||CURS|| #7 - Foliile de vapori și anticondens, cum le alegem într-o construcție?

Playlist cursuri: • CURSURI
Astăzi vorbim despre folii, cu accentul pus pe bariere de vapori și folii de difuzie folosite în construcții. Există foarte multe tipuri de membrane folosite în construcții, mai ales când vorbim despre cele hidroizolante, dar pe acestea le voi aborda într-un alt episod, care este în curs de documentare.
Pentru că acest material video este un curs, hai să dăm și un test, ce zici? Lasă-mi mai jos, în secțiunea de comentarii, o frază sau o idee cheie cu care ai rămas după acest curs.
0:00 - de ce avem nevoie de folii?
8:20 - calculul barierei de vapori
11:00 - permeabilitatea la vapori
15:00 - calcule
16:44 - ce e folia anticondens?
19:20 - cum scapi de condens în acoperiș
23:00 - foliile și astereala din OSB
26:00 - alte proprietăți ale membranelor
37:25 - catalogul de membrane
49:56 - lasă-mi o frază în comentariu
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
/ @mariussoflete
Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

Пікірлер: 158

  • @vladpatrascu5453
    @vladpatrascu54532 жыл бұрын

    Ești incredibil din multe puncte de vedere. Mulțumesc pentru tot ce faci pentru toți cei interesați de construcții! Sa te tina Dumnezeu sănătos! 🙏👍

  • @raduteodorpetrica2344
    @raduteodorpetrica23443 жыл бұрын

    Foarte foarte utile materialele acestea. Multumim pentru munca. O mica observatie in general si la acest video: la un moment dat nu mai stii daca vorbim despre bariera de vapori sau folie anticondens. Sigur, te gandesti unde e pusa ea, ce proprietati are si iti dai tu seama, dar ajung sa fie putin amestecate denumirile de ''bariera'', nu prea te mai prinzi la care te referi. Multumim!

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj3 жыл бұрын

    super curs 😍📝 Multe detalii utile, foarte bine explicate cu cifre, ubakus, desene și exemple Fraza care mi-a rămas 16:45 plus exemplu cu roua de pe tabla mașinii dimineața la 4.

  • @ramonaramona2044
    @ramonaramona20443 жыл бұрын

    Sunteti minunat!

  • @abiem1234
    @abiem12343 жыл бұрын

    Aprecieri pentru materialele muncite/documentate și ca nu va dați bătuți, deși sunteti pe o nișă foarte îngustă de interes. 👍👏

  • @abc-pb6mo
    @abc-pb6mo3 жыл бұрын

    Am inteles din curs ca foliile influenteaza aproape toate principiile care stau la baza constructiei unei case eficiente. Apreciez detaliile.

  • @gearstil
    @gearstil3 жыл бұрын

    Un om pasionat face din acel domeniu un subiect foarte interesant. Putem spune ca frumusetea unui domeniu sta in pasiunea celui ce il prezinta/ preda. Daca inainte subiectul mi se parea destul de anost, acum ma uit doar de curiozitate sa vad ce mai explici. Bravo!

  • @seda14us
    @seda14us2 жыл бұрын

    👍 Foarte frumos...Thx.

  • @costinelaiosif7782
    @costinelaiosif77823 жыл бұрын

    Esti genial. Multumim. EU nu gasesc informatii despre acoperis invelit cu stuf. Poate vrei SA fáci un material. Cu stima :)

  • @mihaimaricelavram5731
    @mihaimaricelavram57313 жыл бұрын

    Salut tuturor ,a inceput Marius sa vorbeasca si ce credeti? am avut nevoie de mai putin de un minut ca sa imi dau seama ca trebuie sa iau un stilou si o foie de hartie pentru ca voi avea multe de notat . Multumesc Marius pentru toate informatiile.

  • @morandy88medias
    @morandy88medias3 жыл бұрын

    Salut Marius .. chestia cu osb-ul am facut-o si eu . si la recomandarea ta dintr-un mesaj FB am folosit folie aluminizata . ceea ce a rezultat in urmatoarea stratificate: gipscarton,profile metal ,folie aluminizata lipita bine in jurul bridelor la îmbinare si perimetral, am prins vara bazaltica de 10cm pe capriori cu ciuperci de polistiren 100mm ,15 cm bazaltica in 2straturi intre capriori de 15x5cm,osb 6mm,folie anticondens,lati de 20mm +lati de 30mm(orizontala),tabla..... mult de lucru si migaleala ... naspa e ca chestea asta am făcut-o doar pe o sarpanta de 22m/2....... si va urma sarpanta mere de cca 150m/2 ..... 😬.....si am instalat si tubulatura pentru ventilatie.. care cred/sper ca va diminua greseala cu Osb-ul ca asteriala. Iti mulțumesc si Iti doresc sanatate sa ne poti informa/sfaturi in continuare. o sa incerc sa iti trimit niste poze cu capodopera 😅😁Baftă va doresc

  • @remusrednic16
    @remusrednic16 Жыл бұрын

    Mulțumim!

  • @anaclaudiapopescu5910
    @anaclaudiapopescu59103 жыл бұрын

    Ar fi foarte util un curs separat despre hidroizolarea terasei unui apartament , ținând cont că nu toți cei care locuiesc la bloc pot convinge asociațiile de proprietari sa refacă ei terasa asa cum ii obliga legea, iar astfel cei care au mari probleme de infiltratii ale apei de pe terasa în tavane( asa cum a avut prietenul tau) , sunt nevoiți să caute solutii temporare dar bune pt a-si rezolva problema cu fonduri proprii. Ce ai recomanda? Ce solutii /materiale ai recomanda pt o hidroizolarea atât pe partea cu presiune pozitivă ( terasa blocului)cat si negativă( tavanul locuintei)? Un curs pentru izolarea termică si fonica pe interior a tavanului fie cu vata minerala bazaltica si folii anticondens si bariere de vapori posibil.combinat cu cel de hidroizolatii daca se poate. Multumim

  • @vladstanciu9508
    @vladstanciu95083 жыл бұрын

    Am inteles in sfarsit ce e cu Miu si Sd :) multumesc!

