Cum îți alegi bariera de vapori?

Sunt 10 cm de polistiren suficienți? - BULELI ÎN CONSTRUCȚII - EP.1: • Sunt 10 cm de polistir...
Ține pământul de cald? Probleme la fundații. Buleli în construcții ep. 2!
• Ține pământul de cald?...
Care este rolul barierelor de vapori? Cum se alege corect folia pentru acoperiș și de ce trebuie aleasă corect? Despre toate aceste lucruri povestim azi: despre bariere de vapori și folii care se folosesc la acoperiș.
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Ne poți susține și pe Patreon: www.patreon.com/user?u=30427143
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.
00:00 - Intro
1:17 - Alegerea membranelor după valoarea Sd
4:44 - Ce efecte aduce alegerea incorectă a foliei?
5:21 - Alegerea membranelor la interior
6:47 - Etanșeitate și permeabilitatea
7:29 - Folii puse la exterior
9:50 - Despre membrană
12:18 - De unde scot factorul Sd? UBAKUS TIME
20:16 - Concluzie
21:36 - Nu uita de like, share si Subscribe!

Пікірлер: 172

  • @Parachris
    @Parachris4 жыл бұрын

    BRAVO Marius......BRAVO ECHIPA SOFLETE.RO.......SUNTETI TARI .... Abia astept materialele urmatoare .....👏👏👏👏👏👏👌🏽👌🏽👌🏽👍👍👍

  • @cristiabo82
    @cristiabo824 жыл бұрын

    Încep sa ma pasioneze filmulețe tale! Bravo!

  • @thorjupanu8348
    @thorjupanu83484 жыл бұрын

    Marius you are the best!!! Thanks

  • @bogdancozma8158
    @bogdancozma81584 жыл бұрын

    felicitari pentru tot ceea ce faceti !

  • @Zecaphconstructiiresponsabile
    @Zecaphconstructiiresponsabile4 жыл бұрын

    Multumim mult! enjoy!

  • @lucianmurgu3722
    @lucianmurgu37224 жыл бұрын

    Felicitări pentru video. XOXO

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj4 жыл бұрын

    soluții și 😍 ubakus time !!! mulțumim, este mai greuț cu etanșeitatea :)

  • @JordacheM
    @JordacheM4 жыл бұрын

    Merci. Folia face diferența, mai greu e alegerea corectă.

  • @abiem1234
    @abiem12344 жыл бұрын

    Super subiect! 👍 Chiar e foarte util să dai indicații despre anumite materiale cum ar trebui alese. Nu știu cât ai să poți recomanda producători, dar ar fi util și cu alte materiale să precizezi principalele astpecte la care să fim atenți. Atât pentru compatibilitatea între materiale suprapuse, cât și eventualele rezolvari/soluții care le aduc.

  • @mirceasoima7567
    @mirceasoima75672 жыл бұрын

    Multumim frumos pentru toate informatiile date. Nu am retinut, care este diferenta intre frana de vapori si bariera de vapori ? Multumesc.

  • @dragosaxinte4929
    @dragosaxinte49293 жыл бұрын

    salut! in loc de folie cu sd 100 pot folosi xps nut/feder de 50mm?

  • @ioan-danhuja2915
    @ioan-danhuja29153 жыл бұрын

    Salut!!Am un acoperiș acoperit cu țigla ceramica,pe capriori asteriala din scandura .Pe asteriala am pus carton bituminos .Ce parere ai ?Cum ar trebui izolată mansarda pe interior?

  • @ciprianungureanu2312
    @ciprianungureanu23124 жыл бұрын

    Buna treaba si cu clipul asta. Totusi am o nelamurire legata mai mult de producator decat de fenomen. La Isover au in "kitul de mansarda" o membrana de vapori cu Sd variabil intre 2,5 si 5 in functie de sezon, folia Vario KM duplex. La o simulare in Ubakus, confrom metodei de izolare a producatorului, bariera asta nu e ok. Ar trebui un Sd de 100 deci aluminiu sau folie de PE groasa. Oare greseste producatorul sau se poate admite o anumita cantitate de vapori pe asteriala, vapori ce probabil nu ar dauna ?

  • @stefandanescu797
    @stefandanescu797 Жыл бұрын

    Daca avem placa beton si facem tavan de gips carton ,cu izolatie de vata bazaltica ,se pune bariera de vapori ? Daca da,ce tip si ce sd ?

  • @moisedobre8125
    @moisedobre81254 ай бұрын

    Salut !daca asi face la mansarda pe interior tavanu cu osb si izolat cu polisiren de 3 exurdat este bn ?+ ca mai am doua randuri de vata minerala de 10 cm vertical si orizontal

  • @sebastians7172
    @sebastians71724 жыл бұрын

    Astia care dau dislike sigur sunt Dorei!😬 esti cel mai tare! Ms pt continut🙏🙏

  • @ciprianvezeteu6789
    @ciprianvezeteu67893 жыл бұрын

    Buna ziua. La o camera din lemn de 20 m2 , care este acoperita cu placa ondulata bituminoasa si s-a pus folie de acoperis, vreau sa va intreb ....la interior cum procedez sa fac izolatie ? Primul strat de la lambriul de lemn spre in interior , va fi folie anticondes si apoi vata minerala caserata cu aluminiu ( cu aluminiu inspre interior ...) ? Este corect asa? Multumesc

  • @noirmountier
    @noirmountier4 жыл бұрын

    Buna seara, Am o casa cu caramida Porotherm + izolatie polistiren XPS de 10cm. La interior as vrea sa vin cu profil metalic si rigips dublu placat. Ar fi ok sa izolez cu vata minerala de 5cm intre caramida si rigips? Se impune folosirea unei bariere de vapori? Multumesc

  • @gamekid8575
    @gamekid85753 жыл бұрын

    Salut,doresc sa construiesc un ,,garaj,,(service auto)din panouri SIP.Inteleg ca e un total NO,NO dispunerea polistirenului intre montantii de lemn.De inteles ca aceasta tehnologie SIP este coplect gresita?Multumesc astept pareri.

  • @iuliannan4861
    @iuliannan48613 жыл бұрын

    Ce parere ai despre aceasta izolatie la mansarda,Rigips,bariera de vapori aluminizata,osb 10 mm,polistiren Xps 20 ,vata minerala 300mm

  • @valentinnacu5768
    @valentinnacu57683 жыл бұрын

    Buna ! Am de făcut izolatia unei cabane atat pt pereții exteriori cat și la pereții interiori ai cabanei . Construcția este 100% lemn, cu pereți sandvish ( lambriu exterior 5 cm , vata bazaltică 15 cm , bariera vapori interior iar apoi ca finisaj vin fie cu lambriu interior fie combinat rigips plus lambriu . Întrebare : Ce bariera vapori aleg pt : pereții exteriori , pereții interiori de recomandare pt bai dar și pt dormitoare ? SD 100 ? Dacă da, nu exista posibilitatea de condens de la bariera la lambriu interior / finisaj ? Mulțumesc mult pt eventualul răspuns !

  • @johnnyjordan2551
    @johnnyjordan25513 жыл бұрын

    Salutare, este necesar spații deventilare intre izolație astereala? Văd tot felu de videouri cu muncitorii care vin si pun izolație direct fără spațiu. Alții spun ca trebuie un spațiu liber pentru ventilarea acoperișului în vederea evitarii formarii condensului pe partea superioară a izolației . Mulțumesc!

