De ce nu coborâm din taxi fără să plătim. Despre decizii economice și moralitate. Vocea Nației

Ойын-сауық

În deceniile ce vor urma, o să avem parte de schimbări climatice la o scară și mai mare. Vom vedea tot mai multă migrație forțată, vom vedea schimbări în producția agricolă și tot felul de nenorociri pe care liderii populiști vor încerca să le speculeze.
Așa că avem nevoie să ne concentrăm în jurul unor idei mari care să ne ajute să facem față soluțiilor simpliste cu care politicienii se vor prezenta în fața noastră.
Și nu e vorba doar despre criza climatică, ci despre un sistem economic mai echitabil, despre o viziune nouă despre lume și despre locul nostru în ea. Pentru că asta stă de fapt la baza tuturor lucrurilor.
Despre aceste idei vorbim în seara aceasta, la Vocea Nației.
___
Puteți direcționa 3,5% din impozitul pe venit completând formularul de aici: stareanatiei.ro/formular-230/
--
Server Config: www.server-config.ro/reduceri...
--
Surse & recomandări:
Rațiune pentru a fi fericiți - Kaushik Basu
Noi alegem viitorul - Christiana Figueres și Tom Rivett-Carnac
--
Magazinul Starea Nației: stareanatiei.ro/magazin/
___
Bine-ați venit pe canalul oficial Starea Nației, alături de Dragoș Pătraru & friends.
___
Într-o lume în care presa are destule momente în care se abate de la statutul de câine de pază al democrației, lucrurile trebuie rezolvate tot din interiorul breslei. Astfel de emisiuni, care să sancționeze deopotrivă derapajele politicienilor și ale presei, pot contribui serios la însănătoșirea presei.
Nu dăm verdicte, dar vom prezenta faptele. Iar la cum arată ele, de multe ori nici nu mai e nevoie de verdicte.
___
Presa independentă, fără de care o democrație nu poate supraviețui, are nevoie de sprijinul cetățenilor pentru a fi puternică. Jurnalismul nostru este liber de prejudecăți comerciale și nu este influențat de proprietari de trusturi media, politicieni și nici măcar de acționari.
Cum poți susține această fabrică?👇🏼
Sprijină Starea Nației în fiecare lună: www.stareanatiei.ro/sustine sau donează pe Patreon: www.patreon.com/user?u=92242417.
Deveniți membru abonat și veți putea urmări emisiunea integrală înaintea tuturor, plus multe alte materiale în exclusivitate: bit.ly/YTStareaNatiei
Te așteptăm și în Magazinul Nației: www.stareanatiei.ro/magazin/
~ bit.ly/Starea-Facebook
~ bit.ly/Starea-Instagram
~ bit.ly/Starea-Twitch
~ bit.ly/SN-magazin
~ bit.ly/SN-podcast
~ bit.ly/SN-newsletter
~ / discord
Ne găsești aici pentru sugestii:
~ Contact@StareaNatiei.ro

Пікірлер: 176

  • @StareaNatiei
    @StareaNatieiАй бұрын

    Puteți direcționa 3,5% din impozitul pe venit către producțiile Starea Nației completând formularul de aici - stareanatiei.ro/formular-230/

  • @mihaelaniculae5835

    @mihaelaniculae5835

    Ай бұрын

    Am completat

  • @sabinatoader6177
    @sabinatoader6177Ай бұрын

    Dragoș nu renunță la Vocea Natiei ! Niciodată! Ma înclin întregii echipe!

  • @danielneamtiu707
    @danielneamtiu70713 күн бұрын

    Din punctul meu de vedere, continutul de la Vocea Natiei este cel mai util pentru noi ca societate. Ascult cate un episod aproape in fiecare dimineata in timp ce imi fac plimbarea. Genul acesta de continut ne ajuta pe noi ca oameni sa evoluam si sa luam decizii mai bune. Acest popor se tot plange de educatie, dar cand au un asemenea continut la dispozitie, nu il vizioneaza. Daca vrem sa schimbam ceva in jurul nostru, prima data trebuie sa ne schimbam noi ca oameni, ca mod de gandire si de a actiona! Multumesc pentru episod!

