Privaatrecht: verschil nietig en vernietigbare overeenkomst

Zoektermen: Privaatrecht, inleiding en samenvatting, privaat en publiekrecht, belang, subject en handhaving van het privaatrecht, natuurlijke versus rechtsperonen, rechtspersoonlijkheid, rechtssubjecten, rechtssubjectiviteiten, verschil tussen natuurlijke personen en rechtspersonen, vermogensrecht, verbintenissenrecht, verbintenis, vermogen, vermogensbestandeel, goederenrecht, formeel en materieel privaatrecht, contractsvrijheid, consensualisme, verbindende kracht, wilsgebreken, dwaling, bedrog, bedreiging, pacta sunt servanda, vernietigbare en nietige overeenkomst
Welkom op dit kanaal en leuk dat jij mijn video's bekijkt!! Dit kanaal BegrijpbaarRecht is speciaal bedoeld voor rechtenstudenten. Het bevat meerdere kortere video's over onderwerpen die aanbod komen tijdens de rechtenstudie. Neem ook eens een kijkje bij de afspeellijsten, o.a. rechtsfilosofie, strafrecht, rechtsgeschiedenis, privaatrecht, internationaal recht, bestuursrecht en nog veel meer!
Abonneer gratis op mijn kanaal om op te hoogte te blijven van nieuwe video's. Ook super tof als je een reactie wilt plaatsen of een duimpje omhoog geeft als je video leuk vindt. Heel veel plezier met leren!
Neem ook een kijkje op mijn nieuwe website!! :) Hier vind je onder andere veel studietips!
Wil jij ook een script opsturen? Dat kan! Zorg ervoor dat je script op 1 (word) pagina past en over 1 specifiek onderwerp gaat. Dan maak ik er een animatievideo van :)
www.begrijpbaarrecht.nl/
info@begrijpbaarrecht.nl

Пікірлер: 4

  • @mutia8564
    @mutia8564 Жыл бұрын

    dronkenbui heeft volgens mij niet te maken met gebrekkige overeenkomst in het voorbeeld, maar meer wilsontbreken in de zin van geestelijk stoornis ( dronkenschap). Dat geldt ook voor vergissingen ( verschrijven in dit voorbeeld)

  • @s.t7236
    @s.t72368 ай бұрын

    Maar handelingsonbekwaam is toch vernietigbaar en niet nietigbaar

  • @noweebnolife9951
    @noweebnolife99512 жыл бұрын

    op 03:45 geven jullie het voorbeeld van een jongere die met de gestolen geld wat koopt. Maar er is hier toch spraken van een koopovereenkomst? Dat zou zeggen dat er spraken is van een meerzijdige rechtshandeling en niet eenzijdig toch?

  • @Begrijpbaarrecht

    @Begrijpbaarrecht

    2 жыл бұрын

    Klopt dat voorbeeld is niet handig in de context. Deze was meer bedoeld om de geestelijke stoornis toe te lichten maar klopt niet bij met de eenzijdig gericht. Eens! Beter zou zijn het opzeggen van een arbeidsondereenkomst terwijl er sprake is van een geestelijke stoornis ( eenzijdig gericht ). Dank voor de alertheid 👍😊