5 provocări pentru managerii debutanți - Business Hacks #66

În acest podcast, Constantin Măgdălina punctează mecanisme și tehnici pentru creșterea accelerată a afacerilor. Vizionează alte Business Hacks aici: • Cum faci ca să ai proi...
EPISODUL #66 - Când un angajat este promovat într-o poziție managerială, acesta se confruntă cu mai multe provocări, cum ar fi lipsuri la nivel de competențe, în abilitatea de a soluționa conflictele, presiunea fără precedent, probleme de relaționare și așteptarea nerealistă de a conduce întotdeauna prin exemplu.
Pentru majoritatea angajaților, poate fi deosebit de dificil să jongleze cu toate aceste noi sarcini simultan fără o pregătire adecvată, dar este important ca training-ul de formare să fie făcut simultan. De aceea, la Valoria, am întrebat 50 de manageri: “care sunt provocările majore cu care se confruntă managerii debutanți?”.
Top 5 răspunsuri după cum urmează:
1. Gestionarea membrilor echipei - Managerilor debutanți le poate fi dificil să cunoască fiecare membru al echipei. Ei pot avea dificultăți inițial să înțeleagă modul în care funcționează fiecare persoană, precum și care îi este propriul set de abilități unice în comparație cu alții din organizație. Chiar și după ce au învățat despre toată lumea la nivel personal, noii manageri se simt uneori provocați atunci când vine vorba de a-i gestiona pe cei care le raportează.
2. Presiunea de a performa - Noii manageri simt adesea presiunea să se demonstreze. Deși sunt de multe ori destul de noi la locul de muncă, ei simt presiunea de a performa și de a face o primă impresie pozitivă echipei lor. Deoarece este în natura umană să dorească să-și demonstreze valoarea în fața unei organizații și colegilor de echipă, noul manager se poate simți copleșit. Unii manageri debutanți s-ar putea simți foarte presați de toate sarcinile și noile responsabilități care le-au fost acordate.
3. Managementul conflictelor - Mulți dintre noii manageri au dificultăți în a face față conflictelor. Atunci când se confruntă cu probleme interpersonale complicate, acești nou-veniți se retrag adesea ca să găsească soluția „corectă” în loc să găsească un compromis acceptabil între părțile implicate. Această tendință este agravată atunci când noilor manageri le lipsește pregătirea specifică în abilități de comunicare asertivă sau inteligență emoțională. Relevant din acest punct de vedere este ghidul Valoria de Comunicare asertivă din tab-ul Ghid Gratuit. Pentru înscriere la cursul relevant click pe tab-ul de servicii - training corporate - abilitati interpersonale - comunicare asertiva in business.
4. Abordarea angajaților dificili - Abordarea angajaților dificili este o altă problemă cu care se confruntă mulți manageri. Acest lucru poate fi stresant și frustrant, dar este important să-ți păstrezi calmul și să încerci să rămâi profesionist. O strategie pentru a face față situațiilor dificile cu colegii este printr-un curs de formare în comunicarea interpersonală, care îi ajută pe noii manageri să-și proceseze emoțiile înainte de a răspunde. Antrenarea inteligenței emoționale poate ajuta un manager să înțeleagă locul de muncă într-un mod diferit.
5. Afirmarea autorității - Managerii debutanți vor avea o tranziție dificilă de la intrarea în echipă de pe poziție de egalitate la asumarea unui rol managerial, chinuindu-se să țină echilibrul între comunicarea apropiată și câștigarea respectului colegilor. Acesta este motivul pentru care training-ul poate fi implementat pentru a ușura lucrurile, astfel încât aceste noi îndatoriri manageriale să nu fie un astfel de șoc pentru companie și, sperăm, să fie mai puține obstacole de depășit pe parcurs. Pe măsură ce timpul trece și continui să-ți cunoști mai bine echipa, te simți mai încrezător în continuarea procesului de management, fiind capabil să înțelegi unde trebuie trasată linia între a fi prietenos și autoritar.
Ca manager, poate reușești să fii apropiat, dar ești respectat și corect cu colegii tăi?
Recomandările pe care le-am împărtășit aici te vor ghida ca să știi cine poți să devii. Trebuie să faci pași mici și să-ți găsești ritmul pentru a continua pe termen lung. Așadar, ce vei începe să faci chiar de azi?
Îți place conținutul? Abonează-te și tu la canalul nostru de KZread → / valoriabusi. .
Urmărește Valoria Business Solutions pe paginile de Social Media:
➥ Facebook: / valoriatraining
➥ Instagram: / valoria.ro
#businesshacks #businesspodcast #clearandconcise #usefulinfo #achievingpotential #performancetips #leadersarelearners

Пікірлер: 1

  • @constantinmagdalina8763
    @constantinmagdalina8763 Жыл бұрын

    Provocarile promovarii in pozitie de manager sunt multe. De la lipsa de competente si presiunea atingerii indicatorilor de performanta prin altii, la deficiente de relationare cu fostii colegi de pe acelasi nivel ierarhic, noii promovati au provocarea gestionarii acestor provocari simultan. Acest video ii ajuta pe debutantii pozitiilor manageriale sa faca tranzitia la noul rol mai usoara.

Келесі