1626. Vályogház tragédia. 😫 Erre figyelj, hogy veled ne történjen meg! ☝

Ebben a videóban egy sajnos gyakori esetet mutatunk be. Gyönyörű külső, bebútorozott ház a megtekintéskor, majd mikor kipakolnak kiderül, hogy van itt gond de gazdagon. Egy gyanútlan házvásárlás súlyos következményekkel és milliós plusz kiadásokkal járhat nagyon könnyen. Sose bízzátok a véletlenre! Bízzatok meg egy gyakorlott, hozzáértő személyt, aki jártas a vályogházak problémáiban! Így biztosabban elkerülhetitek a tragédiát, az anyagi csődöt jelentő mellé nyúlást.
Ha szükségét érzitek, kereshettek telefonon, ám kérlek titeket, hogy csak röviden beszéljünk, mert nagyon sok kérdést kapok. Ha házvásárlás előtt álltok vagy nagy a baj nálatok, kilátástalannak érzitek a helyzetet, felújításban kérnétek konkrét segítséget és személyes találkozást szeretnétek, akkor ezen a számon értek el:
70/ 6 125-521
Részletes felújítási kérdésekben telefonon nem tudok sajnos segíteni, mert fizikailag nincs rá időben lehetőség! Ezért készítem a videókat, hogy azok nyújtsanak ebben segítséget, pl. meszelés, festés, vakolás, hajópadlózás általános témakörökben.

Пікірлер: 144

  • @peter1990adventista
    @peter1990adventista Жыл бұрын

    Hálás Köszönet Lukács Lászlónak és a ház tulajdonosának! Igazi Polgári viselkedés ez! A köz érdekében született a videó!

  • @gergovagyok4191
    @gergovagyok4191 Жыл бұрын

    Köszönöm az értékes bemutatást! Micsoda egy gány munkát végzett azon a házon a korábbi tulajdonos! Jesszusom!

  • @lajosbarcza4360
    @lajosbarcza43602 жыл бұрын

    A fél ország vályog,vert, vegyesfalazatú házban lakik. Mindenki tudja és döntse el,hogy neki kell vagy nem vályog. Nem kell félni egy vályogtól sem. A vodeó eleje lebeszél róla, a közepe légy nagyon óvatos, a vége mindenre van megoldás..... Azt hiszem akkor jól elmondja, hogy ha tudsz mást venni, tedd azt, ha erre futja légy alapos, ha CSAK ilyenre se kell mindjárt kútba ugrani. Sok videóhoz szóltam annó még László kezdeti munkáinál. Kőmüvesként és vályogházban élőként azt tudom tanácsolni, amit számtalan helyen leírtam. Tessék adni pár 10 ezer ft egy kőművesnek, statikusnak, műszaki ellenőrnek, aki mèg alkupoziciót is ad, ha észleli a hibákat. Tud tanácsot is adni egyből, hogy ha átalakítanál tudsz, vagy nem pl.oda ajtót nyitni, kéményt falazni,falat kibontani stb. Ha kocsit veszünk mindenki átnézeti, visz szerelőt stb. Legalábbis egyre többen. Majd eljutunk oda talán egyszer,mint a kocsiknál, hogy már mindenben az atverést látjuk és hisszük. A szavatossági és egyéb dolgokat kár firtatni. Eladóként fel kell vállalni, hogy ha van hibája az ingatlanunknak akkor az értékcsökkentő, ha extrát ad valamiben az értéknövelő. Nem szabad túlárazni. A csok, a babaváró, a felújjítási támogatás, stb. Mind megnövelte a keresőképes vevők számát és elhúzta az árakat az egekbe. Azért azt ugye senki nem hiszi el, hogy ilyen araknak kell lenni Magyarországon. Annó régen az "okos" közgáz tanárom azt mondta egy ingatlan ára 10 évnyi átlagbér értékét kellene kèpviseljen. Nettóban. És ez így is volt sokáig. Ha jobban keresőrégióban élt valaki , ott is az ottani átlagkeresetet tükrözte, Pest megye székhely stb. A falvakban olcsóbb volt. És hogy jön ez ide, hát a vályog miatt, ugyanis vàlyog,vert stb. Hazakat a falvakban, pusztákban tanyákban, városok óvárosi részén (amikor még falu volt) használtak. A vályog a szegènyembet építőanyaga volt. És aki lenézi a vályogban élőket, az a szegényeket akarva,akaratlanul megbántja. A legnagyobb tisztelettel, ahogy gondolom László is annó azért kezdett el ezzel foglalkozni, hogy segítsük legalább annyival a vályogházban élőket, hogy nem fikázuk a vàlyogot, mert igenis rossz érzés ha általánosítunk, hogy a vályog az sz.., ócska, dózert neki stb. Hidjétek el egy két fanatikust kivéve, bárki elcserèlné téglaházra a vál,ogházát ha tudná. De nem tudják. Ezért ahogy tudják próbálják megoldani a mindennapi problémákat a ház körül. És sajnos a szakik a legnagyobb ludasok,akik felteszik a cementet, a gipszet, a gipszkartont stb. Az oktatási rendszer hiányossága is, hogy nem tanítják a régi rendszerek és az új technológiák összeférhetőségét, esetleg összeférhetetlenségét. Az enyém is csak egy vélemény és a legnagyobb tisztelettel és segítőszándékkal írtam meg. Remélem nem bànt meg se kit , ha mégis akkor elnézését kérem máris.

