5 recomandări pentru sprijinirea managerilor debutanți - Business Hacks #67

În acest podcast, Constantin Măgdălina punctează mecanisme și tehnici pentru creșterea accelerată a afacerilor. Vizionează alte Business Hacks aici: • Cum faci ca să ai proi...
EPISODUL #67 - Formarea noilor manageri este cheia sănătății și bunăstării unei companii. Dacă ești manager debutant sau îți dorești să fii și nu ai trecut printr-un training specific. Atunci fă-o cât mai repede! Dacă totuși nu știi de unde să începi și vrei câteva recomandări, atunci fii pe faza aici că ți-am pregătit topul celor mai importante 5.
Cum am făcut asta? Am întrebat 50 de top manageri: “ce recomandări ai, care să-i ajute pe managerii debutanti sa reușească?”. Așadar, top 5 răspunsuri sunt cele care urmează:
1. Tranziția de la colaboratorul individual la liderul empatic
Este adesea ușor să lucrezi de unul singur, fără a fi nevoie să răspunzi nimănui sau să primești instrucțiuni de la o autoritate superioară. A trebui să te ocupi de toate responsabilitățile care vin cu rolul managerial poate fi copleșitor pentru cineva care-și face rodajul ca lider de echipă. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra productivității membrilor echipei dacă managerul se simte stresat. Training-ul pentru managerii debutanți precum cel de la Valoria, Prima Dată Manager, îi ajută să treacă prin procesul de transformare și de la un lider neinițiat la un lider cu experiență. Îți vei antrena abilități precum managementul oamenilor, managementul timpului, managementul veniturilor și multe altele.
2. Oferirea de feedback constructiv angajaților
Mulți manageri debutanți nu prea știu cum să ofere feedback eficient și adecvat. Mulți manageri pur și simplu critică munca angajaților lor sau aruncă cuvinte ineficiente care demotivează un angajat în loc să-l ajute să se îmbunătățească. Feedback-ul constructiv joacă un rol vital în construirea unei bune relații cu echipa și în realizarea unor îmbunătățiri de lungă durată ale eticii în muncă. Feedback-ul poate duce adesea la schimbări eficiente în stilul și calitatea muncii membrilor echipei. În plus, poate crește productivitatea și poate inculca un sentiment de încredere în rândul angajaților.
3. Delegarea eficientă
Delegarea este o abilitate importantă care spune multe despre un manager. Un adevărat manager știe să delege sarcini pe baza punctelor forte și a punctelor slabe ale membrilor echipei. Atenția la detalii și evaluarea abilităților îi ajută pe manageri să delege sarcinile în mod eficient. Punerea în practică a teoriei poate fi dificilă, dar merită efortul de a preda această abilitate unui nou manager. Acest aspect al training-ului unui manager debutant îi poate modela mintea, astfel încât acesta să poată dezvolta colegi care contribuie, să sprijine creșterea lor și să creeze angajați de valoare.
4. Formarea unei echipe eficiente
Un manager debutant trebuie învățat să construiască o echipă eficientă, care să aibă rezultate. Noul manager poate avea abilitățile necesare pentru a lucra din punct de vedere tehnic în rolul lor, dar îi poate lipsi astfel de abilități în construirea unei echipe eficiente. Cursul de training pentru formarea managerilor debutanți trebuie să includă modalități de crearea bunelor relații în echipă, construirea echipei pentru a îndeplini sarcinile la timp și ajutarea membrilor echipei să performeze mai eficient. Îmbunătățirea acestor calități la un manager debutant îi va îmbunătăți drastic cultura muncii și va ajuta compania să performeze.
5. Întâlniri 1-la-1
Formarea managerilor cu privire la meritele întâlnirilor unu-la-unu poate fi un avantaj pentru companii. Dacă managerii își pot cunoaște mai bine angajații prin întâlniri unu-la-unu, este mult mai probabil ca aceștia să poată lua cele mai bune decizii atât pentru echipa lor, cât și pentru propria carieră managerială.
Recomandările pe care le-am împărtășit aici te vor ghida ca să știi cine poți să devii. Trebuie să faci pași mici și să-ți găsești ritmul pentru a continua pe termen lung. Așadar, ce vei începe să faci chiar de azi?
Îți place conținutul? Abonează-te și tu la canalul nostru de KZread → / valoriabusi. .
Urmărește Valoria Business Solutions pe paginile de Social Media:
➥ Facebook: / valoriatraining
➥ Instagram: / valoria.ro
#businesshacks #businesspodcast #clearandconcise #usefulinfo #achievingpotential #performancetips #leadersarelearners

Пікірлер: 1

  • @constantinmagdalina8763
    @constantinmagdalina8763 Жыл бұрын

    Formarea si dezvoltarea oamenilor este cheia sanatatii si performantei unei companii. Dintre acestia sunt alesi managerii si liderii care sa o conduca catre succes. Tranzitia de la simplu angajat la manager nu este simpla. Cunoasterea recomandarilor din acest video te ajuta sa reusesti in noul rol daca esti manager debutant sau daca vrei sa devii.