Generația anxioasă. Chiar sunt platformele sociale de vină? Vocea Nației

Ойын-сауық

Ne aflăm într-o epidemie internațională de boli ale creierului în rândul adolescenților. Conținutul existent pe platforme creează dependență în rândul copiilor. Faptul că jocul liber este înlocuit de expunerea la acest conținut creează conexiuni noi în creierele copiilor și schimbă dezvoltarea lor la o scară fără precedent, făcându-i anxioși și depresivi.
Există, însă, o altă teorie conform căreia dovezile cu privire la creșterea ratelor de depresie și anxietate în rândul tinerilor din cauza timpului petrecut în fața ecranelor sunt ambigue. Și că această isterie care s-a născut în jurul problemei ne distrage de la a rezolva adevăratele cauze.
Dezbatem pe larg acest subiect în ediția de astăzi a podcastului Vocea Nației.
___
Puteți direcționa 3,5% din impozitul pe venit completând formularul de aici: stareanatiei.ro/formular-230/
--
Best Buy Server Config:
www.server-config.ro/workstat...
--
Surse & recomandări:
The great rewiring: is social media really behind an epidemic of teenage mental illness? - Candice Odgers
www.nature.com/articles/d4158...
The Anxious Generation - Jonathan Haidt
--
Magazinul Starea Nației: stareanatiei.ro/magazin/
___
Bine-ați venit pe canalul oficial Starea Nației, alături de Dragoș Pătraru & friends.
___
Într-o lume în care presa are destule momente în care se abate de la statutul de câine de pază al democrației, lucrurile trebuie rezolvate tot din interiorul breslei. Astfel de emisiuni, care să sancționeze deopotrivă derapajele politicienilor și ale presei, pot contribui serios la însănătoșirea presei.
Nu dăm verdicte, dar vom prezenta faptele. Iar la cum arată ele, de multe ori nici nu mai e nevoie de verdicte.
___
Presa independentă, fără de care o democrație nu poate supraviețui, are nevoie de sprijinul cetățenilor pentru a fi puternică. Jurnalismul nostru este liber de prejudecăți comerciale și nu este influențat de proprietari de trusturi media, politicieni și nici măcar de acționari.
Cum poți susține această fabrică?👇🏼
Sprijină Starea Nației în fiecare lună: www.stareanatiei.ro/sustine sau donează pe Patreon: www.patreon.com/user?u=92242417.
Deveniți membru abonat și veți putea urmări emisiunea integrală înaintea tuturor, plus multe alte materiale în exclusivitate: bit.ly/YTStareaNatiei
Te așteptăm și în Magazinul Nației: www.stareanatiei.ro/magazin/
~ bit.ly/Starea-Facebook
~ bit.ly/Starea-Instagram
~ bit.ly/Starea-Twitch
~ bit.ly/SN-magazin
~ bit.ly/SN-podcast
~ bit.ly/SN-newsletter
~ / discord
Ne găsești aici pentru sugestii:
~ Contact@StareaNatiei.ro

Пікірлер: 165

  • @eugeniavintila9207
    @eugeniavintila9207Ай бұрын

    Si eu mi-am sters contul de facebook vara trecuta, il aveam de 11 ani. Prea multa rautate acolo, oameni care se uita in curtea ta si care isi dau cu parerea. Am ramas doar cu youtube, e mai ok.

  • @olahraimo2867

    @olahraimo2867

    Ай бұрын

    Bine ai făcut, eu, din 2020 nu mai am, nici instagram, Twitter, ...etc. Spălare de creier, dependență, soneală,...toate bolile mentale (și nu numai) ,posibile. 👍👏🍷🌹

  • @eugeniavintila9207

    @eugeniavintila9207

    Ай бұрын

    @@olahraimo2867 foarte multa rautate, multi frustrati. Toti desteptii care sareau peste liniile de tramvai ca sa nu se electrocuteze s-au mutat acolo si au pareri despre orice. 😂😂😂😂😂

  • @olahraimo2867

    @olahraimo2867

    Ай бұрын

    @@eugeniavintila9207 , korrekt, ...,foarte mulți,sunt propriile lor victime. Mă felicit.. 😀, că sunt din generația puțin mai "veche", dar nu mă dau pe foarte mulți cu ani buni mai tineri decât mine, din multe puncte de vedere .😍☘️

  • @So9028

    @So9028

    28 күн бұрын

    @@olahraimo2867 am si eu de vreo 2 luni facebookul inchis, probabil ca urmeaza si Instagram.

