Disadvantages of polyurethane foam thermal insulation

Acest video prezinta informatiile generale privind spuma poliuretanica ca material de termoizolatie, din perspectiva acelor caracteristici, care in anumite conditii ne pot crea anumite neplaceri, deci informatiile vor fi axate pe dezavantajele spumei poliuretanice ca material termoizolant.
Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
Facebook: / enciclopediaconstructi...
Website oficial: enciclopediaconstructiilor.com/

Пікірлер: 148

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!

  • @simonciuriuc4557

    @simonciuriuc4557

    2 жыл бұрын

    Spuma are 2 dezavantaje razele ultra violete și dacă lemnul este umed

  • @vasilenetedu475

    @vasilenetedu475

    2 жыл бұрын

    La o casa parter din bca de 24 grosimea peretelui ce recomandați ca izolare exterioară. Mulțumesc

  • @laurabarakat6696

    @laurabarakat6696

    6 ай бұрын

    In cazul spumei poliuretanice cu celulă deschisă folosită la interior într-o mansardă se taie pentru nivelare la placarea cu rigips sau nu?

  • @dorinbudisan4168
    @dorinbudisan41685 ай бұрын

    Apreciez foarte mult complexitatea și sinceritatea. Am avut mari rețineri cu privire la spuma poliuretanică, chiar și cea cu celulă deschisă. Cunosc o familie care are probleme cu umezeala in exces si incepe să se simtă și mucegaiul

  • @adytzastefan1
    @adytzastefan12 жыл бұрын

    Buna ziua , este recomandat pentru a izola subsolul unui bloc ? Adica un apartament situat la partier. Multumesc!

  • @olimpiuandrone7173
    @olimpiuandrone71735 жыл бұрын

    Foarte util! Multumim! Imi place ca abordezi subiecte care sunt "tabu" in industria constructiilor in fostul bloc sovietic, cel putin asa mi se pare mie. Eu am facut facultatea in Danemarca, sunt arhitect constructor (adica impac si capra si varza) si observ ca nu exista multe surse in limba romana care sa explice fenomenele de migratie a vaporilor, curba de temperatura si curba de presiune in structuri, cu atat mai putin o analiza in acest sens in procesul de alegere al structurii, unii producatori dau valori Sd, alti valoare E... pe care eu inca nu m-am prins cum sa le convertesc ca sa pot face analizele. Cu aceasta ocazie doresc sa iti cer opinia la o solutie constructiva pe care am de gand sa o aplic. Constructie de caramida plina 30cm (an 1940) la demisol. tencuiala existenta, cea originala trebuie data jos, are semne minore de infiltratii luand in considerare varsta. Mi se pare mai benefic sa aplic un strat de 10cm de spuma cu celula inchisa decat o tencuiala noua dpvd termic cat economic, pretul final fiind similar si mult mai rapid ca si executie.. Stratificatia finala va arata asa: Interior catre exterior: Gips carton, profile gips carton cu vata minerala intre ele aprox. 30mm, spatiu in care se vor monta si firele, un strat de trinci peste spuma - sa imbunatateasca comportamentul la foc in caz de, 10 cm spuma prin care trec bridele ancorate in peretele de caramida existent 30cm. Vor fi vrevazute niste ancore mai solide in zonele in care stiu ca voi avea mobilier mai greu, si o ventilatie mecanizata cu recuperare de caldura. O latura a demisolului va fi tratata la exterior deoarece planuiesc sa adancesc ferestrele si sa am in fata lor o gradina in trepte - egress window, nu stiu cum se numeste in romana, prin urmare acea latura va beneficia de un drenaj frantuzesc la nivelul fundatiei, conectat la unul perimetral ce va fi montat sub viitoarea placa din interior, care are ca rol primar eliminarea radonului, si posibile infiltratii. Care este opinia ta profesionala pentru aceasta stratificatie? Multumesc anticipat!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Buna si multumesc mult pentru comentariul dvs. Din start doresc sa va spun ca sa nu luati cele spuse de mine ca pur adevar, in sensul ca stiu ca pe undeva ma pot gresi si eu, si sunt foarte multe persoane mai informate ca mine. Daca m-as da cu parerea in ce tine de situatia dvs, ea ar fi urmatoarea: - CARAMIDA PLINA - nefiind termoizolata la interior (presupun si la exterior) si nefiind hidroizolata la interior, aceasta oarecum echilibreaza difuzia vaporilor de apa/umiditatea din masa sa, adica chiar daca erau diferente datorita sezoanelor si posibil altor conditii, aceasta avea pe unde sa iasa. In cazul in care se termo & hidroizoleaza pe interior cu spuma, atunci castigati in termoizolare, insa teoretic poate aparea problema ca excesul de umiditate din structura caramidei demisolului (fie din cauza capilaritatii, sau solului vecin pe orizontala sau altor conditii), nu ar avea unde sa iasa, decat doar in anumite cantitati in sus spre spatiile de la parter sau in lateral, daca sunt conditii. In orice caz, demisolul are un rol important in rezistenta unei casei, si nu ar fi de dorit de slabit structura data (a-ti auzit cred ca vorba "cutremurul distruge casa rapid, apa o face lent"). Pe termen scurt insa, solutia e buna, pe termen lung, parerea mea subiectiva este ca nu e chiar fiabila, in sensul ca eu persoanal o sa incep sa ma gandesc cum sa scot excesul de umiditate din insasi caramizile respective, care presupun ca impreuna cu talpa fundatiei nu au fost in anul 1940 rupte capilar prin membrane bituminoase de exemplu de solul de fundare. - VENTILATIE, DRENAJ etc - solutiile dvs privind ventilatia sunt excelente (chiar ma bucur ca va preocupa radonul - lucru extrem de rar auzit la altii sau chiar stiut), inclusiv solutiile de drenaj al apei si constructie a ferestrei. Totusi ventilatia cu recuperare de caldura are sens doar daca ar fi un spatiu termoizolat, insa daca termoizolati pe interior, apare situatia descrisa mai sus. - Eu nu vreau sa vin cu solutii, sunt sigur ca dvs stiti mai multe ca mine, insa ca idee, nu ar fi mai eficient de sapat in jurul demisolului/fundatiei pe exterior, peretii fundatiei/demisolului de hidroizolat lichid apoi cu membrane bituminoase, apoi de aplicat sa zicem minim 10 cm de polistiren extrudat (fara gauri in demisol, doar asa cu adezive), apoi de tencuit superficial si de folosit o membrana protectoare a fundatiei, apoi de umplut transeele cu nisip, de compactat bine si facut un trotuar imprejurul casei de minim 1 metru la fel termoizolat (de pus placi de 3-5 cm polistiren extrudat pe orizontala sub structura trotuarului); iar in interior, deja sa realizati ideea dvs, insa fara spuma poliuretanica. Ar fi mult mai multa munca si posibil si investitii, insa credeti ca ar fi mai eficient?

