanalımda japon balıkları hakkında bir video mevcut

  • @sessiztepe3350
    @sessiztepe33503 жыл бұрын

    Favorim oranda 👍👍👍 efsanedir red cap 😍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben de severim. Ancak Ryukin'i de ben çok severim..

  • @cagrdogan2721
    @cagrdogan27213 жыл бұрын

    Süper bilgiler,balıkların hayatını kurtarıyor japon balıkları için önereceğiniz yemler nelerdir?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur. Kanalıma abone olmadıysanız, olabilirsiniz.

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    japon en iyi bitkisel ağırlıklı olan dip yemlerinden yemeli bence bu arada cidden cem abi bu işi biliyo

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi benim siyah bi gözü olmayan teleskop garip yüzüyor ama her zamanki gibi. Kuyruğu yırtık gibi sanki bide pullaru garip o kötü bir şey mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumda vatoz var mı?

  • @cagrdogan2721

    @cagrdogan2721

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel var evet

  • @olusiya
    @olusiya Жыл бұрын

    hocam öneriniz üzere bu videoyu izledim 7 japonum var en uzunu 10 cm diğerleri daha küçük öğrenciyim bütçem yok yeni bir akvaryuma geçemem balıklarımı da vermek istemiyorum tepe filtre ve ısıtıcım var akvaryumu fazla malzemeyle doldurmamaya özen gösteriyorum :(

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Umarım uzun süre bakabilirsin ancak küçük akvaryumda oldukları için maalesef kaçınılmaz olarak, ya bir birlerini akvaryumdan atmak için kovalayacaklar ya da amonyak patlaması sonucu hastalanacak hatta ölebileceklerdir. Bu yüzden de sürekli bakım yapman gerekecektir.

  • @tuafffffff
    @tuafffffff2 жыл бұрын

    10 litrelik akvaryumda kac jobon baligi beslenir kucukcuk ama balik akvaryumcu 5 litre icin 5 tane olur diyo

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    10 litre akvaryumda değil japon balığı, hic bir balık beslenmez. Balık beslemek için en az 40, tek bir Japon balığı beslenmek için en az 60 litre akvaryum gerekir. 5 japon balığı için en az 200 litre akvaryum gerekir. Japon balıkları 10-15 yıl yaşar ve boyları 15-20 santim, ağırlıkları da türüne göre 200 ila 400 gram olur. 10 litrede nasıl bakacaksın bu kadar büyük balıkları. O petshop senin paranı almak için öyle demiş.

  • @refikarsarboga8216
    @refikarsarboga82164 күн бұрын

    Küçük kardis fanusum var malesef ailem 2tane japon baliği almış birine vermemiyorum iade edemiyorum günlük veya 2günde bir suyunu değiştirsem yaşarlarmı 4-5 santimler napabilirim

  • @carmenxxx
    @carmenxxx3 жыл бұрын

    Çok yararlı oldu ❤

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Umarım faydasını görürsünüz :)

  • @ahmetkaya2336
    @ahmetkaya23363 жыл бұрын

    Benim filtre sistemim çok üflüyor balıklara zararı olur mu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Japon balığı çok hareketli suları sevmez. Bu onları çok yorar ve strese girmesine sebep olur.

  • @ahmetkaya2336

    @ahmetkaya2336

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    filitre olarak iç filitre tercih etmiş olmalısın iç filitrenin tazini azaltmak için havanın çıktığı yere kadın çorabi bağla bu sayede çoraptan hava çıkarken yavaşlayacak

  • @ahmetkaya2336

    @ahmetkaya2336

    3 жыл бұрын

    @@habitattv3804 teşekkürler ama bu balıkların akvaryumunu temizlemesini engellemez değil mi

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    @@ahmetkaya2336 hayır temizliğinde hiç bir değişim olmaz çünki sen filitrenin çekim gücüne bişiy yapmıyosun sadece itiş gücünü azaltıyosun bence iç filitre yerine pipo filitre al çorap bağlamakla felan uğraşma sadece biraz parangider ama böyle çorapla felan uğraşmassın hem daha sağlam ve kullanışlı olur

  • @batuhanirz7570
    @batuhanirz75703 жыл бұрын

    Abi neonlar yumurta döküyor alta bitki almayı düşünüyorum lepisteslerde hamile lepistes yavruları neon yumurtalarını yermi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Yumurtaları yer. Çıkan yavruları da yer.

  • @mahmuttvhd7555
    @mahmuttvhd75553 жыл бұрын

    Abi 6 lepistesim 3 molim var karides yaşarmı bunlarla birlikte

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Yaşar..

  • @mahmuttvhd7555

    @mahmuttvhd7555

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel Abi valla alacaktım ordaki adam lepistesler karidesleri durdurmaz dedi almadım çok sinirlendim şuan

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Eğer saklanabilecekleri yer varsa neden yaşamasın. Bununla ilgili video bile yaptım. İzlemedin mi? Lepistesler ile yaşayan canlılarla ilgili. Bunlardan biri de karides.