  • @lupinblanadeoaie

    @lupinblanadeoaie

    20 күн бұрын

    Răutatea sau oameni nocivi nu vom găsi doar pe Facebook, sau, fie, în mod special acolo. Toată chestia este că Lee știe mult mai ușor "să-si de-a arama pe fata*, sauuuu, uneori fix invers, să se prefacă timp îndelungat, că ți-au devenit nu știu ce aici de grădiniță și, în funcție de bule, se creează bisericuțe, care oboserv că încă dăinuie, de când eram la gradinițā. In fine, legat faptul că ai dat de un el sau o ea pe internet și plănuiținl o întâlnir,e- unde ești avertizat cunoscuți că e periculos și așa mai departe, cu ce e mai puțin riscant, dacă omul te cheamă în oraș, în așa zisa " real life*? Riscurile să nu meargă, sunt cum la fel de mari.

  • @lorellame
    @lorellameАй бұрын

    Cel mai mult mă revoltă mamele, bunicile ( astfel de bunici mi se par și mai execrabile!) care sunt cufundate în telefoane, în timp ce copiii de lângă ei, în metrou, pe bănci în parcuri etc, le întreabă diverse, vor să vorbească cu ele, dar acestea nici nu clipesc, continuă să stea băgate în telefoanele lor ba chiar îi și apostrofează, să mai tacă din gură și să le lase în pace! 🤨 Dar cea mai revoltătoare întâmplare pt mine a fost cu o tânără pe o bancă cu un bebeluș în carucior, care își întindea mânuțele spre mamă, pt a comunica cu ea iar ea, înțepenită efectiv, era ocupată cu trimiterea mesajelor pe telefon. Pe fața copilului se vedea nelămurirea a ceea ce se întâmplă, chinul încercării de a comunica, ba mai scotea câte un sunet ascuțit pt a se face remarcat, ba întindea mânuțele, ba râdea, ba gângurea de unul singur, în speranța că ceea ce este firesc și indispensabil să se i întâmple, ca ființă primordial socială, să se întâmple. Lucru primordial pentru sănătatea sa psihologică. Am fost pe punctul de a- i atrage atenția, dar pur și simplu nu îmi mai riscul de a primi înjurături drept replică de la ființe primitive, care oricum nu înțeleg nimic. Si, culmea părea să fie destul de educată. Însă, m- am lămurit și cu lucrul acesta, că mulți induc în eroare, purtând haine scumpe, de marcă, occidentale. Aceste ființe nu au nicio legătură cu civilizația și educația occidentală, doar le poartă hainele.

  • @Rares.E

    @Rares.E

    29 күн бұрын

    Să le vezi în Amsterdam cu 2-3 copii pe bicicletă și cu ochii în telefon,trec pe roșu,nu acordă prioritate..."că doar nu's nebuni să dea peste copiii ei"...le "ajută" și faptul că viteza este 30 de km/h în oraș. Foarte mulți și aici cu ochii în telefon pe stradă!indiferent cum se deplasează!

  • @TheLudwigWan

    @TheLudwigWan

    27 күн бұрын

    Ia-ți pastilele!

  • @lorellame

    @lorellame

    25 күн бұрын

    @@Rares.E plus șoferii inconștienți, parcă- s tot mai mulți, cu o mână țin volanul, cu cealaltă telefonul, ceea ce este

  • @danielmuraru6478
    @danielmuraru6478Ай бұрын

    maestre, nu te urmaresc de mult, insa vocea ta-mi devinde tot mai cunoscuta motiv pentru care ajung astazi aici. iti sustin apordarea pentru ca gasesc ca-ti sacrifici timpul in folosul celor multi. nefiind protagonist in propria-ti viata.... poate presupun gresit insa nu vad cum alt fel mi-ai fi asa drag cel putin prin expresie. defapt am venit sa-ti multumesc, am 24 de ani, si fara a ma lega de vre-o legatura temporala cu canalul tau iti sustin ca oamenii iti vor lua exepmplul, motiv pentru care esti un caracter istoric.

  • @mirelastan655
    @mirelastan65522 күн бұрын

    Bună ziua! Mereu mă gândesc la oamenii din echipa dvs, cât de frumoși sunt, că doar astfel de persoane pot să aibă loc în această "producție"!

  • @GeoDac
    @GeoDacАй бұрын

    Salut Dragoș, felicitări pentru încă un episod genial! Eu am 18 ani și mi-am dezinstalat instagramul de aproape o lună. Nu pot să exprim cât de bună a fost această decizie. Le recomand tuturor să încerce să ia o pauză de la rețele și să "trăiască" mai mult în viața reală.