  • @olimpiuandrone7173

    @olimpiuandrone7173

    5 жыл бұрын

    ​@@EnciclopediaConstructiilor Solutia propusa de dumneavoastra cu sapaturile este cea ideala, insa cred ca nu merita bataia de cap in cazul meu. Vorbim de un demisol ingropat cam 2m, cu dimensiunile de aprox 8m (latura lunga, cea cu ferestrele) si 5 m (laturile scurte). Cealalta latura lunga este contnuarea demisolului. Pe latura lunga va fi aplicat acest tratament, cu extrudat, hidroizolatie etc, de la nivelul fundatiei / drenajului voi pune piatra de 16/32 pana sus. O latura scurta este calea de acces a vecinilor si este betonata, cealalta latura scurta este calea de acces in imobilul propriuzis, care are dale. Eu ma gandesc ca teoretic, stratul de piatra de pe latura lunga va permite apei din solul vecin de pe laturile scurte, cata o fi ea tinand cont de tratamentul suprafetelor, sa merarga catre dren datorita diferentei de rezistenta la infiltrare, prin urmare sa nu se creeze o presiune mare in sol. Cat despre capilaritate, nu cred ca sunt mari probleme, cred ca panza e foarte jos iar solul permite inflitrarea apei relativ bine. Momentan podeaua este o dusumea de lemn, pe pamant care cred ca e cea originala si prezinta semne minore de putregai data fiind varsta si locatia podelei. Aveti dreptate ca daca se hdroizoleaza la interior, atunci creste umiditatea in structura, care prin cilclurile de inghet/dezghet o vor afecta si o vor forta mai sus. O termoizolatie cu vata in demisol, desi permeabila la vapori cred ca e optiune mai rea in special in anotimpul rece, cred ca tot condensul se va forma la fata interioara peretelui. mucegai etc. Cred ca in final voi ajunge sa fac pe toate laturile, insa odata cu alte lucrari la comun, daca se vor face. Nici eu nu stiu f multe care se aplica la noi, eu sunt invatat cu alte sisteme constructive, alte solutii etc... Am incercat sa gasesc beton SCC (autonivelant care nu trebuie vibrat, pentru placa) spre exemplu in Bucuresti, si nu am reusit inca. Numai bine, si tinem legatura. Voi incepe si eu un vlog cu focus pe partea de proiectare, de optimizare a spatiului construit. La multe proiecte pe care le-am vazut, sunt multi mp facuti degeaba, imposibil de utilizat si mi se pare o mare problema, cei ce nu sunt de profesie nu inteleg ce cumpara sau ce vor construi.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    @@olimpiuandrone7173 Ce tine de latura lunga cu pietris pentru drenaj ... aici as fi foarte atent. Depinde de directia apei de intrare si drenaj in pamant, de panta solului respectiv si foarte important: apa rezultata din precipitatii care se va infiltra in sol, sa nu stationeze langa peretele fundatiei / demisolului. Fie peretele dat e cumva in unghi, fie e cu spatele la deal pe partea cealalta, adica in partea de jos a cladirii de la care panta continua in jos, deci teoretic apa nu va stationa, ci gravitational se va duce mai departe la vale. Daca e invers, adica peretele e cu fata la deal si toata apa vine spre el, atunci solutia cu pietris nu e suficienta, fiind necesare trotuare deja de cativa metri, cu unghiuri, fie hidroizolatii ascunse cu polietilena la vreo 0.5 m sub pamant sau alte solutii (pe google sunt o multime, mai ales in engleza). Plus ca eu nu as pune doar pietris, ci l-as amesteca cu nisip cu fractie mare - asa mai bine se compacteaza si nisipul dat la fel dreneaza apa foarte bine. In rest va urez succes in cele ce va puneti in plan si in reconstructia / reparatia planificata la casa respectiva.

  • @mihailfelixdumitresc

    @mihailfelixdumitresc

    2 жыл бұрын

    Salut. Sunt 3 ani de la postarea ta; cum ai procedat pana la urma ?

  • @nimrod0751
    @nimrod07515 жыл бұрын

    Foarte frumos expus si interesant... dar daca va mai urmăresc mult... la secțiunea..DEZAVANTAJE.. nu imi mai fac casă 😁

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Multumesc pentru comentariu. Din contra, unul din obiectivele mele este sa ofer omului simplu (neconstructor) un bagaj de informatii care sa il faca sa isi construiasca o casa mult mai calitativa decat daca ar crede pe cuvant anumite companii sau branduri de materiale. Ce tine de termoizolare, eu am inceput cu materialele cele mai populare - vata minerala, polistiren si spuma poliuretanica; insa in continuare nu doar ca o sa vin si cu avantajele vatei si polistirenului (ca au si ele avantaje), dar o sa ofer treptat informatii si despre alte materiale, despre care multi nici nu au auzit, si sunt pe piata la noi.

  • @dianastefaniacuna5597

    @dianastefaniacuna5597

    3 жыл бұрын

    Sau o faci cu cap si atentie ;)

  • @mihailfelixdumitresc

    @mihailfelixdumitresc

    2 жыл бұрын

    E de preferat sa bagi capul in nisip si sa te prefaci ca nu ai stiut ?

  • @adrianpop3074

    @adrianpop3074

    5 ай бұрын

    🤣🤣🤣🤣🤣

  • @postravel2219
    @postravel2219 Жыл бұрын

    Buna seara, recomandati spuma pentru izolare fonica in rosturile dintre tevile de caldura dintre mine si vecinul de deasupra?

  • @SimonStuff2000
    @SimonStuff20004 жыл бұрын

    Serios acuma.. numai stiu din ce sa fac casa.. Vorbesc foarte serios si cu respect: Va rog sa Faceți un video cu avantajele si dezavantajele Chirpici-uli.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Buna ziua, am facut deja un episod despre caramida traditionala - kzread.info/dash/bejne/hWGm2aOHkaWqitI.html

  • @Sorinnyti
    @Sorinnyti4 жыл бұрын

    Multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Cu placere!

  • @danielgavrilescu2040
    @danielgavrilescu20402 жыл бұрын

    cum considerati spuma poliuretanica pe o structura exclusiva metalica izolata la exterior cu panouri PUR 10cm pe care aplicat polistiren grafitat de 10 cm, la masarda si la interior, inclusiv pe placa de beton a podelei, in casa toata structura metalica este aparenta, peste spuma o sa fie aplicata si o bariera de vapori aluminizata si ulterior OSB si sau RIGIPS , camerele vor fi dotate cu ventilatie cu recuperare de caldura ?

  • @gabrielboglis6751
    @gabrielboglis67516 ай бұрын

    Eu am izolat podul si are vrio 10 ani si nu am nicio problema cu lemnul, am acces in pod si sub tabla scandura este perfect uscat, eu sunt foarte multumit de izolatie.

