2023.11.17 H7-es HÉV Csepel MIXA vonatok

Автокөліктер мен көлік құралдары

▶️Csatornatagság: / @adani12345
▶️ Fotós oldalam: / albertdanifotok
▶️ Instagram: / a.dani0227
▶️ Paypal: paypal.me/Adani12345
▶️ Patreon: / adani12345
Bankszámla:
10404247-93423860-01440000 K&H bank
Logóért köszönet Tóth Attilának:
/ attila.toth.badwolf
Az a pletyka terjed HÉV-es körökben, hogy év végéig kivonják a forgalomból a régi MIXa motorkocsikat, így egy péntek délután elmentem filmezni a H7-re, két szerelvény volt kiadva belőlük. Mivel más nincs helyettük a kivonás nem biztos, és az állpaotuk sem indokolja, igaz már 61 évesek, de nincsenek rossz állapotban és üzembiztosak. Az MXA-k sem sokkal fiatalabbak csak mintegy 10 évvel.

Пікірлер: 5

  • @H_Zalan
    @H_Zalan8 ай бұрын

    Miért kell minden jót elcsesznie a BKK-nak?

  • @Adani12345

    @Adani12345

    8 ай бұрын

    Azzal még nem is lenne baj ,hogy 61 év után nyugdíjba küldenek járműveket, végül is megszolgálták már az idejüket és 2023-ban már másik a követelmények. Csak hát akkor kéne kivonni, mikor van helyettük másik, de még csak terv sincs arra, hogy milyen szerelvényeket vegyenek a HÉV-ekre. Szerintem mindegyik HÉV vonalra másmilyne jellegű kéne amúgy is. A Csepeli hév közelebb áll egy villamosvonalhoz, ide praktikusan olyan jármű kéne, ami TramTrain jellegű, elmegy a vasúti pályán, de képes villamosként is közlekedni. Egyszerűbb lenne majd egyszer később pl. Csepelen bevinni a lakótelepekhez villamosvonalként, Boráros téren is be lehet kötni a villamos hálózatba akár ( bár ennek sok értelmét nem látom, 2,2b,23 mellé nem kell több villamos jelenleg). Ráckevei meg inkább egy elővárosi vasútvonal, oda valami Flirt jellegű motorvonat kéne WC-vel, és többcélú terekkel. Gödöllői meg egyértelműen metró üzemhez kéne tartozzon, oda meg olyan jármű kéne, ami metróvonalon alagútban is tud menni és felsővezetékről is. Cinkotáig akár metróüzem is lehetne különszintű átjárók elkerített pálya.. Szentendrei meg szintén elővárosi vasút inkább nagyvasúttal kompatibilis járatok kellenének, adná magát pl. hogy Óbudán át kijárjon a 2-es vonalra is némelyik viszonylat és egy Pilisvörösvár-Szentendre is. Népszerűek voltak a Margit hídig bejáró járatok mikor le volt zárva az északi összekötő vaústi híd.

  • @peterkokeny7318

    @peterkokeny7318

    8 ай бұрын

    Véletlenül baleset történe gondolom menne mutogatás.

  • @H_Zalan

    @H_Zalan

    8 ай бұрын

    ​@@Adani12345 Hát igen, már leszolgálták az idejüket, de legalább addig maradnának amíg nem jönnek új szerelvények, mert ennek hogy csak így szemétként "kidobják" nem sok értelmét látom. A H6-ra még tényleg valami új alacsonypadlós, motorvonat kell ami josszú és van benne WC mert azért Ráckevéig is van egy 1,5 órás út. Mert tudjuk, sz@r helyzetben van a MÁV-HÉV, de ettől ez nem oldódik meg, hogy csak úgy kidobják a MIXA-kat.

  • @Adani12345

    @Adani12345

    8 ай бұрын

    @@peterkokeny7318 Csepelin jellemző baleset, hogy átjáróban fog autót vagy a Lágymányosi ( Rákóczi) hídnál gylaogost, MXA fékjei se jobbak ezen semmi se múlna, 10 évvel fitalabbak csak kb. az MXA-k az nem sokat jelnet. Jó hogy a kismetrókat nem akarják kivonni hirtelne mert már 50 évesek. De még azok is bírják. Ziu trolikat legalább csak akkor vonták ki végleg, mikor már volt elég újabb jármű helyettük.

Келесі