  • @lucianpatrascu4253
    @lucianpatrascu42533 жыл бұрын

    Salut, As dori izolez cu vata un pod nelocuibil din lemn cu ceva umplutura de pamant galben (cred) intre grinzi. Pot pune bariera de vapori in pod peste pamant si grinzi apoi sa vin cu vata si sa inchid iarasi cu scanduri? Ce folie sa aleg? Multumesc foarte mult.

  • @florinmuscalu7498
    @florinmuscalu74984 жыл бұрын

    Bună seara, am și eu o întrebare. Construiesc o casa din senvisuri pe structura de metal, la interior vreau sa pun vata bazaltica cu folie și rigips. Ce folie sau membrana i-mi recomandați sa pun și pe tavan și pe pereți. Va multumesc

  • @adiborza4131
    @adiborza41314 жыл бұрын

    Exista sisteme sau materiale care inlocuiesc membranele? Daca folosesti sindrila (de lemn) la acoperis, ce se schimba?

  • @oviplesa2532
    @oviplesa25323 жыл бұрын

    Salut vrea să îmi fac o casa din panouri sanwich cu izolatie de vata si rigips în interior ce folie să pun unde si cum.mulțumesc.si cum o aleg.

  • @stefanmestereaga360
    @stefanmestereaga3604 жыл бұрын

    Vă salut ! Stimate domn dacă am învelit mansardă cu panouri ToPanel cu spumă atât acoperișul cât și pereți și am lăsat spatiu de ventilație după ce am pus folie anticondens pe tot exteriorul atât la acoperiș cât și la pereți care sunt pe structură din lemn, ce folie barieră de valori îmi recomandați la interior! Mulțumesc anticipat!

  • @lorismancini6927
    @lorismancini69272 ай бұрын

    nu prea inteleg, in interior trebuie un sd foarte mare daca am structura timberframe cu osb de 25 pe interior?

  • @marinelabaran150
    @marinelabaran1503 жыл бұрын

    Bună ziua am si eu o intrebare, copii mei vor să-și construiască o casă din panouri sandwich ,o casă de 8o mp,va rog dacă se poate să-mi spuneți dezavantajele unei case cu panouri mulțumesc.

  • @cosminpaianu
    @cosminpaianu6 ай бұрын

    Salut, am un pod de casa normal cu scanduri de lemn, trestie si tencuiala in camera si in pod sunt grinzi groase la o distanta (trebuie sa masor exact 0.6 m cred), as dori sa-l izolez anul acesta cu vata , as dori sa stiu daca trebuie sa pun intai bariera contra vaporilor apoi vata si peste folie anticondens ? Poti sa-mi spui ce model de bariera si folie sa folosesc? Peste acestea, pe grinzile ,mari o sa pun scanduri de lemn (podul este nelocuibil). E ok asa sau dati-mi un sfat profesionist.Multumesc.

  • @easyme7170
    @easyme71704 жыл бұрын

    Luni incep , urati-mi succes sa nu apar la buleli :)

  • @bjntcsmnful
    @bjntcsmnful2 жыл бұрын

    Va salut domnu suflete. Am o întrebare. Cum sa izolez termic, corect (plus folie antivapori), podeaua podului fără sa mai demontez tavanul din rigips. Aștept solutia. Multumesc

  • @cornelium5396
    @cornelium53964 жыл бұрын

    Felicitari pentru informatiile nepretuite pe care le impartasesti pe acest canal! 👏 Sunt in plin santier cu casa, o constructie din lemn pe sistemul framing, cu parter si pod locuibil pe aprox. 75% din suprafata parterului. Casa este ridicata si acoperita. Am cateva nelamuriri legate de barierele de vapori pe care le-as putea folosi in cazul acoperisului la interior precum si in ceea ce priveste peretii exteriori/interiori. 1. de la exterior spre interior, acoperisul in 2 ape cu o inclinatie de aprox. 40 grade, are urmatoarea componenta: tigla ceramica/tabla faltuita (tabla incadreaza tigla), sipci , contrasipci, folie anticondens cu SD 0,02m, astereala din DHF de 15mm, capriori 200x45mm; urmarind materialele postate de tine, am aflat ca o termoizolatie de 200 mm intre capriori nu este suficienta pentru a pastra caldura in casa in timpul iernii si nici nu ofera confort in timpul verii; astfel voi suplimenta termoizolatia acoperisului cu inca un strat de 60 mm (termoizolatia pe care vreau sa o folosesc este vata bazaltica); 1.1 astfel prima mea intrebare ar fi ce tip de bariera de vapori ar trebui sa folosesc la acoperis (valoare SD, tip) avand in vedere faptul ca doua camere nu au tavan (gol peste parter), acoperisul fiind "tavanul" acestor incaperi?? 2. peretii exteriori ai casei sunt din montanti de lemn de 150x45 mm placati la exterior cu OSB de 18mm; in cazul peretilor exteriori am in vedere termoizolarea tot cu vata bazaltica, grosime 150mm intre montanti, apoi folie bariera de vapori, apoi profile CD (pentru a crea un spatiu tehnic pentru instalatii) si apoi placare cu placi gips-carton; la exteriorul peretilor perimetrali (exteriori) intentionez sa aplic o termoizolatie de 100 mm vata bazaltica si o folie anticondens, peste care sa vin cu o fatada ventilata din riflaj de lemn (sper :) ); 2.2 ce folie bariera de vapori ar trebui sa folosesc la interior in cazul peretilor exteriori ?? 3. peretii interiori portanti au structura de 150x45mm iar cei ne portanti de 60x45mm; in structura lor vreau sa folosesc vata bazaltica iar placarea pe ambele parti sa fie realizata cu placi gips carton, aplicate pe profile CD; 3.3 este necesara aplicarea foliei bariera de vapori la peretii interiori? daca da, ce tip de folie (valoare SD)? pe ambele fete? are importanta destinatia camerei si gradul de umiditate din camera respectiva? Sper ca gradul de detalii oferite sa faciliteze formularea unor raspunsuri :) Spor la toate proiectele in care te implici!!! 👍

  • @AlinPildner

    @AlinPildner

    Жыл бұрын

    Te salut! Pana la urma, cum ai procedat? Urmeaza sa fac un atelier pe structura de lemn si as dori sa-l izolez cat mai bine/ corect...

  • @cornelium5396

    @cornelium5396

    Жыл бұрын

    @@AlinPildner Salut! am folosit folie anticondens Delta Reflex cu sd de 150. Iti recomand sa folosesti programul Ubakus unde poti introduce toate materialele pe care le folosesti in structura. Vezi in felul asta daca configuratia de materiale alese genereaza condens in structura, e suficienta pentru termoizolare (vara si iarna) etc. Bafta!

  • @robertcornelneague7229
    @robertcornelneague72293 жыл бұрын

    Bună seara. Am si eu o intrebare: la o casa cu planseu de beton cum este bine sa procedez la termoizolarea betonului? Care se pune prima data folia anticondens vata minerala si apoi peste sa pun folie bariera de vapori?