  • @FlorinArjocu
    @FlorinArjocu Жыл бұрын

    Exista oare vreun material despre cum ar trebui sa fie plafonul (=acoperisul) la un bloc de beton? Luam un apartament care e la ultimul etaj si am oarecare emotii in privinta asta. Mersi pentru materialele superbe.

  • @niculaemirea9033
    @niculaemirea90333 жыл бұрын

    Salut, apreciez ceea ce faci și este un lucru foarte bun pentru toată lumea care vor să construiască.Am aflat târziu de ceea ce faci și aici am o întrebare și dacă dorești să-mi răspunzi m-ar bucura foarte mult. Anul acesta în vară am terminat casa de construit, acoperișul este cu dulapi 5x15cm, astareala din scândură de brad, folie anticondes, șipci 2x4cm așezați vertical și iarăși încă un rand de șipci 2x4cm așezați orizontal iar apoi tabla. (folia a venit cu tabla). La interior am pus folie de aluminum cu bule peste căpriori (între căpriori și folia de aluminum este gol) am făcut etanșeitate la folia de aluminiu cu bandă de aluminiu și am coborât folia de aluminu pe perete 5 cm și am pus banda de aluminiu să fie etanș apoi am pus 10 cm vată de sticla după care am venit cu rigips. Vreau sa știu dacă este ok sau nu. Mulțumesc frumos. (este mansardă).

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    Nu e ok, izolatia trebuia sa fie peste folia de aluminiu, intre capriori si mult mai groasa :), asa cum ai pus-o, toata umiditatea merge in vata, ca nu mai are bariera de vapori sa opreasca si nici nu e lasata sa treaca de folia luminizata. Vezi ca este episod cum se face o mansarda corect, cu stratificatii....dar 10cm este foaarte putin. Nu stiu in ce faza esti cu interiorul, dar eu as da rigipsul jos, vata jos, as lua folia jos daca se poate cat mai bine sa nu o stric, as pune izolatie de 15cm intre capriori inca 10cm peste corni, as pune folia de aluminiu sub izolatie, imbinata cum ai facut, cu banda si pe perete in jos si apoi rigips

  • @farkasantal6567
    @farkasantal65672 жыл бұрын

    Multumim. Sugestie: ai putea sa faci prin desen o sectiune, chiar doua, pentru acoperis tigla si una cu tabla. Deci, cum vin in ordine: tigle, ce fel de membrana si cum se pune, izolatia, membrana din interior, gipscarton. Si date exemple de membrana, care se recomanda.

  • @silviuvida2681
    @silviuvida26816 ай бұрын

    Bună ziua. Este buna ordinea privit dinspre exterior:scândură, izolație 20 cm vata bazaltica, osb 15 mm prins sub grinzi, folie antivapori, structura metalica, placi rigips

  • @Terra7A
    @Terra7A Жыл бұрын

    Clar. După ce vezi cursul înțelegi anumite lucruri, anumiți termeni, dar îți dai seama ca nu vei atinge perfecțiunea. Fiecare acoperiș este diferit dfmpdv. Grosime, temperatura zonei, relieful (sunt zone, văi unde toamna ai ceata zeci de zile) temperatura interioară în funcție de confortul fiecăruia, etc etc etc Deci nu poți atinge perfecțiunea. Este o știința variabilă și doar putem tinde sa alegem sa fie cât mai aproape de un ideal, un standard. :)

  • @gbyr3011
    @gbyr30113 жыл бұрын

    👍

  • @harrytanase1587
    @harrytanase15873 жыл бұрын

    Un curs bine prezentat și informativ. Ca de obicei. In Ubakus, dacă am un spațiu neventilat sub tabla de acoperis, nu am condens in izolatie nici la -15 grade 50% RH nici la 55 grade si 80% RH. Pe tema aceasta am doua intrebari: 1. In Ubakus, folia anticondens "Transpir 3D Coat" conteaza ca un spatiu neventilat sau ventilat? 2 .Se poate instala folia de mai sus sub tabla de la o mansarda frantuzeasca la partea superioară a acoperișului, fiiind aproape orizontala? Multumesc, Horia Tanase

  • @johnnyjordan5714
    @johnnyjordan57143 жыл бұрын

    Salut Marius, ce părere ai despre folia kanufinsulation LDS 5? Am văzut un filmuleț de prezentare în care folia era aplicată peste structură plafonului de rigips. Mulțumesc! PS. Sfaturile voastre sunt utile tuturor. Datorită ție și colaboratorilor tăi ,mulți oameni pot evita executarea unor lucrări cu" firme" care nu au habar ce au de făcut dar știu cât costă manopera . Mult succes!

  • @utzdeac
    @utzdeac3 жыл бұрын

    O intrebare, de regula astereala e din scandura, aceasta in timp se mai usca, apare distantarea intre ele, cum influenteaza aceste spatii? Poti spune ca transferul de vapori prin aceasta zone creste?