  • @maruski6020
    @maruski6020Ай бұрын

    Genul de videoclip pe care mi-aș dorii să-l vad si cu copilului meu ( pe care încă nu-l am) în 10-20 de ani după ce ne întoarcem de la o plimbare prin pădure cu bicicletele sau pe jos după ce am făcut un picnic. Sper ca pe atunci să va mai avem aproape, întreaga echipă de la Starea Nației.❤

  • @suir96
    @suir96Ай бұрын

    Felicitări pentru tot ceea ce faceți! Venitul de bază universal și necondițional este absolut necesar pentru a putea schimba cumva situația actuală în toată lumea. Trebuie susținute cât mai multe persoane care propun asta. Este nevoie de oameni care să facă parte din politica instituțională care să ducă la capăt astfel de măsuri. Stau în Spania și, deși în multe aspecte situația e mai bună decât în România, tot există o inegalitate economică din ce în ce mai mare, iar aceleași măsuri sunt necesare și aici, la fel că în România, precum și în toată lumea. Pe 15 mai 2011 au avut loc proteste masive în Spania din cauza crizei economice, corupției și măsurilor neoliberale de austeritate care au fost luate, printre altele. Din acea mișcare populară a apărut un partid politic numit Podemos (Putem). A fost înființat de niște profesori de științe politice, și multe alte persoane activiste și cu viziuni bune pe viitor. Acest partid a reușit să readucă speranța către o lume mai bună multor oameni, iar principalul pilon de susținere al partidului a fost participarea populară. Oricine poate propune idei și să se prezinte la alegeri primare deschise. Problema este că, de când a fost înființat, partidul și membrii săi au fost atacați în toate formele posibile de către mass-media, partidele de dreapta și extremă dreapta (dar nu numai), dar și de către puterea judiciară. Au fost acuzați și cercetați penal din o grămadă de motive absurde, cum că ar fi fost sponsorizați de Iran, de grupuri teroriste, de Putin, de Venezuela, de Soros, cum că au conturi in paradise fiscale, cum că vor să instaureze o dictatură etc. Pe parcurs mulți dintre membrii fundatori au abandonat partidul, au avut loc lupte interne și alții au înființat alte partide, deci au fost separați și învinși de către "establishment". Este nevoie de asemenea partide peste tot în lume. Ar fi nevoie ca și în România să apară așa ceva, dar trebuie învățate lecții din exemple ca Podemos și avut mare grijă cu puterea pe care chiar o au marile corporații care sunt în spatele canalelor de televiziune, ziarelor, politicienilor corupți, influencer-ilor etc. Ar fi interesant să faceți o emisiune despre istoria lui Podemos. Mult succes în continuare cu proiectul vostru! Am să vă susțin cum pot! Vă rog să nu închideți Vocea Nației. Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți.

  • @PacificDreamWave

    @PacificDreamWave

    Ай бұрын

    Cati din bogatasii romaniei ar accepta asta ?

  • @gabiyohay1656
    @gabiyohay1656Ай бұрын

    Buna seara ! Aveti respectul meu pentru munca voastra ! Adevarul adevarat este ca prezentul este mana noastra, atunci hai sa ne luam responsibilitatea in propriile maine , sa incepe sa facem si lucruri responsabile , tot timp ne place, ne face sa ne simtim confortabil cand dam vina ,sa-u aratam cu degetul . Schimbarea vine din interiorul nostru - gandirea care trebuie schimbata, sa ne ajutam Familie,aproapele , vecini , facand aceste lucruri mici ( dar totusi foarte grele ) ,totul se va schimbata

  • @bogdanflorin1323
    @bogdanflorin1323Ай бұрын

    Nu știu de ce nu are audienta. Eu ascult și pregătesc micul dejun sau prestez orice alta activitate care nu necesita concentrare și pot asculta.

  • @NicuFulga
    @NicuFulgaАй бұрын

    Trebuie trecut pe un sistem meritocrat în care toate funcțiile principale ale statului să fie câștigate prin concurs , inclusiv funcția de președinte!!!

  • @vladdumitrica849

    @vladdumitrica849

    Ай бұрын

    Poate ca ar trebui sa citești "Political Parties", de Robert Michels, care explica cum orice sistem în care niște specialisti decid in numele nostru fara a ne cere acordul mai intii se va transforma, mai devreme sau mai tirziu, în mafie și a denumit acest proces, valabil în orice sistem ierathizat, "regula de fier a oligarhiei". Cred ca mai bine am reveni la baza, la soluția aleasa de greci acum 2500 de ani și care se numeste democratie, republicile actuale fiind în fapt oligarhii, pentru ca doar intr-o oligarhie ar trece legi care nu ar fi în interesul majoritatii cetatenilor. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.

  • @ioanffgfffffccffxdcf9180

    @ioanffgfffffccffxdcf9180

    Ай бұрын

    Da,dar mai sunt și altele în beneficiul populației,de exemplu Elveția,ori ce schimbare națională nu se face decât cu aprobarea poporului prin referendum,nu ca la noi nu ne convine ceva schimbăm legea în favoarea lor,pt asta e singura țară care are legi de sute de ani,și nici războaie nu avut nici o dată.

  • @costelcampanu8484
    @costelcampanu8484Ай бұрын

    Bună dimineața "Starea Natiei "Tot respectul nostru.