  • @DreamweaverTV684

    @DreamweaverTV684

    28 күн бұрын

    Si daca n-ai o viata reala in care sa traiesti

  • @GeoDac

    @GeoDac

    28 күн бұрын

    @@DreamweaverTV684 nu am destula experienta de viata ca sa raspund. Dar cred ca un inceput bun ar fi sa iti faci una

  • @Cozmargandescu
    @CozmargandescuАй бұрын

    Ce imi e frica e ca, consilierea psihologica e scumpa si din pacate nu stiu cat de pregatiti sunt la noi. Am incercat cativa si din pacate nu a ajutat cu nimic. Medicatia a fost mai ieftina dar m a ajutat pana la un punct. Dupa un prag, am preluat singur frâiele si responsabilitatea propriei anxietatii. Cauzalitate ei cred ca are mai multe fațete. Macar insomnia de mi-ar da pace😊. Doamne ajuta!

  • @vibes811

    @vibes811

    Ай бұрын

    Incearca sa asculti Michael Sealey- hypnosis for sleep, pe mine m-a ajutat mult, il asculti cand te pui la somn.❤ Am uitat sa mentionez ca trebuie sa intelegi bine limba engleza, ca sa te poti conecta la ce spune el acolo, bineinteles

  • @Arrasel

    @Arrasel

    26 күн бұрын

    Pe mine m-a ajutat ashwagandha enorm. Iau Cipralex si la nevoie bromazepam dar medicatia, ai dreptate, nu prea ajuta. Eu cred ca sunt dezechilibre organice, pe suprarenale mai ales.

  • @grigadamov4591
    @grigadamov459115 күн бұрын

    Felicitări, mare adevăr! Mă gândesc la simplul fapt că nimeni nu mai folosește harta sa găsească o destinație nouă... Când foloseam harta eram cu ochii lipiți de parbriz și mult mai ATENT la toate semnele de circulație!

  • @silviajoestar9768
    @silviajoestar9768Ай бұрын

    Iti multumesc, m-ati facut sa renunt la niste obiceiuri(adictii care ma faceau sa uit de mine si de viata de zi cu zi) care imi afectau viata negativ si care m-ar fi bagat in groapa cu multe zeci de ani mai devreme. Am reusit sa fac si schimbari in alimentatie si ma straduiesc sa ma tin de ele, chiar daca de cateva ori pe luna mai esuez, in timp va deveni un obicei sa fiu o persoana mai buna pentru mine si pentru cei din jurul meu, oameni si animalute.❤

  • @helena.elena01
    @helena.elena0126 күн бұрын

    SUNT DISCUTII SANATOASE AICI, VA MULTUMIM MULT!!!

  • @simonatrocszszz4220
    @simonatrocszszz4220Ай бұрын

    Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți . Am cu 500 de săptămâni 😂 mai mult decât dumneavoastră și am ajuns până aici fără să dețin un cont de FB …deși am tot auzit sintagma : nu ai FB … nu exiști 😜. Spor la toate și multă sănătate !

  • @liliananikiteanu7900

    @liliananikiteanu7900

    Ай бұрын

    NU am "feisbuc", deci exist!!❤

  • @olahraimo2867

    @olahraimo2867

    Ай бұрын

    , ​@@liliananikiteanu7900,.... mă bucur că exiști...😊👍🌹

  • @costelcampanu8484
    @costelcampanu848421 күн бұрын

    Va mulțumim frumos pentru toate emisiunile, cuvintele,indemnurile .Sănătate și succes întregului colectiv."Starea Nației "!

  • @viorelcapatina1491
    @viorelcapatina1491Ай бұрын

    Felicitari pt tot ceea ce faceti! Aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume intr-o societate mizerabila si manjita de coruptie! Va urmaresc cu mult interes si astept sa vad ce subiecte mai abordati! Sunt de acord cu tot ceea ce spuneti si ma rog sa aveti puterea si inspiratia sa continuati ceea ce faceti…pt ca faceti foarte bine! Felicitari din suflet!

  • @loredanavaida7098
    @loredanavaida7098Ай бұрын

    Va urmaresc din Kuwaiti. Sunte-ti foarte realisti! Tot respectul

  • @angelastefan7961
    @angelastefan7961Ай бұрын

    Felicitările noastre, frumos explicat si elevat!

  • @sorinchitu4651
    @sorinchitu4651Ай бұрын

    Buna seara am vizitat astăzi cafeneaua Starea Nației din Ploiești e super Felicitări!

