2024.04.29. Ráckeve HÉV állomás 1. vágánya elkészült, de egyelőre nem nagyon koptatják. Addig még...

Автокөліктер мен көлік құралдары

RePont támogatási QR-kód linkje:
/ c28hahgtf1xgha2b
Kommentált, FULL HD videó!
Sajnos a Hévnél az elmúlt harminc évben ritkán és lassan változnak a dolgok. A Ráckevei vonalon meg aztán kiváltképp. Erről persze nem feltétlenül maga a HÉV tehet, de mégis egy átlag ember számára néha úgy tűnhet, a zöld-fehér vasúttársaságnál megállt az idő! Ez azonban magával hordozza azt is, hogy ha néha mégis megmozdul valami, az fokozott érdeklődésre tarthat számot. Most például Ráckeve állomás 1. vágánya épült át. Utoljára 1996.02.12.-én filmeztem rajta járművet, akkor a 2012-es LHS hósepővel kotortuk a havat a film kedvéért (csatornán fent is van). Igaz a vágány rendszeres napi használatban már akkor sem volt, és még az ezredforduló előtt ki is került a közepére a vörös tárcsa. Akkor nem is értettem miért, de most hogy kiszedték és megláttam a helyenként teljesen hiányzó síngerincet, egy csapásra világossá vált minden! Azonban végre a teljes 1. vágányt, valamint a 4-es váltót is kicserélték, és a munka rendben el is készült. Reméltem hogy hamarosan talán vonat indulást/érkezést is filmezhetek rajta. Hát sajnos azért nem eszik olyan forrón a kását, talán majd ősszel. Részletek a filmben!! Szigetszentmárton-Szigetújfalu 1. vágány felkészül!! (remélhetőleg!!) BecsVision 2024
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!!
Ez egy FULL HD 1080p videó. Érdemes a minőséget beállítani a fogaskeréknél!!
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/Becsk...
Winyókra és külső boxokra mindig szükség van, a videók jó minőségben és duplikáltan való tárolása iszonyat tárhelyet kíván! Ez egy ilyen bringa.
Köszönettel:
Becs

Пікірлер: 27

  • @user-iq5kr5sp7d
    @user-iq5kr5sp7d2 ай бұрын

    Itt tényleg megállt az idő ! Hol vagyunk az S-Bahn tól.....? Ez egy nosztalgiajárat ! Éppen EU felvételünk 20.évfordulóján !

  • @publictransporthungary
    @publictransporthungary2 ай бұрын

    Nagyon jó videó lett! Nagyon szépen összefoglaltad az egészet! Le a kalappal!!!

  • @peterszokoly1147
    @peterszokoly11472 ай бұрын

    Szia András! Jó a videó koszi

  • @user-io9nu8dk4o
    @user-io9nu8dk4o2 ай бұрын

    Köszönet az informatív videóért, érdemes volt. (Bárcsak ne hadonásznál a kamera előtt az ujjaddal!). Az épületről mit tudsz? Márciusban voltam ott siralmas állapotban volt, le volt zárva, benőtte egy bokor a bejáratot. Lesz még ráckevei megújulás?

  • @ferenchorvath89
    @ferenchorvath892 ай бұрын

    Köszönjük Andris, hogy szemléltetted, hogy milyen lett az 1. vágány felújítása.😊

  • @viktorhavasi4924
    @viktorhavasi49242 ай бұрын

    Tisztelt Becsky András szeretném ajánlani neked egy jó Bécsi videót hogy a Bécsiek hogyan képzelik hogy nem az elsőajtózást választották. Ha nem az ajtókra felszereltek olyan gombokat mint ami van a villamos vagy a vonaton meg a metrón van.

  • 2 ай бұрын

    3:04 Milyen 12 db mozdony? XD 733, 735, 505, 517, 523. Abból az 523 gatya. Szóval ez a 5 van. A többi csak roncs.

  • @JBalazs
    @JBalazs2 ай бұрын

    A váltó kulcsa az nem csak ahhoz szükséges, hogy át lehessen állítani alapállásból? Értsd: Felül a fehér, az A betű normálisan áll, tehát a váltó engyenes alapállású. És egy kulcs van, ami csak ahhoz kell, hogy kitérőbe át lehessen állítani. Ergo ha a forgalmi szolgálattevőnél ott a kulcs, akkor biztos lehet benne, hogy az X váltó alapállásban van, és le van zárva... Lehet az emlékeim kopnak, de mintha Kerepesen így lett volna valamelyik használaton kívüli végpont felőli váltó, mikor Ács Feri bá tanította...

