5 recomandări esențiale pentru managerii debutanți - Business Hacks #65

În acest podcast, Constantin Măgdălina punctează mecanisme și tehnici pentru creșterea accelerată a afacerilor. Vizionează alte Business Hacks aici: • Cum faci ca să ai proi...
EPISODUL #65 - Managerii pentru prima dată sunt adesea atât de concentrați pe performanța lor încât uită să se gândească la oamenii care lucrează cu ei. Curba de învățare de a fi un manager pentru prima dată este abruptă, dar gestionabilă. Concentrându-te pe câteva zone cheie, îți poți gestiona echipa în mod eficient și te poți concentra și asupra impactului performanței personale asupra echipei. Astăzi, la Valoria vom afla ce au raspuns cei 50 de manageri la întrebarea: “ce recomandări considerați esențiale pentru un manager debutant?”. Top 5 răspunsuri după cum urmează:
1. Adoptă o mentalitate de creștere - O mentalitate de creștere este un concept important în afaceri și leadership. O mentalitate de creștere este cea în care îți vezi angajații ca oameni care se pot dezvolta în timp prin experiență și feedback. Ce înseamnă asta? De exemplu dacă cineva din echipa ta are nevoie de ajutor, ești deschis și dispus să-l oferi; atunci când apar conflicte cu angajații sau alți manageri, în loc să fii defensiv, cauți modalități de a rezolva problema; când un angajat greșește sau face ceva greșit, gestionezi situația în așa fel încât să învețe din ea mai degrabă decât să fie pedepsit.
2. Căută feedback devreme și des - O capcană comună pentru managerii începători este să presupună că fac o treabă bună pentru că nimeni nu a spus altfel. Deși nu orice manager nou are nevoie de feedback regulat din partea angajaților lor, managerii începători ar trebui să stabilească un dialog continuu cu personalul lor. Chiar dacă domeniile de interes sunt neclare în această etapă, simpla inițiere a contactului cu angajații tăi săptămânal sau bisăptămânal va ajuta la stabilirea unui raport și îi va face să se simtă sprijiniți de tine în rolurile lor.
3. Nu microgestiona angajații, gestionează-i - Managerii devin adesea îngrijorați de faptul că angajații lor vor „da greș” sau nu vor face lucrurile corect dacă nu cer mai întâi îndrumări. Problema acestei abordări este că, chiar dacă angajații tăi îți cer ajutor, ei sunt deja stresați de încercarea de a finaliza o sarcină fără nicio îndrumare. Acest lucru îi face pe mulți manageri noi să cadă în capcana de a trece constant peste voința personalului lor și de a oferi sfaturi nesolicitate - ceea ce vă pierde timpul amândurora. Cel mai bun mod de a remedia acest lucru este găsirea unui echilibru între a oferi angajaților suficientă autonomie și sprijin din partea ta, fără a fi prea îndepărtați.
4. Nu fă presupuneri despre ceea ce pot face angajații - Poate fi ușor pentru managerul debutant pentru să facă presupuneri despre talentele angajaților pe baza a ceea ce știu despre ei înșiși - cu toate acestea, acest lucru îi poate conduce pe o cale periculoasă în care ajung să nu își asume responsabilitatea pentru problemele care apar în departamentul lor. Acest lucru nu duce niciodată la un rezultat bun, deoarece înseamnă că-ți neglijezi rolul de lider și te predispui în singurul care poate rezolva problemele. În loc să presupunem că angajații vor ști cum să se ocupe de anumite probleme, permiteți-le să decidă cum ar trebui să le rezolve și să le ceri să vină cu idei.
5. Fii clar în legătura cu așteptările tale de la ei - Uneori, a fi manager înseamnă să spui „nu” mai des decât ți-ai fi dorit ca angajat, așa că este important să ții cont de acest lucru atunci când angajezi noi colegi. De asemenea, este esențial să nu faci promisiuni pe care nu le poți respecta. Stabilelte limite clare cu mementouri despre ceea ce atât tu, cât și compania le puteți oferi angajaților voștri - în acest fel, aceștia vor ști din timp ce va presupune munca lor.
Recomandările pe care le-am împărtășit aici te vor ghida ca să știi cine poți să devii. Trebuie să faci pași mici și să-ți găsești ritmul pentru a continua pe termen lung. Așadar, ce vei începe să faci chiar de azi?
Îți place conținutul? Abonează-te și tu la canalul nostru de KZread → / valoriabusi. .
Urmărește Valoria Business Solutions pe paginile de Social Media:
➥ Facebook: / valoriatraining
➥ Instagram: / valoria.ro
#businesshacks #businesspodcast #clearandconcise #usefulinfo #achievingpotential #performancetips #leadersarelearners

Пікірлер: 1

  • @constantinmagdalina8763
    @constantinmagdalina8763 Жыл бұрын

    Managerii debutanti pot gestiona curba abrupta de invatare daca tin cont de cele 5 recomandari din acest video. Succes!