  • @stefanolteanu593
    @stefanolteanu5933 жыл бұрын

    👍super

  • @ANAana-xf7cf
    @ANAana-xf7cf2 жыл бұрын

    Buna ziua. Doresc sa recomand ceva , cand incercati membranele pe santier cred ca este mai elocvent sa aspirati aerul prin ele . Si daca tot obisnuiti sa folositi vata minerala poate faceti un material despre curentii de convectie din peretii verticali si pierderile de caldura pe tema aceasta . Multumesc

  • @shavgacristina7782
    @shavgacristina7782 Жыл бұрын

    Bariera aia smart😍

  • @ViorelDura
    @ViorelDura2 жыл бұрын

    Buna ziua si felicitari pt tot ce realizati ! Va rog sa mi recomandati o folie de vapori ff bună si cam de cât sa fie SD-ul foliei?Mentionez că,la mansardă vreau sa pun scândură,apoi 15 cm de vată bazaltică intre căpriori,apoi incă 5 cm de vată peste căpriori,sa pot face minim 20 cm !

  • @florinsimion581
    @florinsimion5813 жыл бұрын

    Buna Marius. Am vrea sa stim parerea ta despre folile barira de vapori de la isoflex ( gold, silver, prime max). Multumesc

  • @dragostohaneanu4422
    @dragostohaneanu44223 жыл бұрын

    Salut o intrebare as avea daca se poate pentru un acoperi ce va fi realizat din : tigla ceramica ,caroiaj de lemn pentru aer ,folie anticondes, asteriala,capriori am de 100x150 ,30 cm de izolatie bazaltica ,folie si rigips zona Brasov, ce folie imi poti recomanda pt interior si exterior multumesc

  • @g0d_sh0t_28
    @g0d_sh0t_28 Жыл бұрын

    Salut, am facut cateva teste pe ubakus pentru un perete format din panou sandwich de 20cm(vata) cu un polistiren expandat de 10cm pe exterior si o bariera de vapori cu sd 10 pe interior , se formeaza condens intre panou si polistiren, am incercart alte alternative cu diferite grosimi panou de 15 cu polistiren de 10 si bariera vapori (cea mai proasta alegere undeva la 10kg/m2 apa) pana am ajuns la configuratia urmatoare: panou sandvish vata 10cm polistiren 10cm pe exterior si barira de vapori pe interior unde nu se creeaza condens exista un mod prin care pot creste grosimea panoului fara a se creea acest condens unde se intalnesc cele doua straturi de izolatie ?

  • @Samirafinisaje.Oradea
    @Samirafinisaje.Oradea2 жыл бұрын

    Buna Marius, urmaresc materialele tale si imi sunt de folos, am o intrebare si as avea nevoie de un sfat, la un acoperis la care nu sa putut investi mult si am incercat sa fac cat mai bine sa ajut clientul. Am un acoperis de tabla , cu capriori de 10x15, cu folie vapori sd:0,05....doar ca nu am asteriala doar letuita pe capriori si transversal..in interior la mansarda o sa pun bariera vapori sd:100 si apoi lambriusi de lemn Acum intre capriori vata bazaltica sau polistiren expandat de 15....? din nou clienti sunt limitati cu bugetul si as vrea sa am cugetul curat ca am facut ce a fost mai bine in situatia asta. multumesc

  • @AirmanAirman-iy3dl
    @AirmanAirman-iy3dlАй бұрын

    Salut, am o casa termoizolata pe interiorul mansardei cu spuma poliuretanica cu celula deschisa de 10 cm iar tavanele, de asemenea, izolate cu spuma celula deschisa de 10 cm. Ce folie bariera de vapori mi-ai recomanda pentru tavenele casei?

  • @mariuscostea6957
    @mariuscostea69573 жыл бұрын

    Buna am casa acoperita cu ondulina sub e scindura din 40cm in 40cm si sub scandura folie grii de 14 ani daca vreau sa acopar cu tigla metalica trebuie sa dau jos folia veche sau pot pune folie noua peste scandura si apoi leaturi si tabla . Multumesc

  • @eugeniueugeniu3068
    @eugeniueugeniu30682 жыл бұрын

    Salut, asa o intrebare: gips carton deja cu finisaj nu are rol de folie anti condens? ca vopseaua si restul ce aplici pe el il fac destul de impermiabil si nu mai "rasufla"' Multumesc anticipat

  • @floringhira9052
    @floringhira90523 жыл бұрын

    Salut Marius! Excelent materialul! După 20 cm de vată minerală între capriori, aș vrea să mai pun 5 cm peste. Am înțeles în principiu unde se pune bariera de vapori,dar mă văzut într-o prezentare că pun bariera de vapori,și apoi fac o structură perpendiculară din lemn și între șipci se pune din nou vata bazaltică,și apoi eventual rigips sau lambriu. Este incorect să se intercaleze bariera de vapori între cele două straturi de vată minerală (cea de 20 cm și cea de 5 MM)? Mulțumesc!

  • @nicusorproca
    @nicusorproca2 жыл бұрын

    Puteti sa-mi spuneti va rog daca pentru izolatia unei mansarde cu acoperis din tabla ventilat, folie anticondens permeabila la vapori, asteriala din molid si vata minerala de 20cm (doua straturi de 10cm) pot folosi folie bariera de vapori reflectorizanta (cu strat de aluminiu)? Am facut cateva teste in Ubakus si aparent ar fi problema vara cand sunt temperaturi mari afara, doar ca am casa in zona de deal si pot spune ca mai mult de 32-35 grade la umbra nu am avut.

