ȘCOALA PĂRINȚILOR FAINI. DE LA TABLETĂ LA DROGURI. OANA MORARU ȘI SIMONA GHERGHE | Fain & Simplu 151

Fain & Simplu începe un nou sezon cu principalul subiect al toamnei: cum ne creștem copiii. Back to school alături de Mihai Morar și invitatele sale - Simona Gherghe si Oana Moraru.
Gazdele podcastului ZUnivers Părinți CuMinți ne ghidează azi prin complicata slujbă de a fi părinte. Pentru că este o linie fină între a-ți stimula intelectual copilul și a-l suprasolicita și pentru că avem la dispozitie un interval scurt în care îi putem determina întreaga viață, nu rata un podcast care îi poate schimba destinul copilului tău!
La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.
Episod prezentat de HOCHLAND:
👉 / hochland_ro
👉 hochland.ro/
SHOW NOTES:
00:00 - Intro
06:36 - Cât de bună este tehnologia pentru copiii mici?
10:53 - Cum te dezvoltă scrisul de mână și cărțile
21:16 - Află cum depășești momentele dificile cu cei mici!
29:17 - Poți avea și copil fericit și ordine în casă?
38:29 - Este rușinea bună în educație?
45:47 - Nu fi furios cu cei pe care îi iubești!
54:50 - Știai cât rău face social media copilului și mamei?
58:55 - Libertatea de alegere începe la...
1:01:36 - Cum gestionezi cel mai dur moment: drogurile
1:09:59 - Cine este vinovat pentru consumul de droguri?
1:16:57 - Când și cum ai cel mai mare impact asupra copilului
1:23:13 - Venim pe lume cu destinul nostru?
1:29:16 - Cum îi oferi copilului tău o cale fericită în viață
1:36:29 - Ca să ai succes azi în viață îți trebuie...
#MihaiMorar #SimonaGherghe #OanaMoraru
ABONEAZĂ-TE PENTRU MAI MULTE CLIPURI FAINE:
🟠 bit.ly/Subscribe_FainSiSimplu
FAIN & SIMPLU ONLINE:
🟠 CLUB PENTRU MINTE, TRUP și SUFLET - fainsisimplu.ro
⚪ SPOTIFY - bit.ly/FainSiSimplu_Spotify
⚪ APPLE PODCASTS - bit.ly/FainSiSimplu_ApplePodc...
⚪ GOOGLE PODCASTS - bit.ly/FainSiSimplu_GooglePod...
🟠 KZread - / fainsisimplu
🟠 FACEBOOK - / fainsisimplu
🟠 INSTAGRAM - / fainsisimplu
MIHAI MORAR ONLINE:
🟠 FACEBOOK - / mihaimorar
🟠 INSTAGRAM - / mihaimorar
🟠 TIKTOK - / mihaimorarofficial

Пікірлер: 148

  • @aladelaradio
    @aladelaradio8 ай бұрын

    Marile îngrijorări și frici ale părinților din ziua de astăzi au răspuns în acest podcast. Le mulțumesc Oanei Moraru și Simonei Gherghe pentru conversație. Oana este unul dintre cei mai buni educatori pe care îi are România, mereu conectată, mereu updatată… e unul dinte oamenii care pot schimba educația în România, nu doar eu o văd omul potrivit la Ministerul Educației. Iar Simona, pe lângă meseria ei, e unul dintre părinții cu adevărat conectați pe care îi cunosc. Sper să va fie de folos acest episod și, dacă e așa, să urmăriți si podcasturile Părinți Cuminți de pe platforma #ZUnivers, realizate săptămânal de invitatele mele din acest episod. ❤, Mihai

  • @Ronny724

    @Ronny724

    8 ай бұрын

    Exceptional episodul acesta, felicitari! ❤ Nu stiu daca este si cazul altora, dar eu de cate ori urmaresc un episod in care este invitata Oana Moraru, nu ma satur sa o ascult. 🤗👏 Este un om fabulos foarte bine ancorat in realitate.

  • @danaelisei1060

    @danaelisei1060

    8 ай бұрын

    ¹

  • @cristinabrinzea8173

    @cristinabrinzea8173

    7 ай бұрын

    P😢😢

  • @catalinadobrin8957

    @catalinadobrin8957

    Ай бұрын

    😊

  • @petronelawhitman1646
    @petronelawhitman16468 ай бұрын

    Nu am cuvinte sa spun cat de bun este acest podcast!!! Multumim! Ar fi atat de minunat sa fie si in Engleza acest podcast, sa inteleaga tot mapamondul! ❤️💕🙏🏼

  • @ralucaargesanu4439
    @ralucaargesanu44392 ай бұрын

    As asculta la nesfarsit podcast-uri cu aceste femei. Insa recunosc, Oana Moraru e geniala, are o capacitate extraordinara de exprimare cu o fluiditate si coerenta care chiar te ajuta sa asimilezi informatia si sa intelegi. Felicitari!

  • @chelariucristinaflorentina9350
    @chelariucristinaflorentina93506 ай бұрын

    O discuție extrem de valoroasa va ascult cu mare drag,sper sa mai continuați, felicitări Mihai

  • @anatudor340
    @anatudor3407 ай бұрын

    Felicitari pentru acest podcast! Unui copil trebuie sa.i raspunzi la fiecare "De ce?" Si nu cu ..."pentru ca asa spun eu". Copiii nu sunt proprietatea noastra!