  • @peaveywolfgang
    @peaveywolfgang4 жыл бұрын

    Buna ziua, la o casa p+e, cu tavan rustic cu grinzi lemn aparente de 20 cm ( 10 cm aparent + 10 ascunsi de gipscarton pus intre grinzi + vata bazaltica intre grinzi) , avand peste montat podea de scandura de 2.5, peste care s-ar monta inca 20 cm vata in podul nelocuibil, UNDE si cum ati recomanda sa pun folia bariera de vapori? Intre grinzi, sub vata dintre grinzi sau peste scandura cu care s-a podit, dar sub vata din pod ? Posibil se va izola si intre capriorii de 18 cm? Este vorba de un acoperis simplu in 4 ape. Multumesc!

  • @rusurusu8368
    @rusurusu83682 жыл бұрын

    Bună seara. Eu vreau sa izolez mansarda cu vata bazaltica de 15 având căpriori grosime de 15 și după aia sa pun folie aluminizata cu bule. Se pune și bariera de vapori, cum e indicat? Mulțumesc mult!

  • @lukiluki2366
    @lukiluki2366 Жыл бұрын

    Felicitări pentru munca depusa, este eficient polistiren 2 cm +folie de aluminiu în spatele caloriferului? Casa este tencuita pe interior +poroterm 25 cm+polistiren de 5 cm exterior. Va mulțumesc.

  • @virgil-ionutmartinas8000
    @virgil-ionutmartinas8000 Жыл бұрын

    Salut! Am si eu o intrebare si te rog sa ma ajuti cu un sfat,am un dormitor cu pod de un metru deasupra si il tin pentru depozitare,de la interior la exterior am rigips,gol de aer de 15cm,vata minerala de 10 cm y36 dupa care scanduri una langa alta iar pe acoperis am tigla metalica ( greseala a fost ca nu am pus acele rigle de 5 sub tigla metalica pentru ventilare,dar la vara o dau jos si le montez,)cu folie anticondens si scandura la asteriala lipite una de alta problema mea este ca am condens in pod ,totul este umed. Cum pot sa scap de condens? Vreau sa izolez podul prin interior cu folie bariera de vapori cu vata sau cu porestiren expandat,dar ma gandesc ca dupa imi face condens intre rigips si vata, Podul este ventilat ,nu este batut lambriul la streasina si sunt si doua guri de 120 de ventilare ,

  • @nicp.7990
    @nicp.79904 жыл бұрын

    Bună! Daca la o casă in totatlitate din lemn cu perti umpluți cu vată bazaltică 15cm,pe ambele părți inchis peretele cu OSB, la interior pe invelitoarea exterioară am pus si folie "bariera de vapori" OSB-ul lipit cu banda in zona rosturilor de dilatare si la exterior si la interior,mai respiră peretele? Este corect montat? Scurta descriere in sectiune "Pe xterior pe fațada este aplicata vata bazaltica de exterior-OSB 18 mm- in perete vata bazaltica 150mm- folie "BVapori" lipita cu benzi la toate imbinarile si peste capsele de prindere- OSB 15 mm - 50 mm vata - ghipscarton, placile de osb la fel lipite la imbinari peste rosturile de dilatare 2-3 mm cu o banda verge gen "sigga"

  • @johnnyjordan2551
    @johnnyjordan25513 жыл бұрын

    Salut, Pot să montez bariera de vapori direct pe structura de rigips ?Adică să o prind direct cu placa de gips. Poți să î-mi recomanzi un anumit produs? Mulțumesc! PS Ce le mai bune videoclipuri. Succes!

  • @vioricaiurco2726
    @vioricaiurco27262 жыл бұрын

    Va mulțumesc mult pentru răspunsul promt. 1) Dar peste termoizolația de vata bazaltica pusă între căpriorii pereților, la interior, pot pune Isoflex ALU PL LIGHT cu Al spre interior? Are se 100 2) Peste folia bariera de vapori în discuție pot pune apoi OSB10 și rigips ?

  • @gheorgheirimia293
    @gheorgheirimia2933 жыл бұрын

    Salutare. Am urmarit in totalitate acest curs....foarte interesant si bine aplicat...felicitari.... In tot cursul nu am gasit explicatii ce pot fi aplicate cazului meu care este urmatorul: Am construit actualmente o casa P+M, ajunsa la faza de "rosu" cum se spune.Intre P si M am optat pentru planseu pe structura de lemn, dulapi pe verticala de 20 cm (20x5), peste care am aplicat tot dulapi pe orizontala de aceeasi dimensiune.Mentionez ca mansarda va fi locuita permanent.Intentionez sa pun ca si termoizolatie intre P si M vata minerala de 20 cm, apoi rigips pe profile metalice.Rog un sprijin asupra membranei ce se recomanda ca si bariera de vapori sau ce alte solutii crezi ca pot fi aplicate pentru protectia termoizolatiei.Mai fac mentiunea ca la mansarda, peste podeaua din dulapi dinspre parter intentionez sa torn o sapa usoara, ce solutii imi recomanzi?

  • @mihaivasilache2101
    @mihaivasilache21015 ай бұрын

    Riwega USB Reflex Plus 200 are microperforatii și un sd = 0,045. Astereala e făcută cu placi Agepan iar podul este necirculabil, deci neincalzit. Crezi că e potrivită această folie anticondens? (200g/m² și 10 ani garanție)

  • @construieste-cu-Tonito
    @construieste-cu-Tonito4 жыл бұрын

    👍👏👍

  • @utzdeac
    @utzdeac4 жыл бұрын

    Te rog cand mai faci ceva video cu folii, sa ne areti si montajul corect al folii anticondens. Ne-ai aratat montajul barierei de vapori si am vazut in multe poze de a lui Vald, dar montajul foliei la exterior nu prea a fost detailiat. In deosebi prinderea la burlan/coama, am dedus ca imbinarile intre folii se scociuesc dar la partea de jos/sus cam se prind?

  • @alivianardeleanu5380
    @alivianardeleanu53803 жыл бұрын

    Sal,am si eu o problema si nu stie exact cum sa o rezolv.Am construit o casa din bca ytong cu 2 etaje ambele avand placa din beton turnata.Vreau sa fac tavanele din gips carton la ambele etaje si nu stiu cum sa pun bariera de vapori,mai exact care este ordinea:gips carton,profile metalice vata minerala cu folie din aluminiu sau cum treb sa fac.Mentionez ca la ambele etaje o sa fac incalzire prin pardoseala,iar podul nu o sa fie locuit,doar folosit pt depozitare. Ok

  • @Expository
    @Expository Жыл бұрын

    Pentru un planșeu unde am rigips prins prin profile direct pe căpriori și nu e pusă nici o barieră de vapori, nimic, apoi pusă vata. Aș vrea să dau jos vata și să pun barieră de vapori. Care ar fi recomandările?

  • @SuperJohnnyboy1988
    @SuperJohnnyboy19883 ай бұрын

    Dar daca venim la interior cu bariera aluminizata si peste cu osb nu inseamna ca ,condensul se va forma pe acea bariera si implicita va "uda" si osb-ul?

  • @DX-gw8uv
    @DX-gw8uv2 жыл бұрын

    Ma interesează la o casa cu planșeu de beton: cum se izolează podul? Se pune bariera antivapori pe beton ? apoi vata minerala sau de sticla, folie anticondens, lemn sau osb. Mai are rost bariera antivapori sau poate crea umiditate pe placă?

  • @dandraganescu7146
    @dandraganescu71464 жыл бұрын

    Te urmaresc de ceva timp....esti genial! Intr-un viitor apropiat vreau sa ma apuc sa construiesc(zona Brasov),in regie proprie."stiu,mai mult sau mai putin, din aproape toate". Pot apela la cunostintele tale?....cand va veni vremea.... Respect!