  • @valentinpoting7630
    @valentinpoting7630Ай бұрын

    Dragos un om educat destept,care ne amuza zilnic cu emisiunele lui ,are dreptate in multe ,dar este cate odata gresit in multe, ca exemplu : potentealul unei tari difera de la tara la tara, salvarea economica a oricarei tari nu este capitalizmul ce economia planificata cu apararea proriei peti,si in economie trebuie sa predomine un raport de1/10 asta un angajat public soceal la stat si 10 lucratori in productie, daca asa raport nu se respecta nu pot functiona alte functii in stat, educatie invatamant, medicina, proecte sportive si tot asa, la tv ori pe KZread din gura spunand nustiu ce nu iti plateste nimeni

  • @veradan2026
    @veradan2026Ай бұрын

    Servus tribul Starea Nației, Drăgoșelu....!!!!!!..cu "briliant"această emisiune........😊

  • @daliacartis4264
    @daliacartis4264Ай бұрын

    Am fost în cj zilele astea pt revizie la mașină și am avut 5 ore sa fac nimic...m am plimbat, am mâncat și din fericire n am mai cumpărat toate mizeriile din mall...în schimb am luat o carte" oameni ultraprocesati " ..m am apucat de es și am citit din ce e făcută maioneza...pe cuvânt c-am avut o reacție de voma😢

  • @Crispush
    @CrispushАй бұрын

    Salutare Dragoș Eu personal, am fost mai mult de jumătate din viață, de la 20 de ani, acum având 56, am fost cel mai ecologist dintre toți cunoscuții mei,colegi, rude. De astăzi NU îmi mai cumpăr alte haine de la magazin. Am destule în dulap, chiar până la 80-90 de ani. Multă lume nu știe cât de mult poluează planeta, hainele noastre. Faceți bine doar luând hotărâri personale !

  • @ilie_bucsa
    @ilie_bucsaАй бұрын

    La 35 de ani, am reusit sa ajung sa lucrez 4-6 ore/zi, asta cam de vreo 2 ani de zile. Inainte munceam mult mai mult. Niciodata nu ma trezesc cu alarma, dimineata merg la sala, apoi la masa, iar undeva de pe la ora 13 incep munca si muncesc cat simt ca imi e bine. Sunt zile in care nu lucrez deloc sau 1-2 ore, daca simt ca nu am chef. Toate acestea sunt posibile si prin prisma faptului ca am businessul meu si am posibilitatea de a alege cat lucrez si in ce interval orar. Mi-am calculat de cati bani am nevoie ca sa "trec" luna fara dificultati, iar odata ce trec de suma respectiva prefer sa nu mai ma stresez. De mentionat ca nu am rate, nu vreau sa cumpar apartamente, masini scumpe etc. Cu fiecare emisiune de genu ascultata, pot doar spune ca ma bucur ca mi se confirma ca e buna directia in care merg, chiar daca nu o sa ma imbogatesc Partea ciudata e ca am inceput sa-i observ tot mai tare pe cei care sunt tot mai incordati, frustrati, suparati, nervosi din cauza muncii sau a conditiilor de munca.🥲

  • @adriandinca113
    @adriandinca113Ай бұрын

    Chiar daca sanatatea noastra predomina, nu ar trebui sa uitam, totusi, ca si speciile de plante sau animale pe cale de disparitie trebuiesc protejate. Sa nu uitam ca trebuie sa facem bine, iar daca nu putem, macar sa nu mai facem rau!

  • @ElenaSN4-ks4rj

    @ElenaSN4-ks4rj

    Ай бұрын

    Din pacate, multe specii de animale si plante au de suferit din cauza actiunilor omului si putini sunt cei care se gandesc si inteleg treaba asta. Bravo si da, hai sa incercam sa ajutam in jurul nostru!

  • @simonalacatus6573
    @simonalacatus6573Ай бұрын

    Grozav de interesant! Felicitări întregii echipe! Sper sa fie cât mai multe vizionări și sa dați de gândit multora. 🎉

  • @mihaelaniculae5835
    @mihaelaniculae5835Ай бұрын

    Mulțumesc pt această emisiune !

  • @luciagaspar7667
    @luciagaspar7667Ай бұрын

    Bună seara 😊mulțumesc pentru emisiunea super bună 😍😘🥰👍Mult respect și știma, întregi echipe Starea Nației!!!!!!!!!🙏🌹🙏🌹😘❤

  • @user-hs8zq2cd1z
    @user-hs8zq2cd1zАй бұрын

    Minunat🎉 Vă mulțumesc ❤

  • @cristivarlan449
    @cristivarlan449Ай бұрын

    Cea mai importantă producție Starea nației, pentru mine.

  • @vladdumitrica849
    @vladdumitrica849Ай бұрын

    In situatia actuala, tot ce se discuta in primarii are prea putina legătură cu dorintele sau nevoile cetatenilor. Se vede asta din modul cum se poarta discutiile in consiliile primariilor, unii ii sfideaza pe altii si implicit pe noi, nu raspund la intrebarile colegilor decit in batjocura. S-ar putea remedia foarte simplu acest fapt daca, pe principiul curtilor cu jurati (juratii sint cetateni alesi aleator) ce dau verdicte in domeniul judiciar, se va proceda la fel și cu primăriile. Se elimina astfel orice incercare de coruptie a autoritatilor iar clasa politica (primarul, consilierii) nu își mai poate impune "prioritatile" (panselute, borduri, asfaltari cu garantie o luna, terenuri de sport în panta....). Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.