  • @mahmuttvhd7555

    @mahmuttvhd7555

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel HEMEN İZLEMEYE GİDİYORUM ABİ

  • @mahmuttvhd7555

    @mahmuttvhd7555

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel Abi bir şey daha soracam akvaryumun kumuna dikmeye gerek olmayan bakımı kolay olan bir bitki söyler misin

  • @rabiams1449
    @rabiams14493 жыл бұрын

    Abi ben büyük akvaryum Alaçam da onu sadece filtre temizlermi bu arada bugün sana çok soru sordum rahatsız ettiysem çok üzgünüm 😭 ama şimdi bende yeni balık alacağım biraz tedirginim yani çok özür dilerim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    He zaman soru sorabilirsin. Vaktim olduğunda ya da görür görmez cevaplayabilirim. Filtreyi doğru alırsan, bakımını da doğru yaparsan, temizler. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @soneruyank4304
    @soneruyank43043 жыл бұрын

    Merhaba usta ben cüce vatoz besliyorum yaklaşık 50 adet var sorum şu cüce vatoz ve yavruları su piresi yer mi cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Cüce vatozlar bitkisel yemleri yer. Artemia pek tercih edilmez. Ama verirsen de yer.

  • @drengink
    @drengink2 жыл бұрын

    Merhaba Cem bey, yeni bir akvaristim ve hızlı yüzücü japon balıkları ile başladım. 60 lt tank aldım, 3 cm dolamit olduğunu düşündüğüm küçük beyaz çakıl benzeri kum taban yaptım fazla dekor koymadım, bir iç filtre(akıntı yapıyordu ama çıkışını ona göre ayarladım) bir pipo filtre var. Sanırım böylece 50-55 Lt ye düştü hacim. Sorum şu; 4 adet ortalama 3-4 cm japon balığı ile 1 adet çöpçü ve 1 adet cüce vatoza bu tank yeter mi?Balıklarımın boylandığını görür müyüm? (3 hafta oldu su berraklığı çok iyi bu arada, ısı 24-26 arası, phı ölçemedim ama baskın bir kalsiyum karbonat kokusu var sanırım biraz sert olabilir )

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Öncelikle 4 japon balığı için akvaryum çok küçük. Benim tavsiye ettiğim akvaryum büyüklüğü en az 165 litre. Gene bu kadar küçük akvaryuma çöpçü hele ki japon balığı ile beraber vatoz konulmaz. Ya akvaryumu büyüt ya da japon balığından başka, tropikal türleri besle. 50 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.

  • @drengink

    @drengink

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel çok teşekkür ederim. Hep küçük geldiğini düşünüyordum zaten artık yeni tank alma vaktim geldi . Bu tanka da beta alırım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @elifakyuz7051
    @elifakyuz70513 жыл бұрын

    Cem bey emeğiniz için teşekkürler benim 3 adet japonum var (10cm civarı) kuyruk altlarına girip birbirini kovalıyorlar sağım yaptım ama yumurta 3 ündende çıkmadı.. Acaba hepsi erkek mi yoksa dişi olsa mutlaka yumurta çıkar mıydı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Eğer yumurtlama dönemindelerse, yumurta çıkardı ama yumurtlama döneminde değilse, yumurta çıkmaz. Dişi ve erkeklerin, çiftleşme dönemlerinde cinslere özgü değişimler olur. Bununla ilgili bir videom, isterseniz izleyin. kzread.info/dash/bejne/fZaerMiSYsawicY.html

  • @ozzyozyy6220
    @ozzyozyy62203 жыл бұрын

    Tesekkurlee

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim.

  • @zeycannazdemir4333
    @zeycannazdemir43333 жыл бұрын

    Bende japon balığı aldım ama daha küçük 4cm falan ama aldığım yer sadece bir tane yem ver yeter dedi az değil mi aç kalacağını düşünüyorum iki tane versem birşey olur mu yem boyu 1 cm falan

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. İster bunu 1kerede ver, istersen 2 seferde. Ama fazla verme.

