Instalare folie bariera de vapori

Пікірлер: 21

  • @Pavel-lw5uy
    @Pavel-lw5uy22 күн бұрын

    Foarte folositor filmuletul, multumesc!

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    22 күн бұрын

    Cu plăcere

  • @simonateaca7589
    @simonateaca75893 ай бұрын

    Am urmărit cu interes videoul. Aș dori să știu exact ce silicon ați folosit pentru lipirea foliei de perete (masticul recomandat de producător este foarte scump).

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    3 ай бұрын

    Am folosit un silicon adus din Uk ( sticks like sh**t) . Așa se numește . Eu zic ca orice silicon / adeziv la tub care este rezistent la umezeală o să facă același lucru .

  • @sterianviorel7311
    @sterianviorel73114 ай бұрын

    Cat costa in Romania aceasta folie?In Germania LDS 2 Knauf costa 172 euro 50 metri.Parerea ta,cumpar de aici sau din tara?

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    4 ай бұрын

    În România parcă e 500 de lei 75 de metri pătrați

  • @marianmanolache8268
    @marianmanolache8268Ай бұрын

    Cum respira peretele daca pe perioada de iarna vapori nu ies ci doar intra, astfel nu vei avea mai multi vapori in interior?

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    Ай бұрын

    E vorba despre umiditate de afară care e mult mai mare decât în casă . Și atunci vapori o să intre în casă să echilibreze balanța . Dacă nu trec prin folie pot să rămână în vată și să se facă mucegai . Cel puțin asta e teoria .

  • @marianmanolache8268

    @marianmanolache8268

    Ай бұрын

    @@V.I.T-ji6ry în cazul acesta ce facem daca umiditatea trece prin vata , atunci se pierde coeficientul de termoizolatie din cauza vaporilor în vata, se încarca atmosfera din interior cu prea multa umiditate pt ca de iesit nu iese pt ca aceasta folie nu permite sa iese ci doar să intre si poate noi avem deja prea multa umiditate in interior din diferite motive, fie avem flori fie uscam rufe, sau zugravim, etc. Indiferent de cum ar fi transferul de umiditate din interior spre ext sau invers, vapori fiind in tranzit prin vata aceasta nu mai poate avea acelasi coeficient termic, pt ca vapori nu se elimina intr.un interval scurt de timp ci foarte lent pt ca este spațiu închis si cu densitate mare, luand in calcul si peretele , plus ca in perioada de iarna sau cele ploioase uscarea chiar este imposibila , asa ca vata este mereu uda, asta este parerea mea, ci doar vara î.si mai revine sa iarna daca avem mai mult soare si compensăm cu multa caldura din interior dar fara sa avem umiditate.

  • @marianmanolache8268

    @marianmanolache8268

    Ай бұрын

    Iar daca la vata montezi folie de aluminiu ca folie de vapori atunci umiditatea din ext intra in vata si pierzi calitatea de termoizolatie pana cand apa este eliminata din vata si nici acea repiratie a peretilor nu mai este pt ca prin folia de aluminiu nu respira nimic, atunci care este avantajul ca avem montat vată ?

  • @stefanescucristian234
    @stefanescucristian2342 ай бұрын

    Bună. Nu vreau să te critic. Vreau să spun că această greșeală am făcut-o acum 10 ani. Am procedat la fel cu lipirea siliconului pe margini și îți spun sigur că am făcut rău. În acești ani siliconul sa dezlipit de perete în unele locuri. Asta se întâmplă cînd folia nu are suficient spațiu de dilatare. Folia pe margini, nu trebuie întinsă la maxim. Trebuie lăsată 1,5 cm pină la 2cm mai lungă. Siliconul aplicat în formă de V și folia apăsată peste silicon tot în formă de V, nu apăsată pină la aplatizare. Procedând astfel ajutăm dilatarea materialelor diferit. Bariera de vapori trebuie montată în spatele spațiului de instalații, altfel nu mai ai treabă so găurești să treci un cablu sau în 10 ani vrei să schimbi spoturile și pui altele și nu se mai potrivesc pe găuri, trebuie mărite. De aia îi spune spațiu de instalare, poți trece prin el și pune ce vrei ai loc de manevră și lași folia în pace. Da într-adevăr informații există, dar trebuie căutate și mai mult, trebuie să știi și unde să le cauți. Trebuie să ai timp să cauți informațiile și să le compari să citești comentarii și recenzii. Acum am desfăcut tot ce am făcut acum 10 ani.

