1996.04.05. -06. Teherszállítás Mukikkal BKV villamoshálózaton Ganz - Déli pu. között

Автокөліктер мен көлік құралдары

Ezúttal a Horog utcai Mukiteleptől (Kőbánya - Hízlaló állomás mellől) kísértük végig a kismozdonyok útját, a Kápolna utca - Blaha Lujza tér - Kis Rókus utca - Déli pályaudvar útvonalon. A szállításban négy Muki vett részt, a szállítmány pedig egy 12 tonnás GANZ transzformátor volt. Mivel visszafelé már nem volt elegy, így ez a film így is jóval rövidebb az előző hasonló témájú alkotásnál, viszont itt jól láthatóan le lett filmezve ahogy a BKV pályás szakemberei a Kis Rókus utcánál lévő BKV hálózatán egyedi idomkeresztezési részt állítgatják. Azóta természetesen a villamosos teherszállítással és a GANZ Villamossági művekkel együtt ez is a múlté lett sajnos. A felvétel elkészítéséhez nyújtott segítségéért külön köszönet Radics Zsoltnak és Német Istvánnak. BecsVision 1996
Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/Becsk...
Winyókra és boxokra mindig szükség van, néhai édesapám 8mm-es filmjei pedig több mint 10 éve várják, hogy digitális formát ölthessenek.
Köszönettel:Becs

Пікірлер: 11

  • @becskyandras
    @becskyandras Жыл бұрын

    Amennyiben támogatnád a munkámat, illetve a régi 8mm-es némafilmek digitalizálását: www.paypal.com/paypalme/BecskyAndras Winyókra és boxokra mindig szükség van, néhai édesapám 8mm-es filmjei pedig több mint 10 éve várják, hogy digitális formát ölthessenek. Köszönettel:Becs

  • @FVV1100
    @FVV1100 Жыл бұрын

    Nagyon nagy kár volt megszüntetni mind a Horog utcát,mind a Ganzot. (de,mint tudjuk,a visszaosztott pénzek enyhítettek bizonyos fájdalmakon!) Az az idomkereszt is eltűnt,nyomtalanul. Még rajz sem maradt róla,csak ez a videoszösszenet,hogy ilyen is volt kis hazánkban.

  • @peterferenczhalmi9344
    @peterferenczhalmi93449 жыл бұрын

    Azt meg tudod nekem mondani, hogy mi az az idomkeresztezési rész és miért kellett állítani rajta a pályásoknak? Előre is köszi!

  • @davidklug5339

    @davidklug5339

    9 жыл бұрын

    Kb. 8:15-től látod, a mondat lényege az 'egyedin' van, a kitérő csúszósínje nem szokványos elkeskenyedő, hanem mint egy lándzsa vége. Gondolom egy már kiiktatott kitérő, aminek a járatai át voltak fixre hegesztve, csak itt ideiglenesen így átvágták lángvágóval ilyen formára, hogy így egyszerűen állítani is lehessen és vissza is a normál állapotába. Állítani nyilván azért kellett, hogy lekanyarodjanak a 'fővonalról'.

  • @becskyandras

    @becskyandras

    9 жыл бұрын

    Dávid Klug Ez már nem a hagyományos kitérő volt! Az idomok átállításától függően fixre szerelve vagy egyik vagy másik irányban volt csak használható és ugye nem is volt tulajdonképpen keresztezés része, ha jó emlékszem. Pont azért hogy ne kopjon a körúti hatalmas terheléstől napközben, így eseti jelleggel a pályások helyezték üzembe. De az igazság az, hogy én sem ástam bele magam a lelkületébe akkor és azóta sem, pláne hogy már régen nincs! :-)

  • @peterferenczhalmi9344

    @peterferenczhalmi9344

    9 жыл бұрын

    Köszönöm szépen a vàlaszt :)

  • @liteoner

    @liteoner

    5 жыл бұрын

    Nekem ugy tunt, hogy siman be volt szorulva, es a hegesztovel csak felhevitettek, hogy at lehessen allitani a kiterot.

  • @attilamartinovics6489

    @attilamartinovics6489

    4 жыл бұрын

    @@becskyandras Szerintem ez meg nem kitérő, hanem vágánykereszteződés. Ha jól látom, az állásától függően az egyik irányban mindig folytonos a sínkorona.

  • @anikopecsi3340
    @anikopecsi33405 жыл бұрын

    4:49 XD

  • @peterbest1481

    @peterbest1481

    Жыл бұрын

    Hű,de vicces!...😠

Келесі