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Nagyon jó összefoglaló és a valós helyzetet írja le. Én ingatlan értékesítő értékbecslőként is sokszor csak pislogok és értetlenül állok a mai erősen, erősen túlárazott ingatlanárak felett. Vicc! Na de ezt az emberek hajlandóak kifizetni értük, így sajnos van fizetőképes kereslet az ingatlanokra. Most még. Addig nem fognak csökkenni az ingatlanárak, amíg ez a fokozott kereslet megvan. További probléma a "kapzsiság". Igen, tudom erős megjegyzés ez, ám sajnos ez van. Sokan azért vesznek csak meg egy ingatlant, mert 3 milliót ad az állam a mi 3 millánk mellé felújításra. ???? Értem én, hogy sokan az ingyen 3 milliót látják ebben, na de .... Hasonló módon látok 3 gyerekes családokat némi spórolt pénzzel ingatlant vásárolni, amiben nem is szándékozik lakni, csak hát ha már hozzánk vágják azt a pénzt, akkor nem állunk el előle. :-) Naná, hogy nagy a kereslet és mára már kevés a kínálat, ezért piszok magasak lettek az árak. Ez most piszkosul hajtja a gazdaságot látszólag, ám én már gyűjtöm a pénzt arra, ami 3-4 év múlva jön, mint következmény. Igen. Sokan nem tudják majd teljesíteni a feltételeket, nem születnek meg a vállalt gyermekek és vissza kellene fizetni a pénzt. Na ez viszont nem fog menni sajnos. :-( Hírtelen megnő majd a kínálat a piacon és várhatóan ez lefelé mozdítja majd az ingatlan árakat. Ráadásul az ingatlanok állaga egyre csak romlik, újat építeni is piszkosul drága. Tovább fokozza a helyzetet, hogy a szakszerűtlenül felújított házak újabb felújítást kívánnak majd vagy elkezdenek összedőlni is sajnos. Szóval nem sok jót tartogat a jövő sem számunkra és még nem is mentem bele a panellakásokba, amiket most is aranyárban vesznek az emberek, holott az életük végét járják azok is. Nem hiszem el, hogy nem fogják fel, hogy egy épület nem örök életű és egyszer minden házat le kell bontani. Igen, a panelt is. :-( Mikor? Néhány évtizeden belül sajnos. Erről nem szólnák ám a hírek és senki nem beszél róla, mert jól van ez így, dübörögjön a gazdaság az a lényeg. Ám ez csak egy színház és be kellene picit kukkantanunk a színfalak mögé, hogy helyes döntéseket hozhassunk. Szerintem.

  • @lajosbarcza4360

    @lajosbarcza4360

    2 жыл бұрын

    @@g.levente1474 Hát egyenlőre ez van. Sokat segítene ha a " szakikat" hasonlóan lehetne értékelni mint az árúkeresőn, vagy a megbízható bolt esetében. De sajnos az is nagyban igaz, hogy a megrendelői oldalon is van baj sokszor a fejekben. Sokan már azért is "leértékelnek" mert hülyeséget nem vagy hajlandó megcsinálni. A megoldás az lehetne, ha már kötelező a kamarai hozzájárulás, cserébe ott lehessen panaszt tenni, ha valós és alátámasztható. Amennyiben megalapozottnak tűnik a kamara hallgassa meg a vállalkozót , ezt nem bírósági szigorként kell megtenni. A vállalkozó elmondása után értékelje egy skálán, hogy milyen fokú a vétsége, hozzáállása,stb. Ez nem ördögtöl való félelem kéne legyen. Sőt,akár önkéntesen jelentkezhet a vállalkozó ha korrekt akkor pozitív besorolása munkát és pénzt is hozhat. Vagy a khr listához hasonlóan legyen pozitív és negatív lista. X mennyiségű panasz után leértékelik, y pozitív után fel. Xy év után elévül a pontja ha addig nincs újjabb leértékelés. A panasz tételnél kötelező legyen számla, szerződés számát megadni, ezzel biztosítva, hogy ne no name bejelentések legyenek. Szóval biztosan lehetne kezdeményezni valahol ezt, vagy akár jobb ötleteket is. De akár települési szinten is érdemes lenne, önkormányzatok weboldalán minősíteni a környékben tevékenykedő, ott munkát végző cégek munkáját. Nem a helyi szakikat. Ott élő magánszemély ,cég hív egy szakit, s közli vele a megrendeléskor,akár szerződéskor írásban, hogy a munka végén készül róla egy pár soros értékelés ami a település honlapján lesz látható. Ez ott a településen így szokás ezzel segítva a jó vállalkozókat, cégeket, hogy menjen a jó hírük. És tényleg ez lenne a cél, egy adatbázis, ahol a "JÓK" Közúl lehet választani. Hangsúlyozom nem a rosszakat kell nyilvántartani. A profi és korrekt cégeket. És itt senki nincs lejáratva, megalázva. Jó tett helyébe jót kap. Szép és korrekt munkáért hírnevet a környéknek. Ez még jobb is mint a saját értékelés. Ha felkerül oda addig maradhat, míg negatív panasz miatt le nem kerül. Utána viszont csak pl.3 pozitív után kerülhet vissza. Ha 3x leveszik, nincs vissza kerülés 2 èvig. De ez csak egy vélemény . Helyi szinten mérlegelje mindenki megére egy próbát.

  • @pjotr3374

    @pjotr3374

    2 жыл бұрын

    A "keresőképes" vevők azt nem mérik fel és nem tudják, hogy az egekben van még a kóklerek árai is, nemhogy a hozzáertőké. Olyan összegekkel dobálóznak a szakemberek, hogy csak néz az ember. Egy kis felújítás amire az eladó csak legyint, hogy az semmi simán belefuthat milliós tételekbe, aztán máris nem elég az a 3 milliós támogatás semmire. Azonnal költözni akarnak, a jó szakember meg jó esetben egy év múlva jön, így marad a mindenhez értő kókány brigád. Sajnálják a pénzt szakemberrel felméretni, beáraztatni a javításokat, aztán fogják a fejüket, hogy miből lesz plusz tiz misi renderakni. Aztán persze sajnálják a pénzt a múszaki ellenőrre is, így megint csak elmegy pár misi a levesbe ami majd pár év múlva derül ki....

  • @pjotr3374

    @pjotr3374

    2 жыл бұрын

    Azt sem hiszik vagy tudják az emberek, hogy az a brigád aki a jövő héten tud kezdeni, ott a főnök szerencsés esetben egy éve még segédmunkás volt egy kőműves mellett, mert akkor valamit legalább látott. Persze lehet szerencsés is az ember és benne van abban a 0.5%-ban ahol lemondták egy jó szakember munkáját és azért tud jönni.

  • @tamastoth9142

    @tamastoth9142

    Жыл бұрын

    @@nepazarolj Nagyon veszélyes, amikor valaki csak fekete-fehéren igyekszik a világot látni. A félinformációk vagy esetleg tájékozatlanság okán születhetnek olyan sommás vélemények, mint amit írsz a panellakásokról: "életük végét járják azok is" Ez egyáltalán nincs így és kérlek, hogy az ilyen információk valóságtartalmát ellenőrizd le, mielőtt közreadod. Csak röviden: az első kísérleti panelt 1959-ben adták át Dunaújvárosban. Az utolsókat a gengszterváltás környékén. Több mint 500 000(!!!) lakásról beszélünk. Amikkel kapcsolatban idáig semmilyen probléma (főleg statikai) nem merült fel. Nyilván semmi nem tart örökké, de szó nincs arról, hogy a végüket járják. Óriási különbség van panel és panel között is (10 emeletes-e vagy csak 4., pontosan mikor épült, hiszen a csomóponti szigetelésük változott az évek során, részt vettek-e szigetelési programban, teljes gépészeti cserében, ill. a nyílászárók korszerűsítésében stb.) A vasbeton egyetlen ellensége a korrózió, a vasalás korróziója és mivel a beton pH-ja magas így a benne közrezárt acélt passziválja, azaz nem korrodál. Ha a levegőben lévő CO2 diffundál a betonba, azt semlegesíti, következésképp a kiváló szigetelés növeli a vasbeton szerkezet élettartamát. Másrészről ennyi lakás jövőben felmerülő problémájára (pl.: csomópontok korróziója) lesz műszaki, javítási megoldás, tehát az általad tett vészjósló kijelentésnek semmilyen alapja nincs, sajnos egyszerű tájékozatlanságra vezethető vissza.

