#98 Dağınık Bağlanmış Yetişkinin Olumsuz Davranışları Çözümlenmemiş Travmalarından Kaynaklanır

Bu bölümde dağınık bağlanmış babanın çocukluk dönemini ve kızı ile olan ilişkisini irdeleyerek bu baba ve kızı hakkında daha derin ve kucaklayıcı bir anlayış geliştirmeye çalıştım. Bugünkü davranış örüntülerimizin, kişilik özelliklerimizin ve zihinsel durumlarımızın kaynağında içinde büyüdüğümüz aile ortamında ebeveynlerimiz ile olan ilişkilerimiz ve onların bize yönelik tutumları yatmaktadır. Dağınık bağlanmış bir yetişkinin de dağınık bağlanmış bir bakım vereni vardır. Dağınık bağlamış ebeveynlerin tutarsız, dengesiz, zorlayıcı ve uyumsuz davranışlarına sürekli ve yoğun bir şekilde maruz kalan çocuk ebeveyninin bu davranışlarını modeller ve kendi yaşamına uyarlar, kendi çocuğu olduğunda da şayet çocukluk travmalarını ve kayıplarını çözümleyememişse ebeveynlerinden modellediği benzer davranışları kendi çocuğuna yansıtır. Bu nedenle de dağınık bağlanmış olan insanların çocukları ile olan iletişim bozukluklarında onarım süreci meydana gelmez. Buna karşın, diğer güvensiz bağlanma stillerinde bu onarım meydana gelebilir. Dolayısıyla, önceki bölümlerde de belirtmiş olduğum gibi dağınık bağlanma stilinin aksine kaygılı veya kaçıngan bağlanma stillerinin onarılarak güvenli bağlanma stiline dönüştürülmesi mümkündür. Yorumlarını bekliyorum. Lütfen abone olmayı unutma ve kendine çok iyi bak😊

Пікірлер: 16

  • @neo9670
    @neo96707 ай бұрын

    Bütün videolarınız için teşekkürler

  • @kendinias8533

    @kendinias8533

    7 ай бұрын

    Çok naziksin. Ben de değerli vaktini ayırıp bu videoları izlediğin için teşekkür ederim. Sevgiyle.

  • @ordudevlet
    @ordudevlet7 ай бұрын

    Selamlar... Önder Bey

  • @kendinias8533

    @kendinias8533

    7 ай бұрын

    Selamlar:)

  • @fulya_fulya
    @fulya_fulya7 ай бұрын

    Önder bey, sizden bir şey rica etmek istiyorum. Konuşmanız esnasında cümle içindeki her hangi bir kelimenin içinde bazı heceleri seslendirirken bir anda hızlanıp hece yutarcasına bir anlatım stiliniz var. Bu dalgalanan bi yükseliş alçalış gibi bir şey. Bu sürat dalgalanmaları bir dinleyici olarak beni yoruyor. Dinlerken anlattığınız şeydeki ifadenin anlatmak istediği şeye adapte olmakta zorlanıyorum. Kitaptan alıntıladığınız okumalarınız esnanızda ise anlatımınız daha da süratleniyor. Ricam tane tane aynı ritimle konuşursanız sizi dinlerken kafa karışıklığı yaşamayacağım.

  • @kendinias8533

    @kendinias8533

    7 ай бұрын

    Merhaba. İnan elimden geleni yapıyorum ancak bu iniş çıkışlar vb oluyor. Umarım bir gün tam istediğin şekilde konuşmayı ve tonlamayı becerebilirim. Sevgiyle.

  • @fulya_fulya

    @fulya_fulya

    7 ай бұрын

    Öncelikle eleştirimi negatif almadığınız için size teşekkür ederim. Yayınlarınızdaki her cümlede anlatılan tema çok değerli benim için. Sevgiler @@kendinias8533

  • @AhmetYaman03336
    @AhmetYaman033363 ай бұрын

    Eyvallah sende var mı hocam bu dağınık bağlanma, sizde varmı oldumu .

  • @kendinias8533

    @kendinias8533

    3 ай бұрын

    Hayır yok bende

  • @ahmetsengul2313
    @ahmetsengul23137 ай бұрын

    Eyvallah ,nasılsın hocam

  • @kendinias8533

    @kendinias8533

    7 ай бұрын

    İyiyim, sen nasılsın Ahmet? Her şey yolunda mı?

  • @ahmetsengul2313

    @ahmetsengul2313

    7 ай бұрын

    @@kendinias8533 yolunda hocam ,iyim , Teşekkür ederim .

  • @SevgSv
    @SevgSv2 ай бұрын

    Bu tüm bağlanma stillerini B kümesi kişilik bozuklukların hepsinde görürüz. Peki her kaygılı-kaçıngan-dağınık bağlanmış birinde kişilik bozukluğundan söz edebilir miyiz?

  • @kendinias8533

    @kendinias8533

    Ай бұрын

    Sevgili @SevSg merhaba. Bence her genelleme gibi böyle bir genelleme de bizi hataya sürükleyebilir. Bir hukukçu olarak her olayı kendine özgü koşulları içinde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte dağınık bağlanmış kişilerin psikopatolojik belirtileri haiz olmalari kaygılı ve/veya kacinganlara göre çok daha olası olmalıdır. Dağınık bağlanmış olan insanların kaygılı ve kacingan bağlanma stilinin özelliklerini taşıdığı da bilinmektedir. O nedenle yaşamları belirsizlik ve kayitsizlik iceresinde dengeden uzak ve karmaşıktır. Bu da duygu durumu bozukluklarına daha fazla gebe olmalarına ister istemez neden olabilecektir. Sevgiyle.

  • @betuldemireller4073
    @betuldemireller40737 ай бұрын

    Daniel Siegel'in hangi kitabı bu?

  • @kendinias8533

    @kendinias8533

    7 ай бұрын

    Zihnin Gelişimi isimli 2 ciltlik eserin ilk kitabı

Келесі