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    salut@soflete.ro, sesiuni 1:1 contra cost :)

  • @dandraganescu7146

    @dandraganescu7146

    4 жыл бұрын

    @@utzdeac mersi mult!

  • @mdragutoiu
    @mdragutoiu3 жыл бұрын

    salut.. eu locuiesc in USA, intr-o casa nou nouta, intr-un cartier de case cu parte sau P+ 1. Am facut n+1 filmari.... si astia nu fac nimic din ce-a ce spui tu... izoaltia este cu spuma cu celula deschisa, OSB in apara acoperit cu folie DuPont, etc.. iar e interior din nou nimic nu seamana cu ce propui tu... insa peste iarna afara au fost minus 20 si in casa plus 20 , fara condens etc... evindet ca avem incalzire prin ventilatie... etc...in rest sunt complet confuz de diferentele de concept ... intre ce spui tu si ce fac astia... cu mult drag

  • @petreantohe2653
    @petreantohe2653 Жыл бұрын

    Am de făcut o mansarda locuibila in vara asta. Am căpriori de 150/100 și vreau sa izolez cu vata de la Knauf . Pun între căpriori izolație de 100 și peste căpriori încă 100 mm izolație deci total 200 mm izolație Ce fel de folie am nevoie interior și exterior? ( SD) Multumesc

  • @utzdeac
    @utzdeac4 жыл бұрын

    👍

  • @calinmarta8743
    @calinmarta8743 Жыл бұрын

    Bariera de vapori sau vata minerala caserata cu folie de aluminiu..la TAVAN montata cu spatiu de ventilare lasat ! Creaza UMIDITATE...❓

  • @magdalenaagapie
    @magdalenaagapie5 ай бұрын

    buna ziua ! sunt pe internet atatea sfaturi ca nu stiu dupa care sa ma iau .Am o casa veche construita din 1940 si nu are nici un fel de izolatie la acoperis.Tabla a fost pusa in 2000 dar tot asa direct pe scanduri .Vara tabla se incinge foarte tare si nu pot intra in pod sa caut acolo ceva ,sa stau mai mult e imposibil -mi-e si frica sa nu ia foc casa de la asa caldura . Si iarna facturile la incalzire -desi nu setez temperatura decat la cel mult 20 grade ,sunt foarte mari -acu pe luna februarie am de plata 700 lei.Concluzia mea e ca trebuie sa fac o izolatie la pod . nu pot hotara singura cum ar fi mai bine si mai ieftin. Ma puteti ajuta cu un sfat ,sunt pensionara si am venituri dramuite. Multumesc mult !

  • @marubeni4159
    @marubeni41593 жыл бұрын

    la 5.14 se pot pune DISTANTIERE DE POLISTIREN / baghete albe la 2m pentru colturi/care sa formeze un spatiu de 2 3 cm, sa poata urca umiditatea in pod sa se ventileze.

  • @ar22evo
    @ar22evo4 жыл бұрын

    pentru un acoperis realizat din structura metalica si cu astereala realizata din vidiwall ce coeficient SD ar trebui sa am pentru folia care vine la exterior si ce coeficient sd ar trebui sa am pentru bariera de vapori de la interior ?

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    4 жыл бұрын

    Ubakus îți va răspunde la această întrebare 😎

  • @opariucraduilie5921
    @opariucraduilie59213 жыл бұрын

    Buna ziua! . Am o casa pe structura de lemn cu OSB izolata pe exterior cu polistern grafitat 10cm , cum izolez corect pe interior. Multumesc!

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    Asa cum s-a mai spus, daca ai pus OSB la exterior (se comporta ca o bariera de vapori, trebuia o placa permeabila ca DHF) atunci la interior iti trebuie o bariera de vapori cu sD foarte mare, spunea de cele aluminizate. Te poti juca si in ubakus sa vezi cam ce sD iti trebuie la folie.

  • @emilgabrielstancu3347
    @emilgabrielstancu33474 жыл бұрын

    salut,daca punem folia de aluminiu fix sub tabla,astfel incat aerul sa treaca pe sub ea,nu ajutam izolatia sa nu se mai incalzeasca asa tare?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    Daca ai ascultat video-ul, a zis ca poate fi o varianta doar ca e complicata punerea in opera corecta

  • @clipeilaurian1609
    @clipeilaurian16094 ай бұрын

    Se poate pune membrana peste polistiren?

  • @HaidukulNecunoscut
    @HaidukulNecunoscut3 жыл бұрын

    Salutare. În primul rând felicitări pentru canal! Sunt foarte multe informații folositoare. Am o dilemă. Sunt în faza de izolarea a mansardei și arhitectul mi-a pus căpriori de 18 astfel încât între vata de 15 și astereală să rămână un gol de 3 pentru ventilare. Ai zis în video că sunt avantaje și dezavantaje ai optat să nu o pui. Când adaug această pernă în ubakus, crește coeficientul U cu 0,002, deci nesemnificativ. Mi-ați putea spune totuși care sunt dezavantajele? Nu de alta dar nu există vată de 18 și mă gândesc dacă să las perna de aer sau să umplu golul cu ceva. Apropo, problema supraîncălzirii mansardei am rezolvat-o adăugând în ubakus o placă de osb peste cea de rigips. Momentan lâna se găsește mai greu și deci e foarte scumpă.

  • @83glacius

    @83glacius

    2 жыл бұрын

    Pai daca ai gol de aer intre scandura si vata ce ai rezolvat? Nimic..sa bata vantul pe acolo? Folie anticondens de ce mai punem pe astereala? Normal trebuie sa ai sipci si contrasipci pe acoperis unde vine tigla..acolo da..trebuie aerisire..

  • @danioltean1492
    @danioltean14923 жыл бұрын

    Eu am o alta intrebare ! Salut baieti! Daca am pus folie anticondens sau de apa deasupra cornilor peste osb adica Sub tigla. Sa mai pun si in interior folie de la isover? Mentionez ca Acuma sunt in pasul Cu mansarda si Vreau sa izolez Cu vata bazaltica de la rockwool de 20 de cm. Mersi!

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    TREBUIE si inca una cu sD mare si foarte bine pusa in opera din cauza ca OSB nu se pune la exterior pt ca se comporta ca o bariera de vapori deci umiditatea nu trece si astfel ramane in vata. Deci ca sa nu ajunga umiditate in vata, trebuie o batiera de vapori cu sD mai mare, calculeaza-ti stratificatia in ubakus si vezi acolo ce sD ar trebui incat sa nu ai condens in vata

  • @uliris04
    @uliris043 жыл бұрын

    Buna ziua, @Marius Soflete, as avea 2 intrebari: 1) Ce parere aveti despre folia bariera de vapori aluminizata montata spre interior ? Mesterul mi-a zis sa cumpar folie Aluflex PZ si vad ca valoare Sd = 100. E ok sau nu ? La 6:21 ziceti ca daca se foloseste o folie mai etansa, atunci nu mai e loc de greseli. La ce greseli anume va referiti ? Greseli de montaj ? Avand in vedere ca aproape sigur mesterul nu va lipi perfect imbinarile dintre folii ar fi mai bine sa montez o folie cu valoare Sd mai mica ? 2) Ce latime e recomandat sa aibe folia ? Am vazut ca sunt folii de latime 1.2 m si sunt si de latime 1.5 m. Unul dintre mesterii cu care am discutat zice ca doar folie de latime 1.2 m poate monta, ca trebuie sa aibe aceeasi latime cat o placa de rigips, ca altfel nu are cum sa o prinda de profilele metalice ce sustin placile de rigips. Multumesc !