  • @katalin5281
    @katalin5281 Жыл бұрын

    A mamám háza is vályog volt, száraz csak meszelve, remek állapotban. De mivel nem lakta 3 évig, el lett adva. Akkor derült ki, hogy a patkányok, egerek, békák teljesen szétfurkálták a falat, bontás lett a vége. Ezt is figyelni kell, mert hiába száraz, ilyen is előfordulhat. Jómagam 6 éve faházban élek, saját építés, de csak előnye van eddig. Kevesen hiszik el, hogy mennyire egészséges, energiatakarékos ház, és nagyon kevés van ezekből itthon.

  • @tboy1974
    @tboy1974 Жыл бұрын

    Vályogházam van.Nem vettem hanem örököltem és épp ezért mikor felújítás volt akkor izonil vakoltam kívülről és belülről is.Mivel olyan anyag hogy kiszívja a felesleges nedvességet,légáteresztő viszont kívülről vízálló.

  • @awefck
    @awefck2 жыл бұрын

    Végre egy vályogos videó! :) Nagyon kemény.

  • 5 ай бұрын

    Köszönjük!

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    5 ай бұрын

    Köszönöm szépen a támogatást!

  • @janoskari5717
    @janoskari5717 Жыл бұрын

    Sajnos én is vályogházban lakom.Ugyanez a kőalap is.Hálózva nincs,de minden probléma nálam is előfordul.Csak abban bízom,hogy akkor dől össze amikor nem vagyok otthon.Biztos vannak teljesen jó vályogépületek is,de annak ajánlom aki csak ilyet akar.

  • @zoltanschallegger2795
    @zoltanschallegger27952 жыл бұрын

    Üdv Lukács Úr. Egy kérdésem lenne, de előtte a felvezetés. Vettem egy sárfalas Kádár kocka házat beton alappal. Szerencsére sehol nincs se vizesedés, se penész. Tavasszal elkezdem a felújítást (ablak, ajtó csere, padló és födém szigetelés, stb). A kérdésem az lenne, hogy hova vezessem ki a padló 10 cm-es EPS szigetelése alatti, 8 cm-es szerelőbeton alatti, 10 cm-es kavicságy széleibe (körbe a fal mentén) rakott dréncsövek végét, ami ugye a talajpárát hivatott kivezetni a szigetelés alól. Szóval hol legyen a talajpára ellen berakott dréncsövek vége? (Természetesen lesz nehézlemezes vízszigetelés is.) Arra gondoltam, hogy a ház közepén a kémény mellé telepített kis kályha mögött faltól elhagyok úgy 10 centimétert kavicsággyal és oda. Vagy ha esetleg van jobb ötlete szívesen veszem. Válaszát előre is köszönöm. Üdv Zoltán (Kár, hogy nem lehet képet csatolni, mert szívesen megmutatnám a 3D-s alaprajzot.)

  • @ottoradui9691
    @ottoradui96912 жыл бұрын

    Én vályog házban laktam kb 8 évét. Pont ezekért a dolgokért a kotró-rakodó meg oldotta a kiszelösztetést. Építettem egy újat ytongbol. Nem kellene többet vályog...

  • @Sanyi1978

    @Sanyi1978

    2 жыл бұрын

    Ilyen áron, hogy átverik az elvarázsolt vásárlókat, jobb lebontani. Esetleg betonalapra építeni.

  • @tomaskovacs249

    @tomaskovacs249

    2 жыл бұрын

    42eve lakom valyog hazba 5ik generaciokent...es nem bontom le..sőt...lenem cserelnem..120eves epulet..mi a titka...csak szerves anyaggal volt rekonstrualva mindig...semmi gipszkaron..hungarocell..laminatpadlo......ennyi

  • @makeszize
    @makeszize2 жыл бұрын

    Szerintem a küszöb átlepesekor,a szag mindent elárul,kütyük nèlkül

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Sajnos nem. Ha nem sérült a vakolat, akkor semmit sem fog érezni a belépő az egészből, holott a fal merő rohadás a vakolat mögött.

  • @johnhajdu4276

    @johnhajdu4276

    Жыл бұрын

    Ha nem lehetett érezni a dohos szagot, akkor jól zárt a diszperziós festék.

  • @laszlokozma6500
    @laszlokozma65002 жыл бұрын

    Az a baj, hogy amikor épúlt a ház akkor még a kátrány papír volt a víz szigetelés ha volt és a kátrány papír el tűnik szét porlad 20 év alatt kB.

  • @karolyandras
    @karolyandras6 ай бұрын

    Nagyon szemléletes . Erre még osztok egy ászt! Egy helyem láttam tetőlécet rögzítettek a vályogra és gipszkartonnal fedték belülről a házat mindenféle lélegő furatok nélkül, kívül meg kapott EPS-t!

  • @gerykleb2247
    @gerykleb22472 жыл бұрын

    Kedves László! Amennyiben a diszperziós festék sd értéke megegyezik a mészfesték sd értékével, van-e más hátránya a használatának? (Pl.: sd

  • @iminer3766

    @iminer3766

    Жыл бұрын

    A festékeknél, vakolatoknál mű (μ) értéket - páradiffúziós ellenállás - kell nézni és 12 felé nem tanácsos menni. A vályognak 6 a mészvakolatnak 7 ez az érték. Egy diszperziós festéknek átlagosan 300 egy mészfestéknek mondott festéknek 120.

