PARENTING FAIN & SIMPLU: “COPILUL TĂU NU ÎȚI APARȚINE” - URANIA CREMENE

Istoria scurtă, dar faină, a Podcastului Fain și Simplu spune că Mihai Morar are invitați care, prin experiențele lor, ne învață să evoluăm și să ne dăm răspunsuri la întrebări care ne preocupă pe toți. În acest episod, Mihai stă de vorbă cu Urania Cremene, care este, probabil, cel mai apreciat expert în Parenting din România.
Acest podcast este echivalentul unui program de parenting, deoarece Mihai Morar a reușit, printr-o conversație inteligent ghidată, să obțină cele mai eficiente răspunsuri, menite să ajute orice părinte în relația cu propriul copil. Mihai nu a evitat să povestească experiențe personale și să pună întrebări inspirate de viața lui de tată de trei fete. În acest podcst, sunt atinse subiecte sensibile, care ne provoacă pe toți, într-o periodă plină de neprevăzut: părinți multitasking, copii lăsați prea mult în fața ecranelor, teama de a greși în educația copiilor, cuvinte care pot provoca răni emoționale adânci, reguli de bază în parenting, momente de criză, împăcarea cu noi înșine și cu părinții noștri.
Cu o experiență de peste 20 ani ca trainer și public speaker, Urania deține mai multe acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca Master Trainer, Coach și Facilitator.
Urania Cremene a creat All About Parenting, primul program online de parenting din țară și unica metodologie de parenting din lume care are la bază ultimele cercetări în știința motivației, preluate direct de la unele din cele mai mari universități din lume.
Văzând nevoile și problemele părinților, Urania Cremene a demarat în martie 2021 o campanie de comunicare cu numele “Educă azi, ca să nu vindeci maine”. Detalii găsiți aici: bit.ly/3cmeYNr
Show notes
5:58 Despre echilibrul natural, energiile pe care copilul le primește de la mama și de la tata.
Nevoile copilului
8:40 ”În primi ani de viață, copilul are nevoie de atașament, de căldură, de luat în brațe, are nevoie să știe că nu e lăsat să plângă, că cei din jurul lui sunt liniștiți.”
100% aici și acum
14:30 - 15:40 ”Nu există multitasking, există prezență aici și acum. Asta e tot ce trebuie să facem pentru a fi mai eficienți.”
”Copilul nu îmi aparține”
23:07 Mesaj pentru mamele care încep să trăiască exclusiv pentru copil: copiii nu au nevoie de asta, ei vor ca noi să fim fericiți.
Parentingul e necesar
38:30 E adevărat că oamenii au făcut oameni dintotdeauna, că instinctul există dintotdeauna, dar nu e suficinet. Cum nu e suficientă nici educația.
Teama de a greși
43:55 ”Dacă ei greșesc, înseamnă că noi greșim și nu ne place să greșim, nu înțelegem că ăsta e un proces de învățare și atunci pedepsim greșelile respective, îi facem pe copii să se simtă prost.”
Copilul = medalie
51:00 Copiii muncesc enorm să ajungă o medalie, de aceea apar și cazuri de copii care suferă de burn-out.
Cum pregătim copiii pentru timpurile care se schimbă?
54:40 Urania Cremene crede că soluția e simplă: ”Uităm de meserii și creștem abilități.”
Cuvinte interzise
56:50 ”Nu ești bun de nimic”, ”nu te mai iubesc”, ”mă faci cu capul”, ”nu mai pot cu tine” - iată doar câteva exemple de propoziții care nu ar trebuie rostite la adresa copiilor noștri.
Reguli
1:03:30 Sunt 3 reguli care ne spun cum să intervenim atunci când copilul face un lucru nepotrivit: 1. Nu-ți faci rău tie. 2. Nu faci rău altora. 3. Nu faci rău mediului.
Despre alternative în momente de criză
1:07:50 Ca să găsim soluții, trebuie să ne conectăm. Forța e întotdeauna ultima soluție.
Urmarile pandemiei
1:13:05 Adevărul e că nu știe nimeni ce urmări va avea perioada în care am trăit izolați.
Educă azi ca să nu vindeci maine
1:20:50 Foarte multe relații dintre părinți și copii se rup în adolescență. Ce e de făcut? Campania ”Educă azi ca să nu vindeci maine” are răspunsul.
Recunoștință și resentimente
1:25:00 „Nimic din ceea ce înseamnă viață nu se poate construi pe resentimente, ci doar pe recunoștință.”
#FainSiSimplu #MihaiMorar #UraniaCremene
ABONEAZĂ-TE PENTRU MAI MULTE CLIPURI FAINE:
🟠 bit.ly/Subscribe_FainSiSimplu
FAIN & SIMPLU ONLINE:
🟠 CLUB PENTRU MINTE, TRUP și SUFLET - fainsisimplu.ro
⚪ SPOTIFY - bit.ly/FainSiSimplu_Spotify
⚪ APPLE PODCASTS - bit.ly/FainSiSimplu_ApplePodc...
⚪ GOOGLE PODCASTS - bit.ly/FainSiSimplu_GooglePod...
🟠 KZread - / fainsisimplu
🟠 FACEBOOK - / fainsisimplu
🟠 INSTAGRAM - / fainsisimplu
MIHAI MORAR ONLINE:
🟠 FACEBOOK - / mihaimorar
🟠 INSTAGRAM - / mihaimorar
🟠 TIKTOK - / mihaimorarofficial

Пікірлер: 554

  • @doinaconsatntin9603
    @doinaconsatntin96032 жыл бұрын

    Am 66 de ani! este fabulos,tot ce am aflat despre greselile noastre ca parinti,sper să pot ajuta copilul care are 36 de ani sa isi creasca copii(când ii va avea) sa nu le mai repete!multumesc,pentru invitată si general,D-le Morar,pentru TOTI,invitatii!

  • @centric145

    @centric145

    Жыл бұрын

    Da ,intr adevar.Ce pacat ca nu se fac cursuri obligatorii de parenting pt cei care vor sa se casatoreasca.

  • @em4665

    @em4665

    Жыл бұрын

    Foarte faina atitudinea dumneavoastra.

  • @lauralaurissima142

    @lauralaurissima142

    Жыл бұрын

    Felicitari Doina Constantin pentru deschidere! Sper sa va achizitionati si cart de parenting cand o sa deveniti bunica. Am incercat si eu cand mama mea a devenit Bunica insa nu a fost receptiva si nu am luptat cu asta. Mi-am vazut eu de rolul de mama mai departe :)

  • @camelialupu-uh5th

    @camelialupu-uh5th

    2 ай бұрын

    Felicitari pentru invitată! Ascultand.o mi.am dat seama de multe greșeli pe care le.am facut ca mama, dar acum ca si bunică imi voi corecta aceste greșeli. ❤🙏

  • @ALUZIVA
    @ALUZIVA3 жыл бұрын

    like inainte sa inceapa podcastul, pentru ca o ador pe Urania.

  • @aladelaradio

    @aladelaradio

    3 жыл бұрын

    Sper sa îl ții până la final. Cu drag, 💫

  • @ALUZIVA

    @ALUZIVA

    3 жыл бұрын

    @@aladelaradio cu siguranta, mai ales cand e vorba de ea; insa am vazut toate podcasturile tale pana la final si te felicit pentru tot ce faci. keep it up!

  • @aladelaradio

    @aladelaradio

    3 жыл бұрын

    @@ALUZIVA 🙏💫

  • @mariaconstantin2207

    @mariaconstantin2207

    3 жыл бұрын

    La fel 😄😁si aici

  • @lariana8182

    @lariana8182

    3 жыл бұрын

    @ALUZVA Cred ca ai fii o invitata pe cinste si tu !

  • @corulvoceacopilariei9855
    @corulvoceacopilariei98553 жыл бұрын

    Atunci când dai like înainte să asculți pentru că știi deja cât de mult o să-ți placă 🙂❤️!! O urmăresc pe Urania de mult timp. Este minunată!

  • @aladelaradio

    @aladelaradio

    3 жыл бұрын

    Aștept și reacția după ce ai ajuns la final. After-taste-ul :)

  • @Poootatooo777
    @Poootatooo7773 жыл бұрын

    Foarte frumos! M-a emotionat discutia, fiind in mare parte crescuta de o bunica foarte severa si o mama care a „spart tiparul“ (bunicul si tatal nu au fost foarte implicati in formarea mea, lasand asta mai degraba in seama femeilor). Anul acesta am implinit 27 de ani. Mama m-a nascut la 24. Pe atunci nu era la fel de usor ca si acum sa te informezi despre cresterea copilului, insa a devenit din ce in ce mai usor, iar asta am observat si in comportamentul mamei mele. Ea a evoluat, s-a detasat de modul in care a fost crescuta, dar mai ales: a inteles faptul ca nu e niciodata prea tarziu sa devii o varianta mai buna a ta, chiar ca si parinte. In perioada adolescentei m-a ascultat, m-a inteles si m-a sprijinit mai degraba ca o prietena, ca cineva care nu a uitat cum e sa fii adolescent. Mi-a fost mama dupa discutiile cu diriginta si prietena cand am plans din dragoste. Un lucru am apreciat mereu, mereu si vreau sa fiu ca ea atunci cand imi cresc fiul: a fost sincera. Ca tot ati vorbit despre „adevarul despre viata“ si cand se intampla el: adevarul in viata mea s-a intamplat de fiecare data cand am pus o intrebare, fie ea oricat de incomoda si am stiut ca oricare ar fi raspunsul la acea intrebare, mama nu se ascunde dupa deget. Ca sa dau un exemplu: aveam 12 ani si era toamna in care au divortat ai mei. Mi-am intrebat mama daca are pe altcineva si mi-a spus ca da. Mi-a raspuns mai apoi toate intrebarile. Situatii ca aceasta mi-au dat mereu siguranta. Stiam ca nu exista nimic de care sa „ma tem“. O apreciez si pentru faptul ca m-a pus mereu la curent cu ce se intampla in viata noastra, fara sa-mi transmita grijile si problemele ei. Poate si mama ar fi raspuns ca nu vrea sa ajung ca si ea, avand in fata greseli si nesiguranta, vrand ca si eu sa fiu mai buna decat es (ce-o fi insemnand si asta), insa daca e sa ma intrebi pe mine, eu vreau sa ajung ca si mama mea.