  • @elizagabrielamihaila4595
    @elizagabrielamihaila4595Ай бұрын

    Nu inteleg de ce nu este urmarita suficient emisiunea, sincer este cea mai placuta, vorbesti cel mai calm, mai aproape de suflet, introspectiv. Felicitari!❤

  • @ioanazamfir9782
    @ioanazamfir9782Ай бұрын

    E incredibil cat de mult ai realizat Dragos! Cata schimbare ai adus in societate. Daca fiecare din noi ar avea hotararea asta si tenacitatea asta.... Am fi departe ca natie

  • @crissa531
    @crissa531Ай бұрын

    Amanarea fericirii a fost greseala vietii mele. Azi sunt fericita pentru ca m am trezit si am sansa sa fiu o versiune mai buna a mea fata de ziua de ieri

  • @sorinxox
    @sorinxoxАй бұрын

    Salut, Dragoș! Am fost ieri la Cafeneaua Nației, am venit special din Galați. Foarte bun burgerul din năut!😁

  • @suiuganraluca4149
    @suiuganraluca4149Ай бұрын

    Ma uit cu entuziasm la tot ce postați! Sunteți minunați!❤

  • @bogdansofei1299
    @bogdansofei1299Ай бұрын

    Din punctul meu de vedere trebuie dezbătut "la infinit": cum am vrea să arate lumea în care trăim.... Dezbatere fără sfârșit..... La fel cum ar trebui să existe dialog - fără sfârșit - între două puteri care se află în război/dispută.... Succes în continuare!!

  • @ValentinAlexandruPreda
    @ValentinAlexandruPredaАй бұрын

    Mulțumim pentru tot ceea ce faceți! Sper sa nu opriți producția prea curând!

  • @pinzariumarius1871
    @pinzariumarius1871Ай бұрын

    Felicitări Domnule Dragoș și întregii echipe. Pentru mine destul e să fiu sănătos și să mă trezesc și în ziua următoare , să i știu bine pe ai mei și să pot să merg in concediu să - i văd. Bine destul aveam odată și în țară , când eram mai tânăr , dar undeva ceva s a intamplat. Vrei să ți construiești o familie sau sa faci lucruri , ai vise poate planuri care din păcate odată cu degradarea sistemelor îți sunt îngrădite in țară , limitate cum ești și tu că persoană de astfel .

  • @ultras-grasu
    @ultras-grasuАй бұрын

    Vă mulțumim pt tot oameni faini 🥂

  • @ElenaSN4-ks4rj
    @ElenaSN4-ks4rjАй бұрын

    "Destul" si "suficient" pentru ziua de azi poate fi X din orice pentru oricine (sa zicem mancare, apa, utilitati cat sa acoperi un trai decent). Doar ca exista toata aceasta incertitudine si instabilitate in care traim in zilele noastre... si atunci poate exista situatia in care anumiti oameni sa castige 3X si sa faca unele economii... pentru ca nu se stie niciodata ce neprevazuta ar putea interveni (serviciu, problema de sanatate, etc). "Destulul" meu: foarte aproape de ceea ce zice Dragos pe aici, un trai decent, cu libertatea de a-mi putea lua un an liber de la job oricand imi doresc. Toate bune tuturor! Multumesc pentru toate productiile faine pe care le realizati! 😊

  • @stefandaniel1209
    @stefandaniel1209Ай бұрын

    Felicitari pt emisiune!!!🎉

  • @constantinmarinache9514
    @constantinmarinache9514Ай бұрын

    I-mi place mult emisiunea voastra,va apreciez mult,va urmaresc de mult timp,va felicit,ca iata in tara noastra sint oameni care poate in viitor sa poata schimba mersul bun a societati noastre,al tarii noastre,pacat ca avem o securitate conrupta impreuna cu politici de proasta pregatire,va doresc un viitor cit mai lung in cariera dumneavostra,sa auzim numai de bine.♥️🤗

  • @mariuscristescu7972
    @mariuscristescu7972Ай бұрын

    Mulțumesc Starea Natiei chiar ma ajutați foarte mult !

  • @smcmarius
    @smcmariusАй бұрын

    În legătură cu nu planeta e în pericol ci oamenii, consider că oamenii ar trebui să aibă grijă în egală măsură de planetă și de animale.

