IGPSPORT - igs630 Özellikleri ve Kullanıcı Yorumu

#igpsport #igs630 #shokz #aftershokz #igpsport #igs630 IGPSPORT - igs630 Özellikleri ve Kullanıcı Yorumu
*Çizdiğiniz rotada kaç adet yokuşun olduğunu gösteren listeye yokuşların girme şartı 500 metreden uzun ve %3 eğim ortalaması üzerinde olma şartıdır bu şartları sağlayan her yokuş listeye giriyor ve görebiliyorsunuz.
*Rotalarınız eğim bilgilerine sahip rota dosyası olmalıdır eğim bilgisine sahip olmayan rota dosyalarında yokuşları göremiyorsunuz.
www.igpsport.com/post/igs630-...
*Eksi olarak fark ettiğimiz (20.04.2024) bir şey çizdiğiniz rotayı cihaz üzerinden return deyip terse döndürdüğünüzde rotayı tersten takip edebiliyorsunuz sorun olmuyor lakin yokuş listesinde
görünen yokuşlar çizilen yöndeki yokuşlara ait oluyor o liste terse döndürünce değişmiyor belki bir güncelleme gelir ve düzelir ama şimdilik durum böyle o yüzden rotayı gideceğiniz yönde çizip öyle yükleyiniz ters çizip döndür derseniz yokuş listesi hatalı oluyor.

Пікірлер: 39

  • @mahmutunver
    @mahmutunver3 ай бұрын

    Güzel bir tanıtım olmuş; neredeyse bu kapsamda Türkçedeki ilk inceleme olmuş, eline ağzına sağlık.. Gerçek kullanıcı deneyimlerini birebir kullandıkça alacaklara fikir vermesi için süreç içerisinde aktarırız buradan.. Öncelikle Mart 2024 itibariyle fiyatlarını yazayım, mukayese etme imkanı olur. Cihaz: 5,690 ₺ (176,87 dolar), kalp sensörü: 1,070 ₺ (33,26 dolar), kadans sensörü: 650 ₺ (20,20 dolar), hız sensörü: 650 ₺ (20,20 dolar), cihazın takılacağı uzun aparat: 290 ₺ (9,01 dolar), silikon kılıf: 205 ₺ (6,37 dolar) bu tarih itibariyle 7 taksit yapılabiliyor, (gelecektekilere not: vay be peşin fiyatına taksit yapılıyormuş bir zamanlar demeleri için kayda geçsin.) İlk izlenimler şu an için ihtiyaç duyulan her türlü veriyi kesintisiz sağladığı yönünde.. Kesintisizlik önemli. siz bağlantıyı kesinceye kadar uydu ile bağlantıyı kopartmıyor. Kullandıkça, cihazın özelliklerine vakıf oldukça, avantaj ve handikaplarını sakınımsız olarak paylaşırız. Belirli bir kullanım süresinden sonra gerekirse neredeyse her türlü soruya cevap bulacak şekilde bir çekim yapıabiliriz.

  • @burakgurel6037
    @burakgurel6037Ай бұрын

    teşekkürler, harita indirme ile ilgili bilgi çok yararlı oldu

  • @Ferdimen
    @Ferdimen3 ай бұрын

    Hayırlı uğurlu olsun Eren. Yıllar önce iGS10S modelini kullanmıştım, en düşük modeli olmasına karşın bir sürü özelliği vardı. hatta daha sonra kullandığım garminde olmayan sıcaklık bile gösteriyordu, garmine alışana kadar eksikliğini çok hissetmiştim. şimdiki modellerinde neler neler vardır kim bilir. Çin malı diye kimse küçümsemesin. bu tip cihazlar birden fazla bisikleti olanlar için en iyi seçenek. Bir de soru sorayım. Harita dosyalarının formatı ne? garmin haritalarında olduğu gibi *.img dosyası mı? Garmin haritalarını yükleyip kullanmak mümkün mü acaba

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    3 ай бұрын

    Eyvallah ağabey sağ olasın bizim işimizi fazlasıyla görecek bir cihaz... Cihazın desteklediği dosya uzantıları " .gpx - .tcx - .fit - .cnx " bunları desteklediğini yazıyor, cihaz kendi kaydını ise ".fit" uzantılı olarak kaydediyor bu da garminlerin kullandığı bir dosya sistemi zaten ama dediğin gibi .img uzantılı dosya yok içerisinde öyle bir bilgi de göremedim sanırım yer işaretlemeleri de dahil oluyor bu sistemde deneyip bakmak lazım onu.