  • @furkanknal4168
    @furkanknal41683 жыл бұрын

    Abi merhaba öncelikle ilginden dolayı tebrik ediyorum ayni zamanda teşekkürde ediyorum. Benim bakteri kültürü oluşmuş 180 litrelik tankım var 3 tül kuyruk 2 oranda 1 adette pörtlek göz japonum var yaklaşık 6 aydır benimleler sorum şu olacak. Akvaryumda her hafta dip çekimi ile dinlenmiş su ile su değişimi yaparim dış filtre iç filtrem var ama balıkalrın yine suyun üstünde çok vakit geçirdiğini düşünüyorum 3 aydır böyleler amonyak, nitrir,nitrat patlamadı olsa 3 aydır ölümler olurdu diye düşünüyorum. Akvaryuma sokakdan buldugym 4 tane kayayı ekledim tabi önce yıkadım. Sonra kayanr suya tuz ekleyip kayanr sudada beklettim daha sonra mavi metilenli suda 2 gün beklettim ve tekrar yıkayıp akvaryuma koydum. Kayaların oksijen miktarıni etkilemegibi bi durumu varmi acaba onu merak ediyorum çıkarmam mi lazim bu davranişları kayalardan dolayı olabilirmi bi hastalık gelemdi balıklara cok iyi dezenfekte ettim ama hep suyun yuzeyinde görmekden bıkdim balıklarımi sebebi bu olabilirmi sence?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Kayaların suya salınım yapması, kuvvetle muhtemel. Balıklar hava alamadıkları için suyun tepesinde dururlar, bunun sebebi de amonyak ve nitrittir. Her ne kadar akvaryumda, bakteriyel döngü oluşsa da, suyu arada test edip, neyin ters gittiğini kontrol etmek gerekir. Ben JBL easy test 6 in 1 kullanıyorum. Bence sen de bir test kiti ile arada kontrol et. Bu arada güzel sözlerine ben de teşekkür ederim.

  • @furkanknal4168

    @furkanknal4168

    3 жыл бұрын

    Abi yani diyosunki öldürecek düzeyde olmasa bile havayı kısıtlicak nitrit , nitrat olabilir doğrumu anlamışım kayaları çıkartıp gözlemleme yapip değişmezse test kitiyle sebebini ariyayim ozaman

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Aynen, doğru anlamışsın. Bence de taşları çıkarıp, gözlemle. Birde su değişimini hangi oranda yapıyorsun?

  • @furkanknal4168

    @furkanknal4168

    3 жыл бұрын

    Her pazartesi dip cekimiyle 25 litre su deisdiriyorum 1 ayda bir dış filtre ve iç filtreyide akvaryum suyuyla temizliyirum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    O su değişimini 50 litreye çıkar. Filtrelerde sorun yoktur. Demek ki biraz daha zamana ihtiyacın var.

  • @hmbh.m.b3583
    @hmbh.m.b35833 жыл бұрын

    Abi bugün bi derece aldımda ama 18,19 falan gibi normal değil rakamları. 1-0; 1-5; 2-0; 2-5 falan gibi devam ediyor. 2-5i yeşil gösteriyor yani normal sıcaklık galiba takriben kaç derece ediyo biliyor musun abi?

  • @hmbh.m.b3583

    @hmbh.m.b3583

    3 жыл бұрын

    Ama şuan 2-0 dan biraz aşağıda. Suyun derecesi çok mu souk ısıtıcı kullanmalı mıyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Hangi ısıtıcıymış o? Anlayamadım. Varsa bana resmini atar mısın? Instegram adresim: instagram.com/remax_cem_celikel Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CelikelCem Whatsapp adresim : wa.me/905324431692

  • @hmbh.m.b3583

    @hmbh.m.b3583

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel ben yanlış anlamışım 10,15,20 diye gidiyomuş yani doğruymuş sadece 5er li 😂 kusura bakma abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Sorun değil. Japon balığı için 18-22 derece en idealdir.

  • @Koi_85-76
    @Koi_85-768 ай бұрын

    Abi bakteriyel döngüyü oluştururken bakterilerin besin ihtiyacı olur ve bunu karşılarız fakat bakterilerde atık bırakıcağından bakteriyel filtrasyonu hazırlarken bakteri atıklarını akvaryumdan nasïl uzaklaştırırız?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Bakterilerin besin maddesi, balıklar icin çok zararlı olan amonyak ve nitrittir. Bunları yok ederken nitrat bırakırlar. Nitrat çok daha az zararlı bir maddedir ancak aralıklı olarak akvaryumdan atılması gerekir. Bunun da sıklığı akvaryumun büyüklüğü ile ilgilidir. İlk başlarda haftada 2 kez yüzde 30 ila 50 şu değişimi ile başlar, zamanla haftada 1 ve daha sonra ayda 1 ile devam eder.

  • @yusufcavus2628
    @yusufcavus26283 жыл бұрын

    Diskus akvaryumum var biraz bilgiye ihtiyacım var dizide takip ediyorum yardımcı olursanız teşekkür ederim kolay gelsin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Discus ile ilgili videolarımı izlediniz mi?

  • @MASON_61
    @MASON_613 жыл бұрын

    bu axolatlar nasıl ürer ürediği nereden anlaşılır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Axolotl ile ilgili bir videom var. Orada nasıl üretildiklerine dair bilgiler veriyorum .İstersen izle. kzread.info/dash/bejne/o5-llpKQoN3VqrA.html

  • @28guts28
    @28guts283 жыл бұрын

    Selamlar benim 80-85 litre bir akvaryumum var 2 adet oranda japon balığı beslemeyi düşünüyorum. Geniş yüzme alanı bırakmak için dekor kullanmayacağım. Sadece dipte 5 cm beyaz silis kum var. Sizce bu hacim yeterli mi ? Eğer yeterli değilse tek bir japonda besleyebilirim ama o zaman balık tek başına yaşarmı bilmiyorum sizin tavsiyeniz nedir ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Ancak eğer akvaryum dediğin gibi 80-85 litre ise, iki oranda için çok da küçük değildir. Besleyebilirsin. Japon balıkları tek de bakılabilir. Sonuçta bu balıklar çok akıllı balıklardır ve sahiplerini tanırlar ve zamanla arkadaş da olurlar.