  • @PiataDeVechituriCluj

    @PiataDeVechituriCluj

    5 ай бұрын

    1 daca montezi folie aluminizata la interior, toată umiditatea îți va rămâne în casa

  • @pulaci
    @pulaci3 жыл бұрын

    Salutare si felicitari Marius pentru toata valoarea adusa in acest domeniu. Intrebarea mea este urmatoarea si anume: Daca la interior sub Placa de rigips sa zicem, punem folie de aluminiu cu factor SD foarte mare ( pt ca este foarte impermeabila) si pe urma punem o membrana care are coeficentul de transmisiblitate a caldurii foarte prost e OK? ( gen 2 membrane una peste alta) iar peste ele vata minerala bazaltica.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    de ce sa mai pui inca o membrana?

  • @pulaci

    @pulaci

    3 жыл бұрын

    @@utzdeac... pai o membrana cu un coeficient mare de rezistivitate la caldura, ca sa tina caldura

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    @@pulaci am tot auzit de membrane deastea, dar din ce am inteles eu, frigul si caldura sunt tinute afara de grosimea stratului izolator, nu de membrane magice.

  • @mihaigrasse1358
    @mihaigrasse13584 жыл бұрын

    Ne spune-ti cine produce folia aluminizata reflexivă perforată, cea care nu retine vapori?

  • @padiii91
    @padiii912 жыл бұрын

    Buna. La montarea barierei de vapori pe tavan sub vata cum as putea etansa zona unde se imbina cu peretele pe tencuiala?

  • @PiataDeVechituriCluj

    @PiataDeVechituriCluj

    5 ай бұрын

    Salut, este o banda specială care are proprietăți de barieră

  • @MirceaBugan
    @MirceaBugan4 жыл бұрын

    In Ubakus apare valoarea Sd pentru tot peretele. Exista o valoare peste care nu mai e nevoie de bariera de vapori? Sau nu are legatura?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    Nu ar trebui bariera de vapori daca nu exista valoare la condens

  • @ionutdraghia4116
    @ionutdraghia41164 жыл бұрын

    Tocmai ce am cumparat o folie anticondens. Recomanzi ca la suprapunerea dintre doua bucati de folie sa se foloseasca o banda dublu-adeziva? Daca da, imi poti recomanda un anume brand/model ? Multumesc

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    Ai vazut prin video-urile trecute ca se foloseste scotch, cam toti prodicatorii de folii au si aceste scotcuri. Deci nu trebuie dublu adeziv, bucatile oricum se petrec si peste imbinare tragi scotch

  • @ionutdraghia4116

    @ionutdraghia4116

    4 жыл бұрын

    @@utzdeac merci

  • @popamaria5420
    @popamaria54203 жыл бұрын

    Folie bariera de vapori marca Clima Intello Plus de pe Amazon si bandă adeziva de la Tescon Vana 60mm. Are Sd variabil, cea mai bună, recomand impreuna cu izolatie de celuloza de la IsoGreen.

  • @stefanolteanu593
    @stefanolteanu5934 жыл бұрын

    Se poate face mansarda locuibila fara astereală multumesc

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    e o intrebare? sau constatare?

  • @raduvasilestan1908
    @raduvasilestan19084 жыл бұрын

    Încă nu am văzut videoului.Tocmai ce mi-am terminat de izolat apartamentul cu sistemul de isover, vario km.Sper sa nu primesc vesti proaste o data cu filmul.Faci treabă f buna! Mult succes in continuare!

  • @ionutdraghia4116

    @ionutdraghia4116

    4 жыл бұрын

    incearca pe ubakus. Mie la mansarda mi-a dat ca daca pun vario km o sa am condens.

  • @raduvasilestan1908

    @raduvasilestan1908

    4 жыл бұрын

    Nu mai încerc:)Deja treabă e făcută,și nu mai schimb.Mai bine sa nu știu:)

  • @iulianscintei4204

    @iulianscintei4204

    4 жыл бұрын

    @@raduvasilestan1908 🤣

  • @ciprianungureanu2312

    @ciprianungureanu2312

    3 жыл бұрын

    @@ionutdraghia4116 pana la urma ce ai folie ai folosit ?

  • @victorini5854

    @victorini5854

    2 жыл бұрын

    Pai daca nici acest sistem de la isover(care nu e tocmai ieftin) nu e bun, atunci ce sa mai punem? Inseamna ca o folie aluminizata de 2-3lei mp cum am pus eu,e degeaba.

  • @Adrian-yq7pz
    @Adrian-yq7pz4 жыл бұрын

    Ai putea sa faci un videoclip in care sa expilici valorile rezultatele din ubakus? Ce valori sunt corecte si care nu sunt.

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    4 жыл бұрын

    Ai vazut cursul cum calculezi termoizolatia?

  • @adriannicolae9455
    @adriannicolae94552 жыл бұрын

    Vreau si sfat care folie pot pune pot nu am vata pus dar e foarte cald vara Vreau sa pun folie care..care pot sa pun pot folie cu găurile sau simpa care e buna

  • @TheWikilover
    @TheWikilover4 жыл бұрын

    Salutare! E corecta introducerea vatei minerale intre capriori dar nu lipita de astereala? Ex. capriori de 150mm, vata 100mm, pentru a ramane un gol intre vata si astereala de 50mm?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    Unii propun o astfel de varianta. Intr-un episod cu buleli la mansarda, discuta putin de acel spatiu si din cate am inteles ei nu recomanda sau nu il folosesc

  • @cristinatartau9597

    @cristinatartau9597

    4 жыл бұрын

    Golul (de ventilație) de care se pomenește pe la stratificațiile de acoperiș este deasupra asterelii și barierei de ploaie. Rolul lui este sa îți miște aerul încins de soarele care îți bate pe țiglă / tablă și să îți usuce eventuala ploaie intrata printre țigle și oprită de bariera de ploaie.

  • @cristinatartau9597

    @cristinatartau9597

    4 жыл бұрын

    Dar, cum spune și Sebastian, 10 cm de termoizolație la acoperiș este foarte-foarte puțin (minim 20cm). Chiar Vlad Ciobanu a arătat un detaliu de 'asa nu' și spunea că dacă vezi termo doar cât înălțimea de căprior, știi din start că e prea puțină.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    @@cristinatartau9597 Sunt unii, ca Enciclopedia Constructilor, care recomanda un spatiu intre izolatie si astereala, golul de sub invelitoare, e alt gol :), acuma nu stim la care gol se refera Iulian

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci57244 жыл бұрын

    Foarte bun materialul ! Se mulțumește ! Ma întreb legat de acest subiect as vrea sa adresez 3 întrebări : 1)dacă bariera de vapori se poate monta direct pe stratul de scândură a tavanului sub rigips sau trebuie lăsat ceva spațiu între aceasta și scândurile tavanului. 2) in varianta ca ai o centura de beton și vrei sa cobori cu bariera de vapori pe aceasta in jos cum se poate lipi și finisa peste o astfel de folie de AL ( ma gândesc de ex la acele folii groase Isoflect sau cum se cheamă unde de ex e polietilena cu Al ; și 3) in cazul caselor vechi care in pod au lut pe jos se poate monta termoizolație ( de ex vata minerala) deasupra, peste acesta, lutul având rolul de bariera de vapori? Mulțumesc anticipat 🙏 și sporuri nebănuite 👏👏👏