  • @Nini-144
    @Nini-1448 ай бұрын

    Cu privire la mersul cu copilașii de 2-4 anișori într-un restaurant, îmi amintesc faptul că în 1973, când aveam 3 ani, împreună cu sora mea de 5 ani am fost cu părinții noștri în concediu pe litoral, la un hotel din stațiunea Olimp. Când mergeam de trei ori pe zi la restaurantul hotelului pentru a lua masa, era de ajuns să ne spună părinții înainte de a intra în restaurant că acolo e bine să fim cuminți, să nu-i deranjăm pe cei din jurul nostru, pentru ca să devenim foarte atente și să ne comportăm impecabil de fiecare dată, deși eram cât se poate de relaxate, vesele și firești. Cred că depinde și de dragostea pe care copilul o are față de părinții săi. Noi ne iubeam imens părinții și ne bucuram ca ei să se simtă bine împreună cu noi în public. Îmi amintesc foarte bine multe situații de atunci, fiindcă eram prima oară pe litoral. Evident, faptul că ulterior eram apreciate de mama, ne ajuta să ne simțim bine și încântate că i-am bucurat sufletul. În concluzie, oricât s-ar strădui părinții, depinde foarte mult și de cât de mult ține copilul la fericirea părinților lui, de cât de mult îi pasă copilului de ei.

  • @cristianacraciunescu4431

    @cristianacraciunescu4431

    6 ай бұрын

    din momentul in care noi, parintii, i-am conceput si pana devin independenti (incl financiar), copiii nu au nicio datorie fata de noi, nici macar sa ne iubeasca... si cu atat mai putin sa le pese la varsta de 3 ani de simtamintele noastre si de ce crede lumea... iar parintii care considera altfel ar trebui sa-si aminteasca motivul pt care si-au dorit copii, sau motivul spiritual pt care au fost alesi sa devina parinti... nevoia copiiilor de-a fi apreciati constant de parinti (si/sau de restul lumii) este de f.multe ori impusa de adultii din jur facandu-i dependenti de parerile lor (sau prin santaj emotional), in loc sa ii ajute pe copii sa'si dezvolte singuri increderea in sine, explicandu'le logic si in limbaj adecvat varstei *de ce* e bine in anumite locuri sa fie cuminti, sa nu deranjeze etc... si ca au dreptul sa-si exprime nemultumirea daca nu sunt de acord cu ce li se spune, iar asta nu-i va face pe parinti sa ii iubeasca mai putin... noi i-am vrut si ne-am asumat rolul de parinti, si tot ce putem face este sa ii iubim *neconditionat* si sa ii ghidam, sa ii ajutam sa isi creasca aripile si sa zboare cu incredere, nu sa ne intrebam cat de mult tine copilul la fericirea noastra daca nu ne asculta de fiecare data...

  • @elenaselene7568
    @elenaselene75688 ай бұрын

    O discuție de excepție Oana merita sa fie ministru. O văd ministru educației. Toți sunteți minunați ! ❤😊

  • @ioanatanase6125

    @ioanatanase6125

    8 ай бұрын

    Votez si eu!:)

  • @camicamelus274

    @camicamelus274

    8 ай бұрын

    Vot si de la mine!❤

  • @claudiamariaoprita666

    @claudiamariaoprita666

    8 ай бұрын

    +1

  • @andreea-cristinapetrica7432

    @andreea-cristinapetrica7432

    8 ай бұрын

    +1

  • @ana.vp.

    @ana.vp.

    7 ай бұрын

    Sa facem o petiție. Doar cu un astfel de om are șanse școală din Romania să evolueze.

  • @stardust3142
    @stardust31428 ай бұрын

    Ca parinte cu un copil la grădinița imi dau seama, în timp ce ascult, ca lipsa mea de încredere in cadre didactice este in primul rand din cauza faptului ca informatia trebuie scoasa cu cleștele de la ei. Motiv pentru care am mereu impresia ca mi se ascund lucruri.

  • @oanas4458
    @oanas44588 ай бұрын

    Felicitari Mihai pentru tot ceea ce faci! Invitate de exceptie!❤ Mama Oanei mi-a fost educatoare, iar cu Oana am fost colega de școala...eu putin mai mica 😊. Doar cuvinte de lauda! Felicitari, Oana! 💞

  • @maayan132
    @maayan1328 ай бұрын

    Tot timpul m-au făcut prietenii și chair rudele sa mă simt că sunt "nebuna' sau prea exigentă că nu dau copilului meu telefon și tableta (are 6 ani). Am auzit și expresia analfabet informatic la care răspund: are timp sa recupereze în câteva luni ce au pierdut alții în câțiva ani. Cel mai important pt mine a fost: ca de mic să învețe ce este o piatră,un lemn,, o frunza... etc. Sunt foarte multe învățăminte in acest podcast. Mulțumim mult ❤❤❤

  • @magdamitrea6201

    @magdamitrea6201

    8 ай бұрын

    Foarte bun comentariul! Bravo! Susțin ideea, la fel procedez , chiar dacă 99% dintre cei din jur comentează. Nu ma interesează, feelingul meu contează.

  • @simonamedrea326

    @simonamedrea326

    8 ай бұрын

    Din acelasi motiv ajunsesem sa cred ca sunt o "neadaptata" in lumea noastra dar mi a trecut pt ca eu simt ca asa e bine si normal sa fie😊

  • @mihaelazaharescu555
    @mihaelazaharescu5558 ай бұрын

    Doamne! Bine ar fi ca aceasta informație sa ajunga la cat mai multe cadre didactice! Programa e foarte important sa fie adaptata vârstei de dezvoltare! Mulțumesc!

