No video

Japon Balığı Beslemenin Doğru Yolu [JAPON BALIĞINI EN HIZLI BÜYÜTEN YEMLEME TEKNİKLERİ]

Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2
Japon balığı ne yer? Japon balığı neyle ve nasıl beslenir? Japon balığı ne sıklıkla beslenir? Japon balığına ne tür yemler vermeliyiz? Japon balığı neleri yer? Japon balığı vahşi doğada ne yer? Japon balığı yemi nasıl olmalı? Japon balığı yemi nasıl verilir? Gibi akvaryum faydalı bilgiler ve soruların cevapları ile beraber Japon Balığının nasıl yemlenmesi gerektiği ile ilgili tüyolar bu videoda. Japon balığını bakımı neyle beslersiniz. Bu balığın diğer birçok balığın aksine yeminin içeriğinde protein çok yer tutmaz. Karbon hidrat ağırlıklı beslenmeleri gerekir. Japon balığının bir midesi de yoktur ve ne kadar yem verirseniz o kadar çok tüketecektir ve bunun sonucu da balığınızın sindirim sisteminde tıkanıklıklar oluşacak, bu tıkanıklıklar da balıkta şişme ve gaz birikmesine sebep olacaktır. Şunu asla unutmayın, akvaryum balıkları asla az yem yemek ile ölmez ama çok yem verirseniz ölme ihtimali her zaman vardır. Şöyle bir örnek vermek gerekirse, Japon balıkları 15 gün hiçbir şey vermeseniz dahi yaşarlar. Hatta bir deprem sonrası yıkılan evin altında kalan akvaryumda 4 ay hiçbir şey yemeden yaşayabildikleri bile görülmüştür. O yüzden, balıklarımız aç kalıyor diye endişelenmenize gerek yoktur.
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
Dediğim gibi bu balık aşırı tüketici bir balıktır ve çok tükettikleri için de çok atık bırakırlar. O yüzden de akvaryumlarının oturmuş olması özellikle amonyak patlamasının önüne geçmek için çok önemlidir.
Peki doğal ortamında Japon balığı ne yer? Yabani Japon balığı, su bitkileri, yosunlar, su böcekleri ve küçük kabuklular gibi çeşitli yiyecekleri yerler. Buna karşın Japon balıkları akvaryum ortamlarında bu kadar aktif olmadıklarından daha az yem ile çok daha rahat bir yaşam sürebilirler.
Peki Japon balığının bu hazır yemler dışında, hangi yiyecekler ile besleyebiliriz? Japon balığı yemeklerine ek olarak, ara sıra temel diyetlerini tamamlamak için çeşitli benzersiz yiyecekler sunulabilir.
Bu yemlere örnek vermek gerekirse,
Bezelye (kabukları çıkarılmış), Kan kurdu, Karides, Midye içi, Yapraklı yeşillikler (marul, ıspanak, lahana, pazı vb.) Haşlanmış pirinç (Yağsız), Brokoli, Havuç, Kabak, Mısır, Üzüm (Kabuklu), Salatalık dilimleri, Portakal dilimleri, Kavun ve Karpuz dilimleri, muz gibi örnekler verilebilir. Eğer sizin de bunun dışında verdiğiniz değişik yiyecekler varsa, yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Bu demin saydığım yiyecekleri her zaman Japon balıklarına verebilirsiniz yalnız azar azar vermek şartıyla, arada sırada verilmelidir. Çünkü bu yiyeceklerin tüketilmesi balıklar için çok faydalı olsa da akvaryum içerisinde eğer 2 saatten fazla kalırsa, akvaryum suyunu bozmaya başlayacağından, yenmeyen kısmının akvaryumdan çıkarılmasında fayda vardır. Peki Japon balığını beslerken nelere dikkat etmeliyiz, işte size birkaç ipucu. Öncelikle balıklarınıza her gün aynı saatte yem verin. Bu sayede sizi tanıyacak ve o saatte sizi gördüğünde hemen su üzerine çıkacaktır. Böyle bir durumda size tepki vermeyen balığın tespiti daha kolay olacak ve o balıkla ilgili tedavi sürecine de hemen başlayabileceksiniz. Eğer sabırlı davranırsanız, elinizden yemeyi bile öğrenebilirler. Günde 1 kere beslemeniz yeterlidir. Verdiğiniz yemi 3 dk içinde tüketmelidirler. Ayrıca Japon balıklarını en çok hasta eden şey, yedikleri yemlerin bağırsaklarında şişmesi sonucu balıklarda kabızlık yapmasıdır. Bunu engellemenin en kolay yolu, vereceğiniz yemi daha önceden ıslatmanızdır. Japon balıkları yosunlu yemleri çok sever özellikle sprulina vermenizde çok fayda vardır. Japon balığınıza vereceğiniz yemin, her zaman taze olmasına dikkat edin. Yeşil sebze vermeye özellikle dikkat edin çünkü taze ve yeşil sebzeler Japon balıklarına özellikle kabızlık sorununa iyi gelir. Marul ve soyulmuş bezelye bu iş için birebirdir. Tek yapmanız gereken bu sebzeleri iyice kaynatıp, mikserden geçirerek püre haline getirmeniz ve buzlukta buz kaplarına koyup dondurarak, haftada en az 2 kere bu yemleri küp halinde balıklarınıza vermenizdir.
Japon balığının yeme ihtiyacı, yaşadığı suyun sıcaklığı ile de birebir aynıdır. Su ne kadar soğuk olursa, Japon balığının metabolizması da yavaşlayacağından, o kadar az yeme ihtiyacı duyar. Su ne kadar sıcaksa da o kadar çok yeme ihtiyacı duyar. Suyun sıcaklığı bu yüzden çok önemlidir. Eğer Japon balığınızı üretmeyi düşünmüyorsanız, su sıcaklığının 20-23 derecelerde olması gerekir. Bu dereceler Japon balıklarının yaşayabileceği en ideal sıcaklıklardır. Japon balığı besleyen arkadaşlar şunu asla unutmayın, Japon balığına asla az besleyerek zarar vermezsiniz, bu balıklar her seferinde fazla beslendikleri için ölmektedirler. Kısaca Japon balığının yemleme formülü şudur. Az ama taze ve akvaryum faydalı bilgiler japon balığı

Пікірлер: 601

    Келесі