  • @danieldanut1353
    @danieldanut13535 жыл бұрын

    Frumos, așteptam acest episod cu dezavantajele, mulțumiri !! Încă nu mi-ați răspuns la ghicitoarea aceea, dacă nu știți, nu e nici o rușine, v-am spus că e doar o anecdotă, vă mai dau un răgaz de câteva zile. Salutări cordiale!!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Multumesc de comentariu. Nu imi plac ghicitoarele, deaceea am lasat altii sa comenteze.

  • @ionelacretu6161
    @ionelacretu6161 Жыл бұрын

    Bună, între perete și placa de rigips trebuie lăsat un gol de aer pentru aerisire sau trebuie pusa lipita de perete fără profile ?

  • @nuammesterro5823
    @nuammesterro58235 жыл бұрын

    Foarte util video. Tot canalul tau e interesant! BIG UP...

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Multumesc mult!

  • 3 ай бұрын

    Ce parere aveti despre zidaria cu spuma ? Am observat cele de la tytan ar fii bune.

  • @nicolaecoste7903
    @nicolaecoste790310 ай бұрын

    Sa traiti d-le inginer, bun video. Vreau sa izolez tavanul unei masarde locuibila. Peste camerele de la etaj am grinzi de lemn din 80 in 80 cm de 15 cm latime, am vrut sa fac izolatia cu dpuma cu celula deschisa de 20 cm dar imi este teama de mucegaitea si distrugerea lemnului, as dori sa fac izolația cu vata bazaltica de 30 cm, oare e de ajuns? As fi recunoscător sa imi raspundeti. Mulțumesc

  • @surcelion1551
    @surcelion15514 жыл бұрын

    La o casa din structura metalică ce fel de izolație recomanzi? Multumesc anticipat.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Casele din structuri metalice sunt mult mai complicate decat casele din zidarie sau lemn, iar solutiile de termoizolare mai mult sunt compromisuri, nu solutii bune bune. Defapt ca izolare a acestora, se merg si pe materiale permeabile, cat si impermeabile, insa cu anumite reguli de montare, grosimi, etansietati etc. - despre casele metalice se vor publica cateva video-uri in viitor.

  • @DanaGorcea
    @DanaGorceaАй бұрын

    Buna ziua. Pentru izolarea tavanului unui subsol este buna spuma ? Mentionez ca apartamentul este la parter si se face condens in casa de la diferenta de temperatura. Multumesc

  • @parintele-
    @parintele-5 жыл бұрын

    Condensul si umiditatea sunt 2 chestii legate intre ele dar separate in acelasi timp. Desigur ca exista interdependenta, insa ...condensul apare in primul rand din cauza suprafetei reci. Daca ai suprafata rece, oricat de mica ar fi umiditatea relativa in incinta, va aparea condens..in imediata proximitate a suprafetei reci temperatura scade si implicit creste umiditatea relativa peste pragul de saturatie. Ca sa nu ai condens, trebuie sa nu ai suprafete reci si tocmai aici e cheia in sensul ca izolatia tocmai asta trebuie sa faca, sa reprezinte o bariera in migrarea caldurii. De asemenea, vaporii nu trebuie sa migreze. E absurd sa impiedici migrarea caldurii dar nu si a apei. Apa aia undeva o sa condenseze oricum, lucru care nu e benefic in niciun fel ...bun, nu micegaieste lemnul dar apa aia tot nu face bine indiferent unde va condensa..daca e in zidarie nu e bine, daca e in izolatia exterioara iarasi nu e bine...

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Foarte corect a-ti mentionat, va multumesc pentru comentariu.

  • @raoulraoul7129
    @raoulraoul71299 ай бұрын

    Salut,am niste crapaturi in eternita(acoperis azbociment). Recomanda-mi te rog ceva cu care sa le acopar, este bun acest mastic ?

  • @filipovflorin5043
    @filipovflorin50435 жыл бұрын

    Ok dar ce se recomandă la o izolație exterioară la o casă. Astep un răspuns vă rog dacă se poate

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Depinde ce fel de materiale de zidarie a fost folosit. Dvs in alt comentariu a-ti mentionat BCA-ul, deci presupun ca aveti BCA. In cazul dat printre materialele care puteti sa le folositi ar fi cele care nu au i impermiabilitate atat de mare ca spuma poliuretanica sau polistirenul extrudat, deci acestea de genul dat trebuie sa le evitati. Va raman alte materiale care mai mult sau mai putin lasa migrarea vaporilor de apa prin masa sa, cum ar fi vata minerala (eu recomand doar aceasta noua Eco), chiar si polistirenul expandat (insa aici as avea mici rezerve), anumite termoizolatii fibro-lemnoase, sau chiar placi minerale etc.

  • @cornelichim4661
    @cornelichim46616 ай бұрын

    Placa pir sau spuma poliuretan celula inchisa sub incalzirea in pardoseala?

  • @liviuc4915
    @liviuc49153 жыл бұрын

    Acum după ce am ascultat toate variantele de izolat, o să rămân la vată minerală, am de izolat tavanul care e cu grinzi, eu am pus profile pentru rigips deja, ar fi o problemă dacă aș pune folia de aluminiu să oprind nu știu cumva să o lipesc de profile de jos, să nu o pun folia pe profile fiindcă mar încurca mult bridele ar trebui sa o întrerup mult dar pe dedesupt ar merge fără să o mai întrerup. Acum întrebarea e dacă reușesc să o pun așa rigipsul o să fie lipit de folie ar fi vreo problemă?. Încă ceva ce nu înțeleg vapori am înțeles trec prin rigips se vor opri în folia de vapori și de acolo picuri vor cădea înapoi pe rigips?. Vă mulțumesc.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Daca se termoizoleaza corect si suficient, vaporii care vor ajunge la bariera de vapori nu vor condensa, deci nu se vor forma picaturi de apa (vedeti video-urile despre condens). Teoretic il puteti lipi de folie/capriori, insa mai bine sa fie pe profile. Atentie la fixari, nu se recomanda penetrari in bariera de vapori, deci intre profile si bariera de vapori folositi un etansant, gen cauciuc.

  • @firionrazar3797
    @firionrazar37975 жыл бұрын

    Am aruncat o privire si ureche peste avantaje/dezavantaje/recomandarile la izolatie, dar in principiu nu am vazut o recomandare ieftina si sanatoasa pentru izolarea podului (sub acoperis). Ce recomandati?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Pai inca nu m-am apucat sa fac video cu recomandari, ci mai mult pe analiza caracteristicilor care in anumite cazuri ne pot aduce rezultate pozitive (avantaje), iar in altele negative (dezavantaje), studiind cate un material dupa altul, nu o anumita structura a casei dupa alta, iar mai departe deja fiecare persoana punand capul in miscare isi alege ce material doreste pentru structura sa. Niciodata nu am iubit sa ofer mura-n gura, ca mai apoi cine stie sa fiu eu vinovat ca am dictat unei persoane ce sa foloseasca sau nu. Tind mai mult sa ii ofer omului un spectru cat mai mare de informatii, iar ulterior deja acesta sa ia decizia sa pentru el, ca el va trai mai departe cu solutia aleasa, nu eu sau comerciantul sau producatorul. Ce tine de termoizolarea acoperisului, personal nu recomand in nici un caz materiale impermiabile sau aproape impermiabile, cum ar fi polistirenul sau spuma poliuretanica (poate doar ca in metoda mentionata in video trecut). Deja ce tine de alte materiale, sfatul meu este ca acesta sa interactioneze bine cu structura lemnului, iar in acest sens sunt multe solutii, si vata minerala, si celuloza, si alte termoizolatii fibro-lemnoase etc.