  • @emiliamarin2406
    @emiliamarin24067 ай бұрын

    O discutie extrem de valoroasa, de acord ca ar fi putut continua si sper tare mult sa urmeze si alte episoade pentru ca Oana realmente ne impartaseste informatie de aur, intr-un mod simplu, pertinent si cu umor. Multumim tare mult!

  • @anaconstantin9999
    @anaconstantin99998 ай бұрын

    Am un puști cu tsa/adhd si diferite probleme senzoriale si dupa atata studiu am ajuns la aceiasi concluzie. Superb explicat si ma bucur ca cineva are curaj sa vorbeasca despre jucarii. Am studiat mult treaba asta, caci eram foarte mandra ca nu am lasat copilul la ecrane. Mi-a luat ani buni sa inteleg ca jucariile sunt la fel de nocive daca nu mai rau( fiind oferite la varste mult mai mici).

  • @mihaelamihai110
    @mihaelamihai1107 ай бұрын

    Mihai, te rog nu te opri aici! Mulțumesc cu recunoștință pentru aceasta discuție! Am urmărit-o pe Oana. Este un dascăl excepțional, cu har si inteligență, de care scoala românească are nevoie pentru o schimbare sistemica! Oana este o raza de lumina in educatie si impreuna cu alti oameni dedicați poate crea o reformă profundă! Trebuie sa o asculți si pe fiica ei care reda intr-un mod delicat, spontan si sensibil dimensiunea reala a dezastrului provocat de profesorii care nu stiu sa fie dascăli si de sistem, in general, care nu genereaza dezvoltare ci doar teama, neincredere si incompetență in societate, dar mai ales in propria viață a copilului devenit adult.

  • @Lore.r13
    @Lore.r138 ай бұрын

    Superbă discuție, 4h și tot ascultam 🤗

  • @Cristina-lw1rv
    @Cristina-lw1rv11 күн бұрын

    Foarte adevărat.

  • @marioaramuresan1223
    @marioaramuresan12238 ай бұрын

    Oana pur si simplu te ador ❤Si mulțumesc frumos pentru toata informația valoroasă Multumeac Mihai Morar ,sunt mândră ca rădăcina ta este din nord-vest !

  • @carmendamianfarmasi1691
    @carmendamianfarmasi16918 ай бұрын

    Dacă aș putea as da mai multe like-uri. Mulțumesc pentru acest podcast minunat

  • @patachebogdan7425
    @patachebogdan74257 ай бұрын

    Foarte interesat podcastul! Minunat! Multe informatii de calitate, imi dau seama cat de multe ne lipsesc noua parintilor dar mai ales dascalilor (putini sunt cei care mai citesc sau asculta un podcast pe partea aceasta educationala). Cu totii ne dorim ca, copii nostrii sa fie fericiti insa cred ca in Romania foarte putini ne permitem sa oferim educatie ‘mai atent aleasa’ si nu la cea mai apropiata locatie de invatamant de casa. Multumim! 🤍

  • @madalinamada4962
    @madalinamada49627 ай бұрын

    Cel putin de doua ori o sa ma uit la acest podcast! Multumesc!

  • @dianabota2748
    @dianabota27487 ай бұрын

    Sa ne gândim singuri cine suntem cu adevărat ce pregătire și diplome avem cu adevărat ce putere câtă sănătate rezistenta greutate și in ce loc putem să fim pt a nu mai face nici o greseala niciodată pe nici un plan și nici un substrat conștient și în subconștient gând cuvânt și faptă de preferat profesinista luminată limpede clara sfântă educată și manierata rafinată șlefuită înalt!

  • @beso9883
    @beso98837 ай бұрын

    Da, Simona ai mare dreptate, sunt deacord cu tine. Așa un ministru nu are loc printre lichele. Vă admir, ❤❤❤❤

  • @roxanaapostolache542
    @roxanaapostolache5427 ай бұрын

    Ce norocoși sunt copiii care învață în scoala Oanei 🩶

  • @grandpajohn608
    @grandpajohn6087 ай бұрын

    Un podcast exceptional,motivational si extrem de educativ! Multumim pentru orce sprijin si sfat 🌞

  • @anamariacostea9150
    @anamariacostea91508 ай бұрын

    Extraordinar episod si Oameni‼️Multumim din suflet Oana, Simona, Mihai! O sa impartasesc cu cat mai multi🙏😍

  • @andreeas5593
    @andreeas55938 ай бұрын

    O discutie captivanta. Ma bucur ca Simona a ales sa promoveze si altfel de continut. Am crescut cu ea si cu o imensa aversiune fata de emisiunea pe care a prezentat-o ani la rand pe kanal D si unde zilnic de promova doar circ si non-valori. Acum imi este destul de greu sa o ascult vorbind despre niste teme atat de serioase. Probabil ca rolul de mama a schimbat-o destul de mult. Ajuta mult prezenta lui Mihai Morar si a Oanei Moraru.

  • @Nini-144

    @Nini-144

    7 ай бұрын

    Da, la fel, nu pot nici eu să o ascult, fiindcă, din păcate, Simona Gherghe a făcut mult rău societății românești prin emisiunile ei toxice, degradante de multe ori. Probabil că va plăti pentru asta cu vârf și îndesat, fiindcă cine seamănă vânt, culege furtună. Trist.