  • @28guts28

    @28guts28

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel Tesekkur ederim :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben de teşekkür ederim.

  • @NMproduction
    @NMproduction3 жыл бұрын

    Salam Aleyküm abi. 8 litrelik akvaryumda genellikle kaç tane Danio ve Glo saklanıla bilir?

  • @NMproduction

    @NMproduction

    3 жыл бұрын

    Hava filterim var.

  • @NMproduction

    @NMproduction

    3 жыл бұрын

    akvaryum boyutu 36-20-16 sm

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Verdiğin ölçülere göre akvaryum 11,5 litre. Bu çok küçük bir akvaryum. Küçük olduğu için bu akvaryumda balık beslemek çok sakıncalı. Danio ve glo fish bakmak istiyorsan en az 40 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın olacak. Glo fish ve dani besleyeceksen en az 6 şarlı guruplar halinde bakmalısın. Yoksa stres yaşayacaklardır. Hava filtresi de olsa, bu balıklar çok kısa bir süre sonra amonyak patlaması yaşayacaktır.

  • @deliyurek99
    @deliyurek993 жыл бұрын

    Merhabalar, japon balığımda iç kireçlenme oldu diyorlar canı acıyor mudur 2 gündür yan yatıyor dün daha iyiydi şimdi tamamen dengesini kaybetti. Zaten uzun zamandır bizimleydi yaşı gelmişti ancak canının acımamasını istiyorum, bir bilginiz var mıdır acaba.. Teşekkürler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Japon balığı 10-15 sene en az yaşar. Bundan daha az bir süre ise, daha yaşayacak ömrü var demektir. Akvaryum dibine oturmuş, yan yatan, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @deliyurek99

    @deliyurek99

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel haşlanmış bezelye yedirmeye çalıştık ancak yemedi, bu sabah tozlaşmış bir maması vardı ondan çok az yedi hep iyi baktık, aynı anda aldığımız bir arkadaşı vefat ettikten sonra ona 2 yeni arkadaş aldık çok mutsuzdu, büyükçe bir akvaryum, kum, bitki, süsler ve filtreleri var. sularını düzenli dinlendirip değişiyoruz şuan ayrı bir cama aldık geniş aynı şekilde ama dünden daha kötü. çok üzülüyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @deliyurek99

    @deliyurek99

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel dediğiniz şeylerin hepsimi yaptım, yapıyorum da keşke ispatlayabilsem. 3 balık için fazlasıyla geniş bir akvaryumum var. sularını düzenli değişiyorum "dinlenmiş su" olarak belirtmiştim zaten. bir can için yardım istedim maalesef istediğim yardımı alamadım. teşekkürler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Sizin akvaryumunuz bundan küçükse , bu yaşadıklarınız gayet normal.

  • @gjvhjvhghvghh9834
    @gjvhjvhghvghh98343 жыл бұрын

    12 litre akvaryumda senin bu boylarda iki tane japon ve üç tane Lepistes var kavga etmiyorlar 🌿

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    12 litre çok küçük bir akvaryum. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalıdır. Ayrıca japon balığı ve lepistes balığı bir arada yaşamaz. Lepistes, japon balığının kuyrugunu yer, japon balığı da lepistesi sıkıştırırsa, yer.

  • @gjvhjvhghvghh9834

    @gjvhjvhghvghh9834

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel büyük bir akvaryum alacağım ama şuana kadar bir sıkıntı görmedim abi Lepistes japonlara japon Lepisteslere vurmuyor iki haftadır bir sıkıntı olmadı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Olur. Şimdilik iyi gibi gözükseler de yakında başlarlar. Hem akvaryum küçük. Birbirlerini kovalamaya da başlayacaklardır.

  • @gjvhjvhghvghh9834

    @gjvhjvhghvghh9834

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel bende o zaman 50 litre akvaryuma geçerim öyle durum olduğunda 😊😊 kanalımda demin paylaşım yaptım şuan iyiler 😊

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda kendilerine gelirler.

  • @asimekonak8667
    @asimekonak86673 жыл бұрын

    Merabalar ben 1 litrelik fanusta bi tane teleskop bi tane normal japon balıgı besliyorum akvaryum alamıyorum ama siz bana bi çözüm bulun ve fanusta nasıl besleyebilirim sizden öğreniyorum 1 veya 2 sene de yaşasa olur siz uzman dan danışıyorum bana açıklama yaparsanız sevinirim😊😊

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Su değerlerini koruman için her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Ama gene de fanusta balık besleme.