  • @andreeaconstantin6934

    @andreeaconstantin6934

    2 жыл бұрын

    superb!

  • @Poootatooo777

    @Poootatooo777

    2 жыл бұрын

    @Random Stuff eh, nu mai lua ad litteram tot ce citesti ☺️. Am vrut doar sa subliniez ce mama minunata am

  • @emii4275
    @emii42753 жыл бұрын

    Wow! Dacă mesajul Uraniei ar ajunge la 50% din părinții din mediul urban (măcar) cu siguranță am avea o lume mai buna! Felicitări Mihai, pentru calitatea podcast-urilor și pentru ce oferi societății! Avem multe de învățat ❤️

  • @eduardpacoo

    @eduardpacoo

    3 жыл бұрын

    Nu este de ajuns sa ajunga acest mesaj la părinții din mediul urban,trebuie să și înțeleagă ceva...

  • @ssimonica

    @ssimonica

    Жыл бұрын

    Proverbe 13:24 24 Cine cruţă nuiaua îşi urăşte fiul, dar cine-l iubeşte are grijă să-l disciplineze.

  • @danimihai2264

    @danimihai2264

    Жыл бұрын

    @@ssimonica îmi place acest proverb. Numai că o grămadă de "babuini" care folosesc parenting vor înțelege cuvântul nuia ca o chestie fizica nicidecum existența uneia mentala :)

  • @cfc6523

    @cfc6523

    Жыл бұрын

    @@ssimonica Felicitări pentru textul biblic...oamenii vor să realizeze lucruri bune fără instrucțiunile date în cartea lui Dumnezeu, Sfânta Scriptură.

  • @oana10

    @oana10

    Жыл бұрын

    Nu merci. Stim ce sa facem nu ne trebuie marketingul ei

  • @GreenBlood2905
    @GreenBlood29053 жыл бұрын

    Nici nu stiam de existenta acestei doamne si numai cand am citit "copilul tau nu iti apartine" stiam ca e ceva ce trebuie sa urmaresc, si nu doar eu, ci toata tara. ^_^ Multumesc!

  • @TrueFact92

    @TrueFact92

    3 жыл бұрын

    Asa o fi. Nu îți aparține la modul că nu ai dreptul de a pune stăpânire pe acțiunile și pe gândirea acestuia, dar tot al tău e, sânge din sângele tău. Prin urmare, cum te vei exprima în vorbire când amintești despre el: "copilul meu" sau "copilul pe care l-am făcut"? Întreb și eu. 😄

  • @GreenBlood2905

    @GreenBlood2905

    3 жыл бұрын

    @@TrueFact92 Eu as face analogie cu toate darurile pe care ni le face Creatorul: sanatate, putere de munca, minte sanatoasa, ... etc Nu ne apartin cu toate ca nimeni nu ne-a impus instructiuni de folosire :)

  • @TrueFact92

    @TrueFact92

    3 жыл бұрын

    @@GreenBlood2905, întrebarea mea a fost alta. Am înțeles ce vrea să spună doamna de la bun început.

  • @ionelabotezatu6488

    @ionelabotezatu6488

    3 жыл бұрын

    @@TrueFact92 u8uiu9 7lp9l0

  • @GreenBlood2905

    @GreenBlood2905

    2 жыл бұрын

    @@alxforbidden Da!

  • @dorinamitrache9965
    @dorinamitrache99653 жыл бұрын

    Util până la revelație. De astfel de transfer de informare avem nevoie. Schimb de idei, acumulare, iluminare, cunoastere, transfer...Doamne, cât de frumos și necesar. Felicitări oameni buni care veniti in mințile, simțirile, emoțiile noastre cu astfel de transfer. Mulțumesc Felicitări

  • @andreeastefania802
    @andreeastefania8023 жыл бұрын

    Fiind însărcinată în 39 săpt, subiectul asta e o binecuvântare! 🙏

  • @aladelaradio

    @aladelaradio

    3 жыл бұрын

    Sa aduci pe lume o lume nouă & bună!

  • @andreeastefania802

    @andreeastefania802

    3 жыл бұрын

    @@aladelaradio Doamne Ajuta!

  • @ancamocanu7938

    @ancamocanu7938

    3 жыл бұрын

    Naștere ușoară și implinitoare. Sănătate multa!

  • @andreeastefania802

    @andreeastefania802

    3 жыл бұрын

    @@ancamocanu7938 mulțumesc din suflet! ❤️

  • @rdmihaela
    @rdmihaela3 жыл бұрын

    Calmitatea si siguranta cu care Urania vorbeste...pe mine una ma face sa pun capul in jos si sa ma rusinez.De cat de usoare ar fi lucrurile si de cat de rau ne complicam in acest parenting.Ma motiveaza sa iau act de schimbare.Podcast minunat, oameni pregatiti si minunati.Multumesc

  • @mariana400

    @mariana400

    Жыл бұрын

    Nu trebuie sa va rusinati, ci sa analizati cu atentie. Notati afirmatiile si vedeti ce are legatura cu viata reala si ce nu, ce anume va face bine din toate si ce nu. Eu zic asa: consultati si un calugar si un psihoterapeut clinician si o doica foarte experimentata si o mama singura cu 5 copii, care nu are sot nu are parinti, cititi si carti despre cresterea copilului (le gasiti oriunde, si la e-mag daca vreti. Vedeti de la cine puteti invata cel mai mult si de unde. Nu stati doar in ce zice Urania Cremene, nu este ea unic stalp si etalon. Ea nu e doica, nu e bona, nu e psiholog, e un om cu pregatire in drept, specializat in management, care a urmat un curs de "noua metoda de educatie" si din antrenat manageri s-a schimbat si antreneaza mamici. De astfel de traineri e lumea plina. O persoana sau cateva poate au creat un sablon educational bazat pe, zic ei, blandete, motivatie, prietenie, intelegere si in realitate o violenta mascata, pentru a forma societatea intr-un anumit fel, a-i imprima un anumit traiect. Ei bine persoana sau persoanele respective recruteaza acesti traineri, persoane cu pregatire in domenii diverse, pe care si-i selecteaza, ca ei au un anumit profil psihologic, nu fac treaba asta cu oricine. Insa asta nu va functiona, decat pe o perioada relativ scurta, dupa care va pica. Niciun tipar artificial creat si implementat pe populatii diverse nu rezista in timp; e un experiment imposibil.

  • @crissmartalec276

    @crissmartalec276

    Жыл бұрын

    @@mariana400 nu vad unde e violenta mascata in explicatiile Uraniei Cremene...