  • @zalrad
    @zalrad7 ай бұрын

    Foarte frumos! Va Mulțumim!

  • @stefaniamuresan1392
    @stefaniamuresan13928 ай бұрын

    Multumim pentru podcast

  • @cristinarapciuc2821
    @cristinarapciuc28218 ай бұрын

    Vă urmăresc cu mare drag ! Mulțumesc pentru sfaturi! ❤

  • @lauraburlacu2659
    @lauraburlacu26598 ай бұрын

    Nu pot decat sa va multumesc! 👏🤗

  • @ralucaonea9420
    @ralucaonea94208 ай бұрын

    Multumesc Mihai pt acest minunat podcast de unde am luat o multime de informatii utile. Ar fi de folos un alt podcast unde ne-ati invata cum sa procedam mai bine in cazul parintilor care la 8h isi lasa copilasi la scoala ,merg la munca iar la 17h30-18h ajung cu totii acasa si trebuie sa inceapa cu toate cele,mancare,ordine,teme...cum s-ar spune:o famille din ziua de azi,suprasolicitata...cum facem ça sa reusim,personal am momente in care simt ca situatia ma depaseste,prea multe de facut... Multumesc cu recunostinta !😊 Semnat:o mamica de 3 feciori ❤

  • @Nini-144

    @Nini-144

    8 ай бұрын

    @ralucaonea9420 Trebuie să vă dezamăgesc. Cu excepția doamnei Oana Moraru și a altor specialiști desăvârșiți în educație, pe care cu greu îi găsiți, în rest, în general, cele care dau sfaturi au un program de lucru lejer, de maxim 4 ore pe zi, flexibil și nu au nici pe departe competența doamnei Moraru. Din cauză că, în general, doamnele care lucrează 8 ore pe zi ca dumneavoastră nu-și mai văd capul de treabă și nu au vreodată timpul necesar să se ocupe cu bloguri și cu podcasturi. Pentru sfaturi mărunte, cel mai bine e un grup de mămici cu serviciu de 8 ore și 3 copii. Aceste grupuri de prietene sunt infinit mai utile decât generalități oferite cu generozitate de mămici care nu au idee cum e să ai 3 copilași și să lucrezi 8 ore pe zi. Iar pentru sfaturi generale, fundamentale, să citiți cărțile și să o urmăriți pe doamna Oana Moraru care este în cu totul altă categorie, o profesionistă desăvârșită, specializarea dânsei dându-i competența de a da sfaturi cu privire la aspecte fundamentale.

  • @ralucaonea9420

    @ralucaonea9420

    7 ай бұрын

    Buna ziua, nu ma dezamagiti @Nini-144,chiar va multumesc frumos pt mesajul dumneavoastra. Sunt constienta ca ,ceea ce se vorbeste in podcast sunt informatii generale iar noi luam ceea ce ni se potriveste in functie de situatia personala si familiala,de aceea mi-am permis sa ii scriu lui Mihai si sa ii sugerez ça un alt podcast pe aceeasi tema si potrivit majoritatii famililor care au un program obisnuit 8h-18h cum pot gestiona situatia incat sa putem face toate lucrurile cat mai bine. Astept sugestiile dumneavoastra daca cunoasteti asemenea grupuri de mamici ,ca sa aflam cat mai multe sfaturi utile. Multumesc 🙂

  • @cristianacraciunescu4431

    @cristianacraciunescu4431

    6 ай бұрын

    @@ralucaonea9420 daca apare un astfel de podcast m-as bucura pt un link, incl in engleza daca gasesti :) eu am cautat dar n-am prea avut succes... P.S.... chapeau pt forta de-a creste 3 copii :) eu am gemeni, lucrez full-time si ii cresc singura... nici nu-mi imaginez cum ar fi cu 3 :))

  • @dorusimona1235
    @dorusimona12358 ай бұрын

    Minunat podcast! Frumoase sfaturi și bune! Și eu am ținut și țin fetele departe de ecrane,abia acum are acces la tel doar pt a putea sa luam legatura cu ea la școală. E clasa a 5a. Și sunt fff fericite și fff bine. Avem în schimb multe activități

  • @elenaselene7568
    @elenaselene75688 ай бұрын

    Mulțumesc mult în numele tuturor mamelor care nu găsesc acest podcast. Mulțumesc!

  • @cosminabragaru7033
    @cosminabragaru70335 ай бұрын

    Buna ziua! Acum am reușit să ascult podcastul și va mulțumesc pt informațiile prețioase. Cu privire la informarea părinților de către cadre. De ce nu se face ceva cu cadrele din sistemul clasic de învățământ? De ce școlile ,din păcate nu își doresc progresul în ritmul generațiilor? Ce facem, cum putem și noi ajuta spre îmbunătățirea sistemului? Succes pe mai departe! 🙂

  • @szabojolan7224
    @szabojolan72248 ай бұрын

    Fain....da. e greu sa fii parinte...

  • @danamirea2747
    @danamirea27478 ай бұрын

    Waw! Felicitări Oana !

  • @tatianamardari9911
    @tatianamardari99117 ай бұрын

    Mulțumesc

  • @paulabelea871
    @paulabelea8717 ай бұрын

    Absolut si exceptional dascal.

  • @marylyn89
    @marylyn897 ай бұрын

    Foarte bun acest episod 🤗

  • @oananiculae3729
    @oananiculae37298 ай бұрын

    Felicitări! Un podcast care trebuie urmarit👏

  • @macochiarel976
    @macochiarel9768 ай бұрын

    Mulțumesc Mihai, ma inclin cu respect si admiratie.