  • @nrares21
    @nrares21Ай бұрын

    Fix asta, ce ai zis, cum ai gandit, cum ai ellaborat ideile. Asta e. Sunt un tanar, abia nascut dupa revolutie, acum in mijlocul unei furtuni economice, sociale, tehnologice.... O furtuna... fara nici o directie. Am crescut, m-am jucat, am studiat, am muncit, mi-am luat telefon nou, pe banii mei, laptop nou, tot pe banii mei, ar fi urmat o masina/vehicul, tot pe banii mei.... Dar, de ce? Acum am 25 de ani, au trecut acele timpuri "de pregatire", sunt "pe bara" de 9 luni si ma gandesc... De ce? De ce telefon nou, de ce laptop, de ce masina... de ce ne trebuie? Chiar ne trebuie toate astea? Chiar trebuie sa dam atatea lucruri? Atat timp? Atatea ore de lucru... ca sa ce? De ce facem lucrurile pe dos? De ce doamne oamenii si-au facut lumea din jur.... atat de urata pentru oameni?

  • @paulachirosca8315
    @paulachirosca8315Ай бұрын

    Sunt minunate emisiunile tale!

  • @AlexMarcau
    @AlexMarcauАй бұрын

    Mulțumesc și felicitări 🎉

  • @AlexJurj
    @AlexJurjАй бұрын

    Off, vocea nație ii printre preferatele mele emisiuni. Mulțumim pentru tot ceea ce faceți.

  • @radurozor4742
    @radurozor4742Ай бұрын

    Dacă cineva ar dori cu adevărat sa schimbe lumea în bine cred ca "Minesterul pt viitor" e cea mai buna carte pt asta. Tot ce scrie acolo ar putea fi implementat destul de ușor.

  • @cipriangherghias
    @cipriangherghiasАй бұрын

    Mulțumesc frumos! Spor in continuare!

  • @florinletea5175
    @florinletea5175Ай бұрын

    Super, super, super

  • @sorinchitu4651
    @sorinchitu4651Ай бұрын

    O seara frumoasa!❤❤❤

  • @faurcamelia8516
    @faurcamelia8516Ай бұрын

    Bună ziua Dragoș și prieteni ai site-ului. Destul înseamnă puțin...familia în armonie, mâncare simplă și sănătoasă, puțin, atat cât să nu ne infundam până la refuz,destul înseamnă sănătatea trupului și a minții, înseamnă somn liniștit să nu te frământă gandul că cineva vrea să ți fure agoniseala, avutul,aurul strâns ,destul înseamnă o carte care te învață ceva bun și util în creșterea ta că ființă umană. DESTUL INSEAMNA CÂTE PUȚIN,SUFICIENT PENTRU O VIATA FRUMOASĂ. ❤

  • @28raluca
    @28ralucaАй бұрын

    Fericirea pentru mine personal, înseamnă o zi frumoasa însorită in care eu împreună cu viitorul meu sot iesim într-o plimbare călare prin padure, un picnic frumos in aer liber, un stat la" bafta" in fata casei, o plimbare prin gradina, si chiar si mâncatul unei corcodușe primavara. Pentru mine fericirea e atunci cand petrec timp de calitate împreună cu oameni dragi sufletului meu.❤ Asta e fericirea adevărata pentru mine❤

  • @Sebi757
    @Sebi757Ай бұрын

    Mulțumesc Dragoș felicitări!

  • @florinonf5703
    @florinonf5703Ай бұрын

    Cu respect va scriu, domnule Dragoș Pătraru. Cred si sunt convins ca videoclipurile dumneavoastra ar trebui predate in scoli gimnaziale, licee si universitati… Atingeti subiecte pe care, cu siguranta, foarte putini profesori le-ar putea vorbi la cursurile despre sanatate sau educatie civica (care oricum sunt pe cale de disparitie in scolile din tara). Distribuiti un continut extraordinar de bun dar totodata este extraordinar de frustrant cand vad cate vizualizari exista la un videoclip despre educatie, comparativ cu un altul despre vanzarea prostiei. Semn ca in Romania se vinde mai bine prostia..ceea ce este ingrijorator. Sa va dea Dumnezeu sanatate si forta de munca, pentru ca ceea ce faceti ar putea avea un impact pozitiv asupra populatiei daca ar fi promovat la scara larga.

  • @anamariabejenar2383
    @anamariabejenar2383Ай бұрын

    Da,ai dreptate .Si îți mulțumim.

  • @GeoSirbu09
    @GeoSirbu09Ай бұрын

    Multumim, Dragoș!

  • @LaureanBotDragan
    @LaureanBotDraganАй бұрын

    Producția mea favorită ❤️

  • @LucianGrosu
    @LucianGrosuАй бұрын

    Superb!

  • @Uni955
    @Uni955Ай бұрын

    Superbă ediție

  • @luminita7091
    @luminita7091Ай бұрын

    Deși e mai puțin vizionata decât celelalte producții....este inspiranta pt mulți dintre noi... Va doresc spor în continuare

  • @virginiagrigore7840
    @virginiagrigore7840Ай бұрын

    Mulțumesc frumos!