  • @dejawu8357
    @dejawu83573 жыл бұрын

    Abi benim akvaryumda küçük taş ve renkli taş var ona bahçeden yosunlu su üstünden aldığım bitkiyi ekeyimi lepistesler için

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Renkli taş derken, boyalı mı? Boyalı ise olmaz. Dışarıdan, bilmediğin yerden, akvaryuma bir şey koyma. Hastalık gelebilir, parazit gelebilir.

  • @dejawu8357

    @dejawu8357

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel tamam abi zaten o karardan vazgeçtim dere kumu alcam dereden bitikiyide akvaryumdan alıcam ama ben abi lav taşı dedikleri taş varya delikli ondan buldum 4 tane iyice yıkadım onlardan bişey olmaz demi akvaryuma koydum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Taşı ve kumu en az 1 gün çamaşır suyunda beklet. Limonlu ya da başka kokulu olmasın. Saf çamaşır suyu olsun. Daha sonra hem kumu hem de taşları, çamaşır suyu kokusu gidene kadar çeşme suyu ile yıka. Akvaryuma öyle koy.

  • @yarenindunyas8237
    @yarenindunyas82373 жыл бұрын

    Peki orta boy akvaryum olsa bir sıkıntı olur mu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60, 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre, 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre, 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre ve 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @ahmetkaya2336
    @ahmetkaya23363 жыл бұрын

    Balıklara buzdolabında dondurulmuş bezelyeyi haşlayıp versem olur mu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Haşladıktan sonra kabuklarını soyup verebilirsin.

  • @ahmetkaya2336

    @ahmetkaya2336

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.

  • @ahmetkaya2336

    @ahmetkaya2336

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel oldum ve videolaranıza like attım🙂

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Eyvallah. 👍😀

  • @hmbh.m.b3583
    @hmbh.m.b35833 жыл бұрын

    Abi benim japon balığımın anus bölgesinde sanki kaka yapacakmış gibi ama kaka değil geçmeyen iğne ucu kadar grimsi bi şey var,ve arkası tam dönük olduğunda sanki anüsü açık karnının içi gözüküyor gibi oluyor ve az önce sol tarafında karnının üçgen gibi şişdiğini fark ettim kabız mı oldu acaba,yemesi falan gayet normal hareketite aynı şekilde. 10 lt lik akvaryumda besliyorum 2 taneler ve hava motoru kullanıyorum filtrem yok malesef 😟

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Akvaryumun 2 japon balığı için çok küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalıdır. Akvaryum küçük olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu zehirleniyor. Bu zehirlenme sonucu japon balığının cildinde, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. en veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @hmbh.m.b3583

    @hmbh.m.b3583

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel çoook teşekkür ederim abi 🥺

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin..

  • @hmbh.m.b3583

    @hmbh.m.b3583

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel oldum bile

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Teşekkür ederim..

  • @elifnazliyucekaya
    @elifnazliyucekaya3 жыл бұрын

    Merhabalar. Benim 2 tane japon balığım var. Akvaryumum biraz küçük ama düzenli su değişimi yapıyorum. Filtre için petshopa gittiğimde bana gerek yok diyip contra lchthyo verdi ve bunu her su değişmemde kullanmam gerektiğini söyledi, bende her su değişmemde kullanıyorum. Balıklarımın burunları siyahlaştı ve burun ortasında beyazlıklar olmaya başladı. Bir balığımın süzgecince renk açılması ve nokta tarzı şeyler var.. Sebebi nedir? Lütfen bir şey söyleyin..nereye sorsam kime gitsem farklı bir şey söyleniyor. Şimdiden teşekkürler.

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    oo senin balıkların beyaz benek olmuş olabilirler ayrıca oksijene her balığın ihtiyacı var contra lchthyo dan kastettiğin şey ne onu anlayamadım ama su değşiminde kullandığına göre petsopun daha çok para kazanmak için uydurduğu bişiye benziyo bende bi ara petsopta çalıştım ordan biliyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Soluk veya beyazımsı solungaçlar bir hastalık belirtisidir. Solungaç parazitleri gibi enfeksiyonlar solungaçların mikroskobik kanamasına neden olarak renk kaybına neden olabilir. Tuzla tedavi edilir. Her 5 litre için bir çay kaşığı tuz koyabilirsin.

  • @elifnazliyucekaya

    @elifnazliyucekaya

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel Çok teşekkür ederim bu güzel bilgileriniz için. Başka hiçbir yerlerinde bir şey yok, o yüzden sanmıyorum ki beyaz benek olsunlar. Yem yiyorlar, yüzüyorlar. Sadece bir balığımın yüzgecinde var o da renk açılması sanırım. Çünkü gelişecek kadar yeterli alanları yok şuanda. Arada bir de kavga ediyorlar veyahut oynuyorlar. Strese ve yetersiz alana yoruyorum bu kararmaları veyahut beyazlamaları.. Direkt sularını değiştirip filtre takacağım. Size de bu güzel bilgileriniz için tekrardan çok teşekkür ederim.

