2022 Tesla Model 3 RWD тест на пробега със 120 км/ч по магистралата!

Автокөліктер мен көлік құралдары

Първият въпрос на всеки приятел, който разбира, че съм си купил електричка ВИНАГИ е "Колко минаваш с едно зареждане?".
Реших, че това трябва да се проверява емпирично за всяка електрическа кола, защото производителите винаги тестват пробега в нереални условия! Разбира се пробегът зависи от страшно много неща, но със сигурност повечето хора смятат, че това е определящо за избора им за кола и затова ще се заема!
--------------------------------
► Харесайте Facebook страницата ни тук: / superchargedbg
► Tesla Referral: ts.la/vassily31306
► TeslaFI Referral: www.teslafi.com/signup.php?re...
► Подкрепи канала тук: mercury.streamelements.com/ti...
--------------------------------
#tesla #model3 #range

Пікірлер: 58

  • @VladiArsenal
    @VladiArsenal Жыл бұрын

    Супер тест, ще бъде интересно да видим и други популярни електрически автомобили подложени на същия тест!

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Следващият ще е i3 на BMW ;)

  • @nikolakirilov9366
    @nikolakirilov9366 Жыл бұрын

    Супер видео! Малко обаче ми се струва зле да се лишавам от екстри за сметка на пробег! Също не ми допада да си смятам постоянно докъде ще стигна! В бъдеще с развитието на технологиите може би ще е по-добре, но на този етап го виждам като крайно неудобно! 🙂

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Аз съм твърдо на същото мнение! За мен пробегът е второстепенен проблем, най-важното е мрежата за зареждане! Със сигурност като тръгна на път не възнамерявам да карам в този режим, но тестовете са, за да знаем какво имаме ако решим да търсим максимален пробег.

  • @jmgl361
    @jmgl361 Жыл бұрын

    И се появявам на магистралата с 20годишната бричка 1.6 на газ и си карам с 160 по магистралата и за 25лв минавам 200км. Да няма база за сравнение между двете коли ама все пак докато не измислят нов модел батерии не е изгодно да си купуваш електричка.

  • @user-rl6ux7zz7n
    @user-rl6ux7zz7n Жыл бұрын

    👍👍👍👍👍

  • @KamenMarkov
    @KamenMarkov Жыл бұрын

    На Energy / Trip на теслата можеш също да видиш какво смята - вятъра да и дори драг-а от гумите. Там се вижда и колко ти струват малките залитания със 140+, не е малко.

  • @KamenMarkov
    @KamenMarkov Жыл бұрын

    И да, на суперчарджъра ако я беше прихийтнал от околовръстното щеше да зареждаш на 170-160kw до към 20%, но щеше да ти изяде 1-2kwh и да опропасти разхода (то май пак се е пуснало за малко, предполагам си проверил на колко ще стигнеш до чарджъра и е почнало да затопля автоматично). Пак добре зареждаше предвид външната температура, предполагам заради дългия път батерията си е откраднала достатъчно топлина от мотора, за да си стои на 20-25 градуса, колкото си обича, за най бързото зареждане обаче иска да е на 45-50 градуса. P.S. Chill mode, ужасно 😂

  • @KamenMarkov
    @KamenMarkov Жыл бұрын

    В реда на нещата, аз имам около 20-30км по-малко с 55kwh батерията (екстраполирани, нямам нерви да карам със 120 толкова време😅) Иначе твоята имаше към 6kwh буфер като ги пуснаха спрямо scanmytesla, вече ъпдейтнаха бмс-а и е 2.5, на LR е 3.1, а на новите Х и С е 5kwh.