  • @mariana400

    @mariana400

    Жыл бұрын

    @@crissmartalec276 Eu am explicat in legatura cu acest subiect. Nu ma refer doar la ea, ci la informatia ce se vehiculeaza in legatura cu acest nou curent, care e o chestiune ideologica. Eu cred ca vreti sa ii luati apararea ei personal, dar nu e singura in aceasta directie. Ca sa fiu mai clara...lucrurile stau asa: 1. Parentingul nu inseamna calitatea sau mai bine zis insusirea de a fi parinte si nu e despre cum sa fii parinte bun. Termenul de parenting nici nu exista in vreun dictionar, nici macar in cel de engleza. Nici etimologic nu are un sens sau altul,el nefiind existent ca atare. Parenting asa cum e aceasta denumire, e un curent ideologic, post-modernist, care el vrea sa implementeze niste principii complet noi, principii-sablon, neintalnite pana acum, care ele nu tin nici de traditie, nici nu au o baza stiintifica, e pur ideologic. El se bazeaza pe niste principii religioase, din religia new age (deci baza e pe doctrinele acestei religii cu toate ca toti or sa va spuna ca e nonreligios, dar multi nu sesizeaza nuantele, nici macar multi dintre traineri). Ea e aparuta de vreo 20 de ani, la noi poate mai recent. 2. Scopul acestui curent este sa duca societatea intr-o anumita directie. 3. De ce e o violenta mascata? Este, pentru ca totul porneste de la un deziderat, care suna cam asa: sa cresti un copil fara recompensa si pedeapsa, deci in afara lor, or aicea intervine bulgarele, care se rostogoleste. De ce? Insusi Dumnezeu in Sf Scriptura a introdus pedeapsa, chiar din Cartea Genezei. El i-a pedepsit pe Adam si Eva pentru neascultare. De ce i-a pedepsit? Din rautate si razbunare? Nu, ci pentru a-i determina sa invete o lectie de viata. Asadar parintii isi pedepsesc copiii nu pentru a le face rau sau a-i rani, ci pentru a le arata ce e bine si ce e rau asta trebuie sa invete prima data. A ii educa in afara consecintelor, a aflarii actiunilor lor de bine si rau este echivalentul cu a ne erija in cineva mai bun, mai drept, mai intelept ca Dumnezeu, adica a Ii nega puterea, or asta ce altceva edecat violenta? Prin minciuna in primul rand,nu ai cum sa sa fii ca Dumnezeu, apoi urmeaza alte rele. A nu indruma copilul sa stie de mic ce e bine si ce e rau inseamna a forma viitor adult care va duce o viata perfect haotica. El va fi precum fiul risipitor. Poate va supravietui si asa,dar poate nu si atunci se va pierde. Deci daca lasi cravasa jos din mana in dreptul copilului e un lucru bun; daca insa inlocuiesti tot cu aceasta a doua extrema nu mai e bine si te trezesti cu un viitor adult tarandu-se in noroi sau beat, drogat, zombi drogat sau nu mai stiu eu cum, pentru ca ai abdicat de la a fi autoritatea propriului tau copil te-ai erijat in prietenul cu care se trage de sireturi...nu e bine. Eu nu zic ca e interzis cuiva sa-i asculte pe cei ce propovaduiesc acest curent, pentru ca ei nu sunt psihologi sunt apostoli, formati in economie, drept si eu stiu ce alte domenii fara legatura. Chiar Biblia spune "cerceteaza toate lucrurile si alege ce este bun". Deci eu zic fiecare sa cerceteze bine in ce se baga, daca intr-adevar ii e de folos pentru el sau daca trebuie sa se indrepte in alta directie. In niciun caz nu as da crezare unor persoane care spun "uite ca am folosit metoda aia si recomand". Nu recomanzi nimic. E problema ta ce ai ales, fiecare e dator sa gandeasca pentru el, sa stea, sa analizeze sa intoarca pe toate fatetele. Mie personal treaba asta cu absolventi de stiinte politice, care urmeaza cursuri si devin experti intr-un curent ideologic mi se pare de o dubiosenie...mai ales ca multi nu au copii sau unii au si ii cresc, dar sunt extrem de putini, sau altii ii au si ii cresc bonele in timp ce ei dau lectii. Mai multe poti afla despre copii de la o doica de 70 de ani, care a avut toata viata si copii si nepoti si i-a crescut si pe ai altora sau de laama singura cu 5 copii, vaduva, parintii batrani si bolnavi si ea duce toata casa decat de la un astfel de trainer sau astfel de traineri care vine si iti recita niste teorii goale, in proportie de 60% fara acoperire in viata reala.

  • @danielatulbure7079

    @danielatulbure7079

    Жыл бұрын

    .

  • @andawanda9290

    @andawanda9290

    2 ай бұрын

    Calamitatea și siguranța asta este foarte studiată, tocmai ca tu să fii prins de asta. Ea de fapt, din asta și-a câștigat banii la început. Apoi s-a reprofilat pe parenting.

  • @crisciolacu791
    @crisciolacu7912 жыл бұрын

    Fericită că existați! D-na Urania Cremene, știți, creați minți așezate, copii și părinți împliniți! Mulțumim amândurora!!!

  • @andreeaszabo3565
    @andreeaszabo35653 жыл бұрын

    În copilărie am fost fascinată de mama lui Ion Creangă, o femeie fara carte dar care a făcut tot posibilul sa scoată oameni cu carte din prunci. În mintea mea a rămas întipărit ca auto educația face diferenta intre noi .

  • @andreeaszabo3565

    @andreeaszabo3565

    2 жыл бұрын

    @Random Stuff sa fii cu carte nu înseamnă să fii cu putere. Cartea te nobileaza nu scoala

  • @muttymutty5318

    @muttymutty5318

    2 жыл бұрын

    @Random Stuff Oamenii fără carte AU lăsat oamenii cu carte să distrugă lumea.

  • @maddi162

    @maddi162

    2 жыл бұрын

    @Random Stuff Oamenii cu carte care si-au dorit din ce in ce mai mult, care au folosit cunostintele acumulate fara a tine cont de etica...pentru ca da, cartea ne dezvolta creierul, dara fara Dumnezeu e inutila si cartea, parerea mea...

  • @elenagrecu190

    @elenagrecu190

    Жыл бұрын

    @@andreeaszabo3565 asa ar trebui sa fie dar în timpurile care trăim unde ai putea merge și ce ai putea face fără o diploma??!!

  • @the.only.one0001

    @the.only.one0001

    Жыл бұрын

    Corect dar depinde de percepția cu care te naști , si contează mult sa sti sa faci diferența intre bun si rau de mic copil , de altfel daca nu ai un model e cu atât mai greu cu auto educația !

  • @coffeebreak4108
    @coffeebreak41083 жыл бұрын

    Doamne, ce femeie. Cum am savurat tot. Ce voce calda și blândă. Mulțumim Mihai și Urania! 🙂❤️

  • @crisanolga3355

    @crisanolga3355

    Жыл бұрын

    😭

  • @crisanolga3355

    @crisanolga3355

    Жыл бұрын

    Ma

  • @mada3811
    @mada38113 жыл бұрын

    Felicitări amândurora! Urania cu fiecare argument dat simt ca definește normalitatea de care muuulti părinți se depărtează: -infantilizam copiii de 7-8 ani -trăim la curte și nu scoatem copiii afara -ii ținem in mașina cu tati și mamele merg la cumpărături pe fuga pt ca face copilul ca toate animalele -copilul nu știe cum sa se comporte la un restaurant și este agresat, dar nu este vina lui ca este prima data când ajunge acolo -copiilor nu li se explica din păcate sunt copii bătuți fără sa afle de ce Etc TR Keep going Morar! Toate cele bune familiilor voastre!

  • @jodahcriss2015
    @jodahcriss20153 жыл бұрын

    Nu pot sa spun decat felicitari. Este unul din putinele podcasturi pe care am avut timp sa le ascult. Nu ca nu imi plac activitatile de genu, dar efectiv nu am timp sa ascult. Cred ca la majoritatea parintilor, lipsa timpului din N motive, fie ca e munca, fie ca sunt alte activitati, se rasfrange asupra cresterii copilului. Este foarte adevarat tot ceea ce spune Urania Cremene, se vede ca este un profesionist desavarsit, dar in societate, in ziua de azi, unde efectiv omenirea duce lipsa de timp, oamenii adopta metode diferite de a-si creste copiii, care uneori dau roade mult mai bune decat o disciplina severa si absoluta. Ca si parinte singur, pot spune ca vad asta pe pielea mea. Nu sunt cel mai bun parinte din lume, mai am multe de invatat in ceea ce priveste parenting, dar cred si sustin cu tarie, ca inafara de disciplina, copilul are nevoie de afectiune mai mult. Degeaba il disciplinezi daca nu ii oferi dragoste pura si adevarata cand trebuie copilului. Parintii trebuie sa relationeze cu copiii lor prin comunicare continua, de cand sunt bebelusi si pana la sfarsitul vietii, pentru ca acestia din urma sa se dezvolte natural, pe etape cum e si firesc. Tot ce inseamna tehnologie in ziua de azi, dupa parerea mea, ne fura momente pretioase din viata copiiilor nostri. Nu suntem acolo cand trebuie si asta conteaza in cresterea copilului. Crestem din start cu un deficit in fata copiiilor nostri. Generatia actuala este cu mult, mult mai desteapta decat noi din cauza tehnologiei. Informatia este acolo, din abundenta pentru noi si copiii nostri, iar noi trebuie sa tinem pasul cu ei pentru a nu ne pierde pe drum si a nu ramane in trecut.

  • @mariavirginiatanasa9211

    @mariavirginiatanasa9211

    3 жыл бұрын

    Adevarat! De acord cu tot ce ati scris.

  • @alexbalea6404

    @alexbalea6404

    2 жыл бұрын

    Perfect adevarat tot ce ai scris. As adauga o singura chestiune legata de comunicare. Intradevar trebuie multa comunicare, dar nu doar comunicare verbala, ci si comunicare non verbala. Mai ales pentru copii de varste mici.... Copii raspund muuuultt mai bine la comunicarea non verbala, a se citi atitudine, indiferent de varsta lor..

  • @ancatoda7211
    @ancatoda72113 жыл бұрын

    Urania este o doamna în adevăratul sens al cuvântului. E deosebita.

  • @pascugabi3688
    @pascugabi36883 жыл бұрын

    Sunt de acord ca trebuie copii sa invete mai degraba lucruri practice , dar daca munca unui arhitect considera invitata dumneavostra ca poate fi inlocuita cu un calculator, inseamna ca nu intelege ce inseamna sa fi arhitect si nu intelege ce inseamna sa comunici cu o persoana pentru a afla ce dorinte are cu privire la mediul in care doreste sa traiasca. Pentru o persoana care face formare etc., m-as fi asteptat ca aceste lucruri sa le inteleaga. Sa fi arhitect nu inseamna sa desenezi, inseamna sa intelegi, sa comunici sa fi un creator, sa fi un bun practician, un om tehnic, iar desenul este doar modalitatea prin care transpui.