  • @elifnazliyucekaya

    @elifnazliyucekaya

    3 жыл бұрын

    @@habitattv3804 Beyaz benek değillerdir çünkü ikisinin de hiçbir yerinde beyaz beyaz noktolar yok. Filtre alıp takacağım. Size de çok teşekkür ederim.

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    @@elifnazliyucekaya vucudunda beyazliklar oluşmaya basladi demissinya onun icin dedim ama galiba ben yanlis anladim tmm kusura bakma

  • @eylulll1903
    @eylulll19033 жыл бұрын

    Abi merhaba sana bi sorum var Cem abi şimdi abi ben kuzenimle birlikte balık almıştık ve kuzenim 1 beta 3 fosforlu tetra 1 vatoz almıştı ve bugün sabah bana foto göndermişti beta balığı tetraların birinin gözüne vurmuş ve gözü kıpkırmızı olmuştu sonra bir kaç saat önce de haber verdi gözü çıkmış ve yok olmuş ve bildiğin gözü yoktu abi zaten hiç kıpırdamıyormuş abi ölür mü acaba ne yapmak lazım ve nedeni ne olabilir beta niçin böyle yapmış olabilir? ABİ UMARIM GÖRÜR VE CEVAP VERİRSİN LÜTFEN CEVAP VER ABİ (UMARIM BALIK ÖLMEDEN ÖNCE CEVAP VERİRSİN ABİ)

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    ya beta balığı normalde tek beslenen bi balık bu balığı diğerlerinin yanına koymanız hata tedavi olarak direk betayı ayırcaksınız sonra eğer sadece tetranın gözüne vurduysa sorun olmaz sadece hayatının geri kalanını gözü olmadan devam eder bide o tetra türü ölü numarası yapan bi balık eğer hareketsiz bi şekilde kalırsa hemen atmayın bi yarım saat bekleyin öule atın

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Göz gittiyse, geri gelmez. Beta balığı çok bölgecidir. Eğer akvaryum küçükse, bu durumda, diğer balıklara saldırması kuvvetle muhtemeldir.

  • @eylulll1903

    @eylulll1903

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi ama akvaryum küçük değil ki baya büyük

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Kaç litre akvaryum?

  • @eylulll1903

    @eylulll1903

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi tam olarak bilmiyorum ama sanırım 65 litre falan dı

  • @yksbukuculeri.
    @yksbukuculeri. Жыл бұрын

    Selamünaleyküm abi 20 litrelik bir akvaryumum var 5 tane japon balığım var yaşarlar mı ne yapmam gerekiyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    20 litre akvaryumda değil japon balığı, hiç bir balık yaşamaz. Balık bakacaksan en az 40 litre japon balığı bakacaksan da en az 60 litrelik bir akvaryumun olmalı. 5 japon balığı için ise akvaryumun en az 200 litre olmalıdır.

  • @yksbukuculeri.

    @yksbukuculeri.

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel kaç gün yaşarlar abi 3 gün oldu 3 günde bir %25 Su çıkartıp ekliyorum yem veriyorum şu an iyi gidiyorlar sanki

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bir birlerini kovalamaya başladıklarında, ölmeye de başlayacaklardır. Düzenli su değişimine devam et.

  • @yksbukuculeri.

    @yksbukuculeri.

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi kovalamiyorlar şu an ama çok ağızlarını açıp nefes alıyorlar çok seri şekilde

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.

  • @kubrahur5631
    @kubrahur56313 жыл бұрын

    Merhaba , japon balığım iki gündür yeme ilgisiz, ayni akvaryum da 2 japon balığım var diğeri yem yemege devam ediyor , yem yemeyen arada dipte yüzüyor, su değiştirme sıklığı vs her sey olması gerektiği gibi ne yapmalıyım sizce

  • @kubrahur5631

    @kubrahur5631

    3 жыл бұрын

    Ve diğeri yeme ilgisiz olani arada kovalıyor, bu kovalama yeme ilgisiz olmadan önce de ara sıra vardı

  • @kubrahur5631

    @kubrahur5631

    3 жыл бұрын

    Dipte durduktan bir süre sonra tekrar hareketleniyor yüzüyor dipte dururken ağzını yüzgeclerini oynatmaya devam ediyor, diğer japon balığım onun yanına geldiğinde hareketleniyor yüzmeye başlıyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @fatihmusaoglu7204
    @fatihmusaoglu7204 Жыл бұрын

    L144 vatoz la japon beraber yaşarlar mı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Vatoz balıkları aç kaldıkları zaman ya da akvaryum küçükse, japon balıklarına saldırabilir. Onun dışında saldırmazlar. Ancak bana sorarsan, japon balıkları, vatoz balıklarından daha iyi akvaryum y-temizleyicisi olduğundan, vatoz ile japon balığının bir arada yaşamasına gerek yoktur. Zaten, japon balığı bakacaksan, tek tür olarak japon balığı bakmanı tavsiye ederim.