  • @alexandrupantea3170
    @alexandrupantea3170Ай бұрын

    Multumesc frumos, apreciez munca depusa! ❤🎉

  • @user-du4mk2th6k
    @user-du4mk2th6kАй бұрын

    Fain podcast.

  • @mariana.vasile618
    @mariana.vasile618Ай бұрын

    Am cumparat acum 10 ani cateva bluze de la o mizerie de magazin credeam eu.. kotton se numea, nu stiu daca mai exista. Inca le mai am si arata ca atunci cand le-am cumparat, desi dadusem foarte putini bani pe ele.

  • @bogdanelflorescu7546
    @bogdanelflorescu7546Ай бұрын

    Toate bune și frumoase, ba chiar educative. Un singur lucru mi a sunat fals. Știu că e regulă predată la școală, dar neimplicarea în ce privește soluțiile unei situații ca cea actuală, limitarea la constatarea și expunerea unor racile, asta se 'înghite' f greu, pt că, după niște decenii de istorie în buclă, apare un sentiment de complicitate prin pasivitate cu 'negura' autoritaristă ce se îndesește zi după zi. Imposibil ca tu și echipa să nu aveți acest sentiment, care să culmineze cu 'ia mai dă le dracu de reguli', măcar odată, că avem doar o nară deasupra rahatului... Așa că, te rog, insistă puțin ca aceia care mai au conștiința trează (să fie~40%??)să lase naibii ecranele și să iasă la aer curat, la o plimbare, o bere, și să se vadă, să vorbească față în față, să și spună ofurile...ar fi un prim pas, iar deontologia profesională nu s ar încrunta... Și de ce nu chemi oameni la interviu care cunosc f bine câte un domeniu, și care, încurajați să fie sinceri, să spună ce ar trebui făcut, în cât timp, cu ce legi schimbate, etc. Adică să încerci o carte albă a unei guvernări corecte, să arăți cam cum și în cât timp s ar putea intra pe o traiectorie nu spectaculoasă, doar normală... E așa complicat să definiți un astfel de cadru de mișcare al echipei? Nu cred! ( îti spun aceste lucruri pt că, indiscutabil, ești, alături de Valeriu și USR(nu râde, citește 'nainte)în prima linie.) Succes!

  • @granceacristian6197
    @granceacristian6197Ай бұрын

    Mulțumesc!

  • @veradan2026
    @veradan2026Ай бұрын

    Servus Drăgoșelu,pentru mine destul, înseamnă (apropo de haine).....să mă uit în dulap,sa zic,hei asta n-ai purtat-o in ultimii 2ani,.... și...:::::: ?___puse într-un sac ...și date la sărmani......care să se bucure de ele.....☺️

  • @Khal_Rheg0
    @Khal_Rheg0Ай бұрын

    Multumim!

  • @mariusolteanu2224
    @mariusolteanu2224Ай бұрын

    Mulțumesc

  • @costelbarbu7370
    @costelbarbu7370Ай бұрын

    Buna seara foarte buna emisiunea 😊

  • @sergiuflorean9367
    @sergiuflorean9367Ай бұрын

    Thanks!

  • @andreeaduminicioiu5581
    @andreeaduminicioiu5581Ай бұрын

    Minunata rubrica!

  • @BVC-ot9vb
    @BVC-ot9vbАй бұрын

    Dragoș cred ca trebue de mers prin scoli sau ce-ar crese.

  • @alexlucaci8517
    @alexlucaci8517Ай бұрын

    Telefonul meu împlinește 5 ani un Samsung A51 încă funcționează perfect,mai sunt tentat sa îmi iau altul de multe ori,dar îmi aduce aminte Dragoș ca as fi un mare bou,asa ca nu îmi cumpar

  • @andreea-claudiagaitan5912
    @andreea-claudiagaitan59128 күн бұрын

    Am completat formularul! Sper sa pot avea plăcerea de a va asculta mai mult timp de acum în colo! Imi place sa dau play la videoclipurile voastre atunci cand fac curat,mancare sau merge pe jos spre lucru!

  • @loredanavaida7098
    @loredanavaida7098Ай бұрын

    Buna seara din Kuwait!

  • @elenavoicu8150

    @elenavoicu8150

    Ай бұрын

    ❤...

  • @eugennecula4305
    @eugennecula4305Ай бұрын

    Să nu începi cu mizeria aia că:Nu avem cu cine vota că ne supărăm,,,,,,,😢😢😢😢😢

  • @ienutapirvu48

    @ienutapirvu48

    Ай бұрын

    Efectiv! Mor de ciudă pentru ca oameni buni ,care pot influența așa ca Dragoș sau Siviu Faiăr nu sfătuiesc tinerii să voteze!!! Le si un doar varianta rea și ei trag concluzia ca e mai bine să nu voteze,pentru ca oricum nu au cu cine.