  • @andreiognianov8668
    @andreiognianov8668 Жыл бұрын

    Карам Автомобил с LPG Уредба.При 110км/ч Харчи 7.5/100 Минава с едно зареждане 550км.При цена1.14лв.Минавам с 47лв.550км.Да не вземе да се окаже,че с LPG е по евтино според цена КВ.Ч. НА Ел.Автомобили

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Няма шанс да се окаже нещо подобно. Ако зареждам вкъщи на нощна тарифа 100 км ми струват под 2 лв. Ако пътувам на разстояния под 400 км на теория няма да ми се налага да зареждам на станции. В града при теб разхода ще се вдига значително, при мен ще спада.

  • @andreiognianov8668

    @andreiognianov8668

    Жыл бұрын

    @@superchargedBG БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА:Не Вярвам че,Колата Изразходва Ток под 17кв.ч/100км. При тези Данни на Нощна Тарифа е 2.11ст.17кв.ч.Да в този Случай Излиза по Евтино на Ток от LPG При зареждане от Преносната мрежа при Нощна Тарифа.При Дневна е 3.67лв./17кв.ч. Което също излиза по евтино но разликата драстично се стопява.Захранвал съм Ел Автомобил от Бързо Зареждане Там ни Оскубаха Доста Добре.Жената на Която Беше Собственост Колата Не Пожела да каже колко е Платила.Но да Прав си при Домашно Зареждане при Тези цени На Тока, Става.

  • @P.I.D.27

    @P.I.D.27

    Жыл бұрын

    @@andreiognianov8668 колега вземаш ли предвид , че Теслата е над 2 тона над 300 коня на този разход . Вие може да карате LPG, ама каква мощност е ? Защото бензинова кола над 300 коня , под 12 газ не може да падне :) / сравнявам килограми, коне и задвижване /

  • @Miroslav_Krastev
    @Miroslav_Krastev Жыл бұрын

    Пробвай този маршрут и с тесла performance и long range да видим дали ще има разлика и колко ще е тя между трите коли(твоята,performance,long range), смятам, че това ще е полезно на доста хора ! Успех

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Да, ще правя същия тест и с другите варианти на модел 3, както и с останалите Тесли! Проблемът е, че трябва собственици да се навият да ги направим! :)

  • @lron1447
    @lron1447 Жыл бұрын

    Благодаря за видеото, и се абонирах :) Само един въпрос, нали не е кой знае какъв проблем някой да кара пред теб спазвайки ограничението? и то в средна лента...

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    И аз благодаря! Не е, разбира се.

  • @dimitarvladimirov419
    @dimitarvladimirov419 Жыл бұрын

    Аз понеже съм фен на Волво и карам такова, мислех за моделите дето сега излизат, но просто не е рентабилно. Аз лятото се прибирам Швеция-България и 2 дни ми е пътя, тия електрически коли са добри но само в градски условия, тоя преход ще ми излезе 5 дни с висенето по зарядни.

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Зависи каква кола си вземеш - има електрически коли, които са по-подходящи за такива дълги преходи от други. Ако пътуването на такова разстояние е един път годишно не би следвало да е толкова нерентабилно, според мен.

  • @Vvvvvvvvvvvvvvvvb
    @Vvvvvvvvvvvvvvvvb Жыл бұрын

    Супер. Ако може пол често да качваш.

  • @vakme

    @vakme

    Жыл бұрын

    Благодаря! Ще се опитам, но поне 1 на седмица ще гледам да има :)

  • @Амксф
    @Амксф Жыл бұрын

    Здравейте, искам да попитам какъв би бил разходът ако примерно тръгнете в задръстване преди голям празник или дълги почивни дни ?

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Разходът не се влияе много от задръстване. В градски условия колата има значително по-нисък разход при еднакви други условия.

  • @TheSqnkov
    @TheSqnkov Жыл бұрын

    А ако се кара без круиз контрол, би ли изкарала повече, ако вземем под внимание, че щом е автономна функция, харчи допълнително енергия?

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Ами спорно е, защото пък много трудно можеш да поддържаш една и съща скорост иначе и пак няма да си оптимален.

  • @NikolaPetkanski31337
    @NikolaPetkanski31337 Жыл бұрын

    Процентите са относителни спрямо капацитета. Може ли в заглавието да сложиш точния модел? Предполагам е 75?