  • @fatihmusaoglu7204

    @fatihmusaoglu7204

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel öyle yapayım o zaman teşekkür ederim cevap için

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @lepistesvlog5821
    @lepistesvlog58213 жыл бұрын

    Abi ben transgenetik Tetra bakmak istiyorum ama bir yandan da japon balıklarım var onları da vermek istemiyorum en azından bakacak birine vermek isterim ne yapmalıyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Buraya iletişim bilgilerini yaz. Belki isteyen biri çıkar.

  • @lepistesvlog5821

    @lepistesvlog5821

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler abi akvaryum küçük olduğu için onlara eziyet etmek istemiyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Çok doğru düşünmüşsün. Umarım her şey istediğin gibi olur.

  • @nepodrzanianimator-mapper8070
    @nepodrzanianimator-mapper80703 жыл бұрын

    Abi muhabbet kuşu almak istitorum ama evin içinde değil balkonda bakacağım balkon kapalı üşümesini önlemek için ne yapabilirim?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Elektrik sobası kurabilirsin. Ama çok pahalı olabilir. Hiç kuş beslemedim...

  • @nepodrzanianimator-mapper8070

    @nepodrzanianimator-mapper8070

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel soba dışinda ne olur yani üşüse bisi olurmu battaniye falan örtsem etki edermi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Valla, bir üşütürsen, hemen ölür. Zaten soğuğa dayanıklı olsalar, her yer onlarla kaynardı..

  • @nepodrzanianimator-mapper8070

    @nepodrzanianimator-mapper8070

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel battaniye örtsem olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bilemem, olur mu? Hiç muhabbet beslemedim. Çocukken Saka beslerdim. Onu bir süre bedlsledikten sonra da salardım.

  • @bacon4171
    @bacon41713 жыл бұрын

    Japon balığı hangi bitki ile yaşar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz.

  • @dejawu8357
    @dejawu83573 жыл бұрын

    Nolur Boşaltayımı suyu bişey olmazmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Eğer garip hareketler görürsen, hemen bir yüzde 30 daha değiştir.

  • @dejawu8357

    @dejawu8357

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi 100%80 70 gibi bi su boşaltım çok sağol abi sayende

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutmayın ..

  • @dejawu8357

    @dejawu8357

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel ooo 1 yıl oldu abi sana abone olalı iyi akşamlar abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bildirimlerin açık olmadığı için, abone olup olmadığını göremiyorrum :) Gene de teşekkür ederim. Sen olduysan, etrafındakileri de abone et :)))

  • @dejawu8357
    @dejawu83573 жыл бұрын

    Abi akvaryumuma 1 damla camsil damladı napmaliyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Hemen bir yüzde 30 su değişimi yap.

  • @dejawu8357

    @dejawu8357

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler abi hemen yapıyorum

  • @ahmetyurtsever5826
    @ahmetyurtsever58263 жыл бұрын

    Ayrıca bakteri oluşumu videonuzdan birşey anlamadım bu işin acemisiyim yardım edersen sevinirim

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    bakteri kültürü için dip çekim yaparken düzenli olacaksınız ve 100 de 40 ın üzerinde su deişimi yapmıyacaksınız akvaryum dekarasyonu ve filitrasyonu asla musluk suyuyla yıkamıyacaksın musluk suyunun yerine akv suyuyla yıkayacaksın bunlara ek olarak istersen petsoplarda ilaç satılıyo onu kullana bilirsin eğer bunlara dikkat edersen bakteri kültürü tam kıvamında olur

  • @ahmetyurtsever5826

    @ahmetyurtsever5826

    3 жыл бұрын

    @@habitattv3804 değin bütün işlemleri yaptım akvaryumun kumunu boşalttım şimdi içinde hiç bir süs taş yok ve dip çekimi 110 litre akvaryumun sadece 20 litresi yenileniyor ek olarakta mavi kireç kıran ilaç var onu içine. Döküp öyle takviye yapıyorum şimdi zaten 2 tane kaldı en baştan tekrar yapacağım sıfırdan suyu boşaltıp çeşmeden dolduracağım ve kireç kıran mavi renkli sudan katıcağım içine vede bakteri ilacından koyup suyu 26 derecede sadece hava motoruyla ve filtre ile çalıştırıp 1 hafta boş çalıştırıcam acaba yeterlimi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Her ne kadar ilaçlar bu iş için olsa da geçicidir. Ama Habitat Tv in dediği gibi, düzenli su değişimi, temizlik için akvaryum suyunun kullanılması çok önemli. Bu konu hakkında bir çok videolarım var. Onları izleyebilirsin.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Balıksız döngü başlatmalısın. Bunu nasıl yapacağın ile ilgili bir videom var onu da izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @ahmetyurtsever5826