  • @cristirenault
    @cristirenaultАй бұрын

    Sunt puțin mai mare ca tine, Dragoș. Folosesc tehnologia, dar duc o luptă continuă cu algoritmii, cu subscripțiile/abonamentele, mă lipsesc de tehnologie cât de mult pot. Dar noi suntem generații pe cale de dispariție. Este corect ce ai prezentat aici și am simțit pe pielea mea ceea ce prezinți. Am testat o lună fără tehnologie. Am redescoperit viața. Am reușit să-i explic copilului toate astea și înțelege, preferă să citească, să facă Lego sau să jucăm macaua. Platformele ar fi mult mai slabe dacă noi le-am controla pe ele și nu ele pe noi.

  • @Cloudssky1310
    @Cloudssky1310Ай бұрын

    Multumim frumos! 🙏 Felicitari! 👏

  • @HoriaUngurean
    @HoriaUngureanАй бұрын

    Yep, am venit din Comanesti (jud. Bacau) pana la cafenea. Mi-a placut cafeaua si am cumparat pentru mine si colegi. Colegii spun ca mai doresc pentru ca este...diferita de cafeaua pe care o beau. Mult succes in continuare.

  • @ultras-grasu
    @ultras-grasuАй бұрын

    Felicitări omule bun 🥂

  • @cristio8010
    @cristio8010Ай бұрын

    Multumim Dragos!🎉

  • @id3389
    @id3389Ай бұрын

    Sunt de acord cu acele sugestii pentru copii. Dar având 28 de ani și făcând parte din generația “cobai” care a experimentat internetul si tehnologia de la vârste foarte mici (deși niciodată nu aveam cel mai nou telefon), nu cred că sunt 100% realistice. Unui copil ii poți spune toată ziua că rețelele sunt dăunătoare, dar este posibil sa înceapă să te disprețuiască atunci când își va vedea ani la rând colegii de școală făcând ceva ce ei nu au voie (și s-ar putea să ajungă să o facă pe ascuns). Nu știu care este cea mai bună cale. Dar sper să o găsim.

  • @iancuconstantin7831

    @iancuconstantin7831

    Ай бұрын

    Salut! Da, cred ca este posibil sa se intample asta, dar daca parintii ofera alternative copiilor cum ar fi timp mai mult petrecut impreuna cu ei, sunt convins ca la maturitate isi vor da seama cat de bine au fost crescuti si in loc sa ii dispretuiasca, mai degraba ii vor aprecia maxim!

  • @lorellame

    @lorellame

    25 күн бұрын

    Aceste ' suferințe " ale copilăriei, sunt doar ale copilăriei și sunt mult mai mici față de cum sunt percepute de copil. Nu reprezintă in niciun caz o traumă așa cum ar fi reversul.

  • @GEO_65
    @GEO_65Ай бұрын

    *Sunteți buni, e greu să răzbați prin "ceața" asta...de așa-zis jurnalism !* 👍

  • @cristianbuzea7997
    @cristianbuzea7997Ай бұрын

    Multumim. Interesant subiectul. Mi-a placut abordarea 👏

  • @andreeazimta1366
    @andreeazimta1366Ай бұрын

    Important este ca atunci când un copil primește un smartphone în mână să aibă capacitatea mentală pentru a înțelege atât avantajele, cât și pericolele acestei tehnologii. În primul rând vârsta contează, apoi este important să fim alături de ei, să le explicăm care sunt pericolele. Nu trebuie nici să trecem în extrema de a feri excesiv copilul de tehnologie, pentru că atunci totul va deveni totul mult mai tentant și va învăța oricum de la alții. Ceea ce nu este ideal. Însă, nu sunt de acord nici cu unii părinți care sub pretextul de a nu-l lăsa pe copil în urmă, își plimbă copii pe stradă cu ochii numai în ecran sau la restaurant cum ajung cum îi pun copilului o tabletă în mână. Și eu am fost generația copiilor lăsați fără nicio limită în fața televizorului și cred că parte din anxietatea pe care am dezvoltat-o ca adult, se datorează rulajului mereu de știri în background, în timp ce eu mă jucam. Era o tehnologie nouă și părinții/bunicii noștri nu știau mai bine, dar acum avem informația și nu mai avem această scuză. Ideea e că trebui să existe un echilibru și tehnologie este foarte utilă, dacă este utilizată cu responsabilitate. Așa cum un copil învață progresiv regulile de circulație și cum să meargă pe stradă, iar noi ca părinți îl însoțim în acest proces, la fel ar trebui să se desfășoare lucrurile și cu tehnologia.