  • @dumitruamanda4479
    @dumitruamanda44798 ай бұрын

    Aur este aceasta discuție,derulez filmul meu si realizez ce au facut si mai mult n au facut parinții mei din păcate,ca atât au știut si ce se intampla mai tarziu cu copilul/adultul care nu-și explica fricile si problemele….

  • @anaripeanu7114
    @anaripeanu71148 ай бұрын

    Super podcast!!! ❤️✨️👏🏻

  • @taniailas7229
    @taniailas72297 ай бұрын

    Buna ziua..foarte fain podcastul..legat de profesori,asa este ,unii vorbesc foarte urat cu copii..

  • @simonaalexandru9827
    @simonaalexandru98278 ай бұрын

    Superb !!!!!

  • @danam925
    @danam9258 ай бұрын

    Multumim!!! Minunat podcast!!

  • @aladelaradio

    @aladelaradio

    8 ай бұрын

    Este! Minunate, amândouă

  • @anda266
    @anda2667 ай бұрын

    Au mama! Ma simt de parca am facut totul gresit pana acum 🤦‍♀️. Dar macar i am tinut pana acum departe de " vai ce zice lumea" sau nu ii compar cu ceilalti cum am fost eu crescuta...oh, e mult, e munca multa pentru a fi un parinte bun!

  • @madalinag51

    @madalinag51

    7 ай бұрын

    Important este ca vrei sa inveti,sunt atatia parinti care nu vor sa inteleaga ca metodele lor nu sunt bune si o tin pe a lor ca vezi domne noi cum am crescut😢

  • @corinafilimon9907
    @corinafilimon99078 ай бұрын

    A fost fantastic de fain ! Multumiri❤

  • @alexandramiclea9061
    @alexandramiclea90618 ай бұрын

    ❤❤❤ Va mulțumim!

  • @AncaPuiuRus-is5sf
    @AncaPuiuRus-is5sf8 ай бұрын

    Felicitări! Ce prezențe valoroase! ❤

  • @ionelat.8137
    @ionelat.81378 ай бұрын

    Prima reacție a mea când mi-am dus copilul la creșă în Germania, și am văzut măsuțe și scaunele simple din lemn, sala de joaca doar cu parchet și un covor mic, rotund în mijloc, cu o culoare neutra, majoritatea jucăriilor din lemn... a fost un soi de dezamăgire. M-a încercat acel sentiment: pai cum, pentru asta dau o căruță de bani?! Pai domnule, în România pentru banii ăștia găseam ce mai cea creșă, cu covoare colorate, cu măsuțe mai drăguțe, etc. 😂🫣 Apoi am înțeles care e de fapt scopul și conceptul sistemului de învățământ german. 😊

  • @Following102

    @Following102

    8 ай бұрын

    Care este ,dacă nu poți spune ,?

  • @lentamintal

    @lentamintal

    8 ай бұрын

    ​@@Following102iti spun eu. Majoritatea gradinitelor din Germania au un concept de educatie, un mix facut din descoperirile si cercetarile lui Montessorri( ca de asta a auzit toata lumea) a lui Froebel, a lui Emmi Pikler. Toate cu putin amestec de Waldorfkindergarten. Accentul de 80% pus pe activitati in natura. Relationare, acceptarea emotiilor personale, intelegerea lor. Toate in siguranta ghidarii de catre educator, indiferent de rasa din care provii, cultura sau tara de bastina. Numele de mai sus le poti cerceta singur ca sa descoperi conceptele.

  • @Following102

    @Following102

    8 ай бұрын

    Mulțumesc mult!

  • @Eu31_19

    @Eu31_19

    8 ай бұрын

    Pai toate sunt inspirate din pedagogia montessori. Multe principii discutate de ei se găsesc in educația montessori, aia autentica unde exista pedagogi care aplica pedagogia corect fără control, fără subiectivitate si doar abordează obiectiv orice comportament. Multe idei spuse de Oana se găsesc in pedagogia montessori. Si terapeuții si specialiștii in probleme cu copii folosesc multe abordări din pedagogia montessori. Acolo in montessori totul este neutru, totul cu tematica lemn si natural si nu este doar asta ci si cum pedagogul lucrează zilnic la starea lui de spirit sa fie doar in prezent, sa nu între in starea de control, sa nu eticheteze copiii, au o grija deosebita la limbaj si exprimare mai ales in preajma copiilor. Este o pedagogie minunat, cea autentica bineînțeles.

  • @thimeagiehl4648

    @thimeagiehl4648

    8 ай бұрын

    @@lentamintalFosrte bine explicat . Trăiesc din 1994 in Germania și fiica mea născută și crescută in Ger. îmi atrăgea mereu atenția cind eram in România cu ea , cît de mult Preț se pune in Ro. pe ceea ce ai :cu ce jucării se joacă copii , ce mărci de haine au pe ei , unde își fac vacanțele și lista poate continua . Trist , foarte trist că nu ce ești și ce poți contează ci ceea ce te reprezintă” Branduri mari “ . Oare chiar societatea este vinovată ?! Definitiv Nu . Părinții care dăruiesc mult și multe dar nu îi educă și îi pregătește pentru viață . Ne mirăm de ce își caut refugii in droguri , alcool , excese de sex și multe altele . Înapoi la o educație sănătoasă cu multe activități in natură și să le oferi dragoste și nu lucruri .