  • @demolatorcorp
    @demolatorcorp2 жыл бұрын

    Az a szomorú hogy az elszaladt ingatlanárak mámorában még az ilyen lélekvesztőket is már 30-60 milliókért árulják a dunántúlon... csak a vasarlas utan 30 év hitellel a nyakadban döbbensz rá mibe nyultál bele és nem valószínű hogy lesz újabb 30 milliód kijavítani a hibákat... :(

  • @tamasszelmak8366

    @tamasszelmak8366

    2 жыл бұрын

    Pont egy ilyenbe szaladtunk bele! Februárban már jön az első törlesztő és beköltözés jelenleg kizárt! Igazából festésnek indult a dolog a vége "régészeti" feltárás lett. Az izzadt homlokom szárazabb mint a falak! :( Nem is tudom mit lehetne tenni! Nem is az eladók hibája mivel édesapjuknak készült volna felújítás csak közben elhalálozott így az ingatlan eladósorba került. Végig készségesek és természetesen állják a költségeket ami rejtett hibának tekinthető. Csak ugye itt a leghibásabb az a mekk mester aki szerint ez így nagyon is jó! Élére rakott téglák, valami fekete zacskó vízszigetelés gyanánt, nikecel a falba belül a lábazatnál stb stb... Most mit tegyünk? Lottó 5 ös és dózer? :/

  • @tamasszelmak8366

    @tamasszelmak8366

    2 жыл бұрын

    Mai napon szakember segítségét kértük a helyzet tisztázására. Aki az aláfalazás és vízszigetelés cseréjét javasolta mivel sok helyen ez hiányos és a téglázás is részleges. Tulajdonos anya és fia. Az anya vállalja a javítás költségit a fiú viszont fenyegetőzik stb.. pedig kölcsönös megoldást vázoltunk a hiba elhárítására. Késő délután az ügyvéd javaslatára a kár elhárításának kérelmét javasolta szakember lepecsételt hivatalos szakvéleményével. Ami a megbeszélt összeg többszöröse is lehet. A kedves fiú azt is közölte hogy eredeti állapotra állítsam vissza. Ami azt jelenti jelen esetben hogy kókányoljam vissza. Szeretnénk ezt a házat azért is mentünk bele! Vannak hibák amiket elfogadtunk de a szigetelés és aláfalazás hiánya amit úgy tudtunk hogy van nem fogadunk el! És csak végső megoldásként állunk el. Nem tudom kedves László hogy mennyi a kiszállási díja, de ha erre kerül a sor kihívom és mehet a youtube ra. Kiváncsi leszek hogy ezen az áron tudják e majd értékesíteni a házat.

  • @tibcsi67

    @tibcsi67

    2 жыл бұрын

    @@tamasszelmak8366 Érdekelne hogy válaszolt- e egyáltalán,és mi törént azóta.

  • @karcsiskorpio-transspedkft4325
    @karcsiskorpio-transspedkft43252 жыл бұрын

    Üdv. Nagyon hasznosak ezek a videók akit érdekel a téma sokat tud tanulni belőlük. Engem az érdekelne ,hogy konkrétan ennél a háznál mit fogtok csinálni? Mert nyilván a fal nagy része ilyen állapotban lehet a szobában. Leszeditek az egész javított részt kijavítjátok, vagy az marad úgy ahogy van?

  • @gergelymolnar5796

    @gergelymolnar5796

    2 жыл бұрын

    Ehhez hasonló baj volt nálam is a frissen vásárolt háznál, csak nem volt ilyen mértékű a károsodás. Falig vissza kell bontani, ki kell száradnia, és vissza kell vakolni mészvakolattal. Aki cementet használ, az kezdheti újból pár év múlva. A hangsúly itt is azon van, hogy a talajpára a laminált padlón keresztül nem tud távozni a légtérbe, ezért a falakba megy bele.

  • @laszlorevesz6907
    @laszlorevesz69079 ай бұрын

    Megcáfolnám hogy nem lehet Vályogot belülről hálózni. Ugyanis ahogy elnézem ez az épület alapja is vályog. Amit én újítottam fel beton alap, szuroklemez és egy sor kisméretű tégla van s onnantól van felhúzva egy vert vályog falazat. Vizesedés nincs csak egy kis hő híd okozta páralecsapódás. Amit lábazat XPS és Kőzetgyapot homlokzat lesz behúzva. Egyb kérdés merült fel bennem hogy a cementes vakolatot amire húzni fogom a vakolatot az lekezelhetem e tapadóhíddal ... Üdv. Egy részben követőd :)

  • @szabogabor5952
    @szabogabor5952 Жыл бұрын

    Én most albérletben kezdtem felfedezni ezeket. Sajnos nem tudok rövid időn belül kiköltözni, de áldatlan állapotok kezdenek előjönni. A hálószobában a tapéta tartja a vakolatot. Kivéve ott, ahol a villanyszerelő vésett. Itt borult ki a bili. Gőzöm sincs, hogy megcsináljam-e vagy sem. Egyenlőre én is össze kókányoltam a kritikus ponton de nem tetszik. Hagyjam a francba vagy fizettessem ki? Úgy sem fogja főleg hogy a hálózat korszerűsítésre most adott 1.2 milliót.

  • @EvaK7
    @EvaK76 ай бұрын

    👍🏻

  • @stibor80
    @stibor802 жыл бұрын

    Kedves László! Lehet tudni, hogy milyen anyaggal lett a fal "glettelve"? A gipsznek is at kellett volna engedni a párát, vagy ilyen vastagságban már párazáró felületet képez? Köszönöm

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Az nagy tévedés, hogy a gipsz átenged ekkora mennyiségű párát, ami itt érkezik alulról. Sajnos ez téves. :-(

  • @zsoltsimon7031
    @zsoltsimon7031 Жыл бұрын

    Sziasztok! És laminált padló helyett mit ajánlatok? Jarolap, vagy padloszonyeg? Utóbbi nem peneszesedik be, vagy lesz büdös?

  • @zsoltmiksasamu146
    @zsoltmiksasamu146 Жыл бұрын

    Vályogház vásárlásnál arra kell figyelni, hogy ne vegye meg az ember.

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    Жыл бұрын

    Nos sajnos nagy százalékban valóban ez a helyzet. Ám ki lehet fogni azért jó vályogházakat is, igaz ez a piac 3% körülbelül. Nagyon át kell gondolni és nem szabad beleugrani egy jó vételnek látszó péztemetőbe.

  • @JozF547
    @JozF5472 жыл бұрын

    Üdv! Belső vakolatként használható-e vályog gipszel keverve? A gyorsabb száradás és a nagyobb szilárdság miatt gondoltam erre a megoldásra. Illetve gipszkaron lapokat tennék a falakra, de az alja kb 40 centiméterig vizes volt. Ez mostanra kiszáradt. Ha gipszkartont teszek rá, és alul megfurkálom mondjuk 10 centinként, az elegendő lenne a fal szellőzésére?

  • @johnhajdu4276

    @johnhajdu4276

    Жыл бұрын

    Nem használható.

  • @MotorosRoy
    @MotorosRoy2 жыл бұрын

    Üdv. Heves megyében,Gyöngyös irányában szoktál járni? Telefonon nem zavarnálak feltétlen egyből. :)

  • @laszlozaka4955

    @laszlozaka4955

    Жыл бұрын

    Szia, én igen

  • @kamarton
    @kamarton2 жыл бұрын

    Aki úgy gondolja, hogy a vályogház tehet róla, annak elárulom, hogy a párazáró foliázáshoz is érteni kell, és nem a fa tetőszerkezet tehet róla ha kirohad...