  • @Mehmet.027
    @Mehmet.02729 күн бұрын

    Hocam öncelikle arayipta bulamadiğim videoyu yayinladiğin için tesekkurler.süpersin.cihazla ilgili olarak bu güne kadar edinmiş olduğun tecrubelerin nedir.yani şöyle sorayim.ben yol bisikletiyle farkli rotalarda surus yapan birisi olarak.hiz kadans naVigasyon eğim vs.bekletinlerimi karşilarmi.ilk gün ile şuan ki zaman arasinda cihazda olumsuzluk oluştumu.ne bileyim rotada sapitma cihaz olur olmadik kapanma.hatali veri okumalari vs.

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    29 күн бұрын

    Selamlar, cihaz ile ilgili olarak bu videonun açıklama bölümüne eklemeler yapıyorum artı ve eksi olanları eksi olarak şuana kadar karşılaştığımız tek şey rotayı çizip yüklediğinizde cihazdan tersten takip etmek istediğinizde önünüzdeki yokuş listesini terse çevirmiyor sizin ilk çizdiğiniz şekilde yokuş listesi oluşuyor güncellemeler geliyor cihaza arada bir düzeldi mi bilmiyorum henüz test etmedim bunun dışında cihaz gayet iyi nabız sensörü (kendi markası) kadans sensörü (çinden aldığım cycplus diye ucuz bir marka ) gayet başarılı çalışıyor cihazın batarya performansı gayet iyi bazen en son ne zaman şarj ettiğimi bile unutuyorum, yazılımsal olarak herhangi bir sorun olmadı kapanma vs gibi gayet stabil çalışıyor, rotalarınızı kendiniz çizecekseniz eğim bilgisi içeren dosya olması lazım bazı rota oluşturucularda bu eğim bilgisi dosyaya eklenmiyor ben rotalarımı herhangi bir yerde çizip wikiloc'a yüklüyorum sonra wikiloctan dosya olarak indirip bu cihaza yüklüyorum çünkü wikiloctan indirince (500 takip noktalı tüm cihazlarla uyumlu dosya sistemi) dosyada eğim verileri de işlenmiş oluyor ve hiç bir sorun yaşamıyorum, cihaz zaten iClimb uygulaması üzerinden yokuş bilgisini veriyor bu bir uygulama garmin dahil bir çok marka bu uygulamayı kullanıyor sadece arayüzleri farklı cihazlarda o yüzden gayet tatmin ediyor şimdiye kadar bir sorun yaşatmadı bence parasını hak ediyor fiyat performans oranı yüksek.

  • @Mehmet.027

    @Mehmet.027

    29 күн бұрын

    @@gezginruh01 hocam Allah senden razi olsun.emek harcayip uzun uzun cevap açiklama yaptığın için.kafamdaki bütün sorulara cevap buldum sayende çok çok saol.

  • @mahmutunver

    @mahmutunver

    29 күн бұрын

    ben de tavsiye ederim. Tereddüt etmeyin. Veriler sağlıklı ve ayrıntılı. memnun kalacaksınızdır. alırsanız siz de deneyimlerinizi buradan paylaşabilirsiniz. bu sayede almayı düşünenler için geniş bir bilgi yelpazesi olur. alırsanız hayırlı olsun. güzel günlerde kullanın..

  • @Mehmet.027

    @Mehmet.027

    29 күн бұрын

    @@mahmutunver eyvallah hocam.

