3 Residential Drainage Types

This video comes with 3 types of water drainage that are often needed for a home. So we will talk about surface water drainage (here I will expose 2 solutions, one cheaper and another more expensive), the hidden drainage of intercepting the water near the foundation (like french drain), and the drainage near which reduce groundwater near the foundation.
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Support the project on Patreon: / enciclopediaconstructi... Thanks.
- Facebook: / enciclopediaconstructi...

Пікірлер: 46

  • @timoteicampean
    @timoteicampean10 ай бұрын

    Extraordinar de util pentru cei cu subsol si demisol. Salvam niste bani daca vedeam si înțelegeam mai repede acest video. Mulțumesc Begu House

  • @mp4338
    @mp4338 Жыл бұрын

    Molodetz. Spasibo. Prekrasnaia. Krasivaia. Amazing. Un link bine document.

  • @marianmorariu5123
    @marianmorariu51236 ай бұрын

    Multumim frumos pentru explicatii!❤

  • @marianacozma1801
    @marianacozma18014 жыл бұрын

    Sunteți minunați , va multumim!!!!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Cu placere!

  • @lucianhalalai5061
    @lucianhalalai50613 жыл бұрын

    Bravo, foarte instructiv!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Va multumesc.

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!

  • @elenarotaru5140
    @elenarotaru5140 Жыл бұрын

    Multumesc pt consilii

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    Жыл бұрын

    Cu drag!

  • @petrudumitriu1981
    @petrudumitriu19814 жыл бұрын

    Felicitari, atat pentru acest material cat si pentru cele publicate pana acum!! Imi place ca va documentati bine inainte de a posta ceva, ca lasati loc si pentru alte opinii, ca includeti imagini sugestive. 👍

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Va multumesc mult pentru aprecierea dvs!

  • @wisdomofafoton

    @wisdomofafoton

    6 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor , imi spuneti va rog unde se conduce apa din drenajul realizat langa fundatie pentru reducerea apei din panza freatica? Caz concret, sa presupunem ca panza freatica e la -1.5m si executam drenajul la aproximativ 2m adancime si ii dam o panta, unde il ducem, unde il deversam avand in vedere ca panza freatica e cam pe acolo peste tot, se face tot asa ca la drenajul apei pluviale de la o distanta de 10m de casa un sant oblic de drenaj umplut cu pietris?

  • @Travel.Vlogger999
    @Travel.Vlogger9994 жыл бұрын

    Fain desenul casei cu mâța in pod...😁😆😂

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Merci )))

  • @tudorgheorghe4532
    @tudorgheorghe45328 ай бұрын

    Folia asta de geotech cati ani rezista in pamant ? Dar tevile alea perforate ?putem sa punem tevi orange pe care sa le fii gaurit inainte cu bormasina in scopul de colectare a apei ?

  • @egovasi105
    @egovasi1054 жыл бұрын

    Salut,am construit o casa din bca de 30 cm, poti te rog sami spui ce fel de isolatie sa folosesc si ce grosime trebuie sa aiba, trebuie sa o tencuiesc inainte? Pot folosi pe bca direct plasa si klebaru care se foloseste pe polistiren? Multumesc anticipat.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Buna ziua. Orice casa din zidarie trebuie tencuita la interior si exterior, inclusiv BCA-ul. Despre ce materiale sa alegeti, va recomand sa va informati singur, deoarece pana in prezent am realizat o sumedenie de analize despre diferite materiale de termoizolatie, iar BCA merg marea parte din ele. Video-urile le gasiti in categoria Termoizolatii. Iar ce tine de ce grosime sa alegeti, iar, am realizat un video pe tema data - kzread.info/dash/bejne/g2SLq4-NeNi4Y9Y.html . PS: Fara suparare, insa daca ati mai consulta canalul respectiv si lista de video-uri, nu ati pune asa intrebari, sau cel putin nu ati comenta despre termoizolatii sub un video despre drenaj - sunt cu totul alte teme. Multumesc.

  • @costincristian18
    @costincristian184 жыл бұрын

    Bravo ...

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    merci frumos!