  • @mihaimisu362
    @mihaimisu3624 ай бұрын

    Buna seara. La un tavan din beton (placa)pot monta profile rigips,vata minerala,folie bariera de vapori cu reflexie de caldura?mulțumesc

  • @Noname4now2025
    @Noname4now20254 күн бұрын

    Te salut,am un pod nelocuibil,și mă gândeam să izolez și acoperișul cu 10cm de vata între capriori și o folie aluminizata gen izolair thermo ,întrebarea mea este daca înainte de vata sa mai pun sau nu o folie ca și cea de deasupra de sub ciripuri.mersi

  • @petcualexandrowici2253
    @petcualexandrowici22533 жыл бұрын

    Mulțumesc foarte mult.Eu(am)înțeles cînd voi pune membrana să fie cu scrisul în exterior(către mine).Şi unde o pun(totul)depinde din ce fac peretele şi cu ce izolez.Voi mai asculta de mai multe ori să-mi intre la cap,(şi cu Ubakus).

  • @domihacker5390
    @domihacker53902 жыл бұрын

    Vapori - ai grija la accent :). (Accentul e pe o, nu pe a, așa cum pronunți tu). Mulțumesc de informații

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    Accentele difera de zona tarii, la fel cum sunt si regionalismele. Pentru o buna prte din tara e inca corect ora doi de exemplu 😉

  • @wonderfulgrandma1225
    @wonderfulgrandma12252 жыл бұрын

    Trebuie sa alegem bine foliile pentru casa . Multumesc

  • @ipiroticezar7969
    @ipiroticezar79693 жыл бұрын

    Bună ziua. La o casa acoperita cu tabla dar fără sa aibă pusa folie de condens cum procedez pt mansardare, pun o folie de condens înainte de a instala vata între căpriori? Sau pun vata direct pe lemnul pe care este bătută tabla(scândură)?

  • @elfsage7829
    @elfsage7829 Жыл бұрын

    Buna ziua, doresc sa stiu dacă ati lucrat case din lemn cu izolație din puzderie de canepa+var si apă. Multumesc! Elena

  • @sasiasmin
    @sasiasmin8 ай бұрын

    La mine au montat taman invers Vario KM Duplex UV, nici nu au etansat-o cum trebuie, intrebarea mea este acum .... este mai bine daca o dau jos si nu mai pun nimic sau e mai bine cu ea pusa asa invers? nu imi mai permit financiar sa cumpar alta ... multumesc

  • @luciansarmas1055
    @luciansarmas10553 жыл бұрын

    Buna ai putea sa imi recomanzi un furnizor de materiale(bariera de vapori +vata bazaltica de 150mm) in Cluj. Multumesc!

  • @ecaterina9811
    @ecaterina9811 Жыл бұрын

    Buna ziua! Pot avea bariera de vapori in compozitia unui perete [INT - caramida11,5 + (bariera vapori) + vata minerala15 + aer10 + caramida11,5 - EXT]? Conform Ubakus, asa as scapa de condens. Dar asta nu implica ca in spatiul interior sa ramana umiditatea prea mare - care nu mai are unde sa iasa? Sau nu intra in peretele de caramida si il deterioreaza?

  • @pascalmihaimarian
    @pascalmihaimarian2 жыл бұрын

    Salut , pentru o constructie unde as dori sa pastrez grinzile la mansarda aparente , peste care sa pun lambriu tot aparent , apoi izolatia , astereala, folie anticondens si invelitoare...unde si cum ar trebui pusa bariera de vapori?

  • @calinmarta8743
    @calinmarta8743 Жыл бұрын

    Buna.... Tavanu intre 2 nivele e din barne de lemn deasupra e celuloza 12 cm si scandura pt suport parchet.. Iar jos e vata sticlata caserata cu folie de aluminiu orientata in jos si pe urma rigips... Am umiditate in casa undeva la 65..SE POATE CA FOLIA DE ALUMINIU A VATEI SA NU RESPIRE... 🤔❓

  • @marianmarinoiu9056
    @marianmarinoiu90563 жыл бұрын

    Folia de control a vaporilor se pune la interior cu textul spre muncitor si folia anticondes se pune pe partea rece a termoizolatiei cu textul spre muncitor :)))))).

  • @ktmexc9602

    @ktmexc9602

    4 ай бұрын

    Nu îmi dau seama ,ce e de râs ?

  • @andreialex9985
    @andreialex99852 жыл бұрын

    buna Marius.am o intrebare folia INTELLO PLUS certificata pentru case pasive am inteles din descriere ca se poate folosi si ca folie de vapori si ca folie anticondens.am inteles bine?

  • @wolvy2803
    @wolvy28032 жыл бұрын

    se pune folie,membrana aluminizata si pe interior si pe exterior la acoperis?

  • @ktmexc9602
    @ktmexc96024 ай бұрын

    Se poate folosi membranele cauciucate ca și bariera de vapori împreună cu o hidroizolatie tot membrana de tip EPDM sau asemănătoare, pentru acoperiș tip terasă? Exista ceva dezavantaj dacă nublas vapori sa treacă prin termoizolație și apoi sai difuzeze?

  • @cristiancandrea6009
    @cristiancandrea6009 Жыл бұрын

    Bună ziua! Se poate folosi membrana bituminoasa în loc de folie anticondens sub tigla metalica? Mulțumesc!