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Így így.

  • @tamasszelmak8366
    @tamasszelmak83662 жыл бұрын

    Üdvözlöm, olyan kérdésem lenne hogy a bosh fa nedvességmérő (Bosch Universal Humid) értékei vályogfal esetében hogyan értendő?

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Ami csak két értéket tud mérni, az nem megfelelő vályogfalnál. Egyébként sem lehet gyakorlat nélkül ezeket értelmezni, használni. Szinte felesleges is beruházni. maximum az értékek változásit lehet vele nyomon követni gyakorlat nélkül.

  • @-RampageBandit-
    @-RampageBandit-2 жыл бұрын

    Már a szoba színe is gyanakvásra ad okot! 😁

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Mivel ismertem minden tulajdonosát, a színe semmiféle gyanakvásnak nem volt alapja. :-) Általánosságban igaz lehet, amit mondasz, de ez pont ellenpélda. :-)

  • @kingd.t3447
    @kingd.t344711 ай бұрын

    Nálam is ugyan ez a probléma szint alatt van az aljzat jóval 40 cm-el és amikor javítom csak akkor látom a problémát a blokk kő látszik belülről

  • @blakebaxter8768
    @blakebaxter87682 жыл бұрын

    Brutális, kis túlzással a vakolat tartja egyben a házat...

  • @vapeur4
    @vapeur4 Жыл бұрын

    Sziasztok! Vennék egy családi házat, ami beton alapra épült vályog falazat. Mire kell odafigyelni ilyen ház átnézésekor? Érdemes egyáltalán ilyen konstrukciót megvenni? Furcsa párosítás a beton alapra vályog. Előre is köszönöm a segítséget!

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    Жыл бұрын

    Mindent át kell nézni. Tető, alap sérült, repedt-e, víz felszivárog-e a falba bármely hiba miatt? Volt-e csőtörés, mivel van festve a fal kívül, belül? Milyen a talajvíz szintje? Ki van-e emelve az épület? Stb.-stb. Én sok száz szempontot szoktam vizsgálni. Igaz, nekem már rá van állva a szemem. :-) gondolkodnom sem kell mit nézzek, egyszerűen kiszúrom az apró jelekből a hibákat, turpisságokat.

  • @trinkelydavid
    @trinkelydavid2 жыл бұрын

    Ez egy sár ház, és valóban rossz a kivitelezés , de nem az anyagal van a baj hanem a teknológiával, ha nyírségi van akkor nincs alapja, tehát ha lószart kensz rá akkor is penészes rohad Természetesen mindenki egy modern házba akár lakni. Egy pár vályog házat már felújítottam. Nincs kőalap akkor gatya !!! ✌

  • @kamarton

    @kamarton

    2 жыл бұрын

    Így újítottad fel?

  • @gyorgydienes
    @gyorgydienes2 жыл бұрын

    Üdvözlöm! Vályog tégla építésű házunk egyik szobája gipszkarton szigetelést kapott csempe ragasztóval feltéve kb 6 éve. Penészes fal kis felületen volt, mikor a bútor hozzáért a falhoz. Veszélyben van ez a helység? Válaszát előre is köszönöm!

  • @videomindenkinek

    @videomindenkinek

    Жыл бұрын

    Le kell bontani!

  • @joskapista7848
    @joskapista7848 Жыл бұрын

    Kevesebb lenne a telefon, ha a vályoggal azonos vagy jobb kapiláris hatású anyag elhangzott volna.

  • @videomindenkinek
    @videomindenkinek Жыл бұрын

    Kèrdezzetek szakembert 😉

  • @zsuzsannamolnar5607
    @zsuzsannamolnar5607 Жыл бұрын

    😮

  • @richardpapp5752
    @richardpapp5752 Жыл бұрын

    Üdv A vályogot lehet innyektálással vizszigetelni. Nekünk kátrány van de szerintem az már nem szolgál Köszönöm

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    Жыл бұрын

    Csak abban az esetben, ha van tégla vagy kőalap és az jó szinten injektálható. Vályogot nem injektálunk.

  • @mastermindd
    @mastermindd2 жыл бұрын

    Kedves László! A mai elszabadult építőanyagárak mellett, szerinted van-e értelme egy régi vályogház megmentésének? Sajnos a ház falain több helyen repedések láthatók, a tető rossz állapotban van, egy-két helyen a fal megsüllyedt, ráadásul a régi telekrendezési szabályok miatt a ház egy víznyelő mellé épült. Egy statikus valószínűleg szívrohamot kapna, de még áll. Szerinted segíthet a fal fokozatos szárítása? Üdv

  • @johnhajdu4276

    @johnhajdu4276

    Жыл бұрын

    Falat szárítani a vízszinres vízszigetelés cseréje nélkül? Minek? Jön egy eső és kezdheted előről.

  • @mastermindd

    @mastermindd

    Жыл бұрын

    @@adamvarga9338 idióta... Majd 20 millióért építsünk újat, mi?

  • @mastermindd

    @mastermindd

    Жыл бұрын

    @@adamvarga9338 arra nem is gondolsz, hogy van egy meglévő vályogházunk, hm?. 😂 Azért megtartani csak olcsóbb, mint újat építeni. 😂😂 De úgy látszik, mi ketten más matek szerint számolunk. 🤣🤣

  • @zoltanszoke286
    @zoltanszoke2862 жыл бұрын

    Üdv! Én is vályog téglából épült házat vettem,aminek beton alapja és két réteg vizszigetelès van alatta. Ki lehet fogni jó vályog házat is szerintem.

  • @speedynagy6626
    @speedynagy66262 жыл бұрын

    puf,és ezekkel a hibákkal mit lehet kezdeni? alá falazni ? tégla? vályog? erre sárvakolat ? Persze aki tükör falakra vágyik az ne vegyen vályog házat ?::::!

  • @gaborszabo4491
    @gaborszabo4491 Жыл бұрын

    Kedves László üdvözlöm vályogházban padlófűtésről mi a véleménye?

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    Жыл бұрын

    Ha mindenképp beton aljzat kerülne a házba, akkor mehet. Az a lényeg, hogy fal vízszintes vízszigetlése fölé ne kerüljön a beton és legyen dilatációs hézagoló a fal mentén körben. Sokat segíthet egy vályogházon, ha jól van kivitelezve.

  • @andrasjenei9629
    @andrasjenei9629 Жыл бұрын

    A bontásrol sok a duma a megoldásrol annál kevesebb!! Pedik a lényeg lenne a fontos !!