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Точният модел е в заглавието - води се модел 3 RWD (един двигател и задно предаване). Преди се е казвал SR+, а 75, което ти си писал е разновидност на модел S.

  • @dimitardimitrov4707
    @dimitardimitrov4707 Жыл бұрын

    Супер представяне, ама само ми кажи, защо българино караш на магистралата в лява лента?

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Защото нямаше движение и си пускам auto-steer и не се налага да сменям ленти за всеки ТИР. Само че за разлика от повечето водачи, аз следя дали зад мен нещо не се приближава по-бързо и правя място... В конкретният случай в двете посоки ме минаха общо 3 коли :)

  • @gogoraz
    @gogoraz Жыл бұрын

    Ако не караш по магистрала и спазваш ограниченията 60, 70, 90 км/ч. (просто така защото е добре да се спазват). Няма ли да минеш дори и при по - ниска температура на околната среда повече километри от колкото ако се движиш със 120 км/ч по магистрала?

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Да, с по-ниска скорост със сигурност можеш да минеш и много повече километри с едно зареждане. Дори в студ ще може да се минат поне 15-20 процента отгоре.

  • @postpathh

    @postpathh

    Жыл бұрын

    ​@@superchargedBG Здравей. На мен ми е интересно колко километра ще измине с по-ниска скорост (примерно 100) на магистрала в нормално време, т.е. горе-долу максимума на батерията в благоприятни условия. Доколкото разбирам, с батерията от 60 kW/h официалният пробег е 427 км. Но означава ли това, че ако карам със 100 км/ч по магистралата, ще стигна до Бургас, където мисля, че има Tesla Supercharger. И въобще ако в някаква ситуация батерията намалее доста, до колко ще ми помогне ниска скорост и спиране на консуматори, за да достигна до зарядна станция.

  • @jmgl361
    @jmgl361 Жыл бұрын

    Другото което , ще имам 300, 400 коня кола и няма да мога да я карам с повече от 120. Това е все едно да си купя 50 калибър пушка и да ходя за врабчета с нея.

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Мощността не помага само за високи скорости, на мен ми трябва най-вече при изпреварване. Иначе никой не кара с 120, дори и 100 коня да ти е колата :)

  • @slavikalpachki2748
    @slavikalpachki2748 Жыл бұрын

    Преди няколко дни си правих същият тест със седан с тегло 1850кг 200к.с. аск и ми даде разход 12/100 lpg със скорост 130км/ч. Поздрави за видеата и успех.

  • @nikolaispasov7075
    @nikolaispasov70752 ай бұрын

    Става ли за такси такъв автомобил и къде го поддържате ?

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Ай бұрын

    Става, вече доста компании и индивидуални шофьори си закупиха модел 3. Поддръжката е маргинална, в гаранция се поддържа в официален сервиз (понастоящем в Букурещ или Атина).

  • @martinyankov6448
    @martinyankov6448 Жыл бұрын

    Какви са цените на kWh в момента по зарядните станции? Както и на тесла supercharger?

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    На суперчарджърите за тесла за момента е безплатно в източна Европа. На другите зарядни е около 90-95 стотинки на кВч.

  • @KamenMarkov

    @KamenMarkov

    Жыл бұрын

    @@superchargedBG има и по 60ст :)

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Аз не съм попадал още на такива :) все по 90 цакам хаха

  • @KamenMarkov

    @KamenMarkov

    Жыл бұрын

    @@superchargedBG ВЕЦ Кадиево например, в мрежата на Финес е и е 180kw, 60ст е и дърпаш директно от ВЕЦ-а :) Между Пловдив и Стамболийски се намира.

  • @georgi_dimitrov_dimitrov
    @georgi_dimitrov_dimitrov Жыл бұрын

    Браво за интересното видео, с удоволствие ще чакам да видя и следващите ти експерименти с Теслата. Може би и на теб (както писах и на един друг, подобен на теб ентусиаст)никак няма да са ти излишни едни секси бутони.

