Disadvantages of thermal insulation mineral plates

Acest video prezinta o analiza a dezavantajelor placilor minerale termoizolante, multi cunoscandu-le ca placi Multipor, Izomineral, Bonolit s.a.
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Facebook: / enciclopediaconstructi...

Пікірлер: 48

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!

  • @nicoletaangelescu810
    @nicoletaangelescu8104 жыл бұрын

    Șefu ești foarte bun pe ce faci. Tine -o tot asa. Multă sănătate.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Multumesc frumos!!!

  • @marinelamusoiu303
    @marinelamusoiu3032 жыл бұрын

    Se vede si de necunoscatori ca sunteti un specialist in domeniu,informatia este de aur pentru cine stie s o aprecieze.Va multumim pentru informatiile livrate gratis.Apreciem ceea ce faceti.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Cu multa placere!

  • @Aurelian0610
    @Aurelian0610 Жыл бұрын

    se pare ca google m-am trimis exact la asta, acum eu vroiam sa izolez casa cu asa ceva doar pt ca nu vreau sa am vreo neplacere legata de polistiren si foc sau de vata si soareci, avand casa la tara, am vazut case unde la vata si la polistiren aveau cuiburi in ele, asa ca a fost unul din motive dar acum m-ati pus pe ganduri , cu ce sa izolez afara in cazul asta acum ?

  • @raducostin8857
    @raducostin88574 жыл бұрын

    Surpriză totală! Prima dată când aud de "rosturi elastice" din polistiren. Mie nu mi-ar fi dat prin cap niciodată, recunosc. Dacă o să ne puteţi spune mai multe despre asta într-un video viiitor... :) Mă gândesc că şi asta ar avea avantaje şi dezavantaje... :)))

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Mai sunt numite rosturi seismice, puteti atrage atentia la blocurile noi de construit - intre centuri si stalpii de beton si zidarie se pun 1-3 cm de polistiren (in principal). Posibil sa fac si despre acestea vreun video in viitor, multumesc de recomandare.

  • @raducostin8857

    @raducostin8857

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc încă odată. Mă gândesc dacă la o casă de pământ plăcile pot fi prinse între ele cu spuma pt o priză mai elastica, asigurate suplimentar prin cuie bătute în perete și cu rosturi de dilatare unde trebuie. Dar până la vară, va mai urmăresc aici, poate ne spuneți mai multe :)

  • @MarinaduCT
    @MarinaduCT4 жыл бұрын

    Indiferent de producător nici o placa minerală nu are inerție termică. Tocmai faptul că izolează eficient ne spune că nu face punte, deci nici nu poate avea inerție. Punte inseamna legatura sau transmitere a temperaturii (preluare/cedare). Cand vorbim de plăci minerale spunem delimitare sau izolare. Nu preia și/sau preda temperatura. Deci nu are inerție, ceea ce ne dorim de la un material termoizolant. :) Majoritare dezavantajelor survin on mare pondere exploatării necorespunzătoare. Keep up the good work! :)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Va multumesc pentru informatiile aditionale si precizare. Ma bucur ca dvs faceti diferenta si sper si altii sa o poata face. Multumesc si numai bine deasemenea!

  • @thegoddess4172

    @thegoddess4172

    2 жыл бұрын

    Buna. Recomanzi plăcile minerale?

  • @pegas2929
    @pegas29292 жыл бұрын

    As putea izola peretii pe interior de la un demisol de casa? Vreo atentionare speciala? Multumesc

  • @ilybugy
    @ilybugy Жыл бұрын

    Bună ziua, recomandați acest material pentru izolarea interioara dacă deja exista o izolație exterioara de poliestern?

  • @cosminstan2141
    @cosminstan21412 жыл бұрын

    salutare, am vazut in acest clip ca nu recomandati aceste placi minerale pt folosirea sub sapa peste planseul de beton, de ce nu recomandati? Eu vreau sa aduc la nivel planseul unei case unde am o grinda intoarsa(aproximativ 60mp) si trebuie sa umplu cu ceva usor si rezistent sub sapa aproximativ 20de cm si inclinam catre aceste placi pentru a umple acel gol ca sunt mai usoare si nu ingreunez foarte mult casa. Alta varianta nu stiu ce as putea pune acolo, Polistiren Expandat EPS 100 ar rezista sub sapa? Am mai vazut niste granule de perlit pentru umplutura dar nu stiu ce sa spun despre ele... Va multumesc!

