2022. 07. 13-14. Nyári villamospótlás a 2-es vonalon a Kossuth Lajos tértől a Közvágóhídig

Автокөліктер мен көлік құралдары

2022. június 20. és július 17. között egy közel 1 hónapos nyári vágányzárra került sor a 2-es villamos vonalán. A vágányzár keretein belül több helyszínen is felújították szakaszosan a villamospályát (Balassi Bálint utca, Széchenyi rakpart, Közraktár utca, Boráros tér), illetve az éppen felújítás alatt álló Lánchíd pesti aluljárójában végezték a kőfal javítását. Ezen munkák ideje alatt mind a 2-es, mind a 2M villamosvonalon szünetelt a forgalom (az új 2B járat csak augusztus 13-án indult be), helyettük az ezen összeállítás témáját felölelő 2-es pótlóbusszal lehetett utazni a Kossuth Lajos tér és a Közvágóhíd között.
Ennek a pótlójáratnak igen érdekes útvonala volt, mivel észak felé, a Fővám tértől egészen a Kossuth Lajos térig, végig a pesti alsó rakparton haladtak a járművek (dél felé csak a Március 15. tértől a Fővám térig). Emellett pedig számos ideiglenes megállóhely létesült a pótlóbuszoknak, a Március 15. térnél, észak felé pedig a villamosmegállót használták az autóbuszok.
Ahogyan az a videóban is megfigyelhető, a pótló járaton közlekedő szóló buszok többsége a BKV legmodernebb típusából, a Mercedes Conecto NG-ből tevődött össze, de előfordultak Ikarus V127/Modulo M108d autóbuszok, illetve használtan vett Mercedes Citaro O530 C1-esek és szóló Volvo-k is. A felsorolt járművek mellett még két KCSV7-es villamos is felbukkan egy-egy snittben a Közvágóhídnál, melyek az ezen időszakban kizárólag KCSV-vel kiadott 24-es vonalon (mely egyben a 2M-et is pótolta részben) rótták a köröket.
A felvételek készítésének időpontja: 2022. 07. 13-14.

Пікірлер: 13

  • @bikfabarna
    @bikfabarna Жыл бұрын

    Kaphatunk videót river ride (vizibusz)-ról valamikor? Értékelném! Nagyon remekek a videóid!

  • @oldbusfan796
    @oldbusfan796 Жыл бұрын

    Jó videó! Most szombaton lesz a Libegők Éjszakája és aznap 16:30-tól menne az R158-as busz is. Az lenne a kérdésem, hogy ha esni fog aznap, akkor is megtartanák a programot, illetve menne akkor is az a járat, vagy nem?

  • @lotusman5614

    @lotusman5614

    Жыл бұрын

    Nem tudom, hogy el fog-e maradni, de ha igen, akkor arról valószínűleg fognak tájékoztatást adni valahol (legesélyesebben a BKK info-n).

  • @oldbusfan796

    @oldbusfan796

    Жыл бұрын

    Végül meglett, de csak este értem ki oda, így csak BPI-007-el és GNX-342-el tudtam menni, mivel már óránként járt a 840-es, így nem nagyon lehetett kockáztatni. Akkor még volt NHB-034 egy kört a 222-esen, ahhoz se mentem. Hétvégén azért megyek reggel, mivel akkor nincs csúcsidő és a 840-es este már csak óránként megy.

  • @k.o.t.o.n.
    @k.o.t.o.n. Жыл бұрын

    Szia. Látom sok videót forgatták metrokkal kapcsolatban is. Tudod esetleg 2022ben vagy ha kész a hármas, ahol most nem lehet használni, lesz olyan megálló még, ahol nincs meg mozgólépcső vagy lift, csak sima lépcső?

  • @k.o.t.o.n.

    @k.o.t.o.n.

    Жыл бұрын

    Föld alatti hév megállót is beleértve.

  • @k.o.t.o.n.

    @k.o.t.o.n.

    Жыл бұрын

    És azt is , ha át kell menni a hév fölött, de nincs mondjuk sík része a felüljárónál, ahol lehet tolni egy elektromos kerekű járgányt.

  • @lotusman5614

    @lotusman5614

    Жыл бұрын

    @@k.o.t.o.n. Az M3-as metró felújításának végeztével ez a vonal lesz a második metróvonal az M4-es után, melynek minden állomása akadálymentes. Vagyis az M1-es és az M2-es metróvonalon még bőven van olyan állomás sajnos ahol nincs lift. Előbbinél mind a 11 állomásra, utóbbinál az összes mélyállomásra (szám szerint 9, a Déli pályaudvartól a Keleti pályaudvarig, a Puskás Ferenc Stadion, a Pillangó utca és az Örs vezér tere állomás már akadálymentes) igaz ez. A HÉV-ek esetében 2 föld alatti állomás van a H5-ön (ezeken a helyeken sincs lift), és a felszíni állomások között is van jónéhány ahol lépcsőzni kell. Ezekből szám szerint nem tudom hány van, de a H5-ön a Tímár utca megálló (felüljáró) és Békásmegyer állomás (aluljáró) biztosan ilyen. Remélhetőleg minél előbb sor kerül a még nem akadálymentes metró- és HÉV állomások esetében is ezen probléma megoldására (bár hozzáteszem, hogy a HÉV-nél a szerelvényeket kell elsősorban lecserélni).

  • @lajosszlovik7056
    @lajosszlovik7056 Жыл бұрын

    Mikor lesz még videó?

  • @lotusman5614

    @lotusman5614

    Жыл бұрын

    Arra a kérdésre, hogy megvagyok-e még, a válasz igen. A csatornával viszont jól láthatóan nem nagyon foglalkoztam az utóbbi időben. Terveim szerint még a héten fogok írni egy közleményt az utóbbi időszakról, illetve, hogy most mi a helyzet, és, hogy mi a tervem jelenleg a csatornával. Azt azért előre elárulom, nem kell olyanokra gondolni, hogy valami váratlan dolog történt, vagy befejezem a videózást (a videóanyagok gyártását tulajdonképpen nem is hagytam félbe). Szóval folytatás lesz mindenképpen.

  • @lajosszlovik7056

    @lajosszlovik7056

    Жыл бұрын

    Oké. Nem akarom befejezd a videózást 😭

  • @lotusman5614

    @lotusman5614

    Жыл бұрын

    @@lajosszlovik7056 Ne aggódj! Szerkesztésre váró videóanyag jelen állás szerint bőven van, és még lesz is jó ideig. 🙂 Már csak idő (+ megfelelő körülmények) kell, hogy ezekből KZread-ra feltölthető, kész összeállítások legyenek.

  • @matetransport
    @matetransport10 ай бұрын

    Ne hagyd abba

Келесі