  • @fratylmaz706
    @fratylmaz7063 ай бұрын

    bu cihazı ben de düşünüyorum ama navigasyon olayı telefonda en mükemmel şekilde halloluyor özellikle komoot uygulaması harika bu cihaz navigasyon kullanımı açısından telefondan daha iyi diyebilirmisiniz çünkü navigasyon olmayınca cihaz fiyatı baya bir düşüyor o da pek işe yaramayacaksa bir anlamı yok bir de kullandiğınız gidon jonesbar galiba nereden satın aldınız pek bulmak mümkün değil bu ellerde mtb ile sert arazi sürüşlerinde rahat oluyor mu

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    3 ай бұрын

    cihazı biz de hala test ediyoruz fırsat buldukça navigasyonun telefondakilerden bir farkı yok komoot ve wikiloc gerçekten çok iyi o konuda bu cihazın tek artısı anlık eğimi ve rotanızdaki yokuşları önceden göstermesi o konuda da hala net bilgiye sahip değiliz hangi yokuşlar bu kategoriye giriyor ölçüt ne şuan bilemiyorum ama çıktığımız bazı ciddi eğimli yokuşların mesafesi kısa olduğundan sanırım bu listede göstermiyor listeye dahil olabilmesi için hangi kategoride ne kadar uzunlukta yokuş olmalı orasını bizde henüz test ediyoruz eğer telefonunuzdan daimi takip yapabiliyorsanız bence tek navigasyon için almaya gerek yok sensörleri dahil etmek istiyorsanız düşünebilirsiniz. Gidon jones h-bar muadili bir gidon ben sahibinden üzerinden aldım hiç kullanılmamıştı şuan sanırım tek alabileceğiniz yer aliexpress.. Gidon uzun tur, bikepacking tarzı kamplı turlar için çok iyi gerçekten çok rahat ama düz gidonun verdiği tepkiyi bu gidonda alamazsınız arazi konusunda düz gidonun tepkisi çok daha iyidir açıdan kaynaklı. Bol taşlı bir arazide çok sık manevra yapmanız gerekeceğinden bence araziye uygun değil ama bisikletimi yükleyip uzun tura gideceğim derseniz çok iyi.

  • @azizfiliz4428
    @azizfiliz44283 ай бұрын

    Hayırlı olsun. Ben de aldım, henüz kullanmadım. Rotayı nereden, nasıl oluşturabiliriz?

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    3 ай бұрын

    Teşekkürler size de hayırlı olsun. Rotayı bir çok yerden çizebilirsiniz igpsportun kendi sitesi de dahil ama şu var bazı uygulamaların haritaları arasında ufak tefek farklar olduğundan kaymalar olabiliyor haritalarda ben onthegomap.com sitesi üzerinden çiziyorum genelde sonra sağ üst köşedeki 3 çizgiye tıklayıp export alıp onu igpsport sitesi üzerinden yükleyip cihaza gönderiyorum yada whatsapp üzerinden dosyayı kendime yollayıp öyle cep telefonundan igpsport uygulamasına yükleyip cihaza gönderiyorum. Uydu üzerinden yol olup olmadığını göreyim patika da olsa yol varsa gidilir diye görmek istiyorsam çizimde wikiloc yada google earth kullanıyorum ufak tefek kaymalar oluyor ama bu her cihazda aynı örneğin yol ikiye ayrıldı birisi alt yol birisi üst yol ama her ikiside bir müddet düz gidiyorsa sağ mı sol mu ayrımı sorun olabilir zoom yapıp haritaya yakınlaşmak yolun ilerisine bakıp yolu öyle seçmek gerekebilir. (verdiğim sitede rota çizimini sadece başlangıç ve bitiş tıklayarak yapmak hataya sebep olabilir bazen anlamsızca ara yollara sokup geri çıkarıyor o yüzden bir çok nokta koyup istediğiniz yol üstünde çizdiğinize emin olmanız gerekiyor bilginiz olsun)

  • @mesutucar7116

    @mesutucar7116

    3 ай бұрын

    Emeğinize sağlık Böyle güzel anlatım ve soruya verilen detaylı cevap olabileceğinin en güzeli Sonsuz teşekkürler

  • @azizfiliz4428

    @azizfiliz4428

    2 ай бұрын

    Teşekkür ederim, HR40 nabız sensörünü de almıştım ancak eşleştiremedim. Sensör-Add sensör-Heart rate dedim. Searching kısmında kalıyor. Sensörün açma kapama düğmesi falan yok sanırım. Aslında ilk açtığımda gördü, sonra unut dedim, tekrar görmedi.