  • @uliris04
    @uliris043 жыл бұрын

    Salut, Ce parere ai despre folia bariera de vapori aluminizata Isoflex ALU-PZ 55g / mp , Sd = 100, www.thermomaster.ro/folii-bariera-de-vapori-aluminizate/folie-bariera-de-vapori-aluminizata-isoflex-alu-pz-55-g-mp-60-mp.html ca si caracteristici ? Se potriveste la un acoperis de mansarda cu invelitoare de tabla si cu izolatie de vata bazaltica de grosime totala de 25 cm ? Invelitoarea este pusa pe sipci transversale si longitudinale si apoi urmeaza folia anticondens cu Sd = 0.05 m, astereala, vata minerala in 2 straturi, bariera de vapori si placa de rigips. Am facut o simulare in Ubakus si iarna ar fi ok cu aceasta folie bariera de vapori, am condens 0, dar vara daca umiditatea de afara este 80% si temperatura 30 grade la interior 50% cu 22 grade imi arata ca se formeaza un condens de 0.60 kg/mp spre partea interioara si Drying reserve de 168 insufficient. Multumesc.

  • @22bad96
    @22bad962 жыл бұрын

    Marius peste placa de beton de la parter la o casa pe in singur nivel ce folie recomanzi?

  • @ghiulendanamet3526
    @ghiulendanamet35266 ай бұрын

    Mi.a placut cand ai zis ca deciziile sunt luate cost beneficiu.unde pot urmări mai multe materiale despre membrane?

  • @dantraian8953
    @dantraian89533 жыл бұрын

    Transpir 3D pusă sub tabla fălțuită cu ce bandă se lipește sau nu se mai lipește , duar se suprapun ?

  • @radu22vis
    @radu22vis3 жыл бұрын

    N-ar strica o prezentare fizica cu un mini acoperis de unde am intelege fara indoiala gen : uite, la acoperis, prima data se monteaza astea cu astea ca suport, dupa care vine scandura, peste care vin niste leațuri din xcm in xcm, cu dimensiunile de axb, dupa care o folie din asta, peste care punem şipcile astea de atat pe atat, peste care vine tabla/tigla

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    E facut si acest video, cauta pe canal. Ai toate sfaturile despre acoperis

  • @ConelMardare
    @ConelMardare20 күн бұрын

    Bună ziua am și eu o întrebare .Am o căsuță din lemn pereți exteriori de 15 cm cu OSB de 15mm la interior vreau sa pun OSB de 12mm.Acum problema este folia bariera de vapori o pun înainte de OSB sau după mulțumesc Anticipat!!

  • @raduvasilestan1908
    @raduvasilestan19083 жыл бұрын

    Salutare!Spune-mi te rog ce crezi despre Isover Vario KM Duplex ?Stiu ca ai zis că o să fie un video separat pt membranele inteligente dar nu am răbdare până atunci:)Adică e ok ca am folosit-o pt apartamentul mansarda unde o să mă mut? Mulțumesc! Felicitări pt munca depusa și informații!

  • @cosmintiurbe8351

    @cosmintiurbe8351

    Жыл бұрын

    Si eu de asta am cump cred ca e bună pretul e deja de 920lei

  • @tibiavram
    @tibiavram Жыл бұрын

    E interesanta membrana aceea cu microventilatie, dar mă îndoiesc că și funcționează. Pe unde se duce fluxul de aer dacă ea e strivită și șipcile pe care prinzi tabla?

  • @veltangheorghe3374
    @veltangheorghe33743 ай бұрын

    Domnule inginer te rog să-mi spui cum as putea sa izolez termic un container care are pereții din panouri din tabla pe ambele fete și la interior cu vata minerala bazaltica da nu îmi facă condens la interior ,vreau sal izolez pe interior și exterior te rog o soluție

  • @cornelichim4661
    @cornelichim46618 ай бұрын

    Stie careva ceva despre bariera de vapori eurovent Aktiv alu? Casa cu parter

  • @adventuuresofalifetime
    @adventuuresofalifetime3 жыл бұрын

    hai sa fiu cu factorul ''like'' 100!

  • @ovi1990
    @ovi1990 Жыл бұрын

    La un pod de casa veche, nelocuit, neîncălzit și bine ventilat, unde rigipsul se va prinde de scânduri prinse la rândul lor de grinzi de 15cm, mai e necesară folia asta? Intre grinzi o sa fie vată bazaltică.

  • @uidivoaa
    @uidivoaa3 жыл бұрын

    Buna Marius, daca imi poti recomanda ce proprietati sa aiba folia sub tigla de beton fara asteriala intr-un pod nelocuit peste un planseu modular. Multumesc frumos.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    Un sD cat de mic, 0.02-0.05, si daca nu e astereala trebuie probabil sa fie mai rezistenta la rupere. Bramac de exemplu, spune care merg a fi puse fara astereala

  • @utzdeac
    @utzdeac3 жыл бұрын

    Marius o intrebare. Am placa de beton (tavan) pe care o izolaz in pod nefolosit. Peste placa pun o bariera de vapori sD=100, izolatie de 30-40cm si OSB/scandura ca sa pot depozita. Intrebarea mea este cum pun bariera de vapori ( Foerch Saniflex 100) cu fata/scrisul pe placa sau in sus spre izolatie?

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    In cazul de fata cu scrisul in jos, spre fata calda, de unde vine 🛳ul

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    @@MariusSoflete Merci, asa ma gandeam si eu :)

  • @mychannel8015
    @mychannel80153 жыл бұрын

    salut, ce parere ai despre acest ansamblu de perete(timberframe): rigips----spatiu tehnic (50 mm)----bariera de vapori(sd=40)----osb de 15----izolatie vata minerala de 150mm----osb de 15----izolatie vata minerala de 100....daca este posibil o parere din partea ta....multumesc....

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Salutare, vezi ca am facut un video pe canal cu mini curs de Ubakus. Poți să verifici acolo stratificația.