  • @alexandraalbertz1442

    @alexandraalbertz1442

    3 жыл бұрын

    Era doar un exemplu de a invata skills din diferite arii, nu a fi axat doar pe una pt ca nu stim cum evolueaza tehnologia

  • @alexbalea6404

    @alexbalea6404

    2 жыл бұрын

    Total de acord cu ce ai spus, da exemplu pe care l a dat s a referit la altceva.. S a referit la importanta dobandirii cat mai multor competente, in orice domeniu, pentru ca nu se poate prezice cum va evolua tehnologia.. Da ai foarte mare dreptate si sunt de acord cu ce ai zis, dar din pacate celelalte comentarii sunt de genu 'am avut o trauma in copilarie....' deci nu ma astept sa inteleaga la ceea ce te ai referit

  • @elenapopa1186
    @elenapopa11863 жыл бұрын

    A fost superb. Nu ascult de regula podcast-uri din Romania, dar ador Fain si Simplu pentru ca este despre oameni si luptele noastre zilnice despre care nimeni nu vorbeste. Felicitari lui Mihai Morar si echipei.

  • @leontescucatalina1497

    @leontescucatalina1497

    2 жыл бұрын

    Hello 😊 Daca doresti sa mai adaugi in lista ta si alte podcasturi romanesti, iti propun Mind Architect cu Paul Olteanu si echipa sa. Discutiile sunt extrem de captivante si educative✌

  • @elenapopa1186

    @elenapopa1186

    2 жыл бұрын

    @@leontescucatalina1497 Multumesc, sunt la zi si acolo :D

  • @tatianagutu2872
    @tatianagutu28723 жыл бұрын

    Salutări din Chișinău ♥️ Mulțumesc mult Mihai Morar și invitaților! Mult succes🙏

  • @marilenaelena3129
    @marilenaelena31293 жыл бұрын

    Felicitari pentru invitatul tau! Cand copiii mei s-au nascut acum 20/18 ani, nu stiam eu de parenting, dar am incercat cu cunostintele mele minime de bun simt sa nu ii umilesc si sa fac din ei adulti responsabili!!! Copiii mei au experimentat lucruri, bune sau rele, iar eu ca adult de cate ori simteam nevoia sa ii pedepsesc numaram pana la 10 si apoi sa deschideam gura. In cele 10 secunde, aveam timpul necesar sa analizez situatia. Si fiind baieti cu diferenta mica de varsta intre ei, existau conflicte, care de multe ori se termina cu o mica bataie intre ei. Rezolvarea mea cand pe la 4/2 ani veneau si imi spuneau ca se bat eu "ii trimiteam sa isi scoata ochii" si dupa sa revina la mine. In secunda urmatoare conflictul inceta si erau cei mai buni prieteni. S-a intamplat de vreo cateva ori si astazi baietii mei sunt cei mai buni prieteni, daca au nevoie de ajutor inainte de a apela la mami si tati ei se ajuta reciproc. Niciodata nu am considerat ca unu este mai mic, si unul mai mare, ca unul este mai bun la un anumit lucru si celalalt nu are acesta Am evitat bataia si am incercat sa ii cresc responsabil si independent iar acest lucru incepe sa se vada. Incet si cu rabdare am crescut copii buni.

  • @ematodoran2800

    @ematodoran2800

    Жыл бұрын

    Felicitari!!!

  • @marianaavram2266
    @marianaavram22663 жыл бұрын

    Nu o cunosteam pe Urania, insa dupa acest podcast o ador!❤️Ce om superb!! Multumesc Mihai ca ne-ai facut cunostinta, tine-o tot asa!🙏🏼

  • @paishipim6347
    @paishipim63473 жыл бұрын

    Ai totala dreptate Urania, sunt un copil crescut fără tata și am avut un noroc teribil cu socrul meu care m-a învățat ce este conectarea, însă alături de copii mei am descoperit adevarata conectare. Cât despre tata, eu sunt cea care le da curaj, eu ii încurajez sa descopere necontenit, sa facă tot ce le convine, eu ma asigur doar ca nu sunt in pericol și nu ma panichez, sotul este mai speriat și ii este greu sa accepte nevoia lor de descoperire, setea aceasta de cunoaștere pe care o au. Mulțumesc petru acest podcast, sunteți minunati!

  • @adeladaniela8782
    @adeladaniela87823 жыл бұрын

    Felicitari pentru podcast, 🙏 o femeie foarte inteligenta, plăcută, care emană un vibe pozitiv ✌

  • @simhodis
    @simhodis3 жыл бұрын

    Ascult din America, unde gasesti filme bune, dar nu interviews atat de fain spuse! Felicitari pentru toti invitatii de pana acum! Am ascultat Pr. Necula, Buzdugan, Mirela Retegan si Urania! Ce frumosi sunt romanii cu asa oameni!

  • @teodoradragu6333

    @teodoradragu6333

    2 жыл бұрын

    Ascultați-li si pe cel cu Paul Olteanu. Va va schimba viata.

  • @mariapetrariu
    @mariapetrariu3 жыл бұрын

    Am ceva traume din familie. Dar tin minte o trauma din partea unei profesoare ce mi-a zis "nu o sa ajungi niciodata cineva, o sa fii nimeni fara matematica"(profa de mate). Acest lucru mi-a ramas in minte asa de clar si as vrea sa o întâlnesc sa ii spun ca a greșit spunând asta. Nici un copil nu merita sa i se spună ca nu e capabil.

  • @bsd30

    @bsd30

    3 жыл бұрын

    Am o experienta similara- profesoara de limba romana- imi repeta constant ca nu ma voi descurca la bacalaureat si imi dadea numai max nota 7 ... mare i a fost mirarea cand a vazut 9.5 oral & 7.80 in scris :) la momentul rezultatului. Important este ca noi ne cunoastem valoarea, nu putem controla parerea altora, desi ne ar placea aceasta.

  • @Poootatooo777

    @Poootatooo777

    3 жыл бұрын

    dada, asa si profesorul meu de matematica. mi-a zis ca-mi pic bac-ul la mate si m-a lasat corigenta pe primul semestru in clasa a 12-a (profil mate-info intensiv), asa ca am mers la un profesor desavarsit, care i-a spus mamei dupa cateva ore de meditatii ca nu sunt un geniu, dar ma straduiesc si el crede ca iau undeva in jur de nota 8, in functie si de cum am noroc. Asa a fost, am luat 8.5. Din pacate nu am vazut reactia profesorului meu de la clasa.

  • @roxdu

    @roxdu

    3 жыл бұрын

    Si eu am o asa experiență, si desi am uitat foarte multe din copilarie, mi-au ramas intiparite extrem de clar niste cuvinte in minte. Ma intreb daca nu cumva m-au afectat mult mai mult decât credeam, pentru ca, cumva, am devenit acele cuvinte.

  • @ipop2740

    @ipop2740

    2 жыл бұрын

    Mergi sa ii spui ca a gresit acel profesor ! Merita asta! Ca sa numai greseasca si altor copii.

  • @mariana400

    @mariana400

    2 жыл бұрын

    Petrariu Maria Da si? Care e problema ca v-a spus? Aveati o parere proasta despre dumneavoastra? Mie profa de romana mi-a ars un 1 ca am indraznit sa nu citesc. De atunci am devorat cartile bune de literatura si as alerga la ea cu cerul si pamantul sa ii multumesc. Datorita ei am citit niste carti extraordinare si am inteles ca o cultura generala iti deschide orizontul. Aici toata lumea e trista, toata e lumea e ranita sau traumatizata, dar nimeni nu scoate in evidenta beneficiile unor anumite pedepse asupra copiilor si cum au contribuit ele la dezvoltarea pozitiva a viitorilor adulti. Eliminarea completa a pedepsei va naste monstri. Oamenii aceia se vor obisnui ca totul e roz si se vor simti ofensati la prima palma dura a vietii, pentru ca abia atunci vor vedea ca nu tot ce e in lume li se cuvine si vor avea un mare soc.

  • @patricia-alexandralupas2061
    @patricia-alexandralupas20613 жыл бұрын

    Wow....Foarte interesant si frumos ! Pe tot parcursul podcastului, aveam ochii in lacrimi. Chiar aveam nevoie sa aud asa ceva. Chiar dacă credem că stim sa ne educam copii, totul e foarte departe de adevăr. Este uimitor cum din dorinta noastra de a le fi bine copiilor nostrii, ajungem sa le facem rau mai tarziu. De aceea, consider că primul pas ar fi....sa ne vindecam pe noi mai întâi. Urania, este vocea interioară pe care trebuie sa o ascultam.

  • @otiliadanakuron8690
    @otiliadanakuron86903 жыл бұрын

    Am fost la 2 întâlniri cu ea, m-au ajutat enorm sfaturile ei, fiind ceea ce sunt acum, prin deciziile care le-am luat și le iau în viață, au mai fost și sunt și alții, oameni simpli și faini, cărora le voi mulțimii întotdeauna, pentru omul care sunt astăzi. Un podcast simplu dar fain. Felicitări Mihai Morar, le-am urmărit pe toate, din fiecare am învățat că merită să îți trăiești viața așa cum o simți tu și nu alții, chiar dacă sunt urcușuri și coborășuri, înveți din fiecare lecții de viață simple și faine. 👍🤗🦋

  • @kunivanu22
    @kunivanu223 жыл бұрын

    Recunosc ca e prima oara cand aud de aceasta doamna si efectiv m-a impresionat. Jos palaria! O persoana pretioasa de-a dreptul!