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Благодаря! Засега не ми се е налагало, добре, че не е без ръчките за мигачите хаха

  • @skwtf
    @skwtf Жыл бұрын

    Повече видеа за LFP батерията ще са много ценни!

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Какво ви е интересно за нея?

  • @atanaspopovski3770
    @atanaspopovski3770 Жыл бұрын

    За града е супер...дали ще има удължител от 12- тия етаж в Младост 4....и ако тръгна за Турция...на пазар...и е натоваря хубаво..с климатика...и висенето на границара....абитата ще ми я докарат ли в къщи? Я направете един тест с 160 км в час ,климатик,музичка..от София до Синеморец...аз мога да ти дам моята електричка 28 годишна...показва ми електронно разход от 20 на сто да е тестваш....😂😂😂😂😂

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Като слушам всички страхотни доводи по-горе - електрическата кола не е за вас :)

  • @user-wo3nv3fi1o
    @user-wo3nv3fi1o Жыл бұрын

    Колко ти струваше колата коя година колко харчи на 100 ли.

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    В рейндж теста можеш да видиш какъв е разхода при тази постоянна скорост на 100 км. Иначе такава можеш да вземеш за около 80-85к лв. Зависи от екстрите, километрите и късмета :) В Германия има супер много такива!

  • @stuci8385

    @stuci8385

    8 ай бұрын

    С моята кола на газ за 25лв. минавам 300км. На година минавам около 20 000км. Това на година е около 1700лв. За 50 години 85 000 лв. Нещо да кажеш ? Колата на газ не замърсява, каквото и да говорят. Правил съм замервания. Всичко друго е лъжа и манипулации. Тия 300 коня са безполезни. Има ограничения и не е нужно да правиш безрасъдни изпреварвания. На магистралата спокойно си карам с 150км. На станциите ако зареждаш се доближаваш до моя разход, но вече си дал 85 000лв. Моята кола е 20 пъти по-евтина. Не плащам каско, няма смисъл. Обслужвам я за 30лв. , за половин час. На улицата. Данъка и е 20лв. Твоята батерия има 5 години гаранция . Може да изкара и 10 години, Божа работа. Да я смениш с нова е безмислено. Демек отиваш за нова електричка. Но вече няма да е 85 000лв. Апропо, аз пиша след 8 месеца и тези машини вече са над 100 000 лв. Честито !@@superchargedBG

  • @auto-data-net
    @auto-data-net Жыл бұрын

    С какъв капацитет е батерията?

  • @auto-data-net

    @auto-data-net

    Жыл бұрын

    Явно е с 60 кВтч батерия, по каталог 491 км пробег по WLTP! А на практика - няма и 300! Трагично!

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    По каталог е 272 мили или 435 км моята батерия, но това е в специални условия (смесен цикъл, оптимална температура и какво ли още не). Ще направя същото при средна температура 20 градуса и ще видим резултата.

  • @user-qq4ic8md4e

    @user-qq4ic8md4e

    Жыл бұрын

    А бе,при каквато и температура да го правиш,зареждаш за 48лв.и минаваш 300÷400км. Икономично не е,екологично не е,практично също не е. Ааа,вярно,модерно е,и е прескъпо. Друго си е да си горд собственик на тесла.

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    @@user-qq4ic8md4e и е икономично, и е бързо, и е яко :). Зависи с какво го сравняваш обаче, не всички караме на газ преди тока. Забравяш, че този разход е валиден САМО при дълъг път на суперчарджъри. В града излиза 8 лв на 400 км.

  • @aaaavss
    @aaaavss Жыл бұрын

    Прощавайте колко струва един киловатчаса на тези арядни станции.

  • @superchargedBG

    @superchargedBG

    Жыл бұрын

    Сега е около 80 стотинки. Когато снимах това беше към 90.

Келесі