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    2 ай бұрын

    Salutare . Cu dilatarea se poate să aveți dreptate . Siliconul / adezivul care l-am pus eu nu o să se dezlipească. Este F bun și îl folosesc de ani de zile . Dacă aveam de pus la mansardă îmi facem griji de spoturi și alte perforații . La mine e pod ventilat . Merge și fără barieră de vapori dar pt ca nu a fost super scumpa am ales sa o pun . Care au fost problemele care au apărut la dumneavoastră? Mulțumesc

  • @stefanescucristian234

    @stefanescucristian234

    2 ай бұрын

    După ani de zile au apărut problemele. 1 lipsă aer. 2 apariție mucegai la colțurile camerei unde sunt punți termice.Cauza izolație prea puțină.Erat tavan de lemn pe grinzi, scândură sus acoperită cu cărămidă de lut și lipitură de lut, scândură tencuită pe strat de trestie, la mijloc gol de aer. Mucegaiul a început să apară după 7 sau 8 ani. 3. Șinele sint conductori mari de căldură și după 10 ani le-am văzut pur și simplu unde erau montate. Nu era mucegai erau ca și niște umbre pe zugrăveala. În spatele locului de candelabru sa format mucegai. Mucegaiul sa format după izolație,15 cm izolație, sigur prea puțin. Dar tind să cred că s-ar fi făcut și dacă era de 30 sau 40 de cm. Și eu am lipit locul bine cu bandă și am pus și silicon cu care am lipit folia dar cu timpul siliconul sa dezlipit și loc minuscul a trecut aerul. De aia am specificat în primul comentariu despre dilatare fiecare material lucrează altfel. Plus că atunci erau alte calități la materiale. Cu lipire in V au un clip ce-i de la Isover. La mine sa confirmat faptul că acolo unde nu am putut so aplatizez a rezistat mai mult și este și acum moale, unde am reușit să aplatizez sa uscat și sa dezlipit de perete. Sunt convins că siliconul de baie ar ține mult mai mult fiind foarte elastic și impermeabil la umezeală. Soluții sunt dar trebuie știute.

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    2 ай бұрын

    @@stefanescucristian234 Am înțeles. Mulțumesc pentru răspuns. Problema cu aceste materiale este ca informațiile nu sunt tot timpul suficiente sau destul de clare . Eu am montat acest tip de folie pentru prima dată acum doi ani , la mine acasă . M-am uitat peste tot . Knauf România , Knauf Serbia și multe altele arătau exact cum am făcut eu . Am văzut un video cu alt tip de folie pe care la colț o dublau ( deci o știu cu 2-3 cm mai lungă ) . Cred ca este pt dilatare . Timpul o să ne arate dacă ceea ce am făcut e bine sau nu .

  • @stefanescucristian234

    @stefanescucristian234

    2 ай бұрын

    @@V.I.T-ji6ry Nu am vrut sa te dezamagesc. Eu am aflat mult mai tirziu de aceste informatii. Le-am imartasit cu tine in speranta ca cei ce vor citi si vor cauta informatii sa nu pateasca ca si noi. Si asa cum ai spus informatiile sunt insuficiente si de multe ori suprficiale.

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    2 ай бұрын

    @@stefanescucristian234 Nu sunt dezamăgit. Inițial nu am vrut să pun deloc. Înainte nu am avut și nu au fost nici un fel de probleme. Depinde de mai mulți factori. Folia pe care a-ți pus-o era la fel sau era de aluminiu ? Mulțumesc

  • @claudiug3740
    @claudiug37404 ай бұрын

    Ascultă trebuia sa scrie dar m-am grăbit si s-a scris ce s-a vrut.Multumesc

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    4 ай бұрын

    Salut Toate merg bine în România . Lucrurile s-au schimbat în bine pt ca s-a realizat ca nu la mine era problema.

  • @V.I.T-ji6ry

    @V.I.T-ji6ry

    4 ай бұрын

    Se pare ca ma cunoști destul de bine 😊. Nu îmi aduc aminte să fi vorbit despre treaba asta pe canal . Dar spre rușinea mea nu știu cine ești 🥹. Mulțumesc

  • @claudiug3740

    @claudiug3740

    4 ай бұрын

    @@V.I.T-ji6ry Nu ai vorbit despre asta pe canal dar am văzut că colaborezi sau lucrezi demult cu el si cand il vad in clipuri se pare ca stie ce face si îi mulțumit.Eu sunt doar un urmărilor al clipurilor imi place ce faci si prezinti.

Келесі