  • @andreicinca9565
    @andreicinca95653 жыл бұрын

    Extraordinar cat de frumos si destept vorbeste aceasta femeie . Felicitari !!

  • @alice72726
    @alice727263 жыл бұрын

    Felicitari! Doi oameni atat de speciali fata in fata...Nu ai cum sa nu asculti pana la sfarsit si sa nu regreti ca s-a terminat. Si cu atat mai mult, nu ai cum sa dai dislike la acest dialog. Viata multor copii s-ar schimba daca parinti cat mai multi si-ar rupe din timpul lor sa asculte cu interes, aceste aproximativ 90 min.

  • @br7616
    @br76163 жыл бұрын

    Podcast Oana Roman: vibe negativ, deprimare, zero energie. Podcast Urania Cremene: energie buna, liniste si vibe pozitiv.

  • @Sunnyday2601

    @Sunnyday2601

    3 жыл бұрын

    Echilibru

  • @prezbiteros

    @prezbiteros

    3 жыл бұрын

    Fiecare persoana invitata vine cu povestea ei. Noi avem puterea de a învăța câte ceva de la toți. Putem avea o experiența pe baza experiențelor invitaților. Viața nu e făcută numai din lucruri frumoase sau numai din lucruri mai puțin frumoase. Toate contribuie la dezvoltarea noastră, la progresul nostru.

  • @georgetamache6739

    @georgetamache6739

    Жыл бұрын

    O comparație inutila. Oana are o poveste de viata grea in spate. In schimb Urania a venit ca o terapeuta la Podcast. Dar unii oameni nu fac diferenta, este prea fina diferenta pt unii..

  • @svetlanaosoianu9679
    @svetlanaosoianu96793 жыл бұрын

    Un podcast educativ și constructiv. Psihologia (inteligență emoțională ) este fundamentul unei persoane împlinite. Sunt convinsa ca astfel de ore ar fi binevenite în școli și universități. Educația emoțională ni-ar face mai fericiți. Va mulțumesc pentru acest dialog plăcut. Timpul de calitate petrecut virtual în compania voastră.

  • @lucianaciui2833
    @lucianaciui28333 жыл бұрын

    Ce amuzant...sunt intr-o perioada cand caut asa ceva!!! Sunt insarcinata si imca putin si vine pe lumea minunatia noasta. Si ma tot gandesc la cresterea ei, cum sa facem sa fie frumos educata!!

  • @alexbalea6404

    @alexbalea6404

    2 жыл бұрын

    Sunt sigur ca fara sa puneti presiune aberanta asupra dvs., daca nu veti proiecta chestiuni ca 'vai ce traume am avut in copilarie, acasa, la scoala, etc.' si daca nu va veti stresa inutil cu lucruri ca 'nu mi cresc copilu bine, il traumatizez, etc.' si il veti creste cu bucurie ca il aveti in preajma dvs., cu iubire, cu liniste, comunicand atat verbal, cat si foarte mult non verbal - prin atitudine; tratand absolut orice chestiune care apare cu flexibilitate si o oarecere 'lejeritate', educatia frumoasa va aparea de la sine, fara absolut nicio indoiala. Avand un copil, e marea oportunitate pe care o avem de a lasa tot trecutul in trecut, si de a reincepe viata de la 0

  • @lilianaalbu4808
    @lilianaalbu48083 жыл бұрын

    Draga Mihai, acest interviu este efectiv o carte educațională si merita distribuit oriunde in lume. Dacă ai putea adauga subtitrare, voi fi prima care îl voi internationaliza. Spor, succes si focus pe promovarea simplității si frumuseții vietii!

  • @manolicamirela7245
    @manolicamirela72453 жыл бұрын

    Pana de curand, podcastul cu adela era preferatul meu, l-as fi ascultat la nesfarsit; acum, stau in dubii, ambele imi plac si am de invatat enorm de la cele 2 🤩

  • @elenaemilia9258
    @elenaemilia92583 жыл бұрын

    Mihai,cat de frumoase sunt aceste podcasturi.Exact de asta era nevoie...la tv vedem altfel de oameni sau nu i vedem pe oameni.Vrem sa auzim oameni cu experientele lor.Sa cunoastem de fiecare data alta viziune.multumim!

  • @alexandraujica6866
    @alexandraujica68663 жыл бұрын

    Acest podcast este extraordinar! Felicitari tuturor pentru idee: este un videoclip de-a dreptul educativ si util. Mi-a inbunatatit weekendul.

  • @mirabelam566
    @mirabelam5663 жыл бұрын

    Mulțumesc, mulțumesc din suflet Urania pentru tot. Mulțumesc Mihai pentru astfel de invitați. DăDoamne la cât mai mulți părinți fericiți și sănătoși dtpdv.

  • @andradamuresan9261
    @andradamuresan92613 жыл бұрын

    La minutul 29 m-am lovit direct..Am 29 de ani și tot mă regăsesc în ce spune..Briliant podcast..Atât pentru părinți cât și pentru restul deoarece toți am fost copii odată

  • @aladelaradio

    @aladelaradio

    3 жыл бұрын

    Asta am simțit și eu când am terminat conversația. Ca nu e doar un Podcast pentru părinți.

  • @cristianapicatureanu1402

    @cristianapicatureanu1402

    3 жыл бұрын

    Idem..

  • @elenabodnarescu4269
    @elenabodnarescu42693 жыл бұрын

    Foarte fain! Cata energie buna in acest podcast. Bravo Mihai! După Adela și Andreea, acesta se adaugă la favorite.

  • @constantinmarilena6667

    @constantinmarilena6667

    3 жыл бұрын

    Si cu Gică Popescu , super interviu!

  • @lacramioaraciobanu1544
    @lacramioaraciobanu15443 жыл бұрын

    Felicitari, Mihai Morar! Recunosc ca renuntasem sa te mai urmaresc, dar de cand faci aceste podcasturi, am revenit si te urmaresc cu mare mare interes. Felicitari si la cat mai multi invitati de mare calibru si subiecte de actualitate. Avem cu totii nevoie de asta. Bravo! 👏

  • @gabrielad.6987
    @gabrielad.69873 жыл бұрын

    de data aceasta, mulțumesc Mihai! o reală plăcere să asculți acest podcast.

  • @Elena_Petrehusi
    @Elena_Petrehusi2 жыл бұрын

    Te-am descoperit de curând și m-ai cucerit. Având un copil de 1 an, îmi doresc din inimă să îl educ echilibrat iar aceste informații au venit la fix. Felicitări și mulțumesc !

  • @maribik1
    @maribik13 жыл бұрын

    Superb şi absolut necesar este podcastul acesta . De altfel cam asta pot spune despre majoritatea podcasturilor tale pe care le-am ascultat : aveam nevoie sa le ascult . Îți mulțumesc !

  • @andreeabucur8118
    @andreeabucur81183 жыл бұрын

    Bravo Mihai pentru ca ai adus-o pe Urania la Podcast! La cât mai multe episoade educaționale in parenting și nu numai. Thumbs up!

  • @gabrielastanciulescu7679
    @gabrielastanciulescu76793 жыл бұрын

    Excelent podcasttt!! Mulțumim pentu sfaturile minunate , pt vorbele pozitive ! Pentru încurajări ! Este de revăzut, de analizat și de luare aminte ! Felicitări Mihai !

  • @MsDanielsita
    @MsDanielsita3 жыл бұрын

    Multumim pentru acest Podcast, Mihai! Aici am descoperit-o pe aceasta frumoasa si inteligenta doamnă. 😊

  • @cristinasimionescu6212
    @cristinasimionescu62123 жыл бұрын

    Ascult și realizez că la orice varsta ai foarte multe de învățat . Mă bucur nespus pentru tot acest univers oferit de tine, Mihai.

  • @firutamoga2910
    @firutamoga2910 Жыл бұрын

    Mulțumesc,pentru acest podcast,Mihai Moraru și Urania,... toți părinții au intenții bune ,referitor la creșterea copiii lor,dar fiecare părinte vede lucrurile, din punctul lui de vedere,...cel mai important,este iubirea dintre părinți (?!),apoi, vine de la sine înțeles,și iubirea ❤️ pentru copiii lor, nu contează,doar iubirea fiecărui părinte,în parte,ci comunicarea între părinți,pentru integrarea lor în societate,...,altfel copiii,de mici își vor da seama, de situația, ca atare,...vor observa Familii fericite,în jur, și își vor forma modele în societate, ,în mamele și tații,pe care îi cunosc,ori din Familie,sau din anturaj,... în general,copiii,din ziua de azi,se îndepărtează,tot mai mult de părinți,de societate, dacă văd că nu este armonie,în Familie,vreau libertate,o situație bună, materială ,dar Fericirea,nu o vor găsi, decât, atunci când se vor maturiza, și se vor întoarce,la rădăcini,de unde au pornit , să nu aibă,doar resentimente,ci și recunoștință, față de părinții lor , într-o bună conectare cu natura ,cu mediul din care fac parte,la scară planetară .