    @ahmetyurtsever5826

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel tavsiyelerine uyacağım tekrar deneyeceğim teşrkkürler

  • @ahmetyurtsever5826
    @ahmetyurtsever58263 жыл бұрын

    Öncelikle selamun aleyküm usta akvaryum aldım 110 litre ve lepistes besliyorum akvaryumda süs taş yok sade su ve ısıtıcı filtre var su ısısı 25 derecede 25 tane lepistes ten 2 tane kaldı hergün bir tane ölüyor yardımınıza ihtiyacım var bu arada kullandığımız çeşme suyu ve değişimi her hafta düzenli olarak 20 litre kadar değiştiriyorum dip çekim yaptığım eksiliyor ve çekmeden doldurup takviye yapıyorum buradaki petşopcu direk ekleye bilirsin dedi bende öyle yapıyorum iç filtre kullanıyorum ve mağazadan bakteri aldım suya döktüm sizinle iletişime geçebileceğim sosyal medyanın varsa şimdiden teşekkür ederim

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    bakteri kültürünü suya eklerken yanlış miktarda eklemiş olabilirsin bide su deişiminde kesinlikle dinlendirmeden yada ilacını dökmeden musluk suyu kullanmaman gerekir yemlemen nasıl

  • @ahmetyurtsever5826

    @ahmetyurtsever5826

    3 жыл бұрын

    @@habitattv3804 yemleme lepistes in adedi kadar veriyordum şimdi 2 tane kaldı 2 yaprak atıyorum bitiriyorlar tekrar vermiyorum günde 1 kere

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Yeni kurulan akvaryumlarda sık rastlanan ve balıklarınızın ölmesine sebep olan "Yeni akvaryum sendromu" sorununu anlatan bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    @@ahmetyurtsever5826 gunde 2 veya 3 kez yapman gerrkiyo sadece lepistes basina atiyosan 1 kez az sabah ogle aksam seklinde at

  • @habitattv3804

    @habitattv3804

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel cem abi yeni akvaryum sendromu biraz daha farklı bişiy yani doğru videodada herşeyi çok ama çok iyi anlatmışsın ama ahmet yurt severin karşılaştığı bu deil bence biraz daha basit bişiy

  • @MASON_61
    @MASON_613 жыл бұрын

    bu japon balığı dışkı sını temizleyen birşey varmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Japon balığı dışkısını en iyi gene japon balığı temizler. Geri kalanı da sen, akvaryumdan dip çekimi yaparak atarsın.

  • @murat_ardakaratas_9437
    @murat_ardakaratas_94373 жыл бұрын

    abi balık lar daha 1 hafta olmadan suyu kirletiyo çok en çokta dışkısı kirletiyo bu videoyu izleyin ce anladım ve abi fecabook ta ismin ne abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Facebook'da da ismim Cem Çelikel.

  • @dejawu8357
    @dejawu83573 жыл бұрын

    Abi acil cevap

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Balıkları izle biraz.

  • @cucukvelet3946
    @cucukvelet39463 жыл бұрын

    cem abi kaçırmışım yaa neyse sonrada izledim eline sağlık dışarıdaydım o yüzden izleyemedim benim ihsan taşcı hesabım çalınmış 2. hesabım bu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Geçmiş olsun...Bu hesabım ile de abone olmayı unutma :)

  • @Perspective7890
    @Perspective78903 жыл бұрын

    Bakılır. Cocukların hevesini kırmayın bu sekilde baka baka ogrencekler herkes kendisi tecrube edinsin bunun bir kurali yok.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Bakılmaz. Bakılırsa, balıklar ölür. Sonrada bir daha balık alıp bakmaz. Her şeyin bir kuralı var. Öğrenmek istiyorlarsa, yaşamaları gerekmez illaki, araştırıp da öğrenebilirler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    Hem bakılması daha kolay balıklar da var. Eğer öğreneceklerse, o balıklardan başlayabilirler. İlla neden en zor balıkla başlamak gerekir ki?

  • @halil8296

    @halil8296

    3 жыл бұрын

    @@CemCelikel aynen

  • @Perspective7890

    @Perspective7890

    3 жыл бұрын

    Kucuk ic motoru selaleli taksainiz en az 3 yil yasatabilirsiniz . Ders vermek gibi vir niyetim yok 25 yıldır balık bakıyorum 10 lt tankta 2 japon balıği rahatlıkla bakılabilir genç arkadaşlarımız akvaryumculuğu ogrensinler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 жыл бұрын

    İşte bende onu diyorum. Bu balık 10-15 sene yaşar ve tam 3 yaşına geldiğinde, tam sana alışıp, sana reaksiyon vermeye başladığında ölüp, gidiyor. Bunu önlemek için büyük akvaryumda bakılması gerekir. 10 litre akvarumda degil, japon, hiç bir balık beslenmez. Balık bakılacaksa en az 40 litrelik bir akvaryum olmalı.