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    2 ай бұрын

    @@azizfiliz4428 sensörü doğru taktığınızdan emin olun öncelikle yazısı düz karşıya bakacak şekilde tam ortada olmalı.. lastik bandın arkasında elektrik ileten bir bölümü var (tene değen kısım silikon gibi) oranın hafif nemli olması gerekiyor ilk anda okuması için parmağınıza su değdirip orayı ıslatabilirsiniz yada nabız bandını takın sürüşe çıkın zaten vücut terleyecek ve ölçmeye başlayacak o zaman add-sensörden ekleyin 1 kereye mahsus eklerken böyle yapmak gerekiyor bu diğer markalarda da böyle genelde hatta direk bandı ıslatıp takanlar bile var ama nemli olması yeterli.

  • @azizfiliz4428

    @azizfiliz4428

    2 ай бұрын

    Çok teşekkür ederim. Deneyeceğim. 😊 İstanbul'da yaşıyorum, yazın Hatay'da oluyorum 2 ay kadar. Denk gelirse sizinle bir tura katılmayı çok isterim.

  • @enveronurakinci
    @enveronurakinciАй бұрын

    Bu cihazın veri dosyasını garmin virb de kullana biliyor muyuz denediniz mi acaba ?

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    Ай бұрын

    ben denemedim lakin cihazın desteklediği dosya uzantıları " .gpx - .tcx - .fit - .cnx " bunları desteklediğini yazıyor, cihaz kendi kaydını ise ".fit" uzantılı olarak kaydediyor garminler ise ".img" olarak kaydediyor diye biliyorum iki dosya birbirine dönüştürülebilir mi dönüştürüldüğünde çalışır mı hiç bir fikrim yok yanlış bilgi vermek istemem sizin icin bir adet veri dosyasını drive'a yükledim bu dosyayı indirip garminde test edebilirsiniz drive.google.com/file/d/1W8dgtSp-CsIIEw8sQS7gsFWTnxwGYxhc/view?usp=drive_link

  • @enveronurakinci

    @enveronurakinci

    Ай бұрын

    @@gezginruh01 çok teşekkürler sağolun

  • @enveronurakinci

    @enveronurakinci

    Ай бұрын

    denedim RPM de hareketlilik oldu fakat KM/hız da yoktu, bilginiz olsun

  • @enveronurakinci

    @enveronurakinci

    Ай бұрын

    sanırım durduğu yerde kayıt aldınız, eğer öyleyse çalışıyor :)

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    Ай бұрын

    @@enveronurakinci göndermiş olduğum kayıt 57km lik bir sürüş kaydı tekrar drive'a kaydın görsellerini ayrıca veri dosyasını " .gpx, .tcx ve .fit " olmak üzere 3 farklı dosya uzantısı şeklinde tekrar yükledim garminde çalışacaktır diye tahmin ediyorum özellikle gpx ve tcx zaten evrensel diyebileceğimiz uzantılar bir çok cihaz kullanıyor. drive.google.com/drive/folders/1UQErZGh5ymaFHfOUGQgvsxSV_86hZHNe

  • @seyitahmetoren2450
    @seyitahmetoren245010 күн бұрын

    Hocam.merhaba aynı cihazı bende aldım fakat harita olayını halledemedim bir türlü. İndirip yüklüyorum buna rağmen arka kısım.halrn beyaz

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    10 күн бұрын

    global.igpsport.com/home/download sitesinde igs630'un sağında yazan Map Download butonuna tıklıyoruz (igs630S değil dikkat!), country den europe sekmesinden Turkey seçiyoruz, map version: 230310 - Map Size: 106,97 MB bu dosyayı indiriyoruz cihaz kapalı iken kablosu ile pc'ye takıp map klasörünün içine bu indirdiğimiz dosyayı atıyoruz açıklayıcı olarak yazdım belki gözünüzden kaçmıştır farklı bir dosyayı indirmişsinizdir bunun dışında hala sorun varsa aldığınız yerle iletişime geçin bence bir sorun olabilir cihazınızda.