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    la 1) eu inteleg ca acel spatiu tehnic, se lasa intre bariera si rigips, pentru a putea trage cabluri sau altele 2) cauti o folie care specifica ca poate fi tencuibila :))

  • @vioricaiurco2726
    @vioricaiurco27262 жыл бұрын

    Pot pune folie bariera de vapori cu aluminiu și strat cu bule de aer Isoflex ALU PL LIGHT sub astereala, între căpriorii pereților înclinați de la o mansarda pe structura de lemn? Mi s-au propus sa pun aceasta folie, cu Al spre exterior, pentru a reflecta căldură ce vine de pe acoperiș, apoi sa pun vata bazaltica între căpriori, la interior și, peste ea, încă un strat din același Isoflex, de aceasta dată cu stratul de Al spre interiorul camerei. Peste acest ultim strat se bate OSB10 și placa rigips de 12,5. Va rog, spuneti-mi daca e corecta recomandarea. Menționez că podul casei este neîncălzit/nelocuit și fără izolație sub astereala, ci doar pe podea. Va mulțumesc anticipat pt raspuns

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    Nu nu! Nu pune folia de aluminiu la exterior fara strat de ventilare sub ea! O sa revin cu un video pe tema

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua4 жыл бұрын

    Primul :-)

  • @liviuradu1790
    @liviuradu17904 жыл бұрын

    Ce spuneti voi aici e chineza pentru cel putin 90% din constructori. Bine ar fi sa ma insel.

  • @solaris3627

    @solaris3627

    4 жыл бұрын

    Probabil e chineza pt. orice prost care nu are de a face cu domeniul, si care are impresia ca doar vizionand un filmulet pe youtube, ajunge dintr-o data un atotsiutor tipic romanului, gen Monica Tantoiu.

  • @titustitus9109

    @titustitus9109

    2 жыл бұрын

    Si dacă vrei să faci o așa izolatie,nu cred că ai cu cine.lasand la o parte costurile totale finale...

  • @felixmacovei
    @felixmacovei7 ай бұрын

    Unde pot gasi o firma serioasa care poate efectua asa o izolare corecta cu folie potrivita ? Merci, sunteti extraordinari !! Foarte profesionali si informativi !!

  • @PiataDeVechituriCluj

    @PiataDeVechituriCluj

    5 ай бұрын

    Salut, Îți pot oferi consultanță în alegerea materialelor

  • @florinb7808
    @florinb78084 жыл бұрын

    La mansardă mea am folosit 20 cm vata bazaltica Rockwoll între căpriori, 5 cm vata bazaltica peste căpriori și apoi folie delta Reflex SD minim 150 m etanșare la contactul cu zidăria cu mastic special. Sunt mulțumit de ceea ce a ieșit..

  • @83glacius

    @83glacius

    2 жыл бұрын

    Nu e prea mult sd 150? Toate simularile arata ca e nevoie de max 2+..altfel impiedici total vaporii sa iasa din casa

  • @bybiku
    @bybiku2 жыл бұрын

    Dacă nu s-a montat folie între tabla și asteriala, se mai poate face ceva?

  • @adrianmagher3263

    @adrianmagher3263

    Жыл бұрын

    Cica ar merge sub capriori, inainte de a incepe sa faci termoizolatia. Dar folia sa aiba inscrisul spre interior. Daca era pe acoperis, inscrisul s-ar fi pus spre exterior. Vezi video la cei de la Knauff cu termoizolatia mansarde.

  • @amiseeyou
    @amiseeyou4 жыл бұрын

    Marius cum termoizolez corect+bariera de vapori+etansietate in urmatoarea situatie: parter locuibil, planseu din lemn din dulapi de 20x10cm, pod depozitare iar ca si invelitoare sindrila bituminoasa. Nu am ajuns inca la partea de planseu dar spre finalul lunii cred ca voi fi acolo. Cu ce ar fi cel mai corect tehnic vorbind sa vin peste acesti dulapi din lemn. In anumite spatii se poate ca acesti dulapi sa ramana partial vizibil la interior pentru estetica insa sunt tare nelamurit cum sa le asez aceste straturi in asa fel incat sa nu am parte de o "buleala" la final. Constructorul (simt eu) nu imi da cea buna solutie. Pe partea asta de etansietate, bariere de vapori, termoizolare nu prea le are..nu as vrea sa merg la ce-o fi o fi..

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    Nu poti izola podul? Sau e spatiu mult acolo? Ca daca vrei grinzi aparente, cred ca e mai dificil cu bariera de vapori. In episodul trecut, cred, punea cineva in comentarii, un exemplu de punere in opera in care bariera de vapori excludea grinzile, nu stiu daca aceea ar fi o varianta

  • @amiseeyou

    @amiseeyou

    4 жыл бұрын

    @@utzdeac De la planseul din lemn pana la coama sunt 3 m. Initial as fi vrut sa izolez planseul intre grinzi, insa asa cum spui si tu, in cazul in care unele grinzi vor ramane aparent va fi cam dificil cu bariera de vapori, probabil voi renunta la "moftul"asta de grinzi vizibile din interior. Si da as vrea ca un urmator pas sa fie si izolarea podului intre capriori, ma gandec ca atat izolatia din planseu cat si intre capriorii de la capac + cantietatea de aer din pod vor avea un impact pozitiv asupra termoizolarii spatiului locuibil de la parter. In acelasi timp vreau sa gasesc o solutie corecta pentru a pune aceste straturi pentru a nu ma trezi dupa prima iarna cu vata minerela deteriorata de la condens sau altfel de buleli care au rezultat in urma unei stratificari incorecte. Si trebuie tinut cont si de faptul ca pe capac va fi montata sindrila bituminoasa iar aceasta are un alt sistem de montaj comparativ cu tabla.

  • @83glacius
    @83glacius2 жыл бұрын

    Stii..am un acoperis mansardat peste living room la casa..si e mare..7mx6 m ..am izolat cu 20 cm.vata dar am pus vata de sticla primul 10 cm strat si al doilea vata minerala ..problema e ca pe capriori nu am izolatie fiind 20cm adanci am zis ca e ok si asa ..nu am pus folie vapori de teama sa.nu pun ceva prost sa fac mai multe probleme...ei bine nu am inchis cu rigips ci cu un lambriu mdf de 3 mm ..problema e ca..am pus un semineu in living si cu toate ca am doua ventilatoare mari pe tavan ce imping aerul cald in jos..chiar deasupra semineului masurat cu pistol termic ajunge la max 35 grade..tavanul de lambriu mdf..si ma.gandesc sa dau tot jos sa pun o contra.sipca de 5cm si sa mai pun inca 5 cm vata minerala si folie vapori sd=2,3 ...ce parere ai domnule Soflete? ..ma tot joc cu Ubakus ul sa gasesc un sd potrivit pt folie...