  • @alexandrupantea3170

    @alexandrupantea3170

    Ай бұрын

    Sunt curios, care crezi ca este cea mai buna optiune, cine merita votul din punctul vostru de vedere?

  • @xGabitsax
    @xGabitsaxАй бұрын

    Trebuie să continui această producție minunată! Informațiile redate aici te fac să privești mereu lumea cu alți ochi și să ai momente în care să te gândești de două ori în viața de zi cu zi la decizii și motive de stres cotidian!

  • @miticavlasie4837
    @miticavlasie4837Ай бұрын

    Va iubesc și sa va fie bine!

  • @anamariabejenar2383
    @anamariabejenar2383Ай бұрын

    Da,da,așa e!

  • @EmilTipisca-wk5iy
    @EmilTipisca-wk5iyАй бұрын

    Pe mine ma inspaimanta dimensiunea religioasa și a credinței în societățile actuale , care din păcate , duce uneori la moartea ratiunii😢

  • @_sistersbrothers
    @_sistersbrothersАй бұрын

    Aha la min 11:30 !:) Ai zis "cei mai mulți", eu am auzit "cei mai buni" 😊😋

  • @MaraSamsara
    @MaraSamsara9 күн бұрын

    Povestea cu pescarul e cand toata lumea e pescar si isi poate asigura cele cateva lucruri necesare vietii super simple. Acum din cauza ca avem nevoie de atatea produse, de la nastere pana la moarte (doar clinica in care ne nastem are aparatura sofisticata in caz de necaz), apoi sa-ti faci o casa de cate materiale noi ai nevoie, toate se fac in fabrici unde antreprenorii si salariatii isi aduc contributia. Problema e cu salariile mici date, un fel de sclavagism modern. Poate ca dezvoltarea robotilor va fi ceva bun.. dar trb oamenii sa se simta utili in continuare, sa aiba planuri, si da, mai mult timp liber, dar nu ca sa-si iroseasca timpul pe tik-tok si cum ne mai manipuleaza astia. Sa incercam sa îmbunatatim creatia, cum zic evreii.

  • @MrVasilicus
    @MrVasilicusАй бұрын

    Aloha! Nu mai e viitorul cum era odată. 😂😅😊

  • @Paladier
    @PaladierАй бұрын

    Si eu ce mai ascult util daca starea nu se mai face? Sau altfel spus, ce ascult cand am terminat de ascultat starea?

  • @artois6709
    @artois6709Ай бұрын

    Thanks

  • @HoriaUngurean
    @HoriaUngureanАй бұрын

    Pescarul platea taxe? Minimul "destul" este atunci cand castigi suficient ca sa iti platesti datoriile pe care incepi sa le ai de cand te nasti, sa ai ce manca, unde sta si cu ce te deplasa...chiar si o bicicleta costa...

  • @roxanaa.1031
    @roxanaa.1031Ай бұрын

  • @adiciobannu3641
    @adiciobannu3641Ай бұрын

    Ce bine a zis-o Erich Fromm legat de omul moder

  • @valentinburtan5262
    @valentinburtan5262Ай бұрын

    👏👏👏

  • @Lea..
    @Lea..Ай бұрын

    👏🏻👏👏🏻👏👏🏻

  • @raimundapostu148
    @raimundapostu148Ай бұрын

    Bun😊

  • @ioncristianluta-ev1ve
    @ioncristianluta-ev1veАй бұрын

    Buna seara!

  • @EmilTipisca-wk5iy
    @EmilTipisca-wk5iyАй бұрын

    Mai adug un comentariu, treaba cu pescarul îmi aduce aminte de un documentar, sper ca îl țin minte corect cu acel sat , parca Germania, din Apuseni care pe vremea lui ceadca a fost inundat de un lac de steril ce exploata cupru și care acum ar putea oferi vreo 500 de locuri de munca în zona dar acei salariați, din nou din păcate nu mai au unde locui😢

  • @suiumarian2738
    @suiumarian2738Ай бұрын

    Salutare întregii echipe. Dragoș, vreau să îndrume cei 2%, dar nu știu cum trebuie să procedez.

  • @user-qk6uj6nh3p
    @user-qk6uj6nh3pАй бұрын

    Bună seara! ❤

  • @radusansebes3517
    @radusansebes3517Ай бұрын

    "Economiștii" nu înțeleg că pot să existe și altfel de oameni :)

  • @ioanpetrica7993
    @ioanpetrica7993Ай бұрын

    Bună seara tuturor

  • @anamariabejenar2383
    @anamariabejenar2383Ай бұрын

    Eu nu am o pensie de 2000lei😞ca direcționam si eu🤷‍♀️

  • @user-kb4ih6od2c
    @user-kb4ih6od2cАй бұрын

    Einfach nur toll

  • @stanimirul
    @stanimirulАй бұрын

    ⬆️ sunt aici de la episodul 17 și mă bucur să aud ca e ultima producție care se va închide dintre cele produse.