  • @mychannel8015

    @mychannel8015

    3 жыл бұрын

    Am testat in ubakus acel perete ....cu folie sd=40 nu face condens la partea exterioara....daca o scot e problema mare....

  • @cipriangabriel3331
    @cipriangabriel33313 жыл бұрын

    Am o casa la tara si podeaua e de lemn si sub este nisip ,ce pot pune daca scot podeaua de lemn? Multumesc

  • @bogdanmaer3417

    @bogdanmaer3417

    3 жыл бұрын

    Salut un sfat bun sapi scoți tot afara cam 50cm pui membrana pentru fundație aia cu bule da o pui peste tot de pe fundație pe pamant umpli groapa cu griblura si piatra ,dc ai ceva banuți pui extrudat de 10 și torni ciment peste dupaia pui extrudat de 2 si pui parchetu e ceva de lucru da merita ca reduci din igrasie și caștigi la factura și confort..

  • @zb1065
    @zb10652 жыл бұрын

    Eu, totuși, nu înțeleg: în loc să facem niște calcule "savante", n-ar fi mai simplu ca în interior să punem cea mai impermeabilă folie de vapori, iar in exterior, cea mai bună membrană anticondens?

  • @scubamario2006

    @scubamario2006

    2 жыл бұрын

    Exact la asta mă gândeam și eu.Polietilena

  • @neluadrianbumbac5281
    @neluadrianbumbac52813 жыл бұрын

    Apropo cum reusec sa dau de tine pt a expertiza un plan de casa in vedere eficentei energetice?

  • @darkAmaranth18

    @darkAmaranth18

    3 жыл бұрын

    Salutare! Poti trimite un mesaj pe office@ingineriecreativa.ro cu intrebarile pe care le ai.

  • @nicolaemiron1900
    @nicolaemiron19003 жыл бұрын

    Salutare Prietene! Am nevoie de ajutorul tău, Am un condensat în podul mansardei și mă pune pe gânduri ce o să fac la toamnă cînd vom avea temperaturi scăzute?

  • @nicolaemiron1900

    @nicolaemiron1900

    3 жыл бұрын

    Cum pot să-ți trimit raportul în construcții

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    www.soflete.ro/contact

  • @danys9
    @danys93 жыл бұрын

    43:55 o doamne :), asa tre sa testeze beneficiarul?

  • @utzdeac
    @utzdeac3 жыл бұрын

    Cred ca cea mai importanta fraza este ca bariera de vapori se pune la fata calda , iar folia anticondens la fata rece... apoi te uiti la ceilalti factori in functie de stratificatii

  • @MakaveliTD10

    @MakaveliTD10

    3 жыл бұрын

    Ai punctat foarte bine mai ales ca si Marius a cam folosit termeni variati cand pentru una cand pentru alta si incepi sa le zapacesti.

  • @alexilie3625

    @alexilie3625

    2 жыл бұрын

    Salut. Cum sa fac planșeul către un pod neincalzit? Rigips - structura rigips - barieră de vapori - vată între grinzi pe două rânduri - barieră de vapori - osb? A doua barieră de vapori dinspre pod este necesară? Ce tipuri de membrane sa folosesc, dacă poți sa îmi dai exemple concrete? Mulțumesc!

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    @@alexilie3625 nu e corect ce ai propus. Rigips, bariera de vapori, izolatie intre grinzi, izolatie peste grinzi( adica mai pui ceva rigle deasupra de grinzi invers), optional folie anticondens!!! Nu bariera de vapori, folie cum se pune sub tigla, si scandura mai bine cu putin spatiu intre ele, Osb nu e recomandat ca nu lasa vapori sa migreze si atunci bariera trebuie sa fie mai performanta cu sD foarte mare. Bariera de vapori cea mai intalnita, cred ca e de la Isover, apoi poti lua si de la Foerch, Rothoblass, Intello...

  • @alexilie3625

    @alexilie3625

    2 жыл бұрын

    @@utzdeac mulțumesc pentru răspuns. Ce este mai bine de folosit barieră de vapori sau vata caserata cu aluminiu? Bariera de vapori mă încurcă într-un fel atunci când fac scheletul pentru rigips la prinderea CD-urilor de grinzi.

  • @alexilie3625

    @alexilie3625

    2 жыл бұрын

    @@utzdeac dacă as folosi vata caserata grinda rămâne neprotejata deci sigur e mai bine cu barieră de vapori pe toată suprafața plus bandă de etanșare la îmbinări

  • @florinb2562
    @florinb25623 жыл бұрын

    Salut,Marius!!! Spune-mi, te rog,dacă zidurile, unei case, care sunt din blocuri ceramice de 25 cm,tencuite pe interior și izolate pe exterior cu polistiren de 10 cm- EPS 80,este necesar să fie izolați suplimentar,pe interior???? Dacă nu afectează izolarea interioară a pereților, din ce să fie făcută??? M-am gândit la vată bazaltică de 3 cm,pe care să o pun pe pereți cu adeziv. E bine,există un risc de aparitie a mucegaiului( sau alt risc)???? Mulțumesc frumos.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    Izolatia se pune pe exterior, se putea pune mai groasa pe exterior, la interior iti ia din spatiu, mai poate fi slab mecanic la lovituri. Dava este izolatie la exterior, ubakus spune ca nu s-ar forma condens la interior intre perete si vata/polistiren