  • @seyitahmetoren2450

    @seyitahmetoren2450

    10 күн бұрын

    @@gezginruh01 yükledim ama.maalwsef gelmiyor daha da yeni aldım ustelik

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    10 күн бұрын

    @@seyitahmetoren2450 aldığınız yerle görüşün bence biz 2 cihaz aldık ikisinde de sıkıntı olmadı ayrıca yorumlarda aldığını söyleyen başka insanlar da var kimse böyle bir şikayette bulunmadı sizin cihaz sıkıntılı olabilir garantisi varken çözsünler sorununuzu.

  • @1tabur2manga
    @1tabur2manga3 ай бұрын

    gidon ithal mi?

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    3 ай бұрын

    Ben gidonu bir arkadaşımdan temin ettim ama sahibinden üzerinde satanlar vardı geçen haftaya kadar H bar diye aratırsanız bulabilirsiniz satılmadıysa veya aliexpress üzerinden çinden alabilirsiniz. jones h bar değil bendeki onun muadili orijinali zaten hem çok pahalı hem bulması zor.

  • @ServetCelik-tr3qk
    @ServetCelik-tr3qk3 ай бұрын

    Türkçe dil desteği var mı

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    3 ай бұрын

    Maalesef yok 7 8 farklı dil seçeneği var ama Türkçe yok.

  • @Mehmet.027
    @Mehmet.0272 күн бұрын

    Herşey iyi hosta şu climb ayarıni yapamadim.onu nasil yapcaz bilen var mi?

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    2 күн бұрын

    climb'ın bir ayarı yok açık yada kapalı yapabiliyorsunuz bir de kaçıncı sayfada olacağını ayarlayabiliyorsunuz sadece ekranları ayarladığınız sayfada... çizdiğiniz rotayı yüklediğinizde navigasyon bölümünde rotalarınıza girip takip etmeye başladığınızda climb list diye bir sayfa gelir rotanız boyunca %3 eğim ortalaması ve 500 metre üstü tırmanış varsa onları o listede görürsünüz bu şartları sağlayan yokuş yoksa listede görünmüyor oradan yokuşlara kalan mesafeleri takip edebilirsiniz yokuşa 200 metre kala climb sekmesi otomatik açılıp yokuşun bilgisini gösterir kırmızı kategori mi sarı mı eğimi uzunluğu vs onları takip edebilirsiniz. Mahmut abinin kaydettiği hamidiye turu videosu var videolar bölümünde 13:45 - 15:45 arasını izlerseniz dediğim sayfaları orada gösteriyor anlatıyor.

  • @Mehmet.027

    @Mehmet.027

    2 күн бұрын

    @@gezginruh01 Allah senden razi olsun.

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    2 күн бұрын

    @@Mehmet.027 eyvallah hocam sizden de. Tek püf nokta rota dosyanız eğim grafiğini göstermeli biz wikilocta çizip oradan dosyayı indirip cihaza atıyoruz bazı rota çizim yerlerinden indirilen dosyalar eğim bilgisi taşımadığından climblist gelmiyor başka birisi sormuştu rotayı nasıl oluşturabiliriz diye oraya yazmıştım yorumlarda var. Yine sorun olursa yazın detaylı olarak anlatırım.

  • @gezginruh01

    @gezginruh01

    2 күн бұрын

    ibb.co/pXN4Y50 igp sport uygulamasına rotayı yüklediğimde mavi çerçeve içine aldığım yer rotanın eğim bilgisi bu grafik olmalı eğer yoksa rotayı çizip indirdiğiniz dosya bunu desteklemiyordur o yüzden nerede çizerseniz çizin o dosyayı wikiloc'a yükleyip oradan tekrar dosyayı indirip o dosyayı yükleyin çünkü wikiloctan indirilen dosyalarda eğim bilgisi mevcut (biz yıllardır wikiloc kullandığımız için böyle devam ediyoruz başka uygulamalarda olabilir) önemli olan rotanızı uygulamaya yüklediğinizde bu grafik görünmesi varsa cihaza gönder deyip cihazdan açtığınızda climb özelliği çalışacaktır.

Келесі