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    Жыл бұрын

    Csak általánosságban használható megoldásokat szoktam megosztani, mert sajnos sok esetben az egyedi megoldások akár károsak is lehetnek másoknál. Lásd drénkavics árok a fal mellett. Ahol csak lehetséges elmondom a megoldásokat is. Ám a lényeg itt, hogy ne is vegyünk meg olyan házakat, amik problémásak. Ez a videó lényege és nem a felújítás minden áron.

  • @papendre1
    @papendre1Ай бұрын

    Hogy engednék ezt így megnézni vásárlás előtt? akkor csakis a roncsolásmentes részét lehet elvégezni. Hogyan lehet sótalanítani a falat, amiben már benne van?

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    29 күн бұрын

    Vannak kémiai anyagok, amik semlgesítik állítólag, de ezekben én nem hiszek. A mechanikai eltávolítás a tuti, azaz lekaprni amíg sóval terhelt.

  • @andrasdina3679
    @andrasdina3679 Жыл бұрын

    üdvözlök mindenkit! ma álltam neki a drájvitozott vályogházunk "kicsomagolásának". szerencsére nincs rajta hungarocell, csak az alapvakolatra ráragasztott, behúzott és színezett háló. alatta ott az eredeti vakolásnál rákerült dróthálóba ültetett régi mészvakolat, ami a vályogot fedi. annyit kérdeznék a szakértő úrtól, vagy uraktól, hogy ezt az eredeti mészvakolatot is le kell-e szednem ahhoz, hogy lélegző legyen fal. illetve, hogy ki tudjon száradni az alatta levő vályog? előre is köszönöm a válaszokat!

  • @karolyandras

    @karolyandras

    6 ай бұрын

    Azért mészvakolat van rajta mert csak az lélegzik!

  • 2 жыл бұрын

    De ilyenkor azért érdemes ám reklamálni és az el adótól szépen visszaigényelni pár millát, mert a törvény szerint ilyenkor 2 évig az eladó szavatossággal tartozik.

  • @kamarton

    @kamarton

    2 жыл бұрын

    Gondolom csak akkor, ha bizonyítható. Elég ha azt mondja egy szaki csinálta még anno...

  • 2 жыл бұрын

    @@kamarton Biztos nem.

  • 2 жыл бұрын

    @@kamarton Az, hogy ő mit mond teljesen lényegtelen. Ha te megszeged a törvényt nem védekezhetsz azzal, hogy nem is tudtam, hogy van ilyen törvény. Itt ugyanez a helyzet. Egy ismerősöm eladta a házat és 2 hónap múlva elromlott a kazán, és vissza kellett fizetni egy nagy rakat pénzt, hiába nem tehetett róla.

  • @kamarton

    @kamarton

    2 жыл бұрын

    @ akkor ott valami sántít. Egy új f@sza gázkazán 500eft, használtan jó ha 200eft-ot ér, akkor milyen sok pénz kellett visszafizetni? javítása sem lehet több. Emellett csak bizonyítaniuk kell, hogy nem ők tették tönkre, ennyi erővel bárki szétb@szhatná mert nem tetszik neki, azt jól kifozetteti az előző tulajjal. Kb. Minden gázkonvektoros lakásnál vissza lehetne kérni pénzt is év alatt...

  • @JozF547

    @JozF547

    2 жыл бұрын

    Amikor én vásároltam házat, az eladó beleíratta a szerződésbe hogy láttam a házat, és tisztában vagyok a ház állapotával. Ilyenkor is érvényes ez a 2 év szavatosság?

  • @gergototh6215
    @gergototh62152 жыл бұрын

    Üdv! Azt szeretném kérdezni,hogy bár tudom mostmár a vályogfalra nem optimális gipszkartont rögzíteni,most mégis kényszerhelyzet nyomása alatt megtenném,hogyan tudom szakszerűen rögzíteni a falazatra a stafnikat,létravázat??? Mi az a biztos módszer,amivel nem esik ki a későbbiekben sem? Előre is köszönöm mindenki válaszát!

  • @czegike

    @czegike

    2 жыл бұрын

    Előtétfalat kell húzni! Zártszelvényből vagy profilból csinálsz a faltol 5-10cmre egy falat majd mehet rá plusz szellőző nyílást kell lészíteni mert különben befülled a fal és megjelenik a penész

  • @gergototh6215

    @gergototh6215

    2 жыл бұрын

    @@czegike köszönöm szépen!

  • @gergototh6215

    @gergototh6215

    2 жыл бұрын

    Nehezebb tárgyakat,pl.konyhabútort hogy lehet rögzíteni vályog falba?

  • @tomaskovacs249

    @tomaskovacs249

    2 жыл бұрын

    @@gergototh6215 ...vastagabb lécet vagy deszkat belevesni a valyogfalba beleszegelni 150mm szoggel..szoval 1 szintbe legyen a fallal a sullyeztett fa..majd mehet ra a jonyha fal..1982 ota fent van...es tart

  • @gergototh6215

    @gergototh6215

    2 жыл бұрын

    @@tomaskovacs249 köszönöm szépen!👍

  • @kamarton
    @kamarton2 жыл бұрын

    Ha van melléképület és vályogtéglából van, akkor vissza kell bontanj és azt felhasználva vissza lehet építeni a szétmáló részt. Persze ennek csak a vizesedés megoldása és szárítás után van értelme.

  • @johnhajdu4276

    @johnhajdu4276

    Жыл бұрын

    Bejavításkor égetett téglát kell használni. A porladó vályogtéglát alul eltávolítani.

  • @tibcsi67
    @tibcsi672 жыл бұрын

    Valahogy azt érzem hogy meg van a hiba feltárása,de megoldást nem adsz rá.

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Itt a falcsere volt a megoldás, aláfalazással. Azért nem adok megoldásokat, mert azok nem mindenütt egységesen használható Jóker megoldások sajnos. Így egyes esetekben többet árthatnak, mint használnak.

  • @tibcsi67

    @tibcsi67

    2 жыл бұрын

    @@nepazarolj Nem is általános megoldásra gondoltam,hanem a konkrét esetre amit bemutatsz.Biztosan sokan szívesen vették volna.

  • @endreszanto7409
    @endreszanto74092 жыл бұрын

    Üdvözlöm Ha fűtési rendszer csöveit bevésem a vályog falba ezen a magasságon és ez vegyes tüzelésű kazánnal lesz megfütve télen akkor mi történik a nedvesedéssel.

  • @laszlovajko7065

    @laszlovajko7065

    2 жыл бұрын

    Szia, ilyenre én is gondoltam már vagy egy dréncsövet beépíteni körbe. Fűtésnél ha fém csővel lenne nem lenne hőhíd?