  • @florinb2562

    @florinb2562

    3 жыл бұрын

    @@utzdeac @UTZ ,mulțumesc frumos pentru sfat!!! O să țin cont de părerea ta,mai ales dacă ai calculat "prin vestitul UBAKUS " . Mă gândesc serios la o izolare suplimentară a pereților, care să fie făcută pe interior,deoarece nu implică niște costuri mari și efectul cred că se va simți.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    @@florinb2562 totusi 3cm la interior.... e putin, nu stiu daca se justifica, dar e in plus nu in minus :)

  • @florinb2562

    @florinb2562

    3 жыл бұрын

    @@utzdeac Ai dreptate,dar cu 5 cm îmi ocupă prea mult spațiu. Oricum,3 cm de vată bazaltică e echivalentul mai multor cm de polistiren. Vreau să iau vată cu densitate mare pt că are un randament destul de bun și e destul de rezistentă la lovituri accidentale.(vreau să armez cu plasă în strat dublu)

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    @@florinb2562 Fals, vata nu e mai buna termic, e la fel ca si EPS, chiar este polistiren cu coeficient mai bun, cel grafitat. Cauta in fisele tehnice conductivitatea termica sa vezi ca vata e cam la 0.035 cea mai buna, tot aici e si polistirenul, grafitatul pe la 0.031. Avantajul vatei este ca nu arde si ca are permeabilitatea la vapori mare.

  • @juus09
    @juus093 жыл бұрын

    foarte fain materialul, dar iar lipseste spatiul venitlat dintre astereeala si izolatie:D

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Nu ai vazut restul materialelor video, am explicat acolo

  • @robertcornelneague7229

    @robertcornelneague7229

    3 жыл бұрын

    @@MariusSoflete buna seara..Am umezeala si mucegai la o casa cu planseu de beton..se face mucegai exact in colturi unde este centura casei..menționez că este izolată casa pe exterior dar nu este podul izolat.. ma gândeam sa pun folie bariera de vapori pe planșeul de beton dupa sa pun vată minerală de 10 cm si deasupra vatei sa pun folie anticondens..este ok??

  • @CanalulDeScurgere
    @CanalulDeScurgere2 жыл бұрын

    K, m-am uitat la tot, deci......ce folie sa pun ? :))) Ca stiam 3 folii iar acum nu mai stiu ce vreau :)) Multumesc :P

  • @alimsferle
    @alimsferle3 жыл бұрын

    “Bariera de vapori pe partea calda a termoizolație și folia anticondens pe partea rece a termoizolației. “ Cum rămâne cu folia de difuzie a vaporilor? In ce situații ne putem lipsi de ea și când e necesară montarea ei sub bariera de vapori? Am o situație concretă: un planșeu intermediar din lemn, cu gips carton și bariera de vapori la intrados, vata minerală între grinzi, dulapi de lemn și OSB deasupra și pe urma un strat de XPS și sapa. Întrebarea e: sub XPS mai e nevoie de bariera de vapori? Ambele nivele sunt încălzite.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    Eu stiu ca folie anticondens=folie de difuzie

  • @florianalbu1495
    @florianalbu14952 жыл бұрын

    Ce folie anticondens recomanzi în interior peste vată

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    La interior intotdeauna se pune bariera de vapori, nu folie anticondens!

  • @neluadrianbumbac5281
    @neluadrianbumbac52813 жыл бұрын

    Vreau casa pe un nivel cu acoperis in doua ape si fara pod,gen mansarda,panou sandvici de 10cm puls 20 cm de izolatie plus casa ven5ilata mai trebuie acesete foli?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    Panou sandvici, adica izolatie intre 2 table? Daca da, trebuie, pentru ca umiditatea nu trece de tabla si trebuie o batriera sa nu lase sa treaca umiditate.

  • @whiteflag2366

    @whiteflag2366

    3 жыл бұрын

    Si eu vreu sa fac ceva de genul dar nu trece simularile la partea de vara (afara +40°C; RH 80% - inauntru +20°C; RH 50%) se formeaza condens pe panou, orice folie as fi ales. Conform simularilor, folile par inutile in cazul sandwichurilor. Poate exista un sistem de ventilatie care poate regla partea cu condensul.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    @@whiteflag2366 probabil ca una cu sD 1500, aluminizata, nu mai este asa mult conndens, dar trebuie pusa etans

  • @whiteflag2366

    @whiteflag2366

    3 жыл бұрын

    @@utzdeac Peste partea metalica a sandwichiului mai pui o folie metalizata? Nu pare un overkill (exagerare)?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    @@whiteflag2366 eu am inteles stratificatia astfel, panou la exterior si dedesupt inca 20cm de vata, bariera se pune sub vata

  • @InstalatoruldeIasi
    @InstalatoruldeIasi3 жыл бұрын

    Catalogul digital pe care l-ai frunzărit în acest curs este tot de la Rothoblaas?

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Da, il gasesti la ei pe site

  • @InstalatoruldeIasi

    @InstalatoruldeIasi

    3 жыл бұрын

    @@MariusSoflete Mulțumesc.

  • @suveransuveran5622
    @suveransuveran56223 жыл бұрын

    Poziția membranelor Cum se pun Cu susul în jos sau jos în sus

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Cu textul intotdeauna spre montator

  • @ovidiub13
    @ovidiub133 жыл бұрын

    Acest video nu este pus în playlistul de cursuri.

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Rezolvam

  • @nicubran1752
    @nicubran1752 Жыл бұрын

    Ce fel de folie se foloseste pe OSB, cat trebuie sa fie SD?

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    Жыл бұрын

    Ce alte materiale mai sunt in stratificatie?

  • @nicubran1752

    @nicubran1752

    Жыл бұрын

    @@MariusSoflete structura din lemn si OSB pe exterior +polestiren de 8 cm si vreau sa izolez pe interior cu celuloza +OSB!