  • @nadiabutnariu7772
    @nadiabutnariu77728 ай бұрын

    Despre ce manual de funcționare este vorba? Ne puteți oferi titlul cărții? Mulțumesc!

  • @magdamitrea6201
    @magdamitrea62018 ай бұрын

    Tehnologia prea timpurie este nocivă. Din pacate, efectele asupra creierului, sunt ireversibile.Dar, fiecare decide ceea ce este bine pentru copilul său.Educatia este baza, cei 7 ani de acasa in familie se deprind.

  • @tatianaiurcu3554
    @tatianaiurcu35548 ай бұрын

    ❤❤

  • @ciutacrina6542
    @ciutacrina65428 ай бұрын

  • @user-ek3iz1we9o
    @user-ek3iz1we9o8 ай бұрын

    🙏👏

  • @lentamintal
    @lentamintal8 ай бұрын

    Intrebare pe subiectul de la timpul 1:41:09 .Daca sotul tau nu este ancora ta, care este rostul relatiei?

  • @annaelena3810
    @annaelena38108 ай бұрын

    Aceste podcasturi de parenting care au împânzit internetul, nu fac decât să pună și mai multă presiune pe părinți.

  • @cristinavr6368

    @cristinavr6368

    8 ай бұрын

    Iti spun sincer ca am ascultat peste 200 de podcasturi si emisiuni despre parenting. Asta e una dintre putinele unde se subliniaza si accepta natura fiereasca a unui parinte, unii plini de emotii altii mai putin. Sunt convinsa ca fiecare parinte sanatos la cap si suflet, e un parinte bun pt copiii lui. Oricum ar fi, trebuie sa lucram la noi toata viata.

  • @cosmin2528

    @cosmin2528

    8 ай бұрын

    Dacă ați ascultat tot și aceasta e concluzia, îmi pare rău...

  • @constantinterteleac9595
    @constantinterteleac95957 ай бұрын

    Salutare Mihai, salutare invitatelor, nu vreai sa schimb directia topicului, dar cred ca era f buna o intrebare doamnei Simina, despre cum a facut acest "shift" profesional, de la tv,de la o emisiune ieftina de "divertisment" la ceva total diferit care aduce valoare tuturor. CE S-A INTAMPLAT? In orice caz felicitari.

  • @ciupercabogdan9959
    @ciupercabogdan99598 ай бұрын

    👏👏👏👏👏👏👏👏❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  • @andreeabadulescu9227
    @andreeabadulescu92278 ай бұрын

    Mereu am câte ceva de învățat de la Oana Moraru iar Simona Gherghe este una dintre puținele persoane publice care îmi place fiindca e o mama implicata.

  • @sirnonagaina3318
    @sirnonagaina33188 ай бұрын

    Recomandare de film referitor la droguri?😢ce putem viziona împreună cu ai noștri copii?

  • @lentamintal

    @lentamintal

    8 ай бұрын

    Requiem pentru un vis. Cu copii peste 12 ani. Chiar peste 14 ani.

  • @emagarbo4850

    @emagarbo4850

    7 ай бұрын

    Beautiful Boy

  • @monicazozo2012
    @monicazozo20128 ай бұрын

    ei, hai sa nu exageram acum/sa astept sa pun poze cu propriul copil pana cand imi da el acordul la varsta potrivita. sunt f interesante podcasturile astea dar constat cat de indepartati suntem de normal, firesc, natural, totul trebuie invatat sau reinvatat, e ff trist.

  • @monikab3413

    @monikab3413

    8 ай бұрын

    Eu sunt total de acord cu asta, niciodata nu am postat in online poze cu copilul si nici nu mi se pare normal, strict din punctul meu de vedere un copil nu are ce cauta pe astfel de platforme. Cand va fi adult poate decide pentru el insusi.

  • @madalinag51

    @madalinag51

    7 ай бұрын

    Dar de pedofilii care pot descarca toate pozele pe care le pui cu un copil ce spui?ti se pare exagerat?

  • @cristianacraciunescu4431

    @cristianacraciunescu4431

    6 ай бұрын

    normal si firesc ar fi ca nicio platforma social media sa nu permita *nimanui* postarea imaginilor cu copii minori, indiferent de pe ce cont provin... dar, cum asta nu se vrea (AI face sa se poata), ramane la latitudinea fiecaruia sa se informeze ce inseamna *exact* postarea oricarei poze pe social media (incl unde ajunge prin postare, si ce vizibilitate are) si sa-si asume consecintele...

  • @monikab3413

    @monikab3413

    6 ай бұрын

    @@cristianacraciunescu4431 Total de acord!

