1937. Toyota Auris Hybrid 🚘⚡ 322.000 km átvizsgálás, eddigi javítások. 🛠

Автокөліктер мен көлік құралдары

A fiam taxiját néztük át ezúttal. Cseréltük, pótoltuk a hiányzó műanyag patenteket, bolhákat, csavarokat. Végignéztük a futóművet, az autó alját. Még ennyi idősen, ennyi km után is nagyon jól néz ki az autó. Igaz a fiam is kíméletes módon használja, akárcsak én az autóimat, hiszen a munkaeszköze és még sokig szeretné használni taxiként. Még 3 évet legalább, ami kb. még 300 ezer km. Télen 5,5 l körül fogyaszt taxi üzemben, ez nyáron akár 4,2 literig is lemehet előrelátó vezetés mellett, Budapesten. Sima benzinesekkel a kollégái 7-8 literrel járnak el. Az új hybrid akku bizony nagyon sokat számít a fogyasztásban is. Sajnos egy haldokló hybrid akkut nem nagyon lehet kimérni csak, ha kiveszik és cellánként mérik ki. :-( Voltunk sok teszten, azt mondták minden frankó, aha rá 2 hétre meghalt a nagy akku. A gyenge nagy akku miatt bizony eltömődik az EGR rendszer, nem működik jól a hajtáslánc. Mi évente visszük tisztításra, ahol kiveszik a hybrid akkut és kifújják a port belőle.

Пікірлер: 8

  • @peterkiss7742
    @peterkiss7742 Жыл бұрын

    Agm van benne gyárilag? Érdekes, mert nem az indít, hanem csak a relét húzza a nagy akksihoz, satöbbi. Nekem új hybrid Corolla van, ott nem agm.

  • @MTBukk
    @MTBukk Жыл бұрын

    Tudnál nevet, címet adni a szerelő úrhoz? Akár privátban is, köszönöm.

  • @rolandd.7503
    @rolandd.7503 Жыл бұрын

    miért kellet ki cserélni a teljes akkupakkot ? Ugyan ilyen autóm van csak 70 ezer kmer van benne .:D

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    Жыл бұрын

    Azért mert sajnos az évek alatt teleül finom porral az akkuk közötti tér és túlemlegednek, majd tönkremennek az akkuk. Isőnként tisztítani szükséges, az akkuk kiszerelésével.

  • @orbanjozsef7675
    @orbanjozsef7675 Жыл бұрын

    Olajcsere kimaradt a matekbol

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    Жыл бұрын

    Az olajcsere egy folyamatosan karbantartás művelet, én a nem várt javításokat soroltam. Az olajcsere is most már sajnos jelentős összeg önerővel is. 30 ezer Ft-ot súrolja jó minőségű olajjal.

  • @gergelyacs1841
    @gergelyacs1841 Жыл бұрын

    első LIKE! Köszike!

  • @gergelyacs1841
    @gergelyacs1841 Жыл бұрын

    Nagyon kellene Nekem is egy Csabi..........................

Келесі