  • @ferenckoczkas1480
    @ferenckoczkas14802 жыл бұрын

    Hogy lehetséges hogy nálunk semmi ilyen gond nélkül nincs? Vajog ház ki van betonozva és le van halozva glettelve. Szóval nem értem máshol össze dől máshol még semmi gond

  • @johnhajdu4276

    @johnhajdu4276

    Жыл бұрын

    Mert nincs vízszintes vízszigetés, vagy tönkrement és feljön a talajvíz.

  • @peterrottenhoffer9535
    @peterrottenhoffer95352 жыл бұрын

    mért nem szabad megérinteni?

  • @cortezjkful
    @cortezjkful Жыл бұрын

    Vert falazatú ház mint sem vàlyog

  • @Viktorvagyok
    @Viktorvagyok8 ай бұрын

    És akkor belül nem lehetne glettelni meg festeni sem ? ha van repedés akkor sem hálózni ?

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    8 ай бұрын

    Ha szép a fal felülete, pl. szépen lecsiszoltuk, akkor minek glettelni? ha glettelni kell akkor mészglett vagy klíma glett. A hálót kerüljük, régen nem volt háló mégis életben maradtak nagyanyáink. Ez modern kor esztétikai követélménye, hogy nem lehet repedés. Egy vályogház a nem megfelelő mélységű alapozás miatt úgyis mozogni fog és repedni is nagy valószínűséggel. Ha lehálózzuk attól még alatta repedni fog, de így legalább egy egész falfelület válik majd le a hálóval együtt és fogalmunk sem lesz mi történik a házzal a hálózott héj alatt.

  • @Viktorvagyok

    @Viktorvagyok

    8 ай бұрын

    hát éppen ez miatt mert nem valami szép a fafelület

  • @bobybull
    @bobybull2 жыл бұрын

    Van egy hétvégi házam a Dráva partján. Van ott egy falu, ahol kb 10 évvel ezelőtt állami támogatásból a rászorulóknak építettek 5 db gyönyörű kis családi házat. Senki sem érti, de modern stílusú vályog házak épültek, túlárazva. Valaki sokat keresett rajtuk, de az összes felázik. Penészednek és gyorsan romlik az állaguk. Értem én, hogy vályog, de a 2000-es években lépni kellene már előre, a tengeren sem gőzhajókkal közlekedünk már.

  • @kamarton

    @kamarton

    2 жыл бұрын

    De éppúgy használunk csónakot is. Az építéstechnikája nem felelős a szakszerűtlen kivitelezésért.

  • @angelpc22
    @angelpc22 Жыл бұрын

    Az se komplett aki vájogban lakik, dózeroltatnám el mind.. itt van a 55%-os terv ez mind a Z szint lesz.

  • @SimonMester

    @SimonMester

    4 ай бұрын

    Az a baj, hogy akik épitik nem értenek hozzá, mert már kevesen épitenek ilyet.

  • @M99976
    @M999762 жыл бұрын

    Üdv Olyan "speciális helyzet" létezhet, hogy ilyesmi, vályogban egyáltalán nem ajánlott felújítások történtek, és mégsem okoz különösebb problémát, nedvesedést? Ha igen akkor mi lehet ennek az oka? Ha nagyon agyagos talajra épült a ház akkor létezhet hogy az agyag miatt nincs kapilláris hatás, vagy ez hülyeség?

  • @johnhajdu4276

    @johnhajdu4276

    Жыл бұрын

    A videoban mutatott háznak nincsen vízszintes vízszigetelése, vagy tönkrement. Innen indul a probléma. Ha nincs ereszcsatorna a tetőről lefolyó víznek, akkor az megint baj. Ha van eresz, de a ház tövébe nyomja, akkor megint baj.

  • @zusannanurse82
    @zusannanurse822 жыл бұрын

    Utálom én is,ezekkel csak a baj van,tudnék mesélni. Az ember foltozgatja,javítgatja,kb.1-2 év még oké,de utána újra pereg,vizesedik,rohad. Most állunk ingatlan vásárlás előtt,de vályogot soha!!!!

  • @kamarton

    @kamarton

    2 жыл бұрын

    A késsel is levághatod az ujjad, mégis a mai napig használják...

  • @ottoradui9691

    @ottoradui9691

    2 жыл бұрын

    Nekünk is ez volt a gondunk. Mi bontottuk és újra építettük.

  • @vikhersa3491
    @vikhersa34912 жыл бұрын

    Nem a gipsszel van baj, hanem hogy nincs vízszigetelés. Én is vályogban lakom. Minden falat kibontottam és allá szigeteltem. Amedig omlot kívűl belül addig bontottam ki. Semmi vizesedés sincs. Addig még ezt nem csinálják meg nem lesz jó.

  • @vikhersa3491

    @vikhersa3491

    2 жыл бұрын

    Voltak ugyanilyen részek valahol méteres magaságig kikelet cserélni b30 asra kívűl belül. Természetesen addig nem laktunk benne.. Plusz az alapot is kiszedtem és alábetonoztam 2-3 méterenként haladva.

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Na igen, de onnantól el is veszti a vályogház az értelmét, illetve a vályog előnyeinek egy nagy részét. Vagyis, hogy a talajból nyáron nedvességet vesz fel, ezzel hűti a falakat kifelé elpárologtatva a vizet, így hűvös nyáron. Télen pedig segít a párásításban. Ha le vízszigeteljük, akkor ezeket ki is húztuk a képletből. Igen, ettől függetlenül, hogy ne legyen velük gond, ezt meg kell csinálni mese nincs.

  • @johnhajdu4276

    @johnhajdu4276

    Жыл бұрын

    Hagyjuk már ezt a marhaságot hogy "elveszíti a vályogház az értelmét" Vízszintes vízszigetelés KELL! Ha nincs akkor szopik a tulaj.