  • @ciutaiuliana2763
    @ciutaiuliana27633 жыл бұрын

    Bravo, Mihai!! Îmi place enorm ce face aceasta femeie, ne ajuta enorm. O minune de om!!!! Respect Urania!!!

  • @adinaanghel5180
    @adinaanghel51803 жыл бұрын

    Este Podcast nr. 1 pentru mine, până acum. Felicitări! Îmi plac întrebările pe care le pui, Mihai! E valabil la toate Podcasturile. Succes în tot!

  • @mihagal7209
    @mihagal72093 жыл бұрын

    Felicitari pentru un astfel de invitat, de care România are nevoie! România are nevoie de educatie, de schimbarea mentalității. In primul rand, noi ca si părinți, trebuie sa ne vindecam de traumele din copilărie, fiind crescuți intr-un spirit comunist. Apoi, ca si cadre didactice, avem nevoie de o schimbare de paradigma si sa luptam pentru o educatie care zidește nu dărâma! Deși ne vine usor sa criticam țara, sistemul, politicienii, schimbarea începe cu noi, si daca putin cate putin influențăm in stanga si in dreapta, ne vom trezi intr-o Românie mai buna!

  • @angeegnib7012
    @angeegnib70123 жыл бұрын

    atata intelepciune si frumusete si energie faina venind din aceasta minunata femeie! am urmarit podcastul cap-coada si i-am absorbit cuvintele, multumesc cu recunostinta!

  • @familiarusenescu1795
    @familiarusenescu17953 жыл бұрын

    What a Saturday morning!!! ❤️🙏❤️🤩 Multumim, Minai! Multumim, Urania!! 🤗 o reala sursa de inspiratie!

  • @lauravlioncu3250
    @lauravlioncu3250 Жыл бұрын

    Încă o lecție minunata !!!! Atât de bine ma simt când ascult astfel de oameni ! Sper din suflet sa vada cât mai mulți aceste podcasturi

  • @EaSyMDL
    @EaSyMDL3 жыл бұрын

    Doamne, frate, m-a busit plânsul la 1:00:00... E inertia atat de mare, dar, DA, IN FIECARE ZI LUPT sa rup lantul vicios si sa le dau copiilor mei directii sanatoase, in primul rand prin model personal!

  • @stefanamanole2341
    @stefanamanole23412 жыл бұрын

    Mulțumesc D. Morar pentru implicare și pentru abordare. Aveți niște subiecte uimitoare, de fapt chestii pe care fiecare dintre noi ar fi bine sa înțelegem tot ce spune invitata dv. Va mulțumesc.

  • @danahopf2316
    @danahopf2316 Жыл бұрын

    Felicitări!!! Respect!! Are dreptate cu greșelile care erau pedepsite si cu frica de greșeală instalată in noi din copilărie, acum lucrând de 20 de ani in străinătate îmi dau seama ca 10-15 ani mi-au trebuit ca sa învăț ca greseala este ceva omenesc si ca din greșeli învățăm si devenim un “Team” mai performant decât eram înainte de a greși careva din echipa. Mie mi-era frica sa greșesc, făceam totul ca un perfecționist in meserie dar echipa din Elveția m-a ajutat mult si m-a învățat ca pot sa fiu un om obișnuit, cu greșelile si durerile lui, si mi-au arătat multă empatie totodata, ca intr-o familie adevarata unde poți fi asa cum esti , fără măști , si mi-au spus ca sint bine asa cum sint, si ca fiecare este diferit, din fericire. Așa ne completam unul pe celălat in echipa. Ma bucur ca mi-am crescut copiii aici, unde esti ok asa cum esti. Si esti respectat si apreciat doar pt ca esti un om. Sa speram ca vom ajunge si in România la respectul care este aici între colegi la locul de munca. Multumim mult pt emisiune. Si da, copiii aici merg singuri si pe jos , fiecare la scoala din cartier începând cu clasa 0, ei fiind de 5-6 ani. Nimeni nu merge însoțit , nici cei f mici. Asta m-a uimit, dar acum m-am obișnuit sa vad pitici pe strada dimineața îmbrăcați cu veste reflectorizante care le ajung pina la ghetuțe , ei fiind încă f mici de înălțime🙈Vestele le primesc gratis de la poliție , ca sa fie in siguranța pe întuneric. Iar acești copii pe care nu-i cunoști de fapt , saluta toți oamenii pe care-i întâlnesc.👍Este ceva f frumos când vezi cum se uita in ochii tai si te saluta, îți zâmbește si asteapta sa-l saluți si tu!☺️🥰

  • @dumitruamanda4479
    @dumitruamanda44793 жыл бұрын

    Superb podcast,cate informatii utile,imi dau seama ca avem informatia la un click distanta,informatia cea de calitate si utila,doar sa ne dorim s o accesam si sa invatam!!!Multumim!!!❤️❤️

  • @sesermanbrindusa8215
    @sesermanbrindusa8215 Жыл бұрын

    Toate întâlnirile cu tine și invitații tăi sunt de o bucurie! Însă întâlnirea cu tine și Părintele Necula a fost cu adevărat o binecuvântare,mi-a creat un senin,o stare sufletească ce nu are margini! Pentru toate un simplu mulțumesc e puțin! Iar tu,Mihai ești minunea din viețile noastre!

  • @mihaelamitran9211
    @mihaelamitran92113 жыл бұрын

    Foarte fain podcast ul acesta. Interesant și plin de învățăminte. Mulțumim!

  • @ana-valentina843
    @ana-valentina8433 жыл бұрын

    Pur și simplu... Faina emisiune! Geniala și inspirationala Urania. 🙏🤗👍❤️

  • @sophieme8337
    @sophieme83372 жыл бұрын

    Absolut superb! Întrebările sunt extraordinare! Si răspunsurile pe măsura ❤ Bravo!

  • @flavir6169
    @flavir61693 жыл бұрын

    Excelent podcast, ca de altfel toate. Felicitari Mihai pentru felul in care stii sa faci invitatii sa se destinda si sa impartaseasca cu noi lucruri pretioase. Abia astept urmatoarele podcast-uri. 👏

  • @missMayaD
    @missMayaD Жыл бұрын

    Am trait o copilarie traumatizanta intr-o familie ,,depravata,,nu am avut exemple bune sau sfaturi,dar ascultand pe dna Urania imi dau seama ce om minunat sunt ca persoana si mai ales ca mama..imi dau seama ca ,,oamenii,,nu se nasc ci devin pe parcurusul vietii.Deci pot spune ca mi-am ajutat copii sa devina niste ,,omuleti,,MINUNATI .

  • @mihaelatomaenciu6656
    @mihaelatomaenciu66563 жыл бұрын

    Felicitări pentru inspirata alegere! Un podcast extraordinar!!! Mi-ar fi plăcut să fie la fel de lung ca celelalte ...

  • @nataliarotaru3334
    @nataliarotaru33343 жыл бұрын

    Un om care chiar are ceva de spus acestei lumi.Minunata Urania

  • @lucianaciui2833
    @lucianaciui28333 жыл бұрын

    Asa ca, iti multumesc Mihai Morar ptr acest podcast!!

  • @dr.-medicveronicaruta9711
    @dr.-medicveronicaruta97113 жыл бұрын

    Extraordinar de informativ... Am absorbit fiecare cuvant 🔥💯🙏❤️

  • @ioanaploscaru3172
    @ioanaploscaru31723 жыл бұрын

    Foarte tare! Podcastul meu preferat de pana acum! Foarte eye opening!

  • @ruscaingrit5929
    @ruscaingrit59292 жыл бұрын

    Foarte adevărat ce spune aceasta doamna minunata.Atata de greu este să crești un copil frumos , că d crescut se cresc, dar sa îl crești frumos cu temelii bine împământate cu principii frumoase . Bravo Mihai, mulțumim pentru lecțiile de viață frumoase care se regăsesc în podcasturile tale.

  • @petronelagiurgila2796
    @petronelagiurgila27963 жыл бұрын

    Super podcast. Cu Urania invitată, fain& simplu... Merita vizionat! 👀 Multumim,Mihai... 👏

  • @marcelinaailincai8460
    @marcelinaailincai84603 жыл бұрын

    Fantastic intervin și totodată extrem de educativ. Felicitări amândurora!

  • @iulianaalexe7428
    @iulianaalexe74283 жыл бұрын

    Podcastul tau chiar e fain si simplu.Imi plac foarte mult invitatii tai si cum stii tu sa-i pui in valoare.Fain de tot!👍

  • @ralucasamson6307
    @ralucasamson63072 жыл бұрын

    Extraordinara femeie!!!Felicitari ,Mihai,pentru emisiuni!!

  • @mihainechifor80
    @mihainechifor803 жыл бұрын

    Bun, bun de tot. Mulțumim!

  • @andreeamark405
    @andreeamark4053 жыл бұрын

    Ce m-a zguduit putin a fost treaba cu recunoasterea greselilor! S-a zbarlit pielea pe mine la intamplarea cu ridicatul in fata clasei si nu stiai raspunsul sau lectia. Dureros si umilitor. Asta are repercursiuni atat in viata de adult cat si cea de parinte. Sa am grija sa nu gresesc si mai ales in cresterea copilului. E o presiune imensa si aberanta , pentru ca e absolut normal sa gresim. Si presiunea legata de faptul ca poti traumatiza copilul prin modul de crestere. Te gandesti ca orice faci si cum faci poate sa il traumatizeze! Anyway, foarte frumoase podcast-urile tale. Multumesc! Zi faina!