  • @iancuconstantin7831

    @iancuconstantin7831

    Ай бұрын

    Perfect argumentat! :)

  • @mirelasilvasan3880
    @mirelasilvasan3880Ай бұрын

    Sincer,cred că avem prea mulți cercetători care nu prea mai știu ce să cerceteze,omenirea evoluează vrem nu vrem viitorul depinde f mult de internet și tineretul asta face depind de internet cărțile sunt scumpe,tot mai scumpe,evoluția este în fiecare din noi din păcate asta este acum cine știe ce va fii peste 20 de ani poate tineretul de azi va spune de tineretul de atunci ca sunt vai și amar de capul lor

  • @cameliabalutoiu6782
    @cameliabalutoiu6782Ай бұрын

    Va sunt recunoscatoare pentru acest podcast. Temele abordate m-au ajutat enorm, mi-a oferit noi perspective. Este podcastul meu preferat.

  • @hristinagherna5205
    @hristinagherna5205Ай бұрын

    Foarte adevărat, dacă s ar pune în practică ar fi minunat, felicitări pentru tot ce faceți, spor și sănătate

  • @State55yy
    @State55yy14 күн бұрын

    Multumim pentru ceea ce faceti pentru noi !!! Succes in continuare

  • @RazvanOx
    @RazvanOxАй бұрын

    Subiectul meu preferat, ma lupt cu dependenta de retele, am castigat cateva lupte dar nu si razboiul, dar ma alimentati si ma motivati sa renunt dracu la ele si la atentia data telefonului si toate fobiile astea FOMO si ce mai exista

  • @LucianGrosu
    @LucianGrosu29 күн бұрын

    Mulțumim frumos pentru tot ce faceți!

  • @gianinarizea8528
    @gianinarizea8528Ай бұрын

    Mulțumesc!🙏🙏

  • @eminemmm1402
    @eminemmm1402Ай бұрын

    Niciodată, ca azi, lumea nu a avut un mai mare acces la starea de bine, oferită de confort, libertate, educație șamd. Cu toate acestea, pare că trăim cea mai nefericită epocă a tuturor timpurilor. Accesul la educație e cu două tăișuri, conștientizăm răul, iar preocuparea noastră să-l eliminăm devine obsesie. Copiii au acces la informație cu mult înainte de a fi pregătiți emoțional. Limitarea/ coordonarea accesului la gadgeturi ar regla lucrurile într-o bună măsură.

  • @patrickrazvan
    @patrickrazvanАй бұрын

    Faceti o treaba minunata! În mintea mea "făcea sens" sa dau doar like ca să îmi arat aprecierea.

  • @adrianaberbescu9543
    @adrianaberbescu9543Ай бұрын

    Felicitări!

  • @noraeligio7371
    @noraeligio7371Ай бұрын

    Eu apreciez munca voastră, care, de multe ori, pare in van....

  • @mariana.vasile618

    @mariana.vasile618

    Ай бұрын

    Si daca ajuta o singura persoana sa faca pasi catre o viata mai buna, telul lor e atins

  • @raimundapostu148

    @raimundapostu148

    Ай бұрын

    Acum ceva timp, m-am lasat mai intai de consumul de alcool, apoi de fumat, si reincepusem sa fac putin sport... La scurt timp in podcast-urile lui si celelalte video pe KZread a inceput sa vorbeasca despre alcool, fumat, sport, odihna, alimentatie. Toate m-au ajutat sa NU ma reapuc de baut si fumat. Nu m-a convins sa ma las (deja ma lasasem), dar m-a sustinut mental 🙏. Pentru mine Dragos si echipa sunt ancora mea de a ramane pe acest drum motiv pentru care nu ratez nimic din productiile lor 😊

  • @dumitrascuelisabetadenisa2453
    @dumitrascuelisabetadenisa245329 күн бұрын

    Felicitari pentru emisiuni si pentru Cafeneaua Natiei. Sunt din Constanta si cu cateva saptamani in urma am fost la munte cu sotul meu. La intoarcere ne-am oprit la Cafenea si am incercat mancarea. Am fost amandoi impresionati, mai ales sotul meu care este carnivor convins. Mi-ar placea sa avem si in Constanta ceva asemanator.

  • @simonaenea9743
    @simonaenea974328 күн бұрын

    Multumesc pentru informatiile oferite! Ar fi bine sa ajungeti si in Timisoara!

  • @eduardlatcan
    @eduardlatcanАй бұрын

    Mulțumesc!

