Benedict Option - kristittyjen strateginen vetäytyminen | Niiranen & Marjokorpi | 32

Tulisiko kristittyjen paeta vuorille luostariin?
Lue Niirasen arvio Dreherin kirjasta ilmaiseksi Uusi Tie -lehden sivuilta:
uusitie.com/kulttuuri-havitty...
Niiranen & Marjokorpi käsittelee apologeettisia ja ajankohtaisia asioita viikoittain. Ohjelman toimittavat Kansanlähetysopiston apologialinjan vetäjä Miikka Niiranen sekä Uusi Tie -lehden päätoimittaja Santeri Marjokorpi.
Haluatko tukea ohjelman tekemistä? Se on mahdollista Miikka Niirasen lähettäjätiimin lahjoitustiedoilla tämän sivun kautta: kansanlahetys.fi/tyontekijat-...
Jaksot kuunneltavissa myös esim. täältä:
www.klmedia.fi/videot/niirane...
open.spotify.com/show/5dq0Fnz...
podcasts.apple.com/fi/podcast...
a.co/d/8LlDnHD
Tutustu @uusitie5828 -lehteen täältä (1 kk ilmaiseksi):
uusitie.com/tilauspalvelu/
Seuraa Kansanlähetysopistoa ja Uutta Tietä somessa:
/ kansanlahetysopisto_ry...
/ kansanlahetysopisto
/ uusitielehti
/ uusitielehti
/ uusitie
Tutustu Kansanlähetysopiston opintolinjoihin:
kansanlahetysopisto.fi/opiske...

Пікірлер: 6

  • @ritvamikkola3231
    @ritvamikkola323121 күн бұрын

    Vanhoillislestaadiolaisten seuroissa voidaan vielä laulaa: Näin isämme uskoivat ennen -virttä ja todeta että näin se edelleen on. Se sama Hyvän Paimenen ääni kuuluu mitä esi-isämmekin saarnasivat. Maailma muuttuu, Jumalan sama ei. Ja kyllä Jumala oli hyvä kun antoi lapsilleen aikanaan oikean ymmärryksen ettei tv ole kristityn kodin huonekalu. Nythän se on todettu äärimmäisen voimakkaaksi aivopesu välineeksi minkä kautta maailman agendat saadaan syötettyä ihmismieliin. Luojalle kiitos että on varjellut siltä!

  • @tHerenikoniko
    @tHerenikoniko21 күн бұрын

    🆘⚕️🤝💸👑🎾🦉✝️🆘Pyydän että lukisitte yhteisvoimin Martti Lutherin sidotun ratkaisuvallan ja Markiisi De Saden Justinen, ja sitten valaisisitte uskollanne kohtaa, missä välttämätöntä pahaa ja rikollisuuden ja langenneen luonnon yhteiskunnallista oikeutusta sekä luterilaista välttämättömyydenpakkoa ymmärretään oikein.

  • @teuvomoisa3141
    @teuvomoisa314121 күн бұрын

    Jos kristinuskon tarjoama pelastus on fiktiota, niin kristinuskosta ei löydy mitään erityisen arvokasta. Ei ole olemassa mitään erityistä järjellistä syytä uskoa, että Jumalaa olisi olemassa. Pelkkää indoktrinaatiota.

  • @heavenbound7-7-7-7

    @heavenbound7-7-7-7

    21 күн бұрын

    "niin kristinuskosta ei löydy mitään erityisen arvokasta" Näin sanoo ihminen joka elää täysin kristinuskon muokkaamassa ja sen arvojen kyllästämässä hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi. 🤦

  • @teuvomoisa3141

    @teuvomoisa3141

    21 күн бұрын

    @@heavenbound7-7-7-7 Kirkko on historiallisesti ollut sekä yhteiskunnallinen että hengellinen instituutio, joka on vaikuttanut laajasti eri kulttuureihin ja yhteiskuntiin. Vaikka kirkolla on ollut ja on edelleen tärkeä rooli monien positiivisten arvojen edistämisessä, on se tietyissä asioissa jäänyt jälkeen yhteiskunnan kehityksestä, erityisesti kun puhutaan ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämisestä. Tässä muutamia esimerkkejä: 1. **Sukupuolten tasa-arvo**: Monet kirkot ja uskonnolliset yhteisöt ovat hitaita hyväksymään sukupuolten välistä tasa-arvoa. Esimerkiksi naisten rooli pappeina tai johtajina on edelleen rajoitettu joissakin kirkkokunnissa. 2. **Seksuaalivähemmistöjen oikeudet**: Kirkon suhtautuminen LGBTQ+ yhteisöön on usein ollut torjuvaa. Monet kirkkokunnat vastustavat edelleen samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja muita seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, mikä heijastuu niiden opetuksissa ja käytännöissä. 3. **Nykyajan eettiset kysymykset**: Teknologian, lääketieteen ja globaalin talouden kehitys on tuonut esiin uusia eettisiä haasteita, joihin kirkon perinteiset vastaukset eivät aina riittävästi tai ajantasaisesti puutu. Esimerkiksi bioteknologiaan, ympäristönsuojeluun ja taloudelliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvät kysymykset vaativat jatkuvaa pohdintaa ja päivitystä. 4. **Kriittinen pohdinta ja moderni tulkinta**: Kirkko on joskus hidas hyväksymään uutta tieteellistä tietoa ja muuttamaan opetuksiaan sen mukaisesti. Esimerkiksi evoluutioteorian vastustaminen on ollut merkittävä kiistakapula monien uskonnollisten yhteisöjen ja tieteellisen yhteisön välillä. 5. **Avoin dialogi ja itsereflektio**: Kirkon kyky käydä avointa dialogia sekä omien jäsentensä että muiden uskontokuntien ja maallisten ryhmien kanssa on välillä rajoittunutta. Tämä voi estää ymmärrystä ja yhteistyötä yhteiskunnallisesti tärkeissä kysymyksissä. Nämä esimerkit osoittavat joitakin alueita, joilla kirkko voi pyrkiä kehittämään itseään vastaamaan paremmin nyky-yhteiskunnan tarpeita ja arvoja. Tämä kehitys vaatii sekä sisäistä uudistusta että avointa vuoropuhelua yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa.

  • @raahustaja7267

    @raahustaja7267

    21 күн бұрын

    Hyvä että esittelette kiinnostavia kirjoja. Dreherillä ajatuksia herättävää sisältöä mm haastatteluja you tubessa, kiva että tuotte häntä esille.