  • @firionrazar3797

    @firionrazar3797

    5 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc de raspuns. Atunci asteptam cu drag si video cu avantaje (in functie de timpul dumneavoastra)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    @@firionrazar3797 Video despre avantaje deja este postat demult, chiar inaintea acestui video despre dezavantaje, plus ca am specificat acest lucru chiar in primele secunde ale video-ului respectiv. Uitati-va in categoria Videoclipuri a canalului acesta. Abonati-va si o sa fiti la curent cu orice video.

  • @m.v.j2971

    @m.v.j2971

    2 жыл бұрын

    Blana de oaie …

  • @m.v.j2971

    @m.v.j2971

    2 жыл бұрын

    Cred ca vata bazaltica ( sau cum se numește ea ) … eu cred ca cu de-aia am sa îmi fac

  • @alexandranenu9539
    @alexandranenu95394 жыл бұрын

    Buna ziua! Cu ce materiale recomandati izolarea tavanelor pentru un apartament de bloc pentru a a evita aparitia mucegaiului? Mentionez ca acum deja exista mucegai la colturile exterioare. Multumesc!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Buna seara, in primul rand va recomand sa gasiti cauza, apoi sa eliminati mucegaiul, si abia apoi sa va apucati de termoizolare. Daca e interiorul unei case si planseul e din beton, si nu e posibil de termoizolat la exterior (daca sunteti peste ultimul nivel), se pot lua in consideratie mai multe materiale, insa fiecare vine cu anumite reguli specifice si materiale aditionale. Daca doriti un sfat mai individual, contactati-ma pe pagina de facebook.

  • @munteanuviorel6584

    @munteanuviorel6584

    2 жыл бұрын

    in primul rand trebuie sa existe o aerisire a apartamentului in permanenta,cauza este umiditatea mare din aer

  • @aurelrik81
    @aurelrik814 жыл бұрын

    Dacă pereții sunt de caramida poroterm ce izolație exterioară sa folosesc? Caramida are 38 cm. Sa folosesc vata bazaltica sau multipor??

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Daca aveti blocuri ceramice, recomandarea mea este sa folositi materiale permiabile la vaporii de apa, nicidecum cu o permiabilitate joasa. In cazul dvs, si vata bazaltica si placile minerale cu produsul mentionat de dvs, se potrivesc.

  • @buiciucdaniel6794
    @buiciucdaniel67944 жыл бұрын

    Pai, daca lemnul nu-i uscat suficient, cum sa nu apara mucegai? Iar la coltul unde apare condens inseamna ca nu ezista izolatie bine facuta si nici nu este incalzit peretele. .

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Cauzele mentionate de dvs la fel sunt corecte, pe langa multe altele!

  • @dumitruparaschiv8777

    @dumitruparaschiv8777

    3 жыл бұрын

    Esti praf!

  • @nnene2741
    @nnene27414 жыл бұрын

    Am folosit un spray de spuma sa acopar ceva. Dupa ce am folosit am scos teava si am curatat spray-ul si teava dar nu cu solutie de curatare ci dupa vreo 3 ore dupa ce s-a uscat spuma. Dupa ce am folosit putin din el l-am lasat o perioada de vreo 3 luni. Acum am avut nevoie sa-l folosesc iar dar nu iese spuma deloc. Pare infundat. Cu ce se poate desfunda?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Adresati-va la magazinele de specialitate in material unei solutii pentru rezolvarea problemelor dvs.

  • @gmork6
    @gmork64 жыл бұрын

    Am.onoarea Dl Inginer, ce părere aveți de containerele modulare (tip șantier,birou) ,se gasesc la in jur de 3000 de E supraf 15 mp, sunt izolate cu aceasta spuma ,se poate locui permanent intr o căsuța din acestea? La ce ar trebui să am grijă, ce îmbunătățiri sa aduc? Cu stimă!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Oooo... despre casele din containere maritime am realizat deja 2 video-uri, insa conform planului le voi posta prin august-septembrie. Va pot da concluzia mea: niciodata nu imi voi construi o casa din containere maritime in care sa locuiesc, au mult prea multe probleme mai ales ce tine de termoizolatie, etansietate, riscul de condens etc.

  • @sorinaugustin
    @sorinaugustin3 жыл бұрын

    Bună ziua. Vreau să-mi izolez casa cu panouri PIR. Încă nu știu dacă o să fie bca sau bloc ceramic. Ce părere aveți? Mulțumesc!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua. Despre panourile PIR am realizat 2 video-uri, ele o sa fie postate pe 15 si 19 decembrie.

  • @aliplusn
    @aliplusn2 жыл бұрын

    Buna ziua, sunt in cautarea unui material potrivit pentru izolarea unui pod- nelocuibil. Eram fixat pe spuma dar dupa ce am vazut video am facut 2 pasi in spate. In cazul meu, izolarea trebuie facuta direct pe lemn iar din cate am observat, spuma nu este recomandata pt contact direct cu lemnul. In acest caz ce solutie considerati potrivita?

  • @mihailfelixdumitresc

    @mihailfelixdumitresc

    2 жыл бұрын

    Daca podul este nelocuibil, de ce vrei sa-l izolezi ?

  • @robertbucur6775
    @robertbucur67752 жыл бұрын

    Buna seara.Respect maxim pentru ce faci .As putea folosi la izolatia tavanelor ? casa pe un singur Nivel . multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Buna seara, multumim! La interior recomandam mai mult materiale ce nu ard, insa daca se doreste termoizolatii ce prezinta risc antiincendiar (spuma poliuretanica, polistiren), trebuie si masuri aditionale antiincendiare. Plus pentru tavane grosimea minima trebuie sa fie de la 15 cm de poliuretan, grosimi ce nu prea se pun din cauza tehnologiei de aplicare.

  • @robertbucur6775

    @robertbucur6775

    2 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor multumesc frumos

  • @lookeMOMimONtheINTER
    @lookeMOMimONtheINTER2 жыл бұрын

    Buna ziua! Fiti amabil, urmeaza sa pun si eu acoperiș la o casa veche cumpărată anul trecut. Acum incep proiectul si din cauza preturilor date peste cap in ultima vreme, ma gandesc sa folosesc pt acoperiș panouri sendwich de 150+- Am vazut ca sunt cu strat interior de lemn, rigips sau tot tabla. Am rugamintea sa mi spuneți daca merita sa pun aceste panouri pt o viitoare mansarda. Va mulțumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Buna ziua. Rugati proiectantii care se ocupa de acoperis sa va faca toate calculele necesare si sa va informeze, doar pentru asta ii platiti, nu-i asa? Un raspuns scurt: nu ne-am face caselor noastre acoperis din panou sandwich in domeniu rezidential.