  • @sebastianneatu8464
    @sebastianneatu84642 жыл бұрын

    La minutul 2.55 este publicata o poza cu zid dublu, panou mineral si caramida aparenta. Poti te rog sa publici un link cu mai multe detalii despre acest proiect. Unde l-ai gasit? Multumesc anticipat.

  • @lucian1369
    @lucian1369 Жыл бұрын

    Salut. Foarte bune informatii. Videourile tale imi sunt extrem de folositoare avand in vedere ca.mi fac casa. Ziceai ca aceste placi sunt inrudite cu bca si mai spuneai ca daca crapa se poate ajunge la condens si mucegai. Avand in vedere asta eu am o intrebare. Cand am zidit livingul din BCA am folosit material doar sub blocurile de bca nu si in lateral. Prin urmare intre unele a ramas loc liber si se poate vedea ce este dincolo. Inca nu am tencuit. Ce imi recomanzi ? Sa astupt golurile (care nu sunt chiar putine) cu spuma poliuretanica, sau cu materialul de tencuit ? Ce solutie imi poti oferi. Multumesc !

  • @costincristian18
    @costincristian184 жыл бұрын

    Bravo ...

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Multumesc.

  • @kevo82
    @kevo824 жыл бұрын

    Liked & subscribed! Intrebare: cu ce recomandati sa termoizolez BCA gros de 25cm? Multipor de 15cm sau vata bazaltica Rockwool Frontrock max plus de 15cm? Multumesc.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Multumesc pentru like si abonare. Ambele materiale mentionate de dvs se potrivesc zidariei de BCA.

  • @kevo82

    @kevo82

    4 жыл бұрын

    Multumesc pentru raspuns. Stiam din videourile dumneavoastra ca ambele sunt bune pentru BCA, pentru ca lasa peretele sa “respire”, dar voiam sa stiu pe care din ele o preferati, si de ce. Pretul este oarecum similar, deci ma intereseaza mai mult nivelul de izolare termica si fonica, si rezistenta in timp. Si daca este suficient termoizolatia (multipor/vata bazaltica) de 15cm la peretele BCA de 25cm, Multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    @@kevo82 Legat de avantajele / dezavantajele acestor materiale, am creat deja mai multe video-uri - puteti sa le urmariti si sa intelegeti pozita mea fata de nivelul de izolare termica, fonica, rezistenta in timp s.a.m.d. Legat de faptul daca e suficient sau nu 15 cm de izolatie, la fel am creat un video privind `Cum poti singur calcula grosimea termoizolatiei` - iarasi va invit sa il urmariti cu atentie, e usor de calculat. In rest, in prezent proiectul tinde sa fie obiectiv, fapt pentru care nu ofer anumite recomandari a anumitor tipuri de producatori / materiale in detrimentul altora, eu doar prezint informatiile generale despre material, dvs ca client deja va informati si luati singur decizia. Merci.

  • @sergiudan9014
    @sergiudan90144 жыл бұрын

    Tot respectul pentru munca depusa . Ma tenteaza acest tip de izolatie pentru zidarie din bca si am 2 intrebari : 1 . Aceste placi minerala au nevoie de fixare in dibluri? 2. Am vazut ca ati lasat un comentariu in care ati spus ca nu prea isi are rostul o termoizolatie de genul la bca ( sau ati folosit o formula asemanatoare , insa ideea este aceeasi ) . Credeti ca nu este o solutie optima pt bca ? Multumesc si succes in continuare .

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Va multumesc. 1) Da au nevoie de fixare mecanica. Exista o sumedenie de ghiduri, chiar de la producatori, puteti sa le consultati. 2) Ba din contra, placile minerale se combina excelent cu BCA-ul. Puteti va rog sa imi spuneti despre ce comentariu va referiti? Poate eu nu m-am exprimat corect sau cine stie. Merci.

  • @gajimviorel8877

    @gajimviorel8877

    4 жыл бұрын

    De fapt sunt soluții pe anumite zone unde putem evita prinderea in dibluri. Dar aici trebuie sa intram mai mult in detalii: unde se aplica (ori la tavane putem exclude și diblurile, si armare, și vopsire), ce materiale vor fi placate ca finisaje peste acest material, etc.

  • @danielnegoita9645
    @danielnegoita96454 жыл бұрын

    la o casa cu caramida porotherm cu ce ar fi indicat sa izolezi

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Mai recomandat este sa va axati pe materiale permeabile la vaporii de apa. Au fost mai multe deja analizate pe acest canal, inclusiv si aceste placi minerale termoizolante.

