2006.10.15. Vezérállásban: Bezárt vasútvonalak: 87-es vonal Szilvásvárad - Putnok (35544, Bzmot-202)

Автокөліктер мен көлік құралдары

A 2007-es első nagy vasútvonal bezárási hullámról már 2006 június végén szivárogtak ki információk. Így nem volt más választás, be kellett vackolnom magam sok-sok Bzmot fülkéjébe kamerával dokumentálni. Előzőleg a 62-es vonal Sellye - Középrigóc szakasza szűnt meg 2006 május 7.-én, és nem lehetett pontosan tudni decembertől mi marad, mi nem! Egy 28 vonalról szóló listából kellett "dolgozni", lehetőleg az összeset beiktatva, hogy megmaradjon az utókornak. Sajnos teljesen maradéktalanul nem jött össze, de 90% meglett. Bár a végítélet 2007.03.03.-ra esett, és akkor "csak" 14 vonalra került lakat, mégis nagyon rossz ómen volt a jövőre nézve. Ismét igazunk lett, nem álltak meg ennyinél 2009.12.12.-én folytatódott a bezárási, pardon szüneteltetési hullám. Bár szokás szerint ezeket is ideiglenesnek hazudták, mindannyian tudtuk, hogy sok vonalon vonat már nem megy soha többé. Ezúttal a MÁV 87-es számú vasútvonalának Szilvásvárad - Putnok közötti szakasz volt a téma. Megszűnt 2009.12.12.-én. Ez egy vezetőállás videó abból az időszakból, amikor már nyílt titok volt a bezárás, csak a konkrét időpontot nem lehetett még biztosan tudni. BecsVision 2006
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!!
Ezen videót már a javaslataitok alapján 1080p-be felinterpolálva tettem fel.
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/Becsk...
Winyókra és boxokra mindig szükség van, néhai édesapám 8mm-es filmjei pedig több mint 10 éve várják, hogy digitális formát ölthessenek.
Köszönettel: Becs

Пікірлер: 12

  • @becskyandras
    @becskyandras8 ай бұрын

    Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/BecskyAndras Winyókra és boxokra mindig szükség van, néhai édesapám 8mm-es filmjei pedig több mint 10 éve várják, hogy digitális formát ölthessenek. Köszönettel: Becs

  • 8 ай бұрын

    Köszönjük a feltöltést!

  • @krisztiangelman9361
    @krisztiangelman93618 ай бұрын

    Remek videó, sajnos ma már ez a vonal is járhatatlan. Készült videó a 2023. augusztustól "szüneteltetett" vonalakról? Például a Lakitelek-Kunszentmárton vasútvonalról?

  • @becskyandras

    @becskyandras

    8 ай бұрын

    Természetesen! Arról pont utolsó nap! :-)

  • @Adani12345

    @Adani12345

    8 ай бұрын

    2x végigjártuk gyalog, néhol igen erősen kellett küzdeni a növényzettel. Sajnos bezárás után idővel a PFT is elkummantotta a bejárásokat így a természet visszavette a területet, ma pedig már csilliárdok kellenének, hogy újra lehessen indítani. Ha megtartottak volna legalább heti 1 vonatot alibi menetrenddel járható lenne most is.

  • @Rakosmentic

    @Rakosmentic

    8 ай бұрын

    ​@@becskyandrasvezető álláson tied volt az állványon az a kamera?😅

  • @becskyandras

    @becskyandras

    8 ай бұрын

    Mármint most július végén?

  • @Rakosmentic

    @Rakosmentic

    8 ай бұрын

    @@becskyandras igen-igen

  • @mataharry
    @mataharry8 ай бұрын

    Igen, András, pontosan így van, vagyis volt. A mellékvonalakat a Bz-k mentették meg..... egy bizonyos pontig. Most meg a halálukat okozták.

  • @becskyandras

    @becskyandras

    8 ай бұрын

    Sajnos ez ilyen, egyszer hopp...másszor kopp! :-(

  • @zoltanmolnar78

    @zoltanmolnar78

    8 ай бұрын

    Sajnos tökéletesen fogalmaztál. Egy bizonyos pontig jók voltak a mellékvonakra a Bz-k, majd a vonalak vesztét okozták.

Келесі