  • @metzepp3
    @metzepp3Ай бұрын

    Cred că problemele pe care le au adolescenții azi nu sunt foarte diferite față de cele pe care le aveam eu acum 20 de ani. DAR rețelele sociale fac ca aceleași probleme să fie pe steroizi, să crească precum niște monștri de care nu ai unde să te mai ascunzi.

  • @mihaicaliman9601
    @mihaicaliman9601Ай бұрын

    Am venit si din NY la cafenea😁

  • @diliricimihai2318
    @diliricimihai2318Ай бұрын

    Un videoclip cu adevarat interesant si care da de gandit. De la momentul cand ai citit din cartea lui Costica Bradatan, am fost captivat pana la final ca intr-un roman psihologic. Credem ca noile tehnologii ne fac viata mai usoara, cand de fapt ne fac mult mai multe probleme decat ne rezolva. Consumul de internet trebuie sa fie neaparat cu moderatatie si cu filtre. Sa alegem sa interactionam mai mult cu prietenii, cu vecinii, cu oameni pe strada, in loc sa ne punem castile pe cap si sa ne inchidem in propriile ganduri si perceptii alterate de mediul online, provocand in final depresia.

  • @octavianr526
    @octavianr526Ай бұрын

    Vocea Natiei e cea mai buna emisiune de educatie de multe feluri, din Ro, si aproape singura.

  • @NicoletaTipei
    @NicoletaTipeiАй бұрын

    Și eu am un fiu, care stătea mult, mult la pc să joace, că conversează,cu... prietenii, dar, a lăsat pc, pentru...oameni, plimbări, conversație cufamilia... Deci...depinde cum îi iei, cum îi depărtezi de ..prietenii online. Și de sănătatea lor mintală, și de..grijă pe care le-o dai. Părerea mea

  • @marcelmunteanuu
    @marcelmunteanuuАй бұрын

    Am completat acest formular, as trimite tot impozitul la toți care chiar schimba ceva in societate, dar nu la stat, care nu știe să fie un manager bun ai banilor, sunt incompetenți și nu ar merita deloc să vadă banii! Sa lucreze gratuit sau la salariu minim pe economie atât timp cât vor schimba ceva in bine

  • @lucianaristea7546
    @lucianaristea754629 күн бұрын

    Va iubesc cartea și îmi place super mult gândirea dv. Va urmăresc cu drag!

  • @feliciamargarit7270
    @feliciamargarit7270Ай бұрын

    Va faceti foarte bine treaba ,de asta va sustin

  • @alinagabi6280
    @alinagabi6280Ай бұрын

    mulțumesc

  • @alexp296
    @alexp29614 күн бұрын

    Iar se merge pe fenta, se da vina pe "retelele sociale" asta nu e problem e doar unul din efecte. Problema deperesiei , a bolilor mintale e reperezentata si de lipsa scopului in viata,(de ce , pentru ce traim , de unde ne tragem , unde vrem sa ajungem ca specie). Cu cat ne acoperim nevoile mai usor cu ajutorul sculeleor moderne, ramanem cu timp cu care nu stim ce sa facem cu el pentru ca nu am fost invatati sa avem timp si bani si mancare si putine griji. ex: se fac copii mari si nu mai au nevoie asa mult de parintii lor, iesitul la pensie, gasirea unui job care iti ofera si bani si timp sau nu mai ai nevoie de un job...(lucru privit ca si o boala ..cum adica nu muncesti ??) Nu cred ca nu se stie acest lucru, se stie dar raspunsul inseamna o noua mentalitate bazata pe acel venit minim garantat sau pur si simplu pe acoperirea nevoilor de baza (munci care in proportie de 70-90% pot fi facute de roboti) dar si RENUNTAREA la concurenta ECONOMICA (la bani) si concentrarea spre un scop comun al speciei umane (ex: explorarea spatiului cosmic, lucru care in acest moment pare ceva infinit). Dar asta inseamna si alt sistem de invatamant, alta mentalitate, alt mod de a privi scopul nostru pe aceasta Planeta cu resusrse finite , alti lideri, mai putini violenti si care vor sa colaboreze pentru un scop comun , cel al cunoasterii nu cel al banului sau a grandomaniei materiale. Nu e asa complicat, dar nu se vrea.

  • @alotlater1905
    @alotlater1905Ай бұрын

    la voi cand ascult trebuie sa deschid, sa dau like si apoi sa ascult...