  • @florinelr8154
    @florinelr81542 жыл бұрын

    Va salut, spuma care se foloseste la montarea usilor, pt a umple golul intre perete si tocul usii este sau nu toxica? Va multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Salut, in cantitatea care se foloseste la montarea unei usi, nu prea influenteaza sanatatea oamenilor.

  • @MrInstalator
    @MrInstalator5 жыл бұрын

    Cu ce sa izolam la exterior o casa de caramida? La cate dezavantaje sunt la vata, poliestiren, spuma ma gandesc sa construiesc o casa cu caramida de 38 cm, spatiu gol de aer de 5 cm si alta caramida aparenta la exterior in total aprox 55-60 cm . Ce parere ai?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Am primit o astfel de intrebare asemanatoare, si raspunsul meu este ca nu v-as recomanda o astfel de structura. In primul rand o zidarie unitara dupa parerea mea se comporta mai bine la seism decat una dubla, tripla; iar in al doilea rand aerul e un bun termoizolator, insa doar daca nu are o umiditate ridicata, ori intre 2 caramizi, mereu va fi o migrare a umiditatii destul de okay, care insa teoretic va insemna ca in anumite perioade acolo poate fi aer mai umed, ori apa deja e un termoconductor excelent, ceea ce va scadea termoizolarea aerului dat. De izolat puteteti izola cu mai multe materiale si cu mai multe metode, daca doriti anume structura data, eu in spatiul gol de 5 cm l-as umple cu perlit de exemplu. O alta solutie mai simpla ar fi ca in golurile blocurilor ceramice puteti pune perlit iar la exterior puteti termoizola cu vata minerala bazaltica ECO - anume aceasta noua pe piata ECO eu deja pot sa o recomand - insasi producatorii recunosc ca nu are substantele negative de care am mentionat eu intr-un video. Mai sunt si alte solutii, depinde deja de cazul dvs particular, se mai poate de folosit si placi minerale gen multipor, si izolatii fibro-lemnoase etc, insa in cazul caramidei - polistirenul si spuma sunt din start excluse.

  • @alinemilmuresan9761

    @alinemilmuresan9761

    5 жыл бұрын

    Zidăria dubla se face după niște standarde, se calculează ancore, etc, cât despre rezistenta la seism am văzut case chiar enorme, cu perete tampon care au mai mult de 500 ani, în zona seismica și erau excelent conservate, soluția este scumpa însă și pot sa apara alte probleme de la rozătoare

  • @7EVENBLACK

    @7EVENBLACK

    5 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor ,mulțumim pentru materialele dvs! Acum am construit casa din bca, ce îmi recomandați pentru o bună izolatie exterioară? Si ,este ok să aplic această izolatie direct pe bca-ul netencuit sau să îl tencui înainte de aplicare izolatiei?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    @@7EVENBLACK Va multumesc pentru comentariu! Peretii, oricare nu ar fi (poate rxceptie face betonul armat daca iese drept), trebuie indreptati cu o tencuiala simpla inainte de termoizolatie. Pentru BCA se pot folosi mai toate materialele posibile, depinde de sistema de termoizolatie aleasa (simpla, cu ventilatie, triplu-strat etc), care cel mai des duce la ideea termoizolarii cu termoizolatie sub forma de placi (e mai simplu), si apoi depinde de bugetul, dorintele si conditiile casei dvs per general. De exemplu pentru BCA, regula generala este sa se foloseasca materiale permiabile (gen vata minerala sa zicem) - in cazul dat puteti folosi si 5 si 10 si 15 si 20 cm grosime (de care doriti, insa eu recomand minim 10 cm la zidarie). Totusi, se poate de folosit si materiale mai putin permiabile (de exemplu polistiren, sau spuma de sticla expandata) - in cazul dat, multi pun si 5-10 cm, insa pentru a nu avea careva probleme, daca tot se folosesc materiale impermiabile, grosimea lor sa fie peste 20 cm. E greu sa va explic acum, deoarece sunt mult mai multi factori de luat in seama, nu doar "ce material si ce grosime". Merci!

  • @alinmarcu4953
    @alinmarcu49535 жыл бұрын

    Ce tip de termoizolare ati recomanda pentru acoperisul unei case, parter + mansarda? Ce materiale gasiti a fi mai potrivite pentru o izolare eficienta si cat de cat sanatoase? Va foarte multumesc anticipat pentru raspuns.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Ca sa inteleg corect, dvs doriti sa termoizolati structura acoperisului. Spatiul din pod, deci mansarda respectiva, va fi locuibila sau nu?

  • @alinmarcu4953

    @alinmarcu4953

    5 жыл бұрын

    Da, urmeaza sa ridicam mansarda si sa punem acoperisul casei noastre. Sunt deci la momentul in care caut cele mai bune si sanatoase metode de a ne termoizola casa. Acum asta as dori sa aflu care ar fi cea mai indicata metoda de a izola acoperisul casei, mansarda locuibila. Va multumesc!

  • @alinmarcu4953

    @alinmarcu4953

    5 жыл бұрын

    Mentionez ca am folosit blocuri ceramice Porotherm la ridicarea casei.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Am inteles. Eu personal sunt adepul podurilor nelocuibile, deoarece solutiile de termoizolare sunt mai simple, insa nu e o mare problema nici in cazul mansardelor locuibile, doar ca solutiile sunt mai putine si trebuie o atentie mai minutioasa (in general ce tine de umiditate). Deci, in cazul dvs, asa la general vorbind deoarece nu sunt pe loc sa ma dau cu parerea, ar fi cam urmatoarele solutii: 1) Vata minerala bazaltica ECO - este o vata noua de la producatori unde singuri recunosc ca in aceasta noua deja nu exista deloc (sau atat de mult) substantele negative despre care am mentionat eu intr-un video. Daca e corect ce spun, atunci vata respectiva eu o recomand. Grosimea minima se incepe de la 20 cm in sus. Se poate pune si vata minerala de sticla ECO, insa eu nu stiu de ce, imi place mai mult acea bazaltica. 2) Celuloza (la noi se mai spune ecovata). 3) Termoizolatii firbo-lemnoase, de exemplu pluta. Ea totusi este cam scumpa raportandu-ne la grosimea necesara. Ar mai fi si alte solutii, insa fie nu sunt atat de raspandite, fie grosimea necesara trece de grosimea barnelor de lemn a structurii acoperisului, fie sunt deja prea grele pentru structura acoperisului. Fiind un spatiu locuibil, aveti grija cum se monteaza termoizolatia, indiferent care nu ar fi, in sensul sa nu permita umezelii sa ramana in structura sa. Deasemenea, orice incapere, dar mai ales mansarda locuibila, trebuie sa aiba numaidecat o ventilatie buna, la fel nu uitati acest aspect. Alte materiale ca polistiren sau spuma poliuretanica in cazul dvs nu sunt recomandate.