  • @dorinbreazu1995
    @dorinbreazu19954 жыл бұрын

    Salutare, am ajuns la faza de izolare a unei case si uitanduma mult timp la toate videoclipurile tale eram ferm convins ca vata minerala bazaltica este cea mai buna alegere pana am vazut videoul cu dezavantajele si am fost complet dezamagit. Asa ca intreb pentru o casa din caramida porothern de 250mm ce izolatie mi.ar fi ideala luind in considerare ca ma tem de aparitia rozatoarelor pentru ca nu le suport. Mulțumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Buna ziua si multumesc ca urmariti acest proiect. Pentru o termoizolatie exterioara in cazul blocurilor ceramice, vata bazaltica este si ea o optiune relativ okay (mai ales vata Eco si/sau Dual Density ce mai aduce un plus in fata rozatoarelor) - orice material are si plusuri si minusuri. Alternativ puteti folosi placi minerale, pluta, lana de oaie, placi din sticla expandata sau polistiren (insa deja grosimi mari - a se vedea video despre cele 6 Reguli de aur la termoizolatia casei) etc. Legat de rozatoare, e bine materialul sa fie rezistent la acestea, insa depinde si de finisaje si de luarea si a altor masuri aditionale pe langa casa.

  • @dorinbreazu1995

    @dorinbreazu1995

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc foarte mult! O sa incerc sa am o intalnire privată cu dumneavoastră daca se poate, contra cost bine inteles si daca ati putea sa imi dati mai multe detalii despre suma si in ce cont pot vira pentru ca eu doresc sa construiesc o casa care sa se apropie cat se poate de standardele unei case pasive.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    @@dorinbreazu1995 Cu placere. Contactati-ma pe pagina de facebook in privat.

  • @dorinbreazu1995

    @dorinbreazu1995

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Ok, multumesc!

  • @neaguneagu6736
    @neaguneagu67362 жыл бұрын

    As putea izola o casa din bca de 30 cm grosimea peretelui cu 10 cm vata bazaltica spre perete și peste acesta cu inca 10 cm de polistiren?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    De obicei se merge pe un singur material de termoizolatie, nu doua.

  • @adrianaracoiu9145
    @adrianaracoiu91454 жыл бұрын

    Am un perete de dormitor de izolat la exterior ,cu ce mă sfătuiți să l.izolezn(i mi permite orice dimensiune ) peretele este tencuit de anul trecut.Va mulțumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Din ce material e peretele? E izolata toata casa fara acel dormitor? As dori mai multe detalii. Merci.

  • @adrianaracoiu9145

    @adrianaracoiu9145

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Este din cărămidă ,fata casei.este izolata cu ,,zăpadă ,,neagra de 0,8 ,dar nu sa putut dimensiune mai mare La dormitor se permite orice dimensiune și as dorii ceva cît.mai natural Mulțumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Eu imi cer scuze, dar ce anume aveti in vedere cand ziceti "zapada neagra de 0.8"?

  • @adrianaracoiu9145

    @adrianaracoiu9145

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor poliester expandat de ,0,8 negru(așa se numește popular,vă rog să mă scuzați)

  • @miagy420
    @miagy4204 жыл бұрын

    Vreau sa va cer parerea: bloc ceramic 38 cm + tencuiala 1cm+ 10 cm placa minerala termoizolanta + plasa+ 2cm polistiren extrudat + plasa+ tencuiala+ finisare? Ar combate cu succes dezavantajele placilor minerale termoizolante?🤔

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    De care dezavantaje anume doriti sa va feriti?

  • @miagy420

    @miagy420

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor sensibilitatea la umezeala s placilor minerale...

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    @@miagy420 Pai daca se tencuieste normal la exterior si se finiseaza, nu ar trebui sa fie probleme. Dvs dorind sa il protejati de exterior cu acel polistiren, defapt faceti mai mult rau decat bine, deoarece uitati de vaporii din interior care iarna vor tinde afara, si in cazul dvs se vor gramadi in structura placilor minerale inainte de polistiren, unde la 2 cm de polistiren (nu 20 cm), fi-ti sigur ca vor condensa, si faceti mai mult rau decat bine.

  • @miagy420

    @miagy420

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor va multumesc frumos, m-am orientat spre placile minerale dupa ce am vazut videoclipul dvs despre dezavantaje vata bazaltica.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Vata minerala bazaltica (daca este eco) la fel este un material destul de bun pentru termoizolatie, am realizat un video despre avantajele vatei, puteti sa il vizionati.