  • @adiwhite9269
    @adiwhite92693 жыл бұрын

    Am o mica nelămurire... Am reconstruit un acoperis la o casa si am mers tot pe metodă clasică de construire, am folosit tigla metalică si nu am pus blana lângă blana, si nici folie anticondens...este o greșeală mare si necesita neapărat rezolvată? Mentionez ca nu sunt infiltrarii de apa in interior.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    Atata timp cat nu sunt infiltratii e ok, problema poate fi la etansietate, daca spatiul de sub acoperis e locuit.

  • @adiwhite9269

    @adiwhite9269

    3 жыл бұрын

    @@utzdeac este pod nelocuit

  • @vega1lugoj1
    @vega1lugoj13 жыл бұрын

    Dacă punem vată minerală placată cu folie de aluminiu mai e necesară folia de vapori ?

  • @victorini5854

    @victorini5854

    2 жыл бұрын

    Teoretic da, pentru ca vata e sancționată de un profil, de un caprior... iar folia bariera de vapori trebuie sa fie continua(prin lipire, inclusiv la margine) pe toata suprafata peretelui sau a tavanului.

  • @cezaramaicei4022

    @cezaramaicei4022

    5 ай бұрын

    ​@@victorini5854Salutari. Ce se intampla daca am folosit isoflect gold la tavan fara a lipi marginile de pereti ? Constructorul a lipit cu banda aluminizata intre bucatile de isoflect dar a lasat marginile nelipite de laterale toata casa. Ar exista ceva probleme ? Mentionez ca sunt foarte multumit si trecem prima iarna dupa finalizarea casei. Aerul in casa si in pod este ok, fara umezeala. In casa cald si bine +22, afara -20. Momentan nu vad semne de condens niciunde. Platim maxim 450 lei intr o luna friguroasa la munte pt 120mp incalziti constant de incalzirea prin pardoseala. Mentionez ca intre folie de aluminiu de pe tavan si stratul de osb de deasupra sunt 10 cm de vata bazaltica prinsa de osb. Dulapul este pus pe cant cu marimea de 5x20. Prin urmare ramane un gol de aer de 10 cm intre vata si folie isoflectgold. Sub folie, sunt montate profile rigips apoi rigips. Si mai mentionez ca podul este neincalzit, neizolate sarpantele, ci pur si simplu tabla, folie anticondens si astereala. Fatade cu bazaltica de 15, iar sub sapa pardoselii isoflect silver si extrudat de 10. De sus in jos. Ar fi vreo greseala in modul de instalare chiar daca eu nu mi dau seama acum? Adica momentan pare totul satisfafator. Nedumerit sunt de folia de aluminiu nelipita pe marginile camerelor. Multumesc anticipat in caz ca aveti vreo idee sau raspuns👍

  • @floringramaticu3009
    @floringramaticu30094 жыл бұрын

    Oprește Vaporul la barieră ? Sau trece ca trenul prin gară ? :)

  • @florinayasmin8792
    @florinayasmin87922 жыл бұрын

    90% din casele rurale sunt vechi cu poduri făcute din căpriori, șipci și pământ. Cum se izolează corect acele poduri??

  • @ionutmihalache7243
    @ionutmihalache72434 жыл бұрын

    Salut Marius, Sunt in cautarea unei ,, soluții de reparație ,,a unei ,,Buleli,, create de un meseriaș ,, Dorel" care mi-a creat la casa mea mai multe probleme decat beneficii . Am o casa cu parter+etaj +pod nelocuit.. Peste etajul superior s-a luat decizia sa se nu se mai meargă pe placa de beton și am optat de tavan fals. A început de la interior spre exterior cu , rigips carton + vata de sticlă de 10 cm cu folie de aluminum dar orientata spre exterior ne etanșată cu scoci, si dupa sa pătuț scândură de lemn! In urma materialelor făcute de tine am realizat gravitatea problemelor care pot sa aparțin viitor și aș dori un sfat de remedier ( de preferat să nu mai dau jos structura de rigips jos , deoarece casa este deja finisata si mobilată) Este o soluție de remediere sa vin peste scândurile de lemn bătute in pod cu o barieră de vapori care sa etanșez cat mai etanșe si peste sa mai subliniaz cu 20cm de vată de sticlă și apoi sa fac un spațiu ventilat de 5 cm și peste sa vin cu OSB( pentru a se pute pașii în pod in continoare) cu un spațiu între placi de 1cm sa ca sa se ventileze cat mai ok?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    Daca folia de aluminiu a fost pusa spre exterior(pod), ai vazut ca ea nu prea e permeabila la vapori, deci nu cred ca s-ar mai justifica sa pui o bariera de vapori peste scanduri, problema de vapori ramane in cei 10cm de vata, acolo se poate forma condens, ca nu trec de folia de aluminiu. Daca suplimentezi izolatia peste scandura, atunci nu trebuie pus OSB deasupra, care iar e ca o bariera de vapori, deci se poate face condens sub el, el recomanda DHF deasupra. Fa ceva simulari in ubakus si vezi ce iti da

  • @radugoran3714

    @radugoran3714

    4 жыл бұрын

    Scoti scandura din pod, scoti izolatatia, faci un caroiaj de sipci de lemn intre grinzi care sa sustina vata de sticla (la 10cm de la fata de sus), asezi o bariera de vapori mulata peste grinzile de lemn si caroiaj, pui izolatia scoasa la loc dar cu folia la partea de jos, mai bati un strat de dulapi de lemn de 10 sau 15 cm inaltime perpendicular pe cei existenti intre care mai pui un rand de izolatie de 10 sau 15 apoi bati scandura la loc pe dulapii noi. Foloseste suruburi de lemn in loc de cuie ca sa nu crape rigipsul. Nu e simplu dar macar nu intervi in casa...Si asigura-te ca podul este ventilat...

  • @ionutmihalache7243

    @ionutmihalache7243

    4 жыл бұрын

    Ma gândeam ca este ok sa mai vin cu o a 2 folie cu care sa etanșez, pentrau ca punctul de roua sa se formeze dupa bariera de vapori in al 2 strat de vata de sticla!

  • @thorjupanu8348

    @thorjupanu8348

    4 жыл бұрын

    @@ionutmihalache7243 Nu mai gandi !!! Sa nu gresesti si la a doua interventie.Pff ce te coasta greselile astea stres, bani , dorel a plecat cecu la incasat mai face cateva victime si nu este tras la raspundere.Vina va apartine 50% dar banii si bulelile au ramas ale tale ca beneficiar. Este vina ta ca nu te-ai interesat si ai avut incredere in saracul Dorel.

  • @liviuc4915

    @liviuc4915

    3 жыл бұрын

    @@ionutmihalache7243 treaba e simplă scoți scândură și întorci vata cu folia în jos.

  • @ceciliaremusneferu9797
    @ceciliaremusneferu97972 жыл бұрын

    Folia isover vario o foloseau prin 2008. Si la noi cica apare nou pe piata. Noi vom fi i totdeauna in urma . nu vom putea nicicum sa ii ajungem din urma

  • @prim3time3
    @prim3time3 Жыл бұрын

    Practic toată umiditatea o plimbi prin pereți ?

  • @prim3time3

    @prim3time3

    Жыл бұрын

    Hmmm rezolvi cu sistem de ventilație ? :-?

  • @utzdeac
    @utzdeac4 жыл бұрын

    Cand se pune o bariera de vapori destul de impermeabila, ce se intampla cu acei vapori? Se usuca sub rigips, revin inapoi? Nu pot dauna rigipsului?

