TÜRKİYE EKONOMİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ! - ORTAK AKIL İŞ PLATFORMU

200 İŞ İNSANI, ORTAK AKIL İŞ PLATFORMU’NUN DÜZENLEDİĞİ TÜRKİYE EKONOMİ ZİRVESİ’NDE BULUŞTU
“Türkiye Ekonomi Zirvesi”,
• KOBİ’lerin ve aile şirketlerinin “düşünce kuruluşu” Ortak Akıl İş Platformu tarafından
• Four Seasons Bosphorus Otel’de
• 200’e yakın aile şirketi liderinin katılımıyla
• Arzum’un ikonik Türk kahvesi sunumu eşliğinde gerçekleştirildi.
Zirvenin ilham verici konuşmalarından süzülen başlıklar şunlar:
Ortak Akıl İş Platformu Başkanı Dr. Yılmaz Sönmez;
“Aile şirketleri yeni bir dünyaya “merhaba” diyor. Bu dünya “siyah kuğuların” ve “kusursuz fırtınaların” yani pandemilerin, düşmeyen jeo-politik tansiyonların, aşırı iklim olayları ve doğal felaketlerin dünyası.Bugünün dayanıklı şirketleri; belirsizliklere adapte olmayı becerebilen, yetenekleri cezbedebilen ve üçüz yani kurumsal, dijital ve yeşil dönüşümü başarabilen şirketler”.
TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım;
“İmalat sanayi temel göstergelerinin %25 ile %36’sı arasında paya sahip Marmara Sanayi bölgesi deprem riski nedeniyle desantralize edilmeli”.
Eczacıbaşı Holding YK Başkan Vekili ve Türkiye Bilişim Vakfı YK Başkanı Faruk Eczacıbaşı;
“Aile şirketleri kendilerini bekleyen “büyük yıkım” gelmeden, kendi yıkıcı inovasyonlarını hayata geçirmeli. Beyin göçüyle oluşmuş yurtdışındaki Türk diasporası “kaçırılmış bir fırsat” olarak değil, sınırı aşırı beyin gücü ve potansiyel proje ortakları olarak değerlendirilmeli”.
Arzum Ev Aletleri YK Başkanı Murat Kolbaşı;
“Aile işletmelerinin geleceğe kalması için paradigmanın merkezinde, “cirosal büyüme” değil, “sürdürülebilirlik” yaklaşımı yerleştirilmeli. Global markalaşmaya önem verilmeli”.
Sabancı Üniversitesi’nden ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş;
“Dünyada büyük para emisyonu döneminin sonuna gelindi. ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarında finansal sıkılaşma eğilimi devam edebilir. Rasyonel çizgiye geri dönen Türkiye ekonomisinde “dar koridor” 2024’ün ortalarına kadar devam edebilir. Yapısal dönüşümdeki ısrar ile2002-2008 yılları arasındaki ivme yeniden yakalanırsa, 85+ milyon nüfusu, ürün ve pazar çeşitlendirme yeteneğiyle Türkiye büyük fırsatlara sahip”.
Yeni bir zirvede, “değer” oluşturmak ve “ilham vermek” dileğiyle.

Пікірлер

    Келесі