  • @johnnybradley3171
    @johnnybradley3171Ай бұрын

    ❤❤❤

  • @traiteurlapetitefrance6796
    @traiteurlapetitefrance6796Ай бұрын

    Destul, în cazul meu, ca și în cazul tău, Dragoș, à propos de firma mea, e la fel. Am plătit chiria? Rata la mașină? Ne-am luat salariile? Hai, mai băgăm o lună! Ok, avem și cîteva planuri, chiar înțelegeri făcute / comenzi acceptate și pentru cîteva dintre lunile ce urmează (nu multe). Am libertatea de a ma opri cînd vreau, să-mi iau și timp pentru mine din cînd în cînd, chiar dacă asta înseamnă să renunț la un oarecare venit. Timpul acesta însemnînd fie o vacanță, fie investiții în educația mea, care presupun absența mea din companie (implicit lacătul pe ușă, că asta-i compania în cea mai mare parte a timpului) pentru o zi, sau două, sau cît o fi nevoie. Dacă mă poate înlocui altcineva, bine. Dacă nu, nu. Sînt zile în care nici nu mă duc la treabă, după cum am avut și zile de lucru de 18 ore. Și chiar mai rău, atunci cînd s-a impus. Haine? Încă mai îmbrac, din cînd în cînd, cămașa pe care am îmbrăcat-o la Starea Civilă, acum aproape 30 ani. Căsnicia s-a dus demult, da' uite ce cămașă rezistentă am! Bine, e o extremă... Ei, ar mai fi și în fes luat din Prisma (pentru cunoscători!), de fac copiii mișto de mine,ei, evident, neavînd vîrsta fesului. Tentația de a mai cumpăra cîte ceva uneori există, dar realizez destul de repede că doar "grămada cere vîrf", prin urmare, la fel ca și tine, domnu' Pătrașcu, îmi trece. Spor la treabă și îndestulare!

  • @user-pz2qx5gz8f
    @user-pz2qx5gz8fАй бұрын

    💪💪💪💪

  • @ceraselaavram5929
    @ceraselaavram5929Ай бұрын

    ❤❤

  • @vladdumitrica849
    @vladdumitrica849Ай бұрын

    Democratie e atunci cind cei ce iau decizii in numele tau au datoria sa iti ceara acordul mai intii. Republicile actuale sint de fapt oligarhii moderne în care grupurile de interese ale celor bogati sint arbitrate de către popor, adică poți alege de la ce masa a bogatilor vei primi firimituri. "Oboseala" democratiei survine atunci cind exista o mare diferenta intre interesele celor alesi și alegători, astfel oamenii isi pierd increderea in modul de functionare a societatii. Ca urmare cetatenii saraciti și disperati vor vota cu oricine le va promite un colac de salvare, adică cu populistii sau demagogii. Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economia are un puternic aspect concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice (Rusia, Venezuela etc.), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace (Romania, Bulgaria, Grecia etc.) resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E simplu sa vezi dacă e oligarhie pentru ca intr-o democratie adevărată nu ar trece legi care nu ar fi în interesul celor mulți. Prima oligarhie moderna a aparut in Anglia pe la sfirsitul secolului 17. După ce revoluția burgheza condusa Cromwell a reușit, grupurile de interese ale celor bogati nu au fost in stare sa se puna de acord cum sa își împartă puterea politica pentru a nu se ajunge la dictatura uneia. Soluția a fost numirea unui rege care sa fie arbitru. În republici poporul este arbitru, dar sa nu confundam posibilitatea de a alege ce grupare te va guverna cu democratia, adică cu posibilitatea de a decide cetatenii ce legi sa treacă si ce nu. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. E ca atunci cind ai de construit o casa și alegi șeful de șantier si arhitectul, dar aceștia nu au datoria de a se consulta cu tine. În mod sigur casa nu va arata asa cum iti dorești tu, ci cum doresc aceștia, ba mai sigur e ca vei ramine și cu banii dați și fără casa. E ciudat ca in afara sferei politice, nicăieri nu vei găsi, în nici o activitate economica sau sportiva, pe cineva ales intr-o funcție de conducere și care are eșec după eșec și sa nu fie dat afara decit după 4 ani. Noi, alegătorii, trebuie sa fim consultați în privința deciziilor și dacă acestea au efecte negative sa ii putem demite oricind, nu sa așteptăm să se îndeplinească sorocul, pentru ca noi plătim, nu ei. În orice companie echipa de conducere vine cu un plan aprobat de actionari. Orice schimbare în acest plan trebuie reaprobat de către acționari și este normal asa pentru ca acționarii plătesc.

  • @Lumina_Intelepciune
    @Lumina_IntelepciuneАй бұрын

    *SUS CU PATRIA !*

Келесі