  • @alinmarcu4953

    @alinmarcu4953

    5 жыл бұрын

    Enciclopedia Constructiilor va multumesc foarte mult, si apreciez faptul ca v-ati oprit si mi-ati dat un sfat! Gasesc munca pe care d-voastra o faceti foarte utila si va doresc mult succes in tot ceea ce faceti!

  • @pigeontransilvania4741
    @pigeontransilvania4741Ай бұрын

    Se poate aplica direct pe tablă?

  • @sandorana6727
    @sandorana67274 жыл бұрын

    Merge data direct pe tabla prin interior? Adica sa scoatem folia anticondens? Si daca tabla face un por si curge apa intre tabla si spuma, spuma va face mucegai?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Eu nu as face asa ceva.

  • @dianaciornei7355
    @dianaciornei7355 Жыл бұрын

    Recomandati la exterior acest mod de termoizolare peste tencuiala? Am inteles dezavantajele la interior, mai ales pentru lemn. Si puteti recomanda un alt sistem pentru un pod nelocuibil?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    Жыл бұрын

    Se poate insa sunt reguli speciale. Avem si video despre avantaje, va recomand sa il vizionati. Despre poduri, tavane, acoperise si alte materiale de termoizolatie - sunt multe alte video-uri pe canal.

  • @stefan-miu
    @stefan-miu4 жыл бұрын

    salutare, as dori sa fac cateva precizari asupra unor date ce poate sunt un pic eronate in filmuletul prezentat. 1. pe piata sunt si produse verzi (green poliol) din materiale reciclate sau din produse bio. 2. sunt poliuretani ce au inglobate diferite produse pentru expandare precum gaze CFS etc sau au ca agent expandant APA. 3. exista chiar in Romania un producator de poliol din coceni de porumb (bio poliol) si tot ei fac din resturi de PET reciclat polioli. 4. cei ce considera ca isi izoleaza bine casa utilizand spuma poliuretanica dar nu tin cont ca prin celula inchisa nu pot penetra vaporii de apa spre a fi eliminati in atmosfera vor fi ultra dezamagiti de acest produs ce face un strat continuu (nu este precum placa de vata sau polistiren ce are sansa sa nu fie ultra etans aplicate pe peretii exteriori). sunt profesionisti ce recomanda musai in fiece camera un perete interior tencuit cu lut in grosime de minim 2 cm pentru a fi un higroregulator pentru casa tocmai spre a anula efectul condensului si lipsei evacuarii prin sistemul termoizolat a vaporilor de apa. 5. spuma poliuretanica se poate feri de radiatia solara (UV) prin adaugarea unor aditivi refractari UV sau aplicarea cat mai rapid peste stratul final de spuma poliuretanica expusa la Uv a unui film (top coat sau produs filtrant UV - un fel de lac - ce are un cost mult mai atragator decat sa iei spuma rezistenta UV) 6. in cazul in care produsul este vechi, nedepozitat in anumite conditii climatice sau aplicat de "meseriasi" da apare dezlipirea, fisurarea etc 7. nu in ultimul rand ar trebui sa spui si valoarea lambda (de aceea e si mai scump pt ca la poliuretan lambda este situat intre 0.018 si 0.023 w/m2k fata de urmatorul produs termoizolant care este polistirenul ce pleaca de la o valoare minima dubla si pe langa asta nu face pelicula / caseta continua si te mai ajuta un pic si cu ruperile termice cauzate de rosturile dintre placi ce de cele mai multe ori sunt montate de catre ciobani sau vacari nu de profesionisti in domeniu. iti stau cu placere la dispozitie pentru a face unul sau mai multe filme documentate pentru a putea informa pertinent si la obiect. pe langa asta pot sa iti pun la dispozitie un compendiu de sute de pagini in care poti gasi detalii si informatii complete despre foarte multe produse termoizolatoare de care poate nici nu ai auzit. de curand s-a pus in vanzare aerogel la un pret fantastic de scazut si inca se mai poate scade ... un material bazat pe nano tehnologie si aproape la fel de bun izolator ca si aerul. pe curand. scuze de postarea lunga dar ... cred ca poate fi benefica. stefan

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Multumesc de comentariu si precizari. As dori sa raspund si eu nitel: 1) Da am auzit de green polyol, insa cand a aparut el? Pe piata asa ca sa fie folosit de oamenii simpli si la pret normal, cam de prin 2017-2018, si cum video e din 2018, nu credeam de cuviinta sa includ aceasta informatie in video. Acum in a doua parte a anului 2020 daca as face un video despre spuma poliuretanica, probabil as include o mentiune despre asa spuma. Totusi, chiar si cu acest green polyol, tot 99.99% din toata spuma poliuretanica NU este "green", deci majoritatea conduce minoritatea. Plus: Poliol NU este Poliuretan. Din green polyol se poate face in final spuma poliuretanica, insa NU e una si aceeasi substanta. 2) Nu am nimic de adaugat. 3) Merci de precizare, insa completand pct. 1 as dori sa aduc la cunostinta ca Poliuretanul si Poliolul sunt 2 substante asemanatoare, insa diferite. Video este despre spuma poliuretanica (cu precadere acea aplicata prin pulverizare, nu despre spuma de montaj sau altele, cu atat mai putin de poliol). 4) Sunt deacord ca oamenii trebuie sa ia in calcul la termoizolarea casei spuma poliuretanica daca e cu celula inchisa sau deschisa, sunt diferente la permeabilitatea la vaporii de apa. 5) Corect, insa in cele mai multe cazuri nu se face asa cum ati mentionat dvs. Iata de ce am considerat de cuviinta sa atrag atentia oamenilor ca aceasta nu e prieten cu razele UV. Eu in video am oferit o atentionare, dvs ati completat cu una din solutii. 6) Deacord, insa dezlipirea si fisurarea poate sa apara si daca spuma e noua, insa nu s-au respectat alte reguli de montaj sau de exploatare. 7) Lambda a fost expusa in video despre Avantajele spumei poliuretanice - in fond este de la 0.18 pana la 0.35 W/mK (nu doar pana la 0.23 W/mK). Nu aveti dreptate de polistiren (daca se incepea de la dublu inseamna ca era 0.18-0.23 x 2 = de la 0.36 la 0.43), ori polistirenul incepe de la 0.29 W/mK, care deloc nu e dublu cum povestiti dvs. Sunt si alte materiale care poate concura cu spuma poliuretanica, cum ar fi placile din poliizocianurat, spuma fenolica rigida, ca sa nu mai zic ca placile VIP vidate termoizolante sau aerogelul intrece cu mult spuma poliuretanica. Despre rosturile dintre placile de polistiren - sunt total deacord, fix aceeasi am relatat in video despre Dezavantajele polistirenului. In final, am mica impresie ca ati comentat doar vizionand acest video, va invit sa mai urmariti cateva (sunt peste 135 video pana in prezent, dintre care peste 35-40 sunt doar din categoria termoizolatii, iar orice material e analizat si din prisma avantajelor, si dezavantajelor, fiind analizate peste 10 materiale deja, iar despre Aerogel si alte materiale care chiar intrec spuma poliuretanica au fost deja montate si vor fi postate in curand). Sanatate!