  • @sirnonagaina3318
    @sirnonagaina33188 ай бұрын

    Foarte puține Podcasts despre sugari până în 2 ani.Unde as putea culege cat mai multe informații de la experți nu de la așa presupușii experți ai instagram ului

  • @lidicosmuta3242

    @lidicosmuta3242

    8 ай бұрын

    Caut.o pe Crina Coliban atat pe youtube cat si in webinarii gratuite, momentan in fiecare joi la ora 13, ora Romaniei

  • @sirnonagaina3318

    @sirnonagaina3318

    8 ай бұрын

    Din păcate am avut niste experiențe neplăcute cu doamna Crina Coliban.Programari făcute cu luni înainte cu preturi de peste 400 Ron in momente de cumpănă și disperare.iar ea imite cu o zi a mai amânat întâlnirea...și când am vorbit la fel doar aberație și m a pus pe așteptare să șteargă cățelul la fund:( nu spun că nu are multe cunoștințe dar ea se duce pe linie cu toți experții lumii deșii ea nu e.Asadar...multumesc pt sfat dar pe Crina maxim pt alăptare as urmări o!🤗

  • @ioana201020102010
    @ioana2010201020108 ай бұрын

    Am fost plecati la munte 4 zile, iar in ultima seara am hotarat sa mergem si noi la cina la un restaurant, 4 adulti cu 3 copii ( 3 ani, 2 ani jumatate, 1 an) am incercat sa ii tinem la masa pe toata perioada, insa au dorit sa si alerge, insa era un spatiu atat de mare incat nu am simtit ca ar deranja celelalte 2-3 mese doar cu adulti. Exact asta am facut, am adus cartile etc. le-am scos pe rand. Sunt copii care nu au primit telefon sau televizor. La un moment dat erau prea agitati copiii, am hotarat sa plecam, iar un domn a tinut sa vina sa ne spuna ca asa copii needucati nu a vazut in viata lui. Eu am ramas fara cuvinte, pentru ca atitudinea a fost una agresiva si pentru ca nu m-am simtit bine ca am deranjat in asa fel incat sa aibe asa o iesire. Unul dintre adultii din grupul noastru a vrut sa isi ceara scuze si s-a dus catre masa domnului, insa efectiv nu s-a putut discuta. Acum eu ma intreb ce putem face in restaurant, magazin, etc. Va spun sincer, indiferent de varsta, ca acei copii care stau linistiti la mese, sunt cei cu un telefon sau tableta in mana. Nu ies des la restaurant, dar sunt cazuri in care suntem plecati si da luam masa si in oras.

  • @RaniaMoon

    @RaniaMoon

    8 ай бұрын

    La restaurant nu se aleargă printre mese și punct. Stă cuminte și plictisit și se uita la lingura dacă vor părinții să îl tina acolo. Am fetita de 2 ani jumate, fără ecrane. Stam la masă, vorbim, citim, urmareste discuțiile. Când nu mai sta, am luat bicicleta și ne dam pe trotuar în fata restaurantului, restul adulților sa se bucure de trăncăneală.

  • @lentamintal

    @lentamintal

    8 ай бұрын

    Omg. Din partea mea, acel domn primea acest raspuns ,, ne cunoastem? V-am cerut parerea? Imi platiti mancarea, iesirea in oras cu familia, ca sa aveti ceva de spus? ,, Cateodata unele situatii se rezolva si cu putina aroganta si aceasi nesimtire pe care o primim. Cat timp nu s-a sesizat personalul restaurantului nu ati deranjat pe nimeni. In plus, ati procedat foarte bine ca i-ati lasat liberi. Sunt copii, si au voie sa fie copii, iar parintii au voie sa manance fara sa le planga copilul in cap ca nu are voie sa plece de la masa. In astfel de situatii suportati doua priviri urate, sau comentarii susotite, dar aveti copilul(cea mai importanta pers din viata voastra) multumit ca nu a fost constrans de normele sociale de rahat, care oricum nu se aplica intr-un restaurant tipic romanesc. Poate la cel cu stele Michellin....

  • @andreeabadulescu9227

    @andreeabadulescu9227

    8 ай бұрын

    Copiii trebuie sa fie învățați sa respecte și pe ceilalți de lângă ei. Când mergi la restaurant cu copiii, tu ca părinte, nu poți sa iti lași copiii sa alerge printre mese și sa ii deranjeze pe ceilalți iar tu sa stai lin la masa ta. Poți sa le iei carti de colorat și creioane sau poți găsi foarte multe idei pe KZread cu denumirea de" busy bags". Vara aceasta, în vacanta, la restaurantul hotelului erau 2 părinți cu o fetita de 3 ani. Parintii mâncau liniștiți la masa iar fetita nu manca, ci se plimba printre mese. Eu am 2 copii de 2 și 5 ani și tot venea sa se joace cu ei. Când suntem la restaurant mancam, când ieșim din restaurant, ne jucam. A fost foarte deranjant și foarte greu sa îmi conving copiii sa stea liniștiți la masa. Copiii sunt copii și vor sa se joace dar este timp pentru toate. De aceea zic, copii trebuie educați. Ca părinte, nu poți sa te întinzi cu durata cinei atâta timp cât ai tai copii ii deranjează pe ceilalți. Pur și simplu te simți și pleci. Libertatea mea se sfârșește când încalcă libertatea celuilalt. Restaurantul este loc de luat masa, nu loc de joaca. Parcul e loc de joaca. Fiecare loc are o destinație și trebuie sa o respectam.

  • @RaniaMoon

    @RaniaMoon

    8 ай бұрын

    @@andreeabadulescu9227 foarte frumos explicat

  • @elenamanoli1472

    @elenamanoli1472

    8 ай бұрын

    Trebuie sa fim intelegatori unii cu altii, unii is stresanti ca au copii, altii ca is dementi, si lista poate continua! Toti tre sa traim😊

  • @elenapasnic60
    @elenapasnic608 ай бұрын

    Avem 2 copii . Unul a fost expus mai mult decit celalalt la tehnologie, diferenta de virsta 2 ani. Cel mai expus este mai avansat la toate materiile, inclusiv vorbire/vocabular

  • @RaniaMoon

    @RaniaMoon

    8 ай бұрын

    Concluziile le puteți trage peste ani, nu acum. Are achiziții dar restul de care zicea Oana? Gândire critica, socializare, fericit cu sinele lui

  • @elenapasnic60

    @elenapasnic60

    8 ай бұрын

    @@RaniaMoon copilul nu este dependent de tehnologii. Are viata sociala si merge la scoala. Nu e din categoria " mincat cu telefon in fata" .