  • @AnaSalban
    @AnaSalbanАй бұрын

    Multumim

  • @AlinGrigoras90
    @AlinGrigoras9028 күн бұрын

    Am avut ocazia sa ajung la Ploiesti( eu sunt din judetul cluj ) la localul Cafeneaua Natiei, (foarte curat si ordonat localul) de unde am achizitionat un ceai si 2 cani pentru cafea (de foarte buna calitate} Nu mai spun de mancarea delicioasa pe care am servit-o impreuna cu sotia si inca doi prieteni. Multumim :D

  • @andreearadulescu5808
    @andreearadulescu580828 күн бұрын

    Imi place, vă faceți bine treaba

  • @alexemarian6075
    @alexemarian607529 күн бұрын

    Felicitări ❤

  • @_al_c2638
    @_al_c263826 күн бұрын

    Poate ca acesta e pasul necesar pentru evolutia speciei noastre. Ne este frica de ceea ce nu intelegem si anxiosi la schimbare, o schimbare probabil inevitabila

  • @alexlucaci8517
    @alexlucaci8517Ай бұрын

    Salutari de la nemtia ,nici nu mai știu de când urmăresc starea natiei ,de când eram noi tineri și frumoși :D

  • @gheorghemarius7628
    @gheorghemarius7628Ай бұрын

    Multumesc mult pentru ceea ce faci ?

  • @adrianpopovici2685
    @adrianpopovici2685Ай бұрын

    Felicitari!

  • @doinapapuc9640
    @doinapapuc964027 күн бұрын

    Îmi este dor, de Ștefania ! Unde este și ce mai face actrița frumoasă și cuminte ?

  • @constantind10
    @constantind10Ай бұрын

    F utile informatiile din acest podcast

  • @user-zf5rh8lx9q
    @user-zf5rh8lx9q17 күн бұрын

    Sunt dependenta de rețele sociale, internet, telefon. Sunt dependenta de zahar,făinoase, produse procesate. Îmi este greu sa le las, trebuie sa fac ceva în privința asta. Rațional, informațional, știu ca nu fac bine, dar emoțional, de moment aleg pastiluta magica, mâncarea și netul. 😢

  • @luciagaspar7667
    @luciagaspar7667Ай бұрын

    Mulțumesc ❤❤❤

  • @traficgalati5758
    @traficgalati575822 күн бұрын

    Daca ar inchide ieri fb, tiktok, instagram poate ar ramane fara bani niste zeci de mii de "influenceri" fara bani dar niste milioane de oameni poate ar fi mai sanatosi. Cel putin mintal.

  • @ramonagheorghita7505
    @ramonagheorghita7505Ай бұрын

    Am fost la cafeneaua nației din Ploiești,un loc cu o energie buna si cu mâncare sănătoasă și un meniu variat

  • @user-qk6uj6nh3p
    @user-qk6uj6nh3pАй бұрын

    Bună seara! ❤

  • @gs5908
    @gs5908Ай бұрын

    Salutare, mulțumesc...

  • @lucianaristea7546
    @lucianaristea754629 күн бұрын

    Cafeneaua este superba❤

  • @user-fp5uu9ru1i
    @user-fp5uu9ru1iАй бұрын

    👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  • @purple66666
    @purple66666Ай бұрын

    Ca si parte din "generația anxioasa" sunt tare intrigată de ce se va discuta.

  • @drodo667

    @drodo667

    Ай бұрын

    sho

  • @_sistersbrothers
    @_sistersbrothers22 күн бұрын

    Cred ca cea mai mare influenta o are mediul de acasa, cel pe care numai parintii il pot oferi - siguranta, incredere etc Partenerul de viata, in cazul copiilor mari...

  • @vioreltaut3776
    @vioreltaut377628 күн бұрын

    Pentru mine, Vocea Natiei este poate cea mai buna productie de pe yt la ora actuala.

  • @misterc3835
    @misterc3835Ай бұрын

    Sunt mici șanse, in viitorul apropiat, ca oamenii să folosească mai puțin "calculatoarele portabile cu telefon". Pe de altă parte există o goană pentru a fi cat mai bun și a face cat mai multe, despre care cred că ar putea fi dăunătoare. Mi-ar placea un dialog, mai ales contradictorii cu Onetiu / Buhnici / Bortun. Despre modul în care modelam realitatea, ne stabilim obiective, ne desfășurăm, constrângerile actuale ale societății, etc. raportate la viața umană.

  • @EduArtPaper
    @EduArtPaper25 күн бұрын

    Din păcate sa-i interzici total nu e o soluție. Am încercat și nu mai avea prieteni pentru ca toți, absolut toți colegii lui se Jucau pe telefoane, console și apoi discutau despre asta. El nu avea subiecte de discuție cu el și se simțea marginalizat. De fapt, unii chiar ii spuneau "de ce vorbești tu ca nu ai telefon" sau "nu vorbesc cu tine pt ca nu te joci jocul ala". Pana la urma am ajuns la o soluție de mijloc: Maxim o ora pe zi pe smartphone, dar fără rețele sociale. E trist oricum ce se întâmplă, e un fenomen care nu mai depinde strict de individ și de alegerile acestuia

  • @costeloprea5838
    @costeloprea5838Ай бұрын

    Vă salut!