  • @stefan-miu

    @stefan-miu

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor nu am timp necesar pt detaliere insa poliolul si izocianatul in amestec de 1:1 pana la 7 :1 dau fix spuma poliuretanica ... e vorba doar de un component din cele 2. Am comentat intr-adevar vizionand doar cateva filme... nu unul despre termoizolari. Completam info intrucat construiesc o casa pasiva ... sper prima dintr-un lung sir pe structura de lemn, poliuretan eco, MgO si lemn. Nu imi iesi aprovizionarea cu spuma celulara de sticla (romaneasca) dar am facut pardoseala romana pt a scapa de radon si umezeala ascendenta. Ps: lucrez si in domeniu si de aceea am considerat ca se pot furniza noi detalii in comentarii. Daca am facut rau imi cer iertare. Doream doar informarea maselor nicidecum polemici.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Am observat din comentariul trecut, cat si din acesta ca aveti o specializare in domeniu si recunosc ca aici dvs puteti sti mult mai multe de la dvs, si chiar va multumesc pentru precizari in comentarii, nu e nici o problema, chiar personal imi plac comentariile si oamenii care le argumenteaza. Mult succes la proiectul dvs, ma bucur ca se tinde spre case pasive! PS: ce fel de pardosea romana faceti anume pentru a scapa de radon si umezeala? (sunt curios). Merci.

  • @vasilejosan3101
    @vasilejosan31014 жыл бұрын

    Și pînă la urmă ce material considerati după părerea voastră că e cel mai eficient la termoizolarea acoperișului mansardat Acoperișul fiind dintr-o singură apă și avînd posibilitatea de al izola cu 30 cm ?Va rog sa ma ajutați ca nu sînt hotărît!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Eu as merge pe mana materialelor permeabile la vaporii de apa, gen vata minerala, lana de oaie, pluta, celuloza, rumegusul, perlitul, vermiculita, gutexul, inul, canepa etc. Despre cum se termoizoleaza o mansarda deja am postat un video - kzread.info/dash/bejne/qnhsl8efY9ypfJc.html Vizionare placuta.

  • @numelemeuejim8458
    @numelemeuejim84583 жыл бұрын

    Bună ziua, în primul rând aș dori să vă mulțumesc pentru videoclipuri, super informative și la obiect, eu vreau să fac o casă de 121 m2 din BCA de 30x30x60 să o izolez cu spumă poliuretanică de 5cm la exterior pe care o voi tencui la fel ca la polistiren (adeziv + plasă) și tavanul să-l izolez cu vată minerală, considerați că făcând astfel aș elimina condensul sau aș compensa astfel impermeabilitatea spumei poliuretanice? Vă mulțumesc frumos

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua, merci. Un raspuns se poate oferi dupa un calcul termic exact, insa orientativ nu cred ca e suficient deloc, e prea putina termoizolatie.

  • @numelemeuejim8458

    @numelemeuejim8458

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Vă mulțumesc frumos pentru răspuns, dar unde este insuficientă izolația? La pereți sau tavan? Și pe mine mă interesează mai mult despre condens, permeabilitate si punctul de rouă, foarte mult doresc să evit surprizele neplăcute, și doresc să menționez că voi avea și șemineu în livingroom, dumneavoastră considerați că toate acestea (tavan izolat cu vată, pereți din BCA, șemineu) vor fi destule pentru a compensa impermeabilitatea spumei poliuretanice? Vă mulțumesc frumos

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@numelemeuejim8458 Daca doriti un calcul personalizat, contactati-ma cu mesaj pe pagina de facebook sau la adresa de email, ambele sunt in descrierea acestui video.

  • @numelemeuejim8458

    @numelemeuejim8458

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Vă mulțumesc frumos pentru răspuns și timpul acordat, și vă voi contacta prin email, încă o dată vă mulțumesc și vă doresc o zi bună.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@numelemeuejim8458 merci la fel!

  • @gheorghepopescu586
    @gheorghepopescu5865 жыл бұрын

    buna ziua...avem casa construita din coteleti din cariera.tencuita,spacluita si doua mini de vopsea innauntru,afara tencuita si spacluita. grosimea peretilor immpreuna cu tencuiala 46 cm.acoperisul de ciripita si sub ciripita o pinza pare impermiabila destul de tare.podul nu pentru locuinta.etajul 2 podul si et.1 podeaua turnat cu chiramzit.traim in ea numai o luna august.ce tip de izolare la acoperis imi puteti spune...si daca face sa izolez si peretii.multumesc...

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Casele din cotilet trebuie numaidecat termoizolate, eu recomand minim 10 cm grosime de termoizolatie, insa deja fiecare dupa buzunarul lui. Puteti folosi mai multe materiale, un exemplu ar fi vata minerala ECO. Ce tine de acoperis, daca podul tot nu e locuibil, atunci eu l-as termoizola orizontal cu mai ca orice material (daca placa de la pod e din beton), iar grosimea recomandata se incepe de la 20 cm.

  • @gheorghepopescu586

    @gheorghepopescu586

    5 жыл бұрын

    va multumesc frumos...va doresc succes in toate...@@EnciclopediaConstructiilor

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    @@gheorghepopescu586 Si dvs va urez numai bine!

  • @lilianachiaburu4392
    @lilianachiaburu43924 жыл бұрын

    Cum se poate curata excesul de spuma de pe capriori si acolo unde exista galme? Am vazut un video ca se folosea un fel de trimmer cu lama cam de 1 metru, nu stiu daca am vazut bine, dar pe piata nu am gasit nimic cu o lama atat de lunga. Acel video nu avea comentariile activatesi nu am putut intreba.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Nu va pot raspunde din motiv ca nu recomand aplicarea spunei la mansarde si acoperise unde aceasta are de stat in contact cu lemnul. Relatia acestor 2 materiale nu e tocmai cea mai corecta dpdv al difuziei vaporilor de apa.

  • @diverslife7253
    @diverslife72535 жыл бұрын

    buna ziua , de unde as putea cumpara spuma poliuretanica intr,o cantitate mai marisoara pentru mansarda mea

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Buna ziua, nu va pot raspunde la intrebarea dvs deoarece eu deloc nu ma ocup cu vanzarile, ci cu oferirea informatiilor despre materiale, caracteristici, anumite situatii, reguli, norme etc.

  • @mogoecristian7043

    @mogoecristian7043

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor peste spuma se pune și folie ... Adică între spuma și lambriu de lemn de exemplu

  • @dumitrupreda5921
    @dumitrupreda5921 Жыл бұрын

    Salut vin și eu cu o întrebare ce îmi recomandați sa folosesc pentru izolarea la acoperiș cu spumă poliuretanică de 10cm și să mai adaug peste 20cm de vată după care să vin cu regips sau sa folosesc doar vată 30cm la acoperiș și regips multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    Жыл бұрын

    Salut, noi am merge doar cu vata. Nu uitati de bariera de vapori.