  • @gergelylorand2956
    @gergelylorand29564 жыл бұрын

    Buna ziua, am construit o casa noua si as vrea sa fac drenaj ascuns de interceptare si dirijarea apei de langa fundatie. Fundatia casei are 1,6 m adancime. La ce adancime calculat de la suprafata solului ar trebui sa pun tevile de drenaj? Dvs ziceti in video ca se pune la aceasi nivel cu linia de baza a fundatiei si la aprox 0,5 metri distanta de fundatie. Asta inseamna ca trebuie s-o pun teava la 1,6 metri adancime? Nu e prea mult? Si acest tip de drenaj dirijeaza si apa pluviala? Multumesc mult pentru raspuns.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Buna ziua, daca e vorba de drenajul ascuns de interceptare a apei de langa fundatie, atunci trebuie dispusa dupa cum am zis - langa fundatie la 1.5-1.6 m adancime. Partial va absorbi si apa de ploaie care prin sol va ajunge la asa adancime. Acest tip de drenaj NU trebuie unit cu drenajul pluvial al acoperisului - acela se face separat.

  • @liviuc4915
    @liviuc49153 жыл бұрын

    Bună ziua, aș vrea să vă întreb în legătură cu o fosă septică, vreau să o fac din bolțari și ce e mai indicat să pun jos pietriș sau să o las așa pământ gol ca se se scurgă nu am fântână sau ceva ca să afecteze pe aproape, vă mulțumesc.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua, fosa septica are alt principiu decat un drenaj, sunt 2 lucruri diferite. Pe jos unde anume?

  • @liviuc4915

    @liviuc4915

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor pe fund la fosă pereți îi fac cu bolțari iar pe fund nu torn beton, asta întrebam să pun pietriș sau să rămână pământ cum se scurge mai bine.nu am fântână sau ceva să afecteze.

  • @carlatibrean4346
    @carlatibrean43463 жыл бұрын

    Ce parere aveti despre solutia de drenaj pe care am stabilit-o pentru o casa construita in 1952 din caramida plina (arsa), fundatie din beton cca 70 cm fara hidroizolatie.Am avut scurgeri de apa de pe acoperis prin burlanele sparte in partea din spate a casei, unde nu exista nici trotuoar atfel ca s-a infiltrat apa.Am sapat de-a lungul casei la o adancime de 50 cm , vreau sa pun o membrana cu crampoane in L iar la limita ei, in pamant sa pun un tub de drenaj colector pe care sa-l duc in sistemul de evacuare (canalizare).Este suficient sau trebuie sa aplic pe fundatie si o membrana bituminoasa sub cea cu crampoane?Multumesc!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua, dupa parerea mea, eu as aplica pe fundatie o solutie lichida bituminoasa, si dupa ce se usuca as folosi membrana bituminoasa, ca apoi sa continui cu membrana cu crampoane si drenajul ascuns de care vorbiti dvs.

  • @mirelamihaela5683
    @mirelamihaela56834 жыл бұрын

    Găsesc o echipa capabila într-adevăr pt a face drenarea apei corect și soluția cea mai buna?ca de meseriași de mana a 5a sunt sătulă

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Eu sper sa gasiti!

  • @mirelamihaela5683

    @mirelamihaela5683

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilorși eu sper.. dar e greu sa dai de oameni care își fac treaba cum trebuie și cum spun la început

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    @@mirelamihaela5683 Din pacate aceasta e realitatea. Anyway, exista si companii oneste, trebuie doar sa le gasiti in zona dvs.

  • @flucusandrei3368

    @flucusandrei3368

    Жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor buna ziua, oferiti consultanta pentru realizarea unui drenaj de reducere a apei de langa fundatie datorita panzei freatice pentru o casa de tip duplex(rost de dilatatie de 10cm intre zidul comun cu dubla caramida)? Daca da, imi puteti spune cum pot sa iau legatura cu dumneavoastra ? Cu stima, Andrei Flucus

  • @wisdomofafoton

    @wisdomofafoton

    8 ай бұрын

    ​@@mirelamihaela5683 ati gasit, ai realizat un drenaj?

  • @gicudamian7561
    @gicudamian75614 жыл бұрын

    Dislik-ul probabil l-a dat unul dintre meseriasi sau unul cu firma de constructii. - Nu le place sa stie omul, sa stie ce sa ceara, sa-i puna la treaba si sa vada prostiile ce le fac si pe care vor bani( munca noastra a beneficiarilor).