  • @user-gt3by6pj1k

    @user-gt3by6pj1k

    2 ай бұрын

    7:07-től látható, hogy a váltó mindkét külső oldalán van egy-egy váltózár, értelemszerűen 2 különböző kulcs való hozzájuk. Akárhány helyszíni állítású váltó is van egy adott állomáson, 2 egyforma kulcs nem lehet, egy kulcs, csak egy, a hozzá tartozó váltó adott állásánál tehető bele és vehető ki a saját zárjából. Például, ha egy váltó (pl.2-es) egyenes irányban le van zárva, akkor a 2-es váltó egyenes irányú kulcsa bent van a bakternál, a szolgálati helyiségben. Innen tudja, hogy a 2-es váltó egyenes irányban van lezárva (a kulcson kis kör alakú alu lemez, rajta 2E bevésés). Ha át kell állítani kitérőbe a 2-es váltót, magához veszi a 2E váltózákulcsot, kimegy a 2-es váltóhoz, behelyezi a kulcsot az egyenes állású csúcssínt rögzítő váltózárba, elfordítja a kulcsot, most már oldani tudja azzal a kis karral a tetején (kézi csappantyú) a váltózárat ( a 2E kulcs fogva marad a zárban, azt nem lehet kivenni, így pl. látható 7:27-nél, a váltó egyenes irányban le van zárva és a kitérő irányú kulcs benne van). Átállitja a váltót a kézi állítókészülékkel kitérőbe, odamegy a kitérő állású csúcssínt rögzítő váltózárhoz (amiben benne van a kitérő állású váltózárkulcs), lezárja a kézi csappantyúval a váltózárat, elfordítja a kulcsot és így, már ki tudja venni a kitérő irányú váltózárkulcsot (a kulcson kis négyzet alakú alu lemez, rajta 2K bevésés). Bemegy a szolgálati helyiségbe és jelenti a forgalmistának, hogy melyik váltó, milyen állású kulcsa van a kezében. Angolváltónál külön "a" és "b" oldala van a váltónak ( 2a , 2b , mintha két egyszerű váltó volna összeépítve hosszában) és még egy "F", vagy "M" betű is rákerül a lemezre, az "E", vagy a "K" betű elé, jelezve, hogy honnan-hová terel a váltó egy-egy oldala (a "keresztező részénél" főirányba, vagy mellékirányba). Ez a MÁV-nál így működik, a HÉV-nél nem tudom. De valószínű.

  • @JBalazs

    @JBalazs

    2 ай бұрын

    @@user-gt3by6pj1k Köszönöm! Kielégítő válasz volt.🤓

  • @btt8111
    @btt81112 ай бұрын

    Ha már HÉV: kiváló, békebeli hangulata van a csömöri és kerepesi megállónak is.

  • @husleves_offical
    @husleves_offical2 ай бұрын

    Lassan nem lessz annyi vonat Ráckevén, hogy használva legyen az 1. Vágány

  • @Wednesday0047
    @Wednesday00472 ай бұрын

    Szia ismered a Jamrich Mihály a nagy kanada közt vagy jobban mondva fogyatékok közt sztárját?

  • @szf72

    @szf72

    2 ай бұрын

    Nagyot nem veszít vele,ha nem ismeri.

  • @Lacko50
    @Lacko502 ай бұрын

    10:20 A vasdarab egy heveder.

  • @szf72
    @szf722 ай бұрын

    642 a lapolt kerekű.

  • 2 ай бұрын

    Azért azt senki nem gondolja komolyan, hogy azok a szerelvények azért állnak ott félredobva hónapok óta, mert 2v2 vagy v2 vagy akármire várnak... Azok már szét vannak lopva a többihez. Soha nem lesz belőlük már semmi.... Ahogy a MIXA-k-ból se. Ami leállt az ott is maradt eddig mind.

  • @publictransporthungary

    @publictransporthungary

    2 ай бұрын

    Ezt honnan veszed XD? Pár éve a 879 is így állt fél évig, az utána újra futott. 952 is ami az előző videóban volt már benn van harasztin, készül. 867 is vagy 7 hónapig itt rohadt kevén, lett hely, Cinkotára szállították felújítást kapott most újra fut. Azok is fognak hidd el! Legjobb tudomásom szerint a 885-865 azok esztergára várnak, többi meg felújításra de baszod nincs hely!!!!!!!!!!!!!! Haraszti is fullon van (905,951), Cinkota is, Szentendrét meg inkább hagyjuk. Fel lesz mind újítva, vagy meg lesznek javítva. Túlfutottak, valamint lejárt a fővizsgájuk.

  • 2 ай бұрын

    @@publictransporthungary ha túlfutottak volna akkor kapnak egy V2-t vagy 2V2-t a hévnél nincs fővizsga. 2-3 hetes dolog... ha valami így áll ott hónapok óta az nem egy túlfutás miatt áll ott se nem egy eszterga miatt, mert akkor átették volna a forgóvázakat egy másik alól aminek jó a kereke.

  • @publictransporthungary

    @publictransporthungary

    2 ай бұрын

    @ J javítás is van... Igen túlfutottak, V2-re várnak, DEE HELY!!! Mondom haraszti és cinkota fullon van Szentendrét hagyjuk. Rengeteg olyan hévet tudnék sorolni amelyik állt egy jó fél évig utána harasztira bebaszták pár kis foltozás (v2) azt újra futott. Hidd el mind fog járni.

  • 2 ай бұрын

    @@publictransporthungary amióta ezek ott állnak 4 vonat hagyta el cinkotát... Ha nem lenne velük valami komolyabb gond, akkor előre lettek volna véve. Ahogy most is a két cinkotán készülő egység helyett ami nem égető ezeket bőven meg lehetne csinálni. Az hogy 1-2 áll fél évet oké. De nem 4. 1 vonalról. A MIXA-k ra is azt mondták majd meg lesznek csinálva. Azok tavaly óta állnak, hozzá se fogtak. Nem is fognak már. A 831 már atomjaira van szedve.

  • @csudapest8970
    @csudapest89702 ай бұрын

    És engedejed volt a MÁV-hev -tol a videó készítésére csak mert törvény bünteti a jogtalan felvételt

  • @becskyandras

    @becskyandras

    2 ай бұрын

    Sajnos nem tudom értelmezni az "engedéj" szót! Biztosan jópofa dolog lehet!

  • @szf72

    @szf72

    2 ай бұрын

    Nem üzemi területen videózott.Milyen engedélyre gondolsz?

  • @suzka5539

    @suzka5539

    2 ай бұрын

    Csudabudapest tanulj meg írni első körben aztán ha nem tetszik az engedély nélküli videó nem kell nézni sem..

  • @molnibalage83

    @molnibalage83

    2 ай бұрын

    Még egy fontoskodó hülye...

Келесі