  • @BadMitzi

    @BadMitzi

    3 жыл бұрын

    Repercusiune*

  • @alexbalea6404

    @alexbalea6404

    2 жыл бұрын

    @Andreea Mark nu atat mediul din scoala, scosu la tabla, ridicatu in picioare, etc. are repercursiuni, pe cat are ambientu familial. Daca ai un mediu familial sanatos, care pot compensa 'umilintele' de la scoala n ar exista repercusiuni. Ridicatu in picioare, scosu la tabla dezvolta discursul public, capacitatea insului de a face fata unor provocari - fie ca stie lectia, fie ca nu. Cu atat mai mult cand nu stie lectia.. Cred ca ai avut colegi, care 'scapau ieftin' pentru ca pur si simplu aveau capacitatea de a iesi lejer din situatia 'umilitoare'. E vorba de optica, de flexibilitate; la fel si in familie si in crestera copiilor: daca intradevar exista 'traume' legate de 'greseli', repetand mereu 'e absolut normal sa gresesti' exista un risc, chiar mare, ca fix chestiunea asta sa aiba repercusiuni. Dar daca se lasa 'pricipiu' asta de o parte, si lucrurile se trateaza cu flexibilitate si o oarecare 'lejeritate', se scapa de presiune imensa si intradevar aberanta, de a traumatiza copilu prin modul de crestere. Absolut orice chestiune, legat de familie, se rezolva cu liniste, iubire si multa comunicare, atat verbala cat si foarta multa comunicare non verbala

  • @mariana400

    @mariana400

    2 жыл бұрын

    Andreea Mark Foarte bine ca te scotea in fata si nu stiai. Si mie mi s-a intamplat. Pe loc atuncew normal.ca nu imi convenea, ca eram de bafta in fata tuturor, dar cand ajungeam acasa de rusinea tuturor luam cartea in mana si o devoram, ca sa nu mai fiu a doua oara in atare situatie si sa nu ma mai simt "pusa la colt". Deci eu dupa un moment ca ala ma ambitionam de mancam cartea. Nu mai puteam sa invat si tot nu vroiam sa ma las pana nu stiam ca pe apa. Asa mi-am castigat respectul tuturor...sa fim lei nu cum spun astia "vai dragi pisicute cu fiong ranite si umilite sa va plangeti de mila". Pai daca la locul de munca seful iti tranteste situatia pe masa de fata cu toti si te trimite la plimbare, ca ai facut-o cu picioarele depui plangere la parchet ca te-a traumatizat? Vai de capul nostru. Mai oamenilor...life it's a beach.

  • @BadMitzi

    @BadMitzi

    2 жыл бұрын

    @@mariana400 pe tine te-a ambitionat, pe altul il termina psihic. Tocmai de aia, ca si profesor sau parinte, trebuie sa vezi cu ce fel de caracter ai de-a face. Daca un om e deja anxios, timid, speriat, sa-l faci de ras in public il ingroapa, uneori chiar la propriu. Lucrezi in Romania, unde sefii sunt de multe ori abuzatori? Sa stii ca-n alte locuri nu-si permit sa tranteasca nimic in fatza nimanui. Orice angajat poate gresi, iar compania nu traieste cu impresia ca a adunat doar genii. Da, te poti duce la procuratura, si anume la HR, daca managerul se crede zeu si-i umileste pe altii. Eu sunt de parere ca oamenii ar trebui sa fie motivati sa invete nu de frica sau rusine, ci pentru propriul lor beneficiu, din dorinta de a cunoaste mai mult samd. S-ar putea ca daca ne scoate Elon Musk in fata clasei azi sa ramanem cu totii repetenti; nu pare ca putem face ca el pana saptamana viitoare.

  • @mariana400

    @mariana400

    2 жыл бұрын

    @@BadMitzi Pai da, dar cand ii spui unui copil sa faca si nu face? Prima data il iei mai ai o responsabilitate, fa asta. Daca vezi ca nu si nu sunt copii pe care nu poti sa ii convingi decat asa si nu o faci ca sa ii traumatizezi, ci ca sa inteleaga ca trebuie. Daca e un copil mai incapatanat din fire , degeaba cauti sa ii spui frumos, sa ii dai o ciocolata. Ce faci daca nu se executa? Il lasi asa in pacea lui ca sa nu il "umilesti"? Iei masuri, ca sa il determini ca pana la urma sa faca. Daca il lasi asa cat e mic el va creste si la varsta adulta va lucra intr-un birou. Pai acolo nu mai e cu prietenie, acolo sefu ii da foaia in fata "poftim fa situatia X, ai deadline" si daca nu face sau e un dezastru ti-o arunca sau poate sa iti spuna...du-te acasa ca mai am 50 de oameni care vor postul tau". Ce faci? Te duci si faci scandal si iti tarai directorul prin tribunale ca el sa aiba castig de cauza? Ca asta se va intampla. Viata e frumoasa, dar e si foarte dura si nu trebuie sa devii un om sensibil si impresionabil la fiecare lucru care ti se poate intampla. Deci nu fiti suparati pe profesorul care e un pic mai dur, o face cu gandul de a ajuta copilul, nu de-l umili si traumatiza pe viitor. Asta cum a fost si cazul meu cu nota 1 pentru necitit la romana, ca am spus asta in alt comentariu. M-a rugat femeia cat m-a rugat, cand a vazut ca nu si nu mi-a trantit-o si stia toata clasa. A fost bine si a fost un imbold pentru a citi literatura si carti bune. Oare a cautat sa ma umileasca? Nu. Oare profesorul care m-a rusinat a facut-o cu scopul de a ma stresa si de a ma umili si rani. Eu va spun ca nu, pentru ca ulterior am aflat ca a spus chiar in cancelarie "aceasta este o eleva desteapta, vreau s-o ajut sa inteleaga ca rezultatele nu sunt numai un lucru nativ, ca trebuie sa si muncesti ca sa ajungi la ele". Deci stati linistiti ca lucrurile astea nu intervin pentru a injosi un copil, ci din contra pentru a te ajuta sa intelegi, ca daca nu a mers cu vorba buna mai incerci ceva si tot la asta ajungi. Pe urma el la maturitate realizeaza ca in felul asta a fost ajutat cand se va lovi de neajunsurile vietii. Acuma aud niste lucruri si nu sunt de acord. Imi spunea o profesoara...e cu cititul citeste elevul daca el vrea, daca nu vrea nu il pun. E, atunci e vina dumitale ca il lasi asa, nu il lasa ca ti-o va reprosa mai tarziu. Alt caz a fost un profesor, care a vazut un elev la scoala jucandu-se in ora lui cu telefonul. I-a atras atentia de vreo doua ori sa inceteze si nu s-a oprit. A treia oara s-a enervat si i-a pus telefonul pe categra. I-a spus "pana se termina ora aicea sta telefonul tau". A incercat copilul, care de acuma era destul de mare 13-14 ani ca el are drepturi ca bla bla. Nu va spun ca parintii, care erau nascuti si ei prin '95 i-au sarit in cap ca o fi, ca o pati, ca legi, ca dreptul copilului, ca tribunal si profesorul le-a zis in felul urmator: "Domnilor parinti, va inteleg si nu am nicio problema ca merg in instanta, pot sa imi iau avocat si chiar daca nu l-as putea plati mi-as lua din oficiu, nu pot nici din oficiu pot sa ma reprezint si singur, nu e o problema pentru mine orice ar fi. Insa prin asta dumneavoastra ii faceti copilului un mare rau, permitandu-i sa faca ce vrea cand vrea si dandu-i drepturi mai mult decat trebuie. Pe mine oricum nu ma interesa ca era telefon sau altceva, e un obiect, nu are valoare, i l-am dat la sfarsitul orei. Sibpentru el e un obiect, azi merge maine i se poate defecta ceva si nu il mai poate folosi. Respectul insa fata de omul din fata ta ramane respect si e o valoare". Nu au inteles incapatanatii ii tot dadeau cu procese verbale, cu drepturi de proprietate si bla bla-uri. Au ajuns la tribunal. Acolo un judecator cu foarte multa experienta a analizat situatia si a spus: eu nu ii gasesc vreo vina acestui profesor, domnul elev dansul nu a calcat nicio lege, el incearca sa va dea o lectie. Le-a zis parintilor, platiti-i acestui om cheltuielile de judecata. S-au dus sa plateasca si el le-a zis "nu tineti-va banii ca aveti casa si copil, dati bani pentru el, dar cheltuiti-i cu chibzuinta sa fie pentri folosul lui". Ce au facut aceo oameni cu banii? Au facut recurs, sa se mai judece o data sa dovedeasca ei ca au castig de cauza. Nu le-a zis profesorul nimic, le-a aratat pe fata ca are un respect deosebit pentru ei, nu le-a cerut un ban, ba mai mult pe durata procesului l-a ajutat pe copilul lor sa ii inteleaga mai bine materia lui in afara orelor de clasa fara sa le ceara oamenilor nimic, ca sa le arate ca nu il intereseaza nimic material. Si ei cum i-au rasplatit? Prin razbunare. Ca tot o tineau ca a incalcat dreptul de proprietate...un neam de oameni nesimtiti si obraznici. Culmea e ca au aflat si ceilalti profesori in cancelarie si au fost revoltati de atitudinea parintilor si mi se pare normal. Deci iata ce inseamna educatia permisiva si in care se invoca dreptul copilului...creaza monstri. Ce fel de viitor adult e acel copil? Un nesimtit caruia toata lumea ii va da suturi cat de iute poate, pentru ca la nesimtire se raspunde cu nesimtire. Asadar vreti o generatie de oameni pierduti, ofensati de orice nimic? Continuati sa le amintiti de o suta de ori pe zi ca ei sunt umiliti si traumatizati chiar si in cazul micilor pedepse. Scoateti pedepsele de tot si veti vedea mai tarziu cum va vor omora cu pietre. VA VOR OMORA CU PIETRE. Toata lumea isi va pune intrebarea oare n-am gresit? Eu nu spun ca un copil trebuid batut cu parul, Doamne fereste, nu sunt de principiul asta ca fara bice nu se poate, se poate. Insa nici asa fratilor sa cazi in extrema cealalta de a le lasa drepturile si ei sa nu stie deloc de obligatii, sa nu existe niciun pic respect, de buna cuviinta, de bun simt...nici asa. Doar oamenii aceia ii pregatesti pentru viata si viata nu e numai floricele si parfum si nu e numai cu blandete. In privinta serviciului in afara Romaniei...sefii sunt ok si motiveaza angajatii, dar daca sunt ai lor. Daca apari tu roman, tu vei ocupa posturile de jos, unde ai lor nu se baga. Daca vrei un post bun vine englezul, vine austriacul sau oricine de orice alta natie si chiar daca e mai slab pregatit, chiar daca tu esti mai bun meserias decat el nu vei fi niciodata inaintea cetateanului lor de bastina. Daca lucrezi in vreun birou vor da omului lor cel mai bun birou si pe tine te vor pune in vreunul intr-un subsol fara geamuri, fars lumina naturala sau intr-un pod sau iti vor gasi vreo rezerva. Stiu si cazuri de genul asta. De-abia dupa multi ani de zile si sedere permanenta cu acte in regula intr-o tara unii au reusit sa ocupe posturi cat de cat bune, dar foarte putini. Sa nu ne imaginam ca pe afara umbla cainii cu covrigi in coada. Multi sunt multumiti ca au salariul 1000 EUR, cand in Romania il aveau 400, dar ce fac acolo? Multi ajung pe post de ospatari, asistente medicale, infirmiere, soferi de taxi etc. Castiga oricum mai bine ca in Romania, aia sunt multumiti ca altii le fac munca, pentru ca ei nu se obosesc, de vorbit urat de noi vorbesc dupa bunul plac, ai nostri stau cap plecat in fata lor ca "zic bine", pentru ca nu e asa strainul in conceptia multora trebuie sa aiba dreptate ca e strain, dar niciunul nu se gandeste sa ii infrunte in fata noi stam sa ne acceptam statutul de carpe...ca deh toti cred ca strainii sunt mai buni, ca asa li se baga in cap.