  • @raimundapostu148
    @raimundapostu148Ай бұрын

    Bun😊

  • @traiteurlapetitefrance6796
    @traiteurlapetitefrance6796Ай бұрын

    Salut! Cum rămîne cu pozele de la Teatrul Nației? Că n-am văzut nimic!

  • @iancuconstantin7831
    @iancuconstantin7831Ай бұрын

    Extraordinar podcastul! The anxious generation deja o am in libraria de Audible😁cred ca o sa se ajunga, din cauza tehnologiei, din ce in ce mai mult ca elefantul sa fie din ce in ce mai stapan pe calaretul nostru. Nu zic ca tehnologia nu este benefica, ba dimpotriva! Dar trebuie utilizata cu cap! Cel mai probabil va fi la discretia fiecaruia/fiecareia dintre noi daca o sa o folosim in folosul nostru cu inteligenta sau impotriva noastra cu creiere din ce in ce mai atrofiate! La propriu!🤣🤣🤣

  • @alinagabi6280
    @alinagabi6280Ай бұрын

  • @elzorro3608
    @elzorro3608Ай бұрын

    Like pentru video

  • @user-je1kl7sp3i
    @user-je1kl7sp3iАй бұрын

    Tehnologia e buna pinalaun punct dar aceste rețele strica tineri în special ii las chiori nu ies afara la a soare îndobitociți cu de toate dar e și buna in unele privințe fata de tv unde ne toarnă doar minciuni

  • @iulicacapanu4925
    @iulicacapanu4925Ай бұрын

    Bună seara!!!❤🍀

  • @iulianmone
    @iulianmoneАй бұрын

    Sustin

  • @adi_tzancu
    @adi_tzancuАй бұрын

    ❤❤❤

  • @mihaitasipica5560
    @mihaitasipica5560Ай бұрын

    salutare boss

  • @caziucgeorgiana9601
    @caziucgeorgiana9601Ай бұрын

    👏🏻👏🏻

  • @cerbcatalin4091
    @cerbcatalin409115 күн бұрын

    Am facut un dopamine detox, am renuntat la telefon o luna jumatate, am ajuns sa realizez ca am foarte mult timo liber, doar ca ma simteam lasat pe dinafara, ii destul de naspa Mai ales ca te obișnuiești fara social media relativ rapid 2-3 saptamani

  • @anduboboc9672
    @anduboboc9672Ай бұрын

    De la episodul 1

  • @lavinniah7867
    @lavinniah7867Ай бұрын

    The best

  • @dubatransport4545
    @dubatransport4545Ай бұрын

    ❤🎉

  • @mariuscristescu7972
    @mariuscristescu7972Ай бұрын

    👏

  • @Adrian-de6dq
    @Adrian-de6dqАй бұрын

    👏🙏

  • @bogdanflorin1323
    @bogdanflorin132325 күн бұрын

    Am cont doar pe faisbuc și nu intru decât pentru un forum auto. Având o mașină nepopulară mă ajută să identific posibile soluții la problemele întâmpinate de mine cu ea.

  • @adiciobannu3641
    @adiciobannu3641Ай бұрын

    Ampreciez toată munca pe care o faceți. Greu mai găsești surse de informare corecte.

  • @madamoise765
    @madamoise7653 күн бұрын

    Sunt gen Z si te urmaresc de cand se uita tata la tine la tv 🌸

  • @Hypocrisy.Allergic
    @Hypocrisy.Allergic27 күн бұрын

    Nuj tata n am facebook de ani, insta la fel. Nu le simt lipsa😂

  • @danielneamtiu707
    @danielneamtiu707Ай бұрын

    Pentru algoritm!

  • @andreic2137
    @andreic2137Ай бұрын

    👍

  • @georgedumitrache3320
    @georgedumitrache3320Ай бұрын

    Salutare

  • @ADIKOZMA
    @ADIKOZMAАй бұрын

    🎉 Salutare prieteni ❤

  • @VasileBerbescu
    @VasileBerbescuАй бұрын

    🍀

  • @user-pz2qx5gz8f
    @user-pz2qx5gz8fАй бұрын

    💪💪💪💪💪

Келесі