  • @johnhajdu4276
    @johnhajdu4276 Жыл бұрын

    Kérdezték páran kommentben, hogy mi a teendő: Minden a falra rakott dolgot, mint festék, gipsz, háló, le kell szedni. Falat nyáron szárítani. A por állagú téglákat az alsó 30cm-en kicserélni égetett téglára. Majd a padlót a falnál megbontani. Falátvágással vízszintes vízszigetelést elhelyezni. Ahol a vályogtéglát a falban amúgy is cserélni kell égetettre, ott egyúttal el lehet helyezni a vízszintes vízszigetelést. Ha a padló alatt termőföld van, akkor kihordani és homokra cserélni, folyamatosan ledöngölni. Erre mehet majd a szerelőbeton és a vízszintes vízszigetelés, ami a falban lévő szigeteléssel összeolvasztandó. Ha nincs a házon akkor ereszcsatornát telepíteni, a vizet messzire elvezetni. Kívül meg kell vizsgálni hogy a ház körüli betonjárda magasabban van-e mint a vízszintes vízszigetelés, ha igen akkor a járdát bontani kell. A járdasáv a ház körül ne méteres csak néhány 10 centis legyen, utána virágoskert vagy szőlő legyen, hogy a talajvíz tudjon párologni. Ha lett volna vízszintes vízszigetelés ezen a házon, akkor a falon lévő gipsz/háló/diszperziós festék semmi problémát nem okozott volna. A vályogházak hibája az, hogy nem cserélik a vízszintes víszigetelést korszerű bitumenes szigetelőre időben, illetve hogy az épület alapja általában csak sárba rakott égetett tégla, ami miatt az épület mindig mozog valamennyit. Ha a sár nyáron száraz időben kiszárad ősszel a csapadékos időszakban felnedvesedik, akkor az épületet emelgeti. Ez repedéseket okozhat, de a régi kátránypapíros vízszintes vízszigetelést biztosan tönkre teszi.

  • @gaborviranyi1377

    @gaborviranyi1377

    Жыл бұрын

    Szép hosszú értekezés. Ám a régi vályogházaknak semmilyen vízzáró rétege nem volt. Nem kellett. Így találták ki. A párat kiadta a külvilágba illetve a szobákba. Ha meszes festéket, meszes glettet használunk, akkor nem lesz gond! Cement, gipsz, diszperzit felejtős vályogháznál.

  • @tamaspribek8900
    @tamaspribek8900 Жыл бұрын

    Tiszteletem! Szeretnék kérdezni valamit. Kinéztem egy vályogházat melyet 1955-ben építettek! A falak mindenhol kátránypapírral szigeteltek. 2 éve teljes belső felújításon esett át, ahol belül minden lehetséges módon lezárták a falakat(gipszkarton, sima glett, diszperziós festék,háló, EPS ragasztó, csempe...) Kívülről csak annyi, hogy új a tető és új ereszcsatornák lettek felrakva ezért, nagy elsőnél is teljesen száraz marad a fal töve! A ház egy viszonylag magasan fekvő településen van, ahol homokos a talaj, tehát nem éppen talajvizes környék! Érdemes lenne-e megvásárolni, vagy a falak vizesedésétöl itt is tartani kell? Válaszod előre is köszönöm!

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    Жыл бұрын

    Amennyiben van valóban jól működő vízszigetelés, itt kár, hogy csak kátránypapír, aminek nem túl hosszú az élettartama, nos ekkor nem gond a víz a talajból. Ám ez építés során még ekkor is súlyos hibákat lehet ejteni, pl. az aljzattal. Azt viszont nem értem, hogy minek épít valaki házat vályogból, ha aztán kiheréli a vályog lényegét és rátesz egy visontai ipari hulladékból gipszkarton.

  • @tamaspribek8900

    @tamaspribek8900

    Жыл бұрын

    @@nepazarolj Köszönöm szépen a gyors választ! Az egyik helység(nappali) van lebetonozva a többi nincs...

  • @videomindenkinek
    @videomindenkinek Жыл бұрын

    Ledózerolni ès rönkhàzat èpìteni!

  • @Dewri

    @Dewri

    6 ай бұрын

    Akinek van pénze rönkházra, az nem feltétlenül foglalkozik öreg vályogházakkal/meg tudja oldani a vályogházat is normálisan...

  • @Propaganda93
    @Propaganda937 ай бұрын

    Egy vályog ház már rám dőlt gyerekoromba.. Sajnos vályogot vettem én is, nézegettem a videóid, és látom ez alapján hogy az enyém is pár helyen veszélyesen vizes, rendesen elkezdtem újra parázni.....Inkább el is adom, ez nem nekem való...

  • @katalinlenky3322
    @katalinlenky33222 жыл бұрын

    Szakembert tud valaki ajánlani?

  • @ferencpiroska3217

    @ferencpiroska3217

    Жыл бұрын

    "Vályogházak titkai" címmel a You Tube-on található egy videó, ahol egy régi vályogos mester tanítványa - aki szintén vályogos mester lett - bemutat egy vályogházzal és annak felújításával kapcsolatos dolgokat és 1 hetes tábort is szervez a tanulni vágyóknak !!! Ezt a videót lenne érdemes megnéznie minden vályogház tulajdonosnak !!! Üdvözlettel : Zsuzsa

  • @traube79
    @traube79 Жыл бұрын

    Termőföld, azaz feketeföld hullik a falból. Am tök minegy, padláson a sározás felporlad 40 50 év után, pedig 40 fok is van nyáron nedvességnek semmi nyoma...

  • @sandordudas9664
    @sandordudas9664 Жыл бұрын

    Vályogházat értelmes ember nem vesz!

  • @mopsz17
    @mopsz172 жыл бұрын

    rég le kellett volna már bontani ezeket a sárházakat az egész országban

  • @kamarton

    @kamarton

    2 жыл бұрын

    Én jobban örülnék ha az ilyen munkát végző szakembereket szüntetnék be az országba. Ne higgye senki, hogy nem ugyanezt a barmolást végzik a tégla vagy bármely más épülettechnológiánál...

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Sajnos így van, az új építéseknél is soksok szarvas hibát látni.

  • @kamarton

    @kamarton

    2 жыл бұрын

    @@g.levente1474 én is úgy tapasztalom, hogy már egy zsákos anyagot sem tudnak szakszerűen haaználni az előírt technológiával, nagyon szomorú...

  • @replica4243
    @replica42432 жыл бұрын

    ezért nem kell vályog "szart" venni... malackáék is a téglában leltek biztonságra a farkas elől ;)

  • @davidfrancocki7469
    @davidfrancocki74692 жыл бұрын

    Ez bontás, ebből már nem lakható ház soha.

  • @nepazarolj

    @nepazarolj

    2 жыл бұрын

    Kérlek Titeket, hogy ne dobálózzatok már ezekkel a kommentekkel. Ez egy kb. 1,5 éves videófelvétel és aláfalazással meg lett oldva a probléma maximálisan. Azóta jól működik. A legtöbb vályogházas problémát meg lehet véglegesen is oldani. Ahogy az autóknál is itt is igaz, hogy legjobb autó az új autó, de itt is a jól kivitelezett új házra igaz ez is csak, mert új házból is lehet rémálmot vásárolni.

  • @karolyszekeres6933

    @karolyszekeres6933

    2 жыл бұрын

    @@nepazarolj Lesz még erről videó? Mekkora része maradt épp a falnak? Kívülről maradtak a kisméretű téglák?

  • @mopsz17
    @mopsz172 жыл бұрын

    20 forintot nem adnék egy vályogházért

Келесі