  • @catamariakarina
    @catamariakarina5 жыл бұрын

    Materiale trebuie sa fie egale la mixare dar pentru a face metrii mai mulți și bani mai mulți se umbla la compoziție

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Multumesc pentru devulgarea acestei mici informatii.

  • @user-bl2is7yl9d
    @user-bl2is7yl9d4 жыл бұрын

    Bună ziua! Am construit o casă pe un nivel.Pot folosi această spumă direct sub tablă? Țin să menționez că sub tablă nu este folie. Podul va fi nelocuibil.Va rog îmi puteți spune care este cea mai buna metoda de a izola in pod?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Buna ziua. In locul dvs as termoizola deasupra podului, daca tot nu va fi locuibil, decat sub acoperis.

  • @user-bl2is7yl9d

    @user-bl2is7yl9d

    4 жыл бұрын

    Vă mulțumesc mult pentru răspuns.

  • @norelnegru2689
    @norelnegru26893 жыл бұрын

    Vreau să izolez pe int.un garaj de tablă cu ce îmi recomandați dacă NU spuma poliuretanică? Am încercat cu polistiren și la temperaturi mari se deslipește

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Saptamana aceasta si saptamana viitoare vor fi 2 video-uri despre casele din containere metalice. Va sfatuiesc sa vizionati acele 2 video-uri unde am explicat cum si cum ce se poate de termoizolat, deoarece garajul dvs fiind din tabla, se aseamana foarte mult cu aceste case.

  • @norelnegru2689

    @norelnegru2689

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc

  • @mihailfelixdumitresc

    @mihailfelixdumitresc

    2 жыл бұрын

    Holzsuruburi+epoxy. Se lipesc holtsuruburile cu epoxy de tablă (curatate si degresata in locul in care urmeaza sa fie lipite). 5 buc per 1 bucata de polistiren de 50/100 cm (4 in colturi si 1 in centru).

  • @emanueldutu5867
    @emanueldutu58674 жыл бұрын

    La spuma poliuretanica cu celula deschisa mai necesita folie bariera de vapori?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Da desigur.

  • @emanueldutu5867

    @emanueldutu5867

    4 жыл бұрын

    Multumesc mult. Eram in ceata privind acest aspect. Pentru ca cine mia izolat mie mia zis ca nu mai necesita bariera de vapori ca fac mai rau daca pun. Desi eu stiu ca spuma cu celula deschisa e permeabila la vapori din acest motiv am intrebat. Unul zice intr_un fel altul in alt fel.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    @@emanueldutu5867 Cu placere. In orice aspect trebuie sa va informati din mai multe surse si sa va documentati.

  • @adriandr7203

    @adriandr7203

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor In videoclip mentionati ca materialul termoizolant trebuie sa fie permeabil la vapori, iar aici recomandati folie bariera de vapori. Aceste informatii se bat cap in cap si induceti lumea in eroare.

  • @Adryan19888
    @Adryan19888 Жыл бұрын

    Asta e cu celule închise?

  • @claudiuchertic6840
    @claudiuchertic68405 жыл бұрын

    ok ,am urmarit multe clipuri ,si tot nu stiu cu ce sa izolez la exterior o casa din lemn ,,,?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    Dvs ce solutii pana acum a-ti gasit? Sunt sigur ca aveti o lista cu cateva materiale, sfatul meu este sa le analizati la toate minusurile si plusurile, astfel pentru o casa din lemn cu siguranta o sa eliminati cateva materiale din lista dvs, cum ar fi polistirenul sau spuma poliuretanica. Din materialele care o sa ramana, pun pariu ca vor fi fie vata minerala, fie careva materiale fibro-lemnoase. Iata din acestea care vor ramane, alegeti materialul pe care il doriti conform situatiei casei dvs.

  • @emanueldutu5867

    @emanueldutu5867

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor de ce nu ar fi indicat spuma? Interesant subiectul

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    @@emanueldutu5867 Raspunsul la intrebarea dvs este in video si alte materiale video, de exemplu cele despre subiectele generale de termoizolatie, respiratia casei etc.

  • @marealupta9906
    @marealupta99063 жыл бұрын

    Va rog dațimi un sfat din ce sa fac o casă că sa fie totul ok? Cum ce sa o izolez interior și exterior ? Mulțumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Deci noi avem acum peste 200 de video-uri cu diferite analize si subiecte, va informati va rog din care video va intereseaza pentru a gasi raspunsurile dorite, video-urile sunt gratis si publice. Daca doriti o consultatie individuala, deoarece putem discuta ore in sir, ne contactati si vedem cum facem, detaliile sunt in descrierea de sub video. Merci!

  • @marealupta9906

    @marealupta9906

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Ar fi bun un material ,despre cum sa facem o casa din cele mai sigure materiale ? Că până la urmă cu asta va ocupați ... Mulțumesc

  • @serioga19901
    @serioga199013 жыл бұрын

    Dar șoarecii se cuibaresc in spuma asta?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Nu.

  • @romicaromica6820
    @romicaromica68204 жыл бұрын

    Incercati clor pt mucegai. Cu atomizor este indicat. Masca de gaze militara este obligatorie. Aerisirea pe jos este obligatorie 3 zile intermitent. As folosi si K-OTRINE combinat cu clorul. Tot cu atomizor. Nu amestecate. Una dupa alta la interval de 1-2zile.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Va multumesc mult pentru recomandarea dvs, sper sa ajute persoanele care au nevoie!

  • @ionutpopa5907
    @ionutpopa59075 жыл бұрын

    Față de vată e de 5 ori mai scumpă!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 жыл бұрын

    O spuneti din experienta dvs sau din auzite?

  • @valy0026
    @valy00264 жыл бұрын

    O porcărie, spuma asta!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Merci de opinie.

  • @tehnicianenergetic6090

    @tehnicianenergetic6090

    2 жыл бұрын

    100% SPUMA NU ESTE BUNA PE LÂNGĂ CASE !!!

  • @i.dr.8012
    @i.dr.80122 жыл бұрын

    Tot ce ai aratat acolo sunt poduri si mansarde ce au fost izolate cu vata, la un moment chiar e o poza cu o persoana care aplica spuma peste o astfel de suprafata.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Gresit! Vizionati mai atent acest video!

  • @neluadrianbumbac5281
    @neluadrianbumbac52813 жыл бұрын

    Salut!as putea izola fundatia interioara a casei si sub placa de beton,in loc de polistiren?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, da se poate folosi placi din poliuretan pentru asa ceva, insa costul lor va fi mai mare decat polistirenul. Pentru placa de beton mai bine sa fie cu rezistenta la compresiune, ceea ce duce iarasi la polistiren extrudat de inalta densitate.