  • @dyb4793

    @dyb4793

    8 ай бұрын

    Același lucru la noi, copilul cel mare a fost expus la tehnologie de mic, e foarte dezvoltat în vocabular și știe mult mai multe decât celalalt, dar e foarte împrăștiat, abia reușesc să îi captez atenția cu ceva, e visător, dezordonat..Celalalt e organizat, atent, mai ascultător...diferența e foarte mare

  • @ileanabica1760
    @ileanabica17608 ай бұрын

    Ia dă-i puțin la munca la țară la bunici, la Sport și la voluntariat și să vezi că are mai mult succes decât toată vorbăria.

  • @saliorda

    @saliorda

    8 ай бұрын

    cel mai bun comentariu

  • @elenamanoli1472

    @elenamanoli1472

    8 ай бұрын

    Exact!

  • @carmenmateescu4433

    @carmenmateescu4433

    8 ай бұрын

    Tocmai asta spune si doamna

  • @madalinag51

    @madalinag51

    7 ай бұрын

    @@carmenmateescu4433pai a zis,pentru cine stie sa asculte😅

  • @Bercea.Alina465
    @Bercea.Alina4657 ай бұрын

    🌷🤍🙏

  • @nizelstanculescu4055
    @nizelstanculescu40557 ай бұрын

    ....ce modele ....mai bune . ???....... Ar putea parintii ...sa le ofere ...?????????? Viata reala !!!?????? Munca adevarata !!!!!!!!!!!!

  • @rememberada
    @rememberada7 ай бұрын

    E minunat poscastul dar nu pot sa nu remarc cat de des spune invitata " a analiza un text în adâncime". Înțeleg că e o traducere mot a mot din engleza a noțiunii de " in depth" dar în limba romana nu are sens sa folosim cuvântul adâncime. A citi un text în profunzime cred că e o alegere mai potrivită.

  • @aniteivera695
    @aniteivera6958 ай бұрын

    Este Ok subiectul dar dezbătut si de Simona G … care pe ecran nu transmite nimic benefic , …, experiența ei cu copiii nu se potrivește cu ceilalți doi interlocutori.

  • @elenamanoli1472

    @elenamanoli1472

    8 ай бұрын

    Deacord!

  • @andreeatodirica6993

    @andreeatodirica6993

    7 ай бұрын

    Pai este părerea unui părinte..ea arată că nimeni nu e perfect și că până și în familia ei lucrurile nu sunt mereu sub control.

  • @natalianemtan2962
    @natalianemtan29628 ай бұрын

    Imi plac foarte mult podcasturile dumneavoastră,dar este foarte iritant volumul mare al sunetului la publicitate.

  • @andreic.5590
    @andreic.55908 ай бұрын

    Ooo, după ce au intoxicat societatea cu lături, au venit să o vindece? Pe bani, bineînțeles.

  • @madalinag51

    @madalinag51

    7 ай бұрын

    Cine,draga😂

  • @mihaaa3778
    @mihaaa37788 ай бұрын

    Doamnă aia in crede strică tot

  • @MaraGros199
    @MaraGros1997 ай бұрын

    Învățatul cu tehnologia nu o să aducă niciodată beneficii! Punct! Nici măcar in facultate… Sunt studii care arată că este mult mai bine pentru creierul tău să înveți dintre paginile unei cărți, nu de pe ecranul unui laptop. Haide să o lăsam mai moale cu tehnologia asta că deja ne bolunzim de cap

  • @7ovi86
    @7ovi868 ай бұрын

    Nu sunt de acord cu doamnele,suntem in 2023

  • @lentamintal

    @lentamintal

    8 ай бұрын

    Vorbim in 2050 :)))

  • @beso9883
    @beso98837 ай бұрын

    Azi unii dintre părinți sunt of, nu îmi place deloc. Tipă copilul lingă ei și părinții nici nu ii aude, doamne ferește 🤦. Trag de pe ghișeu copii unele lucruri dar tu ca părinte nu vezi? Bună este zicala,, cei 7ani de acasă "contează mult. Cum ți crești asa îi ai 👍

  • @mariuscg
    @mariuscg8 ай бұрын

    Nu înțeleg de ce primesc mizeria asta la recomandări 😞

  • @joliem5844

    @joliem5844

    8 ай бұрын

    Marș ma

  • @mariuscg

    @mariuscg

    8 ай бұрын

    @@joliem5844 "ă"

  • @ancab1102

    @ancab1102

    8 ай бұрын

    De unde sa știi tu de ce dacă ai fost educat prost,sau aifost educat frumos și nu s -a prins nimic de tine. Un mâine o sa ai copii și o sa ai mare nevoie de ascet podcast!

  • @mariuscg

    @mariuscg

    8 ай бұрын

    @@ancab1102 de asta🤬

  • @7ovi86

    @7ovi86

    8 ай бұрын

    Pentru că plătește să fie recomandat 😂

  • @vibes811
    @vibes8117 ай бұрын

  • @inaile1872
    @inaile18728 ай бұрын

    ❤️

Келесі