  • @cristinatartau9597

    @cristinatartau9597

    4 жыл бұрын

    Poooi...dat fiind că Sd mare = $$ mare, se justifică o barieră cu Sd mare in zone umede (băi în locuințe, sauna, piscină). În locuința proprie, la baie, se folosește gips carton verde, gândit să nu fie afectat de umezeală

  • @cristinatartau9597

    @cristinatartau9597

    4 жыл бұрын

    Cum zice și Marius, faci câteva iterații in Ubakus și de la Sd mic spre Sd mare, afli cat de impermeabilă îți trebuie bariera.

  • @cristinatartau9597

    @cristinatartau9597

    4 жыл бұрын

    Punctual pe întrebarea cu gips carton la interior: da, vaporii se plimbă pe unde vor, de la folie spre interior. Dar, fiind un material încălzit, ai o plajă mai mare de mișcare până să îți apară condensul, adică apă lichidă care sa îți strice materialul ( temperatură mare = cutie mare cu bile, bilele fiind vaporii. Bilele se rostogolesc aleatoriu; dacă s-au ciocnit, rămân lipite și fac picături. Cutie mare (20°C) și puține bile (puține surse de vapori) = slabe șanse să se lipească. Cutie mica (8-10°C) sau multe bile = după un sezon vezi pete de umezeală). Dacă rămâne în stare gazoasă, adică nu ajunge sa condenseze, apa nu-ți afectează materialul. Dar îți poate crea disconfort ție, ca ocupant. Și atunci deschizi geamul / pornești dezumidificatorul

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    @@cristinatartau9597 da...cam la ce ma gandeam....as vrea eu sa am umiditate...iarna deabea ating 30%, din cand in cand

  • @cristinatartau9597

    @cristinatartau9597

    4 жыл бұрын

    @@utzdeac Cu ce încălzești?

  • @alynxkarts.8940
    @alynxkarts.89404 жыл бұрын

    cum montez bariera de vapori dacă, construiesc o casa cu acoperiș drept (fără țigla metalică - cu hidroizolație) ? sub placa și execut un tavan fals după ?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    in episodul "Casa pasiva cu tehnologii locale..." acolo bariera de vapori este pusa peste placa de beton si apoi izolatia, acolo e cu acoperis dar banuiesc ca ar fi acelasi principiu. Da cred ca la acoperisul terasa trebuie avuta mare grija la hidroizolatie

  • @florineusebio
    @florineusebio4 жыл бұрын

    fii atent la condensul asta ! kzread.info/dash/bejne/d5N7prd-gLXZl5M.html oare din care parte a venit apa ?

  • @marubeni4159
    @marubeni41594 жыл бұрын

    Daca ai perete de lemn dulap5/15cm, cu vata 15cm,placat ext/int. cu osb, MAI TREBUIE FOLIE sub osb ul din interior.....hmm.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    4 жыл бұрын

    Da, daca faci in ubakus, iti apare 2.3kg/m2, e cu rosu, ca e mult condens. Nu recomanda OSB pe exterior ca nu e permeabil la vapori.

  • @marubeni4159

    @marubeni4159

    3 жыл бұрын

    @@utzdeac ok. dar toata CANADA SI USA asa construieste de 50 DE ANI. AM locuit acolo 7 ani si am simtit cum e viata la minus 35 cu factor vant minus 50.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    @@marubeni4159 am vazut si eu in Uk, pare osb da ma gandesc sa nu fie altceva

  • @radu22vis
    @radu22vis3 жыл бұрын

    Poate daca ai fi nitel mai concret, am intelege mai usor , gen: La exterior, direct sub tabla/tigla putem pune folie x,y,x cu coeficient intre cutare si cutare. La interior, adica in partea interioara a mansardei/podului se pune v,w,q cu coeficient..... Punctul 2, pe pod, intre cutare si cutare, se pune a,b sau c, cu coeficient.... Punctul 3, peretilor cladirii li se pot adauga vata, polistiren cu grosimi .... Punctul 4, podeaua/dusumeaua necesita folie....

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Fix pe tema asta am facut materialul video de tip curs despre folii

  • @radu22vis

    @radu22vis

    3 жыл бұрын

    @@MariusSoflete ok. Unde gasesc materialul? Caut asa "curs despre folii"?

  • @scubamario2006
    @scubamario20063 жыл бұрын

    Foarte greu de urmărit.Cel puțin invitatul nu transmite mai nimic.

  • @dany8051

    @dany8051

    2 жыл бұрын

    Cel puțin a venit cu imagini.

  • @viatainnatura
    @viatainnatura12 күн бұрын

    Habarnisti !!!

  • @marubeni4159
    @marubeni41593 жыл бұрын

    La 1,9 lei /mc de gaz NICI 50CM nu sunt de ajus. Renut la gaz, Trec pe curent.

  • @calinlivethemoment89
    @calinlivethemoment89 Жыл бұрын

    Sunt foarte bucuros pentru ca exista oameni ca voi care incearca sa vada casa ca lucreaza impreuna ca si un mecanism. As avea doua intrebari tehnice. 1. Daca la interior vom pozitiona o membrana cat mai impermeabila 99% la vapori, umiditatea din incapere nu se va depune pe partea interioara a membranei (in spre incapere) si acolo se va transforma in picuri de apa care vor atinge profilele metalice sau placile de gips-carton daca sunt aplicate direct pe folie si asa se va umezi placa de material? Unde va merge umiditatea din incapere daca nu va exista ventilare automata? 2. Daca la peretii interiori vom folosi tencuiala pe baza de argila nu va putea regla umiditatea din incapere tencuiala? Deoarece stiu ca argila poate prelua o cantitate semnificativa de vapori. Cand aerul este saturat cu vapori (aer rece - ud) iar cand aerul devine mai putin saturat cu vapori (aer cald -uscat) umiditatea va fi redata in incapere. p.s. Daca am avea si doctori care sa vindece omul analizandul in ansamblu nu doar sa dea medicament pentru durerea de cap sau picior, am fi mult mai sanatosi si cu mai putine probleme medicale. ( ma bucur ca voi in domeniul constructiior tineti cont de cladire in ansamblu si nu doar privind partea de izolare a unei constructii)

  • @calinmarta8743

    @calinmarta8743

    Жыл бұрын

    Deci umiditatea nu are unde sa iasa SAU SE CREEAZA UMIDITATE DIN CAUZA FOLIEI... 🤔.. ALTI PUN VATA DE STICLA CASERATA CU FOLIE DE ALUMINIU.. SI E ACELAS LUCRU... OARE INFLUIENTEAZA CRESTEREA UMIDITATI❓🤔

  • @onoriu666
    @onoriu6663 жыл бұрын

    dar daca s-ar face casele ca pe vremea lui tataia nu ar fi mai bine???????? ,ca ce am vazut pana acuma casele vechi au rezistat multiiiiiii ani , fata de acuma.

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Noi nu mai traim si nu mai folosim casele asa cum le foloseau bunicii nostri. Noi acum vrem 23-24 de grade in casa fara sa cheltuim o avere pe incalzire, nu ne place sa simtim rece sau sa ne traga curentul si cu siguranta nu ne place sa stam imbracti in casa cu atatea straturi de haine asa cum faceau bunicii nostrii. Daca telefonul nu mai este ca acum 20 de ani pentru ca s-a adaptat cerintelor noastre moderne, asa si casa trebuie sa se schimbe sa faca fata cerintelor noastre de oameni moderni.