Mielikuvitus rajana? 3D-tulostuksen tulevaisuus saatetaan sanella genren ulkopuolelta

Ғылым және технология

Tervetuloa WIC Science -kanavalle, jossa avataan ovia tulevaisuuden kärkiteknologioihin! Tässä videossa sukellamme 3D-tulostuksen vallankumoukselliseen maailmaan, joka tarjoaa ohituskaistan perinteiseen teollisuuteen. Pekka Ketola, pitkän linjan ammatti-innovaattori ja useiden teknologiayritysten, kuten 3dStepin, Ideascoutin ja Scouterin, toimitusjohtaja valottaa, kuinka 3D-tulostus on edelleen harvinaista herkkua teollisuudessa, mutta sen potentiaali on valtava.
Hän avaa keskustelun siitä, miksi 3D-tulostuksen kaupallinen hyödyntäminen on vielä lapsenkengissään ja mitä esteitä yritykset kohtaavat teknologian integroimisessa toimintatapoihinsa. Pekka verrattaa 3D-tulostuksen nykytilaa autoteollisuuden alkuaikoihin ja pohtii, olemmeko samankaltaisen murroksen kynnyksellä.
Liiketoimintamallien innovaatiot voivat radikaalisti muuttaa sitä, miten yritykset toimivat ja hyödyntävät 3D-tulostusta.
Tämä video ei ainoastaan valaise 3D-tulostuksen nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä, vaan myös herättää pohtimaan, kuinka monitieteinen lähestymistapa ja mielikuvittelun harjoittaminen voisivat auttaa viemään kehitystä eteenpäin. Ellei sitten jokin muu toimija genren ulkopuolelta ehdi mullistaa koko peliä ennen sitä...
#3dprinting #tekoäly #wicscience

Пікірлер: 10

  • @Kangsteri
    @Kangsteri3 ай бұрын

    Yritysten pitäis sponsoroida näitä peruskouluihin ja kirjastoihin.

  • @WICScienceChannel

    @WICScienceChannel

    3 ай бұрын

    Tai pitäisikö jopa ottaa mukaan opetussuunnitelmiin?

  • @wltr-dev
    @wltr-dev3 ай бұрын

    Mahtavaa Vaasa! 😎

  • @WICScienceChannel

    @WICScienceChannel

    3 ай бұрын

    Kiitos!

  • @MustaAlanko
    @MustaAlanko3 ай бұрын

    Muistat varmaankin kun puhuin "metallin 3D-tulostus"-videossasi elävien animaatio-hahmojen kloonaamisesta meidän todellisuuteemme 3D-tulostusteknologian avulla, eli siitä että olisiko se sillä tavalla mahdollista ja kuten myös silloin sanoin että 3D-tulostaminen on kuin niin sanottua "olemassa olevaa, mahdolliseksi todistettua, tosielämän teleporttausta" niin olisiko se tosiaan näin? Kun 3D-tulostusta ollaan sanottu teollisuuden vallankumoukseksi ja sitä hyödynnetään eri aloilla, niin ollaanko siitä sanottu että se todellakin on aivan kuin teleporttaamista ja miten pitkälle sillä voidaan vielä mennä kun sillä eri materiaalien lisäksi ollaan tulostettu myös lääkkeitä, ihmisen elimiä ja jopa luita niin voisiko pian myös täydellisesti ihmisen ja eläimen DNA:n tulostaminen olla mahdollista?

  • @WICScienceChannel

    @WICScienceChannel

    2 ай бұрын

    Hurja visio! Tuskin ainakaan kovin nopeasti tuollaiseen päästäisiin, jos koskaan?

  • @user-ro7ip9iy8v
    @user-ro7ip9iy8v3 ай бұрын

    Jatko aiheet miten 3D tulostus muuttaa vaate ja tekstiili teollisuutta ja Elintarviketeollisuutta

  • @WICScienceChannel

    @WICScienceChannel

    3 ай бұрын

    Kiitos ideoista ja kommentista!

  • @user-ro7ip9iy8v
    @user-ro7ip9iy8v3 ай бұрын

    Kehitetäänkö öljylle nahalle ja muoville korvaavia materiaaleja?

  • @WICScienceChannel

    @WICScienceChannel

    3 ай бұрын

    Esim. tässä käsitellään kysymyksesi aiheita! kzread.info/dash/bejne/m4V9pbyCace5Z5M.htmlfeature=shared

Келесі