  • @nicubran1752

    @nicubran1752

    Жыл бұрын

    @@MariusSoflete as vrea si un nr de telefon de la dv

  • @AdrianRaveica
    @AdrianRaveica3 жыл бұрын

    Content de foarta buna calitate, dar nu e VAPÓRI si nu VÁPORI? Am auzit acest cuvant de asa multe ori in video incat a inceput sa sune ciudat.

  • @justina2101

    @justina2101

    3 жыл бұрын

    Nu e nicio greseala aici, accentul trimite spre o zona geografica si lingvistica. Si tine de farmecul personal...

  • @utzdeac
    @utzdeac3 жыл бұрын

    Cu o zi in urma?.... 🥺 notificarea imi joaca feste

  • @CernatSt

    @CernatSt

    3 жыл бұрын

    Ceva e în neregula... Nici eu nu am primit.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    @@CernatSt cred ca defapt e de acuma

  • @DanielaHobaj

    @DanielaHobaj

    3 жыл бұрын

    da e problemă cu notificarea : email + KZread

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Video a fost postat azi la 20:00, nici noi nu știm care este problema 🤷‍♂️ dar puteți ajuta cu un share să ajungă la toată lumea 😎

  • @rodrigobuzura1257
    @rodrigobuzura12573 жыл бұрын

    Cum reușesc sa te contactez???

  • @utzdeac

    @utzdeac

    3 жыл бұрын

    salut@soflete.ro sau de pe site-ul ingineriecreativa.ro

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Dacă vrei să vorbim de proiecte de construcții - structură de rezistență și conformare energetică - atunci scrie-ne pe office@ingineriecreativa.ro, iar colega mea Anca te va ghida în următorii pași, altăuri de colegii mei de echipă. Dacă vrei să vorbim despre cursuri, materiale video sau dacă ai un sfat pentru blog - atunci scrie-mi pe salut@soflete.ro Dacă dorești o consultanță, în care să analizăm împreună proiectul tău, să găsim soluții de îmbunătățire sau să rezolvăm diverse probleme, scrie-mi tot pe salut@soflete.ro pentru o programare, cu subiectul CONSULTANȚĂ.

  • @vicentiuolaru3815
    @vicentiuolaru3815 Жыл бұрын

    "Greutatea pe mp nu spune totul despre membrană" Factorul sd este important

  • @floringramaticu3009
    @floringramaticu30093 жыл бұрын

    Sună aiurea folie anticondens. Mai corect mi se pare membrană respirantă sau transpirată

  • @AlexTarcu
    @AlexTarcu3 жыл бұрын

    "pe noi ne interesează și durabilitatea"

  • @cohaiandrei483
    @cohaiandrei483 Жыл бұрын

    Daca sufli asa in membrana , inseamna ca la o bere mica de pune politia etilotestul zboara permisul 😂 🤝

  • @cohaiandrei483

    @cohaiandrei483

    Жыл бұрын

    iar referitor la ce am retinut din cursuri , vreau sa mentionez ca le las sa mearga in timp real , adica in timp ce imi izolez mansarda 😂 . Sincere felicitari !

  • @adbitex
    @adbitex3 жыл бұрын

    Vapori pune accentul pe o și nu pe a

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    3 жыл бұрын

    Am mai avut discutiile astea in materialul cu detalii de acoperis, vezi acolo comentariile :)

  • @corneliapetrascu4065
    @corneliapetrascu4065Ай бұрын

    Peste astereala din lemn, peste care punem panouri sandwich de 8mm,cu spuma între ele, tabla de 0,5 la exterior, ce membrana e indicat, Precizez ca nu mai folosesc, membrana sau folie la interior. În urma precizarilor dvs am înțeles ca cea mai buna e cea cu covoraș de plastic. Rog părerea dvs. Casa tip A

  • @petcualexandrowici2253
    @petcualexandrowici22533 жыл бұрын

    Toată stima pentru tot ce ne deschdeți mintea.Aş avea o întrebare în legătură cu folia de vapori şi folia anticondens.La un container maritim care vreau să-l izolez 90 la sută pe dinafară unde pun(sau între ce pun folia anticondens),şi la interior între cine pun bariera de vapori?Dacă NU CUMVA TREBUIE INVERS.Vă ROG SĂ MĂ LUMINAȚI.Aştept răspuns şi vă MULȚUMESC MULT PENTRU TOT.

  • @whiteflag2366

    @whiteflag2366

    3 жыл бұрын

    Pentru o casa tip container metalic izolata exterior (PIR/PUR/EPS/XPS/vata minerala/vata de sticla etc..) orice membrana ai alege, vara (afara +40°C; RH 80% - inauntru +20°C; RH 50%) tot condens se formeaza in interior. Pe partea de iarna se pare ca trece simularile.

  • @contenti999
    @contenti9992 жыл бұрын

    Emisiile de CO2 sunt un aliment pentru vegetație Cum un tip atât de pregătit nu înțelege acest lucru Biologia este tot atât de importantă pentru viața Nu poți fi inginer fără sa Cunoști acest lucru

  • @nicubran1752
    @nicubran1752 Жыл бұрын

    Un nr de telefon as vrea

  • @ferma_organica
    @ferma_organica Жыл бұрын

    Vapór, nu vápor. Așa se pune accentul în limba română.

  • @stefancelmare3920
    @stefancelmare3920 Жыл бұрын

    Nu e VÁPORI, ci vapóri, dacă înțelegi ce zic. Ma zgârie pe creier când te aud.