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Probabil, cine stie )))

  • @force-logout
    @force-logout2 жыл бұрын

    Vreau sa sap o fintina de 7 inele a cite un metru inaltime fiecare si apa de pe acoperis sa adune toata in ea. Nu o sa betoneaz fundul fintiinii pentru ca nu prea o sa am nevoie de acea apa, dar in caz ca se va acumula prea multa si nu va reusi sa se absoarba in pamant, as putea sa o utilizez la udatul gazonului. Suprafata totala de pe care se acumuleaza apa este undeva 130 metri patrati. Distanta de la casa pina la fintina o sa fie de 7m. Cit de buna este aceasta idee si cit de sigur e sa acumulezi asa debit de apa intr-un singur loc si la distanta mentionata fata de casa?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    De obicei se folosesc rezervoare cu apa, pompe si automatizari pentru ideea de a colecta apa pluviala si de a o folosi in gradinarit. Daca se face asemanator unei fantani, deja si comportamentul ei va fi asemanator unei fantani, incepand de la colectarea apei din panza freatica (daca exista), si terminand cu mentenanta, curatirea de namol si tot asa.

  • @bogdanmihalca7970
    @bogdanmihalca79702 жыл бұрын

    Un nr de telefon se poate??

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    premiumhouse.md/contacte/

  • @adinegru3049
    @adinegru30494 жыл бұрын

    Bun ,material ! Dar din cauza sărăciei si prostiei romanesti majoritatea oamenilor nu fac deloc ...recunosc că si eu mi am facut ulterior după ce intr o primăvară mi a baltit apa in curte cateva zile ...dar cu niste costuri !!! Vorbă acea românească: lenesul mai mult aleargă si zgarcitul mai mult pagubeste !!!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Multumesc. Cu siguranta drenajul casei este inca o tema neluata in serios asa cum ar trebui. Ma bucur ca dvs ati avut priceperea de a da importanta acestui subiect. Sper ca acum nu mai aveti balti in curte )))

  • @adinegru3049

    @adinegru3049

    4 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor este ...maxim de uscat acum !!!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 жыл бұрын

    Ma bucur!

  • @ciprianbot661
    @ciprianbot6613 жыл бұрын

    Nu înțeleg unde se scurge apa din pânza freatică sau apa de ploaie dacă construcția este la câmpie și nu este canalizare!!!!! Îmi vine greu să cred că drenajul prezentat este eficient. Mai degrabă niște bani pierduți. Singura variantă ar fi o hdroizolație ca la piscină a fundației.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Cer scuze dar dumitale in primul rand nu ati intrat in esenta, iar in al doilea rand trebuie sa va mai informati, Nu e nimic strasnic - nimeni nu e atot-stiutor. Apa din panza freatica este apa din sol, ea fie se ridica catre suprafata pamantului, fie scade mai in adanc. Apa de ploaie la fel, se imbiba si intra in sol si totodata curge in panta la vale. In video am prezentat mai multe tipuri de drenaj, dvs la care va referiti? Anyway, indiferent la care va referiti, de unde ati luat ca drenajul apei se scurge in canalizare? El are circuitul sau si se scurge cel mai des intr-un dren, sau canalizare special pluviala sau in strada (depinde de regiune). Eu v-as recomanda sa vizionati inca o data video, insa atent, bine? Apoi reveniti! Va multumesc.

  • @wisdomofafoton

    @wisdomofafoton

    6 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor, e vechi comentariul dar in speranta ca veti reveni cu un raspuns va scriu si eu ca si Ciprian mai sus. De exemplu un drenaj pentru indepartearea panzei freatice si caz concret: panza freatica in general la o adancime de 1.5-1.7m in pamant iar fundatia casei la aproximativ 60cm in pamant, se executa drenajul la aproximativ 1.20m in pamant si la 0.5-1m de fundatie, perimetral si apoi ce se intampla? Asta cred ca era si intrebarea lui Ciprian sau el putin e a mea, ce se intampla cu apa care se strange eventual in tuburile de drenaj sau pana unde se duc ele, unde se colecteaza apa sau se "deverseaza" intr-un dren subteran precum cel prezentat in filmuletul cu drenajul apelor pluviale pentru curtile cu suprafete mici? Tare v'as fi recunoscator daca mi'ati raspunde. Multumesc.