Varen doe je Samen! marifoon gesprek simulatie

Voorbeeldgesprek via de marifoon van een recreatieschip met de verkeerspost bij Dordrecht. Opgenomen op het ROC Friese Poort te Urk in de binnenvaartsimulator, ten behoeve van het webinar Marifoongebruik van Varen doe je Samen! Bekijk het hier: varendoejesamen.nl/kenniscent...

Пікірлер: 7

  • @couchsurfingband9777
    @couchsurfingband9777Ай бұрын

    In een andere youtube video over simplex en duplex kanalen waar ik een vraag over heb. Het scenario is dat een schipper een andere schipper oproept op duplex kanaal 1. Feitelijk is de frequentie van de zener hetzelfde als de boot die het signaal ontvangt, dit is volgens de video ook de zend frequentie. Wat heeft het uberhaupt dan voor zin? Als dat zou zijn kun je elkaar inderdaad helemaal niet horen. Of kan de ander je wel horen als je PTT los laat? Zoals men het scenario schetst zie ik geen enkel nut in een duplex kanaal, de zend frequenties zitten aan elkaar "verbonden", evenals de ontvangst signalen. Als de manier is op PTT los te laten lijkt het me een simplex kanaal.

  • @rikhartelman3802
    @rikhartelman3802 Жыл бұрын

    Ik ben zelf werkzaam op het spoor (mcn NS) waar wij ook met (VC) veiligheidscommunicatie werken (simplex en duplex) en ons is geleerd om een gesprek altijd over te dragen met de term "over". Dit hoor ik in deze infomercial echter alleen van de sector medewerker. Is dit de gebruikelijke gang van zaken of dient dit bij een duplex verbinding ook tweezijdig te gebeuren?

  • @pascalcoole2725

    @pascalcoole2725

    Жыл бұрын

    Dat 'over' komt uit de tijd dat men veel met AM werkte. je hoort dan niet zo goed het einde van de uitzending. In de luchtvaart is dat dan weer niet en ook niet nodig omdat alles in standaard frazen gecommuniceerd wordt. Bij SSB is dat weer anders (vereist een nog formelere aanpak) en bij digitale communicatie hoor je ook het einde van de uitzending niet, tenzij met een roger-beeb.

  • @hetschipVeronica

    @hetschipVeronica

    6 ай бұрын

    Ter aanvulling op wat anderen al zeggen: op de binnenwateren wordt door veel marifoons gebruik gemaakt van dezelfde frequentie (kanaal). Het radioverkeer kan dan ook heel druk zijn, zo erg dat je er bijna niet tussen kunt komen. Wanneer je dan een mededeling of vraag hebt die veiligheidsgerelateerd is dan ontstaan er problemen. Daarom leert iedereen om zo kort en efficient mogelijk te communiceren. Het gebruik van 'over' heeft geen toegevoegde waarde en dat laten we dus bij voorkeur weg

  • @pascalcoole2725
    @pascalcoole27252 жыл бұрын

    Pfff, en wat doe je als er dertig schepen in die sector actief zijn ? Ik heb een luchtvaart achtergrond en met 10 vliegtuigen in de omgeving wil je het kort en bondig houden.

  • @Winston_Smith

    @Winston_Smith

    2 жыл бұрын

    Dit is een didactische video bedoeld voor niet-professionelen. Ik ga ervan uit dat de praktijk, zeker als het druk is, wat korter is. Dit helpt om de taak van een verkeerspost en de manier van communiceren te begrijpen. Zeer geapprecieerd.

  • @g.v.m7935

    @g.v.m7935

    Жыл бұрын

    Het hoort ook veel korter. Ook als plezier vaarder. Maar er wordt niet moeilijk over gedaan hoor ik uit de marifoon gesprekken als pleziervaarder. Je sluit ook altijd het gesprek met over en uit. Bij berichten geef je aan het einde van je zin over aan eigenlijk.

Келесі