  • @marinela-nicoletapavel8575
    @marinela-nicoletapavel85753 жыл бұрын

    Foarte bun podcast - ul! Apreciez faptul ca inviti oameni care au ce spune!!

  • @victoriapetra7702
    @victoriapetra77023 жыл бұрын

    Minunată prezență ! Super și instructiv acest podcast. Mulțumiri.

  • @Sunnyday2601
    @Sunnyday26013 жыл бұрын

    Am transmis unei prietene fara să-l privesc, eram sigura ca e buuun..... asa si a fost ❤️, Mulțumesc Mihai, Mulțumesc Urania!

  • @mihaeladamian5211
    @mihaeladamian52112 жыл бұрын

    Wow fascinanta Urania. Mi-ar placea sa o revad. Va ador. Aveti invitați unul si unul. Felicitari. Nu ma pot satura sa va ascult. Nici 10 ore pe zi nu m-ar plictisi .sunteti fantastici. Bravo bravo .

  • @alisiapop4895
    @alisiapop48953 жыл бұрын

    Superb. Fain și simplu și numele emisiunii este perfect acestui invitat. Da, pandemia a fost lunga dar mie mi s-au părut scurta, 3 copii ii luam dimineața și veneam după masă acasă, mare munte, parcuri diferite. Magic, am văzut Anglia în 5 luni cat nu am văzut în 10 ani . Pe urmă gătit, sute de noi rețete și multă distracție. Aceasta "pandemie" a fost un dar pentru mine. Mulțumesc Mihai, mulțumesc Urania .

  • @georgianacrisan1448
    @georgianacrisan14487 ай бұрын

    Este minunată, Urania! ❤ O ascult și urmăresc de câțiva ani și am învățat, și încă învăț din informațiile transmise de dânsa. Pur și simplu o am la suflet! Mulțumesc că exiști, Urania! ❤

  • @marinelaursachi8841
    @marinelaursachi88413 жыл бұрын

    Asa da invitati de calitate! Va urmaresc cu interes!

  • @mihaelamihai9991
    @mihaelamihai99913 жыл бұрын

    Doi oameni de excepție!❤🙏

  • @cristinavalentina73
    @cristinavalentina733 жыл бұрын

    Mulțumesc pentru această minunată conversație! Am învățat ceva interesant.

  • @GaboneDedu
    @GaboneDedu3 жыл бұрын

    FAIN ca de obicei. FAIN pentru ca ideile discutate sunt briliante. SIMPLU pentru ca trebuie sa fie pe intelesul tuturor. Nu simplu fara continut ci SIMPLU de la esential. Urmaritor fidel al podcastului desi n am fost niciodata fan mihai morar de la tv sau zu. Cred ca simplitatea exprima frumusetea si face acest podcast FAIN. Felicitari si abia astept noul podcast.

  • @misnicesmile
    @misnicesmile3 жыл бұрын

    Fain&Simplu-cel mai bun podcast prin invitatii si temele abordate, diferit de altii care fac acelasi lucru, e mai profund, subiecte despre ce este important cu adevarat

  • @dakotadann9445
    @dakotadann94453 жыл бұрын

    Fantastic!! Mulțumesc!! ❤❤❤🤗☀️🍀🌻

  • @CampeanDanaSlabesteRomaneste
    @CampeanDanaSlabesteRomaneste3 жыл бұрын

    O ador 💞 un om minunat , avem ce învăța💞

  • @claudiafurdui7789
    @claudiafurdui77892 жыл бұрын

    Felicitări Urania!! Ești minunată!! Mulțumim Mihai !!

  • @marinelaursachi8841
    @marinelaursachi88413 жыл бұрын

    Fantastic de util acest video! O sa l ascult cel putin de inca 2 ori! Felicitari !

  • @byuliana20
    @byuliana202 жыл бұрын

    Fain,fain.Sunteti oameni frumosi la chip si la suflet♥️

  • @lylyanabogdan6833
    @lylyanabogdan68333 жыл бұрын

    La cât mai multe asemenea !!! Felicitări !👏👏

  • @stefaniaroxanacalofir8565
    @stefaniaroxanacalofir85653 жыл бұрын

    Minunat! Felicitări pentru Podcast! Chiar e fain și simplu! Mi-a mers la suflet

  • @paltinizabella6648
    @paltinizabella66483 жыл бұрын

    Un podcast cu adevărat educativ!

  • @anamacsin4156
    @anamacsin41563 жыл бұрын

    Fain si simplu, cu mult bun gust! Felicitari!

  • @luminita8522
    @luminita85223 жыл бұрын

    Felicitari Mihai! Cred ca podcastul s-a inventat pentru tine! Urania este un om asa cald si smart, avem multe de invatat de la ea! Multumesc!🙏🏻

  • @grigormaria9379
    @grigormaria93792 жыл бұрын

    Doi oameni superbi;felicitari!!

  • @manuelachirescu
    @manuelachirescu3 жыл бұрын

    Hola , de la Barcelona ascult zilnic câte un podcast de-al dumitale . Am descoperit de curând acest format al tau , înainte eram doar pe Zu , ma ajuta enorm , imi da o relaxare și o încărcare spirituala extraordinar de buna . Am descoperit carti pe care le-am si comandat din tara , de care nici nu știam,am descoperit oamenii din spatele imaginii ecranului despre care aveam , poate , o părere greșită și am descoperit ca putem fi mai buni fără prea mare efort . Ce ar fi frumos, ca la fiecare emisiune sa alegi un comment din publicul tău și sa il dezvolți cu invitatul asa noi putem sa aducem în discuție subiecte care ne preocupa sau la acre avem nevoie de ajutor pentru a le înțelege. Felicitări pentru tot ceea ce faci si mulțumim totodată . PS.: imi poți pune link-ul doamnei Urania ca nu il gasesc in atâtea comentarii

  • @laviniapopa2849
    @laviniapopa28493 жыл бұрын

    Super Mihai 👍, mai multe prodcasturi in acest sens.. .... Locuim in alte tari, muncim mult, avem copii.. ... Cred ca intelegi de ceea ce avem nevoie....., 🙏 Multumesc.

Келесі